Primeira Liga - souhrn 6. kola

20.09.2019, 23:38, aktualizováno 23.09.2019, 23:59
Komentáře a souhrny
FC Porto si poradilo se Santa Clarou a znovu se dotáhlo na Benficu. Ta dlouho prohrávala na půdě Moreirense, ale překvapení se nekonalo, neboť "Orli" dokázali v závěru utkání zvrátit na svoji stranu. Sporting nestačil na překvapivého lídra Famalicão a trápí se rovněž Braga, která remizovala s Marítimem...

SC Braga - CS Marítimo 2:2

23.09.2019 20:00

Góly: 57. Rúben (vl.), 78. Paulinho - 32. Daizen Maeda (pen.), 70. Franck-Yves Bambock

Braga pouze remizovala 2:2 s Marítimem a pokračuje v otřesném vstupu do sezóny. Domácí předvedli festival promarněných šancí včetně neproměněné penalty, hosté naopak své ojedinělé šance většinou proměňovali.

Ricardo Sá Pinto bral v potaz náročný čtvrteční zápas proti Wolverhamptonu a nechal odpočívat hned dva aktéry tohoto utkání ze záložní řady. V základní sestavě chyběl i lehce zraněný kapitán Fransérgio.

Arsenalistas nezačali zápas dobře. Sice byli na míči, ale nedokázali si vypracovat výraznější šanci. Tu naopak po půlhodině hry darovali svému soupeři, kdy byl bývalý hráč Marítima Pablo Santos pozdě v souboji s Maedou a zfauloval jej v pokutovém území. Sám postižený se ujal exekuce penalty a s přehledem ji proměnil.

Braga sice měla po většinu prvního poločasu optickou převahu, ale do šancí se nedostávala. O tu největší se postaral v nastaveném čase hostující Bambock, který roh Bragy pouze prodloužil na brankáře Abedzadeha a ten míč se štěstím vyrazil.

Co se týká zábavy byla druhá půle hodně odlišná od té první. Vše odšpuntoval v 53. minutě zákrok Zainadineho na Ricarda Hortu v pokutovém území, který byl posouzen jako penaltový. Paulinho ovšem penaltu kopl přesně do místa, které si pro svůj zákrok vybral íránský gólman.

Brazilský útočník ovšem nemusel smutnit dlouho. Hned o tři minuty později si dobře naběhl na Sequeirův centr a ačkoliv jeho první střelecký pokus mířil pouze do stopera Kerkeze, ten druhý prošel šťastně mezi nohama dvou obránců, přičemž od druhého Rúbena Ferreiry se míč odrazil do tyče a od tyče do brány.

Vedení mohl pro Bragu zařídit střelou ze střední vzdálenosti Ricardo Horta, ale míč mířil těsně vedle. Tak v 70. minutě jako blesk z čistého nebe opět udeřilo Marítimo. Brankář Matheus hrubě podcenil centr na zadní tyč ze standardní situace a míč podběhl, k hlavičce se dostal Bambock a bez větších problémů trefil odkrytou bránu.

O dvě minuty později mohlo již být rozhodnuto. Getterson dostal míč do běhu, v situaci jeden na jednoho si až velice snadno poradil v šestnáctce s Vianou a až vybíhající Matheus musel vyrážet jeho střelu. Ta se ovšem odrazila pouze k Edgaru Costovi, který nabídnutou možností pohrdl a neproměnil zcela odkrytou bránu.

Ještě víc neproměněné šance musel litovat Costa v 77. minutě. André Horta našel přesným centrem v Paulinha, který razantní hlavičkou znovu vyrovnal zápas.

V 80. minutě se domácí dostali do početní výhody, kdy hostující René Santos dostal po potyčce s Novaisem druhou žlutou kartu. V početní převaze si Braga snadno vypracovávala šance, ale neujala se ani Paulinhova hlavička, ani Sequeirova zdí sražená střela z přímého kopu, a tak nezvítězila ani v pátém ligovém zápase v řadě.

Více informací k zápasu

FC Porto - CD Santa Clara 2:0

22.09.2019 21:30

Góly: 15. Zé Luís, 41. César (vl.)

Hráči FC Porto nechávají zapomenout na nešťastný začátek sezóny a zvítězili již v šestém zápase v řadě. Tentokrát na Porto nestačila Santa Clara. Za domácí se opět trefil Zé Luis, který se dotáhl na Pizziho v čele tabulky ligových střelců.

Sérgio Conceição má nejspíše dobře fyzicky připravený tým, neboť od čtvrtečního zápasu Evropské ligy provedl pouze dvě změny. Do sestavy se vrátil Zé Luis a zraněného Tellese nahradil na levém kraji obrany Manafa.

Domácí od začátku na svého soupeře vletěli. Už ve 4. minutě otestoval brankáře Rochu střelou z hranice pokutového území Díaz. V 10. minutě se ve skrumáži po rohovém kopu dostal dvakrát k zakončení Pereira, ale ani jedno nebylo dostatečně razantní.

Porto pokračovalo v kulminujícím tlaku, který vyvrcholil v 15. minutě. Pereira vyslal před bránu prudký centr a Zé Luis míč trefil hlavou zcela ideálně - 1:0.

Vstřelený gól hru uklidnil a Porto zápas bez větších obtíží kontrolovalo. Druhou branku nakonec Portu darovali hosté sami. César Martins nedokázal odkopnout centrovaný míč, a místo toho ho poslal do vlastní brány.

Hned v úvodu druhé půle se snažili hosté zareagovat na nepříznivý výsledek. Patrick se odhodlal ke střele skoro od rohového praporku a málem překvapil Marchesína, který nakonec střelu vyrazil.

Vzhledem k jednoznačnému průběhu z prvního poločasu, ten druhý příliš fotbalové krásy nenabídl a domácí bez větší únavy kontrolovali hru. V 68. minutě mohl po špatné rozehrávce na krátko podruhé v utkání skórovat Zé Luis, ale pohrdl možností osamostatnit se na čele tabulky střelců.

Tlak Porta v opět narůstal a hned v následující akci se dostal opět Zé Luis k dobré hlavičce, ale Rocha míč vyrazil na roh. Po rohu hlavičkoval Pereira, ale míč letěl nad bránu. Dobrou pasáž domácích ukončila šance Nakajimy, která také nepadla na úrodnou půdu, a tak Porto zvítězilo 2:0 nad Santa Clarou a dotáhlo se v tabulce na Benficu.

Více informací k zápasu

Moreirense FC - SL Benfica 1:2

21.09.2019 21:30

Góly: 48. Luther Singh - 85. Rafa Silva, 90. Haris Seferović

Náročné utkání za sebou mají fotbalisté Benficy, kteří na půdě Moreirense dlouho prohrávali. Nepříznivý výsledek nakonec dokázali zvrátit v závěrečných minutách a minimálně na jeden den jdou do čela ligy.

Benfica v úterý v pozměněné sestavě prohrála úvodní utkání základních skupin Ligy mistrů na domácí půdě s Lipskem 1:2 a trenér Bruno Lage, tak do zápasu s Moreirense opět vyslal osvědčenou sestavu. Zpět do základní jedenáctky se vrátili Almeida, Silva a Seferovič.

Byli to právě Silva se Seferovičem, kteří stáli u zrodu první nebezpečné situace. Silva poslal prudkou přihrávku šajtlí Seferovičovi, který ji dokázal dobře zkrotit a sklepl míč do šestnáctky pro rozběhnutého Pizziho, jehož zakončení mířilo pouze do boční sítě.

Benfica byla i přes snahy dobře bránícího Moreirense aktivnější, a k dobré příležitosti se dostal Grimaldo, ale jeho jedovatou střelu zablokoval stoper Santos.

Pozadu nechtělo zůstat ani Moreirense. Ve 26. minutě si míč z křídla na střed zatáhl Aouacheria a jen těsně přestřelil Vlachodimosovu bránu. Domácí však pokračovali hlavně v pečlivé obraně a důkazem je, že Benfice již do konce poločasu nedovolili výraznější šanci. Naopak v poslední minutě nastaveného času ještě domácí Singh pořádně protáhl řeckého brankáře.

Jak první poločas skončil, tak druhý začal. Domácí D'Alberto našel centrem v šestnáctce Soarese, který ještě míč prodloužil za sebe na zadní tyč, kde již číhal Singh a přesnou ranou otevřel skóre zápasu.

Opařená Benfica mohla v 52. minutě inkasovat podruhé, ale Nene nevyužil toho, že jej centr do pokutového území našel zcela nehlídaného a krkolomně a nepřesně zakončoval z první.

Hosté se jenom těžko dostávali přes obranný blok Moreirense a jejich nepovedenou pasáž podtrhla Ferrova nepřesná střela z velké vzdálenosti v 63. minutě. V 70. minutě mohl jít sám na brankáře střídající Gedson Fernandes, ale míč si špatně zpracoval a nakonec trefil jen bránícího Vítoriu.

Benfica si začala vytvářet tlak. V 73. minutě napálil Raúl de Tomás z přímého kopu pouze zeď, míč se opět odrazil k němu, ale ani jeho dorážka z halfvoleje nemířila mezi tři tyče.

Hosté se vyrovnání dočkali až v 85. minutě. Diasův centr sice našel pouze obránce Santose, ale ten míč nešťastně prodloužil k Silvovi, který se hlavou trefil k zadní tyči přímo do protipohybu brankáře.

I druhé brance Benficy předcházel centr Diase, který tentokrát podskočil domácí kapitán Aurelio a k míči se tak na křídle dostal Jota. Ten se nijak nerozpakoval a poslal centr do šestnáctky, kde se nacházela hlava Seferoviče, který se v první minutě nastaveného času postaral o obrat utkání a poslal Benficu do čela ligy.

Více informací k zápasu

Další výsledky

23.09. 22:00
Sporting CP
1:2
Famalicão
Góly: 25. Luciano Vietto - 55. Rúben Lameiras, 88. Sebastián Coates (vl.)
22.09. 19:00
CD Tondela
1:3
Vitória SC
Góly: 41. Yohan Tavares - 21. Lucas Evangelista, 25. Bruno, 45+2. Davidson
22.09. 19:00
Vitória FC
0:0
Portimonense
Góly: -
22.09. 16:30
Gil Vicente
0:0
Boavista FC
Góly: -
21.09. 19:00
Belen. SAD
0:2
Rio Ave FC
Góly: 9. Bruno Moreira, 57. Diego Lopes
20.09. 21:30
Ferreira
2:1
CD Aves
Góly: 59. Douglas Tanque, 82. Mohamed Diaby - 26. Welinton Júnior
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Famalicão651013:616
2.SL Benfica650115:315
3.FC Porto650115:415
4.Rio Ave FC631213:910
5.Boavista FC62406:410
6.Vitória SC Guimarães623111:89
7.Sporting CP622210:98
8.CD Tondela62229:98
9.CD Santa Clara62223:48
10.Moreirense FC62136:77
11.Vitória FC Setúbal61411:47
12.Gil Vicente FC61323:76
13.Portimonense SC61235:85
14.CF Os Belenenses61233:65
15.CS Marítimo61238:125
16.SC Braga61237:115
17.Paços Ferreira61145:134
18.CD Aves61059:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Benfica

To bol teda zápas.. ani sa nemusel hrať 4 minúty naviac ale tá prehra pre Moreirense je krutá, aspoň bod si zaslúžili

ale teraz trocha vína:

- de Tomás by už mal konečne ukázať čo v ňom je a že na to má, lebo zatiaľ sa zdá, že nie, že portugalskú ligu nezvláda..

- Taarabt, snáď sa už čoskoro vráti Gabriel, alebo nech tam hrá Gedson..

- Fejsa, je mi ľúto, ale on už na to nemá, každopádne, chcel by som aby ostal, aspoň na domáce poháre..

- Seferovič, možno sa už zobudil, uvidíme, celý zápas to tak nevyzeralo, ale nakoniec svoje si splnil..

- Almeida, ???????? mám pocit, že nie je úplne zdravý..

- bohužiaľ Florentino je zranený a ešte pár týždňov bude a ako tak pozerám, tak on je sakra dôležitý hráč..

- Gabriel ten sa pomaly dáva do kopy a je otázkou niekoľkých dní až bude na 100 % späť

- Vinícius by sa tiež zišiel, ale to najskôr v októbri

- no a hlavne škoda, že práve Chiquinho sa zranil na dlhú dobu.. ten bol viac hot ako Seferovič a RDT dokopy..

Reagovat
Han střelil první

Jako ty nastavené časy někdy nechápu, no.

Reagovat
Hiko

Boavista a Famalicão jako jediní bez porážky, kdo by to po šesti kolech čekal

Reagovat
Seydou Doumbia

Dnes tedy Famalicao sázet neprohru?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude hrát Bruno, takže klidně.

Reagovat
Hiko

sorry, nedošlo mi, že ještě nehráli. No, třeba to bylo nějaké znamení shůry

Reagovat
Seydou Doumbia

Zkušeně si to napsal. Že já nehral 02

Reagovat
Hiko

OMG oni fakt rupli ještě, že se to hrálo pozdě, to bych byl pěkně nasířenej, že jsem kvůli tomu nešel spát

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad jím tady dá už někdo alespon to logo. Já přišel a viděl jsem na livesportu 1:0 to už vypadalo že to může být remíza. Ale dvojku jsem nečekal.

Reagovat
Han střelil první

A byli lepší...

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi bych se na ně měl brzy podívat. Jsou tam ti hráči tak moc dobří, že se to po sezoně rozprodá do Port, Benfik a Sportingu a nebo je to spíš týmový výkon?

Reagovat
Benfica

Tretí zápas v rade, kde VAR a rozhodca pomohol Portu k bodom.. to je jednoznačná penalta + červená k tomu.. video v článku.. VAR dourado Porto je hovno

https://abola.pt/Clubes/Noticias/Ver/806742/40

Reagovat
Kixi Syhimour

Proč je tam tak prázdno?

Reagovat
Benfica

kde?

Reagovat
Kixi Syhimour

Na stadionu Porta

Reagovat
Benfica

jaaj tak.. neviem, možno preto, že v meste Porto má viac fans Benfica ako má mieste FC.. viem znie to divne, ale pochybujem, že som ďaleko od pravdy

Reagovat
FC Porto FC

Na to nemá smysl ani reagovat, ani jako vtip to není dobrý

Reagovat
Benfica

Heej? Tak preco tam oslavuju titul SLB akoby vyhralo FCP?

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Benfica

smiať sa môžeš koľko chceš, ale jediným mestom v Portugalsku kde ma miestny klub viac fans ako Benfica je Guimarães.. keď trocha pobeháš po instagrame tak si to zistíš aj sám Porto je Benfica -> FC Porto je hovna lalalalala

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
FC Porto FC

36 tisíc lidí

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak samozřejmě to není málo, ale čekla bych, že zrovna v Portu bude plo

Reagovat
FC Porto FC

Tak 50 tisíc neni pravidelně to jako ne

Reagovat
Benfica

To je prachbidne malo

Reagovat
FC Porto FC

Ty ses fakt dement vedeme 2:0 a řekne že nám pomohly k bodům

Reagovat
Benfica

No po penalte by to mohlo byt 2-1 + hrali by o jedneho viac.. a prnalta s cervenou to byt mala!!

Reagovat
JessePinkman

Ten Coates musí bejt slušnej tragéd.

Reagovat
FC Porto FC

Sporting by se měl dát rychle do kupy protože je potřeba aby aspoň v EL hrál důstojně. Ale až v lednu odejde Fernandes tak to bude špatný

Reagovat
Hiko

Sporting by neměl mít problém v EL spolu s PSV postoupit. Viděl jsem naživo zápas ostatních dvou týmů - Linec vs. Rosenborg a to byl teda fotbal na úrovni... Přes tyhle dva se Sporting dostane. Bohužel, ve skrytu duše jsem doufal, že Sporting bude jednička a RBK se pokusí překvapit a přelézt přes PSV na druhé místo, ale hned po prvním zápase mám jasno

Reagovat
FC Porto FC

No já v to doufám, body sou potřeba do koeficientu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele