Premier League v kostce (15. kolo)

12.12.2016, 22:35
Názory a komentáře
V sobotu jsme si užili gólovou hitparádu, v neděli pak taktické bitvy, které zase mohly promluvit do pozdějšího boje o ligový titul. Premier League má za sebou parádní víkend, jenž navodil ideální atmosféru před blížícím se vloženým kolem. Největší senzaci mají zase jednou na svědomí Lišáci z Leicesteru. Jamie Vardy hattrickem zničil Guardiolův Manchester City.

Už dlouho jsme nemohli říct, že poslední dny patřily Leicesteru. To, na co jsme si zvykli v uplynulé sezóně, je pryč. Ranieriho mančaft sice v Lize mistrů postoupil z prvního místa, ale v lize tápe - jeho hlavní hvězdy nicméně jako by se před vyhlašováním Zlatého míče vzchopily a daly na vědomí, že 7. (Mahrez) a 8. místo (Vardy) za rok 2016 nejsou žádnou mýlkou.

Manchester City tak kromě respektu ztratil další kousek preferencí na zisk titulu, ke kterému má po deváté výhře v řadě stále nejblíž londýnská Chelsea. Jen o tři body v závěsu je však Arsenal. Gunners věší sice méně honosnou, ale o to delší šňůru zápasů bez porážky. Je dlouhá už 14 duelů.

Velký duel se odehrál i na dně tabulky, a tak Swansea zase opustila poslední příčku. Tam po porážce 0:3 v přímém souboji spadl další kandidát na "padáka" Sunderland. Hull, i díky odsouzeníhodné simulaci Roberta Snodgrasse, uhrál remízu 3:3 s Crystal Palace, stále však splývá v sestupových vodách.
Zápas 15. kola: Leicester vs. Manchester City

Když dával Vardy v 78. minutě už na 4:0, kroutila hlavou snad celá fotbalová Anglie. Tohle je ten Leicester, který předtím pětkrát nevyhrál, málem padal do pásma sestupu a v týdnu dostal od Porta bůra? Vážně? Obrana Man City byla otřesná, ve dvacáté minutě už zoufalý Bravo lovil třetí míč ze sítě a Guardiola si mnul obličej v dlaních. Závěrečný dvougólový spurt do sítě uvolněných Lišek už byl Citizens k ničemu...


Celý záznam zápasu, sestřih z Match of the Day od BBC a mnoho dalšího si můžete prohlédnout zde.
Gól 15. kola: Jeff Hendrick

Mimořádně úrodná sobota přinesla řadu nádherných branek, které by v jakémkoli jiném kole s přehledem braly titul gólu kola. Namátkou druhá branka Jamieho Vardyho, dechberoucí sólo Wilfrieda Zahy nebo patička Stefana Okaky. Rybník jim ale vypálil záložník Burnley Jeff Hendrick. Jak, na to už se podívejte sami...

Zákrok 15. kola: Darren Randolph

V utkání s Liverpoolem sice nejvíc "zazářil" při nešťastném vysokém míči, který věnoval na nohu Divockovi Origimu. Svoji minelu nicméně téměř smazal jiným zákrokem, jímž pro změnu jistému gólu zamezil. Hendersonova technická rána byla naprosto dokonalá a měla parametry stát se jednou z nejkrásnějších branek sezóny. Ze šibenice ji však fantasticky vytáhl Darren Randolph.

Hráč 15. kola: Jamie Vardy

Málokdo čelil v úvodu sezóny takové kritice jako Jamie Vardy. A právem. Anglický útočník byl stínem chladnokrevného zabijáka, který loni nasázel 24 ligových branek. Probudil se však v pravý čas. Guardiolovi nadělil předčasný vánoční dárek v podobě hattricku, když řídil šokující vítězství Leicesteru nad Manchesterem City. Je snad definitivně zpátky?

Břídil 15. kola: John Stones

Konkurence byla velká. Zápas, nebo alespoň částečně, svým týmům zadrbali Harry Kane, Gareth McAuley, Darren Randolph nebo liverpoolské duo Matip - Karius. John Stones měl ale nejspíš ještě o fous navrch. Od Leicesteru inkasoval hned čtyřikrát; při prvních dvou gólech Vardyho jako by nebyl (byť Kolarov byl možná ještě hrůzostrašnější), načež mu věnoval hattrick velice nepovedenou zpětnou přihrávkou.

Hvězdy 15. kola dle WhoScored.com

1. Jamie Vardy (Leicester) - 10.00
- 3 góly, 6 vyhraných vzdušných soubojů, 2 úspěšné průniky

2. Stefano Okaka (Watford) - 9.08
- 2 góly, 3 vyhrané vzdušné souboje, 3 úspěšné průniky, 4 obranné zákroky

3. Fernando Llorente (Swansea) - 9.07
- 2 góly, 7 vyhraných vzdušných soubojů, 1 obranný zákrok
Ideální sestava 15. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Při slabé ofenzivní potenci Manchesteru United je jistota v bráně klíčová. A David De Gea jistota je. Proti Tottenhamu si k čistému kontu pomohl čtyřmi zákroky, přičemž hlavě dva zásahy proti přímým kopům Christiana Eriksena nepatřily k nejsnazším. Rudé ďábly táhl k nejtěsnější výhře i Phil Jones. V poslední minutě parádně obral ve vápně Dannyho Rose, celkem přerušil pět akcí a zblokoval hned čtyři střely.

Dokonalý návrat do sestavy, byť kvůli zranění Mustafiho, zažil Héctor Bellerín. Nahrál na první gól a celkem pro spoluhráče vytvořil tři šance. Oproti Josému Holebasovi je však ještě žabař, protože ten nahrál dokonce na dvě branky. Standardní situace jsou jeho skvělou doménou. Zato Gary Cahill se činil ryze v obraně. Proti WBA se nečekalo, že bude mít Chelsea problémy v defenzivě, ale kdyby Angličan dvěma parádními zákroky ve vápně nepřerušil akci hostí, mohlo být pro lídra tabulky zle.

Wilfried Zaha má poslední týdny vynikající formu. O víkendu to potvrdil na hřišti Hullu, kdy táhl celou ofenzivu Crystal Palace prakticky sám. Jeden gól ostatně sám dal, na další nahrál a pak ještě vybojoval penaltu. Křídelní prostory ovládal také Henrik Mchitarjan, střelec vítězného gólu v šlágru Man Utd se Spurs. Kvůli jeho komplexnímu výkonu se do sestavy nedostal třeba Riyad Mahrez.

I uprostřed pole byl tenhle týden nátřesk. Nominaci by si mohli nárokovat defenzivně precizní Leon Britton či Etienne Capoue, dobře zahrál taky Ander Herrera. V ideální sestavě je nicméně Gylfi Sigurdsson, jehož přínos do hry trápící se Swansea je zcela esenciální. Gól a asistence je špičkou ledovce jeho výkonu proti Sunderlandu. Totéž se dá tvrdit též o Jeffu Hendrickovi, tahounovi Burnley a střelci fantastické branky v utkání s Bournemouthem.

V útoku nevyzbylo místo na dvojnásobného střelce Fernanda Llorenteho nebo hvězdu Chelsea Diega Costu. Všechny totiž zastínil Jamie Vardy, který způsobil poprask hattrickem do sítě Man City a dočtete se o něm výše. Na hrotu jej doplnil Stefano Okaka - překvapivě agilní útočník Watfordu rozhodl dvěma góly duel s Evertonem.
Statistické okénko 15. kola

- Chelsea porazila WBA a vyhrála už devátý ligový zápas v řadě; zaznamenala tak svou nejdelší sérii od dubna 2007 a nejdelší sérii Premier League od dubna 2014 (Liverpool - 11 vítězství)

- Gareth Barry proti Watfordu nastoupil k 609. zápasu v Premier League; dorovnal se tak v počtu utkání k Franku Lampardovi a výše už stojí pouze legendární Ryan Giggs

- Tottenham podlehl po Chelsea i Manchesteru United (1:0); poprvé od března 2014 tak prohrál dva venkovní zápasy v řadě

- Adam Lallana naběhal v zápase proti West Hamu 13,7 kilometru; překonal tak maximum této sezóny v Premier League (shodou okolností také své)

- v sobotu bylo k vidění 29 gólů; je to největší množství branek, které kdy padlo, pokud se v jeden den hrálo šest utkání
Nejvtipnější momenty 15. kola

1. Steward coby skutečný ochránce zdraví fotbalistů



2. Závod zvaný Premier League

3. Poslušný Mark Hughes


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (93)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Gól kola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MySch017

Jones bol skvelý, ale čo predviedol Rojo, tak to klobúk dole možno čísla nemal lepšie, ale ten herný prejav bol lepší, aspoň naoko. Fakt perfektný výkon proti Kaneovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"V útoku nevyzbylo místo na dvojnásobného střelce Fernanda Llorenteho nebo hvězdu Chelsea Diega Costu."

neuvěřitelné

Reagovat
smazaný uživatel

A nikto z Tottenhamu...

Reagovat
smazaný uživatel

ti toho moc nepředvedli

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Ich hráči majú iné kritéria na zaradenie do zostavy kola.

Reagovat
smazaný uživatel

nic proti Tottenhamu nemám jen jsem ti odepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
T44v3tt1

Ty si opravdu postiženej..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nick ti fakt pristane chlapce.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, 1. FC Troll

Reagovat
smazaný uživatel

Nz.

Reagovat
PP

Reagovat
cristiano.K.
Reagovat
Mastný Chobot

to nedopadne dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppík jede pořád dál, jo?

Reagovat
cristiano.K.

se zataženou ruční brzdou, ale jede,jede

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, pan bude motorkar. Co sterace, stiraj?

Reagovat
cristiano.K.

zkus to tady, jestli ti nepomůžou - Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
Svatej

Janko Nezvladajko11.12.2016 17:45#

Ale ještě to zvážím. Stejně mě to tu už nebaví, chodí sem už hodně dětí a kreténů, kteří nechápou nic. Můj klub je bezdůvodně denně napadán a je nás málo, kdo ho brání, to se nedá zvládnout.

Zřejmě ti kreténi hledali svou královnu, proč by taky teď odchazeli.

Reagovat
nani92

konečne úroveň zostavy hodnej PL

Hughes

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

http://www.freeindex.co.uk/job(football-scout)_45697.htm

já o scoutingu nevim fakt nic, ale přijde mi, že to tady může každej jouda tipy, o který 2 týmy by mohlo jít? jinak ale celkem v poho brigádička, 42liber+lístek za zápas

a btw ten prostředník, kterej se o tyhle inzeráty stará, je Čech

Reagovat
pepinho2

nejde o 2 týmy, ale o soutěž s názvem Premier League 2, kde hrají B týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

vetsina lidi je tady z VB

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tech znalosti bych taky rek

Reagovat
Lacko_Boh

* oVB

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kvasha16

no neviem, este som tu asi nevidel nikoho aby sa k tomu priznal

Reagovat
smazaný uživatel

Diego Costa chybí, Usty zklamal

Reagovat
kiwwi

Ani ten Kingov gól nebol na zahodenie

Reagovat
Usty

Ani Boufalův, Costův, Mchitarjanův nebo Danielsův. Byla to fakt hitparáda.

Reagovat
kiwwi

Niekto tu minule dával kompiláciu z decembra 2006...to bolo neskutočne co padlo v jednom mesiaci a teraz taka konkurencia a to ešte tých zápasov bude

Reagovat
Steven666

nebolo to vtedy čo dal Scholes ten parádny volej do bránky Aston Villy?

Reagovat
Steven666

jaj to boli krásne časy, sezóna 06/07 bola jednoducho najlepšia

Reagovat
kiwwi

07/08

Reagovat
Carrick

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Krásné góly, všechny. Ale Scholes a Essien nej..

Reagovat
kiwwi

Lampardova raketa tiez not bad

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, kde jsou ty časy, kdy se v PL pálilo z dálky..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Jinak ten chcanec Foxes - City a ještě v prosinci.. chudáci ty jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekná práca z hodnotením

Reagovat
cristiano.K.

Dřevák Henderson se už asi po stý v téhle sezoně ukopl a je z toho zákrok kola

Reagovat
r.mrazik

Když konečně trefí bránu,tak mu chytí...hrozná smůla...ale tak na stý pokus dobrý

Reagovat
fantomas

By mě zajímalo, kolik se takovej dřevák musí "ukopnout", aby přestal bejt dřevákem

Reagovat
fantomas

* kolikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

I kdyby se ukopl milionkrát, tak zůstane wooderem.

Reagovat
cristiano.K.

snad ti pán nad tebou odpoví

Reagovat
smazaný uživatel

Aplikuj si tohle uvažování na svoje podceňování Defoa.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Túto sezónu je až na dva zápasy (zhruba) fakt výborný. najväčšie prekvapenie sezóny pre mňa.

Reagovat
Mastný Chobot

Hughes to myslel ironicky, či už sa tak zmieril so svojim osudom a tým, že nám proste každoročne dáva 6 bodov?

Reagovat
Usty

Podle mě jasná ironie

Reagovat
cristiano.K.

Přivede Pep v zimě na stopera Valdese, když tah s Bravem evidentně nevyšel?

Reagovat
Miguel19

A koho přivede Klopp?

Reagovat
cristiano.K.

Lucas

a ted vážně....k Matipovi prostě potřebujeme stopera. Předpoklad je lov v Německu.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě budeme aktivní a půjde se i po někom do ofenzívy

Reagovat
Maresma

Já teda čekám jenom hráče do ofenzívy, pokud vůbec někdo přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Rulli

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

ještě doplním, není to správné takhle odepisovat Brava když v Anglii nehraje ještě ani rok... chce to čas a hlavně mi máme v první řadě v pytli obranu, ten brankář je zase něco jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea hrozí odečet bodů hold je nikdo na ostrovech moc nemá rád.

Já DOPORUČUJI,ať zkusí klub přetáhnout do ruske ligy. Název budete mit podobny jako PL,nikdo vás nebude srat a Abramovic bude v teple domova. A nám fandům PL se uleví. Díky!

Reagovat
smazaný uživatel

pls.

Reagovat
blade115

Telegraph už tuto variantu označil za velmi nepravdepodobnou. Ale to jen k prvnímu odstavci, ten dobrej ftípek v druhým samozřejmě kazit nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

? dobrý vtip s body

Reagovat
Azazelo RD

To ne, to už by se zase rejpalo hlavně do United.

Reagovat
Snatus

Hold jim každý skládá

Reagovat
icemike

Ja tě asi taky přetáhnu brzo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásný Darren Randolph

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

divny vkus, ale nesudim

Reagovat
smazaný uživatel

zákrok ! ne jako chlap !

Reagovat
FUnk

vlozene kolo PL

Reagovat
smazaný uživatel

Celá ta sekvence Hendrickova golu je naprosto fantastická Už ta obtížná přihrávka z half-voleje, Hendrickovo skvělé zpracování, popostrčení míče tělem, neuvěřitelné zakončení. Jako kdyby si dělali legraci ze soupeře, jak lehce to jde

Reagovat
smazaný uživatel

Jones sa takými výkonmi postupne bude pýtať aj do základu Anglicka.

Reagovat
Zaschrona

zadna laska pro statistiky

Reagovat
smazaný uživatel

Nic > statistiky

Reagovat
Zaschrona

Jsou tady vsechny mozne kategorie lidi... a pak ja.

Reagovat
Pipo123

Neviem či to tu už bolo, ale toto ma strašne rozosmialo https://www.facebook.com/srdceprofotbal/videos/10154361995004125/

Reagovat
PePiG7

nejlepsi je ten Per na konci, jak si to chvata

Reagovat
smazaný uživatel

do pici...ked si predstavim zakrok minuleho kola a teraz ten brankarik z WH ...kokos to je rozdiel...

Reagovat
kylo ren

Poraďte nejakou dobrou gamesu pro android

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele