POHÁR UEFA - SEMIFINÁLOVÉ ODVETY

03.05.2007, 09:11
Previews
Anglické kluby v Lize mistrů na své vlastní finále nedosáhly, podaří se to v Poháru UEFA těm španělským? Nakročeno k tomu mají dobře a záležet bude na Espanyolu, který si za předpokladu vstřelené branky může dovolit prohrát v Brémách i o tři góly. Ve druhém souboji se Sevilla pokusí odčinit týden starou prohru z Pamplony...





- (čtvrtek 01:00)
Hodně složitý a možná i neřešitelný problém čeká na Werder Brémy, německý celek bude v domácí odvetě dohánět tříbrankové manko proti Espanyolu Barcelona. Ten už v podobné situaci jednou byl a zklamal...

V sezóně 1987/1988 porazil Espanyol v semifinále doma Bayer Leverkusen a nakročil tak rázně k postupu do finále, jenomže v odvetě vyhořel, prohrál 0:3 a po penaltovém rozstřelu se jeho finálový sen rozplynul. Přímo na hřišti u toho tenkrát byl současný kouč Espanyolu Ernesto Valverde, který varuje před podceněním odvety. "Mluvit o Glasgow je v tuto chvíli předčasné. Hráli jsme dobře a chceme v tom pokračovat dalších devadesát minut. Brémy jsou ale schopné během chvilky otočit celý zápas, v jejich případě by to nebylo poprvé," varuje Valverde před sílou německého klubuv domácím prostředí.

Fanoušci Werderu si včera vyslechli jednu vynikající zprávu, Miroslav Klose v létě neodejde a v Brémách stráví ještě jeden rok. "Je to hodně důležité pro fanoušky, budou za ním stát více, než kdykoliv předtím," věří v pozitivní ohlas trenér Thomas Schaaf. "Nemyslíme si, že vítězství je nevyhnutelné, ale možné je všechno. Více než výsledek je však v tuto chvíli důležitější to, jak ho dosáhneme," chce Schaaf opět nabrat herní pohodu po dvou výpadcích v Barceloně a Bielefeldu.

Oba trenéři se budou muset obejít hned bez několika fotbalistů. Na domácí straně budou chybět vykartovaní Fritz s Wiesem a zranění Klasnič s Borowskim. Espanyol přijel bez Ivana De la Peni, žluté karty pak vystaví stop Hurtadovi s Pandianim a až na poslední chvíli by se mělo rozhdnout o startu Jonatase.
Pravděpodobné sestavy: : Andreas Reinke - Patrick Owomoyela, Petri Pasanen, Naldo, Christian Schulz - Torsten Frings, Frank Baumann, Diego, Jurica Vranješ - Miroslav Klose, Hugo Almeida.  : Gorka Iraizoz - Jesús María Lacruz, Daniel Jarque, Marc Torrejón, Francisco Chica - Pablo Zabaleta, Ito, Francisco Rufete, Luis García - Albert Riera, Raúl Tamudo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.25
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
Obhájce trofeje před týdnem možná trochu překvapivě prohrál v Pamploně, stále však má vše ve vlastních rukou. K postupu do finále stačí stačí Seville maličkost - vyhrát doma o dvě branky.

Osasuna je letos mužstvem dvou tváří. V Primera Division jí to příliš nejde, v roce 2007 vyhrála jenom tři zápasy a stále nemá jistotu prvoligové příslušnosti i pro příští sezónu. V Poháru UEFA je to ovšem zcela o něčem jiném, na baskickém celku si již vylámali zuby Bayer Leverkusen nebo Glasgow Rangers, teď má tým trenéra Joseho Angela Zigandy políčeno ještě na větší rybu. "Víme, že Sevilla bude hrát lépe, než před týdnem. Budou mnohem koncentrovanější, tak jako zatím byli v průběhu celého ligového ročníku. Ať už se ale stane cokoliv, pojedeme domů s hlavami nahoře a vědomím, že pro postup jsme udělali vše," prohlásil Ziganda. Ten má prázdnou marodku a nastoupit nebude moci jenom vykartovaný autor jediné branky z prvního duelu Soldado.

Sevilla stále bojuje o španělský titul a je jeno bod za vedoucí Barcelonou. Nyní jí čeká náročný týden, ve čtvrtek Pohár UEFA, o víkendu pak šlágr Primera Division proti Realu Madrid. Celek z Andaluzie vyhrál své dva poslední domácí zápasy 3:1 (Espanyol) a 4:1 (Bilbao), tedy výsledky, které by dnes večer určitě bral. "Ve stejné pozici jako oni jsme byli před rokem, kdy jsme hráli se Schalke. Sice jsme byli menším klubem, ale dokázali jsme je vyřadit pouhou vytrvalostí a silou. Proto na mě Osasuna zapůsobila tak dobře, tohle je jejich historická možnost," říká Juande Ramos. Domácí kouč o víkendu šetřil některé opory a chybět by mu mohl jenom nemocný Dragutinovič.
Pravděpodobné sestavy: : Andrés Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Julien Escudé, David Castedo - Jesús Navas, Christian Poulsen, José Luis Martí, Adriano Correia - Frédéric Kanouté, Luis Fabiano.  : Ricardo López - José Izquierdo, César Cruchaga, Javier Cuéllar, Enrique Corrales - Javad Nekounam - Juanfran, Patxi Puñal, Raúl García, David López - Pierre Webó. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.40
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslíte, že do toho dneska půjdou Brémy do plnejch? V lize jim utíká Liga Mistrů a 3gólový manko je katastrofální. Já jim to přeju, za to že vyřadili AZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele