Olomouc podlehla v přípravě Kroměříži a Tipsport ligu nevyhraje

24.01., 21:17, aktualizováno 24.01., 22:29
Aktuality
Štěpán Langer (© SK Sigma Olomouc)

Hráči Olomouce překvapivě prohráli v přípravě s druholigovou Kroměříží 0:2. Sigma v závěrečném třetím utkání své skupiny Tipsport ligy poprvé ztratila body a přišla o šanci na celkové prvenství v tradičním zimním turnaji. Liberec na soustředění v Turecku porazil lídra bulharské ligy Černo More Varna 1:0 a Karviná tamtéž zdolala Radnički Niš 2:0 dvěma brankami Martina Doležala.

Olomoucký trenér Václav Jílek byl s výkonem proti nováčkovi druhé ligy velmi nespokojený. "Myslím, že jsme nebyli běžecky silní ani kvalitní ve finální a předfinální fázi. Hráli jsme pomalu. Soupeř se díky dvěma standardkám dostal do dvoubrankového vedení a poté to zavřel. Pro nás to bylo složité na menším hřišti. Neměli jsme potřebnou kvalitu a těžko jsme se do toho dostávali. Takto neporazíme žádného soupeře," citoval klubový web Jílka.

Přípravný turnaj Tipsport liga:

Skupina D (Prostějov):

Sigma Olomouc - Kroměříž 0:2 (0:1)

Branky: 45+1. Matoušek, 60. Houser.

Sestava Olomouce:

I. poločas: Digaňa - Křišťál, Matys, Novák - Chvátal, Breite, Dele, Elbel - Zorvan, Fortelný - Fiala.

II. poločas: Digaňa - Kříšťál, Pokorný, Vraštil, Elbel (65. Fiala) - Langer, Ventúra - Zifčák, Růsek, Emmanuel - Singhateh. Trenér: Jílek.

Naději na premiérové prvenství v Tipsport lize udržela druholigová Chrudim. Východočeši ve skupině A využili toho, že prvoligová Mladá Boleslav nasadila do odloženého utkání B-tým, a zvítězili po obratu 2:1. Stejným výsledkem porazili i Teplice. Chrudimští k nečekanému celkovému vítězství potřebují v sobotu porazit Varnsdorf a stát se jediným týmem bez ztráty bodu. Pokud se jim to nepovede, tradiční turnaj podruhé za sebou ovládnou Bohemians Praha 1905.

Liberec si na úvod soustředění v Turecku připsal cenný skalp lídra bulharské ligy. O vítězství nad Černo More Varna rozhodl v předposlední minutě Filip Horský. "Byla to velmi dobrá prověrka. Čekali jsme, že nás to prověří hlavně v defenzivě, protože se jednalo o první tým bulharské ligy. Musím ale říct, že jsme hráli velmi dobře a byli v utkání aktivnější. Dlouho jsme ale neměli nějaké vyložené šance. Nakonec jsme branku vstřelili a jsme spokojeni i s výsledkem," řekl liberecký trenér Luboš Kozel.

Přípravné utkání v Turecku:

Slovan Liberec - Černo More Varna 1:0 (0:0)

Branka: 89. Horský.

Sestava Liberce:

I. poločas: Bačkovský - Mikula (19. Fukala), Prebsl, Purzitidis - Ghali, Žambůrek, Varfolomejev, Preisler - Višinský, Tupta - Kulenović.

II. poločas: Bačkovský - Fukala, Prebsl (68. Chaluš), Purzitidis (85. Lexa) - Ghali (77. Hudák), Doumbia, Varfolomejev (77. Lehoczki), Penner - Višinský (68. Kok), Letenay, Horský. Trenér: Kozel.

Vítězně do soustředění v Turecku vstoupila i Karviná. Nováček nejvyšší soutěže si poradil s předposledním týmem srbské ligy. Vítězství Slezanům zařídil dvěma góly v prvním poločase zkušený útočník Doležal.

"Zasloužené vítězství proti soupeři, který měl výškovou převahu - z toho mám upřímnou radost. Celkově kluci odvedli velice dobrou práci, byla tam vidět kvalitní organizace hry. Závěr byl poměrně agresivní. Soupeř neunesl dvoubrankové manko a vyvrcholením byla vzájemná potyčka a vyloučení po jednom hráči na obou stranách," uvedl karvinský trenér Juraj Jarábek.

Přípravné utkání v Beleku (Turecko):

MFK Karviná - Radnički Niš 2:0 (2:0)

Branky: 30. a 43. Doležal.

Sestava Karviné: Ciupa - Traoré, Krčík, Svozil, Fleišman - Žák, Budínský - Iván, Ezeh, Regáli - Doležal. Trenér: Jarábek.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elliasson

Aspoň se ukázalo, který tým na Hané vládne!

Reagovat
Sigma Olomouc

FK Hlubočky?

Reagovat
Shevchenko

CSKA Moskva?

Reagovat
Elliasson

CSKA Kyjev.

Reagovat
Shevchenko

Prozřels

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele