Priske vzpomíná na působení v Kodani pozitivně, zápasy v Parkenu si užívá

07.08.2023, 21:57
Aktuality

Dánský trenér Sparty Brian Priske má na působení v FC Kodaň, na jehož hřišti Pražané v úterý rozehrají 3. předkolo Ligy mistrů, příjemné vzpomínky. Stejně tak i na stadion Parken, který má spojený především s reprezentací. Na tiskové konferenci také uvedl, že se těší na opětovné setkání se svým protějškem na lavičce Kodaně Jacobem Neestrupem.

Priske v celku z dánské metropole působil jako asistent trenéra Staleho Solbakkena v letech 2016 a 2017. "Prožil jsem tu skvělé období, pokud jde o lidi z klubu. Měli jsme výborné výsledky, hráli jsme Ligu mistrů a vyhráli jsme double (titul a domácí pohár). Oba jsme ale se Stalem cítili, že potřebujeme změnu. Pořád se bavíme, i když ne tak často. Jsem v kontaktu s některými lidmi z klubu. Rozhodně mám na své působení tady v mnoha ohledech pozitivní vzpomínky," prohlásil sparťanský kouč.

Návrat do Parkenu si užívá. "Pro mě je to především stadion národního týmu, za nějž jsem měl tu čest několik let hrát. Mám na Parken pěkné vzpomínky. Pokaždé, když se sem vrátím, mám moc dobrý pocit," uvedl Priske, který si za reprezentaci připsal 24 startů.

Jako trenér Midtjyllandu neprohrál s Kodaní osm z devíti soutěžních zápasů. "V Midtjyllandu jsem měl dobrý tým, to je ten hlavní důvod. Doufám, že v sérii budu pokračovat. Užívám si zápasy v Parkenu, je to skvělé místo. Fanoušci dokážou nahnat hrůzu a budou se nás snažit zlomit. Musíme se ale soustředit na svou hru a užít si fakt, že hrajeme velký zápas, o který jsme bojovali celý rok," řekl šestačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Ocenil kouče Kodaně Neestrupa. "Jacoba znám docela dobře, během mého působení pracoval v klubové akademii. V mnoha aspektech je to dobrý kolega, občas jsme v kontaktu. Těším se, až se zase potkáme, už je to nějakou chvíli, co jsem ho viděl naposledy. Vede si velmi dobře. Mám radost z jeho cesty, kterou ušel od mládeže až po dánský titul," prohlásil Priske.

Působení v Kodani nepovažuje při přípravě na dvojzápas za výhodu stejně jako fakt, že v realizačním týmu Pražanů jsou další tři Dánové - asistent Lars Friis, kondiční trenér Christian Clarup a hlavní analytik Lukas Babalola.

"Oba týmy mají hodně skautů a systémů na analýzu soupeře. Máme veškeré možnosti, které chceme, ale samozřejmě v některých aspektech je to o něco jednodušší. Zejména Dánové v realizačním týmu znají místní ligu a Kodaň velmi dobře. Z tohoto pohledu máme určité poznatky, které bychom normálně u cizího soupeře neměli," řekl Priske. V kádru Sparty působí i jeho krajané brankář Peter Vindahl, stoper Asger Sörensen a obránce či záložník Casper Höjer, který je však zraněný.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Jason_

Kodan vyhraje 5:0

Reagovat
zorz767

Možná u tebe na PSku.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Kušuj

Reagovat
ACSMan

Vasiluj

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele