Salihamidžić naznačil, že Ribéry po sezoně odejde z Bayernu Mnichov

11.12.2018, 17:33
Aktuality
O další ze svých dlouholetých symbolů za několik měsíců zřejmě přijde Bayern Mnichov. Německého mistra koncem června opustí Arjen Robben a následovat by ho měl rovněž Franck Ribéry, s něčím takovým alespoň počítá sportovní ředitel Hasan Salihamidžić...

35letý Ribéry v Bayernu kroutí svou už dvanáctou sezonu, kontrakt mu vyprší v červnu příštího roku.

"Prezident (Uli Hoeneß) o možnosti Ribéryho odchodu mluvil a myslím si, že k tomu dojde. Bude to rok plný změn," řekl Salihamidžić novinářům.

Ribéry přišel do Bavorska v létě 2007 z Marseille a za Bayern do této chvíle sehrál 406 zápasů, v nichž nastřílel 119 gólů. V probíhajícím ročníku se na něm už podepisuje vyšší věk a není takovým přínosem pro tým, zatím dal dvě branky a na svou první trefu přitom čekal až do konce listopadu.

"Mám radost z toho, že Franck stále hraje tak dobře. Je jedním z našich klíčových hráčů," nechal se dále slyšet někdejší hráč Bayernu nebo Juventusu.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (64)

Přidat komentář
Manik...

Ten tým potřebuje čistku jako sůl.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

stejně jako sparta.

Reagovat
Manik...

Ta ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta potřebuje vypláchnout žaludek a klystýr.

Reagovat
Manik...

Spíš hráči Sparty

Reagovat
Arne

Ty bys Brazzo měl jít taky.

Reagovat
Rudnevs

Asi hej, súhlasím s tým, že mi tiež príde v porovnaní so Sammerom ako taký Ja-Sager, ale zas na jeho obranu treba uznať, že Sammer mal trochu jednoduchšie podmienky na prácu...

Reagovat
Bayern +

Sammer bol hlavne kvalitatívne úplne niekde inde.

Reagovat
Rudnevs

Tak to samozrejme, v tom v žiadnom prípade neodporujem, len podotýkam, že Salihamidzic má možno o niečo ťažšie podmienky...

Reagovat
Zark

do Brazzeru s ním

Reagovat
smazaný uživatel

Ale koho namiesto neho? Pocul som nieco o Kahnovi.

Reagovat
Rich

Nechci kecat, ale Kahn je spojován s pozicí Rummenigeho, měl by ho nahradit nebo vedou se o tom debaty. Jeden čas byl myslím Lahm spojován s funkcí sportovního ředitele a padlo jméno, že snad časem i Basti

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takto to je.

Reagovat
Rudnevs

Kahn by bol super, nemá síce žiadne skúsenosti, ale podľa mňa by sa na to typovo hodil oveľa lepšie než Brazzo... Oli má podľa mňa správny úsudok a vie veci v kľude analyzovať (čo trebárs v poslednej dobe takému Hoeneßovi podľa mňa chýba), navyše je to legenda Bayernu a má ten Bayern-Gen.

Je pravda, že sa o ňom hovorí skôr v súvislosti s tou pozíciou, čo má teraz Rummenigge, ale ono je to vraj všetko otvorené a možné sú viaceré pozície... Ďalší kandidát je vraj Eberl, dokonca je možné, že by prišli obaja a Brazzo naopak odišiel.

Reagovat
Rich

Páni Elber by byl zajímavý kandidát.

Reagovat
db18

(bohužel)

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ťa, ako hráva Grujić?

Reagovat
db18

...už dohrál.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
blackhawk88

A Ribery o tom vie ?

Reagovat
Ross Geller

Teď už jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Do Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný a často opomíjený hráč

Reagovat
mayday

Jako Salihamidžič? Zmrdeček to byl prvotřídní

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
db18

Reagovat
Jeňa

Vyrazil bych ho i s Frankcem už jen za první větu posledního odstavce

Reagovat
Greny

To zas vykoupí půlku kridel z bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tu zas

Reagovat
SpartaOvenka

Tak je vykupte první, jestli s tím máte problém.

Reagovat
Zark

A naznačil to úskokem doleva nebo jakože střelou?

Reagovat
smazaný uživatel

Tých dvoch klaunov sa mali už dávno zbaviť, zbytočne zaberali miesto lepším hráčom a hlavne mladým

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Franck stále hraje tak dobře. Je jedním z našich klíčových hráčů

Reagovat
exot12

Hovorí ti niečo slová ako úcta, vďak, či rešpekt?

Ako by si sa asi cítil ak by tvoja úča pred novinármi o tebe prehlásila “že si lenivý a hlúpy ako bagandža? Či by si vyhral anketu vo Vašich firemných novinách “debil mesiaca”?

Reagovat
Rich

Na Salihamidžče si nemůžu nějak zvyknout, Sammer, na mě budil dojem velké osobnosti a vlastně mi přijde, že ho hráči více respektovali.

Jinak Ribery a Robben už přesluhují minimálně 3 roky v Bayernu, po Pepovi měli odejít a nechat novým hráčům více prostoru. Vlastně kvůli tomu odešel Costa, vím, že ho někteří nemají rádi, ale mě na křídlo s Comanem neskutečně pasoval a ta jeho rychlost byla neskutečná. No co už, holt to chce přivést nějaké rychlé křídlo na místo Riberyho.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo myslíte, že by mohl reálně přijít? Od léta těch jmen zaznělo hodně ale kolik z nich je opravdu reálných....Martial, Thauvin, David Ńeres, Pulisic?

Reagovat
Rich

Pulisice rovnou vyhoď z té nabídky. Podle mě ho získá Chelsea. Martial do Bayernu nepůjde taky.

Reální jsou tyhle hráči: Pavard, Luka Jovič, Nicola Pepe, Cengiz Ünder, Dybala (no ale jaká je pravděpodobnost, že ho fakt Bayern získá) a pak Piatek.

Reagovat
db18

+ Ante Rebic

Reagovat
Rich

Toho ne, nepřijde mi, že by to byl nějak skvělý hráč. Co říkáš na Hazarda z Borussie?

Reagovat
db18

Niko ale uz ve Frankfurtu rikal, ze to bude hrac pro Bayern, tak verim, ze ai ho dotahne...

Hazard mi prijde fajn, zahraje taky vice postu a je mi sympatictejsi nez James... Ale podle mne asi zatim nema na to, aby na nem Bayern stal... Ale rozhodne bych se jeho prichodu nevranil

Reagovat
Rich

Mě přijde, že Hazard, během tohohle a minulého roku se zlepšil a podle mě má spíše na Bayern než Rebič. Já moc toho Rebiče nemusím, dokonce mi přijde lepší Jovič a možná i ten Piatek.

Reagovat
db18

Tak Rebic je spíš křídelní hráč, takže by šlo o náhradu za Francka, než jako backup za Lewu - tam by se mi nejvíc líbil Jovic, ale aby Lewu rovnou nahradil...

Reagovat
Rich

Toť otázka, uvidíme, jak to bude s Rebičem. Já doufám, že Bayern přivede Ündera z Říma, ten je hodně dobrý. Jinak Jovič kdyby přišel, tak by se mohl ob zápas střídat s Lewou, jde o to, jestli by to ustál Lewa no. Plus tedy nezapomínej na Alphonsa Daviese, ten od ledna bude hrát za Bayern. Je dobrý, uvidíme, jestli bude mít na základ.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem hodne zvedavej na prestupak... minimalne jednu bombu udelat musime... ne-li 2

Reagovat
Rich

Máš nějaký tip nebo vysněného hráče, kterého by si tam chtěl? Já totiž tak trochu jsem bezradný, nemám moc nakoukané ligy kromě Bundesligy a Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

já právě ani nevim... nejlepší by byl mladší robben ale to asi nevyjde hodně jsem se snažil uvažovat o němcích.... přece jenom mi tam vždycky seděli víc než třeba brazilci.... zajímavej by byl třeba Sané... i když přestup není asi reálnej...

Reagovat
Rich

No bohužel Saného Bayern prošvihl a přitom mi přijde, že Guardiola se snažil přesvědčit vedení, aby ho koupilo, no skutek utekl, teď si v Bayernu můžou pořádně klepat na čelo, jelikož je to vůbec nejlepší hráč City.

Reagovat
smazaný uživatel

Doteď nechápu, proč odešel Costa.. Nemohl by mi to někdo s lepší pamětí nebo větším vhledem připomenout?

Reagovat
smazaný uživatel

POdle mě měl dobrý jen začátek, pak už to byla bída. Podle mě na Bayern neměl.

Reagovat
Rich

Nesouhlasím pod Gaurdiolou hrál bravurně a jeho výpady po křídle byly nebezpečné. Jenomže, jak se dali do kupy staříci, tak už hrál méně, jelikož víme, jaký jsou Ribery a Robben primadony. Pod Ancelottim prostě ten hráč pravidelně už tolik nenastupoval a dopadlo to, jak to dopadlo.

Reagovat
Rich

Jestli si to pamatuji dobře, tak přišel během druhé sezóny Guardioly, Ribery byl věčně zraněný, tak ho nahradil a postupně se vypracoval do do základní sestavy. Když Gaurdiola odešel přišel Ancelotti a no ten začal točit základní sestavou, navíc snad Costa měl s ním nějaké spory. V létě tedy se rozhodl odejít, šel na hostování do Juventusu s výkupní klauzulí, kterou Juventus uplatil. Je to škoda, jelikož kdyby Costa vydržel, tak pod Heynckesem by hrál více. Je to škoda, ale on chtěl hrát více kvůli nadcházejícímu mistrovství světa, co mělo být v Rusku, tak se rozhodl odejít na to hostování.

Podle mě je to škoda, Bayern mohl mít do základu dvě rychlá křídla.

Reagovat
db18

Nechtěl makat a sral to na hřišti... navíc pak Juve přišlo s nabídkou, která se neodmítá...

Reagovat
Bayern +

Lebo hral úplne napiču. Prvý polrok to bolo azda najlepšie krídlo planéty a po Vianociach ako keby uťalo. Nechcel makať, pri prvej zmienke, že o neho majú záujem južnejšie ležiace top kluby sa namiesto futbalu začal zaoberať radšej tým a aj neschopnosť prejsť hráča 1 na 1 a hlavne tie centre vo výške meter nad zemou boli tiež nezabudnuteľné.

Reagovat
vladino10

Lebo hral dobre z dvoch sezón iba 3-4 mesiace hneď po príchode..potom sa zranil a rok aj pol hral hovno, Ribery ho vytlačil zo základu a bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna koukám na expersky: Thauvin bych klidně bral

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

OT: Schalke plánuje v zime prečistiť káder, na odchode vraj majú byť Di Santo, Geis, Konoplianka, Embolo a Mascarell.

Reagovat
vladino10

ten mascarell naco vlastne chodil?

naskakoval za nich vobec? ja som ho absolutne nezachytil

Reagovat
Rudnevs

Niečo málo odohral, ale i tak súhlasím, tá čiastka za neho bola prepálená, rovnako ako u ďalších pár nákupov Heidela... Podľa mňa v zime neodíde, tieto špekulácie od Bildu sú vždy len také dosť orientačné, ale pár hráčov sa snáď zbavia, mali by to tam trochu prečistiť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele