Premier League v kostce (23. kolo)

03.02.2017, 20:33
Aktuality
Vložené kolo nenabídlo žádné velké gólové hody ani velkolepé podívané okořeněné krásnými brankami či lámáním rekordů. Největší událost má tak bezpochyby na svědomí legendární útočník Peter Crouch, jenž se konečně zapsal do nesmrtelné společnosti Shearera, Lamparda, Rooneyho a spol. Proti Evertonu vstřelil jubilejní stý gól v Premier League.

Po takovém milníku nemohlo následovat nic jiného než robotí tanec, tolik typický pro tohoto sympatického a krajně nekonvenčního dlouhána. Sám Crouch po utkání prohlásil, že se při oslavě cítil značně ztuhlý, neboť ji na hřišti nepředvedl dobrých deset let. A od nynějška si ji prý užijí už jenom společní hosté na svatbách a oslavách...

Přesto nebyl tento kouzelný moment v uplynulém kole tím jediným, který může letošní sezónu do jisté míry definovat. Na Anfield Road přijela k očekávanému šlágru Chelsea a po remíze 1:1 ještě navýšila svůj náskok na čele. Před Tottenhamem a Arsenalem vede o plných devět bodů, protože Gunners senzačně prohráli s Watfordem a Spurs jen remizovali na půdě Sunderlandu.

Black Cats nadále zůstávají poslední s pouhými šestnácti body na kontě. O bod víc má po remíze s Manchesterem United Hull, který pod Marcosem Silvou herně vzkvétá. Výměna trenéra se dokonale vyplatila Swansea, Paul Clement vytáhl Labutě ze sestupových pozic, porazil totiž Southampton. Osmnáctý je i přes vítězství v Bournemouthu Allardycův Crystal Palace.
Zápas 23. kola: West Ham - Manchester City

Utkání Liverpoolu s Chelsea bylo místy skutečně strhující, především v závěru se hrálo nahoru - dolů. Ofenzivní koncert Manchesteru City na olympijském stadionu byl však ještě o stupínek výš. V prvním dějství se Guardiolova útočná pětice proměnila v dokonalý stroj, jehož veškerá kolečka pracovala na plné obrátky. 3:0 a nebylo, o co hrát. Po obrátce přidal Touré ještě jeden gól a Slaven Bilić musel skousnout další domácí hořkou pilulku.



Podrobnější sestřih si můžete prohlédnout zde.
Gól 23. kola: David Luiz

Zlí jazykové můžou namítat, že Mark Clattenburg fouknul do píšťalky příliš brzy. Že by Mignolet jinak střelu měl. Jenže David Luiz provedl svůj přímý kop naprosto perfektně. Využil momentu překvapení a svůj pokus výjimečně neposlal vysoko nad, ale přesně k tyči. Paráda.


Zákrok 23. kola: Simon Mignolet

Tohle nebyl klasický penaltový zákrok, kdy gólman "jednoduše" vystihne stranu a vklíní ruce před míč. Simon Mignolet sice stranu logicky vystihl, ale Costův pokutový kop mu mířil pod tělem, s čímž mají brankáři velké potíže. Mignolet ale stihl pravou ruku vytrčit do cesty balónu a stal se alespoň částečným hrdinou.


Hráč 23. kola: Gylfi Sigurdsson

Jak řekl Gary Lineker, kde by Swansea byla bez Gylfiho Sigurdssona? Islandský záložník se tentokrát ze své "obvyklé" pozice falešné devítky posunul na levé křídlo, odkud dirigoval hru Labutí. Předvedl komplexní výkon, jímž šikanoval obranu Saints, kterou navíc zničil dvěma situacemi. Nejprve rohovým kopem posadil gól na hlavu Mawsona, načež vstřelil sám vítěznou branku.


Břídil 23. kola: Aaron Ramsey

Tohle se prostě nepovedlo. Aaron Ramsey nebyl břídil v pravém slova smyslu, protože ke svým nešťastným momentům přišel jako slepý k houslím. Nutno však přiznat, že Kaboulovu gólovou střelu mohl místo teče úplně zblokovat; a Gabrielův trestuhodný aut, vedoucí ke druhému gólu Hornets, nejspíš mohl zpracovat či odkopnout. No, a za dalších pár minut se zranil...


Hvězdy 23. kola dle WhoScored.com

1. Gylfi Sigurdsson (Swansea) - 8.80
- gól, asistence, 6 střel, z toho 3 na bránu, 3 klíčové přihrávky, 2 úspěšné průniky

2. David Luiz (Chelsea) - 8.65
- gól, 4 přerušené útoky soupeře, 6 vyhraných vzdušných soubojů, 12 odklizených balónů

3. Younes Kaboul (Watford) - 8.55
- gól, 3 obranné zákroky, 7 vyhraných vzdušných soubojů, 8 odklizených balónů
Ideální sestava 23. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Eldin Jakupović navázat na trend z letošní sezóny a proti Manchesteru United se opravdu vytáhl. Bosenský gólman exceloval šesti zákroky a udržel čisté konto. Nejlepší zásah si schoval proti ráně Juana Maty, jenž měl odkrytou polovinu brány.

Absence dobrých výkonů krajních obránců způsobila poměrně hybridní rozestavení 3-2-4-1, ve kterém se skví trojice stoperů. Lamine Koné výtečným výkonem anuloval snahu Tottenhamu, Michael Keane odehrál výtečný zápas proti Leicesteru, navíc nahrál na jediný gól Burnley. David Luiz pak kromě parádního gólu prakticky neudělal jedinou chybu, byl výborný celý duel, a to přesto, že dohrával zraněný.

V dresu Chelsea zazářil taky N’Golo Kanté, byť hlavně v druhém poločase. Liverpool ničil 14 obrannými zákroky, po změně stran skutečně exceloval a napravil tak průměrný výkon z půle první. Výborně zahrál i Charlie Adam, jenž zásoboval dobrými míči Petera Crouche a navíc založil akci před jediným gólem Stoke.

Za výhrou Watfordu proti Arsenalu stojí velký kus štěstí, ale taky výkon Etienna Coupeho, jenž mimo jiné (a bylo toho dost) vytvořil akci před druhým gólem Hornets. Nad všemi však čněl Gylfi Sigurdsson, hráč kola. Největší zastoupení má Manchester City, v jehož řadách zářil i Kevin De Bruyne, střelec jednoho gólu, který byl metronomem hry Citizens.

Dařilo se i Davidu Silvovi a Raheemu Steringovi, ale o něco lepší byl Leroy Sané. Nahrál na jeden gól a založil akci před brankou další. Tu vsítil Gabriel Jesus, který sice mimo gól a asistenci nic extra nepředvedl, ale v sestavě kola být musí. Žádný jiný mu totiž v toto kole nedokázal konkurovat.
Statistické okénko 23. kola

- přepište dějiny, Leicester je nejhorším obhájcem titulu v dějinách anglických soutěží; z 23 zápasů uhrál pouhých 21 bodů, což je historické minimum

- N’Golo Kanté předvedl proti Liverpoolu ve druhém poločase 12 obranných zákroků (tackles); to je víc než jakýkoli hráč v této sezóně dokázal za celý zápas

- Manchester United sice jen remizoval s Hullem, přesto natáhl svoji neporazitelnou ligovou sérii na 14 zápasů; to je momentálně nejdelší série v elitních pěti evropských ligách

- Yaya Touré proměnil proti West Hamu penaltu a dokonale dokumentoval svoji specializaci; dosud totiž uspěl při všech jedenácti pokusech, což ho staví na absolutní špičku pyramidy mezi exekutory

- Peter Crouch vstřelil proti Evertonu čtvrtý gól z posledních pěti zápasů; mimo to zkompletoval kýženou metu 100 gólů v Premier League

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (106)

Přidat komentář
Busby babes

kolikar byl letos golman kola ten, co chytal proti nam?

Reagovat
Rezan

Skoro vždycky

Reagovat
Emqick

Ustohal psal zas vožralej ..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Wigan - Sheffield Wed na Skysports https://goo.gl/RN92PZ

Reagovat
Snatus

Chvíli jsem koukal, a teda hrozný fotbal.

Reagovat
Miguel19

Zrovna u toho druhého gólu bych Ramseyho vinil nejméně. Tam jsou strašně srandovní Coquelin a Mustafi.

Reagovat
Frantszek

Black Cats zacali se zachranou uz tak brzo? Kde pak bude sranda na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League v kostce aneb Jesu(i)s City, Diego Kante score

Reagovat
Hai

Ramsey u toho druhého gólu si to dával na Lucase

Reagovat
kiwwi

unbeaten

Reagovat
smazaný uživatel

unwinning

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Counter

Reagovat
kiwwi

pff mame viac vyhier ako remiz

Reagovat
Busby babes

doma ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hyrax

Reagovat
icemike

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Člen_zlořádu

Zabils

Reagovat
raduinho

Reagovat
paver

Jen jedna malá výtka. Jakupovič je sice rodák z Bosny, ale se švýcarským občanstvím

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Adam Charlie

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jak je to s nákupem lístků na PL, dejme tomu na Spurs. Co tak proklikávám web, tak je potřeba nejprve platit nějaký membership a pak teprve nakupovat. Nejde to i bez toho? Jak tohleto funguje? Třeba u zápasu se Stoke vidím, že je opened for general sale, to by snad mohlo jít i bez toho, ne?

A ohledně placení membershipů, svým způsobem mě láká to, že to zajišťuje pozici na čekací listině pro permanentkáře. Ale přijde mi naprosto nepředstavitelné si půl života platit membership, abych pak za 30 let dostal možnost koupit si permanentku, až vychcípá 60000 lidí ve frontě přede mnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí být zaregistrovaný na ofiko stránkách a lístky general sale si můžeš koupit, ale první na řadě jsou samozřejmě membership, tak většinou zbudou jen horší místa. Byl jsem na Spurs zatím jen dvakrát - jednou na WHL za bránou a podruhé loni ve Wembley na hlavní tribuně v nejvyšším sektoru, ale ani jednoho nelituju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no super, sem jsem se nedostal, asi něco prubnu

Reagovat
Cobra

Kdy by si chtěl jet? Já to plánuji někdy na jaře a nemám s kým, jelikož každý známý je Čukotkář nebo Gunner.

Reagovat
Busby babes

tak s nima jed na vzajemnej zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

S cukotkou uz nic nebude a na posledni NLD na Lane budou listky za barak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nevím, teď přemýšlím, že bych se plácnul přes kapsu a jel tam i víckrát, dokud WHL stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaky brezen-duben bych se taky pridal.

Reagovat
Mastný Chobot

s tými dvoma nado mnou určite nechoď, Cobra, nakazia ťa mrzutosťou

Reagovat
Counter

Reagovat
Mastný Chobot

vrátiš sa jak grumpy cat, ver mi

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych rád jel ke konci sezony, pokud to práce dovolí.

Posledně jsem na Spurs byl s dvěma kámošema co fandí CFC a taky si něco nakoupili u nás v shopu a pak s tím šli na stamford bridge, kde je sekuriťáci prohledávali a chtěli je nechat vyhodit, nakonec se jim vysmáli, že jsou určitě východu.

Reagovat
Busby babes

jak kterej klub. Obecne se nejdriv prodava lidem co maj ten membership a pak to jde do general sale. Takze zalezi jakej je zajem. Na nas nebo treba Arsenal do general sale nejde asi nikdy nic. Kdyz jsem kupoval na Swansea prave s vama, tak to ale slo v pohode. asi jen registrace na strankach.

Ne vsechny kluby myslim maji membership clenstvi.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to dava smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som zvolil ako zápas kola určite LFC-CFC, vo WHU-City sa po penalte "už len dohrávalo", čo trochu zráža celý zápas.

Reagovat
Mimalu

stejně je to ale úsměvné, United 14 zápasu v lize neprohráli a stejně jim to stačilo jen na posun ze 7. na 6. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tiez majú najviac remiz v lige

Reagovat
kiwwi

no pretoze timom nad nami okrem Chelsea sa darilo plus minus na chlp rovnako

Reagovat
Mimalu

tak já chápu proč tomu tak je, nicméně pořád je poměrně neobvyklé že tým na 7. místě po sérii 14 zápasu bez prohry se posune jen o jednu pozici.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mr.Mike

už sem se tu jednou ptal a odpovědi sem se nedočkal

neví někdo o nějakých fajn stránkách na způsob Eurofotbalu akorát v AJ?

Reagovat
Mr.Mike

děkuju

Reagovat
PJ

za málo

Reagovat
Counter

Co tím myslíš? Že se tam hodně diskutuje?

Reagovat
Mr.Mike

spíš různý zajímavý články, přestupy, preview, výsledky a souhrny z předních lig atd..

Reagovat
Lacko_Boh

Zbytočnosť, www.eurofotbal.cz je najlepší,dozvieš sa všetko potrebné zo sveta futbalu + všetko potrebné zo sveta kinematografie a sveta vladis271

Reagovat
bbbauch

all you need is ef

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Všechna zavedená média mají svou fotbalovou sekci, záleží už jen na tvém vkusu. SkySports, ESPN, Guardian, BBC, Telegraph, Independent, Eurosport... Sám ale třeba nechodím na žádné takové stránky, místo toho beru všecko z twitteru, kde sleduju novináře (nebo přímo ta média), kteří tam své články sdílejí.

Reagovat
kiwwi

Reddit - > soccer

Reagovat
Zaschrona

+ jednotlive subreddity tymu + fanouskovska fora jednotlivych klubu + Twitter je podle me dostacujici kombo

Reagovat
smazaný uživatel

Mignolet super a velmi dolezity zakrok, ale ten Jakupovicov bol uplne z inej kategorie. Navyse mal aj dalsie velmi dobre.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/FullTimeDEVILS/status/827621661780344836

Evra rika, ze ho nekdo v klubu nechtel... zajimavy. Woodward?

Reagovat
Busby babes

a jeste dve zpravy od nas, Basti byl dopsanej na soupisku pro EL.

A druha spatna, Pereira se zranil a prej nejak blbe, takze jsme povolali zpatky Deana Hendersona z Grimsby. Odpoledne to bylo chvili na twitteru docela vtipny, protoze se jen objevila zprava o jeho navratu a Grimsby k tomu napsalo, ze duvod je significant injury of first team goalkeeper. Takze panika o DDG.

Reagovat
Coutinho10

btw myslite, ze Aguero bude uz hrat nebo ho Jesus zase nahradi

Reagovat
13

Jen si zariskuj s Aguerem.

Reagovat
Coutinho10

protoze ja vim jak to bude, kdyz ho prodam

Reagovat
Counter

Určitě už hrát bude. Určitě. Byla by velká škoda nevzít si ho do fanty.

Reagovat
Coutinho10

problem je ten, ze ja ho tam mam, ale uz mi s nim dochazi trpelivost a uplne to vidim...sundam ho a on da hattrick

Reagovat
Counter

(já si dělal legraci, sám bych se ho zbavil, protože je ohromně drahý, a přitom to letos není taková jistota bodů jako obvykle)

Reagovat
Coutinho10

j uz se k tomu dlouho odhodlavam...je fakt, ze tedkom to posledni kolo i pred zapasem byly zpravy, ze neni mozna nebude v zakladu kvuli drobnymu zraneni, ale zase i presto, ze Jesus je neskutecnej, tak neverim uplne tomu, ze by Kuna odstavil...takze mu davam posledni sanci...myslim si a doufam, ze zejtra bude hrat a snaf nebudu litovat jinak me prekvapuje, ze jeho cena nejde dolu...cekal bych, ze hodne lidi bude vyndavat, ale asi maj taky trpelivost

Reagovat
Counter

Ty algoritmy jsou tuším nastaveny tak, že snáze padá cena hráči, kterému předtím vylétla nahoru, zatímco od té základní (předsezonní) to jde dolů jen hodně ztuha.

Reagovat
Coutinho10

j aha tak tjn...tak aspon nejsem tolik pod tlakem padajici ceny...ale kdyz k tomu dojde, tak teda budu asi vahat mezi Lukakem a Kanem...Lukaku se dneska zrovna vystrilel, tak uvidime jeste co Kane...u Costy jsem udelal dobre, ge se ho nezbavil..dnes 2 asistence a Barnes taky gol

Reagovat
smazaný uživatel

na supisku lm sme dali sanoga, jenko tam neni

Reagovat
Counter

Už teď jsme prohráli

Reagovat
smazaný uživatel

jenkov banter je len taka srandicka na skupinovu fazu, tu uz ale ide do tuheho. sanoga sme si cely rok setrili a teraz ked ho z nicoho nic vypustime uvolni sa tolko nahromadeneho chaosu, ze giroudov skorpion bude oproti tomu akvariova rybka

Reagovat
Lacko_Boh

to musí vidieť každý. Ale myslím, že M. Counter je už tak hlboko ponorený do futbalu ze čím pochopitelnejsi Wengerov krok tým väčšiu vedu za tým hľadá.

Reagovat
Counter

Tohle není věda, this is madness!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I love you Peter Crouch

Reagovat
Kucka

Zákrok Jakupoviće proti Matovi taky luxusní, pro mě skoro lepší než Simon.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger has come in for intense criticism after the 2-1 defeat to Watford on Tuesday, but says coping with that is something all modern managers have to deal with.

“We live in a society that is like that and it is difficult for me to change that,”he said.

“I focus on what I can influence. I live with the response of society. You [the media] are more the captors of what is going on in society.

“Do we go the right way? Maybe. But if you look at society all over the world, we are not really sure.

“Is it worse than it was five or 10 years ago?

“Yes, of course, because everybody can express their frustrations in the fraction of a second, and there is no time to take any distance from what happened.”

Reagovat
Mastný Chobot

mal by ísť do politiky

Reagovat
Hachim Mastour

Ľudia otvárajú ústa ale nehovoria shit...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jesus Dal gól, takže hned hype?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Gareth Bale 11

Zákrok kola měl být určitě Jakupovič, proti tý střele Maty z metru.

Reagovat
Counter

Ibra řekl, že ne, a Usty se trapně nechal zlomit.

Reagovat
Busby babes

tak tam tomu golmanovi zbyva jen se roztahnout jak to jde a modlit. Ne, ze by to u penalty taky nebylo o stesti, ale prijde mi to takove mene nahodne nebo jak to napsat.

Reagovat
Usty

Mohly být oba určitě

Reagovat
Busby babes

zas si dal Jakupovice do sestavy, tak ma kazdej neco.

Reagovat
Usty

Právě Navíc Migno měl lepší video, žejo..

Reagovat
Counter

Já jen tak srandoval, neviděl jsem ani jedno

Reagovat
Busby babes

tak jedno video mas nahore.

Reagovat
Godwinson

Však penalta je čistě o štěští. Tím spíš, když ti dá hráč takový dárek a kopne to jak úplnej debil. Poslední chycenou penaltu jsem viděl někdy od Heatona 2012

Reagovat
Busby babes

no ne uplne. dneska uz se to dost analyzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez taky slusne podrzel Watford. Typ brankare co bud neskutecne podrzi nebo posere zapas :)

Reagovat
shitcool

Héctor Bellerín - totálně jeho gól a ještě se nechá vystřídat ... zlo

Reagovat
Counter

Dostal loktem do ksichtu a měl z toho otřes mozku. To bych mu až tak nevyčítal.

Reagovat
kylo ren

Poraďte nejakou dobrou gamesu pro android

Reagovat
Hachim Mastour

Virtual Beggar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele