Přestupové spekulace: Posily pro Juve, Eto'ova poslední štace?

13.01.2015, 20:51
Aktuality
Prvních čtrnáct dní z přestupového období máme za sebou a po tuto dobu změnilo dres několik fotbalistů. Na nové spoluhráče si musí zvykat Alessandro Diamanti, Xherdan Shaqiri, Victor Valdes nebo Tomáš Kalas. Hlavním tématem nového týdne byl samozřejmě Zlatý míč a jeho vítěz Cristiano Ronaldo. Kromě těchto zpráv se ale našlo také mnoho spekulací a my si vybrané z nich připomeneme.

Lucas Leiva míří do Neapole

Neapol se dlouhodobě pokouší zocelit středovou linii. V ní nastupuje David López, Walter Gargano a Gökhan Inler, na lavičce pak na svou šanci čekají Jorginho či Josip Radošević. Přesto se trenérovi Rafaelovi Benítezovi nezdá, že by měl dostatek kvalitních hráčů. Velmi rád by přivedl dalšího středního záložníka, aby rozšířil své možnosti.

A údajně si již svého hráče vyhlédl. Rád by totiž získal hráče, ke kterému má blízko. Lucase Leivu totiž zná ze společného působení v Liverpoolu. Anglický celek dlouho nechtěl hráče pustit, ačkoli Lucas vyjádřil touhu opět se setkat se svým někdejším trenérem. Nyní se zdá, že oba kluby našly společnou řeč. Vše záleží ještě na jednom faktoru. Liverpool svolil hráči k odchodu v případě, že se mu v lednu podaří přivést náhradu. A také si určil, kdo že by jí měl být. Reds mají eminentní zájem o Fabiana Delpha z Aston Villy. (Zdroj: bbc.com)

Juventus by rád Jovetiće a Paulinha

Podle informací italského tisku chystá Juventus dva nákupy. Prvním by mohl být Stevan Jovetić z Manchesteru City. O jeho angažmá v Anglii se nedá říct, že by bylo úplně úspěšné, zčásti za to ale mohlo i vleklé zranění. Na druhou stranu, Citizens podle zákulisních zpráv vynaložili sumu 38 milionů eur za příchod Bonyho Wilfrieda a není pravděpodobné, že by s ním počítali jen jako prosté rozšíření kádru. Stevan Jovetić doposud plnil roli náhradníka a v pořadí manažera Manuela Pellegriniho byl až třetím útočníkem za jasnou dvojicí Sergio Agüero a Edin Džeko. S rolí čtvrtého hráče v pořadí by se pravděpodobně jen velmi těžce smiřoval.

Dalším faktorem, proč by se tento přestup mohl uskutečnit, je to, že trenér Staré dámy Massimiliano Allegri požádal vedení o koupi ofenzivního záložníka a na tomto postu by Jovetić hrát dokázal. Mladý černohorský útočník by navíc tvořil alternativu do útoku, kde je nyní Carlos Tévez a Fernando Llorente. Tévez ale nemá v plánu prodloužit smlouvu a mladík Alvaro Morata je spíše zklamáním. Záložní řadu by pak Bianconeri rádi posílili o schopnosti středního záložníka Paulinha, který momentálně nemá příliš důvěru na White Hart Lane. (Zdroj: gazzetta.it)

Tottenham blízko angažování Carlose Baccy?

Manažer Pochettino údajně není spokojen se svými útočníky. Snad s výjimkou Harryho Kanea nemá nikdo z nich jisté místo v základní sestavě. Platí to i pro španělského útočníka Roberta Soldada. Ten sice v La Lize exceloval, ale anglický styl mu příliš nesedí. Až doposud vstřelil Soldado jen tři branky za 22 zápasů, což manažera Pochettina neuspokojuje.

Hledá proto schopného zakončovatele do tandemu s nadějnou hvězdou Kanem. Podle informací BBC již má vytipovaného hráče, který jeho představám dokonale vyhovuje. Také tentokrát je ochoten lovit ve španělských vodách, protože jeho přestupový cíl hraje za Sevillu a jmenuje se Carlos Bacca. Kolumbijský střelec potvrzuje svoji formu také v letošní sezoně, když nastřílel 11 branek za 24 utkání. Anglická média uvádějí, že Spurs jsou ochotní zapojit do obchodu právě Roberta Soldada, který by putoval opačným směrem. (Zdroj: bbc.com)

Zakotví hvězdný Eto'o v Janově?

Sampdoria Janov by se mohla velmi brzy dočkat hvězdné posily do útoku. Ten před časem opustil Manolo Gabbiadini, který odešel hledat štěstí do Neapole. Kromě Luise Muriela z Udinese by ale trenér Siniša Mihajlović rád přivedl dalšího střelce. V zákulisí se mluví o tom, že do janovského přístavu by mohl brzy "připlout" zkušený střelec Samuel Eto'o. Jeho akvizice by odpovídala profilu trenéra Mihajloviće, který chtěl hrotového hráče, který má mnoho zkušeností a je technicky dobře vybaven. Kromě toho by tento obchod potvrdil slova majitele Blucerchiati Massima Ferrera, který chce Sampdorii dostat do Ligy mistrů. (Zdroj: corrieredellosport.it)

AS Řím loví Luize Adriana

Římské AS by mohl v poměrně brzké době opustit útočník Mattia Destro, o kterého se kromě jednoho anglického klubu zajímá především italská konkurence. Eminentní zájem pak pochází z Milána, protože tamní trenér Pippo Inzaghi není spokojen s kvantitou hrotových útočníků. Mattia Destro sice nějakou dobu působil v kádru městského rivala, ale kontakty mezi oběma zainteresovanými stranami naznačují, že Destro by mohl již brzy působit právě u Rossoneri.

Pokud by AS přistoupilo na variantu půlročního hostování s opcí na trvalý přestup, stálo by před otázkou, koho na místo Destra. V zimním období je těžké najít kvalitnějšího zakončovatele, který by byl ochoten opustit svůj tým, ale sportovní ředitel Walter Sabatini již připravil i "nouzový plán". Hlavním adeptem určil po poradě s trenérem Rudim Garciou Brazilce Luize Adriana ze Šachtaru Doněck. 27letý útočník dal letos v ukrajinské nejvyšší soutěži čtyři branky, v základní skupině Ligy mistrů připojil dalších devět branek. Navíc mu v létě končí smlouva a nezdá se pravděpodobné, že ji Adriano prodlouží. (Zdroj: tuttosport.com)

Bulvární perla týdne

Dnes jsme již mluvili o možných návratech a setkáních starých známých. Teď v nich budeme pokračovat novinkou z Bundesligy. Thomas Müller je totiž podle anglického bulváru na odchodu z Bayernu Mnichov. Mladý německý střelec si prý svému agentu postěžoval na stereotyp a řekl mu, aby mu pomohl odejít z Bavorska. Rád by se prý znovu setkal se svým někdejším trenérem Louisem van Gaalem. Ten již několikrát prohlásil, že United budou kupovat pouze hráče té nejvyšší kvality. A tím Müller bezpochyby je. Podaří se německému reprezentantovi opět se setkat s van Gaalem v dresu United? (Zdroj: dailymail.co.uk)

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it, bbc.com, goal.com

Komentáře (72)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A my?

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis do City

Reagovat
smazaný uživatel

gareth bale do united na LB

Reagovat
Furia Ceca

"Tévez ale nemá v plánu prodloužit smlouvu a mladík Alvaro Morata je spíše zklamáním." To je teda hodně silnej výrok... A Jovetiće a hlavně Paulinha u nás nechci - Brazilci a Juventus, tohle spojení nikdy nefungovalo.

Reagovat
Furia Ceca

I když takovej Anderson by mi nevadil.

Reagovat
kiwwi

berte ho

Reagovat
Furia Ceca

Toho Lazio v rámci Itálie asi neprodá...

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladám že myslel Felipe Andersona z Lazia

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
FUnk

ne z MU andersona

Reagovat
kiwwi

a co keby si predpokladal, ze ja som si robil srandu

Reagovat
mayday

Určitě.

Reagovat
risk je zisk

je těžké zklopit hlavu co?

Reagovat
smazaný uživatel

Aka kataalnska ...ka to pisla ??

Reagovat
BBystr

to je jedno kto to pisal ved ma pravdu ... Morata je uplne poleno taky Jese je pat krat lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
prazakj

BBystr má recht. Článek vytáhl doře drby ze zahraničí a Morata je vážně pádlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Emerson?

Reagovat
Furia Ceca

Tacchinardiho na jeho pozici jsem měl radši.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězdný Eto'o, to už je větší hvězda Helča Vondráčková

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Blbec Etoó, v Ajaxu by byl za hvězdu.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Muller

Reagovat
Sosi

Takže Necid a ten druhej?

Reagovat
smazaný uživatel

Muller

Reagovat
smazaný uživatel

z vyroku van Gaala bych blil...

Reagovat
Gareth Bale 11

Prosím, ať si někdo Paulinha vezme už.

Reagovat
smazaný uživatel

ani se mi nechce věřit, že by o něj ambiciózní klub jako Juventus měl vážný zájem, ale pokud by opravdu odešel, tak bych si moc nestěžoval.

v tomhle přestupní období z naší strany neočekávám nic většího, jsem rád už jenom za toho Yedlina. ale kdyby přece jenom něco, tak by nebylo od věci porozhlédnout se po někom i na RW. představa, že budeme hrát o poháry s brzdou jako Lamela + sebestředný Townsend jako backup, je skutečně děsivá.

Reagovat
FUnk

+lennon. Chce to at se koupi poradne CM, ale to asi az v lete

Reagovat
smazaný uživatel

já mám Aarona docela rád, ale abych byl objektivní, tak jeho výkony mají sestupnou tendenci, no. jinak, nedávno jsem uvažoval, co asi tak dělá BAE a jestli ještě třeba nějak uvažuje o své budoucnosti nebo tak něco.

Reagovat
FUnk

ten jezdi metrem sem a tam.....

Reagovat
Gareth Bale 11

Kéž by ho chtěli a kdyby ne oni, tak kdokoliv. A křídlo to chce, Lamela má dobrý 1 z 10 zápasů a Townsend vlastně to samý, akorát to navíc drbe a furt jen střílí, mohl by se srovnat v tomhle. Lennona mám rád, ale už to není co bývalo, což je jasný. A hlavně to chci, jako už asi roky, útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by si vziať rovno aj Soldada, keď hľadajú strelca

Reagovat
smazaný uživatel

podla jeho vykonov som taky rad ze ste nam ho minuly rok vyfukli.. dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
homeles8

však tu byl článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si zajebal vtip

Reagovat
Filipow

předchvilou mi ho ve FM koupili United za 30 mega..

Reagovat
smazaný uživatel

Dailymail jede svou ligu zase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kdokoli Müllera angažuje, nemůže prodělat. O tomhle hráči nemám pochyby, že se chytne kdekoli. Se svou buldočí povahou rozbije jakoukoli obranu

Reagovat
VanKun88

Doklepávač

Reagovat
FUnk

soldado za baccu, kdo to tam zase vymyslel, to uz radeji toho ingse.......

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád dokola, furt si v Tottenhamu stěžujou že nemůžou najít svého vysněného kanonýra ale když už začal Adebayor střílet góly tak ho ti dva moulové Villas Boas a teď Pochettino posadili na lavičku a do základu strčili parodii na útočníka jménem Soldado, potom jednoho krásného dne nastoupil Adebayor a znovu se gólově prosadil, jenže osli zůstanou osly a znovu přišla na řadu spící princezna Roberto.

Reagovat
FUnk

adebayor hral pet zapasu v kuse dobre a potom ho dalsich patnact nebylo videt.....

Reagovat
smazaný uživatel

No tak pořád tisíckrát lepší než ten španělskej tragéd

Reagovat
Gareth Bale 11

U Adeho je problém v tom, že když nedá gól, je pro tým k hovnu. Místo aby byl na hrotu, běhá na půlce, zdržuje útok tím jak ten míč drží, místo aby ho rozdal, navíc je línej na krok. Soldádo góly nedává, ale na tom hřišti se rve, do mezihry je platný, že u to nepadá je věc jiná, ale nehrajeme s ním v 10.

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Jovetic

Paulinha člověk se zdravým rozumem nemůže myslet vážně (ted nemyslím tebe, Ondro)

Reagovat
Talker

Paulinha cpali v létě k nám...

Reagovat
Talker

Náhrady za Pogbu a Vidala - Paulinho a Ramires...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
prazakj

Doufejme, že Paulinha ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Muller? A kam ho dáme? Do obrany?

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi to nepravděpodobný, ale když už, tak asi vedle Persila ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Bacca je ve skvělé formě. Takovouhle transakci bych provedl až na konci sezóny (jestli vůbec) a to jen proto, že to Soldadovi to ve Španělsku dobře kope.

Reagovat
smazaný uživatel

Levante má záujem o Gilardina

Reagovat
papanegra

LFC chystá výměnu průměráka za průměráka a ještě na tom určitě prodělají 10 mega..

Reagovat
ACSMan

I když je to určitě kačice tak kde by jako Muller v MU hrál? Wingbacka?

Reagovat
kardous

Falcao zpátky do Monaka a místo něj Müller.To by bylo výtečné.

Reagovat
mimi_united

K nám Hummels, Strootman/Wilshere

Reagovat
smazaný uživatel

Nejakyho precenovanyho jugose i s paulinem at si strceji nekam! Juve nepotrebuje nymandy

Reagovat
smazaný uživatel

Ta bulvarni perla...jsem cekal ze to bude vtipek a bude tam neco normalniho, podlozenyho kdyz nahore jsou to jen sracky a lzi

Reagovat
prazakj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele