Ribéry bude ještě hrát, do dvou let se chce vrátit do Mnichova

09.05.2019, 14:49
Aktuality
Franck Ribéry o víkendu ohlásil chystaný odchod z Bayernu Mnichov a už začíná spřádat plány nejenom pro závěrečnou fázi své aktivní kariéry, ale také pro další část života. Zkušený francouzský záložník nyní bude pokračovat ve hraní, nejpozději za dva roky se pak hodlá vrátit do Bavorska...

Už 36letý Ribéry přišel do Bayernu v létě 2007 z Marseille a v Mnichově získal celkem 21 trofejí. Další dvě může ještě přidat a pokud bavorský celek obhájí titul, stane se Ribéry jediným fotbalistou, který bude mít ve své sbírce devět titulů mistra Německa.

"Je zde několik možností, ale stále je příliš brzy na to mluvit o tom, co se stane v příští sezoně. K něčemu dojde, to je jisté. Budu hrát ještě jeden nebo dva roky, pak se na sto procent vrátím do Mnichova," řekl Ribéry na tiskové konferenci.

O Ribéryho je ve světě stále zájem, do kádru by ho podruhé rádo přivábilo vedení Galatasaraye, dle tisku pak má Francouz na stole nabídky z Číny a Středního východu. Po ukončení aktivní kariéry následně bude ve hře funkcionářská činnost v Bayernu, vedení ani Ribéry se této možnosti velmi pravděpodobně bránit nebudou.

"Diskutovali jsme o tom s Ulim (Uli Hoeneß - prezident Bayernu) a Karlem-Heinzem Rummeniggem (předseda). Ale jak sami moc dobře víte, během dvou let se toho může stát hodně. První věcí pro mě osobně bude návrat do Mnichova, pak uvidíme, co se bude dít," nechal se dále slyšet Ribéry.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
popltak

Na bundesligu bude v pohodě stačit herně i za ty 2-3 roky

Reagovat
Rudnevs

Čo tebe tá Bundesliga spravila?

Reagovat
Bayernista18

Nezvládá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pomohl by nějak výrazně Slavii?

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

čauko popy, ako?

Reagovat
bayern987

Ale jo...

Reagovat
godwood

Reagovat
Heresy

Jsi retard

Reagovat
smazaný uživatel

ŠKODA že to je MUSLÍMÁK jinak bych ho měl docela rád!!! RESPEKTIVE MĚL JSEM HO RÁD NA MS 2010 ale až potom jsem zjistil, že je muslim tak už ho rád nemám. Ale na tom MS byl dobrej a ještě hrál za Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to MS 2006 oprava

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak fajn chlap

Reagovat
wyqinac

to bude dneska vecer doma brecet, kdyz zjistil, ze uz ho nemas rad

Reagovat
Kapřík

Až se podívá na žebříček popularity islámu napříč Evropou, tak dostane vylozenej hysterak.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, to Francka pichne u srdce

Reagovat
Black Jagir

Já zase nemám rád tvoji ignoraci interpunkce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wambasen

Reagovat
smazaný uživatel

Vrať se zpátky na western ty hňupe.

Reagovat
smazaný uživatel

děláš ostudu jménu Arthur Morgan..

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj lidi, je mi 16 a nedávno jsem si při zápase přetrhl přední křížový vaz v koleni. Za měsíc půjdu na operaci a fotbal potom zase začít hrát v zimě. Chtěl bych se jenom zeptat, jestli někdo je po této operaci a jestli může normálně sportovat a nemá nějaké problémy. Byl bych nerad kdyby se mi to poté stále obnovovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

sry ale už si nikdy fotbal pořádně nezahraješ, možná tak max třetí ligu, ale ne 100% zátěž

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ze jsi fotbal jeste zahrajes. Spousta fotbalistu si touto operaci prosla. Nic nezvdavej a makej na sobe!!

Reagovat
.13

Pokial na to koleno zacnes cvicit, tak sa to da

Reagovat
smazaný uživatel

V létě bych měl začít chodit na rehabilitace, plavat a potom jezdit na kole. No a v zimě bych to měl začít zatěžovat pořádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě plavání a kolo na přední křížový vaz striktně zakazovali. Teda hlavně zpočátku.

Reagovat
Kapřík

Chce to větší péči a nikdy už to nebude úplně dokonalý, ale dá se to. Řada hráčů si tim prošla, neboj. Ale jestli se ti to párkrát zopakuje, tak na to radši kašli, ať neskončís na vozejku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem po 2 operacích, konkrétně po plastikách zkříženého vazu. Problémy jsem měl pouze s pravým kolenem, které jsem si ale později znovu natáhl (vaz). Mě to bohužel stálo ukončení aktivní kariéry, ale pokud nebudeš mít takovou smůlu, co já a začneš s plnou rehabilitací, protahováním a posilováním operovaného kolena, tak by to mělo být v pohodě. V dnešní době je to jedno z nejčastějších zranění, dostali se z toho miliony hráčů, takže ty můžeš taky. Jen to chce dbát na pokyny lékařů, případě klubových fyzioterapeutů pokud si v kvalitním oddílu, tak se o tebe postarají a návrat bude jednodušší. Počítej s pauzou 6-8 měsíců a náročným návratem především po fyzické stránce..

Hodně zdaru..

Reagovat
Zark

co mi je po tvojich problemech? kazdy mame svy

Reagovat
Pablos

nandal si to 16letému klukovi na internetu ...respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

dík dal som si na tom zalezet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil si, že si dement viď?

Reagovat
Zark

ne

Reagovat
Anacron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
kilobyte

Komu to cpeš? Nikoho nezajímá, že máš své problémy.

Reagovat
Zark

se neftirej mrdko, však tady neškemram o pomoc

Reagovat
kilobyte

Nauč se psát a zalez.

Reagovat
David143

Taky se mi takové zranění stalo v 2. dorostenecké lize a potom jsem se už nikdy do své bývalé formy nevrátil. Důležité je aby tě operoval opravdový expert a ortoped. Budeš určitě na 100% zase hrát ale už to nikdy nebude takové jaké to bylo, já jsem měl to štěstí že jsem to měl bez komplikaci ale stejně pocitej s 7-9 měsíční pauzou. Steheni sval budeš mít strašně ochablý, mě to trvalo rok než jsem se dostal na úroveň druhé nohy a to jsem byl 5x týdne v posilovně a na hřišti... tak hodně štěstí a ať si brzo zase fit

Reagovat
Spalovač šancí

Už se můžeš objednat na sociálku a zažádat o důchod

Reagovat
Hokaido

Ahoj, hlavně bych ti doporučil najít si opravdu kvalitního doktora. Poptat se známých, v klubu atd. Pokud bydlíš někde poblíž Hradce, tak doporučuji MUDr. Vladimíra Medka. Mně se stalo něco podobného, šel jsem do nejbližší nemocnice, kde mi udělali nějakou diagnozu, pak mě 3 měsíce léčili úplně špatně a když mi došlo, že asi nebude něco v pořádku, tak jsem konečně našel odborníka. Ale už bylo pozdě a koleno mám do konce života v prdeli. Chodím hrát jednou týdně, pak ho mám 6 dní oteklé a takhle pořád dokola. Každopádně přeju hodně štestí, snad budeš v pohodě.

Reagovat
mayday

Je to samozřejmě vážný zranění, ale kvalitní doktor udělá strašně moc.

Jak jde člověk s tímhle do okresní nemocnice na náhodu, tak se tam toho ujme nějakej kretén a často to dopadá špatně, příkladu je víc než dost.

Tady to fakt chce přes známosti nebo jakýmkoliv způsobem se dostat opravdu k odborníkovi.

Reagovat
kardous

ano, už 2x. Poprvé v 17, to se ještě pak dalo hrát naplno bez nějakých omezeních, tím chci říct, že jsem na to nemyslel a hrál jako předtím. Pořádně jsem rehabilitoval a dodržoval to co mi doktor, řekl. Po druhé to bylo už o dost horší,ale to bylo asi tím, že jsem tu rehabilitaci ojebal a nohu zatěžoval mnohem dřív než jsem měl, takže ted' si zahraju jen občas a pokaždý to mám nateklý a kolikrát mě to bolí jen když jdu do schodů

Doporučuji nic nezanedbat, pořádně cvičit a hlavně nic neuspěchat.

Reagovat
Manau

Hele, celkem by mě zajímalo co ti na to řekli doktoři? Měl jsem ten stejný případ v 15 letech (přetržený vaz + prasklý meniskus) doktor mi oznámil, že operaci můžu podstoupit až po ukončení růstu, tzn. po 21 roku. Na operaci jsem šel až v 23 letech což už pro mě bylo dost pozdě vzhledem k tomu, že jsem s tím měl dost vážné problémy. Dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

Doktor, tak je přímo specialista ortoped a bylo u něj už dost lidí a taky pár hráčů od nás z klubu. Všichni ho chválí, takže snad to bude v pořádku. Já už asi rok nerostu, mám nějakých 175 cm. Správně by se asi mělo chodit na operaci nejspíš až ve věku kdy už nemůžeš vyrůst, ale prý to nějaký zásadní problém není když ještě poté vyrosteš. V červenci tak začnu chodit na rehabilitace do lázní, kde to jeden známý absolvoval a pochvaluje si to. Fotbal bych určitě chtěl začít hrát co nejdřív, ale radši dodržím všechny pokyny a začnu hrát až kolem Ledna nebo později.

Reagovat
Spalovač šancí

U realizačního týmu / managementu je důležité, aby s hráči prožíval úspěchy a neúspěchy. To je vzhledem k jeho politice vůči bavorskému pivu vyloučené, a proto by se s ním měl Bayern důstojně rozloučit, ale zpět již nebrat.

Reagovat
kilobyte

Jestli dokážeš prožívat úspěchy a neúspěchy jenom s alkoholem, tak by jsi měl vyhledat pomoc.

Reagovat
Spalovač šancí

V kolektivních sportech pití (zejména) k oslavám prostě patří, je to o identifikaci s týmem.

PS: ...

Reagovat
kilobyte

Ale to že někdo nepije neznamená, že nemůže taky slavit a začlenit se. Navíc když budou slavit někde v soukromí, kam Alláh nevidí, tak třeba pít bude.

Reagovat
Spalovač šancí

V tom případě je to pokrytec a taky ho brát zpět neměli

Reagovat
Ingimir

o pití alkoholu tu nepadlo ani slovo, Ribérymu vadilo, keď ho pivom obliali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele