Škriniar potvrdil odchod do PSG. Důležité bude, abych zůstal fit, říká

14.06.2023, 09:21
Aktuality
Milan Škriniar (© AFP)

Vedení PSG má domluvených několik posil a čeká se na oficiální potvrzení, jedním z takových případů je Milan Škriniar. Slovenský obránce přijde zdarma z Interu Milán, stěhování už potvrdil sám fotbalista.

Škriniar má na severu Itálie kontrakt jen do konce června a jeho stěhování do hlavního města Francie se za hotovou věc považuje už několik měsíců. V lednu odmítl prodloužení kontraktu, začátkem února mu trenér Simone Inzaghi odebral kapitánskou pásku a o několik týdnů později se stoper vydal do Paříže na zdravotní prohlídku. Brzy pak do Francie poletí znovu.

"Uvidíme, co se stane v Paříži. Důležité bude, abych zůstal fit," prozradil nyní slovenský reprezentant.

28letý Škriniar strávil u Nerazzurri šest sezon a patřil do základní sestavy. Letos ho potkalo první vážnější zranění kariéry, prakticky celé jaro laboroval se zády a musel i na operaci. Po chirurgickém zákroku se stihl dát dohromady na samotný konec ročníku, pro finále Ligy mistrů s Manchesterem City (0:1) usedl na lavičku náhradníků.

"Bylo to smutné loučení, porážku budeme mít v hlavách ještě hodně dlouho. Byli jsme krůček od zisku trofeje, podali skvělý výkon a zasloužili si lepší výsledek. Jsme pyšní na to, co jsme předvedli během finále," vrací se k sobotnímu istanbulskému večeru.

Škriniar za Inter odehrál 246 zápasů a dal jedenáct branek, ve své sbírce má dva Italské poháry a před dvěma roky se spoluhráči vybojoval mistrovský titul. Na trávníku se naposledy objevil v polovině března během odvety osmifinále Ligy mistrů na půdě FC Porto.

"Během odvety s FC Porto jsem hrál vlastně jenom o jedné noze. Nemohl jsem udělat víc, riskoval bych doopravdy vážné zranění. Nikdy jsem nebyl mimo hru tak dlouho a snažil jsem se dostat do kondice díky tréninkům, ale není to stejné jako zápasová zátěž. Se spoluhráči jsem trénoval naplno už tři týdny, takže jsem připraven," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (67)

Přidat komentář
TheTopFootbaler

Mbappé už se třese, na tréninku si ani neškrtne

Reagovat
oli9

Jako on tam toho odehrál dost. Vyhrál titul, pohár. Asi se to chtělo posunout. V Paříži v tom týmu bude hrát v pohodě, tam je to celkem rotace .. Jen škoda pro Inter, že odejde zadarmo

Reagovat
O.Giroud

Tam ho mali poslať do Tottenhamu či kto ho chcel resp. predať už v Januári, aj tak si už moc nezahral.

Reagovat
sergi

Inter si to pohnojil sám. Chcel ho nasilu predať rok pred koncom zmluvy (Škriňa chcel ostať a predĺžiť) ale málilo sa im, natož keď mali jednať a predĺžiť zmluvu tak zaspali dobu a následne mal voľnú ruku jednať s inými. Trošku zamrzí že práve PSG, lebo mohol ísť aj do významnejšieho klubu.

Reagovat
Kejza

jakože významnějšího historií? protože těžko říct, kolik aktuálně najít významnějších týmů, kde by měl šanci na základ, takřka jistotu titulů v lize, pravidelný boj v play off LM nebo zájem médií. to bys asi spočítal na prstech jedný ruky.

Reagovat
Uwe háže buly

Inter Milán třeba

Reagovat
Kejza

Reagovat
sergi

PSG pre európsky futbal významným klubom nie je.

Vyhrá titul v L1, to je pekné a na ten ho určite zlákali, tam nehrali rolu peniaze.

Tam sa nechodí aby ti po skončení postavili sochu, hráči sú tam hračky. Možno to berem tak preto lebo je mi nesmierne a neopísateľne nesympatický klub.

Reagovat
Kejza

Taky mi nejsou sympatický, ale asi bych to nedokázal brát tak, že nejsou vyznamným evropským klubem. Z toho, co jsem do výčtu napsal, má Ligue 1 samozřejmě nejmenší váhu.

Reagovat
Neutron

Tak to moze byt Milan kludny, jemu by tu sochu nepostavili nikde kam by prestupil.

Reagovat
O.Giroud

Škoda no, Hamšík najlepšie roky skysol v Neapole a Skriniar z nudného Interu ide do nudnej Francúzskej ligy. Pozrel by som si niekoho už aj v Anglickej lige, Bero by sa hodil do nejakého tímu zo spodku, ale ten asi skončí v Nemecku.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Martin9719

Taky bych chtěl nejlepší roky "skysnout" v Neapoli.

Reagovat
O.Giroud

Aspoň keby v tej dnešnej ale zas s Lavezzim a Cavanim boli super

Reagovat
Martin9719

Přesně tak. Myslím si, že nelituje ani minuty strávený tam.

Reagovat
O.Giroud

Tak jasne že neľutuje, ale taký prestup do Juventusu mu tuším zatrhol prezident Neapola. Tak minimálne myšlienky má, že aké by to bolo keby mu ten prestup vyšiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem o akom zatrhnutí píšeš, ale slová Nedvěda hovoria úplne niečo iné.

„Dohoda mezi kluby o přestupu už byla podepsná, jenže slovenský fotbalista odmítl," Nedvěd to potvrdil v rozhovoru pro televizi DigiSport."

Podľa mňa Hanšík neľutuje ani jedného dňa, ktorý strávil v Neapole.

Reagovat
O.Giroud

Tak som myslel asi Sarriho, aj keď sa mi marí, že sa niekde vyjadroval ešte aj jeho otec ohľadom Juventusu a bol tam spomenutý Di Laurentis. - „V lete 2015 sme boli už dohodnutí s Juventusom. Niekedy v polovici prestupového obdobia sa však chystajúci transfer zrušil, lebo to bola prvá sezóna trénera Maurizia Sarriho v Neapole a nechcel Mareka pustiť za žiadnu cenu... od Vengloša

A neviem prečo sa to sklzlo do toho či Hamšík ľutuje alebo nie.

Reagovat
Petrinho17

Hamšík bol hlavne dohodnutý na prestupe do Chelsea za 35M, keď tam bol Scolari. Lenže Scolari skončil pár dní pred plánovaným oznámením a z prestupu nebolo nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
VTID94

Škoda ho v takom klube. V PL by bol super a pre veľa tímov by bol oporou

Reagovat
Tomanatura

Prestup do bohatsiho a ambicioznejsiho se da pochopit, ale ne, pokud nevis, kdo bude trener, co bude hrat, kdo tam vubec zustane atd. Milan vsechna cest za sluzby Interu, ale tohle je z karierniho pohledu nepochopitelne.

Reagovat
O.Giroud

Tak Slovákov zaujímajú peniaze, ukazujú to hokejisti, ukázali to Weiss so Stochom, kt. mali našliapnuté k zaujímavým kariéram a trochu som sa bál, že by Skriniar mohol skončiť aj v nejakom All Ittihade ale našťastie mu asi nedali ponuku.

Reagovat
sinter

weiss a stoch , skvelé vypichnutí dvaja hráčí, takí jednoduchší

Reagovat
Uwe háže buly

Který kdyby to měli v hlavě srovnaný, tak měli x sezón klubech druhého sledu z top4 lig.

Reagovat
nani92

tak pred trištvrte rokom to tak zle s PSG nevyzeralo ako teraz

Reagovat
Laliga

Asi tak. Dnes by to možno už ani nepodpísal. Ale tak žiadna tragédia to nie je.

Reagovat
Furia Ceca

Tak asi se těšil, jak si zahraje s Messim, Neymarem, Mbappém... jenom aby tam po tomhle létu zůstal aspoň jeden

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
zurix_new

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nuno čomes

Právě škoda, že to přestup není. Chybět mi absoslutně nebude, jen mě strašně štve, že z toho Beppe neudělal loni v létě prostě 50 míčů.

Reagovat
pistacik11

Keď podpisoval, psg malo trénera a nevyzeralo to tak, žeby mal končiť

Reagovat
Pablos

Pořád to prostě dotáhl ze Slovenska do velkoklubů... za mě všechna čest

Reagovat
VTID94

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Skleepy

Škriniar PSG, Hancko Feyenoord, Lobotka Neapol - jak to, že je ta jejich repre takový džouk?

Reagovat
VTID94

Predtým sme tiež mali Škrtela v Liverpoole, Kucka AC, Hamšík Neapol. U nás je jeden veľký problém SFZ .

Reagovat
O.Giroud

nemáme útočníka, najlepší útočník za posledné roky bol Nemec a kraje boli tiež slabé. Trénerov tiež nevieme trafiť, tam asi potrebujeme buranov ako Weiss či Kozák.

Reagovat
monkej

Pri nekvalite ostatných útočníkov by bol Nemec svojim štýlom hry aj 37 rokoch stále najlepšia voľba, v Rumunsku má solídne čísla na svoj vek.

Reagovat
Laliga

Nás by nespasil ani Guardiola, čo sa ofenzívy týka je to totálna bieda. Útočník dlhodobo absolútna tragédia. Keď už sa musíme pri všetkej úcte baviť o Nemcovi ako o kvalite. A to súhlasím s kolegom nižšie že ešte aj teraz je to asi najlepšia voľba. A rovnako ako píšeš krídla. Vizitka našej ligy kde taký Slovan bude radšej roky kupovať 30-ročných Hoľanďanov, Gruzíncov a podobne(keby to aspoň prinieslo nejaké výsledky, ale nič, v Európe od Weissovej Petržalky už len ostuda), než aby sme sa v mizernej lige ktorá nikoho s vkusom nezaujíma, aspoň snažili vychovať našich hráčov.

Reagovat
Ingimir

zo všetkým by sa dalo súhlasiť až na tú ostudu v Európe, Spartak v Europskej lige pár rokov dozadu bola ostuda? Slovan tento rok v Konferenčnej bola ostuda (ok, posrali tam záver s Bazilejom, ale na základe toho snád nechceš hodnotiť celé pôsobenie)? + parkát slušne zahrali v EL, či ostuda je vždy keď sa nebojuje o postup zo skupiny LM?

Reagovat
Laliga

Ok, ostuda je možno za tých X rokov v pár prípadoch silné slovo, ale zase za úspech nepovažujem nič z toho. Tak som to myslel skôr vo všeobecnosti, že tie minimálne "úspechy" za tie roky, sú na ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáme žiadneho hrotového hráča respektíve hráča, ktorý by tie góly dával. Za posledných X rokov stoja za zmienku snáď len Mintál a Vittek.

Reagovat
srandamač

Jak čekal, až kam se upíše Krmenčík

Reagovat
Kucka

Reagovat
Ingimir

už som bol nesvoj keď som tu nevidel žiadny vtípek s Krmenčíkom

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
GrimeBaller98

Overrated cobol, kteryho vymazal i Krmelec

Reagovat
vceradnesazitra

však bude rok zahřívat lavičku a pak poletí

Reagovat
Sigma Olomouc

Fandím mu , snad se chytí. Měl jít do Anglie

Reagovat
zurix_new

Díky za vše!

Bál jsem se jak to bez něj a de Vrije půjde, že bude potřeba hodně posílit, ale i s Darmianem a Acerbim jsme dali finále LM a vyhráli pohár, tak to nebude tak hrozné.

Každopádně někoho k Bastonimu to určitě bude chtít.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
I*M

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Hachim Mastour

Pavarda

Reagovat
mastakillah

Rudi García ... no představoval jsem si teda někoho jiného, jako nového trenéra

Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Som zvedavy, ani Spallovi sa barz neverilo

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda úplně jiná situace, z hlediska pojetí hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi je trochu jako Mour. Velice prostý herní přístup, jen místo defenzívy je to dost vertikální fotbal. Bez TOP kádru to nějaké vyvhrávání nebude.

Odejde Kim, Zielinski, budete muset rozšířit lávku za Ndombeleho. Kdo ví co Osimhen. Kdo povede sportovní úsek po Guintolim? Pokračuje Lozano? Probudí se Raspadori?

Kdo může být spokojen, je Kvara, protože křídelníci se prostě s Rudim mají skvěle, statisticky.

Rozestavení se asi moc měnit nebude, ale Rudi nemá po Spalovi co naučit a obávám se, že to neudrží, i když chvíli z toho asi těžit bude.

Reagovat
Furia Ceca

Tak Giuntoli je zatím stále v Neapoli, ne? Poslední zprávy hovoří, že má u nás nastoupit nějaký den v týdnu 5.-11. června. Dneska je 16. a ticho po pěšině... Ten se asi hodně nadře, aby se vysmýkl z ADL okovů

Reagovat
smazaný uživatel

No ADL mu bude určitě bránit, snad si uvědomuje ten poklad co v něm má.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele