Osmnáctiletý Volpato odmítl účast na MS v Kataru

10.11.2022, 11:27
Aktuality
Cristian Volpato (© AFP)
Itálie se sice na nadcházející světový šampionát do Kataru nekvalifikovala, Cristian Volpato každopádně i tak měl šanci se ho zúčastnit. Italský ofenzivní záložník, hájící barvy AS Řím, totiž dostal nabídku od Austrálie, tu však odmítl, jak prozradil trenér Graham Arnold. Zatím si zahrál za mládežnické výběry Gli Azzurri a v budoucnu doufá, že se podívá také do áčka.

Teprve osmnáctiletý Volpato letos prožívá zlomové okamžiky své doposud krátké kariéry. Na začátku září si v duelu Evropské ligy proti Ludogorci zapsal debut v dresu římského celku, na konci října se poprvé objevil v základní sestavě v zápase s Helsinkami a o pár dní později se mu povedlo zařídit rozdílovou branku v italské nejvyšší soutěži ve střetnutí na půdě Hellasu.

Jeho výkonů si všimli také v Austrálii, konkrétně devětapadesátiletý Arnold, který kormidluje protinožce. Mohl ho nominovat, poněvadž italský mladík se narodil v Camperdown v Novém Jižním Walesu u Sydney. V rozhovoru pro Fox Sports potvrdil, že došlo také na přemlouvání. "Volal jsem mu třikrát,” prozrazoval. "Když jsme si volali naposledy, říkal jsem mu, že bude jistě mezi 26 hráči, kteří do Kataru poletí. Chtěl čas, aby mohl přemýšlet. Radil se s okolím, aby zjistil, co je pro jeho kariéru nejlepší. A včera večer se ozval, že mou nabídku odmítá.”

Kdyby Volpato nastoupil za australský nároďák, nikdy by už nemohl reprezentovat Itálii, a právě taková skutečnost ho od překvapivé účasti na MS v Kataru odradila. Má totiž italský pas. Již dříve se ale objevoval v reprezentačním výběru Austrálie do 20 let, až pak se rozhodl obléci dres Squadry Azzury. Své první fotbalové krůčky podnikal též v australských klubech.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (37)

Přidat komentář
Csaplárova past

Hodne zavadejici nadpis. Takhle to vyzniva, jako by snad odmitl kvuli politice. Pritom jen nechce reprezentovat jinou zemi.

Reagovat
madridcan

Tak hlavne, že ty si v tom našiel rovno politiku

Reagovat
C-M@ster

Na mě to tak taky působilo.

Protože tam je "účast na MS v Kataru" a dostat nabídku od Itálie, tak by tam jel.

Takže neodmítl MS v Kataru, ale potenciální možnost zahrát si někdy za Itálii nějaký jiný mistrovství, kde bejvají pravidelně silní.

Reagovat
smazaný uživatel

"... odmítl nabídku Austrálie zahrát si ..."

Reagovat
JacoBee

Také jsem to tak pochopil zprvu...

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
iamek

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
ratusek

Reagovat
Masi

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to jsem asi jediný kdo to takhle nechápal

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Lemond Laws

Slušnej cklickbait. To je sport.cz ?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Wambasen

Reagovat
ttopi

Ach jo. Vypadalo to nadějně. Jako že dle nadpisu to odmítl z jiných důvodů, než je nakonec zřejmé.

Reagovat
ratusek

škoda, už jsem si říkal, že se našel aspon jeden, co by nebyl pokrytec a ono nic

Reagovat
Freedo

Tak aby se mu to nevymstilo v tom, že Itálie ho nikdy nepovolá a Austrálie už ho chtít nebude, protože je odmítl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud za Itálii nenastoupí, tak může rozvažovat

Reagovat
QooBo

Reagovat
Lemond Laws

Je mu 18

Začíná hrát, dávat goly v Serii A. Myslím, že v jeho hlavě určitě nepřemýšlí, jestli někdy bude v repre a je to další motivace.

Spokojit se s repre Austrálie v 18, k čemu to je

Reagovat
dontcallmeandre

Přesně, lítat z Evropy daleko k šíleným zápasům.. Možná kdyby měla austrálie šanci tam ěnco uhrát..

Reagovat
Bakary3

Tak já bych hlavně naivně čekal, že bude ten hráč mít jasno, jestli je Ital nebo Australan a nebude spekulovat a kalkulovat, co je pro něj zrovna nejlepší.

Jenže bohužel, hrál za juniory Austrálie, ale teď, když se láme chleba a má si vybrat seniorskou repre - a tím se definitivně vzdát jiný možnosti, cítí šanci na Itálii.

Kdyby nepřišla, tak teda laskavě vezme za vděk Austrálií.

Ať jsou tyhle přeběhlíci do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba se cítí být stejným dílem Ital jako Australan a když to zkusím přirovnat, tak v podstatě volí mezi tím, jestli si počkat, jestli o něj v budoucnu nebude mít zájem Real, nebo vzít teď zavděk nabídkou Barcelony, ale tím si do Realu dveře navždy zavřít.

Reagovat
dontcallmeandre

Je mu 18,a je to zásadní rozhodnutí jeho fotbalové kariéry. Austrálii už reprezentoval, takže k ní nějaký vztah asi má. Se zeptej čechovietnamců, jestli se cítí víc čechy nebo vietnamci.

Reagovat
Bakary3

Tak když k ní nějaký vztah má, tak proč jí nereprezentuje dál?

Já tomu nevěřím, byl i nějakej kuriózní případ, musiala, nebo nmecha? Kteří střídali repre Německa a Anglie snad po roce.

Já tu vidím spíš jen vypočítavost.

Reagovat
Seydou Doumbia

ve většině to je vypočitavost...prostě cítí že nabírá formu a má solidní šanci do silnější repre, proč by tedy hrál za také sráče, když má na lepší...a ano je to napiču

Reagovat
dontcallmeandre

A to mi přijde právě v pohodě. máš rád fotbal, evropský fotbal je lepší než asijsko pacifický, máš šanci hrát za tým, který na většině šampionátů bude patřit minimálně k širšímu okruhu favoritů. Nechápu, proč by mu to někdo vyčítal, že váhá.

Reagovat
Bakary3

Tak proč hrál za mládežnické týmy Austrálie?

Že se mu to zrovna hodilo?

Reagovat
dontcallmeandre

Jo, asi jo. v itálii je docela velká konkurence, asi ho nezvali. Mládežnické reprezentace nejsou závazné, tak to není nic proti ničemu. osobně si myslím, že pokud by se třeba během dvou tří let ukázalo, že to na italskou repre stačit nebude, že by vzal i tu austrálii. A přijde mi to jako rozumné řešení.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Seydou Doumbia

žijeme jen jednou, musíš občas trochu riskovat bud a nebo

Reagovat
Largo

Zajímavej hráč, dost kreativní, rychle myslí, rozumí si s míčem a při tý naší ofenzivní bídě dává nějakou naději do budoucna.

Reagovat
dantetomas

Ina bleskovina v titulku... alebo ako donuntit pouzivatelov eurofotbalu citat clanky, teda aspon perex

Reagovat
forma

Cristian Volpanalto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele