Představení účastníků MS 2018 - Španělsko

04.06.2018, 22:32
Aktuality
Zaujalo nás
Španělsko je zpět. S dvěma hrubě nepovedenými šampionáty v zádech volala La Roja zoufale po změně, která přišla v podobě nového trenéra Julena Lopeteguiho. Tím sice očekávané personální změny ve španělském kádru paradoxně skončily, jenže výsledky i předváděná hra hovoří jasnou řečí, nic dalšího již není potřeba.

Je až s podivem, že takřka téže mužstvo, jež se po osmifinálové prohře s Itálií neslavně poroučelo z posledního mistrovství Evropy, nyní opět sbírá vavříny, jako by se nechumelilo. Hned osm hráčů (De Gea, Ramos, Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Silva a Morata) tehdy stanulo v základní sestavě, přesto se měrou vrchovatou podílelo na bezproblémovém postupu skrze kvalifikaci a s výjimkou Álvara Moraty, jenž se v letošním roce trápí, tatáž skupina bude tvořit většinu základní jedenáctky i na ruském šampionátu. Trio Ramos-Iniesta-Silva je pak nedílnou součástí národního týmu již od roku 2008.

Dalším pojícím prvkem většiny španělského kádru jsou trofejové žně na klubové úrovni. Zatímco Barcelona slavila úspěch v domácích soutěžích, kde opanovala La Ligu i ligový pohár, Real Madrid potvrdil svou svrchovanost v Lize mistrů nebývalým třetím triumfem v řadě a jeho městský rival Atlético pro změnu zvítězilo v Evropské lize. Právě z těchto klubů je ve španělské nominaci hned dvanáct z třiadvaceti hráčů. "Jsem za to rád, protože jsou všichni spokojení," pochvaluje si trenér Lopetegui. "Odteď už ale na tuto skutečnost nehledíme, musíme se soustředit na náš tým, aby byl schopný zvítězit v každém zápase."

Historie


Je až s podivem, jak dlouho Španělé čekali na jakýkoli větší úspěch na poli světového reprezentačního fotbalu. Jakkoli kluby jako Barcelona či Real Madrid pravidelně ovládaly (a dodnes ovládají) evropská kolbiště, dohromady to v národních barvách nikdy pořádně nefungovalo... Tedy až donedávna.

Vezměme však historii španělské kopané hezky popořádku. Její fotbalová federace vznikla v roce 1913, přičemž o sedm let později se národní celek představil na OH 1920 v Antverpách a hned byl stříbrný. Nebyl to dokonce jediný úspěch této doby. Rok po vzniku ligové soutěže (1928) se Španělsko stalo vůbec prvním týmem, který dokázal porazit celek z Britských ostrovů. Anglie tehdy v Madridu prohrála dramaticky 3:4! Vše se rozvíjelo tak slibně. První start na MS 1934 pak začal výhrou nad Brazílií a skončil prohrou s Itálií.

Pak přišel na řadu rozvoj klubového fotbalu, kde role hlavních hvězd plnili především hráči ze zahraničí. V době velké slávy Realu Madrid a jeho pětileté hegemonie v úvodních ročnících Poháru Mistrů šířili opojení Bílým baletem hlavně Argentinec Alfredo di Stefano či maďarský kouzelník Ferenc Puskás. Po neúspěchu na MS 1962 netrvalo dlouho a padlo rozhodnutí zákazu startů cizinců v domácí lize. Ovoce to přineslo až nečekaně rychle. Hned v roce 1964 totiž Španělé slavně ovládli domácí mistrovství Evropy díky finálové výhře 2:1 nad Sovětským svazem, které přihlíželo 120 tisíc diváků.

Osmnáct let nato se hrálo opět ve Španělsku, tentokráte mistrovství světa. Postup ze skupiny byl očekávaný, ovšem pořádně vydřený. Remízu s Hondurasem a prohru se Severním Irskem zachránil až triumf nad Jugoslávií. Jenže dál to už stejně nešlo: ve druhé fázi skončila La Furia Roja poslední. O čtyři roky později skončila španělská ekipa ve čtvrtfinále, na penalty ji zastavila Belgie. MS 1994 — smolné vyřazení od Italů, 1998 — vypadnutí hned v základní skupině na příštím Euru. Celou černou dvacetiletku pak podtrhlo neúspěšné čtvrtfinále 2002 s domácí Jižní Koreou, jakkoli se tehdy Španělé mohli cítit právem rozhořčení.

Když Španělé vyhořeli i na portugalském Euru a světový šampionát v Německu jim přinesl pouze osmifinálovou účast, zdálo se, že šňůra neúspěchů se bude táhnout snad věčně. O to silnější byl šok, když Španělé ovládli v roce 2008 mistrovství Evropy. A jakmile si reprezentanti větší části Pyrenejského ostrova přičichli k úspěchu, nic je nedokázalo zastavit ani na dalších velkých fotbalových podnicích. Na MS v Jižní Africe sice herně neoslnili a prohráli hned svůj první zápas ve skupině, ovšem jednou výhrou 1:0 za druhou se nakonec svědomitě prokousali až do historického finále s Nizozemskem. Na vítězný gól Andrése Iniesty v prodloužení se už nikdy nezapomene, Španělsko se poprvé stalo mistrem světa!

Aby toho nebylo málo, ovládli úřadující světoví i evropští šampioni také následné EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině. Tím ovšem španělské úspěchy skončily a následovaly dva turnaje nepříjemného vystřízlivění, neboť při obhajobě titulů Del Bosqueho družina skončila již ve skupině po tvrdých prohrách s Nizozemskem a Chile, respektive v osmifinále evropského šampionátu na kopačkách Itálie. Vrátit Španěly zpět na mezinárodní výsluní tak má nyní za úkol Julen Lopetegui.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Jestliže se předešlé dva unylé kvalifikační cykly pod Del Bosquem daly považovat za jistou předzvěst ústupu ze slávy, nynější postup na mistrovství světa zvládla La Roja ve velkém stylu. Devět výher, jediná remíza, třígólová odveta Itálii za vyřazení z Eura, drtivé skóre 36:3 a navrch i všechna další přátelská utkání rovněž bez porážky, zkrátka čistá práce.

Do 26zápasového rekordu Luise Aragonése v počtu zápasů bez porážky od nástupu na trenérskou lavici sice ještě Lopeteguimu schází šest zvládnutých klání, ovšem už nyní se dočkal vděku španělské federace v podobě prodloužení smlouvy do roku 2020.

Týmové herní pojetí Španělů výstižně odráží i kvalifikační tabulka střelců, kde se na čele sešla hned trojice pětigólových hráčů Costa, Silva a Morata, jimž sekunduje čtyřgólový Vitolo. Ani to však posledním dvěma jmenovaným k proklouznutí na soupisku nakonec nestačilo.

Trenér — Julen Lopetegui


Po očekávaném odchodu Vicenteho Del Bosqueho v létě 2016 hledala španělská fotbalová federace někoho, kdo umně spojí stárnoucí generaci hvězdných tahounů zodpovědných za úspěchy z let 2008-2012 spolu s novou várkou nastupujících talentů, aniž by se v národním týmu konala revoluce. Volba nakonec padla na Juliena Lopeteguiho, jenž je pro tuto roli jako stvořený.

Jednapadesátiletý Bask totiž v počátcích své trenérské kariéry strávil takřka pět let u španělských mládežnických kategorií, s nimiž ovládl evropské šampionáty do 19 a 21 let, a to s nynějšími hráči prvního týmu jako David de Gea, Isco, Thiago, Koke, Nacho či Rodrigo. "Nenastane žádná revoluce, jen evoluce. Budeme se snažit využít kvalit stávajícího týmu, v němž jen učiníme pár drobných změn," prohlásil Lopetegui krátce po svém jmenování a svým slovům beze zbytku dostál.

Julen Lopetegui Argote nastartoval svou hráčskou kariéru v nedalekém Realu Sociedad, ovšem talent mladého brankáře nezůstal opominut v Madridu, a tak se již v devatenácti letech stěhoval do slavného Realu. Cesta do branky prvního týmu přes dlouholetou jedničku Francisca Buya však nevedla, a tak Lopetegui po třech letech zamířil do skrovnějšího Logroňésu, jemuž výtečnými výkony pomáhal každoročně udržet se mezi prvoligovou elitou, až si vysloužil i pozvánku do národního týmu včetně nominace na MS 1994.

Tehdy se pro změnu ozval další slavný gigant v podobě Barcelony a Lopetegui tak znovu zkusil své štěstí ve velkoklubu. Byť jeho působení v Katalánsku skončilo stejným neúspěchem a nevděčnou rolí náhradníka, pro Lopeteguiho následnou trenérskou kariéru šlo o značný úspěch. V Realu a Barceloně totiž během jeho působení v klubu koučovali fotbaloví velikáni Alfredo di Stéfano a Johan Cruyff, přičemž Lopetegui se navíc stihl spřátelit i s jistým barcelonským spoluhráčem Josepem Guardiolou.

Oba se pak již jako manažeři střetli na jaře 2015 ve čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž zprvu Lopeteguiho Porto zaskočilo favorita domácí výhrou 3:1, avšak v odvetě po šestigólovém výprasku přece jen kapitulovalo. Právě boj o semifinálovou účast v milionářské soutěži byl nakonec Lopeteguiho největším úspěchem, neboť v domácích soutěžích Porto pod jeho vedením strádalo a v lednu 2016 přišel nekompromisní vyhazov.

Před další sezonou byl Lopetegui v úzkém kontaktu s čínskými investory, kteří si jej vyhlédli do role kouče nově pořízeného druholigového Wolverhamptonu, jenže v tu chvíli přišla ze Španělska nabídka, jež se neodmítá. "Bylo to na spadnutí, ale nakonec to neklaplo. Když mi zavolali z federace, mým cílem se samozřejmě stal národní tým, ale projekt Wolverhamptonu byl opravdu lákavý. Je to skvělý klub, který plánuje výrazné investice a návrat na výsluní," vyjádřil se Lopetegui na adresu nastávajícího nováčka Premier League, jenž letos druhou nejvyšší anglickou ligu suverénně ovládl.

Jednapadesátiletý kouč však ani v nejmenším svého rozhodnutí nelituje, se španělským výběrem má ostatně možnost pokračovat v rozletu mladých talentů, s nimiž trávil dlouhá léta v mládežnických kategoriích. "Například z Isca se již v Realu Madrid stal důležitý hráč, což není jen tak. Má velkou kvalitu a může se stát ještě lepším," prohlásil Lopetegui krátce po svém jmenování. "On i další hráči mají od mládí zkušenosti s vyhráváním titulů, díky tomu v sobě mají něco extra. Není to vysloveně nic zásadního, ale lze z těchto zkušeností čerpat, když jde do tuhého. Doufáme, že toho nyní patřičně využijeme."

Tahoun týmu — David Silva (Manchester City)



zdroj: si.com

David Josué Jiménez Silva se odmalička vymykal svým vrstevníkům. Poklidné dětství prožil syn japonské matky a španělského otce v zapadlé vesničce Arguineguín na Kanárských ostrovech, kde přičichl k fotbalu již v útlém věku čtyř let a vášeň pro hru jej neopustila dodnes. Když zrovna malý David nekopal venku do čehokoli, co se mu připletlo do cesty, seděl s notýskem u televize a svědomitě vstřebával každičký pohyb svého idolu Michaela Laudrupa s cílem co nejvěrněji slavného dánského fotbalistu napodobit.

Netrvalo dlouho a o talentovaného hráče místního klubu San Fernando projevily zájem velkokluby na Pyrenejském poloostrově. Testy v Realu Madrid strhly v Silvově rodině obrovské pozdvižení a následné také notné zklamání z důvodu Davidovy drobné, až neduživé postavy. Poté však zájem projevila Valencie a ve čtrnácti letech tak Silva vyrazil na dobrých 2000 kilometrů daleké dobrodružství.

Po úspěšných hostováních v Eibaru a Celtě Vigo dostal Silva možnost nastoupit konečně v dresu Los Che a pod vedením Quiqueho Sáncheze Florese nastoupil hned v první sezoně do 48 zápasů napříč všemi soutěžemi. Život ve Valencii Silvovi svědčil, stejně jako ofenzivní souhra s neméně kvalitními spoluhráči Joaquínem či Davidem Villou, jenže klub se dostal do vážných finančních potíží a musel své hvězdy rozprodat. "Proč jsem odešel z Valencie? Protože to tak klub chtěl. Byl jsem tam šťastný a nechtělo se mi nikam jít, jenže situace si to vyžadovala," vyjádřil se Silva ke svému odchodu do Manchesteru City.

Ani změna působiště však míčovému kouzelníkovi s přezdívkou Merlin na kvalitě hry nijak neubrala, ba naopak. První sezona v Anglii byla ještě spíše na rozkoukání, ovšem v té druhé již Silva osmi góly a patnácti asistencemi značnou měrou dopomohl Citizens k ligovému titulu a v podobném duchu se prezentoval i ve španělském národním týmu, z nějž má právě on na kontě nejvíce branek (35) ze všech nominovaných hráčů na ruském šampionátu. Vicente del Bosque šel dokonce tak daleko, že o Silvovi prohlásil, že je "naším Messim".

S nástupem Pepa Guardioly do manchesterské kabiny se ovšem Silvova role "na stará kolena" rázně změnila. Zatímco po valnou většinu kariéry Silva nastupoval na kraji záložní řady či jako podhrotový hráč, se završenou třicítkou se přesunul do středu pole.

"Guardiola jej začal stavět na post středního záložníka ve formaci 4-3-3," popisuje analytický expert ve službách Chelsea, jenž si v rozhovoru pro britský Guardian nepřál být jmenován. "Jsme všichni v šoku ze Silvovy fyzické kondice. Hrát uprostřed vyžaduje pokrytí mnohem většího prostoru než jako ofenzivní záložník a on zde odvádí excelentní práci. Dokazuje, že má výdrž běžce na dlouhou trať, a i po devadesáti odběhaných minutách má pořád bystrou mysl, aby s míčem učinil správná rozhodnutí."

Podobný postřeh v letošní sezoně zaznamenal i legendární Xavi: "Zdá se, jako bychom toho pravého Silvu objevili až nyní." Největší pozornost na sebe v mistrovské sezoně Citizens strhl Kevin de Bruyne, ovšem ani Silvových 9 branek a jedenáct asistencí si nezaslouží být opominuto. Ve svých dvaatřiceti letech je s perfektní sezonou v zádech na vrcholu sil a nic na tom nezměnily ani komplikace s brzkým narozením syna Matea, kvůli čemuž Manchester svou nefalšovanou klubovou legendu opakovaně pouštěl i uprostřed sezony zpět do Španělska.

Na prahu slávy — Álvaro Odriozola (Real Sociedad)



zdroj: mundodeportivo.com

Mezi slavnými a dlouhá léta zavedenými jmény ve světovém fotbale působí Álvaro Odriozola tak trochu jako pěst na oko. Dvaadvacetiletý bek Realu Sociedad však za posledních 18 měsíců prodělal asi největší výkonnostní skok ze všech talentů španělského fotbalu a nyní má při zdravotních potížích Daniho Carvajala dokonce blizoučko do samotné základní sestavy v prestižním zahajovacím utkání proti portugalským mistrům Evropy.

Odchovanec Sociedadu, do jehož akademie nastoupil v deseti letech, přitom celou juniorskou kariéru strávil coby gólový křídelník a až s přesunem do klubové rezervy ve španělské třetí nejvyšší soutěži se zařadil o kus níže na post pravého obránce. S ohledem na hru prvního týmu i španělské reprezentace však šlo o správnou průpravu, jak si ostatně pochvaluje sám Odriozola: "V Realu se křídelníci stahují do středu hřiště, zatímco kraj hřiště obhospodařují tam a zpátky beci. Tady (v národním týmu) platí to samé, což je pro mě výhoda."

Vzhledem ke konkurenci dua Elustondo-Zaldúa si Odriozola musel na šanci v klubu svého srdce trpělivě počkat až do loňské sezony, když se v lednu 2017 konečně dočkal soutěžního debutu. V následných patnácti ligových zápasech si připsal hned pět gólových asistencí a o postu pravého beka bylo v Sociedadu rázem rozhodnuto.

I proto Odriozola po dosavadním opomíjení španělských mládežnických reprezentací nakoukl na evropský šampionát jednadvacítek, kde sekundoval vyhranějšímu a mnohem slavnějšímu Héctoru Bellerínovi. Nyní již v očích Lopeteguiho beka Arsenalu v hierarchii předskočil. "Poslední rok a půl bylo něco šíleného. Ale zůstávám stále nohama na zemi, hlavu mám srovnanou. Vím, že na sobě musím stále tvrdě pracovat. Má budoucnost leží v dalším tréninku a nedělním zápase," prohlásila španělská kometa před přátelským zápasem se Švýcarskem, kde fantastickou ranou z voleje vstřelil Odriozola jediný gól La Rojy a jen potvrdil, že je na svém místě zcela zaslouženě.

Předpokládaná sestava a taktický profil týmu





Herní styl neměnný, jména na soupisce stejná, a přesto jsou Španělé znovu silní jako v době největší slávy. I pod Lopeteguiho taktovou platí hybridní rozestavení na pomezí 4-3-3 a 4-2-3-1 s neustálou výměnou postů během trpělivých kombinací, ovšem stejně tak španělským míčovým kouzelníkům nedělá problém ani rychlý přechod do útoku, když se k tomu naskytne příležitost.

V brankáři Davidu de Geovi má La Roja nejlepšího brankáře celého mistrovství a nic na tom nemění ani drobné zaváhání gólmana Manchesteru United v nedávném přátelském utkání se Švýcarskem. "David ví, že mám zcela jasno, jak nás dokáže v dalších zápasech podržet. Nemám o něm sebemenší pochyby," podpořil Lopetegui svou neoddiskutovatelnou jedničku.

Obranná čtveřice se rovněž na všech postech řadí ke světové špičce, neboť kluboví rivalové Sergio Ramos s Gérardem Piquém dokáží v zájmu reprezentačního úspěchu odložit spory stranou a na krajích hřiště budou hýřit aktivitou Jordi Alba a Dani Carvajal. Carvajalův zdravotní stav po svalovém zranění z finále Ligy mistrů je sice stále na vážkách, ovšem ze španělského tábora zaznívají pozitivní ohlasy a ani alternativa v podobě Álvara Odriozoly by nebyla žádnou čarou přes rozpočet. Mírně překvapivá je pak neúčast dalšího typického stopera na úkor univerzálního tria Azpilicueta, Nacho, Monreal.

S přesunem k záložní řadě nezbývá nic jiného než pokračovat v superlativech. Právě zde je pravá chlouba Španělska s nepřeberným množstvím možností snad jen s výjimkou Sergia Busquetse, za nějž již v kádru neexistuje přímá náhrada. To však samo o sobě neznamená, že by vedle Davida Silvy, Thiaga Alcantary, Isca a loučícího se Andrése Iniesty nemohl nastoupit Koke, Saúl či některý z křídelních hráčů a rozdíl v kvalitě výkonu byste sotva zaznamenali, jen by šlo o poněkud ofenzivněji laděnou variantu.

Jediný velký otazník ve španělské sestavě je stejně jako na předešlých šampionátech v útoku. Ve hře je již jak hra s "falešnou devítkou" v podání Davida Silvy, tak sázka na silového hrotového útočníka Diega Costu či drobnějšího a techničtějšího Iaga Aspase. Nejpravděpodobněji se jeví sázka na Costu, jenž se po půlroční absenci vrátil v Atléticu Madrid do herního rytmu, a pokud si v obklopení ryze technických spoluhráčů se svou odlišnou náturou dokáže poradit, může být právě on tím posledním dílkem do skládanky v podobě zisku titulu mistrů světa.

Tip redakce na umístění: stříbro


Program zápasů - skupina B

15.06.2018
20:00
Portugalsko
3:3
Španělsko
Soči
20.06.2018
20:00
Írán
0:1
Španělsko
Kazaň
25.06.2018
20:00
Španělsko
2:2
Maroko
Kaliningrad

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
David de Gea
07.11.1990
Manchester United
Kepa
03.10.1994
Athletic Bilbao
Pepe Reina
31.08.1982
SSC Neapol
Obránci
Datum nar.
Klub
Jordi Alba
21.03.1989
FC Barcelona
César Azpilicueta
28.08.1989
Chelsea FC
Daniel Carvajal
11.01.1992
Real Madrid
Nacho Monreal
26.02.1986
Arsenal FC
Nacho
18.01.1990
Real Madrid
Álvaro Odriozola
14.12.1995
Real Sociedad
Gerard Piqué
02.02.1987
FC Barcelona
Sergio Ramos
30.03.1986
Real Madrid
Záložníci
Datum nar.
Klub
Thiago Alcântara
11.04.1991
Bayern Mnichov
Marco Asensio
21.01.1996
Real Madrid
Sergio Busquets
16.07.1988
FC Barcelona
Andrés Iniesta
11.05.1984
FC Barcelona
Isco
21.04.1992
Real Madrid
Koke
08.01.1992
Atlético Madrid
Saúl Ñíguez
21.11.1994
Atlético Madrid
David Silva
08.01.1986
Manchester City
Lucas Vázquez
01.07.1991
Real Madrid
Útočníci
Datum nar.
Klub
Iago Aspas
01.08.1987
Celta Vigo
Diego Costa
07.10.1988
Atlético Madrid
Rodrigo
06.03.1991
Valencia CF

Autor: Martin Kantor / theguardian.com, fifa.com, fourfourtwo.com, espn.com, thesefootballtimes.co eurofotbal.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (463)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Nekvalifikuji se

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Argentinou největší propadák MS, nepostoupí ze skupiny

Reagovat
cink

argentina postopui

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé shoří na Maroku, Argoši na Islandu, nepostoupí ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Aby pak oba nehráli finále.

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko Island by bylo boží finále, ale pro ně bude strop čtvrtfinále, finále bude Německo Kolumbie kteří si na penalty poradí v semifinále s Francií a Anglií

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by

Reagovat
Mastný Chobot

Prečo je na titulke ten ľudský odpad?

Reagovat
C-M@ster

Abys to musel rozkliknout a napsat tu sem hejtující komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Lebo je kral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

ked uz on je kral, tak to sme teda dopadli

Reagovat
Mastný Chobot

v čase prezidenta Trumpa je to zodpovedajúce dobe asi

Reagovat
rufus

Reagovat
misinho7

Reagovat
Bandita_Harry

mozno tvoj

Reagovat
icemike

... kokotů

Reagovat
Atlético de Madrid

Tohle je jedna z věcí, který mě baví na současnym Realu. Ultimátní vypatlanec je kapitánem klubu, ale fans Madridu ho mají za krále a boha, protože díky němu po X letech konečně vyhrávají pravidelně nějaký trofeje..

Reagovat
Josifek

Tak to prostě je, on je srdce týmu a pak přehlednés i věci, se kterými se neztotožňujes. Jinak třeba Simeone se zas chova jako blázen, na hřišti to býval hodně vycurany zmrdecek a o jeho oblibě mezi fans Atletica taky netřeba diskutovat..

Reagovat
Atlético de Madrid

Simeone neni vypatlanec, naopak je to jeden z nejinteligentnějších trenérů, což opakovaně dokládají jeho vyjádření v médiích, před zápasy, po zápasech a chování v osobním životě. Jako kouč udělal co? Občas na někoho něco pokřikuje a nechává se unášet emocema. Jako hráče ho nepamatuju a ano, samozřejmě to byl ten typ nepříjemnýho hráče, proti kterýmu nechceš hrát, taková teatrální jihoamerická herečka, která dělá drobný sviňárny. Ramos je fakt tupej výmaz, kterej nikdy neřekl nic chytrýho, neudělal nic chytrýho a ještě hraje agresivně a zákeřně. A taky dostal za kariéru zhruba 4x víc červených karet než Simeone, a to mu teprve nedávno bylo 30...

Reagovat
teenz

Fanoušci Realu ho milují, ostatní nenávidí. Stejný případ jako Costa nebo Suarez. Ramos je Real, je to srdce týmu, i díky němu máme několik trofejí, pro Real dejchá. Co je špatně, co tě "baví"?

Reagovat
Atlético de Madrid

Suarez i Costa jsou lepsi lidi nez Ramos.

Reagovat
CHONG

Oba jsou to úplně stejní kokoti jako Sergio.

Reagovat
teenz

Co si to teď řekl?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, co ty jsi schopen napsat.

Reagovat
icka

tak ty jsi pak solidne vypatlanej taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

skvělý

Reagovat
Kokesh

Suarez je nejvetsi povl pod sluncem. Par mesicu nazpatek jsem tady daval souhrn vsech jeho blikancu. Tak rozsahly repertoar nema nikdo jiny. Ale ty mas samozrejme svuj uhel pohledu..

Reagovat
fenixLFC

A stale su to jeho blikance menej ako to co vystraja ramos ktoremu to prepina castejsie a horsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Josifek

To se těžko soudí, ale myslím si, že jsou všichni z nich podobný level.

Reagovat
r3

Davnejsie si tu prispieval fakt vybornymi postrehmi a komentarmi. Tieto sracky co tu vypustas poslednu dobu ma normalne bolia aj za teba.

Reagovat
smazaný uživatel

tiež si myslím... Ramos je špina, kt. to robí chladnokrvne, Suarez a Costa sú len ľudia, kt. sa v zápale hry menej ovládajú, to je rozdiel.

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
Bucky

Costa by bez toho kopal max někde okolo středu ligy, jestli ne níž. Pro něj je zákeřnost a otrávení hry soupeři nejdůležitější faktor hry a právě u něj je to naprosto chladnokrevný a vypočítavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno hej, toho až tak nasledovného nemám. Tak si tam daj len Suareza.

Reagovat
Bucky

Suarez i Ramos by oba byli naprostou špičkou i bez těch excesů, to by Costa nebyl. Možná o to zbytečnější u nich to chování je, ale v obou případech to ve výsledku pomáhá týmu. Ramos to dělá jednoznačně kvůli úspěchům (svým i týmovým), Suarez je napůl rapl, napůl vypočítavý (permanentní simulování apod). Já si myslím, že není možné moc objektivně obhajovat jednoho a nadávat na druhého. Já to občas dělám, ale rozhodně netvrdím, že jsem objektivní.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Bucky

Reagovat
technecium

Ale Costa ani Suaréz nehrájí zákeřně už z podstaty. Suaréz i Costa jsou zmrdečci, co provokují soupeře, pošťuchují je, ale Ramos na to jde úplně jinak. Ten prostě sem tam úmyslně vrazí loket do ksichtu, sem tam přišlápne v lepším případě nohu, sem tam tě sundá v judu zakázaným zákrokem, sem tam ti hodí saně tak, že jsi rád, že stihneš nadskočit, protože jinak by ses dva roky léčil s přelámanejma hnátama. Tohle ani Suaréz ani Costa nedělají. Tohle je důvod, proč je Ramos špína a všichni kromě zaslepených fanoušků Realu, kteří by pro úspěch vlastní mámu poslali do gulagu, to vidí.

Reagovat
technecium

"Je to jeho touha pro jeho tým nechat život na hřišti a fanoušci ho za to milují. Co na tom nechápete?!"

Reagovat
CHONG

Vedle

Reagovat
technecium

Ne, to je naschvál, protože to "sedí" i sem

Reagovat
CHONG

Jo, takže sis nasral do huby s tím, že Suárez není zákeřák a snažil ses to "vtipně" zahrát do autu

Reagovat
technecium

Ne, jen ti ukazuju, jak absurdní je výmluva, že je ok, že Ramos prasí, když je duší týmu, protože to stejný se dá říci i Suarézovi s Costou, což ti ale už nevoní.

Reagovat
CHONG

Rozdíl je v to, že já nemám problém přiznat to, že je Sergio zákeřák, kdežto ty jsi napsal, že Suárez zákeřně nehraje, což je slušný blábol

Reagovat
technecium

Já si třeba myslím, že Suaréz je pěkná svině a taky to tu tady poměrně často píšu. Ale vidím mezi ním a Ramosem velký rozdíl, protože tyhle Suarézovy hovadiny nikoho nikdy nezraní, to co dělá Ramos je už ale jiná káva. Pokud to nevidíš, tak se o tom dál asi nemá smysl bavit

Reagovat
CHONG

Jj, nakopnutí do břicha je jen hovadina, ta nikoho zranit nemůže

Reagovat
valloire

koho zranil třeba Pepík?

Reagovat
bbbauch

ty ses neskutecnej zaslepenec

Reagovat
smazaný uživatel

Nalejme si čistého vína. V tomhle ohledu si nemají ani jeden, co vyčítat.

Reagovat
teenz

Tyvole, to není žádná zaslepenost. Je to jeho touha pro Real nechat život na hřišti a fanoušci ho za to milují. Co na tom nechápete.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja to chapu, ale taky je to výmaz a hrdýmu klubu jako Real by asi neměl kapitánovat uplnej výmaz

Reagovat
CHONG

Je služebně nejstarší, je to Španěl, má respekt v kabině a je to největší srdcař v týmu (společně s Marcelem), to prostě přebije to, že je to výmaz.

Reagovat
Josifek

Reagovat
teenz

Ramos je symbol aktuálního Realu popřípadě Španělska.

Reagovat
-Carles-

To sedí, akurát neviem či je to niečo čím sa dá chváliť

Reagovat
teenz

To, že hraje jako blázen neomlouvám. Ani s tím nic neudělám, ale jeho fotbalový kvality mu upřít nemůžem a jeho vliv na mužstvo taky ne.

Reagovat
Atlético de Madrid

jj, to je přesně to, co mi přijde vtipný

Reagovat
teenz

Důvody, proč to tak je, znáš.

Reagovat
Josifek

Reagovat
Kokesh

To jako kdyz je nekdo inteligentnejsi nez druhy a chova se jako naprosty kokot, kde je presne ten hlavni rozdil? Ramose vzdy budes soudit v prve rade jako fotbalistu, ne nositele nobelovy ceny. A Simeoneho jako trenera, kde se urcita inteligence samozrejme ocekava.

Tahle groteska, ze Ramos ma IQ 60 a neda se s nim normalne diskutovat o normalnich vecech me rozesmiva cim dal vice...

Reagovat
Josifek

Joo, Sergio fakt není chytrej kluk, ale to by mělo být spíš Simeonemu k tíži, že byt je poměrně inteligentní, tak se chová pod návalem emocí jak magor či dřív jako hráč jako zmrdeček (taky ho pamatuju tak "napůl"). Ramose nějak v osobním životě nesleduju, ale nezaznamenal jsem, že by v téhle rovině provedl něco strašlivého.

A jinak je to asi tak jako to píše teenz. Real vděčí Sergiovi za moc a to dobrý prostě převáží to špatný, i když samozřejmě ty zákroky alá loket na Kariuse se mi hnusí..

Reagovat
Bucky

Reagovat
janinho

3 krat finale LM, 0 titulov...

ako velmi ta to hneva? od 1 do 10 (kde 10 je pocit aky mali vasi hraci na lavicke v Lisabone v 93.minute)...

hlavne ze vy tych vypatlancov nemate v kadri (pripadne na lavicke) ziadnych

Reagovat
technecium

Mají vypatlance, ale nehrají si na královsky čístý, bílý, neposkvrněný klub.

Reagovat
Atlético de Madrid

Nemame zadny vypatlance... jako Ramos tam neni jedinej hrac. Jak se nekdo snazi tvrdit, ze Costa s par excesy je stejny typ cloveka jako Ramos, ktery takhle hraje celou karieru kazdou chvili, je fakt smesny.

Reagovat
RMCF

Vždyť vy na zákeřnosti máte postavenou hru

Reagovat
technecium

Vždycky si vzpomenu třeba na Felipeho Luise...

Reagovat
janinho

s par excesy tvl, keby som ten vas kader preberal hraca po hracovi tak by sa ti to asi nepacilo. ale aspon nejdem osocovat ine timy ked viem ze aj v nasom mame zopar podobnych. a vy mate blaznov aj na lavicke (a nehovorim len o simeonem, ale burgos je rovnako zrely na psychiatra ako simeone). pritom simeone nebol pocas hracskej kariery o nic mensi zakerak nez je dnes ramos.

takze len 1 otazka... ty sa vobec necitis ako neobjektivny pokrytec?

Reagovat
Atlético de Madrid

nesnazim se byt objektivni

Reagovat
janinho

prva rozumna vec co si napisal ale s tym si mal zacat.

Reagovat
Atlético de Madrid

Pls, tady zadny diskuze neni nikdy objektivni. Kdyz vyhraje Real LM, tak je nejlepsi na svete a vsichni jeho hraci jsou nejlepsi na svete. Kdyz se to povedlo Barcelone, tak byly nejlepsi hraci na svete z Barcelony. Kdyz trenuje Guardiola, tak vyhrava jen diky penezum, Xavi je hlupak co ma rad travniky, Isco je stejne dobrej jako Iniesta, Eriksen je lepsi nez Ozil atd atd atd.

Reagovat
janinho

bolo to uzitocne co si tu predviedol... aspon nabuduce budem vediet co si zac a nebudem stracat cas vidim, ze si nepochopil podstatu diskusie. ale aspon si sa vyventiloval a budes mat krajsi den

Reagovat
smazaný uživatel

Už doost.

Reagovat
janinho

kto tu nieco take tvrdi? mas halucinacie? skus zajst do bostonu ci nahodou tiez nemas otras mozgu

Reagovat
Kokesh

Protoze jim nejsou a nikdy nebudou. Vecne druzi. To je jejich udel. RM si nikdy na nic nehral, naopa vzdy necim byl.

Reagovat
Atlético de Madrid

5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kráľ čoho?

Jeden na jeho poste mal prezývku Kaiser, ale tomu nesiaha ani po členky.

Reagovat
Whitemedia

král je Neuer..

Reagovat
Free_player

jakej kokot takový fanoušci

Reagovat
teenz

Tak jak to bylo s tim diařem?

Reagovat
Free_player

tak jak to JE s tím urinalem ?

Reagovat
teenz

Dochází ti?

Reagovat
Free_player

no co mě, ale ty ses minule prokecnul to je furt samej Ronaldo a pak máš v posteli akorát mokro .... vysaď Real a brzy nebudeš potřebovat ani urinal ok ? pak napiš jak to dopadlo

Reagovat
teenz

Tak snad si v nadupanym diaři najdeš čas až ti budu psát, jak to dopadlo.

Reagovat
Free_player

najdu! rád pomůžu, když můžu

Reagovat
smazaný uživatel

a jak je to s tema tvejma bobulema? uz se ti zvetsuje hlava?

Reagovat
teenz

Evidentně tomu tolik nerozumíš.

Reagovat
Free_player

Reagovat
icka

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Suaréz a Ramos dobrý kombo.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš demente?

Reagovat
nani92

lebo na tvoju fotku si nedal súhlas

Reagovat
Mastný Chobot

tak tam hneď museli dať ľudský odpad?

Reagovat
nani92

kus za kus

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Counter

O málokom se zrovna píše víc, Sergio je trendy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš nejlepšího obránce světa?

Reagovat
smazaný uživatel

sice palcohonic, ale

Reagovat
Feind

proc by tam mel byt kral loktu ve vzduchu Giroud?

Reagovat
Mastný Chobot

Wow tak to bolo zatiaľ to najslabšie

Reagovat
Feind

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

sice si tezce vedle, ale za pokus se tu ztrapnit, na

Reagovat
Feind

2 fanousci arsenalu. Nahoda? Nemyslim si

Reagovat
Counter

Pamatuju, že odrovnal jednoho švýcarského stopera, ale jinak si za jeho dlouhá léta v Arsenalu žádnou loketní prasárnu nevybavuju, na to jsou jiní experti (třeba Fellaini).

Reagovat
bbbauch

Uz na nem taky pracujete, zejo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

zas place

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
Hany45

sám jsi lidský odpad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Pro mě největší favoriti

Reagovat
alcantara

Radsej Rodrigo

Reagovat
nani92

popri Portugalsku a hlavne Maroku nebudú mať žiaľ šancu a skončia už v skupine

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko zničí 6 góly a Maroko dopadne podobně.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ani nedivím, že nebral dalšího čistokrevného stopera. Nacho je podle mě lepší na stoperu než na kraji a když tam má ještě Azpiho a Monreala, tak nepotřebuje brát někoho z Valadoilidu nebo nějaký španělský mrdky, co ani nedokáže vyslovit.

A je to vlastně taky obraz toho, že Piqueho a Ramose v klubech doplňují ve dvojici francouzi a atleti mají rovnou dva uruguayjské stopery. Takže jedinou velkoklubovou alternativou na post stopera je tak Javi Martinez, kde už se zase dostáváme k defenzivnímu záložníkovi

Reagovat
Counter

Jako mohl vzít Bartru, který se v Betisu slušně chytil, ale je pravda, že moc možností tam není.

Reagovat
vladino10

Javimarovi by ale si myslím ten stopér nevadil- hral tam celú minulú sezónu a polku tejto a dokázal viac ako slušne nahradzat zranených boatenga s hummelsom..aj v prípade absencie busquetsa by bol pre mňa jasná volba- ale tak v každej nominácii je dačo podobne, viď sane..

Reagovat
Phillipinho

Jednoznacne tam mel byt Bartra, ktery stoji za jarnim vzestupem Betisu a jeho jizdou za EL.

Reagovat
REPLIKATOR

Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Jasní campeones, absolutní top class úplně na každém postu. Co do síly a kvality kádru se s nimi těžko kdo muže měřit. Budou-li dostatecne hladoví, dost možná mundial vyhrají.

Asi jediný problém bude spojení te neskutecne zálohy s Costou (jestli bude opravdu základ), protože jemu sedi spíš urputnejší/pragmatictejsi styl Atletica. Ale tak ve finále Španělé můžou vyhrávat i bez klasického forwarda (i kdyz takový Villa v top formě by se sakra hodil), misto Costy muže byt klidně Asensio.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Esp posledné 2 turnaje vyhoreli ostatne ako vždy okrem toho hetriku... myslím, že opäť potvrdia svoju povesť mezvládačov

Reagovat
Josifek

No právě že poslední dva turnaje byl viditelný úpadek i po fotbalové stránce, ESP působilo dost vyčpěle, ted je zas ten trend na vzestupu. Pro mě jsou s Brazílií a v závěsu klasicky s Němci největšími favority, hodně bych se divil, kdyby vyhrál někdo mimo toto trio.

Reagovat
smazaný uživatel

No proti Svajcu Diego vypadal dost drevene, jak mi jako hrac nevadi, tak se moc do toho spanelskyho narodaku nehodi (coz ale neni primarne jeho chyba, ze si se spoluhraci nerozumi). Jak v druhe pulce nastoupili mlady pusky Asensio, Rodrigo a Vazquez, tak to vypadalo uplne jinak, hra byla plynulejsi a nebylo tak tezkopadny v te ofenzive..

Reagovat
Josifek

Noo, Costa holt potřebuje jinej fotbal a španělská repre zas potřebuje jinýho forwarda. To že nejsou kompatibilní, nesráží ničí kvality v tomto směru..

Reagovat
Mr.Mike

docela mě překvapilo, že je nejlepším střelcem Silva a i těch gólů mi u něj přijde dost

Reagovat
Counter

Už má nějakých 120 startů a Španělé zrovna v týmu nemají žádného zavedeného útočníka, který ho mohl za ty roky předběhnout.

Každopádně si cením, že tady aspoň někdo opravdu do článku nakoukl

Reagovat
mayday

Taky jsem si říkal, 35 branek je hodně. I když má tolik startů.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady: Loris Karius podle Massachusettské nemocnice, kde procházel pozápasové vyšetření, dohrával finále ligy mistrú s otřesem mozku.

“Chceme potvrdit, že Karius obdržel 26.5.2018 při zápase otřes mozku. Gólman se necítil dobře, což mohlo mít vliv na průběh hry. Teď se s každým dnem cítí lépe a lépe, doufáme, že s naší pomocí se vrátí v co nejkratší době.” massgeneral.org

Spekulace, že agresivní a nepotrestaný zákrok Ramose na Kariuse mohl mít vliv na jeho hru se potvrdili.

Reagovat
Counter

Pod článek o tomhle jedině s popcornem.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zábava.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už tu je samotnej článek o tom tady, než jsem to překloktal sem

Reagovat
Kokesh

A stolici mel v den zapasu jakou? Malou, tvrdou, hrudkovitou nebo treba prujem?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tě zajimají takový věci že ty si libuješ v takovych věcech jako 2 girls 1 cup. Jako tušil jsem to o tobě.

Reagovat
Člen_zlořádu

To je škoda že je takovej

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Spasitel

V štvrťfinále končia

Reagovat
smazaný uživatel

zaloha sama hracicka, ale v ofenzive chybaju dravi rychli priamociari hraci...utocnik bude na vsetko sam..tipujem, ze vo vysledku nebudu hrat velmi zaujimavy futbal, maroko bude zabavnejsie a ani sa nedostanu velmi daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko slušnej kolotoč proti vám

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Nastupi od začiatku v plnej zostave nie s nezmyslami typu Šulla, Sekulič, Hrošovský. Ďuriš a aj Duda na krídle vyzeralo by to inak. Ale Maroko hrá zaujímavo, bohužial v obrane su riedky.

Reagovat
Counter

Rodrigo, Aspas, Vázquez, Asensio. Když bude třeba, o rychlé a přímočaré hráče není nouze.

Reagovat
smazaný uživatel

Vázquez Snad dostane aspon nějakej prostor

Reagovat
mr.Silver

plus se jim neda vubec fandit, combo Ramos, Alba, Pique, Busquets a Costa je fakt sila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

je tam monreal, ktery to cele prevazuje...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
patas92

Co lidi furt sere na Busquetsovi je mi fakt záhadou

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja moc nechapu ani to, co sere lidi na Piquem. Krome toho, ze si dela prdel z lidi na twitteru. S Busquetsem se tahne ten jeden moment z roku 2010, protoze je to fakt ikonicky.

Reagovat
Josifek

Bus mi nevadí, tam jde fakt jen o ten skraloup, co se s nim táhne, tam mi ho je trochu lito v tomto. Pique si za to může sám

Reagovat
technecium

Pique je prostě jenom provokatér, podle všeho velice inteligentní člověk. Jen ho hloupější lidi prostě nezvládaj. Něco jako Kalousek

Reagovat
Baronne

Kalousek je génius

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Josifek

Kalousek je sráč, ale velmi inteligentní člověk a skvělý rétor s výbornou argumentací. Pique je maximálně průměrně inteligentní provokatér a tak trochu ukřivděná plačka.

Reagovat
technecium

Očividně o něm vůbec nic nevíš

Reagovat
Josifek

Viděl jsem pár jeho "kontroverzních" tweetu a pravda je taková, že nějaký nadstandardní intelekt z nich rozhodne nestrikal. Hlavně mu v nich hodně chyběl i nadhled a urcita nezaujatost, coz jsou jedny ze základních znaků intelektuální vyspělosti. Netvrdim, že je hloupej, ale neviděl jsem nic, co by svědčilo o jeho nadprumerne inteligenci. Iniesta třeba není realne chytřejší než Pique, ale vždycky na mě tak bude působit oproti Piquemu, protože se narozdíl od něj nepouští na tenký led, který by se pod nim občas prolomil..

Reagovat
smazaný uživatel

Pique je zkrátka takový španělský Kalousek..

Reagovat
smazaný uživatel

*Atletico de Barcelona..

Reagovat
Kokesh

Na Piquem? Uplne vsechno.

Reagovat
valloire

ubrečenej.....ale to znáš ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno? Nesympatický simulantský španěl.. Co víc chceš?

Reagovat
patas92

Chci víc, jelikož minmálně polovina z tvojeho popisu není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo.

Reagovat
patas92

Počkat, ty si Cukroušek?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem, záleží na tom?

Reagovat
patas92

Docela jo

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem ti jasně, co nás všechny sere na Busquetsovi. Pro mě je to prostě nesympatická a uplakná krysa.. A očividně nejsem sám. A je úplně jedno, kdo to píše..

Reagovat
patas92

Nesympatický ti může být. Co se týče simulací a uplakanosti tak ani omylem nevybočuje z průměru La ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže mě nezajímá průměr La ligy. Tohle je proste hráč Barcelony, předního celku, takže ho mám samozřejmě na očích více.. A i jeho světové simulace šly vidět více.

Reagovat
patas92

Já ho mám na očích taky a žádné světové simulace tam zase nevidím...Jak tohle rozlousknem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty světové simulace jsem myslel to jeho očko v minulosti.. Případně rána do hrudníku a držení se za pusu..

Prostě je pro nebarcelonské spousta důvodů, proč ho nemít rád.

Reagovat
patas92

Co jiného bys taky mohl myslet, když to jsou asi jediné jeho dva úlety, díky kterým ho má většina společnosti bohužel zaškatulkovaného jako nějakého simulanta. Pro mě je tohle prostě málo, aby ho někdo hodin na úrověň Alby, Suareze, Ronalda nbo Ramose

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi kdo, abys rozhodoval o tom, kdo koho dá na jakou úroveň? A těch simulací bylo mnohem více, téměř v každém Clasicu by se dala najít..

Ale to je jedno, ptal ses, tak jsem ti dal odpověď. To že se ti nelíbí, je už tvůj problém.

Reagovat
patas92

Já tady snad o nečem rozhoduju? ...Jen se nad tím podivuju, protože Busquetse vidím každý zápas a vím, jaký to je a není simulant.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš, že pro tebe je to málo, aby ho hodil někdo na úroveň... To už je ale tvůj problém.

A jo, já každý zápas Barcelony nesleduju, čerpám jen z toho, co vidím v Clasicu, případně LM apod. Každopádně, tahle diskuse je naprosto zbytečná, ty ses ptal, proč nám vadí, já jsem ti odpověděl. Jestli s tím souhlasíš nebo ne, to už je tvá věc. O pravdě toho druhého se stejně nepřesvědčíme, takže bych to nechal tak.

Reagovat
valloire

můžu to rozlousknout já?

Reagovat
patas92

Ne

Reagovat
valloire

škoda

Reagovat
patas92

Vlastně lichna

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu opakuju, je úplně jedno, kdo to napíše...

Reagovat
DelPiero137

Ludia si ho pamataju ako neskutocneho simulanta este z cias Guardiolu. Ta nalepka mu ostala aj ked to uz nerobi v takom rozsahu (je pravda ze La Ligu nesledujem).

Osobne ho tiez nemam ktovie ako v oblube.

Reagovat
vodka

Reagovat
Josifek

Ale jsou tam i symposi jako Silva, Iniesta, Asensio a další. A co je hlavni, mají ten největší potenciál hrát dobrý fotbal.

Reagovat
teenz

Reagovat
Manik...

Reagovat
jacobT

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
bbbauch

Reagovat
naheCZ

Reagovat
-Carles-

Hrajú v poslednej dobe skvelý futbal, nemyslím si že na MS to bude inak

Reagovat
smazaný uživatel

moze byt, vychadzam z papiera

Reagovat
Phillipinho

Aspas, Rodrigo, Asensio, Lucas

Reagovat
Liquid

padnou v semifinále, buď na Němcích nebo Brazilcích pokud je tedy nepotkají dřív

Reagovat
KnoxXx

posledne miesto v skupine

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám, že tento tým bude mít ostré lokty.

Reagovat
papanegra

uxistuje mene sympaticka realna zakladni 11tka nez tato ? protoze pohromade Alba,Ramos,Pique,Busquets a zavrseny Costou... To je fakt narez...

Reagovat
papanegra

existuje *

Reagovat
smazaný uživatel

jo, asi jako Chrien, Stratil nebo Suchan, talent jak prase ale uplně k ničemu, když nedostane pořádnou šanci jako Darida, bude hostování, když nezahraje, tak další hostování, když zahraje, půjde rovnou na export

Reagovat
Benfica

jeden bod proti Iránu, alebo tesná výhra nad nimi, nič viac.. vyhoria ako v Brazílii..

Reagovat
mesyas

Já si vždycky říkal, že David Silva vypadá trochu(ale jen trochu) jako zmixovaný asiat a on má japonskou matku.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

tiez bolo parkrat par momentov ked som hladel na silvu a v/na ociach videl cosi"nezycajne/netypicke"... a zrazu az teraz sa tu v clanku docitam o jeho rodicoch teda matke

Reagovat
vladino10

Tuším ho aj prezývajú v španielsku "el chino" :)

Reagovat
Zark

mmm, jako recoba

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Postup ze 2 místa za Portugalskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko bude druhý za Marokem

Reagovat
Gedofrey

OT: Nějaké tipy, jak se donutit učit na státnice? Všechna motivace se spotřebovala na včasné dokončení bakalářky

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Uc sa postupne kym mas cas lebo potom ak to presvihnes bude nasledovat iba paranoja stres zufalstvo nespavost panika etc Inac vy mate v CR tiez nejaky ten system na porovnanie/overenie zhody a uchovanie zaverecnych prac ako CRZP u nas na SK?

Reagovat
Gedofrey

Stoprocentně míru plagiatorstvi kontrolovali a práce se pár let taky uchovává, ale konkrétní čísla si nepamatuji. Navíc my myslím kamarádka z Masaryčky říkala, že to mají úplně jinak.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

No ved u nas je ten system CRZP(centralny register zaverecnych prac) co spada pod ministerstvo skolstva ci tak nejak a kazda univerzita ci vysoka skola tam musi vsetky prace nahrat porovnat a aj tam uchovavat (elektronicky su tam tie prace takmer navzdy). Ale ako pozeram vy v CR nemate asi takyto jednotny narodny system...

Reagovat
cink

jeb na to bez cestovat a zrob to za rok s cistou hlavou

Reagovat
Gedofrey

Už tak rok protahuji. Loni jsem prodělal Pružnost pevnost

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Pružnost, pevnost, pmasticita to bola haluz. Najkrajšie Dčko čo som dostal

Reagovat
Gedofrey

Já letos dostal C, ale loni jsem v tom slušně plaval. Však u nás už se zažila fráze pro rychlý odchod: "vylítnul, jak kdyby dostal éčko z pružiny"

Reagovat
BílíAndelDrcKo

A tak to u nas nie je najhoršie ale zapotil som sa. Tiež čakám na štátnice držím palce

Reagovat
Benfica

uč sa v noci keď máš kľud a nič ťa nevyrušuje u mňa to zabralo veľa krát + teraz som sa učil tak, že som si prvé robil ručne na papier poznámky, už pri písaní som si veľa zapamätal..

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Ne každému tohle ale sedí. Jsou lidi, kteří mají produktivní čas od 8:00-17:00. A ti se prostě v noci toho moc nenaučí..

Reagovat
Benfica

Ja viem, ale ked to neskusis tak to nezistis.. nie kazdemu vyhovuje to iste..

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, je pravda, že pokud nemáš přes den klid, tak ta noc může být záchrana..

Reagovat
Benfica

alebo si pusť hudbu bez slov, alebo hudbu ktorej nerozumieš popri tom sa to tiež dá.. a občas si daj prestávku na pár minút, nebude ťa učenie tak otravovať..

Reagovat
hefy

Na to tipy nejsou. Bud ti dojde, že to je duležitej okamžik tvýho života a pojedeš na sílu a nebo ne. A nebo taky neni, u mě byl.

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy máš státnice? Z mých zkušeností je nejlepší začít dříve, každý den udělat něco málo a hlavně pravidelně opakovat.

Reagovat
Gedofrey

20.6.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak na tenhle postup je 15 dní už asi málo. I když, dá se to stihnout, jen se musíš odprostit od ostatních lákadel.. Což při MS je dost těžké..

Každopádně, nejlepší motivace je to, že tě pak čekají prázdniny a že dívat se na ostatní, jak se radují s pocitem, že tys to nedal, není úplně fajn.

Reagovat
cetto

Začínat dřív podle mě nemá moc smysl. Teda sejde na člověku, ale u mě to vždycky skončilo tím, že sem se naučil půl otázky za den, zatímco dva dny před státnicema jsem se dokázal naučit půlku ze všech otázek. Je to časově neefektivní začínat moc brzo a stejně jsem nakonec nejlíp uměl otázky, který jsem si přečetl ráno před státnicema. Na bakaláři jsem obě otázky, co jsem si vytáh, viděl poprvý právě to ráno a dopadlo to perfektně.Ideální je podle mě si všechny materiály tak 2x přečíst (ale soustředit se na to) a pak tejden před státnicema naskočit na biflování 10h denně

Reagovat
smazaný uživatel

Ono ten můj způsob je hodně pracný, strávíš nad tím spoustu času, na druhou stranu jdeš pak neskutečně připravený k těm zkouškám a víš, že tě nic nerozhodí..

Já třeba když jsem si otázky jen tak četl, tak jsem nikdy nedával dost pozornosti a když jsem se je začal učit, tak to bylo, jako bych je viděl poprvé..

Reagovat
Benfica

Ja mam statnice zajtra a ucit som sa zacal cca tyzden a pol dozadu a viem to tak ze zajtra no stress..

Reagovat
ADM

Ja mam pozajtra a neviem to teda vôbec, a to som každý predmet videl minimalne 2-3x

Reagovat
smazaný uživatel

Co studuješ? Já bych to za 10 dní nedal ani náhodou.. A to jsem studoval pro mnohé primitivní ekonomku..

Reagovat
Benfica

Manazment... ale fakt je ze si vela pamatam este zo semestrov a hlavbe strednej.. a stanice mam z predmetov makroekonomika a podnikova ekonomika

Reagovat
smazaný uživatel

Makro/Mikro není dvakrát easy..

Reagovat
Benfica

Hej ale ja to uz mam v podstate 7 rokov a za tie roky som sa ucil niekolko krat..

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tím bojuju prvním rokem.

Reagovat
Benfica

To zvladnes.. na makro je asi najtahsie tie grafy, ale ono to sa ticraz vyhasni isto a mikro tam dost komplikovane priklady.. ja bod zlomu napriklad som sa naucil az na inom predmete..

Reagovat
smazaný uživatel

Mě v tom pomáhá trochu Podniková ekonomika no..

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Na Makro a Mikro je super knížka od Jurečky. V té je všechno vysvětleno jako pro úplného laika.

Jinak v základech není Mikro ani Makro těžké, horší je pak na magisterském Makro B, tam už se to začíná zamotávat..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info.

Reagovat
placa

Ty jo, na statnice se ucit ani ne 14 dni to se mi nechce verit

Ja se ted ucil na zkousku (patologie) 2 mesice, z toho tak 6 a pul tydne jsem uz jel pravidelne minimalne 10 otazek denne a stejne to nestacilo

Reagovat
Benfica

No len mne sa neoplatilo ucit lebo nevedel som ci vlastne uz v juny na statnice pojdem, kvoli problemom ktore robila jedna ucitelka (kopec ludi tak ide az v auguste ak vobec).. takze tie 2 mesiace som sa ucil ten predmet a aj tak FX ale tak nakoniec sa to ako tak stihlo..

Reagovat
exmafie

Pokud nemáš státnice dřív než za týden, tak bych si tím nelámal hlavu.

Reagovat
Gedofrey

Všem díky za rady

Reagovat
fenixLFC

Sprav si poriadok nech ta nic nerozptyluje pripadne upratuj a pri tom si opakuj. Zisti si ci sa ti lepsie uci samemu alebo v skupine a najma si najdi cas kedy sa ti najlepsie uci. Vypni fb eirofotbal a vsetko podobne. A najma nepis inym rady ako sa ucit len preto aby si sa sam neucil

Reagovat
dextroza_m

Dělám Ing a řeším stíny problém, dokonce jsem vyzkoušel být :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Zápas s Íránem bude beztak nejodpornejsi fotbal na MS, Írán bude betonit a Španělé si 90 minut nahrávat za vápnem

Reagovat
smazaný uživatel

Super složený kancaft. Jeden z favoritů.

Reagovat
Liquid

favoriti oni, Brazilci a Němci, kdyby vyhrál kdokoliv jiný, tak to bude překvapení

Reagovat
juveforever

ešte by som pridal Frantíkov

Reagovat
Diego2

Reagovat
F.Torres

Reagovat
uff

Reagovat
Neutron

nejako sa vymykas z davu, ved tu sa vela ludi ide posrat z Maroka, Iranu a Egypta...pomaly ich pasuju do pozicie favoritov...

Reagovat
Josifek

Reagovat
jhony16

no vysvetlovalo by to preco dostal goly ake dostal, ale nie preco bol taky sprosty a nesiel dole, ked vedel ze nieje 100% fit na tak dolezitom poste...ci s otrasom alebo bez, pokazil to liverpoolu

Reagovat
Carrick

Ten čtyřlístek Silva, Isco, Iniesta, Costa se mi vůbec nelíbí a nevěřím tomu, že v tomto složení můžou Španělé dokázat nějaké velké věci. Ostatní favoriti mají tu ofenzivní vozbu silnější/rychlejší/dravější. To spíše obrana v čele s DDG by ten tým mohla udržet nad vodou.

Reagovat
Atlético de Madrid

Costa je rychlej a dravej, Isco a Silva celkem taky, a Iniesta je porad nejkreativnejsi zaloznik na turnaji, byt uz nema takovou vykonnost... jako samozrejme je mozne, ze je nejaky tym ubetonuje, ale predpoklady maji super. Potkava se tady starsi generace Silvy a Iniesty s mladou a dynamickou v podobe Thiaga nebo Isca, kteri jsou ve skvele forme..

Reagovat
Kokesh

Nejkreativnejsi je samozrejme Ozil.

Reagovat
Lifted

V rámci mezinárodní firmy jsme dělali tipovačku od skupin až po finále a vyšlo mi:

1. Německo

2. Francie

3. Španělsko

4. Brazílie

Reagovat
smazaný uživatel

Německo

Kolumbie

Anglie

Francie

Brazilci na víc než čtf letos nemaj, chybí střelec typu Ronaldo Romario, slabá obrana oproti minulosti, zas dostanou klepec jak s Němcama

Reagovat
CHONG

Anglie

Reagovat
Lifted

no jenže podle rozlosování osmifinále to mají celkem lehký, pokud vyjde můj tip na skupiny. V osmifinále mají Švědsko a čtvrtfinále Poláky. Takže celkem easy postup, až v semifinále jsem tipoval prohru s Francií 2-1.

Reagovat
F.Torres

anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Kterého Ronalda myslíš?

Reagovat
Lifted

Myslel Nazária de Limu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiana. Z Portugalska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Německo první určitě ne.

Reagovat
Lifted

Hele tak mi to vyšlo. Osmifinále Costa Rica výhra 2-1, čtvrtfinále výhra 2-1 nad Kolumbií a semifinálko 3-1 se Španělskem.

Reagovat
Stannis Baratheon

1. Kostarika bude poslední ve skupině

2. Anglie Kolumbii porazí

3. Španělsko si s Německem poradí

Reagovat
Lifted

Já měl Costa Ricu na druhym místě s 5ti body a Švajcarsko třetí 4 body.

Reagovat
Stannis Baratheon

dobře mimo

Reagovat
CHONG

Tohle je španělský rok, EL, LM a teď i MS. ¡Viva España!

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Zakončí to Argentina.

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Konec ve skupině.

Reagovat
Josifek

Reagovat
Koubinhor

Fotbalisti jsou to vynikající, ale karma je zdarma a za to zmrdství některých jedinců, jim přeju ostudu, jak na minulem MS

Reagovat
maxton

Kto bude chodit miesto Iniestu v druhom polcase ? Koke ? Mozno Asensio ?

Reagovat
Lifted

Saul?

Reagovat
Messiáš

Medaile jistá

Reagovat
Jordi Alba

Už vidím, jak ten Costa bude hrát základ. Aspas i Rodrigo by měli bejt před ním.

Reagovat
TrueCommunist

Já nechápu, proč by měl být v základu Iniesta, když to už asi nebude nejspíš stíhat, možná proti nějakýmu Iránu, ale proti silnějším soupeřům bych ho tam rozhodně nedával, ještě v kombinaci s rychlíkem Busquetsem.

Reagovat
Jordi Alba

Bude hrát pravděpodobně tak 1 poločas.

Reagovat
technecium

Iniesta a nestíhat hru Hra nestíhá Iniestu

Reagovat
TrueCommunist

Tak možná by to chtělo otevřít oči

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Horká novinka se seznamu.cz.. Na MS nakonec i Slováci na Estonci! "Na třiadvacetičlenné soupisce pro blížící se šampionát v Rusku, kde se Maroko utká s Ukrajinou, Slovenskem a Estonskem, tak po Banúnově vyřazení zbyli jen dva zástupci domácí soutěže: brankář Ahmad Rizá Tadžnautí z Tangeru a útočník Ajjúb Kaabí z Berkanu.

Reagovat
smazaný uživatel

ABC pise, ze Lewa top priorita na posilneni utoku. Nasledovanej Kanem a Salahem.

Reagovat
CHONG

A co trenér?

Reagovat
Spalovač šancí

Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

a bude si delat i svyho asistenta, doktora a vezme si na starost i nastenkare

Reagovat
smazaný uživatel

A bokem odtrenuje i vsechny dalsi tymy z PD a zaroven byt pritelem/kyne vsech hracu i manzelky

Reagovat
-Carles-

Neymar + Lewa je celkom pravdepodobné posilnenie, ale že by sa v jedno leto podarilo podpísať Florovi Neymara a niekoho z dvojice Kane/Salah, to je asi nemožné To by bolo tak 500 mega. Alebo sa chystá predaj komplet BBC?

Reagovat
Visca el barca

Neymar potom co šejk řekl. že ho neprodá? Bude sranda celé léto. Atleti se prý sešli s Cavanim, takže vítej Grizi

Reagovat
-Carles-

Stavím sa že Floro pôjde po Neymarovi ako po údenom, sedí na obrovskom balíku a takýto prestup potrebuje spraviť. Bude sranda no, šejk bude tiež bojovať

Reagovat
janinho

strasne dufam, ze neymar v zivote do realu nepojde, ale bohuzial si myslim ze pojde uz toto leto.

a klucom k tomu bude ze opacnym smerom pojde CR.

bodaj by som sa mylil.

Reagovat
Visca el barca

Tohle je jediná šance jak ten Deal udělat. Šejk dostane jméno a Neymar bude jednička. Peníze ho nezajímaj, tohle je daleko lákavější nabídka. A pro Cristiana naprosto ideální liga

Reagovat
janinho

ved prave toho sa bojim. ked za neho dali 222 mil. tak sejkovi moze byt u prdele ci by real ponukol 250 alebo 300. ak by ho po roku neymar donutil predat ho tak by vyzeral ako saso a to si nemoze dovolit.

ale ked si predstavim ze za to co daju za neymara by sme mohli mat napr. dvojicu de gea, kane tak mi je zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se da elegantne vyvleknout se ze situaci pomoci "hostovani" ala Mbappe v PSG...

Pak daji hostovani s povinnou vykupku po sezone nebo dvou sezonu v Real napr. na 300mil.

Sejk by mel porad zachovanou tvar a pripadnou pristup k Real, coz je lakavejsi nez tvar v PSG...

Reagovat
janinho

tak ja si zase nemyslim ze by to financne real nezvladol kupit ho aj za 350 mil. to je jedna vec o ktoru sa pri perezovi nebojim. on keby dal 350 mil. za nejakeho hraca tak verim tomu, ze by na tom pre klub behom par rokov dokazal este aj zarobit. navyse si myslim ze by to bolo spojene aj s odchodmi a len za Balea vraj ManU stale nukal 140 mil. eur. a za CR by pariz dal este stale velmi pekne miliony, to je pre ich reklamu zlata bana.

skoda ze ten mbappe pred rokom nevysiel. hlavne ze po stenach mal plagaty CR a v kuse sa pisalo ze sa nevie dockat ako si zahra so svojim vzorom a nakoniec dal prednost lepsim prachom v PSG...

Reagovat
smazaný uživatel

Financne to neni, spise jakou formou udelat ten prestup, aby sejk zachoval svuj hrdost.

Dost mozne hostovani nebo vymenu CR7<->Neymar. Mbappe je skoda, ale i tak se mi nejevi dobre ho mit v Realu, zvlast kdyz je pretlak na winger. A hlavne by sebral misto Asenciovi.(4-3-3)

A Mbappe do 4-2-2 by nepracoval tolik dozadu pro Ronaldu.

Reagovat
janinho

pred rokom by som mbappeho bral vsetkymi desiatimi. teraz uz si taky isty nie som. navyse u mna stratil velku cast sympatii po tom hnusnom zakroku ked takmer vyradil nejakeho chalana z MS uz v januari. pozeram ale ze je v nominacii tak asi uz bude v poriadku.

ale ten zakrok bol umyselny a priserny. a este ked schadzal z ihriska tak tam cosi arogantne a posmesne hovoril do kamery...

https://www.youtube.com/watch?v=pBiEPaPqVQQ

ten asensio ma uz pomerne dost serka. dufam, ze bale odide a marco dostane zase viac priestoru lebo si ho zasluzi. v prvom rade vsak treba poriesit trenera a ten uz nech si kader doplni.

Reagovat
teenz

Posilovat mužstvo, když ještě nemáme trenéra. Jak.... Perezovské.

Reagovat
smazaný uživatel

neměl jsem aktualizováno

Reagovat
teenz

Nebo je už Poche podepsanej.

Reagovat
Jordi Alba

Ne.

Reagovat
CHONG

Já teď četl něco o Maxovi, ale nakonec to podle mě bude Wenger nebo Guti

Reagovat
teenz

Přestaň s tim Wengerem furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je úplnej úlet. Neznám horšího kandidáta na trenéra Realu. To zas někdo z dlouhé chvíle vymýšlí píčoviny.

Reagovat
CHONG

No, ono aby nakonec vůbec zbyla nějaká jiná možnost.

Reagovat
Spalovač šancí

Nějaký trenér se vždycky najde, neboj

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je budovatel sázející na mladé. V Realu je úplně opačná snaha - kupovat hotové hvězdy a vyhrávat hned. To je jak přišívat hlavu na místo prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty delas jakoby ten neporazitelny tym byl samy mladochy. Arsenal sel cestou investici do stadionu a prodej talentu. Takze Wenger musel prizpusobovat a podivej se na tu smesnou castku na prestup v dnesi dobe(50mil.eur). Verim, ze Wenger by ten tym dal aspon to fotbalovost, ktery umi. A to se mi libi mnohokrat nez tu budu ala Poche.

Reagovat
smazaný uživatel

bidu ala Poche *

Reagovat
-Carles-

Nie je to tak dávno, čo podpísali Beniteza. A potom z toho ťažili 3 LM za sebou

Reagovat
Counter

Reagovat
Wat

Reagovat
janinho

no ked bol perez dost velky blazon aby ho uz v minulosti 3 krat lanaril, tak sa bojim ze on to pokojne moze skusit znova. to uz fakt radsej risknem gutiho nez wengera...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Jj, Wenger z Realu udělá mašinu.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou doslova jediny dve jmena z tech spekulaci, ktery fakt nechci.

Allegri, Conte, Sarri maj svoje minusy ale dokazal bych je prijmout.

Reagovat
Jordi Alba

Věří někdo vůbec Allegrimu? Já bych ho teda nechtěl vůbec na místě Realu

Reagovat
Visca el barca

Taky ne Juventus hraje odporný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne neprijde spatnej. Neni to atraktivni jmeno, ale zase to neni zadna katastrofa, takticky to neni zadna okurka. Dovedu si predstavit, ze defenziva by pod nim sla celkem nahoru.

Reagovat
RMCF

Já ne, ale z toho výběru, o kterém se spekuluje nevidím žádnou variantu, která by se mně pozdávala jako dobrá Teda po tom co vypadl z variant Pochettino...

Reagovat
smazaný uživatel

Poche má rozdělanou práci v Londýně. Vaše nabídka by musela být opravdu lákavá, aby to tam zapíchl. Já si furt myslím, že tam zase posadíte nějakýho vašeho bývalého hráče. Co dělá takový Raúl? Hierro? Nebo třeba Mijatovič? Nebo Figo? To jsou jména, která Flore přebírá. Na to dám krk.

Reagovat
Lifted

Bude to ten Guti, pokud neklapne Poche.

Reagovat
teenz

Jedinej možnej s licencí a reálnej je Guti.

Reagovat
smazaný uživatel

A jako asistenta dají nějakou opravdovou osobnost a máš to tam.

Reagovat
teenz

Jako asistent měl být Xabi u Artety v Arsenalu. Na Xabiho konkretně bych počkal i jako trenéra.

Reagovat
CHONG

Což by byl taky solidní úlet, z Juvenilu hned k prvnímu týmu.

Reagovat
RMCF

Jj, byl by to o hodně větší risk než byl u Zidana, který aspoň chvilku trénoval Castillu a byl Carluv asistent...

Reagovat
smazaný uživatel

Není moc na výběr. Risk je zisk.

Reagovat
RMCF

Raúl dělá licence a začne u mládeže, u mládeže ma od podzimu nastoupit i Xabi...

Reagovat
RMCF

Zrovna tak jak není oficiálně nový trenér, tak nejsou ani zatím žádné posily...

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl by Florentino prvně vyřešit post trenéra a až pak mu kupovat posily?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale k tématu - Lewa půjde k vám - všechno to k tomu směřuje. Uvidíme, jak se s Neymarem a Maném seběhají, ale takhle na papíře to vypadá funkčně - Neymar je kreativní, Lewa produktivní a Mané rychlý a dravý.

Reagovat
tomasinho

Mane nikam nejde. Podle všeho ho chtěl právě Zidane. A my neprodáme stejně.

Reagovat
tomasinho

A stovku za Maného by dal jen opravdový blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa snad ne..

Reagovat
Feind

Zalezi za kolik by byl

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální posila by byl Firmino.

Reagovat
Stannis Baratheon

Finanční fairplay nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vsechny tri..

Reagovat
Stannis Baratheon

aha

jás i říkal, že by tam v tom útoku měli trochu přetlak

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě to splní. Lewa bude mít cenovku někde 60 - 70 mega max. K tomu přidej Neymara 350. Mané tak 100 mega taky. Real prodá Bejla za 80 minimálně a jak to bude s Cristianem nikdo neví. Smlouvu má ještě na 3 roky. Florentino z něj bude chtít něco dostat určitě. Ale fakt si nedokážu představit tu cenovku.

Reagovat
maxton

Neymar = 220+Ronaldo

Reagovat
Anacron

Tak to je trochu přehnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre fór.

Reagovat
vladino10

Lewa za cenovku 60 mega neodíde a môže to zahrať aj na Dembeleho s Coutinhom dohromady (čo sa vzhľadom na vzťahy klubov myslím nestane)..buď ostane alebo bude drahy, vzhľadom na zmluvu ktorú má ho nepotrebujeme predávať..

A aj tak neviem odkiaľ si tú cenovku vycucal, keď mohol stať higuain 90..

Reagovat
smazaný uživatel

Tu cenovku jsem tak nějak zkusil trefit. Higuaín byl v jiné době a úplně v jiných podmínkách. Tam prostě šlo o klauzuli. Ale podobný případ by mohl být DC19, kterej odcházel tak nějak za tu 60ku.

Jestli bude Lewa chtít odejít, tak ho pustíte. To si zase myslím, že ve vedení máte lidi, co si tam nebudou chtít nechat nespokojeného hráče, který by mohl být zdrojem problémů. Ber, že je Lewowi za chvíli 30. Přišel k vám za pár drobných. Podle mě to tak těch 60 může být. Jestli se vám podaří někoho pořádně natáhnout, tak to bude 80, ale to spíš ne.

Reagovat
vladino10

Áno, higuain bol v inej dobe..pred neymarom..

Inak si to obalil peknými rečami, ale absolútne nepoznáš kontext- pred rokom bossovia Bayernu povedali, že si nenechaju skákať po hlave tak ako si nechala Borussia od Dembeleho..chceme ukázať svaly a nechceme ho predať, to je všetko

Na všetky otázky ohľadom Lewu odpovedal Hoeness "nikam nejde" a to sa ho vypytuju každý týždeň, raz celkom vtipné povedal, že ak chce niekto odísť, nech príde k nemu do kancelárie kde mu ukáže aký rok má v zmluve..

Dnes dokonca vyšla správa, že jeho cena je 200 mega

Ak by sme ho po tomto všetkom predali za 60, tak budeme vyzerať ako idioti..

Takže sú dve moznosti- ostane alebo pôjde aspoň za stovku, my ho nechceme predať a nepotrebujeme predať..DC nebol podobný prípad ani zdaleka, DC sa chcel zbaviť klub aj tréner, čo tlačilo jeho cenu dole, hráč sám chcel ísť iba do Atletica a neexistovala žiadna cesta ako sa ho zbaviť..

60 miliónov pýtal Arsenal pred rokom v lete za hráča rok pred koncom zmluvy (čo má tiež 30), takže nejak nechápem odkiaľ si vystrelil tú svoju cenu..

Reagovat
smazaný uživatel

Do současného Realu by se nejvíce hodil hladový vlk Firmino, který podobně jako Suarez na hřišti nevypustí jediný souboj a dokáže střílet spoustu branek.

Reagovat
Josifek

To je dost na hovno. Lewu nechci, Kane za raketu a myslím, že Icardi by k nám pásnul lépe a Salah se do našeho fotbalu taky tolik nehodí. V Live prodá 100 % svých kvalit, u nás by to bylo tak 85 %. A hlavně samozřejmě by měl být nejdřív trenér a pak až posily

Reagovat
ADM

Nehodí sa do vášho futbalu... No už by bolo na čase začať hrať aj niečo iné ako centre nie? Efektívny driblér by vám pasoval ako riť na šerbel, kedže tá záloha ho dokáže zásobovať loptami do všetkých možných pozícií a ani by sa po loptu nemusel vracať ako Messi. Otázne je ako by hral do zavretej obrany, ale ak si udrží level tak nepochybujem o jeho schopnostiach

Reagovat
Josifek

Tam ani tolik nejde o centry podle mě, ale spíš o to, že rychlý přechod do útoku do rozevřených obran mu sedí nejlepe a z velkých klubů si toho nikde neužije víc než v Live. Proto si myslím, že by u nás šel celkem dolů. Ale jinak souhlas, chci trenéra, který zase vrátí bílý balet, který už tu v tom pravém slova smyslu dlouhodoběji už dlouho nebyl. Proto bych chtěl Pocheho, byt by třeba nebyl tak uspěšný jako Zizou..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je nebo bude někde nějaká tipovačka?

Reagovat
teenz

Zinedine Zidane před několika dny překvapivě rezignoval na funkci trenéra Realu Madrid a tisk spekuluje, co vše stálo za tímto rozhodnutím. Podle některých zpráv se pod vše podepsaly i neshody s prezidentem Florentinem Pérezem, a to ohledně posil pro letošní léto. (sport-express.ru)

Je to tu.

Reagovat
technecium

Reagovat
Raul=Real

aj by som povedal ze nejaky kus pravdy na tom bude...tak 70%

Reagovat
smazaný uživatel

Trener loucici se s Realem a Florentinem v dobrym? Kdo to kdy videl? To proste neni mozny, to urcite neni pravda.

Reagovat
misinho7

.. na druhej strane Zizu je tvrdohlavy a nechcel posilovat za ziadnu cenu a videli sme akoale stale si myslim ze to proste bolo jeho rozhodnutie, chcel si dat prestavku

Reagovat
Kokesh

Tak tohle bylo vicemene jasny. Pod Zidanem byl snad nejnizsi budget v historii, zadne drahe posily a nakonec i odepisovani tech nejdrazsich/James a Bale. Prichody mladych a neskutecna duvera ve sve kone. I ten De Gea byl urcite Perezovina, Zizu by Navase chvalil a velebil kde mohl. Kdyz si to clovek shrne, zadne zasahy do tymu si nepreje...narozdil od Zidaneho ale umi Perez vyhazovat i ty nejvetsi kamarady pod sluncem. Chapu, ze si Zizu stoji za svym, ale urcity zasah do muzstva je nezbytny.

V tomhle Pereze chapu a jako prezident musi dodrzovat urcite standarty. Na druhou sranu chapu i nasi trenerskou legendu. Takovy je zivot v RM. Odejit museli i Raul a Iker, ani Pepe nedostal to co chtel a odesel ve zlem. Nakonec se ale vsichni, v dobrem a poslusnem svetle vzdy domu radi vraceji...

Reagovat
teenz

Pokud ti trenér vyhraje ve 3 sezonach 3x LM, tak bys měl nějaky osobní pocity o nakupování hráču odsunout a důvěřovat jemu, ne?

Reagovat
Kokesh

Asi ano.

Jen mi rekni, co by se delo pristi sezonu. Vsichni o rok starsi, s nejvetsi pravdepodobnosti bez jakekoliv trofeje a ted co? Prodat Karima a Bale, Luka ve stejnem veku jako kdyz konci Iniesta, Cristiano 34...prodat ci nahradit 3/4 hrace zakladu za sezonu? Zada si to proste zasah uz letos, jinak bude pozde.

Reagovat
teenz

Určitě se můžem dohadovat, jak by ZZ s jeho přístupem zvládl přestavbu. Každopádně furt bych takovému člověku důvěřoval. Co jsem četl, tak se mělo jednat o Navase a konkrétně tam, pokud by nebyl dostupný David, bych změnu dělal až jako na posledním místě. Duležitý je vyřešit útok a hledat budoucnost do zálohy.

Reagovat
r3

Do zalohy? Okrem Modrica je to stale relativne mlada zaloha - Kroos (28), Casemiro (26), Isco (26), Kovacic (24). A to ani neratam nehrajucich mladych (Ceballos, Llorente). Utok musi byt absolutna priorita, teoreticky si viem predstavit aj nejaky prichod do obrany.

Reagovat
Reggie

Ten druhej odstavec... Jsem moc rad, ze v Barce to funguje uplne jinak. Alespon za ty roky, co to sleduju

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě jste arogantní svině i na vlastní legendy Ty vole jak tomuhle může nekdo fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, preto sa "vrátili" Carlos, Raúl, Xabi, Ronaldo. Iker so Zizom povedali "dovidenia" a Seedorf či Mijatovič sa často zúčastňujú klubových akcií

Reagovat
smazaný uživatel

Klubových akcí se zůčastňují všichni hráči co dlouhodoběji působili v klubu, který ty akce pořádá. Víz. Eboue za Arsenal i když ho ze sraček dostal Galatasaray

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední věc, co teď potřebujeme je příchod trenéra, který půjde na ruku Perezovi a začne tvořit nový tým. Žádná přestavba týmu není nutná, stačí jen posilnit na některých postech viz. náhrada za Carvajala, Benzemu možná Garetha. Kdyby se povedlo dotáhnout přícchod Odriozoly, Firmina byl bych spokojený. Firmino je pro mne ideálním hrotovým útočníkem a dokážu si představit, že by se mu v Realu mohlo dařit. Agresivní, důrazný a především gólový útočník jako on nám dlouhodobě chybí. Nemůžeme spoléhat na Ronalda donekonečna.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoliv náhrada, ale případný záskok za Carvajala..

Reagovat
jacobT

Ak by som mal tipovat vitaza MS, tak by to boli prave Spanieli. Skoda komba Ramos, Costa a Alba, inac by som im to celkom aj prial.

Reagovat
kaaspis

Ještě jsi zapomněl na Busquetse

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti Busovi?

Reagovat
kaaspis
Reagovat
smazaný uživatel

Deset let stará kauza.

Reagovat
Raul=Real

Viva Espaňa! Snad to cele vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Nejvetsi favorit aspon dle meho, snad to urvou at tady ostatnim prasknou hlavicky

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pokud Zidane odešel z důvodu, že nesouhlasil s nákupy, tak je lepší, než jsem si myslel. Ale chápu ho. Mě by se taky nechtělo trénovat jebku jako je Geymar.

Reagovat
ttopi

10:56 Reyes se chystá do druhé čínské ligy

José Antonio Reyes se má stát novou posilou druholigového čínského klubu Xinjiang Tianshan Leopards. Zkušený křídelník v minulosti hrával za Sevillu, Arsenal nebo Atlético Madrid a na jaře působil v Córdobě, jíž pomohl k záchraně ve druhé španělské lize. (football-espana.net)

Pro peníze kamkoliv

Reagovat
Stannis Baratheon

Už ví že nemá na to aby hrál někde víš. Seknout s fotbalem úplně, a nebo ještě dál dělat co tě bavit a vydělat si slušný prachy?

Reagovat
ttopi

Jde jen o ty prachy. Myslím, že by si doma ještě někde v klidu zahrál.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jasně, ale za půllitr sangrie. Vždyť už teď hrál na chvostu druhé ligy. Taky nemám rád když do Číny, Emirátů a podobných destinací chodí hráči kolem 26,27, ale když je mu 35 tak to prostě pochopím

Reagovat
Thab

Reagovat
ttopi

Já teda nevím, ale možná bych raději hrál v klidu někde doma, třeba v klubu, kde jsem začínal (pokud to nebyl rovnou nějaký velkoklub). Peníze asi mít nějaké musí. ALe je pravda, že třeba případ Emanuela Eboueho ukázal, že i velké peníze se dají "promrdat"

Reagovat
Jordi Alba

Sevilla.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Hrál v Córdobě v druhé lize.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rezan

Banda zákeřňáků a simulantů (někteří dokáží skloubit oboje). Doufám, že brzy vyletí.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni ne.

Reagovat
Rezan

úplně ne, ale Ramos, Costa, Alba jsou opravdu elitní skupinka (jmenuju schválně hráče různých klubů, abych nikomu "nenadržoval")

Reagovat
janinho

ide aj Herrera?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rezan

Nevím, možná se bude koukat z domova, možná pojede do Ruska.

Reagovat
Phillipinho

Ja spis citim v zakladu Kokeho misto Thiaga. Jinak na hrot bych jednoznacne soupnul Aspase, kterej je schopnej tam sypat gol za golem.

Reagovat
Carrick

Aspas je top, měl by být jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

Uprimne Koke nesiaha Thiagovi ani po clenky, Pre Spanielsky tym strasny hrac.

Reagovat
Phillipinho

Jenze tu praci jakou Koke odvadi v pressingu a smerem dozadu tam Thiago v zadnym pripade neudela. Proti silnejsim souperum bude v zakladu on.

Reagovat
smazaný uživatel

minimum negru = budu jim fandit

Reagovat
ttopi

Řekni to Yayovi Tourému

Reagovat
smazaný uživatel

Simulanti

Reagovat
Rezan

Reagovat
FC Porto FC

Vydejte další!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zinedine Zidane před několika dny překvapivě rezignoval na funkci trenéra Realu Madrid a tisk spekuluje, co vše stálo za tímto rozhodnutím. Podle některých zpráv se pod vše podepsaly i neshody s prezidentem Florentinem Pérezem, a to ohledně posil pro letošní léto. (sport-express.ru)

Šlo určitě o Neymara..

Reagovat
smazaný uživatel

Super články Díky za ně. Jen mě mrzí 60% blitek v diskuzích. Škoda, že nejede řeč k vêci, ale např. ke státnicím...

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo jaký je Ramos šulin.. a Karius.

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuse na eurofotbale vždy byla a bude taková. A někdy tady díky tomu vznikají super skvosty.. Mi to příjde Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu. Jen jsem si myslel, když se blíží fotbalový svátek, tak se to změní. Nevadí, moje chyba.

Reagovat
pepinho2

Zrovna ta diskuze o státnicích je celkem přínosná, na rozdíl od únavných soubojů Barca x Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Mikesh

Nevyhrají ani hovno , Na favority bych pasoval Brazílii, Francii, možná Belgii a i fašouny, ale tihle budou rádi za postup ze skupiny

Reagovat
valloire

92:48.

Reagovat
smazaný uživatel

Jose Luis Sanchez: Real Madrid are very close to signing Santos youngstar Rodrygo Goes (17) for 40-45m.

Dalsi brazilskej wonderkid..

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste Paulinha a mame pod palcem vsechny..

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se dal Peréz na youtube scouting ... jinak co říkáš na ten údajný příchod Maného? Za mě docela překvapení, čekal bych spíš Firmina

Reagovat
smazaný uživatel

Ty spekulaci o Manem neverim. Navic mi neprijde jako hrac, kterej ma na Real.

Reagovat
vilp

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct, ale to jsou podle mého názoru naprosto vyhozené peníze... Viz. Vinicius.

Reagovat
vilp

No, na YouTube vypadá daleko líp jak Vinícius, když už.

Reagovat
vilp

Ale že třeba nejdeme po Malcomovi, když už tedy musíme mít nějakého Brazilce, co baví.

Reagovat
The Krupy

Tréner Juventusu Turín Massimiliano Allegri odmietol podľa talianskych médií ponuku prevziať Real Madrid, ktorý hľadá kouča po prekvapivom odstúpení Zinedina Zidana z funkcie.

S Allegrim sa mal stretnúť niekdajší viceprezident AC Miláno Adriano Galliani, priateľ prezidenta "bieleho baletu" Florentina Péreza.

Päťdesiatročný tréner uviedol, že ho záujem slávneho klubu teší, ale znovu potvrdil svoju túžbu pokračovať v talianskom majstrovskom Juventuse.

Allegri bol spájaný aj s Parížom St. Germain či Arsenalom Londýn, ale zrejme zotrvá v turínskom klube, kde pracuje od roku 2014. Predtým viedol konkurenčné AC Miláno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z najvacsich talentov juhoamerickeho futbalu ? To by ma velmi potesilo.

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20180605/444113321073/pavon-argentina-messi-barca-barcelona.html

Reagovat
Mateo16

Lewa , Mane , Salah .

To su posily drevak vedla drevaka. Zlaty Arsenal s Lichtom

Reagovat
r3

Lewa a Salah su akoze drevaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen nam ty nase drevaky Salaha, Firmina a Maneho nechte. Vsichni budou spokojeni.

Reagovat
Rezan

Mane občas dřevěnej je, ale má skvělý zrychlení i celkovou rychlost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele