Hrajeme na Liverpoolu, o motivaci není pochyb, ubezpečil Kuchta

13.03., 20:52
Aktuality
Jan Kuchta (© AFP)

Sparťanský útočník Jan Kuchta řadí čtvrteční osmifinálovou odvetu Evropské ligy na hřišti slavného Liverpoolu k vrcholům kariéry. V minulosti nastoupil v Anglii ve dvou pohárových utkáních, ale bez diváků, proto se na utkání na ikonickém stadionu Anfield těší o to víc. Motivace Pražanů je podle něj jasná, přestože v úvodním domácím duelu minulý týden prohráli 1:5. Řekl to na tiskové konferenci.

Kuchta v minulosti působil ve Slavii, s níž ve vyřazovací fázi Evropské ligy v sezoně 2020/21 nastoupil proti Leicesteru a Arsenalu. Zápasy ale tehdy kvůli koronavirové pandemii byly bez diváků.

"Zítřejší zápas bude pro mě úplně nová zkušenost, co se týká diváků na tomto krásném stadionu, kterým Anfield bezesporu je. Vstoupíme do něj se vší vážností. Řadím ho k vrcholným zápasům, které jsem doposud hrál," uvedl sedmadvacetiletý český reprezentant.

Vztah k Anglii vyloženě nemá. "Vyprofiloval jsem se v hráče, který by se teoreticky do podobné soutěže hodil svým způsobem hry. Samozřejmě Anglie je Anglie, nemáme se o čem bavit," prohlásil Kuchta.

Liverpool v minulosti odehrál doma proti českým týmům dvě utkání, Liberec i Spartu shodně porazil 1:0. Pražané se ve čtvrtek mohou stát prvním českým týmem, který na Anfieldu vstřelí gól.

"Podobné statistiky vůbec nesleduju. Tohle jde úplně mimo mě. Kdybychom tu vstřelili gól, samozřejmě by to bylo povzbuzení do další práce. Budeme chtít navázat na minulé zápasy v Evropské lize. Víme, jakým způsobem se chceme prezentovat, jak máme hrát," pronesl Kuchta.

Motivace je podle něj jasná. "Chceme ukázat dobrý směr, jakým se prezentujeme. Hrajeme na Liverpoolu, o motivaci není ani pochyb. Motivaci máme samozřejmě velkou jako do každého zápasu. Předevčírem jsme už nějakou taktiku zvolili, dnes ji doladíme a zítra budeme připraveni," řekl někdejší hráč Bohemians 1905, Slovácka, Liberce či Lokomotivu Moskva.

Sparta po domácí prohře s Liverpoolem utrpěla v neděli další debakl, když v Plzni prohrála 0:4, čímž vyrovnala svou nejvyšší porážku v samostatné lize. "Necítím u nás nic negativního, jsme furt v čele tabulky a máme svoji sílu. Co se týká fyzického fondu, rotovali jsme se sestavou, takže nejsme unavení, ale připravení. Každý hráč chce nastoupit a myslím si, že tomu odpovídaly i tréninky," vysvětlil Kuchta.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele