Jsme v hodně slušném rozpoložení, řekl kapitán Sparty Krejčí před Kodaní

07.08.2023, 13:23
Aktuality
Ladislav Krejčí (© AFP)

Podle kapitána Ladislava Krejčího jdou sparťané do úterního úvodního zápasu 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FC Kodaň v hodně slušném rozpoložení. Pochvaloval si, že Letenští jsou před soubojem s obhájcem dánského titulu rozehraní po úvodních třech ligových výhrách. Novinářům to řekl před odletem do Kodaně.

Úřadující čeští mistři v úvodu sezony porazili Olomouc (2:0), Zlín (1:0) a Pardubice (5:2). "Troufnu si říct, že jsme v hodně slušném rozpoložení. V domácích zápasech jsme si potvrdili, jakou ofenzivní sílu máme. Cítím dobré rozpoložení a doufám, že to přeneseme do dalších zápasů," uvedl Krejčí.

Loni v červenci vstoupili Pražané do sezony rovnou soubojem s Vikingem Stavanger ve 2. předkole Evropské konferenční ligy, s nímž vypadli. "Určitě je to lepší, než jít do evropského zápasu bez ostrých utkání. Rozhodně to beru jako výhodu oproti loňsku," prohlásil čtyřiadvacetiletý Krejčí.

Sparta si naposledy zahrála skupinu Ligy mistrů před 18 lety. "O těchto číslech se vůbec nebavíme, nepřemýšlíme o nich. Jsme si vědomi, co jsme v minulé sezoně zvládli za úspěch. Doufám, že je to motivace pro všechny, aby nastaly další úspěchy a mohli jsme si sami sobě potvrdit, že na to máme," podotkl Krejčí, jenž v uplynulém ročníku dotáhl Spartu 13 góly k prvnímu titulu po devíti letech.

"Určitě je to sen každého hráče zahrát si Ligu mistrů. Milníků máte spoustu. Bylo by skvělé dokázat to jako tým. Tak k tomu i přistoupíme," řekl odchovanec brněnské Zbrojovky.

Letenští od sezony 2012/13 nevyhráli venku v předkolech pohárů v 15 utkáních po sobě. "Vůbec o této sérii nevím, takže mě nestraší," konstatoval Krejčí, zvolený nejlepším hráčem minulé sezony nejvyšší soutěže.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
Skleepy

"Letenští od sezony 2012/13 nevyhráli venku v předkolech pohárů v 15 utkáních po sobě."

To je dost hrůzostrašná série, nicméně s Kodaní jí asi moc nevylepšíme, tam se ze všech sil budeme snažit uluckeřit remízu.

Reagovat
San Iker

No a když si vezmu, kdo nás potenciálně čeká v play off EL

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle statistky vůbec neberu vážně. Co má společného Sparta z roku 2015 se Spartou roku 2023? Jsou to jen zajímavá čísla, nic víc. Nic z toho pro příští zápas neplyne.

Reagovat
doshcz

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zorz767

Právěže statistika hraje pro Spartu, neboť taková série nemůže trvat věčně. A pokud trvá už 15 utkání, tak logicky musí jednou skončit. Zdánlivě z toho pro zítřejší utkání nic neplyne, nicméně o něčem ta statistika vypovídá vždy.

Reagovat
kilobyte

Takhle to fakt nefunguje. Ta šance na vítězství je pořád stejná. To že je ta série moc dlouhá neznamená, že musí skončit.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
zorz767

Jenže ona jednou skončí, protože každá série jednou skončí. Můžeš házet kostkou a říkat si, že šance na šestku je pořád stejná. A budeš mít pravdu. Jenže pokud tu šestku budeš chtít hodit a desetkrát nehodíš, tak už budeš vědět, že se to blíží, i když striktně statisticky to neplatí.

Reagovat
Messy<3

Hodně lidí, co projelo velký prachy na Martingaleu, s tebou určitě souhlasí

Reagovat
kilobyte

Ne. Je jedno kolikrát před tím hodíš. Ty hody nijak neovlivní, co hodíš potom. Šance je pořád 1:6.

A jestli ti můžu poradit, tak nikdy nechoď do kasina.

Reagovat
Messy<3

Reagovat
Spalovač šancí

Nebude to spíš 1 ku 5?

Reagovat
kilobyte

1 dobrá strana ze 6. Takže podle mě je to 1:6.

Reagovat
zorz767

Nikde jsem netvrdil, že to má vliv na další hody. Tvrdím pouze, že každá serie nevyhnutelně skončí.

Reagovat
kilobyte

A co je teda tohle "Jenže pokud tu šestku budeš chtít hodit a desetkrát nehodíš, tak už budeš vědět, že se to blíží".

I když desetkrát nehodíš šestku, tak jsi k hození šestky stejně daleko, jako kdybys jí před tím hodil desetkrát.

Každá série nemusí skončit a její délka nijak neurčuje pravděpodobnost jejího konce.

Reagovat
emisarpravdy

Jsem o 10 hodů blíž

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud už nikdy házet nebudeš, tak nikoliv

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Lemond Laws

Náhoda to asi nebude.

Sice týmy jsou jiné, ale asi tam je něco nastavené tak, že poháry venku se hrajou připosraně, třeba na plichtu...

Reagovat
Bakary3

Jako třeba vloni pod Priskem, kde hráli fakt alibisticky, až jim Hancko na konci namazal

Jo, malej vzorek... Chápu Grummu, ale zas když se ta série táhne roky, asi těžko říct, že to nemá žádnou vypovídající hodnotu.

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna rozehrávat na krátko v poslední minutě moc alibistické není.

Reagovat
Bakary3

Celý zápas odehráli alibisticky, nevytvářeli si šance a po výhře fakt nešli.

Že si tam Hancko hrál na futsalovyho beckenbauera a čtyřikrát si tam šlápl na mic, než se s ním uracil něco udělat, je něco jinýho.

Reagovat
j_mrazik

Máš pravdu, tímhle šli vyloženě štěstíčku naproti.

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde jen o ty samotné zápasy. Třeba v té sérii je i zápas s Levandii venku po naší výhře doma 7:0. Takový zápas nepotřebuješ vyhrát.

Reagovat
Moshe Dajan

hodně

Reagovat
KingMaster13

Tak Spartě to může být jedno, ona v tý Kodani nepotřebuje vyhrát. Stačí jen když přivezou výsledek se kterým se na Letný dá něco udělat

Reagovat
Nieuwendyk

plyne z toho jen to, že si nad tím nepřející sesivky pindí honíky.

Reagovat
Modi6

Řekl bych, že Kodaň je v podobně slušném rozpoložení. Kéž by Sparta přivezla hratelný výsledek ale mám o ni velké obavy. V lize zatím moc přesvědčivá není a to ještě měla teď o víkendu velkou kliku, že jí nevyloučili Kairinena a nepískli proti ní penaltu. Kdo ví, v jakém rozpoložení by byla. Samozřejmě ale držím palce.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Takže Ládiku, očekávám teda v tom případě hodně slušnej výsledek

Reagovat
emisarpravdy

Klíma s Berkou jsou taky kvalitně naložený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele