Primeira Liga - souhrn 7. kola

27.09.2019, 23:26, aktualizováno 30.09.2019, 23:18
Komentáře a souhrny
Benfica znovu nebyla nejjistější, Setúbal ale doma porazila a poskočila do čela, než se před ní vrátilo Famalicão, tři body utrhlo i Porto. Sporting naplnil úlohu favorita na hřišti Avesu a ukončil sérii tří utkání bez výhry. Dokonce po pěti kolech zabrala Braga...

Rio Ave FC - FC Porto 0:1

29.09.2019 21:00

Góly: 12. Moussa Marega

Zápas Porta na hřišti Rio Ave ukázal, že tohoto trávníku se body snadno vozit nebudou. Draci ale díky brzké brance Maregy dokázali svého soupeře porazit a dotáhli se bodově na Benficu.

Hosté začali zápas aktivněji a už ve druhé minutě se díky agresivnímu napadání rozehrávky dostal do šance Marega, ale dobře vyběhnuvší Kieszek zpacifikoval jeho střelu. V druhé vzájemné konfrontaci už byl úspěšnější malijský střelec, který si dobře naskočil na Tellesův centr od rohového praporku a nedal zkušenému brankáři šanci.

Opařené Rio Ave se až do konce prvního poločasu pouze bránilo, ale bránilo se úspěšně a oproti špatnému úvodu zápasu už své soupeře do šancí nepouštělo.

I druhý poločas začal lépe pro hráče Porta. V 54. minutě měli dobrou příležitost ze standardní situace, ale proti Tellesově střele se opět vytáhl Kieszek.

O necelých deset minut později udeřilo jako blesk z čistého nebe Rio Ave. Moreira vyslal průnikovou přihrávkou Taremiho do samostatného úniku a íránský útočník si lobem poradil s vyběhnutým Marchesínem. Branka ale pro velice těsný ofsajd nebyla uznána.

Neuznaný gól domácí zaskočil a na koni bylo opět Porto. V 73. minutě se se štěstím procpal mezi dvěma obránci Zé Luis a pořádně protáhl Kieszka, který si poradil i s dobíhajícím Nakajimou. O pár minut později opět hrozil z přímého kopu Telles, ale trefil pouze břevno.

Poslední čtvrthodina utkání už byla pouze přehlídkou pološancí a bojů o míč ve středu hřiště, a tak si Porto díky hubenému vítězství 1:0 odváží z Vila do Conde všechny body.

Více informací k zápasu

Portimonense SC - SC Braga 0:1

29.09.2019 19:00

Góly: 33. Paulinho

Pořádně si museli oddechnout hráči Bragy, když sudí Miguel odpískal konec utkání. Po pěti nepovedených zápasech si mohli užít radost z ligového vítězství a posunuli svůj tým v tabulce o pět míst nahoru.

I přes negativní výsledky zůstal trenér Sá Pinto věrný své sestavě a pouze ve středu záložní řady vyměnil Claudemira za Palhinhu. A od úvodních minut se sázka na sehranost vyplácela.

Ve 14. minutě se sám za obranou octnul Paulinho, ale Ferreira střelu vyrazil těsně vedle své svatyně. Braga pokračovala v aktivní hře a ve 22. minutě si vypracovala další šanci. Galeno se rychlou kličkou na pravém křídle dostal až do šestnáctky a z velkého úhlu mířil vedle.

Udeřit mohli i domácí. Moreno dostal centr do pokutového území a měl dostatek času si míč zpracovat a vypálit jej z voleje na Matheuse. Míč však trefil holení, a ten se tak odkutálel vedle brány.

Po půl hodině hry dostal od Novaise centr za obranu domácích André Horta, ale z podobné pozice zakončil ještě hůře než Paulinho v úvodu utkání a střelu tak v pohodě zpacifikoval Ferreira.

O dvě minuty později už Braga chyby v obraně domácích trestala. Galeno si potáhl míč po pravé straně a naservíroval ho do pokutového území Ricardu Hortovi, který i v dobré šanci zachoval chladnou hlavu a míč narazil dobíhajícímu Paulinhovi, jehož střela byla nechytatelná.

V závěru první půle se mezi protihráči dobře protáhl Sequeira a přízemním centrem našel v šestnáctce Paulinha, ale Ferreira byl tentokrát na jeho střelu připraven.

Do druhého poločasu vstoupilo Portimonense mnohem lépe. V 54. minutě si na Boa Morteho centr vyskočil nejvýše Jackson Martínez a nebýt dobrého zákroku Matheuse, míč by se třepotal v síti.

Nejistota a špatná forma Arsenalistas se začala projevovat a hosté převážně bránili jednogólový náskok. V 64. minutě se jim tato taktika málem nevyplatila. Na na první pohled nenápadný centr Cevallose číhal na zadní tyči nehlídaný Martínez, ale kolumbijský útočník trefil pouze boční síť.

O minutu později musel být hostující brankář Matheus opět v pohotovosti, protože po zmatcích v obraně se k míči dostal Boa Morte, který dokázal z otočky zakončit, ale brazilský brankář stál, kde měl.

Po sérii šancí Braga uklidnila svou hru, bezpečně hlídala prostor před svou bránou a kromě střel z hranice velkého vápna svému soupeři nic nedovolila. Tohle dokázala plnit až do závěrečného hvizdu a po pětizápasové pauze opět slaví zisk tří bodů.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Vitória FC Setúbal 1:0

28.09.2019 20:00

Góly: 63. Carlos Vinícius

Fotbalisté Benficy dokázali prolomit obranu Setúbalu a houževnatého soupeře porazili 1:0. O jediný gól se postaral střídající Carlos Vinícius, který se do sestavy vrátil po krátkém zranění.

I přes zhoršenou hru je sestava Bruna Lageho v lize stále úspěšná, a proto doznala pouze jedné změny. Poprvé se v základní sestavě nepředstavil Raúl de Tomás. Čtyřiadvacetiletý útočník, za kterého Benfica v létě zaplatila 20 miliónů, se stále gólově neprosadil a nahradil jej Gedson Fernandes.

Hosté již od úvodního hvizdu dávali za pravdu své defenzivní i ofenzivní pověsti, a proto utkání nenabízelo příliš fotbalové krásy. Ve 22. minutě se Benfica hnala do přečíslení, ale ohrožení branky z toho nakonec nebylo, protože Fernandesovi skočil do střely Jorge.

První větší šance byla k vidění až v 35. minutě, kdy se po Almeidově centru nedostal ke střele nikdo jiný než Pizzi, ale Makaridze předvedl dobrý zákrok.

V úvodu druhého poločasu Benfica zaspala a Mansilla se od půlky hřiště hnal sám na Vlachodimose, nakonec ale trefil pouze boční stranu sítě. Téměř stejné místo se potkalo s míčem hned o pár minut později, kdy se k zakončení po rychlé kombinaci dostal Hachadi.

Benfica po zbrklých prvních minutách převzala otěže zápasu i v druhém poločase, ale na šanci čekala dlouho. Až v 63. minutě se po rohovém kopu dostal ke střele Ferro, ale Makaridze míč reflexivně vyrazil. Akce ovšem pokračovala a na jejím konci byl střídající Vinícius, který si v pokutovém území drze přehodil vyběhnutého Makaridzeho a poté trefil odkrytou bránu.

Hned o pár minut později se po velkých neshodách v obraně hostů dostal do dobré pozice Silva, ale jeho střela byla sražena. Benfica měla zápas pod kontrolou až do 80. minuty - Taarabt byl pozdě v souboji, do kterého šel ve skluzu a trefil Zequinhu, za což mu rozhodčí Martins udělil přísnou červenou kartu.

Hosté se snažili využít početní výhody, ale potvrdili svou pověst nejhůře útočícího týmu v lize a žádnou slibně se vyvíjející akci nedotáhli k nebezpečnějšímu zakončení. Benfica tak zvítězila 1:0 a minimálně na několik hodin se dostala do čela ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Další výsledky

30.09. 21:15
CD Aves
0:1
Sporting CP
Góly: 83. Bruno Fernandes (pen.)
29.09. 17:00
Santa Clara
1:0
Gil Vicente
Góly: 86. Carlos
29.09. 17:00
Vitória SC
1:0
Ferreira
Góly: 90+4. Edmond Tapsoba (pen.)
28.09. 22:30
Famalicão
3:1
Belen. SAD
Góly: 61. Pedro Gonçalves, 80. Anderson Silva, 87. Anderson Silva - 44. Tiago Esgaio
28.09. 17:30
CS Marítimo
2:1
Moreirense
Góly: 84. Rodrigo Pinho (pen.), 86. Rodrigo Pinho - 78. Nenê
27.09. 21:30
Boavista FC
0:0
CD Tondela
Góly: -
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Famalicão761016:719
2.SL Benfica760116:318
3.FC Porto760116:418
4.Vitória SC Guimarães733112:812
5.Sporting CP732211:911
6.Boavista FC72506:411
7.CD Santa Clara73224:411
8.Rio Ave FC731313:1010
9.CD Tondela72329:99
10.CS Marítimo722310:138
11.SC Braga72238:118
12.Moreirense FC72147:97
13.Vitória FC Setúbal71421:57
14.Gil Vicente FC71333:86
15.Portimonense SC71245:95
16.CF Os Belenenses71244:95
17.Paços Ferreira71155:144
18.CD Aves71069:193

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Famalicão

Nikdy jsem o nich neslyšel.

Reagovat
Zark

Taky ne... Co sou vůbec zač?

Reagovat
Mönchengladbach

Klub založen 1931, v nejvyšší lize po jedné sezóně ve 40. a 70. letech, čtyři roky na začátku 90. let a letos, majitelé vlastní i třetinu Atlétika Madrid (takže nevím, jestli by mohli hrát LM, i kdyby se tam náhodou dostali).

Extrémně mladý kádr, většina kolem 20 let plus mínus dva roky, trenér Sousa zatím byl jinde asistent (do léta v Evertonu). Na přestupy dle soccerway nedali nikdy ani euro, hodně hráčů je tam ale na hostování.

Město na severu Portugalska kousek od oceánu, 130 tisíc obyvatel, stadionek pro 5k, ve druhé lize měli vloni nejvyšší návštěvnost.

Vypadá to nechutně sympaticky.

Reagovat
Zark

to teda

Hážem do oblíbených?

Reagovat
Seydou Doumbia

Až jím na EF přidají logo.

Reagovat
Zark

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Benfica

Reagovat
Rudnevs

To ich logo ale vyzerá ako z nejakeho manažéra, ktorý nemá licencie.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rudnevs

Inak teda aby som to doplnil a možno trochu znížil hladiny sympatii, tak Familicão je ďalší klub, kde ťahá za nitky Mendes. Majiteľ Ofer, ktorý vlastní i tretinu Atletica, je jeho blízkym priateľom. To sa odráža i na prestupovom trhu, kde prišlo pár hráčov z Atletica, Valencie alebo Wolverhamptonu (všetko kluby s vplyvom Mendesa) a samozrejme medzi hráčmi sú viacerí klienti Mendesa. Inak, prestupová aktivita bola veľmi zaujímavá, odišlo 27 hráčov a prišlo 20 nových, odísť musel i postupový tréner Carlos Pinto.

Reagovat
Benfica

nič prečo by sa hladina sympatií mala znížiť..

Reagovat
Rudnevs

Tak minimálne vo Vale je Mendes persona non granta.

Reagovat
Benfica

no ale on v podstate nerobí nič zlé.. aj keď s niektorými vecami ani ja nesúhlasím, ale hatovať nejaký klub kvôli nemu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Hiko

Už byste mohli dát tomu Famalicãu konečně i logo

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Benfica

a opraviť logá Santa Clare a Belenenses

Reagovat
eleven11

Reagovat
RadekVonCZE

A opravit logo Atletica Madrid

Reagovat
Benfica

Slovami komentátora z BTV: "nerozumiem podľa akých kritérií dnes rozhodoval" gratulujem, hráčom SLB za vyhraný zápas aj napriek monumentálnym chybám pánov v modrom.. len by ma teda zaujímalo, čo sa Matinsovi hnalo hlavou, keď naňho 53 tisíc ľudí kričalo, že je kkt

Reagovat
Han střelil první

Taarabt byl v souboji pozdě, ale červená byla hodně přísná. Každopádně bych se spíše soustředil na nic moc výkon Benficy než na rozhodčího.

Reagovat
Benfica

v kontexte faulu na Rafu v 70 minúte, červená ani náhodou, ale nebolo to len o tej červenej.. výkon bol celkom v pohode, v podstate už len vymeniť Seferoviča za Viniciusa, Taarabta za Gabriela a bude to myslím, OK.. v súčasnosti veľmi trpíme na neefektívnosť útočníkov, ale čo sa týka tvorby hry to bolo omnoho lepšie ako posledné zápasy.. ale chápem, že sa ti to nezdalo nič moc, lebo bolo tam aj dosť slepých miest, ale až sa dajú všetci dokopy po zdravotnej stránke tak sa to rozbehne, nič neboj, vlastne už chýbal len Florentino..

Reagovat
Han střelil první

Druhá věc je, že nemůžeme hodnotit po tomhle zápase, protože Setúbal brání fakt dobře a i v situacích, kde to vypadalo jako otevřená střela, se z ničeho nic objevila noha nějakého obránce. Jinak mně se Taarabt líbí, ale nevím, jestli je to zrovna typ do čtyřčlenné zálohy.

Reagovat
Benfica

Tak, tak.. kopec krát už som si hovoril, že už je to tam a nakoniec to nejak ubránili..

čo sa týka Taarabta tak ten ma celkom udivuje, už som myslel, že si za nás nezahrá vôbec, ale dokázal sa zmeniť, zmeniť svoj prístup.. na ihrisku teraz už vyzerá síce dobre, ale Gabriel v zálohe je omnoho lepší, dobre to bolo vidieť v stredu v ligovom pohári, aj Gedson sa mi tam páči viac, dnes hral ako druhý útočník čo by mohlo byť aj jeho nová pozície zatiaľ, lebo duo Seferovič-RDT je kontraproduktívne dávať spolu, vôbec to nefunguje..

teoreticky by záloha mohla byť takto Rafa-Florentino-Gabriel (Gedson)-Pizzi a útok Jota (Taarabt)-Vinícius (RDT, Seferovič).. škoda, že s Chiquinhom nemôžem počítať inak asi miesto Jotu..

Reagovat
Kily

Raúl de Tomás jen nedával góly, nebo byly špatné celkově jeho výkony? Zrovna jemu jsem věřil, že mu to tam bude padat

Reagovat
Han střelil první

Moc jsem ho ve Španělsku neviděl, ale v Benfice hraje hodně zataženě, zatímco Seferovič je ten hroťák. Jinak do šancí se dostával, ale neproměňoval. Jako za mě mnohem větší fotbalista než Haris a asi ještě bude platný, pokud ho úplně neodepíšou, což se u posily za 20 mega nejspíš nestane.

Reagovat
Benfica

Podpisujem sa pod to

Reagovat
Benfica

a popravde ma celkom prekvapuje, aký veľký je rozdiel v tom či hrá alebo nehrá Florentino, ten sa javí ako sakra dôležitý hráč..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele