Paredes se po letech vrací na místo činu: PSG vyměnil za AS Řím

16.08.2023, 11:46, aktualizováno 16.08.2023, 12:28
Aktuality

AS Řím dotáhl příchod Leandra Paredese z Paris Saint-Germain. Devětadvacetiletý argentinský mistr světa, jenž za Giallorossi již v minulosti nastupoval, podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Po stejné trase ho záhy následoval Renato Sanches, který na Apeninský poloostrov dorazil na roční hostování s předem stanovenou opcí...

Paredes poprvé do Říma zamířil před devíti lety z Bocy Juniors, nejprve formou hostování, které se následně změnilo na přestup. Po třech letech se stěhoval do Zenitu Petrohrad.

PSG za zkušeného záložníka podle nepotvrzených informací dostane čtyři miliony eur. Paredes, který byl v minulé sezoně zapůjčený Juventusu, zůstal v hlavním městě Francie za očekáváním - nastoupil do 117 soutěžních zápasů, ve kterých si na konto připsal tři góly a deset asistencí.

"Návrat do Říma je vždycky výjimečný, ale teď jako hráč Říma je ještě výjimečnější. Chci poděkovat fanouškům za to, že mě přijali, a Římu za to, že mě přivedl zpět do klubu, kde jsem začal evropskou kariéru. Loňský rok pro mě byl - díky mistrovství světa - neuvěřitelně šťastný, chci i nadále získávat úspěchy a jsem přesvědčen, že se mi to tady podaří," uvedl Paredes po návratu do Říma.

Paredes u Giallorossi nahradí Nemanju Matiće, jenž přestoupil do Stade Rennes. Argentince z Paris Saint-Germain doprovodí jiný záložník Renato Sanches, který posílí AS Řím formou ročního hostování s povinnou opcí po odehrání určitého počtu zápasů.

Sanches do kádru úřadujícího francouzského šampiona zamířil před rokem z LOSC Lille a výrazněji se neprosadil, odehrál pouze 27 utkání ve všech soutěžích s bilancí dvou vstřelených branek.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, transfermarkt.de

Komentáře (46)

Přidat komentář
10

Podle Calcio e Finanza přichází za 4m, smlouva na 2 roky s opcí na roční prodloužení, 4.5m ročně...

V Juve měl 7m ročně a výkupka byla 22m...není zač

Reagovat
Largo

Reagovat
danko10

Ešte si aj vzal číslo 16.

Reagovat
10

čekal jsem 10

Reagovat
smazaný uživatel

Prý mu to nabídl klub a Dani mu to posvětil, tak co. Chce tlak, má ho mít.

Kdyby šel Faticanti do prvního týmu, taky si o něj řekne, hrál s ním v repre

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitivní je že on i predátor prošli přes Villu Stuart.

Reagovat
Zark

Další kravaťák

Reagovat
Furia Ceca

https://football-italia.net/juventus-trampling-on-bonuccis-dignity/

Bonucci odmítl nabídky z Lazia a Fiore a jeho právník poslal vedení přes mail žádost o znovuzařazení do kádru Ty vole, ten je fakt neskutečnej... aboslutně nulová sebereflexe A ten strejda ze svazu ještě mektá, že vedení pošlapává jeho důstojnost... to by nejdřív musel nějakou mít, aby se mohla pošlapávat.

Reagovat
Pipo123

Nebude problem plat? Niekde som cital ze berie 12 mega rocne, nieco podobne nikde nedostane

Reagovat
Furia Ceca

Tak jasně že mu jde taky o prachy... ale jestli chce u nás za 12 mega hnít na tribuně, tak pak ať nebrečí, že není v repre a nepojede na EURO. Ale tohle je velká chyba předešlýho vedení. Měli ho kopnout doprdele už ve chvíli, co se k nám s prosíkem připlazil z AC Milán.

Reagovat
10

12m hrubého, 6.5 čistého

on údajně mohl do MLS, ale odmítnul to, protože je to člověk naprosto mimo realitu, věřící tomu, že jede příští rok na EURO...

Reagovat
stuff

on je jeden z mala ludi, u kerych verim, ze naozaj chce ostat v ITA aj z nejakych osobnych dovodov.(nieco rodinne tam bolo, nepamatam) Mal moznost ist do top klubov davnejsie. A ITA kluby nemaju sancu mu zaplatit plat

Reagovat
Furia Ceca

"A ITA kluby nemaju sancu mu zaplatit plat" – to je jeho problém, když nesmyslně lpí na svých vysokých platových požadavcích. Už má taky svůj věk a taky není žádná extra třída – bez Barzagliho a Chielliniho to je čtvrtinovej hráč. A jsme zase u toho – on je prostě nesoudnej a tohle nevidí. Doufám, že ho naše vedení ještě v létě vykopne, protože já už se o něm ani nechci bavit. Ať si jeho nabubřelý ego a rozhazovaní rukama po stupidních gólech řeší jinde.

Reagovat
10

njn, má platnou smlouvu, můžeme znovu poděkovat jen předchozímu vedení

Reagovat
10

12m hrubého do 37 let...jeden z mnoha sabotážních kroků

stejně tak nechat aktivovat automatické prodloužení stejné smlouvu na 12m hrubého u Alexe Sandra a Teka minulou sezonu

35m hrubého ročně za tyhle 3

Reagovat
Raffaello

Výsměch.

Reagovat
Zark

Wojta by se ještě dal obhájit, to je stále špička na svém postu. O těch zbylých dvou je škoda mluvit no

Reagovat
stuff

Polaka, prosim, do tejto skupinky nedavaj

Reagovat
10

automatické prodloužení o rok, do 35 let, v době, kdy máme Perina a dalo se myslet na budoucnost získáním třeba Vicaria, je podle mě chyba

Tek minulou sezonu chytal dobře, ale tu předminulou nás stál docela dost bodů, já bych jeho odchod určitě neoplakával

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Furia Ceca

Hlavně když byl Tek zraněnej a chytal delší dobu Perin, tak Wojta najednou vůbec nechyběl.

Reagovat
Largo

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Já vim, no... Ale u nás stejně skončil. Vedení a Max ho jednohlasně už nechtějí a prý na tom nebudou nic měnit.

Reagovat
10

Torino, 16 August 2023 – Juventus Football Club S.p.A. announces that an agreement has been reached with Società Sportiva Lazio S.p.A. for the temporary free disposal, until 30 June 2025, of the registration rights of the player Nicolò Rovella.

The agreement entails the obligation for Lazio to definitely acquire the player’s registrations rights, subject to the achievement of certain given sporting objectives, during seasons 2023/2024 and 2024/2025.

The agreed consideration for the definitive acquisition is € 17 million, payable in three years.

Buď Laziu kompenzujeme Rovellou to, že nás zbaví Bonucciho a Pellegriniho, nebo nechápu, jak může jít tak levně...

Reagovat
Zark

taky mi to hlava nebere, přivedli jsme ho za 26 a prodáváme po velmi vydařené sezóně za 17

Reagovat
Raffaello

Almužna. Velký špatný. Ale dokazuje to aktuální postavení klubu a celkovou atmosféru a nastavení v Itálii. Průser.

Reagovat
Pipo123

Rovella bude delo, Sarri tycho hracov dokaze herne pozdvihnut na vyssiu uroven.

Teraz sa zacalo pisat o zaujme o Samardzica, co by bola dalsia vyborna posila.

Reagovat
10

U něj se bojím jen zranění, protože jich měl v jeho věku už docela dost.

Reagovat
danko10

A Zakaria šiel za 20. Ja už nerozumiem ničomu.

Reagovat
Raffaello

Protože šel mimo Itálii. Kdyby šel třeba do Říma, tak jde za 10m.

Reagovat
danko10

Kedy naposledy kúpil Rím hráča za 10 miliónov? K nám chodia zásadne hosťovať ľudia, ktorí sa už nezmestia do klubového autobusu PSG.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Largo

Reagovat
zurix_new

Reagovat
10

Já taky ne... nečekal bych, že Rovella půjde pod 30

Reagovat
Pettirosso

Jasně, Lotito s Juve vyjebává 5 let (SMS), proto dává smysl jim prodat jednoho z největších italských talentů a budoucího reprezentanta za téměř 10 milionů méně, než se před pár lety kupoval. To všechno ještě na naturální pozici, která Juventus tlačí od odchodu Pirla. Jako třešničku na dortu jim k tomu dají dalšího kvalitního hráče, pro Lazio do základu.

Allegriho nekomentuju, to je samozřejmě jeho fail, ale to už ví (kromě managementu Juve) všichni. První (a dost rychlej) fail novýho sportovního úseku. Toto bych čekal od Paraticiho, ne od Guintoliho. První obrovskej mega průser, který nebude mrzet jen v případě, že z Rovelly bude skleněnka.

Jsem zklamán víc a víc. Za chvíli už nebude kam víc (Lukaku).

Reagovat
10

Já to dokážu pochopit, není jiná možnost. Jako mega průser to nevnímám, v ty záloze máme dost italskýho talentu...

Reagovat
Pettirosso

Na pozici Rovelly zrovna nikoho nemáme. Fagioli, Miretti i Nicolussi jsou ofenzivnější. Mezi mladíky jsou sice zajímavý prospekti jak Nonge, Hasa, Doratiotto, ale nikdo z nich není regista. Za mě má Rovella daleko větší potenciál, než Ricci, kterýho by Toro nepustilo ani za 30m.

Chápu, že se někdo musel prodat (McBurgera nikdo nechce), asi dokážu pochopit (těžce), že to musel být právě Rovella. Nedokážu ale pochopit částky a podmínky. Kor Lotitovi.

Rovella joins Lazio on a free loan until 2025.

The agreement entails the obligation for Lazio to definitely acquire the player’s registrations rights, subject to the achievement of certain given sporting objectives, during seasons 2023/2024 and 2024/2025 for 17mln€.

Sorry, toto je ultimátní fail, za kterej by měl jít Guintoli minimálně na kobereček.

Reagovat
10

Ano, takhle to vypadá hrozivě, píšu to nahoře. Ale nevíme, co za tím je. Třeba tam je opravdu Bonucci, což je pro Juve +12m, nebo prostě nevěří tomu, že Rovella bude zdravej. Tohle https://www.transfermarkt.com/nicolo-rovella/verletzungen/spieler/525704 není moc povzbuzující...

Není důvod nemít v Giuntoliho důvěru, může to celý otočit nějakým Amrabatem. Neprodal nikoho z důležitých hráčů, to má prostě někdy svojí daň, zvlášť když nehraješ LM.

Reagovat
DelPiero137

Lotitovi Bonucciho a Rovellu za 40

Moze byt rad ze za Lea nic nepytame

Reagovat
Furia Ceca

Jinak dneska dopoledne jsme hráli přípravák s Alessandrií. Trefil se Pogba a v základu byl i Fagioli

Reagovat
Zark

Reagovat
10
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele