Ruská Premier Liga - souhrn 6. kola

17.04.2010, 11:30, aktualizováno 19.04.2010, 17:04
Komentáře a souhrny
Rostov v pondělí porazil Anži. Nalčik po výhře se Samarou vede ligu o dva body před Kazaní, která vyhrála v Permu. Zenit podruhé v sezóně ztratil body, když remizoval v Tomsku. Nerozhodně skončilo i moskevské derby mezi CSKA a Lokomotivem, hosté zachránili bod v 89. minutě. Podobný scénář měl i nedělní duel Těreku s Dinamem, bod má rovněž Spartak...

Anži Machačkala - FK Rostov 1:2

19.04.2010 15:00

Góly: 47. David Corajev - 62. Roman Adamov, 86. Cimafej Kalačow

Anži, kterou vedli pomocníci Gadži Gadžijeva Andrej Gusin a Arsen Akajev, na svém hřišti prohrála s Rostovem, jenž se tak posunul na pátou příčku. Machačkala se po vstřeleném gólu do brány Rostovu dopustila mnoha chyb v obraně a podlehla celkově pohledně hrajícímu soupeři.

První střela byla zaznamenaná už ve třetí minutě. Autorem se stál Şükürov, který se následně chytil za hlavu. Střela letěla těsně kolem tyče. Rostované odpověděli daleko nebezpečnější příležitosti. Lebeděnko přesouval míč do brány po střele Kalačeva, ale Revišvili na poslední chvíli balón chytil.

Postupně se hra přesouvala na půli domácích, kteří měli velké problémy ve středu pole. Jan Holenda prakticky nedostával balón a bránu Amelčenka ohrozil pouze Rasim Tagirbekov, jenž dvakrát nepřesně pálil z dálky. Hráči Rostovu se také snažili znepříjemnit život gólmanovi dalekonosnými střelami. Při jednom z pokusu se míč málem dostal do brány.

Hralo se ale povětšinou ve středu hřiště. Brankaři nijak do dění nezasahovali. Nechyběly ani tvrdé souboje. V jednom takovém se hlavami střetli Grigalajev a Arziani. Na trávník tak museli vyběhnout doktoři. Arziani nemohl pokračovat ve hře a střídal ho Hodžava, který svou kariéru v Premier Lize začínal právě v Rostovu.

Hned z kraje druhé půle přišel pro hosty šok. Při obyčejném nakopu balónu do pokutového území chybovala obrana ve snaze vytvořit ofsajdovou past a tak David Corajev v klidu zakončil do brány. Po chvíli málem vstřelil gól Şükürov, ale druhý gól si Rostov evidentně nezasloužil. Nejspíš i proto vychytal Amelčenko Corajevovu hlavičku.

Oleg Prostasov se rozhodl něco s utkáním udělat. Na trávník vypustil namísto Stanislava Ivanova Pavlenka. Asistenti trenéra Anži pustili do boje Kébého, který měl upevnit zadní řady. A Rostov ihned srovnal. Po nešťastné hře obránců využil šanci Roman Adamov a neminul.

V 71. minutě chyboval Amelčenko, když vyboxoval míč na nohu Agalarova. Hosty zachránil zázrak, hráč z Machačkaly trefil obránce. V následujícím útoku Agalarov střílel z pravé strany, ale i tady Amelčenko čaroval. Rostované v útoku předvedli svou zarputilost, za kterou byl odměněn Kalačev. Ze začátku Bělorus střílel z 25 metrů a pak, když dostal pas od Pavlenka, ze všech sil napral balón záda gólmana.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Křídla Sovětů Samara 1:0

18.04.2010 16:30

Góly: 27. Vladimir Kisenkov

Spartak Nalčik zvítězil na domácím hřišti nad Křídly Sovětů ze samary 1:0 a nadále je senzačním lídrem ligové tabulky. Stejným způsobem udivilo mužstvo Jurije Krasnožana i ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži, když byl Nalčik dlouho na prvním místě ruské ligy. Nakonec však spadl až na konečné 9. místo.

Křídla Sovětů se pomalu zvedají po finančních a kádrových problémech v klubu a do Nalčiku nepřijeli jen v roli účastníka. V závěru přestupového období Samara kvalitně posílila a získala mimo jiné i záložníka Olega Samsonova, který zatím nejlepší léta strávil právě v Nalčiku. Samsonovovi, i všem ostatním účastníkům zápasu, však návrat na stadion Spartak znepříjemnil silný déšť.

I v nepříjemném počasí se mohli domácí spolehnout na podporu svého horkokrevného publika a na hřišti byli domácí lepším mužstvem. Svou převahu domácí zúročili už v 27. minutě, když vstřelili první gól zápasu. Vladimir Kisenkov se postavil k rozehrání přímého kopu a z 35 metrů fantastickou ranou překonal zeď i brankáře Cygana, který se stačil jen zoufale natáhnout ke své levé tyči.

Hosté ze Samary se také pokoušeli něco vymyslet směrem dopředu, ale neúspěšně. Naopak domácí mohli v závěru utkání náskok ještě zvýšit, když překvapivá střela Šanicyna skončila na tyči Cyganovy branky a Koncedalova hlavička těsně vedle branky. Žádná další branka už nepadla a domácí zvítězili nejtěsnějším výsledkem 1:0.

Spartak Nalčik se tak vrátil na první místo v ligové tabulce a příští kolo je čeká těžká zkouška na hřišti Spartaku Moskva. Naopak Samara stále zůstává v zóně sestupu.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Spartak Moskva 0:0

18.04.2010 14:15

Góly: -

Spartak Moskva nedokázal zvítězit v Ramenskoje a domácí Saturn tak prodloužil domácí neporazitelnost proti Spartaku, když na svém hřišti se Spartakem neprohrál už od roku 2002. Dvakrát dokázal Saturn doma zvítězit a celkem pětkrát uhrát remízu. Remízou skončilo i dnešní utkání.

Spartak po dlouhých letech bez výhry jel do Ramenskoje pro všechny tři body a doprovodilo ho i přes 3000 fanoušků z Moskvy. Spolu s 1700 pořadateli na stadionu tak přečíslili samotnou domácí návštěvu. Domácím mužstvem se tak mohli cítit hosté z Moskvy a hráči v červených dresech začali utkání aktivněji a měli o něco více ze hry. Nejnebezpečnějším mužem byl hlavně útočník Welliton, ale domácí obrana a brankář Kinský byli pozorní.

Spartak po celou dobu zápasu více držel míč na svých kopačkách, ale narážel na pevnou obranu Saturnu, který většinu zápasu bránil prakticky v deseti lidech. Dokázal však zahrozit i z protiútoků a Spartak musel několikrát výborným zákrokem zachraňovat brankář Džanajev. Nejvíce práce měl Džanajev převážně v konci zápasu, když se Saturnu málem senzačně podařilo získat vedení.

V zápase nakonec žádný gól nepadl a s konečnou remízou 0:0 byl nespokojený hlavně trenér hostí Valerij Karpin. "Vymyslí někdo co dělat s takovou obranou jako u Saturnu? Zatáhli se a odkopávali" stěžoval si po zápase hostující trenér. Saturn naopak slaví cenný bod proti favoritovi.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Dinamo Moskva 1:1

18.04.2010 12:00

Góly: 90. Šamil Lachijalov (pen.) - 60. Dmitrij Kombarov

Moskevské Dinamo nedokázalo udržet v Grozném vedeni a přetrhnout tak sérii čtyř zápasů bez výhry. V šesté nastavené minutě vyrovnal Šamil Lachijalov z penalty.

Už v osmé minutě se dostal do výborné střelecké pozice Asildarov, ale jeho střelu nakonec blokoval Kolodit. Následně útočník Těreku utekl obráncům, Fernández však na poslední chvíli zabránil výstřelu a domácí se dožadovali penalty. Za minutu málem Gabulov daroval balón ve svém pokutovém území Arcemu.

Dinamovci pak provedli útočnou akci, když se do volného prostoru prodral Kokorin, ale střílel z ostrého úhlu a Dikan střelu blokoval. Až někde uprostřed poločasu se podařilo hostům srovnat hru, ovšem několik rohových kopů a dalekonosných střel nedoletělo do brány. Ve 32. minutě zachránil Dinamo Gabulov, jenž dokázal vykryt skvělou střelu Lachijalova. Za pět minut měl Těrek daleko nebezpečnější standardní situaci, Gregorijev bohužel střílel pouze do zdi.

V odpovědi střílel z trestného kopu Kolodin, ovšem balón opět zasáhl pouze obránce. A přece jen musel Dikan předvést dva kvalitní zákroky po silných střelách Voronina a Granata. Po střele Granata navíc do prázdné brány dorážel Voronin, avšak netrefil.

Po přestávce domácí pokračovali v útocích. A i když je vystrašila nepřesná střela Kokorina, hra se pomaloučku, polehoučku přesouvala ke Gabulovově bráně. V 57. minutě se ke střeleckému pokusu propracoval Asildarov, ale jeho slabá střela našla Gabulovovu připravenou náruč. Dinamo na to odpovědělo po svém - gólem. Kobelevovi se podařilo střídání, namísto Česnauskise vyběhl na hřiště Dmitrij Kombarov, který se postavil na svou obvyklou pozici v záložní řadě. Gólovou akci rozehrál Kokorin, jenž poslal pas nalevo na Samedova. Jeho střelu ještě Dikan dokázal odrazit, na pokus doražejícího Kombarova už ale neměl nárok.

Těrek se ještě s větším úsilím snažil zvrátit nepříznivý stav. Navíc Kowalczyk za podražení Lachijalova obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. Na pravého beka se posunul Wilkshire a kvůli upevnění středové řady vyběhl na trávník Semšov, jenž nahradil Kokorina. Bajdačnýj se rozhodl hrát na tři obránce. Dolu šel Ujcev, kterého nahradil Sadajev. V 76. minutě měl příležitost Asildarov, jenž po nahrávce od Arceho střílel hned z první a trefil Gabulova. Balón prakticky neopustil pokutové území hostů. Suchin nastavil čtyři minuty. Asildarov měl ještě šanci na vyrovnání, když nebezpečně střílel. Ovšem opět do připraveného Gabulova. A na konci páté nastavené minuty odpískal Suchin spornou penaltu za faul Sadajeva. Lachijalov si postavil míč před Gabulova a zachránil Těrek od porážky.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Sibir Novosibirsk 2:1

17.04.2010 16:30

Góly: 71. Jurij Kirillov, 88. Aleksandr Marenič - 46. Aleksandr Antipenko

Alanija v druhém poločase zápasu se Sibirem utrhla vítězství v "bitvě outsiderů". Je to zároveň její první vítězství v Premier Lize. Naposledy dokázala Alanija v elitní soutěží zvítězit na podzim roku 2005.

Dnešní vítězství přinesli Alanii dva fotbalisté, kteří střídali- Jurij Kirillov a Alexandr Marenič. Sibir může mrzet to, že nechal soupeře ke konci zápasu hrát a nedokázal si domu odvézt aspoň bod i přes dominanci v dvou třetinách hry.

Během prvních minut získali převahu hosté. Při celkově ne moc pohledné hře lépe kontrolovali míč. Už v druhé minutě Medveděv v dobré pozici netrefil míč. Antipenko už střílel, ale nad branku. Pak Mamah a Kaita ztratili balón, Medveděv se vrhl do útoku a v poslední chvíli Nigerijec odkopl míč na roh.

Domácí se předvedli dalekonosnou střelou Gabulova. Míč proletěl nad břevnem. Z tribun se postupně začal ozývat pískot. Následujícího útoku se diváci dočkali až v 27. minutě. To Georgij Bazajev se protlačil po křídle a přenechal balón mladšímu bratrovi. Ten střelou našel pouze Vychodila. A o chvíli později zachránil svůj tým Chomič, když v rychlém protiútoku vystřelil Čížek. Těsně před přestávkou alanský brankář vykryl střelu Bliznjuka.

Hned po přestávce padl první gól. Alanija střídala a namísto Džambulada Bazajeva vyběhl na trávník Kirillov. Zatímco se domácí domlouvali, kdo kde má hrát, po střele z levého křídla zahrál Čížek a vstřelil tak svůj první gól v Premier Lize. Navíc mohl Čech proměnit následující centr, ale pro tentokrát všichni hráči hostů tento míč proskočili. Sibir pokračoval v odvážné hře a držel balón, jen v 57. minutě domácí provedli první velmi nebezpečný protiútok. Kuzněcov srazil centr Gabulova a jen tak tak se netrefil mezi tyče.

Igor Kriušenko vystřídal. Na poli se objevil Degtjarev, jenž vystřídal Antipenka. Vladimír Ševčuk, naopak, poslal na hřiště útočníka Mareniče. A střídání přeci jen přinesla domácím úspěch. Po křídelním útoku míč získal Kirillov a nekompromisně střílel do branky. Alanija vstřelila gól první střelou na bránu.

Zanedlouho získal Sibir slibnou standardní situaci a Čížek málem trefil vzdálenější roh. Mamah obdržel žlutou kartu za to, že vyskočil dřív, než byla vyslána střela a stál se tak prvním fotbalistou letošní sezóny, jenž bude diskvalifikován za 4 žluté karty. Koncovka byla velmi pohledná. Florescu střílel, ale Solosin střelu pokryl. Oganjan, který byl střídán, utekl obráncům, ale netrefil. V odpověď střílel Mološ, nad. A přece Alanija, která v koncovce přidala na tempu, vstřelila vítězný gól. Mamah odcentroval a osamocený Marenič hlavou dopravil míč do brány.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Rubin Kazaň 0:1

17.04.2010 14:15

Góly: 20. Bebars Natcho

Rubin přetrhl třizápasovou šňůru remíz, když zvítězil v Permi nad Amkarem a zároveň se minimálně do zítřka posunul na první místo v tabulce. Rubin ukázal svou sílu, když opět neinkasoval a nedovolil soupeři vytvořit si nějaké šance u brány Sergeje Ryžikova.

Týmy začaly hru docela aktivně a hosté byli ostřejší. První střela v 7. minutě po centru Bucharova šla od Natcha, ovšem přímo do Narubinovy náruče. Perm odpověděla výstřelem Keševa z 18. metrů. Ryžikov měl podstatně více práce než jeho kolega na druhé straně hřiště. Následovaly výpady jak na jednu, tak na druhou stranu. Hráči, kteří tyto výpady prováděli, byli pořad stejní. Ze začátku vyběhl Ryžikov v ústrety balónu a byl rychlejší než Kušev a hned na to měl Rubin na svědomí protiútok. Bucharov opět přenechal míč Natchovi. Tentokrát Izraelec posunul do středu pokutového území a poslal míč za záda brankaře.

Zatímco se domácí oklepávali z gólu, Rubin provedl útok tentokrát z boku a Bucharova, který se rval k brance, zavalil Novaković. Alexandr Gvardis chtěl ukázat penaltu, ale hráči Amkaru připomněli, že druhý rozhodčí mával ofsajd. Avšak Rubin nepřestával útočit. Vynikající šanci vytvořil Ansaldi, který se osvobodil od Pejeva a Sirakova a vystřelil ke vzdálenější tyči, kde čekal Bucharov. Narubin byl ovšem rychlejší. Ve 40. minutě se permský gólman předvedl opět, vykryl těžkou střelu Kasajeva.

Po přestávce se tlačil k brance Amkaru zase Bucharov, spadl, ale dostal upozornění za simulaci. Pak se odvážil ke střele z dálky Ansaldi. Narubin byl připraven. Při vši aktivitě a snaze domácích byla hra sympatičtější ze strany Kazaně, hlavně na pravé straně, kde operoval Natcho. Jeden z jeho centrů přivedl Amkar v pokutovém území k opravdové panice.

Rachimov provedl tři střídání najednou. Na hřišti se objevil Grišin, Kniževič a Topču, jenž v sobotu oslavil 30 let. Hra se úplně přesunula na stranu hostů, ale střely na Ryžikova scházely. V 75. minutě po rohovém kopu střílel Kušev, Ryžikov nedokázal chytit balón z první a Bělorukov, který se snažil dorazit, trefil gólmana do krku.

Rubin pustil na plác Petra Bystrova a hned střílel ze standardní situace. Střela ze vzdálenosti 25 metrů šla těsně nad břevnem. Na druhé straně střílel z 15 metrů Kušev, ale také minul. Poslední šanci na změnu stavu měl Kušev po centru Fedoriva, míč však šel opět mimo.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 1:1

17.04.2010 12:00

Góly: 7. Guilherme - 89. Oleg Kuzmin

CSKA promrhalo šanci zvítězit nad Lokomotivem a možnost stát se lídrem Premier Ligy. V neděli v případě vítězství nad Křídly Sovětů tak jako jediný lídr šampionátu může stát opět Nalčik, když v tuto chvíli mají po remízách Zenitu a CSKA stejný počet bodů.

Lokomotiv se jen zázrakem vyhnul čtvrté porážce v sezóně od přímých konkurentů v boji o celkové vítězství. Hry u železničářů jak nebylo, tak pořad není a jedinou pořádnou gólovou příležitost si vytvořil po standardní situaci Alijev. Vždyť gól Lokomotiv vstřelil díky neočekávanému útoku obránce Kuzmin. Ale postupně.

To, že je hra Lokomotivu špatná, potvrzuje i pohled na tabulku. Ze startu prohráli moskvané hned se třemi konkurenty- Rubinem, Spartakem Moskva a Zenitem. Porážka od CSKA by znamenala, že po jedné pětině sezóny by se vzdalovaly sny o zisku zlaté medaile a zároveň o účasti v evropských soutěžích.

Jubilantem zápasu se stál pětačtyřicetiletý rozhodčí Jurij Baskakov, jenž dneska pískal dvoustý zápas Premier Ligy. Odpískán byl zápas bez větších problémů, hráči zásadní rozhodnutí pro arbitra nepřipravili, za což by jim Baskakov mohl být vděčný.

Zatímco se Lokomotiv rozehrával, dokázali armějci provést dva útoky s dvěma dlouhými pasy na Guilhermeho. Ze začátku poslal pas na Brazilce Honda, ovšem brankář Loko byl nepřekonán. Druhou šanci však Guilherme proměnil. Ignaševič poslal nahrávku a Brazilec vystřelil mezi dva hráče. Míč díky tečí o nohu Baši dezorientoval brankaře.

Loko pokračovalo ve stejném stylu, jako kdyby ani gól nedostali a nebezpečí vznikalo pouze když měli balón na kopačkách Maicon nebo Alijev. V 15. minutě Alijev dostal první příležitost po standardní situací z pravé strany, ale nedokázal svou šanci přetavit v gól. Následující příležitost byla jediná nebezpečná šance železničářů za celý zápas. Asi 18 metrů od Akinfejevovy brány byl nařízen trestný kop. Balón po střele líznul břevno, ke smůle střílejicího to bylo z vrchní strany. Jedinou střelou mezi tyče tak v první půli vyslal Odemwingie, ale Akinfejev neměli s touto šanci žádné problémy.

CSKA zatím díky úsilí Guilhermého vstřelilo druhý gól, ale Baskakov pískal ofsajd. Ve 34. minutě z dálky střílel Odiah, gólman železničářů s potížemi vykryl. Ke konci poločasu armějci útočili a ten nejnebezpečnější moment vytvořil Honda, který zpočátku nepřekonal brankaře a následně z pokutového kopu trefil zeď.

Ve druhém poločase Lokomotiv začal útočil, ale CSKA vyhrávalo osobní souboje. Navíc se snažili o nebezpečnou odpověď. V 57. minutě dokázal Krasić proskočit v pokutovém území mezi Janbajevem a Djumovičem, ovšem střílel z ostrého úhlu a trefil pouze boční síť. Reakci ze strany Loko byla nepřesná střela Odemwingieho.

V 68. minutě po několikáté zraněný Mark González přenechal místo Aldoninu a nalevo se posunul Mamajev. Po zmařené šanci Omdenwingieho vystřídal Sjomin špatně hrajícího Syčeva a na hřiště poslal Traorého. Sluckij kontroval stažením Hondy, na jehož místo šel druhý útočník Necid. Brzy vyběhl na hřiště Rahimič, na lavičku usedl Krasić, příliš dobrodružně Sluckij hrát nechtěl.

Když už se zdálo, že železničáře nic nezachrání, Kuzmin nečekaně skóroval. Když byl obránce v blízkostí pokutového území, předkopl si míč a přesně zavěsil. Běžela 89. a šťastná záchrana hostů se stala doopravdy překvapením. V koncovce ještě zradily Jurije Sjomina nervy a Baskakov ho poslal na tribunu. Dojem na práci jubilanta to nikterak nezhoršilo.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Zenit Petrohrad 0:0

17.04.2010 09:30

Góly: -

Tom a Zenit v zápase šestého kola ruské Premier Ligy hrály nerozhodně 0:0. Pitěrci si nedokázali vytvořit jedinou nebezpečnou akci u brány soupeře. Artjom Dzjuba zase nedokázal proměnit šanci a rozhodnout zápas ve prospěch svého týmu.

Šesté kolo zahájil brzký zápas v Tomsku, kde se střetly místní Tom, jenž nezačal sezónu vůbec špatně, a Zenit, který ztratil pouze dva body. To, že tým pod vedením Valerije Nepomnjaščeho doma nerozdává body zdarma, se přesvědčil moskevský Spartak, který zde uhrál také remízu.

Zároveň Tom málem porazil moskevské Dinamo. Takže tým, jenž je posílen několika bývalými spartakovci, předvádí letos dobrý fotbal a trenér má dostatek hráčů na rotaci sestavy.

Před zápasem Pitěrci trénovali v brzkých ranních hodinách, aby byli v sobotu připravení ke změně časového pásma. Jediné, k čemu se nedá moc dobře připravit, je kvalita trávníku. Hřiště se nenacházelo zrovna v ideálním stavu.

Začátek zápasu se nesl v pomalém tempu. Týmy se navzájem seznamovaly. Domácí se snažili hrát v obraně velmi obezřetně. Snažili se nedovolit soupeři usadit se ve středu hřiště. Ze začátku se hráči předváděli nepřesnými pasy, ovšem jedna ze střel na branku Zenitu málem vedla ke gólu. Dzjuba ovšem nemířil přesně.

Hosté na to odpověděli chytrou střelou Keržakova zpoza pokutového území, ale balón šel mimo. Později se petrohradský útočník předvedl znovu, tentokrát hrubou hrou proti Kimovi. Za to ho sudí Lajuškin spravedlivě odměnil žlutou kartou. Konec prvního poločasu nepřinesl žádné zvraty.

Ve druhém poločase byl takřka neviditelný Keržakov vystřídán Rosinou. Nepomnjaščij stáhl druhého útočníka Maznova a na hřiště pustil exspartakovce Kovalčuka. Hosté poté málem inkasovali. Po centru ze standardní situace Dzjuba přeskočil všechny ostatní a hlavičkoval. Míč proletěl těsně nad břevnem. To vše předzvěstovávalo herní převahu domácího týmu, který byl velmi aktivní a nenechával Zenit nebezpečně útočit.

V 75. minutě chyboval Malafejev. Po nahrávce dozadu nechal odskočit balón daleko od své nohy, ale přesto dokázal odkopnout míč do bezpečí. V horším případě by Tom mohla otevřít skóre. V koncovce zápasu pustil trenér domácích na hřiště druhého útočníka Prudnikova. Bylo vidět, že domácí chtějí získat tři body. O něco později byl nucen opustit hřiště Ivanov, který měl problémy s ramenem. Nahradil ho Smirnov. Nakonec zápas skončil remízou 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik642011:414
2.Rubin Kazaň63305:112
3.CSKA Moskva53207:311
4.Zenit Petrohrad53205:211
5.FK Rostov63128:1010
6.Těrek Groznyj62317:49
7.Tom Tomsk62317:59
8.Spartak Moskva62317:69
9.Anži Machačkala62138:77
10.Lokomotiv Moskva62138:87
11.Amkar Perm62135:57
12.Dinamo Moskva61325:66
13.Alanija Vladikavkaz61235:95
14.FK Saturn60423:54
15.Křídla Sovětů Samara61054:113
16.Sibir Novosibirsk60155:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

druhej poločas Tomsku se Zenitem byla tragedie

Reagovat
smazaný uživatel

Vytvořil si Petrohrad vůbec nějakou gólovku? Co čtu, tak to byla mizérie a Tomsk byl lepším mužstvem. Ze Sibiře se letos nebudou vozit body snadno.

Reagovat
Paddy

byl to ostudnej vykon, naznaky tam byly, ale celkem nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Nj Petrohrad pro svůj rychlý přechod do útoku potřebuje dobrý terén, stejně jako Kazaň. Ty terény mě strašně serou, degraduje to úroveň mnoha úvodních kol.

Reagovat
Paddy

mas pravdu, jsou tam nehorazne rozdily

Reagovat
smazaný uživatel

Krome tech s nejhorsi zimou (Tomsk, Kazan, Samara) uz sou travniky v pohode, nastesti. Ale je na hovno, ze skoro vsechny nejlepsi zapasy ligy se hraly v tech prvnich kolech na tech blbejch terenech ... na pristi rok uz je udelana zmena v ligovym losu aby k tomu nedochazelo

Reagovat
smazaný uživatel

no, to bahno v Tomsku bylo exlusivní

Reagovat
smazaný uživatel

v prvním poločase tam náznaky byly ale jinak mi přišel Tomsk fotbalovější...Ale druhej poločas byla nuda z obou stran a hráči furt leželi na trávníku

Reagovat
Tsigi

koukal jsem na to po očku a děs běs

Zatím v RPL brankový příděly, že by mohli i české lize závidět

Reagovat
smazaný uživatel

Když si neumíš vybrat zápas. Teď hraje CSKA - Lokomotiv na mnohem lepším terénu a je to úplně něco jiného.

Navíc, ve čtvrtém a pátém kole už, to jsi jaksi nezaregistroval, padalo branek dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz koukam na vysledky...

3:1, 2:0, 5:2, 2:2, 2:0, 0:0, 3:2, 2:1, 2:1, 0:0, 2:4, 1:0, 1:3, 2:1, 1:1

...vetsina zapasu nad 2,5 a pomerne dost nad 3,5 - asi mas na mysli nejakou jinou ligu nez RPL ne?

Reagovat
smazaný uživatel

dalo se to cekat

Reagovat
smazaný uživatel

jak sem ti povídal, Tomsk byl lepší, schválně koukni na záznam...ale druhej poločas byl hnus fotbal, něco jako pražské derby eS

Reagovat
stas87

hlavne by nebolo od veci skusit vonku hrat na dvoch utocnikov....doma sa to da pochopit to rozostavenie 4-2-3-1 ale vonku by som hral klasicky 4-4-2 dneska bol kerzakov na hrote utopeny a ani dannymu a lazovicovi sa zorvna dvakrat nedarilo....videl som len prvy polcas ako vyzeral ten druhy?bols nejaka sanca?

Reagovat
smazaný uživatel

sop://broker.sopcast.com:3912/79509

Tady běží všechny sobotní zápasy ruské ligy, chce to jen mít nainstalovaný program SopCast.

Od 12:00 derby CSKA - Lokomotiv.

V útoku Armějců podle očekávání nenastoupil Necid, nahradil ho Guilherme, který zahrál minule ve Vladikavkazu výborně.

Reagovat
Paddy

Guiljerme je vynikajici utocnik, podle me by ale mohli hrat v utoku klidne oba, ale myslim ze nebudou menit system

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že oba hrát nebudou. 4-2-3-1 jim sedí, především, když je na hrotu Guilherme nebo jiný podobný útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

Guilherme parádní zakončení a CSKA vede 1:0. Necka si musí kousat nehty.

Reagovat
stas87

paradni zakonceni?haluz jak prase....po teci...skoda ze alijev trafil len brvno loko to otoci

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zakončení, zbavil se obránce a pohotově vystřelil, teč mu sice pomohla, ale i tak. Alijevovo břevno Akinfejev kontroloval, vždyť to jenom lízlo. Loko otočí jen v případě, že se Alijev ukopne. Na CSKA nemají ani náhodou.

Reagovat
Heretic

loko je o třídu lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam ze Guilherme hral zase paradne, Necid pres nej nema sanci si uz dal zahrat.

Reagovat
Arbiter

tak když se o Necku zajímají přední Evropské kluby, proč by dělal druhé housle v Moskvě...

Reagovat
stas87

inak nechapem zenit ze sa nepokusil ziskat janbajeva zatial sa mu zaciatok ligy podaril a lumb nehraje...navyse je janbajev rus ale asi by bol pre zenit drahy inak si to vysvetlit neviem

Reagovat
smazaný uživatel

A co třeba si to vysvětlit tak, že Loko své opory pouštět nebude konkurenci?

Reagovat
stas87

tak jasne ze ma to napadlo....v rusku moc dobrych ruskych lavych bekov nebeha...pocuj kolko hracov zenit vobec kupil z loko?mna nikto teraz nenapada....

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teď z fleku taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Koupit na prestup v lize reprezentanta je dost obtizny, ne-li skoro nerealny

Reagovat
smazaný uživatel

ten nalevo už by neměl tu vodku pít.nějak ho to poznamenalo

Reagovat
smazaný uživatel

OT::vypadá to že hokejová Kazaň bude opět mistrem.vyhrála dva zápasy na hřišti soupeře.totak to nevypadá že by fotbal se měl stát populárnější ve městě

Reagovat
stas87

no to fakt nie rubin je az za ak-bars a mozno aj za unics

Reagovat
smazaný uživatel

Ak-Bars v Kazani mnohem více populární než rubin

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze fotbal v Kazani nebude popularnejsi nez hokej ani kdyby Rubin tu ligu vyhral treba desetkrat... bohuzel smrt hokeji

Reagovat
smazaný uživatel

Loko vyborny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir teda vypada ze se v lize dlouho neudrzi

Reagovat
smazaný uživatel

Klasickej zaver v Groznym))))) ....ale cecenci si to tentokrat zaslouzili a penalta nejspis byla.

Reagovat
smazaný uživatel

proč furt dáváš závorky za sebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně málo gólu padá zatím v Rusku

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt vsichni mate s tema hrozne malo golama ...co sem ted narychlo spocital, tak je zatim prumer asi 2,3 goly na zapas - naprosto normalni prumer. Jaka furt hruza?

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik je jedinej tým co má průměr dva fíky na zápas ... to je podle mě málo :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyz silny muzstva se zatim vybijely mezi sebou a nemely moznost zastrilet si proti slabsim tymum.... tohle je docela divny meritko-kor po par uvodnich kolech.

Reagovat
smazaný uživatel

...jeste kdyz prvni tak 3 kola se hraly vetsinou na dost spatnejch travnicich.

Reagovat
smazaný uživatel

A posledni vec - co koukam na ostatni souteze, tak v Serii A nema 2 vstreleny goly na zapas nikdo, v PL asi 4 tymy, v PD jenom Barca a Real a v Bundeslize taky jenom 2 tymy...... kde si tohle meritko prosimte vzal, ze je to malo? Tohle neni hokej

Reagovat
Tsigi

2,1 a to je prostě málo, ale loni to bylo 2,5, takže se to logicky zvedne

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, na tiket davam pravidelne niektore zapasy RPL -2,5 gola, kurz okolo 1,6 a vychadza to zatial...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kraaaaavo - fantastickej gol Kisenkova

Reagovat
smazaný uživatel

pro ty co nevideli tuhle paradu:

http://www.youtube.com/watch?v=lDiR6JyRkmw

Reagovat
smazaný uživatel

Pro zajimavost dalsi ukazky Kisenkovovy paradni kopaci techniky (btw, zajimavy ze vsechny povedeny rany jsou doma v ty dire v Nalciku a v desti )

http://www.youtube.com/watch?v=MO-vTdtQzaw

http://www.youtube.com/watch?v=nRP8h-SUSjM

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

ten tohle musí hodně trénovat

Reagovat
smazaný uživatel

Karpin furt brečí, to není možné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele