Neestrup očekává proti Spartě intenzivní bitvu dvou týmů zvyklých vítězit

07.08.2023, 23:06
Aktuality

Trenér Kodaně Jacob Neestrup očekává v úterním úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů proti Spartě intenzivní bitvu dvou mužstev zvyklých vítězit. Věří, že jeho svěřenci přes Pražany přejdou. Nevadí mu, že Kodaň začíná dvojzápas doma vzhledem k tomu, že pravidlo o venkovních gólech už dva roky neplatí. Řekl to na tiskové konferenci.

"Očekávám intenzivní utkání dvou dobrých týmů zvyklých vítězit. Těšíme se, že narazíme na silného českého mistra, jehož respektujeme. Zároveň ale věříme, že ho ve dvou zápasech dokážeme porazit," řekl pětatřicetiletý Neestrup.

První duel odehraje jeho celek doma. "Není v tom pro mě žádný rozdíl, když bylo pravidlo o venkovních gólech zrušeno," uvedl bývalý defenzivní záložník, který v minulém ročníku vybojoval s Kodaní titul i domácí pohár.

Dánské mužstvo vyhrálo všech pět soutěžních zápasů v sezoně, v sobotu doma v lize před zraky 25.407 diváků porazilo Randers 4:0. Stadion Parken má kapacitu 38.065 míst. "Když máte za sebou plný Parken, nebo se tomu alespoň blížíte, něco to znamená. I když je v ochozech mezi 25 až 26 tisíci fanoušky jako posledně, připadá vám to skoro jako plný dům. Diváci vytvoří pořádný tlak," prohlásil Neestrup.

Vítěz dvojutkání postoupí do závěrečného předkola Ligy mistrů, kde se utká s lepším z dvojice Raków Čenstochová/Aris Limassol, poražený bude bojovat o skupinu Evropské ligy buď s AEK Atény, nebo Dinamem Záhřeb. Všechny tyto týmy včetně Sparty s Kodaní mají jistotu minimálně účasti ve skupině Evropské konferenční ligy.

"Viděli jsme, koho můžeme potkat, ale teď se tím nezabýváme. Tak jako tak se jedná o těžké soupeře. Nyní se však soustředíme pouze na Spartu," mínil Neestrup, jehož svěřenci v uplynulé sezoně skončili ve skupině Ligy mistrů v konkurenci s pozdějším vítězem soutěže Manchesterem City, Dortmundem a budoucím vítězem Evropské ligy Sevillou poslední. Doma však s nimi třikrát remizovali.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
liborarnold

Tipuju to na 2:4 v neprospěch Sparty.

Reagovat
coral

Sparta s Kodaní nemá šanci. Prohraje oba zápasy, ten první 3:0. Dánové jsou lepší ve všech směrech. Hrají rychle, důrazně a mají výbornou koncovku. Sparta bude hrát jen konferenční ligu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mönchengladbach

Vůbec Spartě nevěřím, Kodaň je úplně jinde. Na podzim tam ve skupině LM nevyhráli BVB, Sevilla ani City.

Reagovat
Mönchengladbach

*nevyhrály

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Selänne

Sevilla v tehdy hrála o záchranu, Dortmund hrál s náhradníky a City hrálo v deseti od 20. minuty, navíc jim rozhodčí neuznal regulérní gól. Ale kvalitu mají velkou, to žádná.

Reagovat
Mönchengladbach

No je fakt, že venku dostali 3:0, 5:0 (City) a 3:0. Čili 11:0 ve třech zápasech.

Reagovat
liborarnold

Dneska se ukáže to Krejčího omílané hodně slušné rozpoložení.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, Ladislav Krejčí, reinkarnace krále Leonidase, dnes dovede podceňovanou Spartu přes silného soupeře do LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele