Sadílek o společné nominaci: Je to splněný sen nás obou

02.06.2023, 15:25
Aktuality
Michal Sadílek (© AFP)

Za splněný sen označil Michal Sadílek nominaci do reprezentace na dva červnové zápasy, v níž je poprvé i s bratrem Lukášem. Záložník nizozemského Twente Enschede se těší, až na sebe při trénincích budou se starším sourozencem pokřikovat a doufá, že spolu nastoupí i na hřišti.

"Je to splněný sen nás obou. Naše přání je, abychom spolu ukončili kariéru na Slovácku, což je veřejně známé. Že se ale teď můžeme potkat v reprezentaci, je o to sladší, možná si s lvíčkem na dresu zahrajeme spolu. Bylo by to krásné a moc se těším, až na sebe na tréninku budeme hulákat a zažijeme to spolu," řekl Sadílek v rozhovoru pro Fotbalovou asociaci ČR (FAČR).

Bratrská dvojice spolu v reprezentaci naposledy nastoupila v roce 2011, kdy na přípravném turnaji proti Japonsku hráli Roman a Michal Hubníkové. Teď na ně mohou navázat sourozenci Sadílkové. Sedmadvacetiletý Lukáš ze Sparty, s níž oslavil v květnu titul, byl poprvé v nominaci v březnu, byť zatím start nemá, o tři roky mladší Michal se do národního celku vrací po zranění.

"Jednou už to bylo na spadnutí, když brácha byl pod trenérem Lavičkou v jednadvacítce na přípravném kempu. Řešilo se, že bych tam možná jel taky, ale protože jsme měli povinnost v devatenáctce, tak to nedopadlo. Neprobírali jsme to, fakt se na to ohromně těším. Bude to pro nás úplně nová věc. Abych řekl popravdě, ještě jsem si to nepředstavoval. Moc si přeju, aby se to stalo," uvedl Sadílek.

Bratrovi o společné nominaci předem neřekl. "Nechávám si to pro sebe. Čekám na to, až se to brácha dozví. V momentě, kdy rozhovor děláme, o tom neví. Ví o tom jenom moje přítelkyně, která je v Nizozemsku se mnou, a Venca Černý. Včera jsme hráli padel a volal nám zrovna trenér (Jaroslav Šilhavý) a sdělil nám, že jsme v nominaci. Jinak z mých blízkých to ještě nikdo neví," prozradil bývalý hráč Eindhovenu či Liberce.

Za národní tým si připsal už 14 startů, kvůli zranění ale za něj naposledy nastoupil před rokem. "Těším se hrozně moc. Už jsem byl kluky navštívit na hotelu na listopadovém srazu. Na zápase s Polskem jsem byl osobně, po zápase jsem byl v kabině. Hrozně moc se těším, protože reprezentace je to nejvíc a všichni jsou mí dobří kamarádi. Hrozně se těším na to, až ty zážitky prožijeme spolu," mínil Sadílek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

Reagovat
vestinustarychdubu

This is my sen, but now it's realita

Reagovat
Costa Mesa

Ne asi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele