Clement: Pokaždé chci vyhrát, ať je to proti Spartě, nebo Realu Madrid

08.11.2023, 20:38
Aktuality
Philippe Clement (© AFP)

Philippe Clement, manažer Rangers, chce neustále vyhrávat a nezáleží mu na tom, jestli je to proti Spartě, nebo Realu Madrid. Řekl to na tiskové konferenci před čtvrtečním utkání 4. kola skupiny Evropské ligy proti Pražanům. Clement se na duel těší o to víc, že na lavičce "Jezdců" zažije domácí premiéru v evropských pohárech.

"Pokaždé chci vyhrát, ať je to proti Spartě, nebo Realu Madrid. Chci vést ambiciózní tým, který touží vítězit. Remíza mě neláká, ale na konci se může ukázat jako důležitá. Budeme hrát naplno, abychom získali tři body," uvedl Clement.

Rangers i Sparta ztrácejí v "céčku" na vedoucí Betis Sevilla dva body, o bod za nimi je Aris Limassol. První celky ze skupin projdou do osmifinále, druhé se v play off utkají o postup do stejné fáze Evropské ligy s týmy z třetích příček v Lize mistrů. Mužstva na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy.

Clement se držitele rekordních 55 skotských titulů ujal v polovině října a v pěti soutěžních utkáních čtyřikrát zvítězil. Pouze na Spartě před téměř dvěma týdny jeho svěřenci remizovali bez branek.

"Na domácí zápas se Spartou se moc těším. V posledních týdnech jsem zažil hodně poprvé a tohle bude další. Evropské zápasy jsou vždycky speciální. Miluju je a doufám, že na stadionu bude dobrá atmosféra," prohlásil devětačtyřicetiletý Belgičan.

O obhájcích českého titulu má vysoké mínění. "Je to technický tým s dobrou strukturou. Je to také mužstvo, které se soustředí na evropské poháry. V nedávné době udělali pár změn, aby v Evropské lize předvedli maximum. Mají ambiciózního trenéra (Briana Priskeho), jehož znám velmi dobře. Bude to náročné utkání a musíme předvést nejlepší možný výkon, abychom získali tři body," řekl někdejší kouč Genku, FC Bruggy či Monaka.

S Priskem v letech 2006 až 2008 nastupoval v obraně Brugg. Společně vyhráli Belgický pohár. Jako trenéři se proti sobě postavili už v říjnu 2021 v belgické lize, kdy Priske vedl Antverpy a Clement Bruggy. I tehdy jejich souboj skončil nerozhodně (1:1). Clement jako kouč v dosavadních třech pohárových utkáních s českými soupeři nevyhrál; kromě dva týdny starého zápasu na Letné v únoru 2019 s Genkem ve 2. kole EL remizoval na Slavii 0:0 a doma jí podlehl 1:4.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele