Přestupové spekulace: Wenger na nákupech

25.12.2014, 14:50
Aktuality
Zimní přestupové období se kvapem blíží a to znamená jediné - množství spekulací, novinářských postřehů, přání fanoušků a zákulisních bojů o posily. V novém seriálu vám jednou týdně přineseme všechny zajímavé spekulace a uzavřené přestupy shrnuté do jednoho článku.

Většina elitních evropských lig už má první část sezony za sebou, což pro hráče samotné znamená dovolenou, čas na relaxaci a příjemnou atmosféru svátků. V žádném klubu si ale nemohou dopřát poklidný leden všichni, protože s úderem prvního dne nového měsíce začíná termín vyhrazený na oficiální uzavření přestupů. Každý tým má možnost zhodnotit, zda plní předsezónní očekávání a zda nepotřebuje doplnit čerstvé síly. Začátkem roku se navíc hraje Africký pohár národů, což bude dalším citelným oslabením několika základních jedenáctek. V novém seriálu vám přineseme nejzajímavější spekulace a potvrzené přestupy za uplynulý týden.

Arsenal chystá 50 milionů liber za duo Hamšík & Destro

Arsenal se v lednu chystá nakupovat. Manažer Arsene Wenger nikdy neměl pověst rozhazovačného člověka, ale v posledních letech se pokouší ukázat, že i on umí v lednu nakupovat. Francouzský lodivod neprožívá právě ideální časy a je si vědom, že jeho tým potřebuje změnu. O tom ostatně svědčí prohlášení samotného Wengera, který sdělil: "Nemám nic proti utrácení peněz. Jen nemám rád, když mám vyhazovat peníze, které nemám. V minulých letech vedení splácelo stavbu Emirates Stadium, ale teď už žádné omezení není, takže se chystám nakupovat."

Ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že Gunners budou investovat do obranných řad, skutečnost je zřejmě jiná. Podle informací britského listu The Guardian se Arsenal chystá vynaložit sumu 50 milionů liber na ofenzivní duo z italské Serie A!

Do středu zájmu manažera Wengera se dostali dva hráči, kteří jsou v poslední době nespokojeni se svou situací v klubu. Prvním z nich je Marek Hamšík, kterému se v Neapoli nedaří navázat na loňskou formu. Jeho partnerka se navíc v nedávné době stala terčem fyzického útoku ze strany fanouška, což jakékoli romantické představy o harmonické atmosféře v klubu bortí. Druhým hráčem, kterého bychom od ledna mohli vídat v barvách Gunners, je římský útočník Mattia Destro. Giallorossi se spoléhají stále častěji na veterána Francesca Tottiho a Destro se objevuje na hrací ploše spíše jako náhradník. Oba hráči by na Emirates Stadium mohli zavítat v případě, že odejdou Lukas Podolski a Joel Campbell. (Zdroj: Theguardian.com)

PSG a Liverpool v boji o Karima Benzemu

Karim Benzema zářil v Ligue 1, odkud ho vykoupil Real Madrid. Ve španělské metropoli Benzema odolal konkurenci Gonzala Higuaina, ale ani to mu zřejmě nepomůže v dalším setrvání. Již delší dobu se v zákulisí mluví o nespokojenosti francouzského reprezentanta a jeho možném odchodu ze Santiago Bernabéu. Otázkou však zůstává, kam by Benzema mohl zamířit. Horkým kandidátem je Liverpool, ale není jediný.

Anglickému klubu se nepodařilo přivést náhradu za Luise Suáreze, který odešel střílet branky do Barcelony. Liverpool dostal na účet obří sumu, kterou se rozhodl reinvestovat zpět do hráčského materiálu. Stalo se mu ale v podstatě totéž, co Tottenhamu po prodeji Garetha Balea. Celek z města Beatles působil dojmem dítěte v hračkářství s otcovou kreditní kartou v ruce. Nikdo z jeho nákupů nedokázal zaujmout místo uruguayského střelce a třeba o Mariovi Balotellim se dá říct, že jeho angažmá bylo obrovským omylem.

Reds zřejmě pochopili, že kvalitu nemohou nahradit jen kvantitou a hodlají utrácet za osvědčená jména. Deník Fichajes nyní uvedl, že Liverpool je ochoten vykoupit Karima Benzemu a Real hodlá přesvědčit sumou 63 milionů eur! Vůle španělského giganta i samotného hráče ale není jedinou překážkou. Podle španělského tisku plánuje přivést Benzemu zpět do Francie movité Paris Saint-Germain, které vidí hráče jako ideální náhradu za nespokojeného Edinsona Cavaniho. (Zdroj: Fichajes.net)

Dortmund se pokusí koupit Dybalu nebo Kramariče

Borussia Dortmund zažívá enormně špatné časy. Populárnímu vestfálskému celku se nedaří a jeho sezona připomíná tolikrát vzpomínaný příběh doktora Jekylla a pana Hydea. Zatímco v Lize mistrů dokázal Dortmund postoupit, v německé Bundeslize se topí daleko od pohárových příček a čeká jej boj o postup do první poloviny tabulky. Vedení se nepodařilo najít adekvátní náhradu za hvězdného střelce Roberta Lewandowského, takže musí hledat nového hráče.

Ciro Immobile byl nejlepším střelcem Serie A, jenže v Německu se mu tolik nedaří. Dortmund proto hledá dalšího hráče, který by trenérovi Jürgenu Kloppovi vystřílel další body. Podle informací renomovaného deníku Bild zkušený trenér ukázal na dva hráče, kteří jej zaujali. Tím prvním je v Palermu působící mladík Paulo Dybala, mnohými přirovnávaný k mladému Sergiovi Agüerovi. Pokud se Dybala nerozhodne pro Borussii, plánem číslo 2 je chorvatský zázrak Andrej Kramarić z Rijeky. (Zdroj: Bild.de)

Manchester United & Chelsea v létě svedou boj o Paula Pogbu

Manchester United a Chelsea jsou odvěkými rivaly, kteří spolu sváděli bitvy o první místo v Premier League. To se v letošní sezoně kvůli špatné formě Rudých ďáblů nedaří, ale oba celky se brzy střetnou i na poli přestupů. Chelsea se totiž dlouhodobě zajímá o hvězdného Paula Pogbu z turínského Juventusu. Mladý Francouz si na nedostatek nápadníků nemůže stěžovat, protože zaujal i skauty Arsenalu a Manchesteru City. Anglický tisk nyní přišel se zajímavým tvrzením, že Juventus je ochoten svého záložníka prodat příští léto, pokud obdrží nabídku v hodnotě 90 milionů eur! Hráčův agent navíc sám potvrdil, že se o Pogbu zajímají největší anglické celky. "Paul je skvělý hráč a má velkou budoucnost. Aktuálně nejsme v kontaktu s nikým, ale můžu říct, že můj klient dlouhodobě přitahuje velkou pozornost," řekl Mino Raiola pro BBC. Otázkou je, zda se Pogbovi bude chtít vrátit se na Old Trafford, na nějž nemá ty nejlepší vzpomínky. (Zdroj: BBC.com)

Tottenham podá nabídku na Berahina

Tottenham Hotspur hledá posily a rád by jednu ulovil již v lednu. Ambiciózní londýnský celek se pokouší o zisk těch lepších příček pod manažerem Pochettinem a k tomu bude potřebovat přes zimu doplnit kádr. V kádru Spurs už působí nadějný útočník Harry Kane, do něhož vedení vkládá velkou důvěru. Ale ani jeho schopnosti nestačí na lepší postavení. Tottenham se tudíž porozhlíží po posilách a jednu si vyhlédl ve West Bromwichi. Generální ředitel Spurs Franco Baldini je připraven zaslat West Bromu nabídku za jednadvacetiletého střelce Saida Berahina ihned poté, co se lednové přestupní okno otevře. (Zdroj: Goal.com)

To je pro dnešek vše a já se budu těšit u dalšího dílu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, bbc.com, gazzetta.it, theguardian.com

Komentáře (460)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele