Primeira Liga - preview 2. kola

17.08.2019, 09:04, aktualizováno 18.08.2019, 09:04
Previews
Atraktivní podívanou nabízí večerní zápas druhého kola portugalské nejvyšší soutěže - lisabonský Sporting bude doma hostit Bragu. Oba týmy se pokusí zareagovat na sobotní triumfy Benfiky a FC Porto...
Paços Ferreira - CD Santa Clara  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.32 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Aves - CS Marítimo  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.21 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vitória SC Guimarães - Boavista FC  (neděle 19:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.58 - 5.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - SC Braga  (neděle 22:00)
Šlágr druhého kola nejvyšší portugalské soutěže se odehraje v Lisabonu, kde domácí Sporting přivítá Bragu. Zatímco domácí nezahájili sezónu příliš dobře, hosté jsou ve formě a v prvním kole i v předkole Evropské ligy předváděli krásný, ofenzivní a hlavně výsledkově úspěšný fotbal.

Trenér Lvů Marcel Keizer má před duelem nad čím přemýšlet. Jeho svěřenci se velmi nadřou na gól a naopak sami góly svým soupeřům v podstatě darují. Problémy v obraně se projevily hlavně v Superpoháru, ofenzivní nemohoucnost zase v minulém kole proti Marítimu. Případná prohra by padesátiletého trenéra dostala již pod velký tlak.

Mezi fanoušky se hodně řeší, zda nastoupí Thierry Correia. Dvacetiletý bek si nepřenesl formu z přípravy do soutěžní sezóny a byl tvrdě kritizován. "Viděl jsem mnoho mladých hráčů dělat chyby, kterými se poučili," zareagoval na kritiku mladého obránce nizozemský trenér. Důvěra v Correiu znamená, že v akci stále neuvidíme letní posilu Rosiera, který je zraněný. Otázkou také je, zda nastoupí Bas Dost. Nizozemský útočník jedná o přestupu do Frankfurtu a hotovo by mohlo být již po víkendu.

Kouč hostujícího celku a hráčská ikona toho domácího Ricardo Sá Pinto má příjemnější starosti. Marodka je krom dlouhodobě zraněného Raúla Silvy prázdná a hráči, kterým dává důvěru, ji splácí nadstandardními výkony. Klidným postupem přes Brondby v předkole Evropské ligy navíc šestačtyřicetiletý kouč mohl šetřit stěžejní hráče a nepředpokládá se, že by Bragu na Estádio José Alvalade srazila únava.

Největší starost tak Sá Pinto bude mít hlavně s tím, koho vlastně postavit, neboť ligová i pohárová sestava předvádí přesně to, co je po nich požadováno - rychlý, přímočarý fotbal, ve kterém padá mnoho branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.49 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CF Os Belenenses - SL Benfica  (sobota 20:00)
Benfica nebude muset v rámci druhého kola Primeira Ligy cestovat daleko. Čeká ji totiž lisabonský Belenenses. Domácí uhráli v prvním kole cennou bezbrankovou remízu na hřišti Portimonense. Benfica byla v minulém kole nelítostná a přejela staronového účastníka ligy Paços Ferreira 5:0.

Fotbalisté Benficy zažívají skvělý vstup do sezóny. V úvodních dvou soutěžních utkání nastříleli deset branek a žádnou neobdrželi, chytají se nové posily a formu neztratili ani tahouni minulých sezón, a tak kouč Bruno Lage má důvody ke spokojenosti a asi jen těžko hledá prostory ke zlepšení.

Fanoušci Orlů mají navíc nového hrdinu. Teprve devatenáctiletý levý obránce Nuno Tavares předvedl výborný výkon již v Superpoháru se Sportingem a své schopnosti prokázal i minulý týden proti Paçosu, kdy zaznamenal gól a dvě asistence. Naopak stále se čeká na první trefu španělské posily do útoku Raúla de Tomáse.

Domácí prochází zvláštním obdobím. Teprve před rokem se fotbalová sekce oddělila od klubu a samostatně zaregistrovala. Svérázný prezident Rui Pedro Soares pak oddělení dotáhl v březnu do konce, kdy představil veřejnosti nové symboly, neboť používání původních bylo klubu arbitráží zakázáno.

Po čistě sportovní stránce ale Belenenses nezažívá špatné časy. V minulé sezóně obsadilo solidní 9. místo a sestava složená vyváženě ze zkušených hráčů i nadějných mladíků chce do první poloviny tabulky nakukovat i v nové sezóně.

Domácí rozhodně nejsou bez šance, i když Benfica ukazuje obrovskou sílu. Vždyť Orli na hřišti svého soupeře vyhráli naposledy před třemi lety a v posledních třech utkáních nedokázali ani jednou zvítězit. V minulé sezóně Belenenses vyhrálo doma 2:0 a na Estádio da Luz vybojovalo remízu 2:2, kdy stahovalo dvoubrankové manko a i tyto výsledky ukazují specifikum nadcházejícího utkání.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 17.00 - 7.25 - 1.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Porto - Vitória FC Setúbal  (sobota 22:30)
FC Porto se v druhém kolem představí doma proti Setúbalu a svěřenci Sergia Conceiçãa mají co napravovat. Po překvapivé porážce 1:2 na hřišti Gil Vicente selhali Draci i v odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů a na domácí půdě podlehli Krasnodaru 2:3. Setúbal se v minulém kole rozešel s Tondelou bezbrankovou remízou.

Za dva roky na lavičce Porta se Sergio Conceição nepohyboval na tak tenkém ledě jako teď. V minulé sezóně Draci dosáhli pouze na jedinou trofej v Superpoháru a tu současnou zahájili hrůzostrašně. Pokud porážka na hřišti největšího outsidera soutěže Gil Vicente byla pouze výsledkem špatného dne, domácí selhání s Krasnodarem, kdy Porto dohánělo třígólovou ztrátu, už značí, že je cosi shnilého v kabině osmadvacetinásobného portugalského mistra.

Conceição je ovšem přesvědčen, že má v klubu pevnou pozici: "Prezident ví, že mi může říct cokoliv. Když jsem zde přišel, FC Porto čtyři roky nic nevyhrálo, a my se stali mistry, vyhráli Superpohár a hráli jsme finále Portugalského a Ligového poháru. Také jsme došli do osmifinále a čtvrtfinále Ligy mistrů," spočítal své úspěchy čtyřiačtyřicetiletý internacionál.

Jediným pozitivem pro Conceiçãa může být, že se prosazují posily, které se postaraly o obě vstřelené branky, ačkoliv na střelce druhé branky Luise Díaze se snesla kritika kvůli oslavě jeho gólu - mladý kolumbijský záložník totiž běžel slavit k rohovému praporku, ačkoliv Porto stále potřebovalo vstřelit gól.

Setúbal dodržel tradici poslední sezón a úspěšně bojoval o udržení mezi elitou do poslední kol. Do dalšího ročníku by měl v letošní sezóně Setúbal dotlačit začínající trenér s pochybnou minulostí Sandro Mendes. Ten má k dispozici velice zkušené mužstvo, které by ale v ofenzivě měl táhnout hlavně mladý Maročan Khalid Hachadi, po kterém bude potřeba, aby nahradil góly Jhondera Cadize, kterého koupila Benfica.

Setúbal se zatím může opírat hlavně o obranu, která ve dvou soutěžních utkáních zatím neinkasovala, ačkoliv v zápase s Tondelou zachránila Vitórii v nastaveném čase tyč. Trenéra Mendese zatím ale určitě víc trápí ofenzivní fáze, která je festivalem nepřesných přihrávek ničících nadějnější příležitosti. Jedinou branku v soutěžní sezóně zatím vstřelil stoper Artur Jorge.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.35 - 22.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SL Benfica11005:03
2.SC Braga11003:13
3.FC Famalicão11002:03
4.Boavista FC11002:13
 Gil Vicente FC11002:13
6.Sporting CP10101:11
 CS Marítimo10101:11
8.Portimonense SC10100:01
 CF Os Belenenses10100:01
 Vitória FC Setúbal10100:01
 CD Tondela10100:01
12.Rio Ave FC00000:00
 Vitória SC Guimarães00000:00
14.CD Aves10011:20
 FC Porto10011:20
16.Moreirense FC10011:30
17.CD Santa Clara10010:20
18.Paços Ferreira10010:50
Ostatní zápasy
16.08. 21:30FC Famalicão - Rio Ave FC
17.08. 17:30Moreirense FC - Gil Vicente FC
19.08. 21:15CD Tondela - Portimonense SC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsou v plánu i "preview" pro ruskou ligu?

Reagovat
Benfica

Belenenses je jediný tím ktorý Lageho Benfica v Portugalsku neporazila a jediný tím, nad ktorým Benfica v lige minulú sezónu nevyhrala tak napravovať je čo..

Portu dá tento zápas malú nádej pred masakrom čo príde v kole číslo 3 a 4

Reagovat
FC Porto FC

22:30.....že nehrajem rovnou o půlnoci

Reagovat
Kily

ty sobotní začátky o půl jedenácté jsou jen do konce srpna, nebo to bude celou sezonu?

Reagovat
FC Porto FC

To vážně nevím ale bojím se že to tak bude celou sezónu

Reagovat
Benfica

pochybujem, že len do konca augusta.. bude hlavne záležať či Benfica a Porto budú hrať stále po sebe.. keď boli zápasy o 22:00 a prvý o 20:00 tak sa to ledva stíhalo.. a zápasy skôr asi dávať nebudú, lebo tak oni to tam majú o hodinu skôr a v Portugalsku väčšinou sú tie zápasy až neskôr čo je teda za mňa lepšie ako by mali byť o 16:00 alebo ešte pred.. ideál po siedmej..

ale napríklad ako boli finálové zápasy futsalovej ligy tak niektoré zápasy začínali až o jedenástej stredoeurópskeho času a to hlavne minulého roku.. takže to ešte pohodka.

Reagovat
FC Porto FC

22:30 už je pro teda aspon u nás podle mě hroznej čas..

Reagovat
Benfica

za mňa ideal o 21 alebo 22.. pol hoďku už predýcham, len aby sa to teda neplietlo v sobotu s NHL a v nedeľu s NFL

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle mě ideální čas. Osobně jsem radši za tenhle čas, než kdyby hráli ve čtyři odpoledne a já se musel rozhodovat mezi PL, Bundes a Portem. Takhle když budu mít čas mohu se podívat na portugalskou ligu a vím že se s ničím nekryje. Proč ti vadí tenhle čas?

Reagovat
Kily

mě jako první napadlo, jestli to není stejné jako dřív ve španělské lize - kvůli letním vedrům začínaly pozdní víkendové zápasy až ve 22:15 s tím, že od září se to zase posunulo dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

I na začátku září je sobotní výkop ve 22:30 ale ne vždycky tak budou hrát Benfica, Braga, Sporting nebo Porto..

Reagovat
Benfica

tak v Portugalsku je docela horúco ešte aj v októbri.. neviem možno na tom niečo bude ale zápasy od 22:00 boli bežne celú sezónu 18/19

Reagovat
Benfica

Veríssimo to je taký idiot.. najhorší rozhodca ktorý je v lige za 100 rokov..

Reagovat
Benfica

Vai Braga

Reagovat
Han střelil první

Wendel!!! Braga je ještě v předkole.

Reagovat
Han střelil první

Na rozdíl od Bragy proměňujeme šance a máme Bruna. Ten druhý gól parádní a ať přestoupí kamkoliv, tak to bude neskutečné zvíře i tam. Jinak nastoupit proti Braze bez DM to je známka punku, ale zatím to díky Renanovi nebylo potrestáno. Jinak tam jsou díry šílené. Opravdu jediní ryze defenzivní hráči tam jsou stopeři a to má Mathieu pořád se vytahovat. Obrany celkově hrozné na obou stranách.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Godinho je strašný sudí...

Reagovat
Benfica

Horší ako Veríssimo nie je

Reagovat
blaugrana

20 minut nadstaveny cas?

Reagovat
Benfica

behom zápasu vypadlo svetlo na v cca 25 minút

Reagovat
blaugrana

Jaj tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele