Podle kapitána Xhaky Švýcaři vyřazením Francie vytvořili dějiny

29.06.2021, 09:18
Aktuality
Granit Xhaka (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
jenage

Mozes byt drsny, mozes sa tvarit a mozes hrat celkom fajny fotbal, finta je v tom, ze...Dejiny a vsetko... Plyne to ako je to tak.

Reagovat
Mastný Chobot

Pondelok, utorok, streda, štvrtok, piatok, šiestok, siedmok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je sranda ako sa obidva včerajšie zápasy vyvíjali (výsledkovo) rovnako. Zatiaľ dva najlepšie zápasy na turnaji určite je vyradenie francúzov veľké prekvapenie, ale zase na druhej strane sa od nich čakalo viac. Mňa osobne dosť sklamali. V skupine hrali (podľa mňa) taký nemastný-neslaný futbal, dostávali sa do šancí, ale len málo z nich premenili. Od takého napr. Mbappeho som čakal viac. Za stavu 2:1 a 3:1, keď som videl, ako naštartovali svoje motory som nepochyboval o tom, že by nepostúpili a to, čo sa dialo potom...nechápem... porazili sa jednoducho sami a zaslúžene nepostúpili, lebo takto sa o postup nebojuje. Je to škoda, lebo tento tím má neskutočný potenciál a prial som im úspech aj na ME, keďže pred piatimi rokmi im to ušlo len o vlások. Ale aspoň vidieť tú kvalitu tímov na ME a hlavne vo vyraďovačkách, že každý môže poraziť každého a že v tejto fáze tam už nie je slabý súper.

Reagovat
kilobyte

Když oni ti Francouzi vypadali, že fakt hráli jen když chtěli. Včera po té neproměněné penaltě na to vlítli pěkně a ty góly Benzemi a Pogby byly lahůdky. Jenže fotbal se hraje 90 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

To slýchám už od prvního zápasu, že hrajou na 30% apod. Podle mě si prostě mysleli, že se jim to vyhraje samo. Vždyť třeba včera ten jejich pohyb, to bylo něco žalostnýho.

Reagovat
kilobyte

Na to jaký mají tým, tak hrají neskutečnou sračku. Místo aby každého rozebrali, tak většinu zápasu čekají.

Reagovat
Allianz_Arena

Zápasy se vyvíjely stejně výsledkově, ale obraz hry mi přišel dost odlišný. Chorvaté byli do nějaké 80. minuty mnohem horší, Švýcaři naopak od začátku zápasu minimálně vyrovnaným soupeřem a měli vlastně jen několikaminutový výpadek po neproměněné penaltě, který je málem stál postup. Ono se dost jede na to, že Francie zabrala, otočila a pak to podcenila. Ale s tím nesouhlasím, dát Švýcaři penaltu a dostat se tehdy asi zaslouženě do 2:0. žádné prodloužení by nebylo,

Reagovat
Malresi

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas

Reagovat
Slavia10

Znamená to nástup Zidana??

Reagovat
Kucka

Dobrá střídání Petkoviće - Gavranović to tam zase slušně větral, Mbabu asistence. Jenom Zubera bych tam možná nechal dýl, ten hrál skvělý match, ale možná už nemohl.

Reagovat
Csaplárova past

Takový úžasný výsledek a musí to komentovat takový kokot

Reagovat
Sharpcfc

Zrovna ten kokot byl vcera jeden z nejlepsich hracu Svycarska na hristi. Neni mne sympaticky taktez, ale kdo jiny nez kapitan a tahoun tymu by se mel vyjadrit.

Reagovat
Nebelung

Hráč utkání a kapitán to nebude komentovat. To dává smysl

Reagovat
Front hell

Takový úžasný zápas a na EF to musí okomentovat takový kokot

Reagovat
BaggioRoberto

Klobouk dolů před Švýcarskem! Hráli výborně, zaslouženě šli do vedení. Pak nedali penaltu, padla na ně deka a Francie trestala, během chvíle to bylo 1:3. A ono je to nezlomilo! Jeden z nejúchvatnějších zápasů ME.

Reagovat
Malresi

Reagovat
smazaný uživatel

já to za stavu 3-1 vypl protože to nemělo cenu sledovat

Reagovat
Shevchenko

nemělo no

Reagovat
BaggioRoberto

Stane se.

Reagovat
PaYaB

Já sem si myslel, že to bude nuda a celý zápas sem prospal.

Reagovat
LeonardoUžoa

To máš dobrý kámo. Já to nevypl a pak jsem usnul cca kolem 116. Min.

Reagovat
sejber

Mam taky nepekny pocit ze Granit bude v allstars zostave turnaja a napriek tomu ho nedokazeme spenazit za viac ako 20.

Na jednej strane som rad ze ide prec na druhej ma stve ze inak ako pod cenu to nebude

Reagovat
Acrocephalus

Švýcaři naprosto skvostný obrat. Já jsem teda původně se na zápas ani nechtěl dívat, protože jsem si říkal, že Francouzi nebudou mít s nimi sebemenší problém. Ale od prvního gólu mě to teda strhlo a byla jsem u telky jak přibitej. Předně: nevěřil jsem, že vidím ty samé Švýcary, které si Italové povodili jak kluky z okresu. Ta jejich obrana tam neexistovala. A teď co předvedli, to jsem valil oči.

A Francouzi? Bohorovnost. Ano, narozdíl od Nizozemců, kteří jsou dost domýšliví, Francouzi mají top hráče na každém postu, jen je přehrabovat vidlemi. Ani Anglie se nemůže pochlubit takovou skvadrou. Ale v momentě, kdy k zápasu přistoupíte, že se to nějak uhraje samo... tak neuhraje. Měli tam asi 10-15 minutovou pasáž, kdy jsem si říkal, že toto jsou ti Francouzi, nezastavitelní, kvalitní, ty přihrávky, střely, strašlivá síla. Ale bylo to pod nánosem pýchy a lehkovážnosti. Pogba je dobrý fotbalově, ale je to jinak excentrický kretén, zlatej nafoukanec Ronaldo.

No a v závěru na to doplatili a mrzí mě, že zrovna Mbappé. Tomu tuhle černou kaňku na turnaji nepřeji, ale třeba dostane ve fotbale cennou lekci, kterou zúročí na příštích šampionátech.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsi myslím, že se ještě nestalo, aby postoupila země, kterou nereprezentoval ani jeden její hráč. Podle mě by měli na EURO a MS přijmout pravidlo o odchovancích stejně jako je v klubovém fotbale

Reagovat
Benfica

Reagovat
Mrtz92

Upřímně řečeno, Xhaka je pro mě zatím asi největší šok na turnaji (v pozitivním slova smyslu). Já ho měl zafixovaného hlavně jako brousiče se spoustou červených a on se předvede jako takový fotbalista! Včera dával fakt lahůdkové dlouhé pasy, skvěle zvládnuté jak technicky, tak fotbalovým viděním, spoustu jich vedlo k přečíslení atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele