Serie A - souhrn 35. kola: Atalanta se dotáhla na Ligu mistrů

03.05., 22:39, aktualizováno 06.05., 22:40
Komentáře a souhrny
Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalanta v pondělní dohrávce udolala Salernitanu a posunula se na páté místo, které zaručuje postup do Ligy mistrů. Neapol naopak v závěru ztratila výhru v Udine. Sassuolo zdolalo mistrovský Inter a ztrácí pouze dva body na záchranu. Šlágr kola mezi AS Řím a Juventusem přinesl remízu, dělbou bodů skončila i přestřelka mezi AC Milán a Janovem.

Udinese Calcio - SSC Neapol 1:1

06.05.2024 20:45

Góly: 90+2. Isaac Success - 51. Victor Osimhen

Neapol remizovala ve 35. kole Serie A na hřišti Udinese 1:1. Favorizované hosty poslal krátce po změně stran do vedení osvědčený střelec Victor Osimhen, který se prosadil ve čtvrtém z posledních pěti utkání. Stejného hráče pak obral o druhý zásah ofsajdový verdikt, a tak mohli domácí v samém závěru vyrovnat, když se poprvé v sezoně trefil Isaac Success. Bianconeri přesto dál okupují 18. příčku, jež by znamenala sestup do druhé ligy, v níž se naposledy představili v ročníku 1978/1979.

Na stále ještě nového trenéra Udinese Fabia Cannavara čekal speciální zápas, neboť se svým celkem přivítal na domácí půdě Neapol, kde se právě italská legenda narodila, a kde se začal psát i její fotbalový příběh. I přes roli outsidera to byl pro Bianconeri klíčový duel v boji o záchranu, jelikož na 17. Empoli ztráceli tři body. Hosté ovšem rovněž měli o motivaci postaráno, i přes tři zaváhání v řadě totiž stále bojovali o účast v Konferenční lize.

Na úvod utkání vzdaly tribuny hold minutou potlesku obětem ničivého zemětřesení z roku 1976, kvalitních střeleckých pokusů od obou celků se ovšem ne a ne dočkat. To se snažil změnit ve 23. minutě Osimhen, jeho rána však skončila na obětavém bloku domácího obránce. Ve 35. minutě hrozili poprvé i domácí zásluhou Lazara Samardžiče a jeho sympaticky kroucené rány, která ke smůle srbského záložníka mířila jen kousek mimo. Na konci první půle pálil těsně vedle také jeho spoluhráč Jaka Bijol.

Hned po několika desítkách vteřin druhého poločasu poprvé v zápase mířili mezi tři tyče hosté, pokus Jense Cajusteho byl však pokryt pozorným brankářem. To Osimhen už byl úspěšný, když po perfektním centru Mattea Politana zamířil hlavou přesně k tyči. Vyrovnání měl na kopačce Keinan Davis. Ten se probil středem pole a z hranice šestnáctky vypustil jedovatý projektil, se kterým měl Alex Meret spoustu práce.

Druhý zásah v utkání mohl přidat opět nejlepší střelec posledního ročníku, Nigerijcův záměr obejít brankáře ovšem nedopadl podle jeho představ. Nedočkal se nakonec ani v 80. minutě, kdy mu gólovou radost sebral zásah videorozhodčího, který odhalil jeho ofsajdové postavení. A mohlo ho to o to více mrzet v nastaveném čase, kdy závar po standardní situaci proměnil ve vyrovnávací trefu domácí Success.

Udinese tak v boji o záchranu doma vybojovalo alespoň bod. V následujícím kole se 13. května střetne s Lecce, Neapol změří o dva dny dříve síly s Bolognou.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Atalanta Bergamo 1:2

06.05.2024 18:00

Góly: 18. Loum Tchaouna - 57. Gianluca Scamacca, 63. Teun Koopmeiners

Salernitana prohrála ve 35. kole Serie A na vlastním hřišti s Atalantou 1:2. Od samotného úvodu se těžiště hry nacházelo na obranné polovině domácích, právě oni se však radovali z jediné branky úvodní půle, když se po průniku do vápna trefil levou nohou Loum Tchaouna. Otřesení Orobici se z nečekaného úderu delší dobu vzpamatovávali, avšak po změně stran přece jen otočili skóre. Rozhodující zásah znamenající posun hostů na pátou příčku tabulky obstaral povedenou ranou z dálky Teun Koopmeiners.

Atalanta kromě boje o finále Evropské ligy stále musela naplno řešit i ligové povinnosti. V tabulce se totiž nacházela na šesté příčce s pouze tříbodovou ztrátou na páté místo zajišťující Ligu mistrů v následující sezoně. Oproti Římanům navíc měla dva zápasy k dobru, a tak bylo vše v jejích rukou. Do karet hrál Nerazzurri i fakt, že přijížděli na hřiště poslední Salernitany, která už měla jistý sestup.

Favorit zápasu si v první desetiminutovce dokázal vytvořit několik šancí. V té největší se objevil Ademola Lookman, ale jeho střela zpoza vápna skončila jen těsně nad břevnem. Hosté nadále dobývali obranný blok svého soupeře, ovšem jako první udeřili domácí. V 18. minutě rozjela Granata rychlý protiútok, na jehož konci pálil na zadní tyč Tchaouna. O rychlou odpověď se pokusil Gianluca Scamacca, který střileným centrem našel Lookmana, útočník však z malého vápna minul branku. Nerazzurri se hnali za vyrovnáním, ale trápilo je velké množství nepřesností ve finální fázi.

Ve druhém poločase si mohl připsat další gól Tchaouna, když minutu po hvizdu vyslal technický obstřel k levé tyči, jistým zákrokem se ovšem blýskl Marco Carnesecchi. Na druhé straně předvedl krásnou individuální akci Lookman, ale tváří v tvář brankáři opět mířil vedle tyče.

Hosté se vyrovnávací branky dočkali v 57. minutě. Přetažený míč vrátil na malé vápno Mario Pašalić a Scamacca se zblízka nemýlil. O šest minut později se před šestnáctkou odrazil balon přímo proti noze Koopmeinerse, jehož pohotový volej skončil nechytatelně v levém dolním rohu. Krátce před koncem utkání proběhl Tchaouna přes tři hráče, jenže jeho následný lob skončil nad břevnem.

Atalanta tak podle očekávání v Salernu uspěla a získala velmi klíčové tři body. V následujícím kole ji bude čekat v podstatě zápas o vše, neboť se 12. května utká s AS Řím. Granata změří ve stejný den síly s Juventusem.

Více informací k zápasu

AS Řím - Juventus FC 1:1

05.05.2024 20:45

Góly: 15. Romelu Lukaku - 31. Bremer

AS Řím remizoval ve šlágru 35. kola Seria A na vlastním hřišti s Juventusem 1:1. Povedený vstup domácího celku zužitkoval na konci úvodní čtvrthodiny Romelu Lukaku, na kterého ve 31. minutě zareagoval hlavičkující Bremer. Stará dáma si tak po čtvrté remíze v řadě udržela na třetím místě dvoubodový náskok, zatímco AS zůstává s tříbodovou rezervou na páté příčce znamenající účast v Lize mistrů. Dotírající Atalanta má ovšem dva zápasy k dobru a za týden se navíc střetne s Vlky v přímém souboji.

Římané se museli rychle oklepat ze čtvrteční porážky s Leverkusenem v semifinále Evropské ligy, neboť je čekal důležitý ligový duel s Juventusem, který mohl rozhodovat o účasti v milionářské soutěži pro příští sezonu. Stará dáma sice držela třetí příčku, nicméně hladoví Vlci se na ni dotahovali.

Juventus mohl inkasovat už po 10 minutách hry, kdy Rasmus Kristensen orazítkoval hlavičkou břevno. Co se nepovedlo dánskému bekovi, to dokázal o chvíli později Lukaku, jenž ze skvělé pozice ve vápně nechytatelně zakončil. Bianconeri dokázali odpovědět po půlhodině hry, kdy nejprve na pravém křídle Federico Chiesa posadil na zem clonícího obránce a poté přesným centrem našel hlavu skórujícího Bremera.

Krátce po návratu z kabin se opět předvedl Chiesa, jenž se prodral před šestnáctkou ke střele do pravé tyče. Člen nejlepší jedenáctky posledního Eura trápil Vlky i nadále, inkasovat ovšem mohly v 69. minutě i Zebry, když Kristensenovu jedovatou ránu zpoza vápna zablokoval famózním skokem až gólman Wojciech Szczesny. Na druhé straně mohl dokončit obrat Manuel Locatelli, jenž i přes podklouznutí při střele pořádně protáhl Mileho Svilara. V samém závěru nebyl daleko od rozhodnutí střídající Tammy Abraham, opět ale ztroskotal na polském internacionálovi.

AS Řím tak nezlepšil svou reputaci ani v domácí soutěži a v důležitém souboji s Juventusem pouze remizoval. Další klíčové utkání odehrají Vlci 12. května s Atalantou, Stará dáma ve stejný den přivítá Salernitanu.

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC 3:3

05.05.2024 18:00

Góly: 45. Alessandro Florenzi, 72. Matteo Gabbia, 75. Olivier Giroud - 5. Mateo Retegui (pen.), 48. Caleb Ekuban, 87. Malick Thiaw (vl.)

Hráči AC Milán remizovali ve 35. kole na domácí půdě s FC Janov 3:3. Rossoneri, kteří se v duelu z důvodu protestu fanouškovského kotle museli obejít bez tradiční hlasité podpory, hrubě podcenili začátky obou poločasů, v nichž pokaždé inkasovali. Záchrana tak přišla až v závěrečných 20 minutách, kdy nejprve Matteo Gabbia z rohového kopu srovnal a následně Olivier Giroud překlopil prudkou ranou z první skóre na stranu domácích. Ani to ale nebyl konec gólové přestřelky, neboť v 87. minutě potěšil hosty vlastní gól Malicka Thiawa, jenž znamenal dělbu bodů.

Miláňané v minulém kole uhráli důležitou remízu na půdě Juventusu, čímž si od svého rivala udrželi pětibodový odstup a přiblížili se jistotě druhého místa. Nyní je čekali Rossoblu, kteří měli z posledních pěti kol shodnou bilanci dvou výher, dvou remíz a jedné porážky. Nedávná statistika vzájemných zápasů ale hovořila jasně pro domácí. Ti porazili Grifone ve všech pěti posledních střetnutích.

Nedělní utkání na San Siru však začalo lépe pro fotbalisty z Janova. V páté minutě totiž po faulu Fikaya Tomoriho suverénně proměnil pokutový kop Mateo Retegui. Srovnat skóre se po necelé čtvrthodině zápasu málem podařilo Christianu Pulišičovi, který technickým obstřelem orazítkoval pravou tyč. Americký křídelník se připomněl také ve 40. minutě, kdy ranou do šibenice pořádně protáhl Josepa Martíneze. Obrovskou střeleckou převahu tak Rossoneri využili až v samotném závěru první půle, kdy Alessandro Florenzi zužitkoval precizní centr Samuela Chukwuezeho.

Už od 48. minuty však Miláňané znovu prohrávali. Alessandro Vogliacco totiž posadil míč přesně na hlavu Caleba Ekubana, který zamířil nechytatelně k pravé tyči. Po hodině zápasu si navedl balon až do šestnáctky hostů Hernández, přízemní ranou ale na Martíneze nevyzrál. Zaslouženého vyrovnání se AC dočkalo chvíli nato, když se po rohovém kopu prosadil hlavičkující Gabbia. Obrat domácích o pouhé tři minuty později dokonal Giroud. Mistr světa z roku 2018 se z voleje opřel do nadýchaného Pulišičova obloučku a nedal gólmanovi Janova šanci zasáhnout. Rossoblu se ovšem nevzdali a v 87. minutě jim zajistil bodový zisk smolař Thiaw, jenž si srazil pas před bránu do vlastní sítě.

AC tedy nečekaně ztratilo a mírně si zkomplikovalo cestu za druhou příčkou. Milán v příštím kole 11. května vyzve Cagliari, Janov o den dříve přivítá Sassuolo.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - ACF Fiorentina 2:1

05.05.2024 15:00

Góly: 13. Darko Lazović (pen.), 59. Tijjani Noslin - 42. Gaetano Castrovilli

Fiorentina prohrála ve 35. kole Serie A ve Veroně 1:2. Mastini šli do vedení již ve 13. minutě, kdy po hrubce v defenzivě fauloval Oliver Christensen a následnou penaltu proměnil Darko Lazovič. Fialky sice zásluhou přízemní rány Gaetana Castrovilliho dokázaly krátce před poločasem vyrovnat, z důležitých tří bodů se ale nakonec po dělové ráně Tijjaniho Noslina radovali domácí. Ti tak získali náskok pěti bodů na zónu sestupu a významně se přiblížili záchraně. Hosté naopak doplatili na nabitý kalendář, ve kterém kromě ligových povinností sváděli bitvy v italském poháru a Konferenční lize. K zisku bodu nedopomohl favoritovi ani Antonín Barák, jenž odehrál celý zápas.

Fialkám se v posledních dvou kolech vrátila fazona a po jasných výhrách nad Salernitanou a Sassuolem mohl tým z Florencie stále živit naději na pohárové příčky. Oba tyto zápasy přitom měly jeden společný jmenovatel. Šlo o dva z pouhých tří duelů Serie A v tomto kalendářním roce, v nichž od úvodní minuty nastoupil Barák. Ten se navíc na destrukci Neroverdi podílel gólem a asistencí.

Ještě před koncem úvodní čtvrthodiny stihl využít špatné komunikace brankáře Christensena s hostující defenzivou Noslin. Nizozemský útočník vypíchl 25letému gólmanovi míč, jenž jej následně fauloval a Verona šla kopat penaltu. Tu prudkou ranou do levého horního rohu proměnil Lazovič. Záhy to mohlo být už o dvě branky, Lazovičův centr ovšem mezi tři tyče neusměrnil Federico Bonazzoli.

Fialoví měli blízko k vyrovnání v 18. minutě, Barákovu hlavičku ale nad břevno vyrazil Lorenzo Montipó. Hosté však pokračovali v dobývání soupeřovy brány. Střelu zpoza vápna Castrovilliho zastavila až tyč, po půlhodině hry se zase blýskl Montipó proti unikajícímu M’Balu Nzolovi. La Viole se ale podařilo do přestávky srovnat. Barák předal míč Nzolovi, jenž našel na levé straně volného Castrovilliho, který přízemní ranou rozvlnil síť.

Nerozhodný stav ale netrval příliš dlouho. V 59. minutě se totiž sražený balon odrazil přímo k Noslinovi, jenž jej z hranice vápna napálil přímo pod břevno. Fiorentina poté sice usilovala o vyrovnání, dlouho si však nedokázala vypracovat kvalitní pozici pro zakončení. Hosté se tak snažili najít cestu k vyrovnání skrze centrované míče, ty ale končily na hlavách beků Verony nebo v rukavicích brankáře.

Verona tedy přibrzdila závěrečný nástup Fialek a sama se velmi přiblížila k záchraně. V příštím kole 12. května změří síly s Turínem, zatímco Fiorentina o den později přivítá Monzu.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Frosinone Calcio 0:0

05.05.2024 15:00

Góly: -

Záchranářský duel mezi Empoli a Frosinone skončil ve 35. kole Serie A remízou 0:0. Fanoušci Azzurri se chvíli radovali po přesném zásahu Emmanuela Gyasiho ve 20. minutě, temperament domácích příznivců ovšem rychle zchladil videorozhodčí kvůli ofsajdu. Bezgólový výsledek tak v boji o setrvání v nejvyšší italské soutěži příliš neuspokojil ani jeden z týmů, jelikož je od hranice sestupové zóny dělí pouhé tři body. Čistým kontem se blýskl Michele Cerofolini, který musel v brance hostů zastoupit zraněnou jedničku Stefana Turatiho.

Frosinone v minulém utkání zpečetilo sestupový osud Salernitany, čímž zároveň zvýšilo vlastní šance na setrvání mezi italskou elitou. Další klíčový souboj ho ovšem čekal hned vzápětí, když na jeho stadion zavítalo Empoli, které dosud rovněž posbíralo 31 bodů. Do očí bijící byl naopak rozdíl v počtu nastřílených branek. Canarini jich dali o 17 více, přesto byl zmíněný skalp Granaty jejich teprve druhou výhrou roku 2024.

Hosté sice vstoupili do duelu s větším zápalem, z úvodní trefy se však po zmatku v předbrankovém prostoru radovalo ve 20. minutě Empoli. Šťastnou trefu Gyasiho ovšem chvíli nato odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Domácí celek poté zvýšil obrátky a herně se vyrovnal soupeři, změna skóre ovšem z minima nebezpečných příležitostí do pauzy nevzešla.

Obraz hry se nezměnil ani po návratu z kabin. Vyrovnanou pasáž narušil až v 64. minutě Walid Cheddira, jenž chtěl defenzivu Empoli přelstít skrytou patičkou, jeden z obránců ovšem jeho pokus zablokoval. Azzurri ve zbytku duelu neprojevili žádnou touhu o rozhodující gól a do závěrečného hvizdu poctivě ubránili bezbrankový stav.

Fotbalisté Frosinone tak remizovali už ve čtvrtém venkovním utkání za sebou. V příštím kole přivítají 10. května mistrovský Inter, Empoli se představí o dva dny později na hřišti Lazia.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - US Lecce 1:1

05.05.2024 12:30

Góly: 26. Yerry Mina - 84. Nikola Krstović

Domácí Cagliari remizovalo ve velmi důležitém klání 35. kola Serie A s Lecce 1:1. Úvodní gól vstřelil stoper celku ze Sardinie Yerry Mina, jenž se v roce 2018 zapsal do historie mistrovství světa, když se stal vůbec prvním obráncem, který skóroval v každém ze svých tří premiérových vystoupení na této prestižní akci. Celý druhý poločas ovšem Rossoblu odehráli v oslabení, a ačkoliv jim k zisku klíčových tří bodů v cestě za záchranou nechybělo moc, v závěru inkasovali z kopačky Nikoly Krstoviče. Jakub Jankto scházel kvůli problémům s kotníkem podruhé za sebou v zápasové nominaci.

Prvním sestupujícím ze Serie A se stala Salernitana, na další dvě místa se ovšem stála ještě dlouhá fronta. Mezi ohroženými celky se nacházelo také Cagliari, jehož náskok na 18. příčku činil pouhé tři body. Zcela zachráněno ještě nebylo ani Lecce, nicméně jediná porážka z předchozích šesti zápasů jeho vyhlídky výrazně vylepšovala.

Ke vstřelení úvodního gólu měl však o něco blíže celek ze Sardinie. Jako první zkoušel štěstí Gianluca Lapadula, jenž ale s akrobatickým pokusem přes hlavu neuspěl. O chvíli později odzbrojil Alessandro Deiola laxního Marina Pongračiče a následně tečovanou ranou rozvlnil síť. Video ovšem odhalilo, že celé situaci předcházela ruka domácího záložníka. Ve 26. minutě již fotbalisté Cagliari přetavili stupňující se tlak v regulérní trefu. Gianluca Gaetano našel na úrovni malého vápna trestuhodně osamoceného Minu a ten z prvního doteku dopravil míč na místo určení. Sebevědomý výkon Rossoblu dostal trhliny krátce před odchodem do šaten. Gaetano šel totiž do souboje s Ylberem Ramadanim podrážkou napřed a sudí po poradě s videorozhodčím ukázal italskému útočníkovi červený kartonek.

Oslabené Cagliari zkraje druhé půle trápilo soupeře alespoň nebezpečnými standardkami, jakmile se však utkání překlopilo do závěrečné třetiny, byl již na trávníku pouze jeden tým. Po centru Nicoly Sansoneho pálil z voleje Rémi Oudin, nicméně jeho projektil minul o pár centimetrů vzdálenější tyč. O chvíli později se neujala ani prudká hlavička Santiaga Pierottiho, tu pro změnu vytáhl jednou rukou zpod břevna Simone Scuffet. Giallorossi zužitkovali přesilovku až v 84. minutě. Na vyrovnání měl z velké části podíl střídající Pontus Almqvist, jenž se nejprve skvěle uvolnil a následně oslovil před brankou osamoceného Krstoviče, který už neměl problém doklepnout balon do odkryté sítě.

Důležitý souboj v honbě za záchranou tak skončil dělbou bodů. Cagliari se v příštím kole představí 11. května na hřišti AC Milán, Lecce přivítá o dva dny později Udinese.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Inter Milán 1:0

04.05.2024 20:45

Góly: 20. Armand Laurienté

Sassuolo ukončilo dlouhé čekání na vítězství ve zřejmě nejméně očekávaný okamžik, když ve 35. kole Serie A porazilo čerstvého mistra Inter 1:0. Neroverdi se sice s míčem na kopačkách potkávali spíše sporadicky, vadit jim to však nemuselo, protože o rozhodující zásah se postaral francouzský záložník Armand Laurienté, jenž si v minulém kole odpykal trest za žluté karty. Domácím se tak podařil husarský kousek, neboť milánskému klubu uštědřili jeho jediné dvě porážky v sezoně. Nerazzurri navíc poprvé v ligovém ročníku odešli z utkání bez vstřelené branky.

Když hosté zvedli nad hlavu trofej pro mistra Itálie naposledy, jejich celkový zisk činil 91 bodů. V případě vítězství nad Sassuolem mohl Inter tuto metu překonat už tři kola před koncem ligy. Právě Neroverdi se k tomu zdáli být ideálním soupeřem, neboť jejich poslední triumf se datoval na začátek března.

Domácí fotbalisté se velkého favorita nezalekli a v 16. minutě si připravili první výraznější příležitost. Luca Lipani si počkal na skákavý balon z pravé strany a z první ho napálil rovnou na bránu. Emil Audero se ovšem hbitě natáhl k pravé tyči a nebezpečný pokus vyrazil. Na druhém konci hřiště mohl otevřít gólový účet Lautaro Martínez, jehož zakončení po centrovaném míči ale skončilo jen v boční síti.

Ve 20. minutě rozradostnil příznivce Sassuola Laurienté, jenž po skvělé nabídce od Joshe Doiga zakončil přesně k bližší tyči. Milánští byli vyrovnání velmi blízko po střele Denzela Dumfriese, který mířil zevnitř šestnáctky jen kousek vedle levé tyče. V nastaveném čase dostal balon do sítě Martínez, jeho trefa však byla po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolána.

Poměrně solidní tempo z první půle vystřídala ve druhém dějství poklidná hra bez jakýchkoliv náznaků šancí nebo střeleckých pokusů. Nerazzurri sice měli navrch ve statistice držení míče, za vyrovnáním se však vyloženě nehnali. Významně k tomu přispěla i pevná defenziva Sassuola, která v ojedinělé šanci zablokovala ránu Marka Arnautoviče. Tlak Interu se s postupem času stupňoval, svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho ale teprve druhou porážku v sezoně odvrátit nedokázali.

Sassuolo tedy překvapilo novopečeného šampiona a oživilo své naděje na udržení prvoligové příslušnosti. Další šanci přiblížit se záchraně bude mít 12. května v Janově. Inter o dva dny dříve vyzve Frosinone.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - SS Lazio 2:2

04.05.2024 18:00

Góly: 75. Milan Đurić, 90+2. Milan Đurić - 11. Ciro Immobile, 83. Matías Vecino

Lazio si zkomplikovalo závod o Ligu mistrů, když ve 35. kole Serie A remizovalo na hřišti Monzy 2:2. Skóre otevřel v 11. minutě Ciro Immobile, jenž se na střelecké listině objevil v italské soutěži poprvé od začátku února. Po změně stran však začal úřadovat Milan Djurič. Na úvodní trefu domácího útočníka ještě díky velké chybě Brianzoli v rozehrávce dokázali Le Aquile reagovat a vrátit se na chvíli do vedení, v nastavení však bosenský fotbalista přesnou hlavičkou rozhodl o dělbě bodů.

Závěr sezony se v Monze zvrhnul v přehlídku nepříznivých výsledků, a v táboře Lombarďanů se tak začínalo schylovat k zopakování 11. příčky z minulé sezony. Obhajoba postu vicemistra už naopak byla ze hry v případě Lazia, na čemž nic nezměnila ani třízápasová vítězná série. Orli nalezli svou motivaci alespoň v prokousání se do dalšího ročníku jakéhokoliv z evropských pohárů, zcela mimo přitom nebyla ani Liga mistrů.

Římský favorit sklidil ovoce za aktivní vstup do zápasu po 11 minutách hry. Dělovku Daičiho Kamady vytěsnil Michele Di Gregorio pouze na břevno, od kterého se balon odrazil příhodně pro Immobileho a ten poslal Lazio do vedení. Sympaticky hrající Monza po inkasované brance zvýšila obrátky a vytvořila si mírnou územní převahu. Tu mohl přetavit ve vyrovnání šest minut před pauzou středopolař Warren Bondo, jenže hlavičkou z dobré pozice těsně minul.

Po změně stran sledovali diváci na stadionu Brianteo atraktivní podívanou. To potvrdil po hodině hry domácí křídelník Andrea Colpani, jenž ale po famózním sólu tváří v tvář Christosu Mandasovi zazmatkoval a místo zakončení volil dlouhou kličku a nepřesný centr. Řecký gólman Biancocelesti hrál důležitou roli také v 75. minutě, kdy vyrazil hlavičku Mattea Pessiny pouze ke kopačkám Djuriče, jenž dorážkou do poloodkryté branky vyrovnal. Osm minut nato chyboval v rozehrávce Giulio Donati, čehož využil Matías Vecino, který v situaci jeden na jednoho s Di Gregoriem volil přesné zakončení po zemi. Tříbodový zisk pro hostující celek to ovšem neznamenalo, protože v závěrečném nastavení razantní hlavičkou opět srovnal dlouhán Djurič.

Monza tak na premiérový prvoligový skalp Orlů nedosáhla a získala bod. V příštím kole se představí 13. května na hřišti Fiorentiny, Lazio přivítá o den dříve Empoli.

Více informací k zápasu

Turín FC - Bologna FC 0:0

03.05.2024 20:45

Góly: -

Bologna remizovala v utkání 35. kola Serie A na stadionu Turína FC 0:0. Domácí celek nastoupil do zápasu ve speciálních dresech odkazujících ke slavnému období 40. let 20. století, kdy tehdejší Grande Torino posbíralo pět titulů v řadě. Téměř na den přesně před 75 lety však při letecké katastrofě přišel takřka celý hvězdný tým o život. Býci dokázali v nostalgické atmosféře ubránit útočné snahy hostů, sami však také neskórovali, a tak si připsali již devátou bezbrankovou dělbu bodů v ročníku.

Turínská ofenziva se zasekla, díky fungující obraně se ale tým Ivana Juriče držel na průběžné 10. příčce. Naposledy Býci padli na půdě Interu, kde došlo k souboji brankářů, kteří do výkopu utkání udrželi 17 čistých kont, dalšího se ovšem dočkal jen milánský Yann Sommer. Bologni o uplynulém víkendu zkomplikovala duel s Udinese červená karta, přesto dosáhla na cenný bod v cestě za účastí v Lize mistrů.

Prolomit střelecké trápení domácích mohl v 18. minutě Antonio Sanabria, jeho prudká hlavička však skončila pouze na břevně. Neprosadil se ani pohotově dorážející Duván Zapata, jenž trefil probíhajícího spoluhráče Nikolu Vlašiče. Ten se brzy nato zranil, ani jeho náhradník Karol Linetty ale zápas příliš nerozhýbal. Další šanci si připsal až ve 38. minutě hostující Michel Aebischer, který svou dorážku z vápna poslal těsně vedle levé tyče. Do kabin tak šly celky za bezbrankového stavu a bez jediné střely mezi tři tyče.

Ve druhém poločase se znovu připomněl Aebischer, jenž si připsal první střelu na branku. Jeho zakončení pod břevno však mířilo doprostřed a gólman Vanja Milinkovič-Savič dokázal zasáhnout. Zahrozil i Turín, dorážku zcela osamoceného Ivana Iliče ale skvělým zákrokem zlikvidoval Lukasz Skorupski. Po zbytek zápasu už dominovaly defenzivy. Žádný z týmů si nevytvořil souvislejší tlak, útočné akce byly z obou stran plné nepřesností a ohrožení nepřinesly ani standardní situace.

Souboj mužstev se třetí a čtvrtou nejlepší obranou ligy tak vítěze nenašel. Turín se v příštím kole představí 12. května ve Veroně, Bologna bude hrát o den dříve v Neapoli.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
35
28
5
2
81 : 19
89
2
AC Milán
35
21
8
6
67 : 42
71
3
Juventus FC
35
18
12
5
48 : 27
66
4
Bologna FC
35
17
13
5
49 : 27
64
5
Atalanta Bergamo
34
18
6
10
63 : 38
60
6
AS Řím
35
17
9
9
62 : 42
60
7
SS Lazio
35
17
5
13
45 : 37
56
8
SSC Neapol
35
13
12
10
53 : 44
51
9
ACF Fiorentina
34
14
8
12
51 : 39
50
10
Turín FC
35
11
14
10
31 : 31
47
11
AC Monza Brianza
35
11
12
12
38 : 46
45
12
Janov CFC
35
10
13
12
41 : 43
43
13
US Lecce
35
8
13
14
32 : 50
37
14
Hellas Verona
35
8
10
17
33 : 46
34
15
Cagliari Calcio
35
7
12
16
37 : 60
33
16
Frosinone Calcio
35
7
11
17
43 : 63
32
17
Empoli FC
35
8
8
19
26 : 50
32
18
Udinese Calcio
35
4
18
13
33 : 52
30
19
US Sassuolo
35
7
8
20
41 : 70
29
20
Salernitana Calcio
35
2
9
24
27 : 75
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
El Matador

Druhej poločas jak za Sarriho na tom bude muset Tudor do nové sezóny zapracovat

Reagovat
Igli

Tajně jsem věřil, že by mohla se štěstím vyjít LM, ale po tomhle už bez šance. Nechat si dát 2 góly od Djuriče

Reagovat
Moshe Dajan

Durič KRÁL

Reagovat
CubONE

Sassuolo klasika.

Reagovat
10

v létě za to pomůžou Beppemu zase nějakým Pinamontim za 20m...

Reagovat
Salfovic

Taky si myslím, že ty tři body byla první splátka za nějakého hráče

Reagovat
Tomanatura

Tutovka

Reagovat
Pozor skluz!!!

Monza, Janov výborná práce. Tak to má vypadat.

Taky přeji Claudiovi, aby to zachránil. Zbytek padni komu padni

Reagovat
Pony Slaystation

Inter , italská liga se nikdy nezmění...

Reagovat
Jason_

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Salfovic

Posledních 15 zápasů 17 bodů Celkem by mě zajímalo, jak hluboko do minulosti by musel člověk jít, aby našel něco podobného.

Reagovat
10

14 zápasů, 14 bodů...to zní ještě hůř

Reagovat
Lech

Hrali jsme o ligu mistru, no pokud neporazime atalantu, hrajem Konferencni pecka

Reagovat
pastal

Dneska klíčový zápas a dojebali to ,spíš než konferenční bude zase evropská Liga.Dneska mě to kurevsky sere tak posrani hrát na vítězství i když jasně ví že remíza dnes byla jako prohra!!! Nic neřešila

Reagovat
10

s prohrou byste to neměli ve svých rukou, takhle ano

Reagovat
Pozor skluz!!!

Dnes to bylo snazší než vyhrát na Atalantě, ale jestli jsme někde prohráli sezonu, tak doma Salerno, na Hellas, s Janovem, Lecce.

31 bodů za 14 zápasů je v přepočtu na celou sezonu kromě sezony 20/21 vždy bezpečně LM.

Lazio, Inter, Juventus, Napoli 1-2-1, to je taky víc než bylo od Fonsecy zvykem.

Reagovat
Lech

Vsak ja jsem s Danielem spokojeny

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Nuno čomes

A taky si tímto už Juventus uhraje Evropu

Reagovat
10

https://youtu.be/d-KZxDRv2UY?si=P0oYcTqGxA33cQLw&t=40

sledujte Danila, takhle se brání na Copacabaně

Reagovat
Raffaello

Zbytečnej člověk, už měl být dávno deportován do jižní Ameriky spolu se svým soukmenovcem Sandrem. Ostuda, že něco takového navlékne kapitánskou pásku. Hnus.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
10

Danilo je dokonalý ohraničení toho úpadku...a pro mě jeho hlavní symbol, spolu s Rabiotem

Reagovat
Raffaello

A pak tu máš toto …

https://x.com/forzajuveen/status/1787516033546256576?s=46&t=q6G8ECUMJ0cn7oNyTYIR2A

Captain fantastic

Warrior fantastic

Most underrated Juve captain

Guy play 110 % every game

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Shevchenko

Jestli se Atalanta i Viola dostanou do svých evropských finále, jakože snad dostanou, tak kdy si budou dohrávat ten svůj odložený zápas?

Reagovat
Salfovic

Zrovna jsem to teď zkoumal.

Poslední kolo SA je 26.5. a finále EL 22.5.

Když Atalanta ve čtvrtek postoupí, tak za odměnu bude muset sehrát tři zápasy za týden

Reagovat
Salfovic

Jedině posunout finále poháru až po konci ligy.

Reagovat
Furia Ceca

Atalanta nás ve finále Coppy smázne rozdílem třídy i s juniorkou...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Myslím, že do toho půjdou na 100 %.

Podle mě Gasp neřeší LM na příští rok, prioritně chce trofej, nikdy k ní nebyl blíže.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

Takze neco jako AS posledni dobou

Reagovat
VeraVarga

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele