Ruská Premier Liga - souhrn 15. kola

24.07.2009, 19:00, aktualizováno 26.07.2009, 20:57
Komentáře a souhrny
Prestižní derby mezi CSKA Moskva a Spartakem vyhráli hosté, další souboj o Moskvu mezi Lokomotivem a Dinamem skončilo nerozhodně, vítěze nenašly ani zápasy Zenitu s Rubinem a Kubáně proti Těreku. Moskevské FK hrálo bez branek v Nalčíku, tři body mají Saturn a Chimky...

FK Chimki - Amkar Perm 2:0

24.07.2009 17:00

Góly: 80. Ivan Cvetković, 89. Andrej Strelcov

Chimki vyhrály podruhé řadě na domácím hřišti a nesestupovým pozicím se přiblížily na čtyři body. O vítězství červenočerných 2:0 rozhodla poslední desetiminutovka, trefili se v ní Cvetkovič a Strelcov.

Před utkáním byl mírným favoritem Perm, který hraje v poslední týdnech v obstojné formě a domácí navíc měli po výprasku na hřišti Tomsku. První minuty byly skutečně v režii Amkaru. Brankář Berezovskij v sedmé minutě zázračně vyrazil střelu hostujícího Pejeva. Další velkou příležitost si vytvořil opět Perm, o pár minut později ale Jean Carlos mířil trestuhodně mimo. hosté si sice vytvářeli větší šance, ale herně měly spíše navrch domácí, naneštěstí pro ně jim chyběla finální fáze.

Gól málem padl na druhé straně, po zákroku gólmana Amkaru Narubina na útočníka Chimek Nizamutdinova sudí nařídil penaltu, ale hned poté své rozhodnutí po konzultaci s asistentem vrátil zpět.

Také v druhém dějství na vytvořené příležitosti vedl Amkar Perm. V 63. minutě po rohu Drinčiče se míč ocitl na noze Pejeva, ale Berezovskij proti jeho střele vytáhl další povedený zákrok. Z následného rohového kopu opět zahrozil Pejev, zkušený Berezovskij byl ale opět ve střehu.

Amkar v těchto minutách určoval chod dění na hřišti a gól visel na vlásku. Střelci Amkaru ale nepálili ostrými. Po akci Jeana Carlose mířil ze sedmi metrů vedle Pomerko.

Když se zdálo, že není možné, aby si Perm nepřivezl z Chimki - Areny alespoň bod, udeřily Chimki. Na začátku poslední desetiminutovky centroval Kožanov z pravé straně a Cvetkovič jej poslal do pravého rohu bezmocného Narubina. Výhru posledního týmu ruské ligy pak dvě minuty před koncem pečetil Andrej Strelcov, který po centru Kirakosjana mířil přesně do protipohybu gólmana hostů.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - FK Saturn 0:2

25.07.2009 14:30

Góly: 62. Farchod Vasijev, 86. Dmitrij Kiričenko

Samarské Křídla už pošesté v řadě nevyhrály, v sobotním utkání patnáctého kola podlehli svěřenci trenéra Leonida Sluckého 0:2 na domácí půdě Saturnu. Za hosty se otevřel skóre19letý debutant Vasiev, účet utkání v závěru uzavřel zkušený Kiričenko.

V Samaře se před debutem v Evropské lize nedaří vůbec nic, problémy má klub jak na sportovní, tak ekonomické stránce a odrazem těchto negativních věcí byla dnešní návštěvnost na stadionu Metallurg, místo tradičně naplněných tribun bylo vidět hodně volných míst.

První poločas se hrál bez větších šancí. Územní převahu měli domácí, kteří si také vytvořili více momentů před brankou Kinského, hosté se spoléhali na brejky.

Úvod druhého dějství patřil českému gólmanovi Kinskému, který si poradil s nebezpečnými střelami Kalačeva a Kulika. Nedáš - dostaneš. V 62. minutě se hosté dostali do vedení, když centr Loskova usměrnil do sítě debutant Vasiev. Hned poté trenér Saturnu Gordějev stáhl Loskova a místo něj poslal Okoronkwa. Nigérijec měl hned na kopačce snížení, ale minul.

Samara logicky nemohla být s tímto stavem spokojena a začala dostávat defenzívu Saturnu pod tlak. Křídla se dokonce dočkaly gólu, ale Belozerovi byl pískán faul na Kinského. O chvíli později hosty zachránil Angbwa, který na poslední chvíli zakročil proti střele Ignatjeva.

Domácí se hnali za vyrovnáním, ale zapomněli na zádní vrátka. Po jednom z brejků se báječnou přihrávkou prezentoval střídající Sapeta, když našel na hranici ofsajdu Kiričenko a zkušený kanonýr vstřelil chladnokrevně svůj šestý gól v této sezoně ruské ligy.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Dinamo Moskva 1:1

25.07.2009 15:15

Góly: 70. Dinijar Biljaletdinov - 78. Aleksandr Keržakov

Lokomotiv v moskevském derby remizoval s Dinamem 1:1. Domácí dostal do vedení svým prvním gólem v sezoně Dinijar Biljaletdinov, hostující Dinamo vyrovnalo zásluhou svého nejlepšího střelce Alexandra Keržakova.

Fotbal měl od prvních minut obstojné tempo, ale oba celky marně skulinky v defenzívě svých protějšků. Více ze hry měl Lokomotiv, Odemwingie i Glušakov se pokusili o nebezpečné střelx a Syčev po skvělém vysunutí od Rodolfa střílel ve vyložené pozici jen do Gabulova. Postupem času hosté hru vyrovnali.

Dinamo se dokonce málem dostalo do vedení po chybě brankáře Guilhermeho, který dostal od trenéra Sjomina přednost před Markem Čechem. Brazilský gólman vyrazil před sebe hlavičku Chochlov a jen díky zaskočenosti Australana Wilkshirea nepadl z dorážky gól.

V 70. minutě vybouchl stadion Lokomotiv nadšením. Gatagov přihrával na levé straně nabíhajícího Biljaletdinova a ruský reprezentant šikovnou střelou překonal Gabulova. Z vedení se domácí neradovali dlouho, odpovědnost na sebe totiž vzala největší hvězda Dinama Moskva Alexandr Keržakov, který vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň 0:0

25.07.2009 16:45

Góly: -

V zajímavém utkání si domácí Zenit Petrohrad rozdělil bod s Rubinem Kazaň za remízu 0:0.

Zápas začal velmi čile, hned ve druhé minutě pálil nebezpečně Zyrjanov a odražený míč poslal ve vyložené příležitosti Pogrebňak nad branku. Kazaň nezůstala pozadu, střelu Kvirkveliji vyrazil Malafejev na tyč. Po bláznivém úvodu se hra uklidnila.

Těsně před koncem poločasu mohl jít Zenit do kabin s jednobrankovým vedením, záložník Širokov ale hlavou mířil mimo branku a následně si navíc přivodil zranění. Na hřiště se tak dostal Fajzulin.

Ve druhém poločase přišlo vzrušení po nepovedeném odkopu obránce Kazaně Navase ve vlastním pokutovém území, míč skončil na břevnu. Zenit Petrohrad postupně zvyšoval na obrátkách, útočil hlavně přes pravou stranu, což se vyplatilo, protože nejistý levý bek Kvirkvelija se nechal po dvou žlutých kartách vyloučit.

Zenit se hnal se vytouženým gólem, který by jej přiblížil předním příčkám v tabulce ruské ligy. Ofenzívu předloňského mistra ještě zesílil navrátilec Fatih Tekke. Turek se dokonce pokusil skórovat patou, ale neuspěl. Další stoprocentní příležitost spálil Pogrebňak.

Poslední slovo však měla Kazaň, ve třetí minutě nastaveného času mohl stadion Petrovskij zmrazit Sibaya, ale jeho pokus zastavilo břevno.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Tom Tomsk 0:0

25.07.2009 19:00

Góly: -

Tom Tomsk, který vyřešil své finanční problémy díky pomoci vlády, pokračuje v dobré formě v ruské lize. Sibiřané si odváží bod z FK Rostov, který opět spálil velké množství šancí.

Rostov od začátku zápasu diktoval tempo hry a právě domácí poprvé vážně zahrozili. Hlavičku záložníka Gatskana mířící pod břevno vyrazil s námahou Poljakov. Tomsk byl pod palbou střelců domácích, ale postupem času hru dokázal vyrovnat, nebezpečné střely vyslali Radosavlevič, Charitonov a Volkov, gólman domácích Gerus musel předvést svoje umění. Poslední slovo měl domácí Gatskan, jeho střela jen těsně minula břevno.

Trenér Rostovu Dolmatov se pokusil hru oživit dvěma střídáními, ale první slovo ve druhém dějství měli z brejku Sibiřané, Volkov střílel jen těsně vedle. A v 61. minutě střílel v gólové pozici Gatskan jen do míst, kde stál brankář Poljakov. Ne nadarmo je kouč Dolmatov nespokojen s potencí svého týmu, Akimov v další šanci pálil z dvanácti metrů trestuhodně do nebes. V odpovědi prověřil Geruse Radosavlevič.

Na posledních patnáct minut posílil Rostov o dalších útočníka, na hřiště se dostal Igor Lebeděnko. O několik chvil nato zahrozil zadák Tomsku Djordje Jokič, gólman Gerus se zaskočit nenechal. Na domácí straně pokračoval aktivní Gatskan v neproměňování slibných příležitostí, když nevyužil ideálního centru Lebeděnka. V posledních minutách Rostov uzamkl Tomsk před vlastní šestnáctkou, ale s mnoha nákopů nic nevytěžil a pokračuje ve střeleckém trápení.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Spartak Moskva 1:2

26.07.2009 14:00

Góly: 12. Deividas Šemberas - 23. Alex Meschini, 64. Alex Meschini (pen.)

Moskevský Spartak díky dvěma brankám hrdiny zápasu Alexe podruhé za sebou v metropolitním derby porazil CSKA. Červenobílí jasně přehráli armádní mužstvo a to dokonce i v početním oslabení. Čtyřikrát zachránila CSKA tyč.

Kouč CSKA Zico nastoupil se třemi defenzivními záložníky, čímž nepřímo potvrdil, že mírným favoritem derby je Spartak Moskva. Hosté nastoupili v očekávané sestavě.

Nejprestižnější zápas ruské ligy se blýskl svižným fotbalem od počátečního hvizdu. Nejprve dal o sobě vědět útočník CSKA Vágner Love, jeho sprint za minutu dvanáct ukončil načasovým skluzem zadák Paršivljuk.

V patnácté minutě se červenomodří dostali do vedení. Po nepovedeném odkopu Paršivljuka se dostal k míči za šestnáctkou Šemberas, míč si zpracoval a druhým dotykem ho poslal přesně k tyči bezmocného Džanajeva.

Po inkasované brance Spartak převzal iniciativu a obrana CSKA zažívala krušné chvilky. Na vyrovnání hosté nečekali dlouho. Vyhlášený exekutor standardních situací Alex zakroutil míč z přímého kopu tak povedeně, že kapitán Akinfejev neměl nárok.

Spartak vstřelený gól neuspokojil a stále se hrálo převážně na polovině CSKA. Gólová střela Šemberase byla pro armádu na dlouho poslední hrozbou pro branku červenobílých. Z ojedinělého průniku zahrozil ke konci poločasu Mamajev, nebezpečně střílel nad branku. Šance Spartaku v závěru prvního dějství ale měly o dost gólovější parametry. Po hlavičce Alexe zachránila armádního gólmana tyč a chvíli před poločasovým hvizdem vyškrábl Akinfejev na tyč i střelu Wellitona, z dorážky mířil zaskočený Bojarincev trestuhodně nad branku.

Ve druhém poločase se hra trochu změnila, CSKA mělo opticky mírně navrch, přesto byly stále akce Spartaku o dost nebezpečnější. Ze hry armády bylo patrné, jak moc chybí Jurij Žirkov. Přesto mohl strhnout vedení na stranu CSKA Aldonin, ale Džanajev proti jeho dalekonosné střele vytáhl bravurní zákrok. Ještě předtím prověřil Akinfejeva Vladimir Bystrov, nejistým zákrokem brankář CSKA vyrazil míč za sebe, čehož málem využil Welliton.

Rozhodující moment derby přišel v 64. minutě. Kovalčuk se šikovně dostal před Ignaševiče, který ho následně zatáhl za dres, a kopala se penalta. Tu s jistotou proměnil Alex a připsal si sedmý gól v této sezoně ruské ligy.

Spartak vedl 2:1, ale nadějně vyhlížející stav mu zkomplikovali vyloučení Kovalčuka o pár minut později. Střední záložník Spartaku dostal po faulu na Šemberase druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. Z následného přímého kopu chtěl Ignaševič napravit penaltový zákrok, ale Džanajev jeho tvrdou střelu vyrazil.

Kouč CSKA Zico se pokusil hru oživit Necidem a později Maazouem. Oba žolíci, jak se později ukázalo, pro hru armády prakticky žádný přínos neměli. Fotbalisté CSKA hráli v křeči, vepředu nic nevymysleli a spíše se bránili rychlým brejkům Spartaku. Carioca střílel po vysunutí Alexe do tyče a velkou šanci spálil i Jakovlev. V samotném závěru pak unikajícího Wellitona fauloval krajan Vágner Love a zákonitě musela přijít červená karta.

Spartak si těsné vedení s přehledem pohlídal a sny o titulu se pomalu proměňují v realitu.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - FK Moskva 0:0

26.07.2009 17:00

Góly: -

Fotbalisté FK Moskva nevyužili šanci dostat se do čela ruské ligy a po bezbrankové remíze na horké půdě Spartaku Nalčik klesli na třetí místo.

FK Moskva hrozilo tradičně ze vzduchu nehledě na vysokého obránce Nalčiku Džudovičei Amisulašviliho. Branku domácích nejprve v páté minutě po standardní situaci ohrozil Tarasov a ve 23. minutě také Česnauskis. Nalčané těžili z rychle vedených útoků přes Kalimullina, který spolupracoval s krajními záložníky Leandrem a Goguou. V osmé minutě zahrozil Leandro, ale brankář Ževnov mu zmenšil střelecký úhel a příležitost mu zlikvidoval. Podobným způsobem zlikvidoval Ževnov i příležitost Gogity Goguy.

Druhý poločas se hrál prakticky bez šancí, až v 65. minutě poprvé nebezpečně zahrozil střídající útočník FK Moskva Igor Strelkov, jeho střelu Radič vyrazil. Domácí vládli nad míčem, ale nejlepší defenzíva v Rusku jim toho v útoku moc nepovolila. V poslední patnáctiminutovce měl ještě dvě šance Strelkov, ale gól mu nebyl souzen.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Těrek Groznyj 1:1

26.07.2009 19:00

Góly: 38. Alan Kasajev - 45. Valentin Iliev

Zápas patnáctého kola Kubaň Krasnodar - Těrek Groznyj vítěze nepoznal. Na vedoucí branku domácí hvězdy Alana Kasajeva odpověděl v závěru prvního dějství zadák Iliev.

Kubaň, který si chtěl napravit reputaci po nepovedených zápasech v posledních kolech, vlétl do utkání s vervou a obstřeloval brankáře Těreku Dikana. Aktivita se Kubani vyplatila, v 38. minutě si Kasajev pohrál Petrem i Omeljančukem a k radosti domácího publika otevřel skóre. V závěru prvního poločasu ale udeřil i Těrek, centr Petreho ze standardní situace usměrnil do sítě obránce Iliev.

Ve druhém poločase už Kubaň polevil na aktivitě a ani na jedné straně branka nepadla. Přitom v nastaveném čase mohl rozhodnout domácí Džinoev, ale v gólové pozici hlavou selhal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1584327:1228
2.Spartak Moskva1583424:1327
3.FK Moskva1576217:727
4.CSKA Moskva1573522:1424
5.Dinamo Moskva1573517:1724
6.Zenit Petrohrad1565422:1523
7.Křídla Sovětů Samara1563615:1621
8.Těrek Groznyj1556418:2021
9.Lokomotiv Moskva1547415:1619
10.FK Rostov1547410:1319
11.FK Saturn1554615:1919
12.Tom Tomsk1545613:1717
13.Kubaň Krasnodar1536611:1915
14.Amkar Perm1536613:2215
15.Spartak Nalčik1518611:1511
16.FK Chimki1524913:2810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, v cechach zacne liga a spanhel je nekde pryc a tady je mrtvo ....a Chimki prekvapily koukam

Ale o vikendu hned dva slagry, zejtra Zenit-Rubin a v nedeli derby ... na Petrovskym chystame proti tatarum hromadnou pyrosou a celej stadion bude v bilym-takze i na tribunach bude na co koukat

Reagovat
smazaný uživatel

2 miliony a prý, že nic

Reagovat
smazaný uživatel

Coze?

Reagovat
smazaný uživatel

Kornilenko...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak... nj, uz sem to taky cet. Ale i tak dobra cena - horsi nez Pogrebnak uz bejt nemuze

Jinak specialne pro tebe - koukni s kym sem vcera po zapase chlastal

http://nd01.blog.cz/821/541/4244de7c43_50391924_o2.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

S Kornilenkem uvidíme, na jednu stranu bych si pral, aby se mu nedarilo. Na druhou, kdyby jo, spanhelovi by sklaplo

Reagovat
smazaný uživatel

Keržakov poslední měsíce o parník nejlepší útočník ruské reprezentace. Je výborný.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

....presne takovej je treba zase zpatky v Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, keržak0ve, koukám, nějak si jim tam nepřinesl štěstí na tribuně.... Kdy dorazíš do ČR? A baníček vyhrál jo a měl sis říct o tu českou vlajku, pujčil bych ti jí, abys vyvěsil na plotě, že jsou na Petrovskyj přítomni češi-čech v hledišti

Reagovat
smazaný uživatel

Rosina by měl přestoupit do Zenitu Petrohrad v úterý, tak jsem zvědav.

Jinak na toho Ibsona, co šel do Spartaku, jdou vynikající reference. Jestli se Carioca vzpamatuje a bude hrát s Ibsonem na štítu, před nimi Alex s Wellitonem, tak to bude lahůdka.

Saturn pod Gordějevem. Pogrebňak.

Reagovat
Tsigi

toho Rosinu budu Zenitu odpouštět dlouho, ten hráč je geniální, ale vždycky měl problém pouštet míč od nohy, ale zas se kvůli němu na Zenit kouknu

Reagovat
smazaný uživatel

Někoho, kdo umí dát chytrou přihrávku a obejít protihráče Zenit moc potřebuje, Rosina by se měl vyplatit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://stewo.blog.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Jebany tatari ....a Pogrebnak je snad nejdrevenejsi utocnik na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Zicova taktika se třemi defenzivními záložníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Shanime hráče, kteři by měli zájem si zahrát online ligu ve Fifě 07. Pozor posledni 3 volné místa!!!!!! Podrobnější informace a registrace na stránce http://www.fifa07-online.estranky.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

podle IFFHS Ruska liga je na 29 mistě na světě ...

http://www.iffhs.de/?b6e20fa3002f70d00ee2d17f7370eff3702bb1c2bb0e

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je určitě pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

je sem to Ne vymyslel ... to IFFHS

Reagovat
Shevchenko

27. Belgique 244,5

28. Libya 244,0

29. Russia 242,0

30. Malaysia 233,5

Reagovat
smazaný uživatel

ne chapu proč na eurofotbal.cz vubec ne pišou o Ukrajinske lize--- ta je na 9 mistě

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, meli by se orientovat podle tohohle ohrome vypovidajiciho zebricku.... psat treba o ohrome zajimavy a kvalitni Chilsky lize, ktera je na 8. miste

Reagovat
smazaný uživatel

Colo Colo vládne svetu

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Ukrajince. Četl jsem rozhovor se Seweryn Gancarczyk, který má zkušenosti z polské a ukrajinské ligy, takže může porovnávat. Řekl to, co si všichni objektivní lidé myslí, na Ukrajině vyčnívá jen Šachtar a Dynamo Kyjev, ostatní klub jsou porovnatelné s těmi polskými.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsi to četl?

Reagovat
$dolar$

A proto to ma byt pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni rozumní lidé si to pťiznají, ale tady i kdyby si dal xargumentô, tak silný dvojblok dolar&faza nepresvedcis...

Reagovat
smazaný uživatel

K CSKA: podle toho, co čtu, tak hra byla hrozná a nechat se prehrat Spartakem, je snad jeste horsi, než s ním prohrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://sweto.blog.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

wo spielst Necid??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele