ONLINE: V Anglii se končí se zimními přestupy

01.02.2010, 16:18
Aktuality
Zaujalo nás
V Anglii letos sice zrovna nefouká, přesto je ale třeba zimní přestupové okno uzavřít. Stane se tak během dvou hodin a právě po tuto dobu vás budeme průběžně informovat o každé šelesti na ostrovním přestupovém trhu. Prozatím lze stručně rekapitulovat slovy: Jednookým mezi slepými se dnes stal West Ham, když ulovil Bennyho McCarthyho z Blackburnu. Informací však bude postupně přibývat. Aspoň doufejme.

Alfou a omegou dneška byly zejména prodlužování či tvoření hostování. Do Portsmouthu se tedy z Burnley zatím nevrací střelec Nugent. Nyron Nosworthy by si pak nově, ale nejspíš krátce měl zahrát za Sheffield United a Daniel Cousin, fotbalista Hullu, bude do konce sezony působit v Řecku, kde se upsal Larisse. V jeho smlouvě je však přítomna rovněž opce o případném setrvání na jihu Evropy.

Abych vám veškeré tyto změny dal do nějakých souvislostí, tak Nosworthy Sunderlandem opouští hlavně proto, aby uvolnil místo pro příchozího Huttona. Také on by se však na Stadium of Light měl usídlit jen dočasně. Cousin zase usoudil, že by se přes čerstvě koupeného Zakiho jen těžko prosazoval.

16:32: V Manchesteru se mezitím rýsuje bomba dne. Vedle Michaela Johnsona by totiž odteď mohl bleděmodrý dres Citizens oblékat i jeho jmenovec Adam z Middlesbrough. Proslýchá se ovšem, že i v případě včasného dotažení tohoto transferu by vedení City ještě do konce sezony talentovaného křídelníka Boro ponechalo, aby mu pomohl v cestě za opětovným postupem do Premier League.

16:36: Nějaký veselý Američan si z nás v době finalizování většiny přestupů dělá legraci. Robbieho Keana totiž pašuje do West Hamu, Pavljučenka do Spartaku Moskva a Owena už teď vidí na hostování u Spurs. Pravděpodobná se zdá být tak akorát ta prostřední zpráva, ale i tak. V první řadě jde o svérázný zámořský humor.

16:41: Poslední dobou je v nakupování nejaktivnější londýnský Fulham. Po zbytek letošního ročníku si rezervovalo služby nadějného útočníka AS Řím Stefana Okaky a zraky prý upřelo také na Jamese Beattieho, forvarda Stoke City. Obrannou řadu, zejména pak její levý kraj, pak notně posílila o osobu Nicka Shoreyho. Naproti tomu se s lehkým srdcem zbavilo útočníka Kamary, jehož pustilo skotskému Celticu.

16:46: Redaktor deníku Telegraph přichází se zajímavou vizí oživení zimního přestupního termínu. Prý by stačilo symbolických 45 minut (doba trvání jednoho poločasu), během nichž by kluby řešily prostou otázku - učinit nebo neučinit nabídku? Být či nebýt? Předešlo by se pak trapným "minutám ticha". Na druhou stranu nic není tak černé, jak se zdá. Hýbnout by se mohl severoirský rekordman v počtu střelených branek David Healy. Black Cats o něj totiž příliš nestojí, čehož by rád využil druholigový Ipswich.

16:52: S exkluzivní zprávou přikvačil britský server Daily Mail! West Ham potřebuje oživit, to ví kdekdo, a ne na jednom postu. Krom útoku, který již vyztužil Benny McCarthy, by se šikla nějaká ta posila i do obrany. Tou by prý mohl být Nedum Onuoha, jenž se poslední dobou do sestavy Citizens prosazuje čím dál hůř. Hammers ták zvažují podání žádosti o krátkodobé zapůjčení tohoto fotbalisty s četnými mezinárodními zkušenostmi (i když jen na mládežnické úrovni). Zároveň také nepřestávají lovit další potencionální snajpry, ale to už jsou opravdu jen ryzí dohady. Mido, Kežman ani Ilan se tedy nakonec vůbec nemusejí hnout z místa.

16:53: Podle Sportsmail Fulham nepochodil s dvoumilionovou nabídkou za Jamese Beattieho. Bude si muset vystačit s neprověřeným Okakou?

16:58: Sportovní konzultant z věhlasné poradenské firmy Deloitte přišel s doslova šokující informací. Jelikož není důvodu pochybovat, vězte, že letos v zimě kluby Premier League utratily za nové akvizice pouhých 21 milionů liber! To je oproti loňským 170 a 150 milionům z ledna 2008 opravdu troškaření. Ani jedna útrata se nevyšplhala k deseti milionům, přičemž maximem bylo pět milionů za Kaboula. Ani tady se nelze ubránit srovnání s loňskem, kdy došlo hned k sedmi desetimilionovým investicím. Chudý rok, chudý.

17:01: Občas je přínosné mít nejlepšího kamaráda s bratrem taxikářem. Své o tom ví jistý Anon, který se touto cestou dozvěděl o nedávném vysazení Michaela Owena před Anfield Road. Tam má nynější zaměstnanec konkurenčních United co nevidět podstoupit zdravotní prohlídku. Věřte nebo ne, ale o návratu tohoto zlatého dítka se mluví celý den, takže kdoví. Třeba i na tomto šprochu bude pravdy trochu.

17:15: Nudíte se? Pokud ano, poslechněte si příběh defenzivního záložníka Manuela Fernandese. Ten když hrával za Benfiku, vytáhl si ho odtamtud Portsmouth. Přestože na Fratton Parku hned dvakrát neprošel zdravotními testy, půl sezony tu strávil. Rok poté po něm v zimě sáhl Everton, kde si odkroutil pouhých devět zápasů. Uplynulo dalších pár měsíců a na Goodison Parku ho vítali opět. Nevyhořel, ani nepřesvědčil, nicméně opce využita nebyla. Jeden by řekl, že po něm v Anglii už ani pes neštěkne. Tím spíš, že nedávno ztroskotal jeho přesun do Interu Milán - na čem jiném než na vstupní prohlídce. Přesto do toho jdou v Portsmouthu znovu a tohoto Portugalce ve službách španělské Valencie lanaří podruhé.

17:18: Rafa Benítez je dnes podezřele mlčenlivý. Asi kuje pikle. A ty se mohou týkat buď zmíněného Owena nebo tureckého internacionála Ardy Turana. Je známo, že ho španělský kouč obdivuje a určitě by nebyl proti jeho získání. V tom případě je však nasnadě říci "sorry" Maximu, jenž nedávno dorazil na Anfield s vidinou znovunastartování své kariéry. Rafo, ty uličníku!

17:25: Levý bek Liverpoolu Christopher Buchtmann dotáhl svůj úprk na Craven Cottage. Schválně, kdo vůbec věděl o tom, že je tento sedmnáctiletý talent, příchozí roku 2008 z německé Borussie Dortmund, přítomen na soupisce Reds?

17:30: Maďara Halmosiho si už letos na anglických trávnících nevšimnete, zbytek sezony totiž stráví ve své rodné krajině. Vrací se do Haladáse, kde svou profesionální kariéru před lety rozjížděl.

17:34: Pompey samozřejmě uvítají jakoukoliv finanční injekci, takže by se nemuseli bránit odchodu letošní brankářské senzace jménem Begovič. Třímilionovou nabídku Potters již odmítli s tím, že očekávají minimálně miliony čtyři. Těmto požadavkům by prý mohla vyhovět Chelsea, ale zatím by bylo asi hloupé považovat tuto informaci za pravdivou.

17:38: Poněkud zmražené spekulace ohledně největšího zimního transferu se zase daly do chodu. Pohnuly se směrem ke zdravotní prohlídce, kterou má Adam Johnson v klubovém sídle Citizens právě podstupovat. Kluby se údajně dohodly na částce kolem sedmi milionů britské měny. To by znamenalo rekordní anglický přestup ledna.

17:41: JE HOTOVO: Nenasytný West Ham nebyl spokojen pouze s dotažením McCarthyho a včas si pojistil také služby egyptského útočníka Mida!

17:49: Nic by se nemělo přehánět, ale to Zolu s novými majiteli v zádech vůbec nezajímá. Na čtyři měsíce teď ze Zamaleku získal Mida a přitom nadále uhání dalšího forvarda - Brazilce Ilana. Stále ještě tedy nelze vyloučit, že na Boleyn Ground během jednoho dne dorazí hned tři noví útočníci! Nesmíme totiž zapomínat ještě na ranní příchod McCarthyho.

17:51: Wigan pokračuje v realizování přílivu exotických tváří. Na poslední chvíli teď do konce sezony získal bolivijského reprezentačního útočníka Marcela Morena Martinse ze Šachťaru Doněck.

17:57: Poslední vteřinky zbývají do konečného zúčtování a Tottenham je stále na hony vzdálen od získání Scotta Loache, zatímco Citizens finalizují dohady s křídelníkem Boro Adamem Johnsonem.

17:59: James Beattie nadále může doufat v účast na světovém šampionátu! Už to tak vypadá, neboť zaručený zdroj hovoří o tom, že právě teď podstupuje zdravotní prohlídku v Sunderlandu.

18:00: Oficiálně je konec, ale nebojte se, zhruba půl hodiny tu ještě budou naskakovat zprávy o dotažení všech přestupů vskutku na poslední chvíli.

18:08: Španělský deník Marca před okamžikem přinesl zprávu o nečekané investici Manchesteru City. Ta se překvapivě netýká Johnsona, ale Fernanda Gaga. Za tohoto Argentince ve službách madridského Realu by Citizens údajně měli na stůl položit až 16 milionů liber.

18:10: Healy je hotov! Po Darylu Murphym je dnes už druhým hráčem Black Cats, jenž se stal posilou Ipswiche, který shodou okolností vede někdejší manažer Sunderlandu Roy Keane.

18:12: Robbie Keane ještě stále může opustit White Hart Lane. Po jeho službách totiž lační skotský Celtic, jemuž hraje do karet, že na severu britských ostrovů lze nakupovat až do dnešní půlnoci.

18:14: Hutton definitivně na půl roku hráčem Sunderlandu!

18:17: Blackburn ani francouzské Lens neprodělaly úspěšné námluvy s Portsmouthem ohledně odkoupení útočníka Dindaneho.

18:31: Begovič podle všeho nakonec přece jen půjde za tři miliony dělat do Stoke konkurenci skvělému Sorensenovi. Kdo tento tah, z pohledu brankáře, chápe, ať zvedne ruku. Já tedy rozhodně ne.

18:36: PŘESTUP ZIMY DOTAŽEN! Adam Johnson se definitivně upsal Manchesteru City. Na Gaga zapomeňte.

Touto přestupovou bombou se s vámi pro dnešek loučím. Zbývá však ještě dotáhnout příběh Robbieho Keana, takže rozhodně průběžně sledujte hlavní stránku našeho portálu, kde se vždy včas dozvíte, jak se věci mají. Ostrovnímu fotbalu zdar!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (512)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele