Rangers byli lepší, Haraslín hodil Spartě záchranné lano, uvedl britský tisk

10.11.2023, 10:19
Aktuality
Radost hráčů Rangers (© AFP)

Britský tisk chválí fotbalisty Rangers za čtvrteční výkon a výhru 2:1 proti Spartě v utkání 4. kola skupiny Evropské ligy. Myslí si, že "Jezdci" byli lepší než obhájci českého titulu, zejména v prvním poločase. Kontaktní gól střídajícího Lukáše Haraslína považovali za záchranné lano pro Pražany. Tamní média ocenila především belgického trenéra Philippea Clementa, jenž podle nich mužstvo během necelého měsíce výrazně zvedl.

"Klub z Glasgow měl v Praze trochu štěstí, že se vyhnul porážce," připomněli Glasgow Times dva týdny starou bezbrankovou remízu. "Ve čtvrtek však v Govanu (čtvrť v Glasgow) byli Rangers bez potíží lepší," uvedl deník.

Rekordní pětapadesátinásobní skotští mistři rozhodli o vítězství v rozmezí 11. až 20. minuty, kdy se trefili Danilo a Todd Cantwell. Po změně stran snížil Haraslín. "Po gólech Danila a Cantwella to vypadalo jako hladká plavba, ale Haraslín hodil českým mistrům záchranné lano," napsal Daily Record.

"Hosté se po přestávce zlepšili a Haraslín v 77. minutě snížil. Poté Danilův gól na 3:1 odvolal videorozhodčí a na konci byli domácí hráči i fanoušci rádi, že slyší závěrečný hvizd. Clement od svého nástupu do funkce šéfa 'Light Blues' odehrál už šest zápasů bez porážky a postupné zlepšení je jasné, ale na konci se jeho tým jen tak tak udržel," uvedl The Guardian.

Devětačtyřicetiletý Clement se skotského celku ujal v polovině října. "Není to tak dlouho, co se zdálo, že sezona Rangers je na hranici nezachránitelnosti. Po porážce od Aberdeenu na konci září, třetí ligové porážce v prvních sedmi zápasech, a výsledku, který nakonec stál Michaela Beala místo, byli z Ibroxu drtivě vypískáni," uvedla skotská verze BBC.

"Následovala tristní podívaná na hřišti Arisu Limassol v Evropské lize, kde se zdálo, že důvěra mezi hráči dopadla na samé dno. Když byl jako Bealův nástupce jmenován Clement, vypadalo to, že má na krku téměř nemožnou práci, ale za necelé čtyři týdny změnil náladu v Govanu. Skvělý výkon v prvním poločase doma proti Spartě vynesl Belgičanovi pátou výhru z prvních šesti (soutěžních) zápasů. Titíž hráči, kteří byli pod Bealem vypískáni, se ve čtvrtek dočkali aplausu až po strop," napsalo veřejnoprávní médium.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele