Priske: Musíme fanouškům dopřát pěkný zážitek

14.03., 08:43
Aktuality
Brian Priske (© Sparta Praha)

Podle trenéra Briana Priskeho je cílem fotbalistů Sparty ve čtvrteční osmifinálové odvetě Evropské ligy předvést špičkový výkon a po úvodní domácí prohře 1:5 Liverpoolu zápas co nejvíce ztížit. Myslí si, že dva debakly jeho týmu po sobě nemohou zkazit pozitivní dojem z dosavadního průběhu sezony. Do Liverpoolu s sebou vzal i zraněné hráče. Na tiskové konferenci také vyzdvihl 2500 fanoušků, kteří přijedou Spartu na stadion Anfield podpořit.

Obhájci českého titulu na Letné proti největšímu favoritovi soutěže minulý čtvrtek herně nepropadli, na rozdíl od soupeře ale nevyužili řadu příležitostí. "Nejsme naivní, víme, že jsme si to doma zkomplikovali. Zápas jsme si rozebrali a zaměřili se na hodně pozitivních momentů. S celkovým výkonem jsem byl docela spokojený, zvlášť mezi vápny. Vytvořili jsme si stejně nebezpečných útoků jako Liverpool a také slušný počet šancí, které bychom normálně proměnili," uvedl Priske.

"Výsledek také odráží individuální kvalitu hráčů, pořádně nás potrestali. Naším plánem do zítřejšího zápasu je předvést špičkový výkon, Liverpoolu to co nejvíce ztížit, snažit se využít šance a držet se našeho stylu," prohlásil dánský kouč.

V neděli jeho svěřenci prohráli v Plzni 0:4, čímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v historii samostatné ligy. "Nikdo nemá radost ze dvou porážek po sobě a rozhodně ne z takových výsledků. Ve Spartě se v této sezoně děje hodně pozitivních věcí, jeden nebo dva výsledky nemůžou tento pocit zničit. Českou ligu vedeme, v Evropě prožíváme jednu z nejlepších sezon. Těšíme se na zítřejší zápas, všichni máme velkou motivaci," podotkl Priske.

"Je úžasné tu být. Po porážkách 1:5 a 0:4 je to samozřejmě těžké, ale jakmile vstoupíte na tenhle stadion, musí vás to nabudit. Pokud to tak není, máte problém," mínil někdejší obránce dánské reprezentace.

Anfield v minulosti poznal jako hráč Portsmouthu i trenér Midtjyllandu. Žádné konkrétní vzpomínky si ale při návratu na ikonický stadion nevybavil. "Upřímně jsem si ani na nic nevzpomněl. Mám štěstí, že stárnu a zapomínám na dobré i špatné věci," řekl Priske.

"Je to tu fantastické. Znovu musím ocenit naše fanoušky, celou sezonu jsou fantastičtí. Přijede nás podpořit 2500 příznivců a dorazit sem má dalších pět set. Podporují nás fantasticky nejen v české lize, ale i v Evropě. Zítra jim musíme dopřát pěkný zážitek a předvést velmi dobrý výkon. Třeba do Limassolu jich dorazilo 700 a byli tam úžasní," uvedl Priske.

S týmem přiletěli do Liverpoolu i zranění hráči Asger Sörensen, Jakub Pešek a David Pavelka. "Nejsou připravení. Za dobu působení ve Spartě hodně vyzdvihuju tým. Je to šance, jak ukázat, že to je o týmovém úsilí, proto jsou tu všichni členové kádru i realizačního týmu. Pavelka a Péša se zapojují do tréninku po zranění. Asger ještě chvíli s týmem trénovat nebude," konstatoval.

"Dostali jsme se sem díky týmovému úsilí, a i když zranění hráči moc nehráli, každý den v tréninku makají. Podle mě je důležité tohle ocenit a je důležité, že jsou tady a aby cítili, že jsou součástí mužstva a zápasu. To je jeden z důvodů, proč jsou tady," prohlásil Priske.

Stejně jako před prvním utkáním je podle něj těžké odhadnout, v jaké sestavě mužstvo končícího trenéra Jürgena Kloppa nastoupí. "Co rozhodně vím, je to, že chtějí vyhrát. Udělají pro to před domácími fanoušky všechno. S kým nastoupí, nevím, jejich mentální nastavení ale bude jasné. Vůbec o tom nepochybuju," uvedl Priske, který v minulé sezoně dovedl Spartu k prvnímu titulu po devíti letech.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
$dolar$

Takže dalsi prohra 5:1? Aby mohli fanoušci opět slavit.

Reagovat
verv

Je rozdíl slavit výsledek a poděkovat hráčům za celou sezónu v pohárech. Ale to asi retardovi tvýho typu nemá cenu vysvětlovat.

Reagovat
Mupi

Aby se vám z toho děkování po 4-5 golových přídělech nestala tradice

Reagovat
verv

Na tyhle příděly je tady specialista někdo jinej.

Reagovat
rufus

Zbytečný na ně reagovat, oni nechápou smysl té děkovačky.

Reagovat
clinger

Reagovat
O.Giroud

ne

Reagovat
Drumassacre

Vítězné kolečko spolu s hráči Live

Reagovat
ACSeRw!n

chapu, ze jste se pomerne dlouho tesili, az si budete moct do Sparty zase kopnout, ale musel k tomu pomoct az top5 klub na svete

Reagovat
Vincent_Vega_458

Debakl s Liverpoolem není ostuda. Zato vaše představení v Plzni ano

Reagovat
ACSeRw!n

debakl s Plzni byl samozrejme kvuli tomu zapasu s Liverpoolem

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jj

Reagovat
doshcz

Reagovat
mistr129

Tak to se hodně vyplatilo, dobrou pozici do odvety jste si vypracovali

Reagovat
$dolar$

Jako hrajeme ted dobre a kadr mame taky super, ale TOP5 na svete bych jeste nerekl.

Reagovat
ACSeRw!n

hrajete to, na co mate, tzn. 3. misto v lize

Reagovat
$dolar$

Mame na to hrat o titul, nemame o nic hrosi hrace, nez tvoje milovana Sparticka. Akorat jsme prestavovali za pochodu, tak mame vypadky.

Reagovat
ACSeRw!n

tak urcite

Reagovat
$dolar$

Brankare mame o dva levely lepsiho.

Obrana to samy - Dweh, Hranac jednoznacne lepsi nez ti vasi sasulove.

Zaloha mozna vase o trosku lepsi momentalne, ale nasi kluci maji vyssi potencial (Cerv, Valenta).

Utok mame lepsi my.

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
$dolar$

Sparta ma sirsi kadr. Ale evidentne je to k hovnu.

Reagovat
Mupi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
verv

Reagovat
ratusek

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
10adam

Reagovat
doshcz

Reagovat
mistr129

Reagovat
delfin

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Losinho

Reagovat
romeo351

Reagovat
krisa

takže zase spoustu gólů?

Reagovat
Grupma

Priske je borec. I to jak bere zraněné hráče "na výlet", protože zkrátka jsou částí týmu se mi líbí. První zápas byl nádhera - až na výsledek, jasně. Dneska to bohužel neuvidím, blbá TV stanice.

Vorel | Preciado - Vitík - Panák - Zelený | Krejčí - Kairinen | Haraslín - Ševčík - Karabec | Olatunji

Jo a zdravím všechny EF šašky, kteří místo radosti z úspěchu kam až naše kluby došly si potřebují vylévat svoje mindráky.

Reagovat
vetrnik

ten sportovni "zazitkysmus" mi uz fakt leze na nervy

Reagovat
Mupi

tak co čekat od malého klubu, kde se tleská ve stoje po prohře 1:5

Reagovat
ratusek

Reagovat
clinger

ale bacha.vyřadili světový klub z Turecka!

Reagovat
ratusek

Vy jste dnes po prohře 1:3 netleskali vestoje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele