Premier League - souhrn 34. kola: Arsenal uspěl, vyhrál i Liverpool

20.04., 18:01, aktualizováno 21.04., 19:31
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Evertonu (© AFP)

Arsenal se dostal zpět na první místo, v sobotu večer porazil Wolverhampton a předskočil Manchester City. Totéž se povedlo Liverpoolu, ten si poradil s Fulhamem.

Fulham FC - Liverpool FC 1:3

21.04.2024 17:30

Góly: 45+2. Timothy Castagne - 32. Trent Alexander-Arnold, 53. Ryan Gravenberch, 72. Diogo Jota

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve 34. kole Premier League na Craven Cottage proti Fulhamu 3:1. Tým z města Beatles táhnul v prvním poločase Trent Alexander-Arnold, který ve 32. minutě přidal svůj šestý ligový gól z přímého volného kopu v kariéře, přičemž jich v historii týmu z Anfield Road jen dva hráči zaznamenali více. Aktivnímu Fulhamu bylo odměnou vyrovnání těsně před změnou stran, avšak po ní na hřišti vládli Reds. Razítkem na jejich výhru znamenající bodové dotažení se na vedoucí Arsenal byla 100. trefa Dioga Joty na anglických trávnících.

Liverpool přijížděl do Londýna po vítězství nad Atalantou v odvetném utkání čtvrtfinále Evropské ligy, které však nestačilo k postupu, a výběr Jürgena Kloppa se tak musel rozloučit s druhou nejprestižnější evropskou soutěží. Pokud to myslel tým z Anfield Road alespoň se ziskem titulu vážně, nemohl si dovolit další zaváhání, sebevědomí mu mohl zvednout fakt, že v posledních 13 zápasech prohrál s The Whites pouze jednou.

Tři minuty po úvodním hvizdu vyprodukoval ze své kopačky dlouhý centr Alexander-Arnold, ale hlavičkující Luis Díaz mířil jen těsně vedle levé tyče. O chvíli později se dostal do vápna Díaz, ale jeho přihrávku pod sebe nasměroval Diogo Jota vedle branky. Na druhé straně zkusil své štěstí ranou z voleje Joao Palhinha, ovšem mířil doprostřed branky. Nádherný fotbalový moment připravil ve 32. minutě Alexander-Arnold, jehož výborně zahraný přímý kop zapadl do levé šibenice. O chvíli později chtěl navýšit vedení z dobré pozice Cody Gakpo, ale Bernd Leno vyškrábl jeho pokus nad břevno. V nastaveném čase prvního poločasu doskákal odražený míč do středu vápna, odkud jej uklidil do levého dolního rohu branky Timothy Castagne.

Začátek druhého poločasu byl pro Reds šťastnější. V 53. minutě vystihl přihrávku Harvey Elliott, který posunul míč na Ryana Gravenbercha, jehož střela z hranice vápna zapadla k pravé tyčce. Záložník byl v zápase opravdu při chuti a o chvíli později rozjel kombinaci, na jejímž konci pálil Diogo Jota, ten ovšem trefil pouze Lena. Portugalec své zahozené šance nemusel litovat, neboť v 72. minutě dokázal zakončit protiútok křižnou střelou na vzdálenější tyč. Minutu před koncem doběhl vyražený balon Rodrigo Muniz, ale z úhlu pálil do boční sítě.

Liverpool tak potvrdil proti Fulhamu roli favorita a udržel reálnou naději na zisk titulu. V dalším kole se představí 24. dubna v městském derby na hřišti Evertonu, Chalupáři přivítají o tři dny později doma Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - West Ham United 5:2

21.04.2024 16:00

Góly: 7. Michael Olise, 16. Eberechi Eze, 20. Emerson (vl.), 31. Jean-Philippe Mateta, 64. Jean-Philippe Mateta - 40. Michail Antonio, 89. Tyrick Mitchell (vl.)

West Ham předvedl naprosto hrozivý vstup do duelu 34. kola Premier League, v němž padl na stadionu Crystal Palace 2:5. Už ve 31. minutě zvyšoval na čtyřbrankový rozdíl Jean-Philippe Mateta, jehož snadná trefa z malého vápna symbolizovala naprostý kolaps hostující defenzivy. Vážnost situace demonstroval fakt, že David Moyes ve svých 693 odtrénovaných zápasech v nejvyšší anglické soutěži nikdy neprohrával o čtyři góly takto brzy. Na nepovedeném představení Kladivářů nic nezměnil Vladimír Coufal ani Tomáš Souček, jenž si sice připsal asistenci, ale byl střídán hned o pauze.

Kladiváři se po konci v Evropské lize mohli soustředit na to, aby obsadili alespoň sedmou příčku, která by měla zaručovat účast v pohárech i pro příští ročník. Krátké výlety do jihovýchodního Londýna jim v posledních letech docela vycházely, skoro na den přesně před rokem zde ale v divokém duelu uspěli Orli.

A také tentokrát hrálo vše do karet domácím. Už v sedmé minutě nedosáhl na centr Joachima Andersena brankář Lukasz Fabiaňski a hlavičkující Michael Olise vcelku snadno dopravil balon do sítě. Další trefa na sebe málem nenechala dlouho čekat, jelikož Tyrick Mitchell ve velmi zajímavé pozici pálil jen těsně nad břevno. Na polského gólmana se valila jedna pohroma za druhou, protože záhy střílel sice neúspěšně Mateta, jenže s následnou dorážkou si poradil akrobatickým kopem Eberechi Eze. Třetí úder zasadil Kladivářům sám hostující obránce Emerson, který tečoval balon do vlastní sítě. Krátce po půlhodině hry se mezi šťastlivce s přesným zásahem zařadil po přihrávce z levé strany také Mateta. Až v závěru poločasu o sobě dal v pozitivním světle vědět Souček, díky jehož přiklepnutí hlavou mohl alespoň upravit skóre Michail Antonio.

Již bez českého záložníka na hřišti málem přidal pátou trefu kličkující Eze, proti němuž se ovšem zaskvěl Fabiaňski. Veterán v roli strážce brány West Hamu byl nicméně krátký na další přesné zakončení Matety, jenž přízemní ranou zužitkoval prostrčení skvěle hrajícího Ezeho. Zbytek utkání se už odehrával v klidnějším tempu, které jako by vyhovovalo oběma celkům. Až chvíli před koncem přinesl vzrušení domácí obránce Mitchell, jenž smolně vyrovnal skóre alespoň co do počtu vlastních branek, když si jeho přihrávku nechal kuriózně proplout za záda Dean Henderson.

Crystal Palace přesto v derby uspělo a obralo městského rivala o všechny body. Další duel čeká Orly 24. dubna rovněž doma proti Newcastlu. West Ham nastoupí až o tři dny později proti Liverpoolu.

Více informací k zápasu

Aston Villa - AFC Bournemouth 3:1

21.04.2024 16:00

Góly: 45+1. Morgan Rogers, 57. Moussa Diaby, 78. Leon Bailey - 31. Dominic Solanke (pen.)

Fotbalisté Aston Villy porazili ve 34. kole Premier League Bournemouth 3:1. O vítězství favorita rozhodl svou teprve druhou ligovou brankou v tomto kalendářním roce Moussa Diaby, jenž v 57. minutě využil pobídku kanonýra Ollieho Watkinse. Pro celek z Birminghamu se jednalo o velmi důležitou výhru v boji o Ligu mistrů. Její nové podoby totiž mohlo být součástí hned pět celků anglické nejvyšší soutěže, kvůli tragickému vystoupení jejích zástupců ve čtvrtfinále aktuálního ročníku evropských pohárů se do ní však takřka jistě nakonec podívá jen čtveřice týmů.

Villans sváděli na dálku souboj s Tottenhamem o pozici v elitní čtyřce a místenku v Lize mistrů. Do duelu s Bournemouthem vstupovali povzbuzení postupem do druhého evropského semifinále v klubové historii poté, co zvládli penaltový rozstřel v Konferenční lize na půdě Lille. Proti Cherries je však nečekal vůbec jednoduchý úkol, protože svěřenci Andoniho Iraoly okusili v posledních sedmi zápasech pouze jednou chuť porážky.

Jako první zahrozil už v páté minutě po rychlém protiútoku Watkins, jehož tečovaná rána ale rozvlnila jen horní síť. Po čtvrthodině hry se připomněly také Třešně, prudký pokus Justina Kluiverta pod břevno však jistým zákrokem zneškodnil Emiliano Martínez. Skóre se proto měnilo až ve 31. minutě, kdy po jasném faulu Mattyho Cashe proměnil penaltu Dominic Solanke. V nastaveném čase první půle se ovšem přesného zásahu dočkali také Villans. Morgan Rogers pronikl do vápna, rychlou kličkou oklamal svého strážce a skvělou akci zakončil suverénní střelou pod horní tyč.

Tým z Birminghamu dokonal obrat v 57. minutě. Výborně hrající Rogers vyslal dopředu Watkinse, který přesným pasem před bránu ještě našel lépe postaveného Diabyho a ten už jednoduše uklidil míč k pravé tyči. The Lions ani po vstřelení vedoucí branky neubrali na aktivitě a v 78. minutě se dočkali třetí trefy. Na té měl opět lví podíl Watkins, jenž obešel gólmana a z ostrého úhlu se pokusil zasunout balon do odkryté sítě. To se mu sice nepovedlo, nepřesnou střelu anglického kanonýra ale doklepl do brány Leon Bailey.

Villans tak na úspěch na evropské půdě navázali výhrou v ligovém kolotoči a připsali si tři body. V dalším kole přivítají 27. dubna londýnskou Chelsea, Bournemouth čeká o tři dny dříve dohrávka na půdě Wolves.

Více informací k zápasu

Everton FC - Nottingham Forest 2:0

21.04.2024 14:30

Góly: 29. Idrissa Gueye, 76. Dwight McNeil

Everton porazil v klíčovém utkání 34. kola Premier League na vlastní půdě Nottingham 2:0. Opatrný souboj dvou celků bojujících o záchranu rozhodly dvě dalekonosné střely, když na trefu Idrissy Gueyeho z 29. minuty navázal po změně stran chirurgicky přesným projektilem k pravé tyči Dwight McNeil. Toffees tak odčinili poslední debakl s Chelsea a svému sokovi odskočili na rozdíl čtyř bodů. The Tricky Trees, kteří dokázali na hřištích soupeřů vyhrát od startu ročníku pouze dvakrát, naopak zůstávají jen těsně nad sestupovou propastí.

Do souboje dvou odpočtem bodů potrestaných celků sice vstupoval s minimálním náskokem na svého soupeře Everton, ten však musel v pondělní dohrávce skousnout šestigólový příděl na hřišti Chelsea. Nottingham chtěl využít skvělé formy Chrise Wooda, který v posledních pěti duelech čtyřikrát skóroval, a oplatit Karamelkám prosincovou porážku.

V úvodu se však aktivně prezentoval jeho kolega Neco Williams, jenž několikrát vyzval svými pasy spoluhráče k zakončení a sám na konci páté minuty vyzkoušel pozornost Jordana Pickforda prudkou ranou. Poté začal hrozit i Everton, ze série rohových kopů ale nevyprodukoval nebezpečnou střelu. To se změnilo ve 29. minutě, kdy se Goodison Park radoval z prvního gólu. Úspěšným zakončovatelem se stal Gueye, který se dostal na hranici vápna k odraženému míči a prudkou ranou jej poslal do dolního rohu brány. Nottingham mohl srovnat krok na konci poločasu, Woodovu prudkou ránu zblízka ale perfektním zákrokem zastavil Pickford.

Forest po změně stran zvýšil svou aktivitu. Chvíli před odehranou hodinou dostal na levém kraji příliš prostoru Morgan Gibbs-White, balon ovšem na zadní tyč neusměrnil. Dalších šancí nepřibývalo, naopak Evertonu se dařilo držet míč čím dál častěji na útočné polovině. Toho v 76. minutě využil McNeil. Anglický záložník si připravil na ose hřiště dalekonosný pokus a přesnou ranou o tyč zvýšil náskok týmu z Liverpoolu. V závěru byl z hostujících hráčů opět vidět Williams, který schytal tvrdý úder od McNeila. Ten jej poslal přes reklamní banner způsobem typičtějším spíše pro hokejového obránce, a demonstroval tak převahu Toffees nad neškodným Nottinghamem. V nastavení ještě vyděsila domácí tribuny srážka protihráčů, po níž opouštěl trávník na nosítkách Portugalec Beto.

Everton tedy ovládl i druhé vzájemné střetnutí a odskočil svému soupeři na rozdíl čtyř bodů. Nyní jej čeká městské derby s Liverpoolem, se kterým změří síly 24. dubna. Nottingham o čtyři dny později narazí na Manchester City.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC 0:2

20.04.2024 20:30

Góly: 45. Leandro Trossard, 90+5. Martin Ødegaard

Arsenal se po třech soutěžních kláních bez výhry vrátil na vítěznou vlnu, když ve 34. kole Premier League porazil Wolves na jejich hřišti 2:0. Chvílemi bezradně působící Kanonýry vysvobodil v závěru prvního poločasu nechytatelnou ranou do šibenice Leandro Trossard. Belgický křídelník si devátou trefou v ročníku vylepšil dosavadní střelecké maximum v nejvyšší anglické soutěži a posunul Londýňany zpět do čela ligy. Druzí Citizens však ztrácí jediný bod, a navíc odehráli o zápas méně.

Duben zatím nebyl ani jednomu z celků fotbalově nakloněn. Konec v Lize mistrů proti neoblíbenému Bayernu a rovněž ligová prohra s Aston Villou rozhodně nemohly být pro Arsenal dobrou vizitkou. Hosté z Londýna nicméně chtěli situaci o něco vylepšit, v případě tříbodového zisku ve Wolverhamptonu by se totiž vyhoupli zpět do čela Premier League.

Této více než pozitivní vyhlídce mohl dát reálné rozměry Declan Rice, nicméně s jeho pomalým pokusem z hranice šestnáctky neměl José Sá žádné větší problémy. O chvíli později pálil Rice ze stejné pozice podruhé. Tentokrát však zvolil razanci na úkor přesnosti. Po odehrané půlhodině se nechal jednoduše odzbrojit Jakub Kiwior. Z toho těžil Joao Gomes, který z ostrého úhlu vystřelil na branku Davida Rayi, ale španělský gólman reflexivním zákrokem změnu skóre odmítl. Krátce před ochodem do šaten ustál Gabriel Jesus důležitý souboj ve vápně, následně přiklepl míč připravenému Trossardovi, a ten jej nekompromisně napálil přímo do šibenice.

Po změně stran se dostal do střelecké pozice zády k bráně Kai Havertz. Složitou situaci řešil povedeným volejem z otočky, nicméně trefil jen prostor, kde se pohyboval Sá. Na druhé straně si za obrannou linii Gunners zaběhl Mario Lemina, zasekávačkou se zbavil dotírajícího Gabriela, aby posléze mířil pouze do náruče Rayi. Španělský gólman dodal sebevědomí svému týmu také při nebezpečném centru Tommyho Doyla z pravé strany, když udržel míč před dobíhajícím Leminou v rukavicích. Ještě v nastaveném čase přidal pojistku Martin Ödegaard, který poslal balon z téměř nemožného úhlu kolem nohy brankáře.

Arsenal se tak vyhoupl do čela tabulky. V příští bitvě se v úterý 23. dubna střetne v londýnském derby na domácí půdě s Chelsea, na hřiště Wolves přijede o den později Bournemouth.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Burnley FC 1:4

20.04.2024 16:00

Góly: 52. Gustavo Hamer - 38. Jacob Bruun Larsen, 40. Lorenz Assignon, 58. Lyle Foster, 71. Jóhann Gudmundsson

Fotbalisté Burnley zvládli důležitý záchranářský souboj, když ve 34. kole anglické Premier League zvítězili na hřišti posledního Sheffieldu 4:1. Velký podíl na výhře předposledního celku soutěže měl Lorenz Assignon, jenž ve 40. minutě vstřelil rozdílový gól a po změně stran asistoval u pojišťující trefy Lyleho Fostera. The Clarets se tak cenným vítězstvím přiblížili pozicím, které by je udržely mezi elitou, naopak domácí se pomalu smiřují s pádem o soutěž níž.

Zatímco poslední Sheffield takřka jistě poputuje po konci sezony zpět do druhé ligy, The Clarets by si v případě výhry uchovali reálnou šanci na záchranu. K té by zřejmě měli výrazně blíže už po předchozích dvou zápasech, velké hrubky gólmana Arijaneta Muriče proti Evertonu a Brightonu však stály Burnley spoustu cenných bodů. Sebevědomí ovšem hostům jistě dodala vzpomínka na prosincové klání, v němž Žiletkám uštědřili vysokou porážku 0:5.

V úvodu duelu podržel ospalé Burnley hříšník posledních střetnutí Murič. Ten zažehnal nebezpečí, jež pramenilo z milimetrově přesného centru z dílny Jamese McAteeho na nabíhajícího Olivera McBurnieho, který ale trefil přemisťujícího se kosovského gólmana přímo do pravé nohy. O chvíli později uvolnil Gustavo Hamer do šance Bena Breretona Díaze, tomu však zmenšil úhel pro zakončení opět Murič. The Clarets neproměněné příležitosti domácího celku brzy potrestali. Ambiciózní pokus z velké dálky z kopačky Wilsona Odoberta byl sražen a míč dopadl na nohu Jacoba Bruuna Larsena, jenž jej napálil z voleje nekompromisně k bližší tyči. Krátce před odchodem do šaten se v pokutovém území uvolnil šikovně přes dva bránící hráče Assignon a skrytou střelou překonal Iva Grbiče.

Krátce po návratu ze šaten se dočkaly Žiletky zaslouženého kontaktního gólu. McAtee posunul balon na roh velkého vápna, kde si jej přebral Hamer, efektivní zasekávačkou se zbavil dotírajícího Assignona a ranou na zadní tyč rozvlnil síť. Příznivci týmu ze Sheffieldu si dobrou náladu příliš dlouho neužili. Na pravé straně dal totiž na odiv své ofenzivní choutky opět Assignon, jenž se zbavil svého strážce, předložil míč na úroveň penalty Fosterovi a ten z prvního doteku překonal Grbiče. Následně se po necelé minutě pobytu na hřišti prosadil nádherným obstřelem zpoza šestnáctky Jóhann Berg Gudmundsson.

Burnley ještě nesložilo zbraně a po smolných ztrátách zvítězilo. V příštím kole vyzve 27. dubna Manchester United, s nímž se o tři dny dříve střetne v dohrávce také Sheffield.

Více informací k zápasu

Luton Town - Brentford FC 1:5

20.04.2024 16:00

Góly: 90+2. Luke Berry - 24. Yoane Wissa, 45+1. Yoane Wissa, 62. Ethan Pinnock, 64. Keane Lewis-Potter, 86. Kevin Schade

Fotbalisté Brentfordu porazili ve 34. kole Premier League domácí Luton bez problémů 5:1. Po pomalém rozjezdu obou celků začal ve 24. minutě úřadovat Yoane Wissa, který přidal druhý zásah v nastaveném čase úvodního dějství, a osamostatnil se tak na čele tabulky střelců Včel. Po změně stran pak hosté dalšími třemi trefami dokonali demolici Kloboučníků a prodloužili sérii bez porážky už na pět utkání. Hosté naopak podruhé za sebou inkasovali tvrdý direkt a zůstávají na první sestupové příčce.

Luton musel v předchozím kole skousnout vysokou prohru na půdě Manchesteru City, stále však dýchal na záda nejbližším konkurentům v těsném souboji o udržení prvoligové příslušnosti. Brentford sice sledoval toto zápolení z 15. příčky s výraznějším bodovým odstupem, ani londýnský klub však definitivně jistou záchranu neměl. Se čtyřmi zápasy v řadě bez porážky se ale jeho setrvání mezi anglickou elitou zdálo více než pravděpodobné.

Od úvodních minut měly oba celky problém dostat se přes soupeřovu obranu. První slibnější zakončení si po odraženém míči připsal Alfie Doughty, vypálil ale pouze do náručí gólmana. O poznání obtížnější zákrok předvedl v 19. minutě Thomas Kaminski, jenž vyrazil hlavičku Keaneho Lewise-Pottera z bezprostřední blízkosti. A tak to úplně naopak vyzkoušel ve 24. minutě Wissa, který zakončoval rychlý protiútok z hrany vápna, a ranou z první na bližší tyč překonal Kaminskiho. Konžský útočník na svůj zásah navíc navázal i v nastaveném čase úvodního dějství, když na něj na v šestnáctce propadl míč a v obležení obránců ho procpal do sítě.

Dalších šancí se diváci dočkali až kolem 60. minuty. Nejdříve napřáhl z otočky za vápnem hostující Mikkel Damsgaard, s jeho zakončením si ovšem Kaminski poradil. Krátce nato už ale kapituloval po rohu Segia Reguilóna, který důrazným výskokem zužitkoval Ethan Pinnock. O další dvě minuty později vrátil míč před branku Bryan Mbeumo a na zadní tyči si ho našel Lewis-Potter, jenž hlavičkou navýšil vedení na 4:0. Ani tím ale hosté neskončili. V 86. minutě zachránil míč těsně před gólmanem Vitaly Janelt, jenž pak nahrál před naprosto nehlídanou branku, do které se bez obtíží trefil Kevin Schade. Alespoň čestný zásah ze strany Luton Town obstaral ve druhé minutě nastavení Luke Berry, když po kličce gólmanovi trefil odkrytou síť.

Luton tak po tragickém výkonu nezískal ani bod a zůstal na 18. příčce. Příští víkend změří 27. dubna síly s Wolves, Brentford se ve stejný den postaví proti Evertonu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
33
23
5
5
77 : 26
74
2
Liverpool FC
33
22
8
3
75 : 32
74
3
Manchester City
32
22
7
3
76 : 32
73
4
Aston Villa
34
20
6
8
71 : 50
66
5
Tottenham Hotspur
32
18
6
8
65 : 49
60
6
Newcastle United
32
15
5
12
69 : 52
50
7
Manchester United
32
15
5
12
47 : 48
50
8
West Ham United
34
13
9
12
54 : 63
48
9
Chelsea FC
31
13
8
10
61 : 52
47
10
Brighton & Hove Albion
32
11
11
10
52 : 50
44
11
Wolverhampton Wanderers
33
12
7
14
46 : 53
43
12
Fulham FC
34
12
6
16
50 : 54
42
13
AFC Bournemouth
33
11
9
13
48 : 60
42
14
Crystal Palace
33
9
9
15
42 : 56
36
15
Brentford FC
34
9
8
17
52 : 59
35
16
Everton FC
33
10
8
15
34 : 48
30
17
Nottingham Forest
34
7
9
18
42 : 60
26
18
Luton Town
34
6
7
21
47 : 75
25
19
Burnley FC
34
5
8
21
37 : 69
23
20
Sheffield United
33
3
7
23
31 : 88
16

Zbývající zápasy

14.05. 21:00
Tottenham Hotspur - Manchester City
15.05. 20:45
Brighton & Hove Albion - Chelsea FC
15.05. 21:00
Manchester United - Newcastle United

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
Busby babes

Mount a Kambwala se zranili na treninku

Reagovat
Busby babes

prej asi zitra na stoperu Casemiro - Maguire.

Reagovat
Wazza228

I Amrabat prej

Reagovat
Busby babes

ten uz me nezajima, tak ho neresim

Reagovat
oli9

Reagovat
Neutron

Reagovat
SunFells

Riceovo srdíčko ♥ Dle toho jak dnes hrál Ode vysoko o to větší škoda, že nehrál místo něj ESR, kdyby aspoň částečně. Hodně cenné body ale.

Reagovat
Golasso

Ufff to bylo utrápené, ale nějak jsme se zvednout museli

Reagovat
Nikikrew

A do toho buduci rok vyse zapasov LM a ta traparna od Fifi lete. Skor si myslim, ze mentalne to je viac narocnejsie ako fyzicky. To neustale presuvanie sa, nastavovanie mysle na zapas nie je jednoduche.

Reagovat
r.mrazik

Úplně se zbláznili

Reagovat
Neutron

Ako im jebe uz s tou porciou zapasov

Reagovat
Nikikrew

Preto zacat s tym nieco robit. Vsetky top kluby by mali dat hlavy dokopy a poslat do sveta spolocne vyjadrenie.

Reagovat
Neutron

Neviem ci s tym budu chciet nieco robit lebo peniaze…

Reagovat
Nikikrew

Ved prave...ale peniaze nie su vsetko

Reagovat
Neutron

V zivote nie, v biznise bohuzial asi hej. Bude sa musiet nieco stat, aby zacali vobec o nejakej zmene uvazovat. Anglicka liga este ani zimnu prestavku nema, uplne zbytocny mickey mouse cup…brutalna zataz na hracov.

Reagovat
TheGun

Za ty miliony liber co ročně berou... Nevím no...

Jakože abych dosáhl na 70k, a musel minulej rok dát 270hod....

Nevim jak těžko se jim vstává za ty prachy.

Reagovat
oddy

Reagovat
Higi

Na internetu se teď objevuje ta statistika nejvytíženějších hráčů z TOP3 aktuálních týmů PL a v první sedmičce máme hned 6 hráčů - Saliba, Gabriel, White, Rice, Odegaard, Saka. To je problém, ať už z hlediska únavy, kdy ti hráči nemůžou podat takový výkon zápas co zápas, když nebudou odpočatí a taky z hlediska zranění, že kdyby někdo z nich vypadl - například Saliba nebo Gabriel, tak vůbec nemáme odzkoušené jiné hráče na stoperu a vlastně ani pořádně rozehrané třeba.

Očividně Arteta vůbec nechce zasahovat do té stoperské dvojice, tam podlemně bude muset přijít nějaký další stoper, který se mezi ně začlení a budou moct rotovat ve 3 aniž by se snížila kvalita. Kiwior ani White na stoperu vůbec nehrají a já doufám, že v létě raději přivedou stopera než krajního beka, protože pokud by pak vypadl Saliba nebo Gabriel, tak to tam budeme lepit, ikdyž neříkám, že Kiwior by to tam neodehrál třeba kvalitně, nevím...

Reagovat
masly008

jak se ti stopeři mají unavit, když si většinu času ve stoje můžou nahrávat v zadu v klidu,

Oni podstoupí tak 3-4 běžecké souboje jinak jsou max v poklusu.

Rice je neutavitelný viz závěr zápasu včera.

Saka těch sprintů taky moc nemá.

Takže jen Ode tam lítá jak blázen, ale tomu to očividně vyhovuje.

A hlavně ta trojka vzadu hraje tak dobře i díky té sehranosti.

Reagovat
owny✨

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Neutavitelný Rice, ale proti Bayernu tu většina psala, jak je v háji.

Reagovat
SunFells

Už proti Villans byl v háji. A včera funěl jak kráva, ale bojoval.

Reagovat
masly008

Jako taky mi to přišlo, ale když jsem ho viděl v posledních 10 minutách tak to asi únavou nebylo.

Reagovat
Nikikrew

Wau

Reagovat
SunFells

Kiwior je ale stoper a varianta tam, stejně tak White s Tomiyasem jsou tam varianty a případně Timber. Ale dostupnost hráčů na beku ovlivňuje to jak je tam můžeme používat. Až na Whitea, který nemohl kvůli kolenu měsíc a půl běžně sprintovat a hrál, ti beci byli fit od Zinchenkových klasických 60 % zápasů přes Tomiyasových tak 30 po Timberovu téměř nulu.

Nabízí se sehnat Salibovu náhradu kvůli riziku, že by vypadl, jinak je to imo spíš o výměně kusů. Zrovna to, že stopeři letos hráli tak moc - vzhledem k těm zmíněným zraněním a i tomu, že současně je pro ně hra méně fyzicky náročná oproti loňsku - se vyčítat moc nedá. Na řadě jiných pozic to určitě šlo a mělo se to udělat lépe, tohle není dobré:

https://pbs.twimg.com/media/GLdP0YxbgAApV5p?format=png&name=900x900

Reagovat
owny✨

Reagovat
SunFells

https://twitter.com/mufcMPB/status/1782020678524231765

To je dobře, že je vytrvalec, bude to v United třeba

Reagovat
LaVolpe

Běží jak nějakej dědek.

Reagovat
SunFells

Tak protože je 71 letý dědek, náhodou švihák

Reagovat
SunFells

Se ještě objeví vedle Evanse v obraně

Reagovat
Neutron

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
SunFells
Reagovat
Thelvin

Ach jo

Ale chápu je, Taylor dneska na hřišti běhal v dresu Evertonu

Reagovat
SunFells

To je pravda

Reagovat
Busby babes

co se tam delo?

Reagovat
SunFells
Reagovat
Busby babes

ta posledni jasna, ty predchozi dve bych asi spis nepiskl, ale uz se takove letos piskali.

Reagovat
J0EL

posledna bola 100%tna. Nechapem ako to, ze to neodpiskali

Reagovat
Nikikrew

naco tam je ten VAR

Reagovat
vodka

prvni dve ani nahodou

Reagovat
martin.b

u všech Ashley

Reagovat
Busby babes

mohl mit krasnej hattrick

Reagovat
SunFells

má imunitu

Reagovat
Bayern +

Už ho vyhodte pls nemôžeme žiť z rok starej trofeje EKL donekonečna. A vlastne už aj vlani bol Moyes na lavičke WHU viac než diskutabilný a držal sa len kvôli tomu aby sme neboli za chrapúňov a dali mu možnosť získať EKL. Teraz je to už ale jasné... ktorýkoľvek tréner Champu by hral krajší futbal, resp. aspoň futbal.

Reagovat
VTID94

Good Ebening!

Ťažký zápas ale zvládli sme ho aj po ťažkom zápase v EKL. Tretí zápas za deväť dní ( tretí víťazný). A bez zbytočných výhovoriek

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Golasso

Hlavně dejte to 4. místo, ať ho nemají slepice. My vám dali body a vypadnutím z LM jsme společně se City zařídili, aby 5. místo nebylo postupové.

#společněprotizlu

Reagovat
guestikor

West Ham s Leverkusenem se taky dost k tomu přičinil

Reagovat
Golasso

Koalice dobra

Reagovat
Spikous

No teraz to musí už len Villa dotiahnuť a skončiť na štvrtom mieste. Tottenham má zase ale ťažký los

Reagovat
Golasso

Snad to Villa dá. Pevně věřím, že pravda a láska zvítězí nad lží a slepicemi.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Jurgen

Dneska LFC dobre jen díky rotaci…Možná to je špatná forma některých, možná těžké nohy. I když spis bych sázel na první možnost, protože jsme rotovali asi nejvíce z top tymu…plus Kornmayer vzdy hrace skvele fyzicky přípraví. My i Bayern driv jsme byly pod nim nabuseni fyzicky.

Je dobre, ze nehrál Nunez, Salah, Szobo, kteří jsou úplně mimo a i po příchodu na hřiště to opět dokazuji. Jejich nahradnici nejsou o moc lepsi, zejména Gakpo, ale je to psychologicky dobry signál, ze bez formy a týmové hry to nepujde. Konate taky nemá co delat na hřišti momentálně, i když jsme v pulce sezóny tvrdil, ze už byl lepsi než VVD v tom období.

Naopak je videt, jak tam patří Elliot, který někdy nevyřeší dobre, ale je to dynamo a přísun energie. Taky dobry, jak by před sezonou bralo 100% fanoušků Gravenbercha, kdyby byla volba Endo vs Gravenberch, ale ukazuje se, ze jména fotbal nehrají a Endo je pro nas daleko lepsi a přínosnější. Nemyslim dnes, ale v rámci sezóny…gravenberch je Gakpo v záloze.

Dneska slušný vykon, nejde ten propad formy otočit za jeden zapas o 100%, takže dneska spokojenost v rámci posledních zapasu.

Mrzi mě ale, ze Robo je již za vrcholem zrejme…cely rok není nijak extra. Lépe se hrálo s Gomezem tam letos…v létě bych prodal Tsimiho a přivedl levého beka dobrého…třeba Mendy z Realu, kdyby tam sel ten Davies.

Osobně bych TAA přesunul na příští sezonu do zalohy a pořídil dva beky primárně

Reagovat
avicii

Pri tých posilach bude veľa záležať kto bude tréner q ako bude chcieť hrať, Tren na wingbeckovi to by sa mu asi páčilo

Reagovat
Jurgen

Trener je stylem hry tvůrce…jako mlady hráč sel na wingbacka a byl rad, ze hraje, ale samozrejme mu roste sebevědomí a manýry tím, jak je dlouho na vrcholu. Myslím, ze muže mít mentalitu skvělou, ale když to hrát moc nechce, což nekolikrat nepřímo řekl, tak tam nejde jit na 100%. Posunul bych ho určitě do zalohy, vždyť tam je skvely.

Reagovat
Jurgen

Taky bych řekl, ze nase forma má hodně co delat s koncem Kloppa…forma neobejde za tyden; když pul roku dobre trenujete…je to otázka postupného úpadku za dva měsíce cca…Klopp to oznámil na konci ledna a ted jsme dost bez formy v klíčové části sezóny a se spoustou hracu prakticky bez zájmu na to, ze by měli kvůli titulu jezdit dvojnásobně.

Už při oznámení jsem tvrdil, ze to není vhodně zvolené, ačkoli to jinak zrejme neslo…ututlat to dnes prakticky nejde. a čím vice lidi to vi, tím větší riziko aféry pak. Každopádně myslím, ze nám to nepomohlo, ale to se teprve ukaze .

Reagovat
avicii

Konečne výhra druhy polčas slusny od nás, ešte 5x finále

Reagovat
SunFells

Výhru Live jsem moc neočekával. Pokud zvládnou i derby, tak s klíčovými navrátilci snad uvidíme boj do posledního kola.

Reagovat
Nikikrew

A vsetci!

Reagovat
Euphael

Liverpool ma nejtezsi los, muzou realne v kazdem zapase ztratit

Reagovat
jk

Se Spurs na anfieldu určitě ne.

Reagovat
Euphael

Proc by ne? Kdyz mohl CP bodovat na anfieldu, urcite i Spurs ma sanci.

Reagovat
SunFells

Můžou, ale v plném základu je považuju asi i za silnější než City a další zápasy po WHU mají už jen po týdnu, City má pak ještě jeden midweek. Taky 4 zápasy hrají venku.

Reagovat
VTID94

The first player to reach 30 goal involvements in the PL this season:

Oliver George Arthur Watkins!!!

Reagovat
Busby babes

ten si taky rika o hrace sezony.

Reagovat
VTID94

No až tak asi nie, aj keď by potešilo určite. Aspoň v nominácii bude. Sú lepší hráči od neho v tejto sezóne. Ale nečakal som takúto formu ..celkovo vo všetkých súťažiach 19g+17a

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele