Serie A - souhrn 15. kola: Heroický obrat Cagliari

08.12.2023, 22:41, aktualizováno 11.12.2023, 22:47
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Cagliari (© AFP)

Dlouhou přesilovku využilo Cagliari až v nastavení, kdy dvěma góly otočilo zápas se Sassuolem. Inter rozstřílel Udinese a vrátil se na první místo před Juventus, který v páteční předehrávce těsně zdolal úřadujícího šampiona z Neapole. AC Milán v závěru zkolaboval, prohrál s Atalantou a nechává si utéct první dvojku...

Cagliari Calcio - US Sassuolo 2:1

11.12.2023 20:45

Góly: 90+3. Gianluca Lapadula, 90+8. Leonardo Pavoletti - 7. Martin Erlić

Sassuolo v 15. kole Serie A prohrálo 1:2 na hřišti Cagliari. Úvodní branku utkání vstřelil při svém 100. zápase v soutěži už v sedmé minutě Martin Erlič. Závěrečnou půlhodinu museli hosté dohrávat bez vyloučeného Ruana Tressoldiho, což se také nakonec projevilo. Domácí sice početní výhodu zužitkovali až v nastavení, ale zato hned dvakrát. Vítězný gól si totiž připsal v osmé minutě nastavení Leonardo Pavoletti. Český fotbalista Jakub Jankto do duelu nezasáhl, celý ho sledoval pouze z lavičky náhradníků.

Cagliari se po bolavém návratu mezi italskou elitu zmátořilo a začalo sbírat body, byť toto tvrzení platilo prakticky výhradně pro domácí stadion. Pokračování tohoto trendu v podobě skalpu Sassuola by ho dokonce vyneslo mimo pásmo sestupu, vzájemný duel hraný na Sardinii navíc prohrálo jen jednou z osmi případů. Neroverdi ovšem dlouhodobě patřili k nevyzpytatelným celkům schopných překvapit v ten nejméně očekávaný moment. Tentokrát jim ale scházel vykartovaný tahoun Domenico Berardi.

Jeho absence ale nebyla na hřišti od prvních minut znát. Sassuolo na svého soupeře hned od začátku vlétlo a po několika střelách se mohlo radovat z první vstřelené branky. Armand Laurienté rozehrál od rohového praporku, našel Erliče a ten poslal míč hlavou přesně k pravé tyči. Chorvatský obránce tak v jubilejním 100. zápase v Serii A oslavil svůj teprve šestý gól. Celek ze Sardinie byl velmi blízko vyrovnání ve 20. minutě, zakončení Mattea Pratiho ale dokázal na brankové čáře zneškodnit Samu Castillejo. Casteddu následně při snaze dostat se do dalších šancí většinou ztroskotali před šestnáctkou svého soupeře, a proto odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu. Rossoblu více drželi míč na svých kopačkách, ale stále nebyli schopni výrazněji ohrozit svého soupeře. Větší naději jim mohlo dát vyloučení Tressoldiho z 63. minuty po druhém žlutém napomenutí. Domácí hráči ale nebyli schopni využít početní převahy a jejich hru pořád doprovázelo mnoho nepřesností. Nic na tom nezměnila ani střela Zita Luvumba z 80. minuty, která výrazně minula pravou tyč. O několik minut později ale mohli svěřenci Claudia Ranieriho přidat kýženou branku, když Pavoletti osamocený hlavičkoval bohužel pro něj přímo do bránícího hráče. V úplném závěru to domácí dokázali a připsali si první přesný zásah. Gianluca Lapadula si zpracoval centr na úrovni penalty a s přispěním teče překonal hostujícího gólmana. Neskutečný obrat dokonal několik chvil poté krásnými nůžkami Pavoletti.

Typický výsledek vzájemných utkání, tedy remíza, se tak nekonal a Cagliari získalo všechny body. V příštím kole se představí 16. prosince v Neapoli, Sassuolo o den později vyzve na stadionu soupeře Udinese.

Více informací k zápasu

Empoli FC - US Lecce 1:1

11.12.2023 18:30

Góly: 71. Hamza Rafia (vl.) - 64. Lameck Banda

Lecce remizovalo v dohrávce 15. kola Serie A 1:1 na půdě Empoli, a připsalo si tak čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě. Skóre otevřel i díky chybě domácího brankáře krátce po hodině hry Lameck Banda. Empolesi však v 71. minutě vyrovnali, když si Hamza Rafia vstřelil vlastní gól. Hosté nedokázali zvítězit v 10. ligovém utkání za sebou a na výhru proti Azzurri čekají dokonce od roku 2009.

Neinkasovat jako první bylo pro Empoli až do minulého kola zcela stěžejní záležitostí při cestě k bodům. Až při souboji s Janovem dokázalo dotáhnout nepříznivě se vyvíjející duel alespoň k remíze, kterou svým premiérovým gólem v ročníku zařídil bleskově po příchodu na hřiště talentovaný Matteo Cancellieri. Lecce se o uplynulém víkendu rovněž radovalo z pozdního vyrovnání, pro něj to však byla jen malá náplast na to, že se jeho čekání na výhru zároveň protáhlo už na devět zápasů za sebou.

Hned v úvodu utkání byly k vidění dvě nebezpečné situace. Na jedné straně těsně minul branku z volného přímého kopu Simone Bastoni, na té druhé hlavičkoval k pravé tyči Marin Pongračič, proti jeho zakončení však vytáhl dobrý zákrok Etrit Berisha. Ve 26. minutě se dostali do velké šance domácí hráči. Nicolo Cambiaghi dokázal na polovině hřiště sebrat míč svému soupeři a následně šel sám proti hostujícímu gólmanovi, kterého ale nedokázal z blízkosti překonat, neboť mířil pouze doprostřed brány. V následujících minutách stále nedokázal ani jeden z týmů výrazněji ohrozit svého soupeře, a tak šli hráči do šaten za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhé půle vyzkoušel pozornost Wladimira Falconeho dvakrát v rozmezí několika minut Alberto Grassi, jeho střely sice byly razantní, obě ale postrádaly potřebnou přesnost a proto si s nimi hostující brankář dokázal poradit. Otevřít skóre tohoto utkání se ale povedlo hráčům Lecce, Banda vyslal nenápadnou ránu z dálky, která překvapivě nadělala Berishovi velké problémy a po velmi nejistém zákroku musel lovit míč ze své branky. Empolesi tento moment ale nepoložil a o několik minut později se mohlo radovat z vyrovnání poté, co Rafia nešťastně tečoval centr Cambiaghiho a míč si nadvakrát našel od brankové konstrukce cestu do sítě, čímž rozhodl o dělbě bodů.

Remízová série Lecce tak neskončila ani v Toskánsku. V příštím kole přivítá 16. prosince Frosinone, Empoli bude hrát tentýž den v Turíně.

Více informací k zápasu

AS Řím - ACF Fiorentina 1:1

10.12.2023 20:45

Góly: 5. Romelu Lukaku - 66. Lucas Martínez

Fotbalisté AS Řím ukončili v 15. kole Serie A pětizápasovou sérii domácích triumfů, když jen remizovali s Fiorentinou 1:1. Žlutočervení přitom začali nejlepším možným způsobem, neboť se i díky přihrávce Paula Dybaly dostali už po pěti minutách do vedení. Ještě v průběhu úvodního dějství se ale argentinský klenot zranil a s jeho odchodem se vytratila i ofenzivní jiskra celku z hlavního města. Po změně stran navíc Vlci obdrželi dvě červené karty, z toho jednu uviděl střelec úvodní trefy Romelu Lukaku. Hosté poté díky vyrovnávací brance Lucase Martíneze Quarty dosáhli na bod. Záložník Violy Antonín Barák strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Římané se po nepříliš povedeném startu sezony začali dostávat do herní pohody. Celek Josého Mourinha z posledních 11 ligových klání získal 23 bodů, přičemž pouze Interu a Juventusu se jich za stejný časový úsek podařilo nasbírat více, a to 26. Vlci se tak procpali do top čtyřky soutěže, na záda jim ovšem mimo jiné dýchala i Fiorentina. Fialky ale na hřiště AS moc rády nejezdily, jelikož tam pětkrát v řadě nevyhrály, přičemž hned čtyřikrát z toho byla porážka. V minulém kole se však dobře naladily bezproblémovou výhrou 3:0 nad Salernitanou.

To jim nicméně v samotném úvodu nebylo nic platné. Už v páté minutě si totiž Dybala na pravé straně šikovně vyměnil míč s Bryanem Cristantem, potáhl jej do vápna a pohotovým centrem šajtlí našel hlavu připraveného Lukaka, jenž bez problému otevřel skóre. Argentinský šikula mohl zhruba po čtvrthodině hry přidat k asistenci také přesnou trefu, rychlý brejk Vlků ale přetavil na hranici šestnáctky jen ve střelu mimo. Na druhé straně mohl chvíli poté zničehonic srovnat M'Bala Nzola, precizní přihrávku vzduchem za obranu však nedokázal usměrnit za záda Ruie Patrícia. Do přestávky už pak stálo za zmínku jenom zranění Dybaly, jenž musel ve 25. minutě střídat. I přes tuto nepříjemnost odcházeli do šaten v o něco lepší náladě domácí.

Druhou půli odstartovala solidní příležitost Jonathana Ikoného, jenž si hluboko ve vápně navedl balon na levačku a pohotově vypálil, jeho ránu ovšem schoval do rukavic Patrício. Další velká šance Fialek přišla zhruba po hodině hry, kdy krásný technický obstřel vyslal na portugalského gólmana Giacomo Bonaventura, rozezvučel však jen břevno Patríciovy brány. Krušné chvíle Giallorossi ale přečkáním těchto dvou šancí neskončily. V 64. minutě si Nicola Zalewski za zbytečný zákrok vysloužil druhou žlutou kartu a hosté nabídnutou přesilovku prakticky okamžitě využili. Na přesný centr z levé strany si naskočil Martínez Quarta a hlavičkou, která zapadla k zadní tyči, srovnal. Hráči v bílých dresech pak po zbytek duelu prakticky neopouštěli polovinu soupeře a ačkoliv dohrávali po surovém zákroku Lukaka dokonce proti devíti, vítěznou branku už vstřelit nestihli.

Římané tak i přes dvojnásobnou početní nevýhodu uhájili alespoň zisk bodu. Oba celky sehrají další ligový duel 17. prosince. Vlci se utkají s Bolognou, Fialky změří síly s Veronou.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Bologna FC 1:2

10.12.2023 18:00

Góly: 75. Simy - 9. Joshua Zirkzee, 20. Joshua Zirkzee

Bologna porazila v 15. kole italské Serie A domácí Salernitanu 2:1 a na osmý pokus zvítězila na hřišti soupeře. O vítězství takzvaných Chrtů rozhodlo úvodních 20 minut zápasu, v nichž dvakrát skóroval Joshua Zirkzee. Nizozemský útočník nejprve potrestal nejistý zákrok Benoïta Costila a poté využil špatné přihrávky Mattea Lovata. Góly nejlepšího střelce týmu znamenaly posun Rossoblu na průběžnou čtvrtou příčku.

Fotbalisté Salernitany na své jediné vítězství v letošní sezoně proti Laziu nenavázali a v posledním klání prohráli s Fiorentinou 0:3. Stále se tak Granata topila na posledním místě v tabulce s nejhorší obranou v soutěži. Zato Rossoblu předváděli od startu ročníku velmi dobré výkony, které je před startem tohoto kola vynesly až na sedmou příčku. Jejich kouzlo tkvělo především v pevné defenzivě, jež inkasovala pouze 11 branek.

Už v deváté minutě vyrazil Costil přízemní střelu přímo k dobíhajícímu Zirkzeemu, který neměl problém dopravit míč do odkryté brány. Po dalších 11 minutách se nizozemský útočník radoval znovu, když si našel pomalou zpětnou přihrávku od Lovata, obehrál brankáře Costila a poslal míč do sítě. Poté se hra velmi přitvrdila a místo pěkných fotbalových akcí byly vidět hlavně nepřiměřené zákroky. Rozhodčí rozdal v první půli pět žlutých karet.

Ve druhém poločase byli Rossoblu jednoznačně aktivnější, drželi balon na svých kopačkách a nepouštěli soupeře do příležitostí. Ani Bologna se však netlačila do brány, naopak si hlídala dvoubrankový náskok. V 65. minutě ho přece jen mohl po Zirkzeeho přihrávce ještě navýšit osamocený Lewis Ferguson, jehož zakončení ale vytáhl Costil na tyč. V 75. minutě Granata zdramatizovala utkání, když Antonio Candreva sklepnul vysoký dlouhý balon na hranici velkého vápna Simymu, který jej neomylně umístil k pravé tyči. Na víc než na snížení se ale agresivně hrající domácí nezmohli.

Salernitana se tak své druhé výhry na vlastním hřišti v letošním ročníku nedočkala a nezískala dokonce ani bod. V následujícím kole se 18. prosince utká s Atalantou, Bologna změří o den dříve síly s AS Řím.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Janov CFC 1:0

10.12.2023 15:00

Góly: 83. Dany Mota

Fotbalisté Monzy zvítězili v 15. kole Serie A na vlastním hřišti s Janovem 1:0. Utkání skoupé na šance se rozuzlení dočkalo až v 83. minutě, kdy se premiérovým zásahem v ročníku prezentoval střídající Dany Mota. Bíločervení se sice ve své klubové historii potkali s Janovany nejčastěji ze všech týmů aktuálně působících v italské nejvyšší soutěži, v rámci ní však došlo k vůbec prvnímu měření sil. Lombarďané se tak vzepřeli nepříznivým statistikám ze druhé ligy, v níž dokázali z celkových 40 vzájemných zápasů zvítězit pouze třikrát. Domácí naopak čtvrtou nulou v letošním ročníku potvrdili třetí nejlepší obranu v lize.

Valentín Carboni se stal nejmladším střelcem Monzy v historii nejvyšší italské soutěže ve věku pouhých 18 let a 271 dní, ale ani jeho vyrovnávací gól z 92. minuty nezabránil porážce 1:2 s Juventusem. Z posledních 11 duelů to ovšem byla teprve druhá porážka pro Biancorossi, kteří se stále nacházeli v poklidném středu tabulky. Jen o tři body pod nimi byl soupeř z Janova, jenž nehýřil ideální formou, když třikrát v řadě nezvítězil.

Opatrný duel v úvodu nepřinášel fanouškům příliš důvodů k radosti. Vůbec k první nebezpečné akci došlo až po půlhodině hry, kdy Patrick Ciurria využil chybné rozehrávky jednoho z hostujících obránců a uklidil míč do odkryté sítě. Rozhodčí však oslavy Monzy brzo utnul, když zpětně odhalil ofsajdové postavení již při založení protiútoku. Týmy tak během prvních 45 minut nezaznamenaly ani jednu střelu na bránu.

Po hodině hry v zakončení naprosto selhal hostující Mateo Retegui, když z malého vápna poslal dorážku až na tribuny. V 77. minutě se k pokusu z dálky osmělil Junior Messias, do razantní střely však na poslední chvíli obětavě skočil obránce a zažehnal nebezpečí. Skóre se tak měnilo až v závěrečné desetiminutovce, kdy se do levého spodního rohu trefil domácí Mota.

Monza tak zápas zvládla a na své konto si připsala tři body. V příštím kole se 17. prosince utká s AC Milán, Janov změří o dva dny dříve síly s Juventusem.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Turín FC 0:0

10.12.2023 12:30

Góly: -

Frosinone na čtvrtou domácí výhru v řadě nedosáhlo, jelikož v 15. kole Serie A remizovalo s Turínem 0:0. Ústřední postavou úvodu duelu byl teprve 35letý rozhodčí Luca Massimi, jenž nejprve odpustil druhou žlutou kartu v rychlém sledu Anthonymu Oyonovi a krátce nato po penaltovém apelu Canarini šalamounsky našel u monitoru VAR faul na polovině hřiště. Zápas pak i kvůli tomu dospěl k premiérové bezbrankové remíze na Stadio Benito Stirpe v ročníku, Giallazzurri přesto měli malý důvod k radosti, když vůbec poprvé v historii nejvyšší italské soutěže získali proti Býkům alespoň bod. David Zima se na trávník dostal v 83. minutě.

Fotbalisté Frosinone se pyšnili skvělými výsledky v domácím prostředí, kde od začátku sezony prohráli jediný duel a aktuálně zde táhli sérii šesti utkání bez porážky. Statistika ovšem hrála do karet Býkům, kteří v celkově čtyřech vzájemných střetnutích v nejvyšší italské lize neztratili se soupeřem z lazijského regionu ani bod. Motivaci do turínských řad jistě dodala také přesvědčivá výhra 3:0 nad Atalantou z minulého kola, při níž se střelecky našel dvougólový Duván Zapata.

Po čtvrthodině hry se díky povedenému protiútoku dostal do vápna Kaio Jorge, který po souboji s jedním z hráčů Turína upadl. Rozhodčí ale pokutový kop neodpískal a naopak potrestal následné zbytečné rozčilování brazilského útočníka žlutou kartou. Ve 23. minutě mohl své nesportovní chování Kaio Jorge odčinit, když se po centru zleva dostal v pokutovém území k hlavičce. Tu ale namířil pouze do připraveného brankáře hostů. V závěru první půle mohl na druhé straně otevřít skóre Ivan Ilič, jenž při svém 100. utkání v Serii A orazítkoval ranou z velké dálky pravou tyč.

V úvodu druhého poločasu se po krásné kombinaci na jeden dotek dostal ke střele opět Kaio Jorge, kterého ale skvělým zákrokem vychytal Vanja Milinkovič-Savič. V 72. minutě vypálil z velkého vápna Zapata, zaskvěl se nicméně i brankář Stefano Turati. V závěrečné desetiminutovce měli navrch Býci, kteří se tlačili do brány a snažili se překonat domácí defenzivu. To se jim zdánlivě podařilo, jenže úspěšnému zakončení Alessandra Buongiorna předcházel ofsajd.

Frosinone tak po remíze s Turínem tradičně potěšilo domácí obecenstvo bodovým ziskem. V příštím kole zamíří 16. prosince na hřiště Lecce. Turínští přivítají ve stejný den Empoli.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Udinese Calcio 4:0

09.12.2023 20:45

Góly: 37. Hakan Çalhanoğlu (pen.), 42. Federico Dimarco, 44. Marcus Thuram, 84. Lautaro Martínez

Inter prolétl 15. kolem Serie A ve velkém stylu, když na svém hřišti snadno porazil Udinese 4:0. Na San Siru se o úvodní trefu postaral ve 37. minutě z bodu pro pokutový kop Hakan Calhanoglu. Krátce po něm skóroval i jiný muž známý svými dělovými projektily Federico Dimarco a hororovou fázi zápasu v podání Le Zebrette zakončil ještě před odchodem do kabin Marcus Thuram. Domácí tak pokračují v přetahované s Juventusem o první příčku, třetí AC naopak ztrácí na čelo již devět bodů.

Nerazzurri se těšili ze série 12 utkání bez porážky napříč soutěžemi, motivaci do kabiny navíc dodala také přesvědčivá výhra nad mistrovskou Neapolí z minulého kola. Miláňany táhla především nejlepší ligová ofenziva v čele s 13gólovým Lautarem Martínezem, jenž ve střeleckých zápisech dokonce o jednu branku předčil celé Udinese. Hosté se pasovali do role remízového krále, když odešli s bodem hned z devíti utkání. V jejich nejhorším vstupu do sezony od roku 1994 dokázali zvítězit pouze jednou, bylo to však právě na San Siru proti milánskému AC.

Domácí na soupeře od začátku vyvinuli ohromný tlak a snažili se nacházet skulinky v hluboko zataženém bloku Le Zebrette. Jako prvnímu se to podařilo Martínezovi, který však hlavou usměrnil centr Dimarca jen do tyče. Ofenzivně laděný obránce krátce nato sám zakončoval zevnitř vápna, na Marca Silvestriho ale nevyzrál. Interu nakonec musel k otevření skóre pomoct až po půlhodině zápasu sudí. Ten odhalil faul na nabíhajícího Martíneze a nařídil penaltu, jejíž exekuce se úspěšně zhostil Calhanoglu.

Náskok Nerazzurri pak zvýšil ve 42. minutě povedenou ranou na zadní tyč Dimarco. Ani to ovšem nebylo vše, neboť ještě před přestávkou zasadil hostům další ránu Thuram. Ten jednoduše doklepl do odkryté sítě nadýchaný centr Henrikha Mkhitaryana.

Fotbalisté Udinese se v úvodu druhého dějství pokusili zasypat bránu Yanna Sommera řadou střeleckých pokusů, žádný z nich však nebyl dostatečně přesný. V 68. minutě sice dostal míč za záda švýcarského gólmana Lorenzo Lucca, nepohlídal si ale ofsajdovou linii, a gólovou radost mu tak vzápětí sebral zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Navzdory výrazné pasivitě si Miláňané zbytek duelu zkušeně pohlídali a v závěru dokonce přidal čtvrtou trefu po zemi pálící Martínez.

Inter se tak díky tříbodovému zisku vrátil na vedoucí příčku. Po evropské štaci se představí 17. prosince na stadionu Lazia. Udinese ve stejný den přivítá Sassuolo.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AC Milán 3:2

09.12.2023 18:00

Góly: 38. Ademola Lookman, 55. Ademola Lookman, 90+5. Luis Muriel - 45+3. Olivier Giroud, 80. Luka Jović

Atalanta přerušila více než měsíční čekání na ligové vítězství, když v 15. kole Serie A zdolala na vlastním hřišti milánské AC 3:2. V základní sestavě Orobici se představil i Charles De Ketelaere, jenž po nepovedené minulé sezoně v dresu Rossoneri odešel na hostování do týmu lombardského rivala. Právě 22letý Belgičan přihrával v 55. minutě na trefu Ademoly Lookmana, pro Nigerijce přitom v tu chvíli šlo již o druhý zásah v utkání. Ve zbytku klání sice Miláňané stihli ještě jednou vyrovnat, ovšem v páté minutě nastavení rozhodl o triumfu domácích svým 102. gólem v nejvyšší italské soutěži velezkušený Luis Muriel.

Ještě před několika týdny ztrácela Atalanta na AC Milán pouhé tři body, když se nacházela na pátém místě tabulky a působila odhodlaně bojovat o první čtyřku. V posledních čtyřech ligových duelech ovšem ani jednou nezvítězila, přičemž v minulém kole padla rozdílem třídy na hřišti Turína. Rossoneri naopak po výhře nad Fiorentinou a Frosinone najeli zpět na vítěznou vlnu. Předchozí klání si užil především bývalý útočník Realu Madrid Luka Jovič, který se prosadil poprvé v sezoně, rovněž zaznamenal i asistenci. Tentokrát jej však po odpykání trestu na hrotu nahradil Olivier Giroud.

Právě tento útočník se zjevil v první velké šanci utkání, když domácí defenziva zblokovala centr Christiana Pulišiče jen na nohy Francouze. Do směru jeho dělovky ovšem skočil jeden z obránců. Na druhé straně měl obrovskou příležitost De Ketelaere, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil. Krátce před odehranou půlhodinou si Nerazzurri při rohovém kopu nepohlídali Fikaya Tomoriho, jehož ránu zastavila levá tyč. Angličan se stal smolařem poté, co se před vlastní bránou postavil proti projektilu Lookmana a nechtěně změnil jeho směr, což poslalo domácí do vedení. Jenže v samém závěru první půle si na centr naskočil Giroud a povedenou hlavičkou vyrovnal stav utkání.

Historicky nejlepší střelec francouzské reprezentace mohl na svůj zásah navázat hned na počátku druhého poločasu, ale z blízkosti poslal míč vedle pravé tyče. Tento neúspěch mohl AC mrzet v 55. minutě, neboť De Ketelaere ve vápně povedenou přihrávkou našel Lookmana, jenž se prosadil podruhé v utkání. Tentokrát bez pomoci soupeře poslal pumelici přímo pod břevno. Šanci navýšit vedení Nerazzurri měl Giorgio Scalvini, když utíkal sám na bránu. V souboji s Mikem Maignanem však neuspěl. Francouzský gólman se blýskl i v 78. minutě. Nejprve vyrazil pumelici Scalviniho z dálky a poté skvěle zareagoval na dorážku Lookmana. To nažhavilo hráče Rossoneri, kteří vyrovnali, když se v malém vápně procpal k zakončení Jovič. Nervy v závěru neudržel Davide Calabria a po druhé žluté musel opustit hřiště. Následně se Orobici odhodlali ještě k jednomu útoku, jenž nakonec skončil vítěznou brankou. Tu v nastavení vstřelil patičkou Muriel.

Atalanta tak prolomila své trápení a doma získala tři body. V příštím kole se 18. prosince utká se Salernitanou, AC Milán změří o den dříve síly s Monzou.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SS Lazio 1:1

09.12.2023 15:00

Góly: 70. Thomas Henry - 23. Mattia Zaccagni

Verona remizovala v 15. kole Serie A na vlastním hřišti s Laziem 1:1 a její dlouhé čekání na výhru se protáhlo už na hrůzných 14 soutěžních zápasů. Jako první se v utkání prosadil ve 23. minutě Mattia Zaccagni, který však svoji trefu příliš neslavil, jelikož právě v klubu z Benátska strávil většinu dosavadní kariéry. Po změně stran ale z ojedinělé šance domácích srovnal skóre Thomas Henry. Na bodovém zisku Scaligeri už nic nezměnilo ani vyloučení Ondreje Dudy, jenž čtvrthodiny před koncem viděl druhou žlutou kartu.

Lazio si v poslední době užívalo sérii zápasů před vlastními fanoušky, kterou navíc zvládlo s naprostou grácií. Římané totiž nejprve završili postup ze základní skupiny Ligy mistrů, následně zdolali Cagliari a nakonec se přes Janov probojovali do čtvrtfinále italského poháru, to vše bez jediné inkasované branky. Venku ovšem naopak třikrát za sebou prohráli, na což rozhodně neplánovali navázat ve Veroně, jež se sice nezvykle rozstřílela, pět gólů z předchozích dvou duelů ale vedlo k pouhým dvěma bodům.

Orli na trávníku od úvodního hvizdu jasně dominovali, směrem dopředu však působili velmi bezradným dojmem. Přes pevnou defenzivu domácího celku se proto k prvnímu zakončení do prostoru brány dostali až ve 23. minutě, a hned z toho byl úvodní gól. Zaccagni šikovně doklepl do sítě přesný pas do malého vápna od Felipeho Andersona. Další zajímavý moment přinesl až nastavený čas první půle, kdy si Mario Gila našel centr od rohového praporku a hlavičkoval jen těsně vedle brány Verony.

Po změně stran se obraz hry prakticky nezměnil a ani jeden tým si nebyl schopen vytvořit velkou šanci. To se změnilo až v 70. minutě, kdy bezmocného Ivana Provedela překonal dorážející Henry. Výbuch radosti v hledišti ovšem jen o pár okamžiků později vystřídalo zklamání poté, co Římany vrátil do vedení přesnou hlavičkou Nicoló Casale. Jeho trefu nicméně sudí kvůli předchozímu faulu neuznal. Situaci domácích v 77. minutě zkomplikoval Duda, který obdržel druhou žlutou kartu. Neukázněnost slovenského reprezentanta však Le Aquile nepotrestali a museli se spokojit pouze s bodem.

Biancocelesti tak nedokázali vyhrát už ve třetím venkovním vzájemném střetnutí za sebou. V příštím kole přivítají 17. prosince Inter, Verona bude hrát tentýž den na půdě Fiorentiny.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SSC Neapol 1:0

08.12.2023 20:45

Góly: 51. Federico Gatti

Juventus potvrdil v 15. kole Serie A výbornou formu a vítězstvím 1:0 nad Neapolí se alespoň dočasně posunul do čela tabulky. Místo ofenzivních es na obou stranách rozhodl vyrovnané utkání vysoký stoper Federico Gatti, jenž druhým gólem v řadě pomohl Staré dámě prodloužit sérii neporazitelnosti na 10 zápasů. Domácí navíc už devátým čistým kontem v letošní sezoně potvrdili druhou nejlepší defenzivu v lize. Její reputaci mohl v průběhu druhé půle pokazit brankář Wojciech Szczesny, který špatnou rozehrávkou doslova nabídl soupeři vyrovnání, gól Victora Osimhena ale neplatil kvůli ofsajdu.

Úřadující mistr z Neapole v letošním ročníku hrubě nezvládal konfrontace se svými nejbližšími pronásledovateli z minulé sezony. Z domácích soubojů s milánským tandemem a Laziem získal ostudný jeden bod, a tak jeho ztráta na první příčku narostla do dvojciferných rozměrů. Titulové ambice naopak nechyběly Juventusu, který se pohyboval na špici tabulky a v případě vítězství mohl alespoň dočasně vystřídat Inter v čele.

Neapol prověřila zkušeného gólmana Szczesného, jenž nastoupil do jubilejního 250. zápasu v nejvyšší italské lize, hned v osmé minutě, kdy z ostrého úhlu pálil Giovanni Di Lorenzo. Do obrovské příležitosti se dostal Khvicha Kvaratskhelia, který po naprostém propadu defenzivy Juve postupoval sám na Szczesného. Zakončení ovšem trestuhodně uspěchal a zamířil nad břevno. Hosté měli herní převahu i po zbytek úvodního dějství, gólové radosti se však do přestávky nedočkali.

Po změně stran potrestal neefektivitu Partenopei 190 centimetrů vysoký obránce Gatti, jenž přesnou hlavičkou do pravého dolního rohu otevřel skóre utkání. O rychlou odpověď se mohl postarat Matteo Politano, jeho volej ze šestnáctky ale stihla zablokovat domácí defenziva. Szczesny pak předvedl v 71. minutě lehkovážnou rozehrávku, kterou střelou do odkryté sítě potrestal Osimhen. Polského brankáře ovšem od ostudy zachránil odpískaný ofsajd.

Neapol tak na dubnový úspěch z tohoto stadionu nenavázala a okusila první venkovní prohru v ligovém ročníku. V příštím kole přivítá 16. prosince Cagliari, Juventus se o den dříve ukáže v Janově.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
15
12
2
1
37 : 7
38
2
Juventus FC
15
11
3
1
23 : 9
36
3
AC Milán
15
9
2
4
26 : 18
29
4
AS Řím
15
7
4
4
28 : 17
25
5
Bologna FC
15
6
7
2
18 : 12
25
6
SSC Neapol
15
7
3
5
26 : 18
24
7
ACF Fiorentina
15
7
3
5
24 : 18
24
8
Atalanta Bergamo
15
7
2
6
24 : 18
23
9
AC Monza Brianza
15
5
6
4
16 : 14
21
10
SS Lazio
15
6
3
6
16 : 16
21
11
Turín FC
15
5
5
5
13 : 16
20
12
Frosinone Calcio
15
5
4
6
20 : 24
19
13
US Lecce
15
3
8
4
17 : 20
17
14
Janov CFC
15
4
3
8
15 : 20
15
15
US Sassuolo
15
4
3
8
22 : 28
15
16
Cagliari Calcio
15
3
4
8
15 : 27
13
17
Udinese Calcio
15
1
9
5
12 : 25
12
18
Empoli FC
15
3
3
9
10 : 27
12
19
Hellas Verona
15
2
5
8
13 : 22
11
20
Salernitana Calcio
15
1
5
9
11 : 30
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
Rothbard

Neapol letos hodně slabá

Reagovat
MoonKnight

To je překvapení, když Max za celou svoji kariéru jiným výsledkem než 1:0 ani nevyhrál

Reagovat
10

příště bych hrál v sestavě Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Cambiaso, Rugani, Gatti, Huijsen, De Sciglio - Chiesa, McKennie...

herně by to vypadalo stejně, ale gólu bychom dávali víc, když je stejně dávají jen obránci

...ale ne, výhra s Napoli vždycky potěší

Reagovat
M11

Hlavne 12 bodu naskok na 5. misto je kvantum

Reagovat
10

budoucnost v tom fotbale nevidím, ale je potřeba to brát tak, že Max tomu dá tímhle nějakou stabilitu a základy, díky čemu se postupně zvedne kvalita toho kádru, což je zase práce pro Giuntoliho...a v létě uvidíme, kdo bude trenér, kam se to posune

Reagovat
M11

Ja uz rezignoval na nejakou krasu a kvalitu.. beru to tak, jak to je.. s Maxem to jine uz nebude.. na druhou stranu musim uznat, ze jsme proste v top 2, coz je skvely uspech na to, jak to vypadalo pred par mesici.. nemam od zapasu velke očekávání a hned jsem pak min nasrany..

Reagovat
10

se všema těma defektama toho kádru je tohle výsledkově určitě nad plán, ale ten fotbal...já už nechápu nic, štěstí to nemůže být, nějaká kvalita dozadu je to až poslední zápasy mi přijde

buď se to totálně rozsype a skončíme 7., nebo vyhrajeme Scudetto, jiná varianta podle mě není

Reagovat
M11

Vitezny gol v Monze.. kdyby vcera dal ten najezd Kvara.. tak by to asi vypadalo zase trochu jinak.. ale stesti tam musi byt.. to k tomu patri.. ja mam nejvetsi radost, ze konecne vidim zase nejaky zapal.. vasen.. to mi tam chybelo dlouho.. titul si podle me muze prohrat letos Inter jedine sam.. ti jsou jinde, ale tu LM verim ze dame.. v lednu se da predpokladat, ze nejakeho zaloznika jeste pritahnem, kdyz Pogba a Fagi jsou mimo.. ja osobne bych strelil hned v lednu Vlahovice.. s nim mam nejvetsi problem.. otazka jestli ho vubec nekdo jeste bude chtit..

Reagovat
10

souhlas se vším

Ten zápal a vášeň typická pro Juve se opravdu vrací, ještě nedávno to byly lemry bez energie, co to měly na párku.

1-2 hráči můžou tu kvalitu v lednu výrazně zlepšit. Chce to záložníka (klidně 2) a někoho na potenciální pravé křídlo, což klidně s touhle formou může být Soulé.

Dušan je Amauri II. Nejhorší je, že on ani tomu týmu nijak nepomůže, když už nedává góly. Jen mává rukama. Pokud by někdo z PL dal 60+, tak by to byla v týhle situaci největší výhra.

Reagovat
M11

Ja bych ho strelil klidne za 50.. zbytecne na tom hristi zabira misto.. ja si myslim, ze sezonu muzeme dohrat s Moisem, jako jednickou.. uplne na pohodu.. Souleho bych bral hned, ale mam strach, ze by ho Max stejne zase nestavil.. tak to radeji, at sezonu dojede ve Frosi.. podivej kolik toho nahral illing.. Kostic je total mimo a stejne hraje..

Reagovat
formic81

italskou ligu moc nesleduju, ale pravidelne ctu diskuzi v teto sekci. Zachytil jsem spravne ze Conte bude od pristiho roku trener Juve? Ja kdyz jsem cetl komentare behem minule sezony od fanousku Juve, tak si stezovali ze ten team je odepsanej na roky dopredu. Pritom letos to vypada podle vysledku docela dobre, nebude chybet Allegri?

Reagovat
snuff24

Tos četl v Blesku?

Reagovat
El Matador

Sarri ven hrajem proti 10, potřebujeme dat gól a ten debil zase střídá post za post a ještě k tomu obránce na lavičce Kamada a Gonzalez a on tam pošle Vecina a Pellegriniho

Reagovat
El Matador

A Lotito už by se mohl taky vzpamatovat. Přivede trenéra, kterej má jedinej herní styl a pak mu ani nekoupí hráče, který si vytipuje, aby mu ten herní systém fungoval

Reagovat
zurix_new

Muriel krásný gól

Reagovat
I*M

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Salfovic

Fantastický, navíc za tohoto stavu a času

Reagovat
kitas

Ja neviem mne sa takéto góly zdajú, že sú len dielom náhody. Nevidím v nich tú krásu zakončenia. Príde mi to len že sa ocitol (samozrejme svojim výborným pohybom) v dobre situácii, tak skúsil zakončiť pätou...

Reagovat
Rudy

Famozni prvni dejstvi. Prostridalo se, takze uplne super. Bylo by vhodne ukazat v LM, ze do Milana se nejezdi pro body a uz vubec ne upevnovat 1. misto. INTER

Reagovat
snuff24

Inter je láska a momentálně top 3 klub na světě díky kluci FORZA INTER

Reagovat
Truffaldino

Jestli je něco synonymem pro konec fotbalu, tak je to rychlý gól AS v úvodu utkání. Po hodině hry v bloku se ten tým jen tak neprobere, obzvlášť, pokud má hrát v deseti. Romelovy saně nakonec zařídili, že se Mourinho radoval i z bodu.

Azmoun se mi vůbec nelíbil, sice ho fialky dost okopávaly, ale vydržel jen 37 minut. Na koncovky zápasů se hodí, ale většina střídajících hráčů dokáže hru oživit. Kdyby se mu společně s Kristensenem podařilo ukončit hostovačku a přivedl by se Leonardu, tak by to byl skvělý zimní počin a zmíněné duo by mi nijak nechybělo. Bohužel to je utopie. Líbil se mi Cristante, protihráče zastavoval převážně on, ve vzduchu dominantní, vytlačování těžiště hry do krajů hřiště byla taky jeho práce, vedle Paredese vypadá jako pan fotbalista, já si vážně začal vážit. Jinak trochu vážněji, co provedl Belotti?

Reagovat
Largo

Asi chce moc utocit. Jinej duvod ho nestavet fakt nevidim.

Reagovat
Bily

nad Belottim kroutím hlavou , tréninky nevidím, ale na hřišti vždy odvede maximum, maká.

Doufám, že ve čtvrtek si dá celý zápas a 2 fíky k tomu, a o víkendu něco pošle i Bologni.

Reagovat
pastal

I včera to jde za Mourkem dát gól a betonovat před plným stadionem je chujovina navíc jestli Fiorentina má nějakou slabinu teď tak v obraně za to málo kolikrát jsme přešli půlku jsme klidně další branku dát mohli a hrát více odvážně tak je výhra.Smekam jen za to jak to v oslabení ubránili, ale Polák je dement udělat takový faul když už žlutou měl Červená Lukaka taky jasná borec asi bude rád že si zahraje ještě fotbal, ale jestli má první červenou za 400 zápasu tak jsem schopný mu odpustit, ale Polákovi nee!!!Mourek je schopný ve Čtvrtek betonovat znova ikdyz v poháru o nic nejde Třeba ale překvapí a změní úplně sestavu stejně už bude AS druhé ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Rom ukázkové sáňky no tam nebylo o čem, ale aspoň jde vidět, že je frustrovaný a chce se rvát, Paulo taky chodí do tacklů, za které by v Juventusu dostal pokutu. Já jsem rád, že uvidím v Bologni Galla. Ten mač stejně nevyhrajeme.

Zale bohužel hloupě, ale poříád je to mladý hráč a rozhodně nesbírá karty jen tak. Sudí mohl včera kldině dát ze tři žluté Viole v poločase a taky by nedohráli v plném počtu, rozhodoval se jinak.

Jako proč by nemohlo Servette na Slávce zremizovat 1:1 třeba? My bychom museli pak dát Sherrifu bůra, těžko tomu uvěřit, to jo. Ale s Empoli to šlo. Slávka ve Švajcu nic extra nepředvedla a ty výpadky má.

Reagovat
pastal

Blázne my je nerozbijeme a už vůbec ne Slavka že by měla nechat body doma.V té skupině už o nic nejde i to třetí místo je jisté proč by v Prahy dávali to nejlepší co mají, když o víkendu je čeká liga a tam jsou 4?? On musí dát mladé a borce co nehrají ve Čtvrtek ať se ještě někdo nezraní.Posrali si to na Slávce kde předvedli hrozný výkon a ani minuly zápas nevypadal že by chtěli vyhrát jestli jsi to viděl tak nechtěli ani útočit tak se o první místo ve skupině nehraje

Reagovat
pistacik11

Už len kvôli provízií za výhru, by som na mieste Slavie dal plnú zostavu

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobné to není, ale nemožné taky ne.

Viděl. Nechtěli. Bo neumí zapnout pokud neprohráváme. Hrozná mentalita.

Reagovat
pastal

No právě i minulé měli honit skóre a góly a vypadalo to tak jak vypadalo jako i kdyby Slávka remizovala (nevěřím) Švajc jisté třetí místo ve skupině nemá proč dávat to nejlepší, když v lize jsou až 4 a v Neděli mají zápas a my vyhrát o 5 branek no nevím bez Dybaly který je jediný schopný tvořit tak za mě bych se na to vysral a dál co nejvíce hráču kteří nehrají protože v Neděli Bologna a to bude těžký a běhavý soupeř co nám vůbec nesedí hlavně s triem behavych středních záložníků (Cristante,Pellegrini a Paredes) které samozřejmě bude hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

25 komentářů v souhrnu, kde se hrály zápasy jako Juve vs. Neapol, Roma vs. Fiorentina a Atalanta vs. Milan?

Reagovat
Maritazzi

Zajímalo by mě, jestli je to v italský sekci tou novou verzí, protože na tu jsem si zvykl v rámci desktop verze bez problémů.

Já se na Řím nevydržím koukat už dýl jak 15 minut v kuse. Absolutně s ničím se tam nedokážu ztotožnit, včera jsem šel v desátý minutě radši pracovat a na druhý obrazovce si pustil jinej sport, protože tohle je čistý zlo. Ancelotti sice říká, že jsou s Mourinhem a Allegrim pragmatici, ale to je přeci nesrovnatelnej svět, nemyslím si, že by Real pod Ancelottim takhle zabíjel v jádru tak hezkou hru. Je to pro mě celý o to víc nepochopitelný v kombinaci s tím, že tifosi na stadionu tomu kašparovi věnujou transparenty, zpívaj pro něj chorály a chtěj prodloužení smlouvy, to je pro mě čistá fanouškovská paralýza.

Jsem až pociťoval radost z toho vidět hrát Atalantu, což korunoval tim suchym zakončenim Muriel, jinak mi ten fotbal přestává skoro cokoliv říkat.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pastal

Reagovat
10

mám to dost podobný...

Reagovat
pistacik11

Tak to máš kurnik ťažké, fandis tímu, čo odohral asi najnudnejsie finále lm, a nudne bolo hlavne kvôli štýlu, akým hraje snáď od založenia klubu ja ani neviem, kedy juve hral dlhodobo pekný futbal.

Reagovat
10

takovou s prominutím sračku bych čekal od fanouška Interu, ne Juve

Reagovat
pistacik11

Som fanúšikom juve, a nemám problém uznať, že dlhodobo hrajeme pragmatickú sračku a nie na krásu. A vôbec mi to nevadí. Skôr mi to imponuje a preto aj fandím juve. Lebo hrajú dalo by sa povedať maximálne efektívne a vedia vyškoliť na krásu hrajúce tímy.

Komu to vadí, povedal by som, že fandí zlému tímu.

Reagovat
10

To jsou hrozný nesmysly.

Pokud fandíš Juve 5 let, tak tě to možná omlouvá, ale mě tohle fakt nepodsouvej. Ještě s těmahle kecama, že někdo asi fandí špatnému týmu. Ne, to jen ten současný kádr není z větší části hodný toho klubu.

Reagovat
pistacik11

Fandím dalo by sa povedať od prelomu milénií. A niesu to nezmysly. To, že finále proti ac sa označuje za jedno z najnudnejších je fakt. To, že sme tam boli menej aktívny je fakt. To, že juventus nehrá nejak ofenzívne, je fakt. To, že kým nehorí výsledkovo, tak sa nehrnú do ofenzívy je fakt.

Povedz mi príklad, kedy hral Juve ofenzívne a kombinačne? Nie jednotlivé zápasy, ale celú sezónu.

Ja viem o jednej Conteho, ale to sa tiež nedá nazvať nejak ofenzívnou, skôr odjazdenou. Ďalšia už taka slávna nebola, najmä kvôli tragickým výkonom v lm.

Reagovat
10

Co je to za absurdní "argument" s jedním finále v kontextu historie toho klubu? Bez ohledu na to, že znovu nemáš pravdu, protože to finále bylo naprosto vyrovnaný jak herně, tak statisticky. Proč nevytáhneš ty Lippiho předchozí finále a sezony, kdy hrál Juventus ofenzivní fotbal? Proč nevytáhneš to semifinále proti Realu před finále s AC?

Ty se snažíš současnou sračku, kdy vyhráváme totálním catenacciem s držením míče 30% i proti provinčním týmům nalepit na celou historii toho klubu, což je úplně mimo a nesedí to ani na tu nedávnou historii.

Já jsem začal fandit Juventusu, kde byl prezident Agnelli, kde byli hráči jako Platini, Baggio, Del Piero, Zidane, tak na mě nechoď s tím, že asi fandím špatnýmu týmu, když tady neskáču radostí z jednoho nejslabších kádrů v historii s kapitánem Danilem a Rabiotem, kde mám opravdu reálně problém se s některým z těch hráčů ztotožnit.

Reagovat
pistacik11

Ach ten spomienkový optimizmus

Možno je to jeden z najslabších kádrov, to je ťažko zhodnotiť, minula sezóna bola slabá, túto by som aj veril v titul. Nesúhlasím, že sa nedá fandit. Rabiot momentálne najlepší hráč v kádri, kvôli prvým sezonam chápem, že nebude patriť k obľúbencom. Ale stále je tam Chiesa, Gatti, Fagioli, Cambiaso a verím, že ak sa vráti Vlahovi forma, aj on sa zaradí medzi hviezdnych hráčov. Všetko sú to mladý nádejní hráči s potenciálom. Len im treba dať čas.

Na hráčov tipu Baggio, Zidane, Del Piero bohužiaľ v tejto dobe môžeš zabudnúť, tých už nenájdeš v žiadnom klube.

Ale stále si môžeš vychovať hráčov ako Chiellini, Marchisio … a takýto hráči v kádri sú.

Reagovat
10

Taky se to v tomhle ohledu začíná lepšit, resp. vracet do starých kolejí, to nerozporuju.

Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už se nesnažím pochopit ani populus ani naše hráče, kteří ani sami nemají touhu ten fotbal hrát, s výjimkou těch dvou vepředu.

Reagovat
Tomanatura

Lukaku chtel asi trochu pauzu pres Vanoce, jiny smysl jeho cervene vazne nevidim.

Reagovat
pastal

Jeho první červená jako ten skluz byl nepříjemný snad dostane jen jeden zápas, když se zranil Dybala a Azmoun aspoň šanci dostane Belotti

Reagovat
smazaný uživatel

Takto jezdil v prvních zápasech, rval se a dřel. Já bych to neřešil, vidím v něm tu zlost, to je dobře, aspoň nějaké emoce. Spočne, potřebuje to, Gallo potřebuje a zaslouží si hrát. Bohužel to na něho budeme házet vrchem a nebude to fungovat, ale co už, v Bologni stejně nevyhrajeme.

Mottu bych v AS po sezoně viděl moc rád, klidně i s Calafiorim, pokud je vážně tak dobrý, jak říkají hodnocení. A k nim Di Gregorio, nejlepší dostupný gólman v lize. Pak rébus střední záložník a asi i křídla, pokud Motta.

Reagovat
pastal

Do doby než změní střed pole budeme hrát nakopy, protože mít tři chodce ve středu tak nemůžeme přehrát nikoho který je od 7 místa výše Bryan (letos dobrý ať tam je) ale Paredes a Pellegrini vždyť oni chodí proč nedá do zálohy Dybalu ať to rozdává útočníkům??? Mourek chce betonare a to je největší problém AS, však jak se vyjádřil že Dybala a Azmoun špatně brání tak nemůžou hrát spolu Na útočení chce jen dva borce Lukaka a plus jednoho celý římský fotbal pro diváka famózní podívaná

Reagovat
smazaný uživatel

Bryan se asi zlepšil v defenzívě ale pak stejně udělá nesmysl, protože zcela postrádá poziční hru a vnímání prostoru. A pomalý je tak či tak a vertikálu od něho neuvidíš.

Jak říkáš, dohromady Pelle-Paredes-Cristante nejpomalejší záloha na světě.

Paulito nemůže do zálohy, bude tam zraněný ještě dvakrát více. Pokud bychom hráli něco ve stylu 4-3-1-2 na treqa tak jo, ale nejvíce užitku on přinese kolem vápna. Většina jeho zranění vzniká z toho důvodu, že se vrací sprintem 50 metrů zpět a do soubojů, protože k míči se jinak nedostane a proto, že mameluci vzadu čekají někde na vlastním vápně.

Mou je idiot. Dá se hrát defenzivní fotbal, ale není nutné u toho hrát v jedné linii 8 hráčů seřazených na šestnátce.

Na jednu stranu on ty naše blbce nějak vybičuje vždycky v kabině, na tu druhou - a kdyby měli hráči aspoň půl mozku dojde jim to - neustále říká, že neumíme bránit, stopeři nejsou dost dobří na hru ve dvou, krajní beci neumí bránit atd. A kdybych já byl hráčem v týmu, kde trenér ze všech nejvíc miluje a chválí Bryanka Cristanteho, asi bych se dávno oběsil na břevně.

Pelle nemá co dělat v základu, radši ať hraje Pagano a když půjde na hřiště Sanches, ten výše postavený záložník mu sedne a aspoň propojí zálohu a útok driblingem, jednou za měsíc dva, když nastoupí.. Tam není fakt nic, jen ztráty a hrozná rozhodnutí a ne, nerozehraje se. Nikdy totiž nic moc víc nepředvedl.

Reagovat
Truffaldino

Vážně Cristante postrádá poziční hru a vnímání prostoru? To už mu ale z fotbalových dovedností nic nezbude. Ve dvojici s Paredesem drží prostor před stopery Leandro a Bryan se posouvá do stran plus jednou za každých patnáct minut se dostane i za polovinu hřiště, ale nemyslím si, že by měl problém s prostorem. Jinak, když se podíváš na heatmapy proti Fiore, tak Bryan hrál pravého def. záložníka a Pelleg. levého, s tím, že Lorenzo mohl párkrát vyjet i dopředu. A Lukaku hrál podle mapy box-to-box. Já letos s Bryanem problém nemám, ono i s Paredesem je to těžké, protože musí držet prostor a ke klasickým fotbalovým dovednostem se nemá ani jak dostat, vyzdvihování Cristanteho či řeči v minulosti o tom, že mít pět Lorenzů, tak je hraje všechny, neberu vážně. On jednou za čas vyzvihne každého, jen s Kardsdorpem to udělal obráceně, to co Mou povídá tisku jsou jen pohádky pro římský tifosi.

Těch osm hráčů v šestnáctce jsi napsal přesně. My o Pellem mluvíme jako o ofenzivním záložníkovi nebo o výše postaveném, ale třeba právě s Fiore hrál ofenzivnější pozici s menším množstvím obranných úkolů i Duncan. Navíc s Pellem je to tak, že udělá dva tréninky po zranění a hned jde do základu. Pak tomu jeho výkony odpovídají. Pagana jsme vlastně ještě pořádně neviděli hrát a těžko se na něho odvolávat, snad dostane pořádnou šanci ve čtvrtek. Bove je super, ale je na hřišti pořád strašně splašený, Sanches je spíš na poslední dvacetiminutovku, kdy se snažíme hrát a popravdě si nemyslím, že by úlohu Lorenza v posledním zápase zvládl lépe. A pak nám už nikdo nezbývá, čtyři pětiny hráčů jsou kopyta a zbylá pětina skleněnky.

Reagovat
10

Rabiot a Cristante tuhle sezonu zavírají ústa nám kritikům, to se musí uznat.

Reagovat
pastal

Z těch tří Cristante základ s tím bych letos neměl problém a vedle něho Bove a Dybala v útoku Lukaku a Belotti a Kurva ať neříká že by jsme pak nehráli lepší fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho nějak přežiju, překvapilo mě za kolik prodloužil, eni to taková hrůza a aspoň je furt k dispozici.

Nicméně stojím si za tím, ze pozične neví, co má dělat. V tom zhuštěném bloku to musí přes nej a míče odebírá, pokud je v pohybu.

Ve fotbale kde se cely blok hýbe po celém hřišti bude zase hořet.

Reagovat
Kaka14

Trochu uz prestavam prestavam rozumiet tejto sekcii Serie A ..... Zlatan sa vratil do AC a v tejto sekcii ani zmienka .... to sa skor dozviem rano v hocijakom radiu

Takisto dalsie clanky AC o Piolim, Krunicovi atd. to si viem pozriet na eurofotbale len ked kliknem priamo na klub AC Milano .... tymto sposobom to tu uz fakt vyhynie, lebo nikoho nebude bavit si klikat na jednotlive kluby, aby mal cerstve info o Serii A

Reagovat
Nuno čomes

Konkrétně návrat Zlatana by stejně měl jen pár komentů. Když už, tak by se muselo probírat více témat.

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

Tak poslední měsíce je zcela očividný, že EF na SA absolutně rezignoval... a to bylo v souvislosti s novým designem webu keců, jak je to velký začátek obratu k lepšímu Kdyby se ta změna měla hodnotit známkama jako ve škole na stupnici 1-5, tak dávám sedmičku

Reagovat
Furia Ceca

Ještě se vysrat na preview a souhrny a bude ta "změna k lepšímu" dokonána úplně

Reagovat
snuff24

Zlatan v AC co tam?

Reagovat
Nuno čomes

Napoli má na to dát Osimhenovi takovou raketu?

Reagovat
10

vždyť ho v létě prodá

Reagovat
Lech

Kolik?

Reagovat
Nuno čomes

Četl jsem 10 mega.

Reagovat
Furia Ceca

"Aktivní na zimním přestupovém trhu by měl být AS Řím. Trenér José Mourinho se nechal slyšet, že by si přál posilu do středu obrany."

Bonucci?

Reagovat
Martin9719

Koukám k těm dementům z Cagliari Jankto zapadá úplně přesně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele