Ruská Premier Liga - souhrn 19. kola

22.08.2009, 13:40, aktualizováno 23.08.2009, 21:00
Komentáře a souhrny
Těrek doma podlehl Spartaku Moskva 2:3. Kazaň vyhrála na hřišti Dinama Moskva a i nadále zůstane první. Zenit zaznamenal další ztrátu, když remizoval s Lokomotivem. Na domácí půdě naopak nazaváhal Kubaň Krasnodar. Samara se stále hledá, proti Rostovu jenom remizovala 2:2. FK Moskva zvítězila nad Saturnem 3:1. Plný bodový zisk si připisuje také moskevské CSKA...

Křídla Sovětů Samara - FK Rostov 2:2

22.08.2009 11:45

Góly: 48. Jan Koller, 56. Oleg Ivanov - 52. Dmitrij Akimov, 81. Mersudin Ahmetović

Liják, který se snesl nad Samarou v úvodu druhého poločasu, osvěžil hru Křídel Sovětů a Rostovu, oba celky v druhém dějství daly po dvou brankách. Blíže vítězství byli domácí, Rostov jim však dal lekci z produktivity.

V sestavě Samary se neobjevil podle očekávání Jiří Jarošík, který v letním přestupním období zcela určitě odejde pryč.

Křídla Sovětů potvrzovala roli mírného favorita od prvních minut, samým nejaktivnějším hráčem byl záložník Ignatjev, ve kterém vře obrovský potenciál. Ignatjev měl také na kopačce první vážnou příležitost zápasu, jeho střelu vyrazil gólman Gerus před sebe, ale dorážející Bober a Koller prohráli souboje s obráncem hostů Rožkovem. Ignatjev v následujících minutách ještě dvakrát prověřil pozornost Geruse, ale neuspěl.

V podání ofenzivních hráčů Samary střídala šance šanci, ale defenzíva Rostovu ne a ne kapitulovat.

Ve druhém poločase se snesl nad Samarou obrovský liják, který vydatně skrápěl fotbalisty a fanoušky obou mužstev. Jak se ukázalo, déšť pomohl týmům ke gólové potenci. Už ve 48. minutě přeskočil Koller po centru Bobera nevysokého krajana Lengyela a bylo to 1:0. Pro zajímavost, obrovitý Koller se poprvé v této sezoně trefil hlavou.

Odpovědi Rostovu přišla o pár minut později, když hostující kanonýr Akimov překonal Lobose a vyrovnal na 1:1. Z vyrovnání se však hosté těšili krátce, osamocený Oleg Ivanov využil toho, že si obránci všímali především Kollera a vrátil Samaře vedení.

Samaře vše hrálo do karet a rychlými brejky mohla poslat Rostov definitivně do kolen. Kouč Rostovu Oleg Dolmatov zareagoval nasazením mladých útočníků Lucenka a Salugina. Vabank se mu vyplatil, po přihrávce Čerkese se Ahmetovič prosadil v pokutovém území Křídel Sovětů a dal stavu konečnou podobu 2:2.

Více informací k zápasu

FK Moskva - FK Saturn 3:1

22.08.2009 14:00

Góly: 2. Martin Jakubko, 77. Igor Strelkov, 90. Aleksandr Samedov - 87. Benoît Angbwa

FK Moskva ukončil výsledkovou krizi vítězství 3:1 nad Saturnem, podmoskevské mužstvo naopak prohrálo po šesti zápasech.

Do sestavy FK Moskva se vrátil útočník Martin Jakubko a svou chuť do fotbalu názorně ukázal už ve druhé minutě, kdy po nakopnutém míči do šestnáctky předskočil obránce Zelaa a krásnou technickou střelu překonal Antonína Kinského, který se v brance Saturnu natahoval po míči marně. V osmé minutě mohl Jakubko přidat druhou branku, ale svatyni svého bývalého mužstva přestřelil.

Postupem času přidával dříví pod kotel Saturn a Ivanov sotva nenapodobil skvělou trefu Jakubka, záložník Saturnu ale na rozdíl od reprezentačního slovenského útočníka mířil mimo. Ve 27. minutě si Saturn vytvořil dosud největší šanci utkání, když po centru Loskova hlavičkoval Kiričenko, gólman FK Moskva Ževnov ale proti němu vytáhl skvělý zákrok. Poslední šanci prvního poločasu měl aktivní Jakubko, jeho hlavičku Kinský zázračně zlikvidoval.

Trenérovi FK Moskva se skvěle vydařilo střídání, hrdinu utkání Jakubka vystřídal Igor Strelkov a neméně krásnou brankou poslal v 77. minutě domácí do dvoubrankového vedení. Vzápětí se však zápas pokusil zdramatizovat zadák Angbwa, který hlavou vsítil svou první branku v ruské kariéře.

Závěrečné honby za vyrovnáním se zúčastnil i brankář Saturnu Antonín Kinský, ale risk se podmoskevským nevyplatil, prázdné branky si všiml Alexandr Samedov, potáhl míč a zvýšil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FK Chimki 2:1

22.08.2009 16:15

Góly: 14. Tomáš Necid, 22. Miloš Krasić - 69. Aleksandr Antipenko

Rychlé branky Necida a Krasiče zajistily CSKA Moskva vítězství 2:1 nad FK Chimki. Favorit však proti poslednímu týmu tabulky předvedl špatný výkon a gólový účet hostů nemusel zůstat jen u snížení Antipenka.

Trenér CSKA Zico překvapivě nechal na lavičce kanonýra Vágnera Lovea, o kterém se spekuluje v souvislosti s návratem do Brazílie, kde by měl větší šanci dostat se do reprezentace. Místo něj se v útoku objevil český legionář Tomáš Necid. Do sestavy se vrátil i uzdravený Daniel Carvalho.

CSKA začalo aktivně a v patnácté minutě González přihrávkou pod sebe našel Necida a ten otevřel skóre utkání. Na druhou gólovou akci domácí nečekali dlouho, Carvalho vysunul na hranici ofsajdu Krasiče a Srb překonal Komarova. Pro Krasiče to byl čtvrtý gól do sítě Chimek v této sezoně.

Po změně stran to vypadalo, že si CSKA vedení s přehledem pohlídá, ale přišla 68. minuta a s ní centr Blatnjaka a gólové zakončení útočníka Antipenka rybičkou.

Tato branka psychicky hodně nalomila armádní mužstvo, které se dostalo pod tlak a z ochozů stadionu Lužniki byl slyšet nespokojený pískot. Nakonec však armáda vedení udržela a drží se na třetím místě ruské ligy.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Tom Tomsk 3:0

22.08.2009 18:30

Góly: 13. Vladimir Kisenkov, 39. Šamil Asildarov (pen.), 75. Šamil Asildarov

Spartak Nalčik poprvé od 26. dubna zvítězil, na svém hřišti porazil Tom Tomsk vysoko 3:0. Hvězdou večera se stal útočník Asildarov, který vsítil dvě branky.

Předehru utkání Nalčik - Tomsk doprovázela skandální informace bulvárního Komsomolskaja Pravda, které měl údajně tiskový mluvčí Kubaně říct, že utkání bude smluvené. Nakonec se však ukázalo, že šlo jen o výmysl senzachytivých novinářů.

Do vedení se dostal kavkazský Spartak ve třinácté minutě, když na skvěle provedený přímý kop Kisenkova neměl Parejko nárok. Nalčik měl převahu a jeho střelci navíc prověřili pevnost brankové konstrukce Tomsku nastřelenou tyči. Ve 39. minutě vedli domácí už o dvě branky, Asildarov potrestal proměněným pokutovým kopem ruku Asildarova.

Ve druhém poločase se charakter hry nezměnil, celky se více zabývaly bojem než fotbalem. Sudí Karasev proto vytáhl několik žlutých karet, aby dravce na obou stranách umírnil. Mezitím, v 75. minutě přidal třetí hřebíček do sibiřské rakve opět Asildarov.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva 1:1

23.08.2009 14:00

Góly: 28. Fatih Tekke - 9. Wagner

Důležitý souboj mezi Zenitem Petrohrad a Lokomotivem Moskva nenašel vítěze. Pohledný ofenzivní fotbal s množstvím šancí na obou stranách tak skončil remízou 1:1 po gólech Wagnera a Fatiha Tekkeho. V souboji, kde oba soupeři potřebovali zvítězit, tak nakonec nemůže být spokojeno ani jedno z mužstev.

Domácí Zenit po dlouhé době změnil rozestavení a nastoupil do zápasu se dvěma útočníky Fatihem Tekkem a Sergejem Kornilenkem. Ty nejvíce doplňoval levý záložník Huszti, který patřil k nejlepším hráčům Zenitu. Naopak svěřenci Jurije Sjomina nastoupili s osamoceným hrotem Dmitrijem Syčovem.

Domácí se snažili od začátku být aktivnější, ale úvod utkání nakonec patřil Lokomotivu. Hráči v červeném rychlými protiútoky trápili obranu Zenitu a v 9. minutě vybojovali druhý rohový kop v zápase. Ten na rychlo rozehrál Syčov s Odemwingiem, který stříleným centrem překvapil Malafejeva. Brankář Zenitu nedokázal balon ztlumit v náručí a vyrazil ho přímo na nohu Wagnera, který otevřel skóre utkání.

V dalších minutách zaskočení hráči Zenitu kupili chybu za chybou a Lokomotiv se dostával do dalších přiležitostí. V průběhu dalších minut se ale domácí opět zkoncentrovali a začali být lepším mužstvem na hřišti. Převahu pak v 29. minutě završil gólem Fatih Tekke po výborném centru Husztiho.

Druhý poločas už nabídl ofenzivní podívanou se šancemi na obou stranách. Stoprocentní šance měli na jedné straně Wagner a Gatagov, na druhé Rosina a Huszti. Nikdo z nich však nezakončil akce gólovou tečkou. Po napínavé koncovce tak utkání skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 0:3

23.08.2009 16:15

Góly: 28. Alejandro Domínguez (pen.), 78. Alejandro Domínguez (pen.), 89. Aleksandr Rjazancev

Rubin Kazaň suverénně kráčí za obhajobou titulu, čtvrté vítězství Kazaně v řadě dnes odneslo Dinamo Moskva, které proti svěřencům Kurbana Berdyjeva prohrálo 0:3.

Ve 28. minutě padl první gól utkání, po sporném zákroku nařídil sudí Biglov penaltu. Tradiční exekutor Rubinu Kazaň Alejandro Domínguez jí s přehledem proměnil. Po první brance na hřišti vzplály emoce a rozhodčí musel uklidňovat hráče obou celků žlutými kartami. První poločas, ve kterém bylo aktivnější Dinamo, tak skončil 1:0 pro hosty.

Po změně stran si moskevští vypracovali dosud největší šanci utkání, po centru Dmitrije Kombarova nevyzrál na Ryžikova mladík Kokorin, z následného rohu orazítkoval obránce Fernandéz břevno. V odpovědi sotva minul ofenzivní motor Kazaně Domínguez.

Plány Dinama na vyrovnání pak zhatilo vyloučení Wilkshirea, který surově zajel do brankáře Ryžikova a vysloužil si druhou žlutou kartu v zápase. Kazaň tradičně hrozila z brejků, po jednom z nich podržel domácí skvělým zákrokem proti střele Bucharova gólman Šunin, který v brance nahradil diskvalifikovaného Gabulova.

V 79. minutě kopala Kazaň druhou penaltu, Kolodin opět fauloval, tentokrát Domíngueze a faulovaný Argentinec z penalty vsítil jedenáctý gól v této sezoně ruské ligy. Takovou blamáž nevydýchali fanoušci Dinama, kteří házeli na pole různé předměty, sudí Biglov dokonce musel utkání přerušit. V samotném závěru zápasu Šunin ještě jednou kapituloval, když brejk Bucharova a Rjazanceva zakončil gólem druhý jmenovaný.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Amkar Perm 1:0

23.08.2009 18:30

Góly: 78. Dramane Traoré

Kubaň Krasnodar porazil těsně Amkar Perm 1:0 a nedovolil se přiblížit patnáctému Spartaku Nalčik na rozdíl jednoho bodu. Výhru po osmizápasovém půstu vystřelil domácím útočník Traore.

Největší šanci prvního poločasu si vypracoval záložník Kubaně Tlisov, jeho střela orazítkovala břevno. Žlutozelení se také dožadovali dvou pokutových kopů, ale v obou případech zůstala píšťalka sudího Lajuškina němá.

Ve druhém poločase Krasnodarci pokračovali v nátlakové hře a snažili se nacházet všemožné skulinky k brance Narubina. V 77. minutě se Kubaň kýžené penalty dočkal, ale málem zůstal stav nezměněn, protože exekutor Traore neuspěl, nicméně z dorážky už útočník Kubaně své zaváhání napravil.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Moskva 2:3

23.08.2009 19:00

Góly: 62. German Kutarba, 90. Šamil Lachijalov - 25. Pavel Jakovlev, 29. Welliton, 33. Welliton

Dnešní oslavy narození Achmeta Kadyrova Čečencům pořádně zhořkly, jeho mužstvo prohrálo doma se Spartakem Moskva 2:3. Utkání mělo dvě hlavní hvězdy, kterými byli Brazilci. Welliton dvě branky dal, krajan Alex na dvě nahrál.

Utkání bylo sehráno v ostrém tempu, hráči Těreku byli na dalšího moskevského giganta pořádně nahecovaní, obrovskou motivaci však měli i červenobílí, kteří bojují s Kazaní o titul. Trenérovi Těreku Vjačeslavovi Groznému však početné změny v sestavě nepomohly, po prvním poločase jeho svěřenci prohrávali 0:3.

V rozmezí 25. až 33. minuty dvakrát skóroval Welliton a jednou Jakovlev. Účet zápasu otevřel právě mladičký Jakovlev, asistoval mu tvůrce hry Spartaku Alex. A potom o sobě dal dvakrát vědět nejlepší střelec ruské ligy, nejprve překonal Dikana po výborné práci Paršivljuka, který se zbavil dvou hráčů a přesně odcentroval, a poté využil nadýchaného centru Alexe.

Přitom herně Těrek za Spartakem vůbec nezaostával, opět ho ale zradila obrana, po Chimkách inkasovali Čečenci nejvíce branek v lize.

Těrek Groznyj snížil na rozdíl dvou branek třicet minut před koncem utkání, postaraly se o něj dvě nové akvizice Těreku, centr Gogui zakončil Kutarba. Domácí zavřeli Spartak na vlastní polovině a nespokojený Karpin sáhl ke změně, neviditelného Bystrova nahradil Bojarincev.

V závěru utkání byl Welliton blízko hattricku, když dvakrát nebezpečně střílel na branku Těreku. Poslední slovo však měli zelenobílí, na konečných 2:3 snížil Šamil Lachijalov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň19124339:1340
2.Spartak Moskva19123437:1839
3.CSKA Moskva19103629:1933
4.FK Moskva1996424:1433
5.Dinamo Moskva1993720:2130
6.Lokomotiv Moskva1978423:1929
7.Zenit Petrohrad1977529:2228
8.FK Saturn1975721:2426
9.Křídla Sovětů Samara1974821:2425
10.Těrek Groznyj1966722:2924
11.FK Rostov1958614:1823
12.Tom Tomsk1965818:2323
13.Amkar Perm1946917:2818
14.Kubaň Krasnodar1946912:2618
15.Spartak Nalčik1928916:2214
16.FK Chimki19241315:3710

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkně Honza, přestože propad Samary bude asi pokračovat, doteď ještě nechápu, jak si mohli vzít postup do další fáze předkola Evropské ligy se St.Patricks...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Necka!

Reagovat
smazaný uživatel

Necid super!!! Myslim že 4 goly sou solidní na to kolik minut v sezoně hrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Necid! Je to kanonýr mě by přestoupit v rámci ruska klidně,aby měl šanci nastřílet tak 10 branek z asezonu možná i víc,měl by na to.

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel mít skvělé nahrávače jako Carvalha, Krasiče nebo Dzagojeva.

Reagovat
Tsigi

no ono i s takhle skvělejma nahrávačema dal zatím Vágner o gol míň, takže ty jeho výkony nedevalvuj

Reagovat
smazaný uživatel

Herně má pořád pro CSKA mnohem menší přínos než Vágner Love.

Reagovat
Heretic

Nevíš proč byl Zico po zápase tak naštvaný? Já jsem rozumněl jenom něco o neprofesionalitě

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas hrálo CSKA hrozně a Zico byl kvůli toho hodně naštvaný. Asi si mylseli, že to příjde samo.

Reagovat
Heretic

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Zico byl poradne nasranej ...byl nasranej, ze hraci vubec neposlechli to co jim o prestavce rikal v kabine, ze podcenili soupere a mysleli si, ze za stavu 2:0 uz se slaboucky Chimki porazej samy. CSKA mohlo bejt radi, ze ten zapas v zaveru neztratili.

Reagovat
smazaný uživatel

A ze to je neprofesionalni pristup, ze takhle nejde hrat.

Reagovat
domingo

"Trenér CSKA Zico překvapivě nechal na lavičce kanonýra Vágnera Lovea, o kterém se spekuluje v souvislosti s návratem do Brazílie, kde by měl větší šanci dostat se do reprezentace. "

jak moc je to vážný?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zájem Brazilců je moc vážný, Santos ho chce, ale problémem je Loveho opravdu vysoký plat. Navíc Giněr se nechal dříve slyšet, že takhle pozdě nebude nikoho pouštět, že by nebyl čas najít náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Me moc pobavila statecna hokejova power play Saturnu a naslednej rozhodujici gol do prazdny Kinskyho branky

Reagovat
smazaný uživatel

ups...to mel bejt novej koment

Reagovat
smazaný uživatel

Me moc pobavila statecna hokejova power play Saturnu a naslednej rozhodujici gol do prazdny Kinskyho branky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Daniel Carvalho dneska výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

videli ste gól Martina Jakubka do siete Saturnu Moskovská oblasť???krásne to vymyslel a ešte lepšie dokončil!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný gól, to jsem zrovna od něj nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Vybornej zapas dneska na Petrovskym ... napinavej konec, vyborny fandeni, po dlouhy dobe i kvalitni choreo a pyro na tribunach - a ja zrovna sedim v praze ...bohuzel vysledek spatnej, remiza v zapase nakonec nevyhovuje vubec nikomu, dneska bylo treba vyhrat...

Jinak Huszti dneska vytecnej!! ... coz se opet neda rict o Malafejevovi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

a co maj ty lidi z fotbalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej dementni dotaz me teda zaskocil a absolutne nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Vidí se přesto vůbec na hřiště?

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu minutu bez fotbalu o nic neprijdes.... a zazitek mas stokrat vetsi.

Reagovat
M11

Kazan uz se na ne moc tesim v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Voni snad zas ten titul obhajej

Reagovat
smazaný uživatel

Buď oni nebo Spartak, už nikdo jiný nemá šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by se moc libilo v poslednim zapase doma se Spartakem pripravit Spartak o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Kazan ...co ctu, tak vitezstvi bylo hlavne zasluhou arbitra Biglova. Zapas sem nevidel, pockam na sestrihy na patym a kouknu.

Reagovat
smazaný uživatel

První penaltový zákrok Kolodina nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tomu nemusel dát druhou žlutou...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakubko

Reagovat
smazaný uživatel

Nezastavitelný Welliton dva góly do sítě Těreku, poločas 3:0 pro Spartak. To je boj o titul, jak má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Prisel sem dom a na vysledek 0:3 nestacim zirat cekal sem to vyrovnanejsi...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=MVJJPVTNsos

Dneska si Groznyj asi Lezginku nezatancuje (pro ty co nerozumi rusky, pockejte na 30. vterinu)

Reagovat
GEGE

Super Spartak.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že Rubin Kazaň vyhraje ligu ale bude to mít těžké

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele