Říjnová Premier League v kostce

06.11.2015, 16:20
Názory a komentáře
Zaujalo nás
První tři měsíce Premier League utekly jako voda. Říjnem nejpřesvědčivěji "proplaval" Arsenal, který dokázal vyhrát všechny zápasy a dohnal Manchester City na čele tabulky. Senzační výkony i výsledky má také Leicester, jenž pod vedením dua Mahrez - Vardy dvojici na špičce zdatně sekunduje. V mizerných výkonech naopak pokračuje obhájce titulu.

Od začátku letošní sezóny anglické nejvyšší soutěže vám Eurofotbal přináší novou rubriku s názvem Premier League v kostce, která má za úkol shrnout v pokud možno stravitelné formě uplynulý víkend. Jako bonus k pravidelným článkům po každém kole jsem však, stejně jako minulý měsíc, připravili i souhrn za celé září, který se ohlíží za uplynulými koly anglické soutěže trošku analytičtějšíma očima.

Chybět samozřejmě nemůže ideální sestava měsíce, kterou rozeberu ještě o něco podrobněji než po jednotlivých víkendech. Nejvíce zástupců má suverénní Arsenal, který vyhrál všechny čtyř říjnové zápasy. Dalším fenoménem uplynulých dní je Leicester a jeho kanonýr Jamie Vardy, jenž skóroval už osmkrát v řadě a obhájil účast v ideální jedenáctce měsíce. Totéž se podařilo dalšímu objevu Odionu Ighalovi.

Další kategorie - Piedestal měsíce října - nabídne naopak stručněji než po jednotlivých týdnech pohled do toho úplně nejzajímavějšího. Gól a zákrok měsíce doplní zklamání měsíce a také hráč a manažer měsíce.

Hlavní součástí měsíčních kostek však bude podrobnější náhled do nejprobíranějších problematik, které předchozích jednatřicet dní definovaly. Opět se nevyhneme krátkému zamyšlení nad situací Chelsea a především jejího manažera Josého Mourinha. Svůj díl si zaslouží i nový šéf Liverpoolu Jürgen Klopp a rysy jeho strategie, které se pozvolna promítají do hry Reds. Nakonec se zaměřím na Bournemouth, který se v zápasech snaží dominovat, ale na jeho výsledky to má spíše negativní vliv.

Chelsea má před sebou nejdůležitější dva měsíce za dlouhé roky

Patnácté místo v tabulce, čtrnáct bodů ztráta na čelo, čtvrtá nejhorší obrana v Premier League... výčet před sezónou nemyslitelných statistik mistrovské Chelsea už vlastně ani nepřekvapuje. Blues vstoupili do sezóny nejhůř za čtvrt století a posunuli se na čelo tabulky nejslabších obhájců v historii soutěže. José Mourinho je médii odejit prakticky po každém zápase už měsíc. Kam až tahle krize povede?

Nejprve ztratím pár slov o situaci portugalského kouče. Ono to totiž vypadá, že jeho odchod si "přejí" skutečně pouze anglická média a pár zanedbatelných jedinců mezi fanoušky. Právě oni jsou obrovskou Mourinhovou oporou, což zcela vygradovalo ve středečním utkání proti Dynamu Kyjev. Po vítězném gólu Williana spustilo všech 40 tisíc příznivců Blues opakované "José Mourinho, José Mourinho" a sám mnohdy egoistický kouč neskrýval dojetí.

Právě fanoušci jsou při leckterých manažerských popravách tou poslední instancí, která vypískáním či jiným veřejným vyjádřením nesouhlasu setne svému kouči hlavu. Taková reakce, kterou při středečním utkání vyjádřily ochozy Stamford Bridge, by de facto znemožnila Abramovičovi Mourinhovo odvolání - a to i kdyby chtěl. Jenže hlavu dvojnásobného vítěze Ligy mistrů podle všeho nechce ani vedení Blues. Chelsea se mohla Mourinha snadno zbavit a ještě za to inkasovat tučnou odměnu. Nabídku Monaka ale s díky odmítlo. Portugalec má zkrátka obrovskou podporu ze všech důležitých stran. A že si "Special One" z médií hlavu nedělá, prokázal už několikrát.

Nicméně zpátky na zem, protože na důvěře fanoušků a vedení se však úspěch postavit nedá. Mourinho se nyní může cítit o dost lépe, ale pokud bude Chelsea v okolí patnácté příčky i před Vánoci, nedovedu si představit, že by na lavičce setrval i přes svátky. Musí zkrátka začít vyhrávat. Mentální posun by mohl přinést zmíněný duel s Kyjevem, který Blues zvládli i přesto, že ztratili vedení. Něco podobného bylo v dosavadním průběhu sezóny nemyslitelné, a právě zvýšené sebevědomí se zdá být klíčem ke zvratu v dění.

Ten by mohl přijít už v sobotu na hřišti Stoke City, kde se budou hráči Chelsea za svého kouče prát doslova. Mourinho totiž kvůli hádkám s rozhodčím Mossem o tento duel přijde a nesmí být ani na stadionu. Po návštěvě Britannia Stadium čeká Londýňany domácí zápas s Norwichem, derby na Tottenhamu a další domácí klání s Bournemouthem. Zisk sedmi bodů je absolutní nutnost - ke zlomu musí Chelsea vyhrát aspoň tři ze čtyř klání.

Skutečnost, že Chelsea strádala na všech frontách bez ohledu na hráčské posty, je nasnadě, že problém není jen individuální povahy. Přesto však můžeme ukázat prstem na tři fotbalisty, kteří loni hráli klíčovou roli. Eden Hazard je od léta absolutně bez formy, navíc chvílemi na svůj tým "kašle" i z hlediska bojovnosti. Nemanja Matić pak vypadá jako duch loňského kolosu, jako kdyby někdo absolutně zlomil jeho sebevědomí a silnou psychiku. Cesc Fábregas takhle labilní není, ale týmu zoufale schází jeho gólové přihrávky a klíčové pasy vůbec.

Tyto tři osobnosti musí Mourinha podržet nejvíc, ukázat to nejlepší ze svých schopností a potvrdit, že kromě vedení a fanoušků stojí za koučem také vlastní hráči. Vždyť veškeré pomluvy a spekulace médií se nejrázněji vyvracejí přímo na hrací ploše...

Rysy Jürgena Kloppa už se v Liverpoolu začínají projevovat

Necelý měsíc je na lavičce Liverpoolu Jürgen Klopp a už nyní můžu říct, že se mi "jeho noví Reds" skutečně zamlouvají. Vrchol byl k vidění na Stamford Bridge, kde Kloppova parta obhájce titulu většinu utkání nepustila ke slovu - a nutno říct, že tomu tak bylo díky strategii, jíž týmu vštípil německý trenér.

"Normal One", jak se neotřele nazval na první tiskové konferenci, se vedle nakažlivého optimismu a pozitivního přístupu vyznačuje především tím, že své hráče nutí do aktivního presinku. Právě v utkání proti Chelsea byl tento rys nejmarkantnější - mezi 10. a 45. minutou si londýnští fotbalisté nebyli schopni vyvinout jakýkoli tlak, jelikož se na ně při každém zpracování jako vosy přilepili minimálně dva hráči v červeném, což dříve nebo později resultovalo jako ztráta.

Výsledkem této snahy byl gól do šatny Philippa Coutinha, jenž se nakonec ukázal jako klíčový. Viditelné bylo i to, že po změně stran fotbalisté Liverpoolu nebyli schopni takto aktivní presink udržet v tak dokonalém vyobrazení. Chelsea totiž z pasivního pojetí přepnula do aktivnějšího režimu a na tento "vyšší level" ještě Klopp své hráče nachystat nestačil.

Máme se však rozhodně na co těšit; Liverpool rozhodně nemá o moc slabší kádr, jako měla v době Kloppova nástupu Borussia Dortmund, a ta ve své nejlepší formě téměř vládla Evropě. Kloppovi by podle mě mohly stačit dvě přestupové období, hráči navíc pod sympatickým manažerem mohou ještě vyrůst.

Velkým pozitivem je i skutečnost, že nový šéf Anfield Road při svých začátcích nezapomíná na to nejdůležitější - zabezpečenou obranu. Martin Škrtel a spol. náhle působí ještě jistěji, ze sestavy navíc definitivně vypadl slabý Lovren. Z šesti zápasů pod Kloppem tak Liverpool udržel tři čistá konta, což je dokonalý základ k budoucí práci na kvalitnější ofenzivě. Tam má totiž tým stále viditelné rezervy.

Bournemouth a jeho "negativní" převaha

Napovídalo tomu už předsezónní chování Eddieho Howea na přestupovém trhu. Už jen fakt, že v létě nepřišel žádný defenzivní záložník, naopak byla ještě výrazněji posílena už tak dost silná útočná řada. Bournemouth pod vedením mladého a ambiciózního kouče ani v prvních zápasech Premier League nehodlal upustit od své aktivní taktiky, která až příliš spoléhá na ofenzivu, zatímco vzadu zůstávají vrátka pootevřená.

Úplný úvod Cherries docela vyšel, až v říjnu se konečně projevila nezkušenost a naivita manažerského týmu, jenž především v zápasech s Manchesterem City a Tottenhamem absolutně selhal. Nováčci Premier League musí spoléhat v první řadě na zabezpečenou obranu, což Bournemouth zkrátka a dobře odmítl. Proti Citizens proto hosté drželi míč neskutečných 53 procent času. A dostali pět gólů.

Nutno dodat, že bez jistoty v bráně se vyhrává těžko - a Bournemouth má ve svém týmu cokoli, jen ne stabilního gólmana. Adam Federici ve zmíněném duelu na Etihad zavinil dva góly, naproti tomu Artur Boruc daroval šílenou minelou bod Watfordu a proti Tottenhamu (1:5, stejně jako s Man City) měl prsty hned ve třech (!) gólech Spurs.

Zpátky ale k jadérku věci. Bournemouth hraje v Premier League nesmírně sympaticky, na jejich fotbal se pěkně kouká - jenže elitní anglická soutěž je krutá a slabší týmy se jen málokdy udrží bez toho, aby hráli se zabezpečenou obranou. Obzvlášť, když se jim zraní dva nejlepší hráči Callum Wilson s Maxem Gradelem.

Bournemouth má v oblibě mít otěže zápasu v ruce - míč na kopačkách má průměrně 51,3 procent času, čímž drží osmé místo mezi všemi celky Premier League. Podobně nahoře je ale i ve statistikách ztrátovosti: Jen dva týmy mají vyšší průměr neúspěšných doteků s balónem a jen pět celků víc míčů ztratilo. Vzniká z toho pak logický rys většiny zápasů Cherries, kteří naivní hrou umožňují zkušenějším soupeřům šance z protiútoků. Právě v těchto situacích by přitom týmy střihu Bournemouthu měly nejvíc těžit - jenže Howeovi borci nedali z brejku zatím ani jeden gól.

Otázkou nicméně zůstává, zda je Bournemouth vůbec schopen svoji hru změnit. Po dvou debaklech totiž nastoupil k malému derby se Southamptonem s notně pozměněnou taktikou, o poznání víc se jeho hráči v prvním poločase soustředili na bránění - a výsledek? Nulová ofenziva a dvě inkasované branky. Naopak po změně stran už to byl opět ten "starý" Bournemouth, který nakonec přehrál soupeře v držení míče s 55 procenty a ve druhé půlce mu vlastně nedal čuchnout. Pokud by dokázali při této hře vyvinout vyšší koncentraci na pevně zabezpečenou defenzivu, mohlo by to přinést úspěch.

Říjnový piedestal

O všech kategoriích se píše v "týdenních" kostkách, popř. výše/níže v tomto článku, zde tedy jen heslovitě.

Hráč měsíce: Mesut Özil

Manažer měsíce: Claudio Ranieri

Gól měsíce: Jeremain Lens (Sunderland - West Ham 2:2; 3. října 2015)

Zákrok měsíce: Hugo Lloris (Swansea - Tottenham 2:2; 4. října 2015)

Zklamání měsíce: Artur Boruc

Sestava měsíce

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Lukáši Recovi.

Do sestavy měsíce se počítají i výkony ze zápasů hraných 1. a 2. listopadu.


Petr Čech: Arsenal a Petr Čech - tohle spojení v letošní sezóně funguje (až na výjimku s West Hamem) fantasticky. Říjen vyšel českému brankáři naprosto dokonale, Gunners i díky němu udrželi tři čistá konta a získali maximální počet dvanácti bodů. Skvělé výkony předvedl Čech především v utkání s Manchesterem United (3:0) a Evertonem (2:1), v nichž dohromady vychytal devět pokusů z kopaček soupeře.

Hector Bellerín: Jeden inkasovaný gól ze čtyř zápasů, to je skvostná vizitka pro každého obránce. Hector Bellerín patří v letošní sezóně k nejlepším krajním bekům Premier League a minulý měsíc hrál výborně. Perfektní výkon předvedl v duelu s Watfordem, kdy kromě obranných povinností skvěle podporoval i útok. Teprve v zápase se Swansea měl potíže s rychlým Monterem; vykoupil se ale dokonalým zákrokem při stoprocentní šanci Gomise.

Laurent Koscielny: Platí pro něj totéž co pro Bellerína, přičemž zásluhu na nepropustné obraně má možná ještě větší. Koscielny je neuvěřitelně konzistentní - vzadu nechybuje a je permanentním nebezpečím i ve vápně soupeře. V zápase s Man Utd chyběl, ale zbylá tři klání byl fantastický. Watford spolu s kolegy nepustil prakticky k ničemu, naopak Everton a Swansea pomohl pokořit vstřelenou brankou.

Chris Smalling: Nejlepší stoper dosavadního průběhu sezóny? Pravděpodobně. Chris "Michael" Smalling od začátku srpna prakticky ještě neměl špatný den. Jeho výkony jsou neochvějně skvělé, drží si neobyčejně vysokou úroveň a v takticky svázaných zápasech Manchesteru United bývá mnohdy i nejnebezpečnějším hráčem v ofenzivě. Tři čistá konta jsou z velké části jeho práce, jedinou říjnovou výhru proti Evertonu navíc pomohl zajistit asistencí u vítězné branky.

Philipp Wollscheid: Defenziva Stoke City, to je především gólman Jack Butland. V říjnu ale fungovala perfektně celá obrana, v čele s Glenem Johnsonem a stoperem Phillipem Wollscheidem. Ten jako jediný střední zadák odehrál všechna čtyři klání a stabilními výkony se výrazně přičinil o tři čistá konta. Především v utkáních na hřištích Aston Villy a Swansea spolu s ostatními nedovolil soupeři prakticky nic.

Marcos Rojo: Zranění Luka Shawa mělo být pro Manchester United klíčovou ztrátou - Marcos Rojo však vlétl do základní sestavy jako uragán a předvádí výtečné výkony. Tři říjnové starty = tři čistá konta; Rojo navíc neustále z levé strany podporuje útok a třeba v utkání s Evertonem skvělým centrem nahrál na jeden z gólů. Platí pro něj to, co pro Smallinga - argentinský zadák patří díky výpadům po lajně - a při slabé formě ofenzivních hráčů Red Devils - k tomu nebezpečnějšímu i z hlediska útoku.

Hráč měsíce Mesut Özil: Říjen neodehrál nikde v lepší formě než právě německý středopolař patřící do týmu Arséna Wengera. Mesut Özil odehrál všechny čtyři zápasy v naprosto stabilní a výtečné formě, vždyť ve všech zápasech měl prsty minimálně v jedné brance. Celkem si během října připsal jeden gól a šest asistencí. Svým spoluhráčům navíc během této doby nachystal hned 18 (!) brankových příležitost, za což si cenu pro hráče měsíce vysloužil i od serveru WhoScored.com (průměrná známka: 8.39).

Moussa Dembélé: Do základní sestavy Tottenhamu se dostal až v utkání proti Liverpoolu; první říjnový zápas sledoval téměř celý z lavičky náhradníků. Suspendace Erika Diera mu však otevřela cestu o Dembélé hned první zápas ovládl hřiště. V dalších dvou kláních se z pozice středního záložníka posunul na podhrot a zářil rovněž. Bournemouthu i Aston Ville vstřelil gól a především onom utkání proti Villans sehrál klíčovou roli Spurs při výhře 3:1.

Kevin De Bruyne: Tak tenhle nákup se Manuelu Pellegrinimu povedl na výbornou. Zranění Davida Silvy Manchester City příliš trápit nemusí - do svých řad totiž získal belgického zrzka Kevina De Bruyneho. Nejlepší výkon předvedl někdejší hráč Chelsea či Wolfsburgu proti Newcastlu, kdy byl naprosto k nezastavení a kromě gólu ještě na dva přihrál. Asistenci si připsal i v zápasech proti Bournemouthu a Norwichi.

Jamie Vardy: Fenomén letošní sezóny nese jméno Jamie Vardy. Útočník Leicesteru se i v říjnu rozhodl pokořit každého soupeře, který se mu postaví do cesty, a svoji střeleckou šňůru natáhl už na osm zápasů. Celkem se minulý měsíc trefil pětkrát a jasně vládne tabulce střelců. Není proto divu, že svoji zářijovou nominaci, kdy byl navíc vyhlášen hráčem měsíce, zopakoval i v říjnu.

Odion Ighalo: Kromě Vardyho si účast v sestavě měsíce zopakoval i útočník Watfordu Odion Ighalo. Stejně jako v září si vybral jeden hluchý zápas, zbylé tři ale táhl Hornets za úspěchem. Nigerijský útočník měl prsty ve všech brankách svého celku, když tři nastřílel a zbylé dvě svým spoluhráčům připravil. Celkem už má na svém kontě sedm gólů a v tabulce střelců má před sebou jen fenomenálního forvarda Foxes.


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (306)

Přidat komentář
Mastný Chobot

Sranda, že Alexis, ktorý vyhral cenu hráča mesiaca, tu nie je ani v top zostave. Ale súhlasím s tým, že Mesut bol lepší a zaslúži si to viac.

Reagovat
Nikikrew

Odkial mas ze Sanchez vyhral cenu mesiaca?

Reagovat
kiciN

ta cena pro Alexise moc smysl nedávala, neříkám že nehrál dobře, ale Mesut hral určitě líp

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
afc

Aha,tak Alexis zas vyhral ine ocenenie. Uz sa stracam z tolkych oceneni.

Reagovat
SunFells

V rámci Arsenalu vyhrál Mesut. Alexis vyhrál tu ligovou fanouškovskou ...ty jsou vždycky divné a jen důkazem toho, že široká veřejnost nemá dost dobrý přehled.

Reagovat
SunFells

Mesut arsenalskou fanouškovskou.

Reagovat
Murtago

Rojo se probral?

Reagovat
Murtago

Boruc už je zase někde zklamáním?

Reagovat
Wat

Dodržuje tradici, tak to má bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě ono, nemůžeš pořád jenom zklamávat. V jistém stádiu se z tebe stane tragéd a pak už můžeš akorát příjemně překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu.. zklamání přece vyplývá z nenaplněnýho očekávání. Kdo proboha od Boruce co očekává, že ho jeho výkony mužou zklamat?

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele?

Reagovat
smazaný uživatel

Mel by tam byt dvakrat (DM a LW)

Reagovat
smazaný uživatel

snad se nám bude dařit i dál, snad uhrajem rozumný výsledek s M. City, snad přezimujeme na první pozici a nakonec konečně vyhrajeme titul

Reagovat
smazaný uživatel

Esteze tu tento clanok o tretej najlepsej lige je, inak by som to nevydrzal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil a Koscielny

Dembele

Reagovat
Mastný Chobot

tebe by mali fakt zobrať volebné právo, zbaviť ťa spôsobilosti na právne úkony a zakázať ti verejne sa vyjadrovať...

Reagovat
smazaný uživatel

preco ta napadlo zrovna volebne pravo? tie tvoje yungovske asociacie a frky... je to celkom sranda aky si hlupucky, ale snazis sa hrat ze nie si

Reagovat
Mastný Chobot

hej, no, ja som tu ten hlúpy

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja sa ani nesnazim prejavovat normalne, resp. javit znamky inteligencie. ty hej, ale vobec ti to nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne si to vystihol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

heh, a druhý do partie

Reagovat
smazaný uživatel

ked skoncis skolu daj vediet v ktorom mekaci ta zamestnaju. zastavim sa na hranolky. a cheese mam rad len bez uhorky

ale mozno ta podcenujem a budes v tej druhej polovici z tych 99 percent "pravnikov", ktori koncia v tescu

Reagovat
afc

Lebo vysokoskolaci koncia v tescu ci mekaci Ty si iny sef.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte je tu aj úrad práce, pravda

Reagovat
smazaný uživatel

ty si sa teraz zobudil po 30tich rokoch spanku?

samozrejme ze vacsina z nich skonci pri podradnej robote... je ich zbytocne vela a pomerne dost z nich ani nema co ponuknut (o kvazi pravnikoch to plati obzvlast). taky yung napr. ani nevie ze 99 percent sa nerovna 100

Reagovat
Mastný Chobot

a mne sa tu ide smiať človek, čo ani nevie, čo píše a ani to po sebe následne nevie prečítať, tak aby to pochopil.

Reagovat
Mastný Chobot

*čiarka za tak

Reagovat
afc

Prosim ta,co to trepes? Dnes vacsina stredoskolakov robi vo firmach ako IBM ci johnson controls a staci,aby si vedel jazyk a pri vysokoskolach sa da ocakavat,ze ho budu vediet,takze ziadna podradna robota ich necaka,ak by si nahodou nevedeli po vs najst svoj odbor.

Reagovat
smazaný uživatel

to by mě zajímalo, co takový typický středoškolák dělá v IBM

Reagovat
afc

Ak vies perfektne po anglicky,tak ta vezmu a zaskolia.

Reagovat
smazaný uživatel

zaškolí tě všude, ale něco umět musíš, u takové firmy musíš mít i nějaké technické povědomí, teda pokud tam nejdeš dělat nějaké HR pičoviny

Reagovat
afc

Zalezi na ake oddelenie toho cloveka daju. Kedze by to bol niekto bez praxe dajme tomu hned po skole,tak by dostal nejake lahke miesto, kde by sa mohol postupne vypracovat a ziskat prax. A zalezi ci ten flek mas aj po znamosti. Vtedy to mas este lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Po známosti nepotrebuješ ani vysokú školu, ani prax, takže...

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Uklízí hajzly, aby měl na drogy.

Reagovat
kiwwi

asi by si sa mal prebrat do reality ty vacsina

Reagovat
afc

Jasne lebo vacsina z nich robi v mekaci a tescu

Reagovat
kiwwi

al by si vytiahnut hlavu z bratislavy sefko

Reagovat
smazaný uživatel

mali by ste trocha obmedzit tie facebooky a picoviny v telkach

Reagovat
Mastný Chobot

1. Som rád, že sa nesnažíš prejavovať normálne, pokračuj v tomto, robíš zábavu celému webu.

2. Neštudujem iba právo.

3. 100 % právnikov končí v Tescu alebo v Mekáči, hej? Fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

2. uff. takze ty sa zajebavas rovno na 2 skolach? kedy to uz ty buzici spoplatnia nech tam fakt nechodi kazdy chumaj?

3. prerataj si to este raz a skus nad tym aj sekundu porozmyslat

Reagovat
Mastný Chobot

3. prečítaj si to po sebe ešte raz a skús nad tým aj sekundu porozmýšľať (a potom sa skús aj vyjadriť normálne, hoci to nepodporuješ)

Reagovat
fenixLFC

citat a potom rozmyslat....neklad mu naraz tolko toho

Reagovat
smazaný uživatel

ze sa vobec necudujem. ty si velmi podobny pripad z IQ 6 ako Yung akurat (nastastie) vacsinou iba smajlikujes

Reagovat
Mastný Chobot

pekne sa snažíš hrať, že nie si hlúpučký, ale nejde to moc... vidíme sa v Tescu/mekáči, kolega

Reagovat
smazaný uživatel

mathed ja sa na nic nehram prave, ale ok. necham ta uz tak. nemam potrebu zosmiesnovat takych malych tragedikov. tesim sa z teba, ludi ako ty nase VS potrebuju. ahoj, vidime sa

Reagovat
fenixLFC

z

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

co ine vam uz ostava no

Reagovat
Mastný Chobot

zložil si nás kompletne

Reagovat
smazaný uživatel

nebolo treba, zvladli ste to ako vzdy aj bez mojej pomoci

Reagovat
J0EL

Uz mi trapne aj za teba.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

skusim to teda, ale bude to posledny krat. mam radsej nechavat hlupakov v nevedomosti, pride mi to ako hadzat hrach o stenu...

Budes v tej druhej polovici z tych 99 percent pravnikov = budes medzi 49,5 percent pravnikov

ktori koncia v tescu = 49,5 percent pravnikov konci v tescu. (99/2 = 49,5)

Dalej z toho jasne vyplyva, ze 49,5 percent (podla mna) ich konci v mekaci.

49,5 + 49,5 = 99.

V tom 1 percente o ktorom som nic nevravel nebudes to mi je jasne, ani sa nedivim ze si si to nevsimol, resp. sa tym ani nezapodievas

Reagovat
smazaný uživatel

srandro...

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jsi dobrej čurák... Zastřel se. Ale ne do hlavy, tu máš evidentně dutou.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
J0EL

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Svatej

A tohle kje jeden. Z důvodů, proč jdou ef diskuze z nasi sekce do prdele

Reagovat
Mada

a stále kvoká

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá polovina z těch 99 %... skvělej způsob, jak mluvit o tom 1 %, který jsi myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

S tebou sa porovnávať nedá

Reagovat
smazaný uživatel

do pice, sila

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, ty si už ako zlý vtip

Reagovat
fenixLFC

*ti

Reagovat
smazaný uživatel

Pls

Reagovat
smazaný uživatel

druhák na právnickej fakulte a toto zo seba vypotí. Len tak ďalej, ja ti fandím.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Minister

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Na co ten facepalm? Hraje naprosto skvěle, bez něj jsme o třetinu slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

ale hej dajme tomu... len mne sa jeho hra vobec nepaci. zaloznika s horsou rozohravkou a divnejsim stylom pohybu som este nevidel.

to je jedno no, pada mu to tam, budem len rad ak mu to vydrzi

Reagovat
J0EL

Pod este pls, nech si za este vacsieho retarda... vlastne to uz ani nie je mozne.

Reagovat
smazaný uživatel

Klaster

Reagovat
smazaný uživatel

OT*

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Chris Smalling: Nejlepší stoper dosavadního průběhu sezóny? Pravděpodobně. Chris "Michael" Smalling od začátku srpna prakticky ještě neměl špatný den. Jeho výkony jsou neochvějně skvělé...toto je proste ten spravny, neskutocny pribeh

Reagovat
smazaný uživatel

Takto sa chváliť, to je ako Mourinho...

Reagovat
smazaný uživatel

"Michael"

Reagovat
Wat

Hm, moderní medicína dělá divy.

Reagovat
Busby babes

jako zas to ma zafixovane a tohle je hlavne na posileni stehen a kolen... stejne tak to plavani. ale vypada to, ze se to leci dobre...

Nicmene porad to muze treba pul roku trvat nez naskoci. Uvidime.

Reagovat
Wat

Jsem zvědavej, jestli se Dembele udrží v základu, protože on je fakt nevyzpytatelně dobrej. Každopádně 4 hráči Arsenalu v sestavě měsíce -

A De Bruyneho je v City škoda, fakt pan fotbalista, škoda, že nemá čuch na výběr dobrýho klubu. Tohle se jim povedlo jako dlouho nic, brilantní přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Však hraje v dobrém klubu

Reagovat
Mimalu

na světě jsou tak tři kluby které jsou reálně výš jak City, všechno ostatní je buď srovnatelné nebo níž

Reagovat
fenixLFC

on to mysli sympatiami

Reagovat
Wat

Ale skoro jste mě pochopili.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, City doteď stále těžili z takové té své první vlny nákupů jako byl Kompany, Aguero, Silva, Touré, Kolarov.....Ti další někteří hráči se chytli, ale nikdy z nich nebyli velké opory, takže nákup De Bruyneho je po delší době konečně vydařený nákup od City

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje v pro něj nejlepším možném klubu v Anglii. Ofenzivně má úplnou volnost a možnost spolupracovat s neskutečně nabitou zálohou a útokem city. Navíc dozadu se toho po něm moc nevyžaduje, takže win-win situace.

Reagovat
Wat

Však tu volnost by mu z těch předních týmu dal možná každej manažer, když znají jeho kvality. A to že spolupracuje s těma hráčema bych nijak v potaz nebral, zase taková hitpárada to taky vždy nebývá, kór když na nějakou extratřídu nebyl zvyklej ani z Wolfsburgu.

Reagovat
r.mrazik

Je mozny,ze u zelvy by moc nepochodil...asi jako u mourka

Reagovat
smazaný uživatel

Obvious trolling is obvious.

Reagovat
off-olda

Cristiano Ronaldo: "Můžeme vidět mnoho hráčů s velkým potenciálem. Zmíním například Odegaarda. Ale třeba také Hazard, Depay, Pogba a možná Neymar." "Možná". Neymar je o tři parníky dál, než všichni uvedený.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví o potenciálu, ne o formě.

Reagovat
off-olda

Má i největší potenciál o tři parníky.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá no.

Reagovat
smazaný uživatel

o tri parniky ne, ale potencial najväcsi ma zrejme teda z tychto hracov

Reagovat
off-olda

zrejme = možná, žejo? Jsi stejný jako Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Potenciál znamená, že se budou zlepšovat, což se u prvních čtyř jmen očekávat dá. Neymar se už ale nezlepší, ten už je na vrcholu.

Reagovat
off-olda

Dnes se losují EuroMiliony, poraď prosím.

Reagovat
technecium

Tak on si o sobě myslí, že je nejlepší na světě, tak u něj objektivitu nenajdeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak vedle taky neni :)

Reagovat
technecium

Je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo > Messi

Reagovat
Harakan

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Free_player

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

co od něj taky jinýho čekat ...

Reagovat
smazaný uživatel

a rozumíš tomu slovu potenciál? Protože Ronaldo, pokud jsem to dobře pochopil, nehodnotí ty hráče v současném stavu. Třeba už si myslí, že Neymar už nemůže růst o tolik víc jako ten zbytek. A klidně se to může slučovat i s těmi třemi parníky

Reagovat
off-olda

To jako myslíš věkově? Nebo že Neymar hraje tak skvěle, že už se nemá kam posunout? Je fakt, že Hazard a Depay hrají takovou bídu, že mají obrovský potenciál, ale řekl bych, že Ronaldo nemá čas sledovat jak se momentálně všem daří. Podle mě to myslel celkově...(Ale nevím, mě na tu otázku neodpovídal)

Jinak věkově:

Hazard 24

Neymar 23

Pogba 22

Depay 21

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě já mám větší potenciál než ti čtyří dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Odegaard a Neymar. Zbytek je snad vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Murtago

Reagovat
Svatej

Tak tři parníky... Běžte se léčit s tímhle uvazovanim

Reagovat
smazaný uživatel

Moussa sympaťák, veľmi mu to prajem. V nedeľu pokračuj vo svojej gólovej šnúre...

Reagovat
Counter

Nějaký vlastňáček by bodnul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

od ozila

Reagovat
Free_player

v co jinýho vám taky zbývá doufat, že ?

Reagovat
Counter

Hm, ani ne.

Reagovat
Wat

100. pro Ustyho práci - skvělý počtení.

Reagovat
Counter

100. pro ignore list

Reagovat
I am Mancunian

FA written reasons on Mourinho ban: "He shouted that you fucking referees are weak…Wenger is right about you…you are fucking weak"

Reagovat
vladis271

neverím.

Reagovat
I am Mancunian
Reagovat
bbbauch

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nedaju teraz ban aj arsenovi

Reagovat
kvasha16

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
SunFells

Reagovat
kvasha16

omg

Reagovat
Mastný Chobot

zas musel spomenúť Wengera

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Whitemedia

Chelsea se uzdravil obránce Ivanović

Reagovat
fajdax

Reagovat
vladis271
Reagovat
vladis271

strašne mu svedčí tá mikina s livebirdom pri srdci.

Reagovat
patas92

OT pro všechny nerdy...trailer na Warcraft

https://www.youtube.com/watch?v=2Rxoz13Bthc

Reagovat
smazaný uživatel

"some many orcs"

Reagovat
smazaný uživatel

*so

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

OOOOOOOOO

Reagovat
Counter

Reagovat
Mimalu

fantasy rubačka, horší jak Hobbit to snad ani být nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Na to se těším víc než na cokoliv jiného, ale šíííleně se bojím, že to bude průměrný film

Reagovat
smazaný uživatel

celkem zklamání.. ale uvidíme

Reagovat
patas92

Z čeho konkrétně si zklamaný, prosimtě

Reagovat
smazaný uživatel

ok no.. přiznávám, že nejsem velký fanoušek WoW.. nebo takhle hrál jsem jen strategii, i když mě moc bavila..

Zklamaný jsem z grafické stránky věci..(traileru).. příběh neznám a nebudu ho nijak nakousávat, ten příjde až s filmem přímo. Každopádně to na mě působí, že to bude prostě béčko jen pro fajnšmekry.. což je podle mě škoda. první fotky mě nabudili celkem dost a byl jsem zvědavej..

Reagovat
Kaze

Ze maji lide chut si kazit dobre vzpominky nejakou slataninou jako filmova adaptace kdy naposledy adaptovali nejakou hru dobre?

Reagovat
Kowe

Uwe to zvládal

Reagovat
patas92

Reagovat
patas92

Já na Warcraft nemám vzpomínky vůbec žádně, takže sem v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si nic kazit nepotrebuju... WoW sem hral asi rok, stejne tak Aion a sem rad, ze sem se toho zbavil

Reagovat
Counter

Asi nikdy, tohle je nový pokus o průlom Když to neklapne, další na řadě bude Zaklínač.

Reagovat
patas92

Příští rok Assassin's Creed

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Hitman?

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě Silent Hill. I Lara Croft měla svý kouzlo

Reagovat
smazaný uživatel

Lara ač jsou ty filmy blbý, měla svý kouzlo! přesně tak..

Reagovat
Kaze

Hitman je shit obě verze.

Reagovat
smazaný uživatel

Mortal Kombat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

trailer je super a nechapem ludi co hovoria ze orcovia su moc cgi tak skuste najst na ulici 2,5 m vysokeho chlapa s 200 kg svalov

Reagovat
smazaný uživatel

jj protože on by měl čas natáčet GoT i Warcraft dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

btw world of warcraft sa este hra? Furt este vychadzaju nove datadisky? Hraval som to cca v roku 2007 a uz vtedy sa hovorilo o filme. Teraz som to vôbec necakal a skoda ze ma ta problematika uz nezaujima. Keby to vyslo aspon o 5 rokov skôr, tak by som bol vo vytrzeni. Tiez som si myslel ze WoW je uz mrtve alebo doziva a zrazu film . Divne po tolkych rokoch...

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, dneska vyšel i cinematic na nový datadisk https://www.youtube.com/watch?v=eYNCCu0y-Is

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne jak sa to stale drzi. Inac vyzera to tak, ze to je asi posledny datadisk ne? V popise je "The burning legion's assault on Azeroth" cize predpokladam ze tam bude raid na Sargerasa a jeho legiu a to by aj bol konec WOWka ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nevím, ale nikde neřekli, že by to měl být poslední datadisk. Ale když jsem ještě hrál WoW před 5 lety, tak tvrdili, že WoW bude končit na 100 levelu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si myslim, ze tahle je vpodstate nesmrtelna

Reagovat
smazaný uživatel

Ragnar Lothbrok Vizuál Vypadá to strašně počítačově přepáleně jak hobit. Byl bych radši kdyby to bylo natočené férově, masky, modely atak

Reagovat
patas92

Lol, však ti Orcové (nebo co to je) vypadají skvěle. Jak bys je jako chtěl udělat nedigitálně, aby nevypadali komicky? Navíc je to první trailer, CGI ještě určitě doladí.

Reagovat
smazaný uživatel

No vypadaj jak z animaček ve Warcraft 3

Reagovat
patas92

Teď sem si je pustil...asi máš něco s monitorem

Reagovat
minoLFC

ten Hobbit oproti tomu vyzerá realistický

Reagovat
smazaný uživatel

CGI není špatný, naopak bych řekl, že co se týče orků, tak je úplně skvělý (viz třeba http://bit.ly/1WDgTjZ).. ale taky se nemůžu zbavit takovýho divnýho pocitu z toho, něco mi tam nesedí. Jestli je to přechod mezi live action a CGI nebo něco jinýho..nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to otravuje. A připadá mi, že z toho filmaření tímhle i mizí ten kumšt. CGI mi nevadí a dneska se bez toho neobejde žádný scifi nebo fantasy film, ale všeho moc škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kumšt se akorát přesouvá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude buďto strašná bomba nebo neskutečný průser.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda po druhým zhlédnutí, co se týče hereckých výkonů, tak cgi orkové > lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hobbit měl aspoň ty skvělé herce, tady jsou všichni s kamenou tváří...

Reagovat
minoLFC

vyzerá to tuctovo ako intro k warcraftu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

nemrtvy tam nebudú?

Reagovat
EXoRcIsT

nie

Reagovat
vladis271

a kto bude tou hrozbou? Orcovia? Kto by sa už len bál Wazzovej rodiny?

Reagovat
Kaze

Burning legion. Vladis pls

Reagovat
smazaný uživatel

to si ako robia prdel ze nemrtvych zabudli ?

Reagovat
EXoRcIsT

to je o prichode orkov vtedy nijaky nemrtvi neboli

Reagovat
Kaze

Tady je to samý znalec.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu ještě někdo, kdo je na ten film zvědavý i když WoW nikdy nehrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle hlavně není na bázi WoW, ale Warcraft 1.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Free_player

příběh bude i z Reign of Chaos a Frozen throne

Reagovat
Counter

jj

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Kowe

jo, i když jsem teda trochu warcraftem čuchlej z W3 a Doty. Ale bojím se, že to bude sračka..

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě

Reagovat
Rišty

áno

Reagovat
J0EL

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

ani netuším, čo to je WoW. Takže nie.

Reagovat
kvasha16

nikdy si nepocul len o WoW, alebo ani o World of Warcraft?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

co je?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

počul som už slovo Warcraft, ale netuším, čo to je.

Reagovat
Talker

Tak WoW... To je jen nejznámější z celé té serie, ale je toho mnohem víc - W1-W3, knížky...

Reagovat
smazaný uživatel

Já hrál jen W3 právě.

Reagovat
Talker

Já hrál W1,2,3 a dotu (klasickou ve tFT). Wow jsem zkoušel asi 2-3 dny a naštěstí mě to nebavilo.

Reagovat
fantomas

Fakt ne.

Reagovat
Spasitel
Reagovat
smazaný uživatel

To bude nějaká akční pohádka o tom jak se překonávají rasové předsudky.

Reagovat
Kaze

A imigrace.

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Marković sa nedá stiahnuť z Feneru?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímat mě, jak Ozil získávat motivaci. Jít hrát o třídu níž a snažit se hrát na rovnaké úrovni, to já nepochopit. To jak být zvyklý vyhrávat grandslamy a během léta sestoupit na challengery. Mohl být slavný, ale teď z něj jen být průměrák, co se zahrabat v marném Arsenalu, kterému nepomoct ani vrchní tankista Pítr Čech.

Jeho přítomnost dokonce způsobit smích už ve skupinách, dříve jsme si muset počkat na první vyřazovací kolo na jaro.

Já rád číst klauny, fanoušky Arsenalu na této stránce a smát se jim, jak jsou naivní. Bavit mě to. Nejlepší jejich víra před každou ročník a stejně je to pořád to samé, ale oni natolik hloupí, že si to ani neuvědomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ty plynnou Olavštinou mluvit chtít, ty sloveso na konec každé věty muset dát!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Moussa! Neskutečný příběh, už jsem se o něj fakt bál. Stačí ho postavit kamkoliv jinam do zálohy než na CM a hned je to jiná písnička. Zvláštní, že too všem naším manažerům trvalo tři roky, než to pochopili...

Reagovat
smazaný uživatel

než to ten současný pochopil...

Reagovat
vodka

on skvělý všude

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud ti od CMka stačí, že neprohrává souboje, má nadpozemské krytí míče a dvakrát za zápas projde přes dva hráče aby se ocitl před obranou soupeře, takže to dá bezradně do strany, tak jo. Moussa je kvalitní hráč, ale není to dirigent hry, nemá nějaký extra přehled na hřišti, neumí hru přenášet ani měnit její tempo. Na DM perfektně využije tu scupnost odolávat tlaku i více hráčů najednou, fyzickou sílu a slušné tackly. Na AM zase schopnost projít chumlem soupeře jak nůž másoem a kvalitně vystřelit. To jsou jeho silné stránky.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Berdych

Reagovat
božský John

Hral dobre.

Reagovat
FCSL

Parádní tenis

Reagovat
cristiano.K.

strašná škoda

Reagovat
Swarley

200. pro starý dobrý časy

https://www.youtube.com/watch?v=h7426RDqdLg

Reagovat
Swarley

https://www.youtube.com/watch?v=_BnkV8f8SGo

nikdy nezestárne, pořád aktuální

Reagovat
smazaný uživatel

Much better

Reagovat
Rišty

Reagovat
J0EL

Na starca mas celkom dobry vkus.

Reagovat
smazaný uživatel

jak musi bejt clovek starej, aby byl podle tene "starec"?

Reagovat
J0EL

Musi mat svojho dinosaura.

Reagovat
J0EL

Ale robim si picu. Bojim sa, ze sme na tom vekovo podobne

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak to se tyka i me

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Ubulená limonáda...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rišty
Reagovat
smazaný uživatel

oj ty klasiku

Reagovat
Pigeon
Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsi to nepochopil, všichni ostatní zatím postovali muziku...

Reagovat
J0EL
Reagovat
smazaný uživatel

na to, ze to je sracka, tak docela dobry

Reagovat
J0EL

Infest je jeden z najlepsich albumov v ramci toho zanru, ty sracko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
SunFells
Reagovat
kvasha16

sunfiels pls...

Reagovat
Kowe

fúha, to je už je nějakej čas, co jsem je poslouchal

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Pochvala, pekné hodnotenie, mňa prekvapil Rojo, ale priznám sa tento mesiac United nemám odledované ...každopádne usty palec hore

Reagovat
Azza

Eriksen < Özil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Konecne ste to v tom kurniku pochopili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle kokos je od vás Asi proto to zase posral.

Reagovat
afc

On je dlhorocna slepica,tak si spravte poriadok medzi sebou,alebo uz aj on to vidi,ale to bola len otazka casu.

Reagovat
J0EL

Ved to vidi kazdy mimo kurnika, takze zbytocne sa s nimi pustas do debaty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
afc

Ja? Si robis prdel? Vsak vidis,ze je to jasna sliepka. Hlavne je posadnuty tebou.

Reagovat
Mastný Chobot

a Palicou... to sú tiež moje dva obľúbené zákusky

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsi nafetovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Tenhle je dutej jak vakuová komora.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

Za Smallinga. Je fajn videt, ze uz nejen mufani vidi, ze se vypracoval v paradniho stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Usty za Mikea

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi, že čím víc sem leze slováků, tím rychleji jde úroveň v diskuzích do prdele....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele