SKONČILA DRUHÁ FÁZE LIGY MISTRŮ

20.03.2003, 01:40
Aktuality
Liga Mistrů zná po včerejších zápasech všech osm čtvrtfinalistů, k Barceloně, Manchesteru United a AC Milán, kteří měli postup jistý už před posledním kolem, se přidali Real Madrid, Valencia CF, Ajax Amsterdam, Inter Milán a Juventus Turín.

Už v úterý padlo rozhodnutí ve skupinách C a D. Situace tam nebyla příliš složitá, ve skupině C se na dálku o postup utkali Real Madrid a Borussia Dortmund, ve skupině D byl jednou nohou ve čtvrtfinále Juventus, Basilej by k postupu postrčil snad jen zázrak. Středeční zápasy byly o dost zajímavější, z osmi týmů měl postup zajištěn jediný a na zbylá tři místa bylo šest kandidátů se srovnatelnými šancemi.



Skupina A

Situace ve skupině A byla před posledními dvěma zápasy jednoduchá. Newcastle potřeboval k šanci na postup doma porazit Barcelonu, Interu Milán stačila výhra nad Leverkusenem k jistotě. Inter přijel do Leverkusenu s velkými problémy v útoku, ale teprve 18-letý Martins Obafemi svou šanci chytil pevně a byl jedním z nejlepších na hřišti. Nevýrazný Leverkusen, který už boje v Lize Mistrů dávno vzdal a koncentruje se na záchranu v Bundeslize, nedokázal Interu konkurovat a prohrou 0:2 uzavřel svůj bodový účet ve druhé fázi na nule. Výhra posunula italský tým do čtvrtfinále bez ohledu na výsledek druhého zápasu, ve kterém domácí Newcastle přivítal již postupující Barcelonu. Hosté nepostavili nikterak oslabený tým, po dobrém výkonu zaslouženě vyhráli 2:0 a udrželi si letošní pohárovou neporazitelnost. Komentáře k zápasům: Leverkusen - Inter , Newcastle - Barcelona.

Tabulka:
1. FC Barcelona 16
2. Inter Milán 11
3. Newcastle United 7
4. Bayer Leverkusen 0



Skupina B

Tato skupina byla ze všech nejvyrovnanější a nejistota v ní panovala až do posledních minut obou včerejších zápasů. Přímým soubojem o postup byl především duel Valencia – Arsenal. Loňský anglický mistr v této sezóně mířil hodně vysoko a netajil se ambicemi na treble – zisk domácího titulu, titulu evropského šampióna a také triumf v domácím poháru. Jednoho z těchto cílů už se však Arsenalu dosáhnout nepodaří, ve Valencii po mdlém výkonu prohrál 1:2 a zůstal bod za postupem. Španělský tým tak do čtvrtfinále postoupil z prvního místa ve skupině. Ve druhém duelu přivítalo AS Řím nizozemský Ajax a k šanci na postup potřebovalo bezpodmínečně vyhrát. Hosté však už v první minutě vedli a i když ještě v prvním poločase padl vyrovnávající gól, remízu a tím i postup už si Ajax uhlídal. Komentáře k zápasům: Valencia - Arsenal , AS Řím - Ajax.

Tabulka:
1. Valencia CF 9
2. Ajax Amsterdam 8
3. Arsenal 7
4. AS Řím 5



Skupina C

První úterní zápasy se kvůli posunu času v Rusku konaly už půl sedmé středoevropského času. Protože se hrálo rozhodující kolo, tak v nezvyklý čas nehrál jen Lokomotiv Moskva doma s Realem, ale také AC Milán s Dortmundem. Italský tým měl jistý postup i první místo ve skupině, k tomu druhému měl blíž Real Madrid. V Moskvě potřeboval k jistotě postupu vyhrát a protože se mu to poměrem 1:0 podařilo, výsledek druhého duelu už z pohledu postupové matematiky nebyl podstatný. Borussia bojovala a nakonec zásluhou Jana Kollera vyhrála 1:0, stačilo to však pouze na třetí místo ve skupině. Komentáře k zápasům: Lokomotiv - Real, AC Milán - Dortmund.

Tabulka:
1. AC Milán 12
2. Real Madrid 11
3. Borussia Dortmund 10
4. Lokomotiv Moskva 1



Skupina D

Zde bylo už před posledním kolem v podstatě rozhodnuto, postupoval Manchester a do čtvrtfinále měl nakročeno také Juventus. Ten mohla o druhé místo připravit pouze Basilej, pokud by doma na italským týmem vyhrála o více než čtyři góly. Švýcarské překvapení letošního ročníku Ligy Mistrů nezklamalo ani v posledním utkání, italského soupeře udolalo 2:1 a udělalo tak za svým letošním vystoupením dobrou tečku. Druhé utkání velkou měrou poznamenal fakt, že už v podstatě o nic nešlo, jak domácí Deportivo, tak i hostující Manchester, nastoupili značně oslabeni. Hlavně hosté, kteří se představili pouze se dvěma hráči základní sestavy a několika mladíky, kteří nehrají ani v rezervním týmu. Deportivo zaslouženě vyhrálo 2:0 a částečně tak domácím fanouškům nechalo zapomenout na zklamání z vyřazení. Komentáře k zápasům: Basilej - Juventus, Deportivo - Manchester.

Tabulka:
1. Manchester United13
2. Juventus Turín 7
3. FC Basilej 7
4. Deportivo La Coruňa 7



Do čtvrtfinále se tak stejně jako loni probojovaly tři španělské týmy, jen Deportivo nahradila Valencia. Velký návrat zažívá italský fotbal, který loni neměl v nejlepší osmičce ani jednoho zástupce, letos však ve hře zůstávají hned tři týmy. Za neúspěch může letošní sezónu označit Německo, kterému z loňských dvou účastníků nezůstal ani jeden, dobře na tom není ani anglická kopaná, jejíž čest bude hájit pouze Manchester United. Velké znovuzrození prožívá Ajax Amsterdam, který by rád navázal na svou skvělou éru z první poloviny devadesátých let minulého století a se svým mladým týmem je milým překvapením mezi čtvrtfinalisty.

Přesnou podobu čtvrtfinálových dvojic budeme znát v pátek po poledni.

Autor: Petr Starý

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja tipujem na finale Manchester United, pretoze sa bude konat na ich domacej pode na OLD TRAFFORD... supera neviem odhadnut... : (

Reagovat
HOST*aaaaa

do finale se urcite dostane Manchester United. Mají momentalne do st silnej tym a kdyz budou bez marodky tak je to velikej fevorit . navíc se to hraje na Old Traford a to je i velika motivace zahrat si finale ligy mistru na domacim stadione to se jen tak nkomu nepovede. a souper bude asi Real Madrid

Reagovat
HOST*Marty

Těžko bude hrát finále REAL a ManU, když se potkají už ve čtvrtfinále!

Reagovat
HOST*

To je viac ako iste. Teraz vo stvrtfinale vyradi real a potom mu nebude nic stat v ceste. Beckhamova forma sa zlepsuje Ruud je nezastavitelny. je to jasne. Cau vsetci fanusikovia MANCHESTERU, najlepsieho klubu na svete. Samozrejme po FC NITRA.

Reagovat
HOST*

Sem napište text.

Reagovat
HOST*Marty

Musím tě zklamat, ManU nezvítězí. Zapoměls že vypadne už ve čtvrtfinále, když mu v cestě stojí jasný favorit a vítěz REAL.

Reagovat
HOST*

Sem napište text.

Reagovat
HOST*

REAL moze ist do pici. Nema na to, lebo su slaby[]\=|{}":":?>?><<?,.,

Reagovat
HOST*Marty

Víš jak vznikly slováci? Maďaři přeplavali Dunaj, vošukali nějaký opice, no a už to bylo. Tak se prober blbečku, naliskej si a už sem nebly takový totální kokotiny jako že by mohl REAL prohrát!!!

Reagovat
Webmaster

Tak tohle už je vážně moc. Budete se tady vyjadřovat slušně a nebudete nikomu nadávat, nebo budu podobný příspěvky mazat. Tohle je poslední varování!

Reagovat
HOST*

ja ta mozem jebat ty cesky idiot

Reagovat
Josifek

MaU Champion Leaque nevyhraje,protože jí vyřadí Real Madrid.Real má jasně lepší ofenzivu,a pokud nebude mít problémy s obranou,tak určitě postoupí!!!

Reagovat
antimadrista

No ale v semifinále končí.

Reagovat
HOST*Marty

A tos vzal kde? To se ti asi zdálo, předtím než ses probudil a pochcal, ne?

Reagovat
HOST*Marty

A tos vzal kde? To se ti asi zdálo, předtím než ses probudil a pochcal, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus je k poražení.

Reagovat
antimadrista

Já nechci aby postoupil Man.Utd. Naskýtá se tu pomsta pro Barcu!

Reagovat
HOST*Marty

Z celého srdce, už se nemůžu dočkat!!!

Reagovat
HOST*

MANCHESTER UNITED---

WINNER

Reagovat
HOST*Turok

Real Nevyhraje!!! Jsou to jen chudáci co si hrajou na velky bosse!!! To sme mohli videt např. v zápase Česko-Francie kde Zidan úúúžasně exceloval (hahaha).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele