Slovácko zvládlo generálku s Podgoricou, Ostrava remizovala

02.02., 15:56, aktualizováno 02.02., 20:52
Aktuality

Slovácko zdolalo 2:1 černohorský tým Budučnost Podgorica a zvítězilo i ve třetím utkání na soustředění v tureckém Beleku. O stoprocentní bilanci v Beleku naopak přišla v závěrečném pátém zápase Ostrava po remíze 1:1 s jiným černohorským týmem Dečič Tuzi. Generálku na jarní část sezony zvládly Pardubice, které si poradily v Marbelle 2:1 s dánským Odense.

Slovácko rozhodlo o výhře nad lídrem černohorské ligy až v závěru. V 69. minutě se prosadil z dorážky Ondřej Mihálik a v 85. minutě zvýšil z penalty Marek Havlík. Podgorica stihla už jen snížit. Svěřenci kouče Martina Svědíka navázali v Turecku na triumfy nad ukrajinským celkem Čerkasy a Radnički Niš ze Srbska.

Přípravné utkání v Beleku (Turecko):

1. FC Slovácko - Budučnost Podgorica 2:1 (0:0)

Branky Slovácka: 69. Mihálik, 85. Havlík z pen.

Sestava Slovácka: Heča - Blahút (46. Kalabiška), Daníček (46. Hofmann), Kadlec (70. Srubek), Reinberk (81. Kudela) - Trávník, Havlík (86. Kvasina) - Juroška (60. Sinjavskij), Kim Sung-pin (46. Kohút), Petržela (60. Mihálik) - Cicilia (60. Vecheta). Trenér: Svědík.


Ostravský trenér Pavel Hapal nasadil do obou poločasů rozdílnou jedenáctku. Silnější sestavu vyslal do první půle, kterou Baník vyhrál díky Klímově trefě z 25. minuty. Sedmadvacetiletý útočník dal v posledních třech přípravných zápasech pět branek.

V předchozích čtyřech utkáních v Turecku vstřelili Slezané pokaždé tři branky, dnes už ale další nepřidali. Naopak Dečič v 87. minutě srovnal.

"Škoda že jsme nevyhráli, nechybělo moc. Byl to ale pátý zápas v sedmi dnech a už to bylo na výkonu cítit. Jsem rád, že nikdo není nějak vážněji zraněn, a věřím, že na sezonu jsme dobře připraveni," uvedl Hapal pro klubový web.

Přípravné utkání v Turecku:

Baník Ostrava - Dečič Tuzi (Černá Hora) 1:1 (1:0)

Branka Ostravy: 25. Klíma.

Sestava Ostravy:

I. poločas: Letáček - Ndefe, Blažek, Lischka, Kpozo - Rusnák, Kubala, Boula, Rigo, Šehič - Klíma.

II. poločas: Letáček - Juroška, Měkota, Pojezný, Madleňák - Buchta, Miškovič, Grygar, Šín, Šudák - Adediran. Trenér: Hapal.


Odense poslal do vedení už ve druhé minutě Mihajlo Ivančević hlavou po rohu, ale Pardubičtí ještě do přestávky výsledek otočili. Ve 34. minutě srovnal Marek Icha tvrdou střelou zpoza šestnáctky a v nastaveném čase se trefil Kryštof Daněk po přihrávce Michala Hlavatého.

"Prvních dvacet minut jsme byli ospalí, navíc soupeř hrál od začátku ve velké intenzitě. Inkasovali jsme jednoduchý gól ze standardky. Pak jsme ale chytli tempo a moc se mi to líbilo. Soupeř byl výborný, takové zápasy nás strašně moc posouvají dál," pochvaloval si kouč Radoslav Kováč v rozhovoru pro klubový web.

Východočeši v zimní přípravě zvítězili počtvrté za sebou. Ve Španělsku navázali na předchozí triumf 1:0 nad jiným severským soupeřem norským Tromsö.

Přípravné utkání ve Španělsku:

FK Pardubice - Odense 2:1 (2:1)

Branky: 34. Icha, 45+2. Daněk - 2. Ivančević.

Sestava Pardubic: Kinský - Mareš (62. Surzyn), Halinský (76. Kukučka), Ortiz (76. Donát), Icha (46. Chlumecký) - Kissiedou (62. Krobot), Vacek (62. Darmovzal), Hlavatý (76. Míšek), Daněk (62. Tischler) - Brdička (62. Patrák), Zlatohlávek (71. Černý). Trenér: Kováč.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mike_Litoris

Pardubice se zachrání asi

Reagovat
doocetung

Takže zase stejná písnička. Tři kola bude v základu Blažek, udělají se dva body z devíti než opět přijdou na to že je to kopyto a nejlepší stoper je Pojezný .

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele