Gomezovi nebudeme nic vyčítat, prohráli jsme jako mužstvo, prohlásil Haraslín

10.11.2023, 08:43
Aktuality

Podle křídelníka Lukáše Haraslína nebudou fotbalisté Sparty po čtvrteční prohře 1:2 na hřišti Glasgow Rangers ve skupině Evropské ligy vyčítat stoperovi Jamesi Gomezovi chyby. Slovenský reprezentant v rozhovoru s novináři uvedl, že Pražané prohráli na Ibrox Stadium jako tým. Litoval, že kromě gólu, jímž utkání zdramatizoval, neproměnil další dvě šance.

Gomez nejprve v 11. minutě při snaze o zpětnou přihrávku ztratil míč a Danilo otevřel skóre. Ve 20. minutě si Todd Cantwell před jednadvacetiletým Gambijcem zasekl ve vápně míč a zvýšil na rozdíl dvou branek.

"Chyby k fotbalu patří, bohužel se to dnes přihodilo nám. Nebudeme mu nic vyčítat. Je to náš spoluhráč," prohlásil sedmadvacetiletý Haraslín. "Nebudeme házet vinu na jednoho, dva nebo tři hráče. Prohráli jsme jako mužstvo. Jdeme dál, máme před sebou další dva zápasy ve skupině. Teď nás ale čeká liga. Musíme dobře zregenerovat a připravit se, protože nás čeká náročný přesun ze Skotska do Prahy a potom zase do Ostravy," dodal rodák z Bratislavy.

Sparta na druhé místo, které zaručuje pokračování v soutěži, ztrácí tři body. Aktuálně ho drží právě Rangers. Třetí celky z každé skupiny pokračují na jaře v Evropské konferenční lize. Letenští jsou nyní pouze o bod před posledním Arisem Limassol. V čele je Betis Sevilla s devíti body. "Jsme smutní, protože jsme tu chtěli bodovat. Stále máme před sebou dva zápasy ve skupině, takže se o to popereme," podotkl Haraslín.

Svěřencům dánského trenéra Briana Priskeho první poločas před zraky 48.838 diváků nevyšel. "Těžko říct, čím to bylo, protože jsem na hřišti nebyl. Řekli jsme si, že nesmíme dělat chyby a dostat soupeře na koně, což se nám moc nepodařilo. V prvním poločase nám dali bohužel dva rychlé góly. První poločas byli lepší, ale ve druhém jsme si bod možná zasloužili," uvedl bývalý hráč Lechie Gdaňsk nebo Sassuola.

Do utkání zasáhl po necelé hodině hry. Kvůli zranění nastoupil v sobotu v lize proti Bohemians 1905 jen na závěr utkání. "To není moc otázka na mě, říkal jsem, že se cítím fajn. Trenéři se mnou mají nějaký záměr a nebudu řešit, jestli hraju od první, nebo 60. minuty. Vždycky chci odvést maximum a co nejvíc pomoct týmu," poznamenal Haraslín.

V 77. minutě zdramatizoval zápas snížením na 1:2. "Měl jsem ještě dvě šance. Nejprve střelu po rohu, kdy se ke mně míč odrazil, ale trefil jsem to těsně vedle. U druhé střely jsem to tlačil (očima) do brány. Myslím si, že po zemi by to neprošlo, protože obránce šel do skluzu. Snažil jsem se to trefit na druhou tyč a brankář (Butland) skvěle zakročil," mínil Haraslín.

I vinou zranění se za Spartu v soutěžním duelu trefil poprvé do 24. září. "Jsem rád, že jsem zpátky. Chci pomáhat mužstvu góly, přihrávkami a dobrými výkony. Věřím, že to tak bude pokračovat," řekl se sedmi góly aktuálně nejlepší střelec ligové sezony.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Y.N.W.A

samozřejmě správnej týmovej přístup ... za uši se musí tahat Priske, který Gomeze na utkání vůbec nepřipravil - druhá otázka je, jestli na to má, ale tak to vědí oni v tréninku... každopádně ten výkon byl velmi slabý, něco jako když si člověk řekne - "ty jo, teď bych se chtěl tady od gauče s tím hráčem na hřišti vyměnit, jak by to asi vypadalo?" ....no, tak nějak takto by to vypadalo, strašný

Reagovat
Skleepy

Jak Priskeho miluji, tak včera je podle mě největším viníkem neúspěchu on. Za mě asi nejmíň trefená sestava za dobu co je u nás. Gomez, Olatunji, Sadílek v základu total špatně.

Gomez v sestavě byl nepochopitelný risk po tom, co jsme od něj zatím viděli. Logicky se nabízela varianta s Vydrou nebo se Zeleným na stoperu a Wiesnerem na levém wingbacku. Nechci to celé házet na něj, ale zápas strašným způsobem ovlivnil svými chybami a jeho přínos pro naši hru nebyl nulový, ale ve velkém mínusu.

Olatunji špatný (ano, to byla většina), horší ale je, že to pak zase odnesl Kuchta přesunutím na pravou stranu, kde je k ničemu. Pokud nechtěl riskovat Šula od začátku, tak se tam nabízel tah se Ševčíkem, který se prezentuje fantasticky v poslední době anebo konzervativnější varianta s Karabcem. Sadílek je motor a snaživec, ale v poslední době se ukazuje, že Laci je kvalitativně rozhodně výš a navíc při absenci Krejčího se jeho motivace a živelná energie na hřišti o to více hodí.

Je mi jasné, že Priske chtěl spíš než techniku dávat na hřiště pracovitost, ale šeredně se to nepovedlo. Rangers nehráli nijak nadpozemsky, ale vlastními chybami, nervozitou, naivitou jsme se dostali pod tlak a následně i do křeče. Škoda. Doufám, že se rychle zkonsolidujeme a na Baníku to zas bude odvážná, sebevědomá a kvalitní Sparta, spíše ale cítím, že to na nás bude podepsané a kvůli vlastní psychice v Ostravě zbytečně ztratíme body.

Reagovat
kilobyte

Podle mě nechtěl Priske udělat stejnou "chybu" jako doma, kdy to pak neměl kým moc oživit v druhém poločase. Kdyby se nesesypala obrana, tak jsme mohli jít do půle za lepšího stavu a začít přitápět pod kotlem střídáními.

Nasazení Gomeza byla chyba, ale byla to dost vynucená chyba. Kdyby byl zdravý Krejčí, tak tam hraje on. Pak kdyby byl zdravý Panák, tak tam hraje Sorensen. Pak kdyby byl zdravý Ryneš, tak tam hraje Zelený. A je dost možný, že kdyby byl volný Pešek, tak tam taky hraje Zelený.

V podstatě nám chyběli "jen" 4 hráči, ale všechno to byli alternativy na vyřešení levého stopera.

Vydra hrál levého stopera za áčko jenom jednou a o moc více přesvědčivý než Gomez nebyl.

Reagovat
lampas

Prostě Priske měl postavenou taktiku s nějakým záměrem, který se ale naprosto rozsypal ve chvíli, kdy to posral negr. Ten tým to naprosto položilo do konce poločasu. Gomez už nikdy nesmí dostat ve Spartě čuchnout, tohle co předvedl je snad ještě fatálnější věc, než např. penalta Radakoviče se Suboticou. Je mi absolutní záhodou v kterém pralese ho vyscoutovali, protože to co on zahraje líp každý kluk z juniorky.

Reagovat
Igli

Reagovat
Lemond Laws

Ten Gomez je ale pravák ne?

Jako dát ho do takového zápasu na levou stranu, když Sparta už má ten styl postavený taky na rozehrávce od golmama, to je velká chyba trenérů.

Reagovat
Igli

Ten Gomez je dlouhodobě špatnej. Zatím nezahrál jedinej dobrej zápas. Dost riskantní ho nasadit do takového zápasu. I přes absence se nabízela víc varianta i s tím Vydrou, který by to při nejmenším obránil nějak kvalitně.

Reagovat
Pablos

Odkud toho Gomeze vlastně dotáhli ? To musel hrát nějákou sranda ligu né, když si ho vyskautovali jako dobrou posilu.

Reagovat
Messy<3

Priskeho rodiště Horsens

Reagovat
Pablos

ty hrávali hlavně druhou ligu né

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele