Hráči Bohemians si v Tipsport lize opět zastříleli, zvítězila i Olomouc

20.01., 16:25, aktualizováno 20.01., 18:05
Aktuality
Radost hráčů Bohemians (© Bohemians 1905)

Hráči Bohemians 1905 si v přípravě znovu zastříleli proti druholigovému soupeři. Pražané v závěrečném třetím utkání Tipsport ligy deklasovali Žižkov 6:0 a navázali na drtivou výhru 7:0 nad Vlašimí. Ve stejném turnaji zvítězila i Olomouc, která porazila Prostějov 3:2.

Žižkov v týdnu nečekaně přestřílel Jablonec 5:3, další souboj s prvoligovým soupeřem ale odnesl debaklem. O branky "Klokanů" se postaralo šest různých střelců. Stínem zápasu pro Bohemians byla dvě vynucená střídání, ze zdravotních důvodů museli odstoupit Köstl a Jánoš. Pražané ve skupině B Tipsport ligy ve třech zápasech neinkasovali a se sedmi body a skóre 13:0 mají stále šanci na obhajobu prvenství.

Skupina B (Horní Počernice):

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Žižkov 6:0 (3:0)

Branky: 9. Kozák, 43. Puškáč, 44. Dostál, 50. Matoušek, 68. Mužík, 76. Hůlka.

Sestava Bohemians:

I. poločas: Soukup - Köstl (39. Hůlka), Křapka, M. Kadlec - Dostál, Jindřišek, Hrubý, Kovařík - Mužík - Puškáč, Kozák.

II. poločas: Soukup - M. Kadlec, Vondra, Hůlka - Hybš, Jánoš (58. Farkaš), Beran, Mužík - Prekop, Matoušek - Ristovski. Trenér: Veselý.

Celkový vítěz vzejde ze společné tabulky. Kvůli zmrzlé umělé trávě byly odloženy oba dnešní zápasy skupiny A v Mladé Boleslavi, kde se měly nejprve utkat domácí tým s Chrudimí a poté Teplice s Varnsdorfem.

Na plný počet devíti bodů mohou dosáhnout už jen Chrudim a Olomouc. Sigma ve skupině D porazila druholigový Prostějov 3:2, vítěznou branku dal Ebrima Singhateh, jenž skóroval poprvé po zimním příchodu na Hanou. V prvním utkání Olomoučtí zdolali Opavu, přestože nasadili B-tým. "Áčko" bylo v té době ještě na soustředění na Maltě, kde vyhrálo tamní turnaj Tipsportu pro čtyři mužstva.

"S utkáním jsem spokojen, i co se týče kvality. Pro nás je teď důležité, abychom v zápasech, kdy o tolik nejde, předvedli dobrý fyzický výkon. Tohle proti Prostějovu určitě bylo. Negativum jsou dva obdržené góly, které byly zbytečné, vítězství mohlo být daleko vyšší," citoval klubový web trenéra Sigmy Václava Jílka.

Skupina D (Prostějov):

Prostějov - Sigma Olomouc 2:3 (0:1)

Branky: 50. a 87. Matoušek - 12. Emmanuel, 56. Juliš, 60. Singhateh.

Sestava Olomouce:

I. poločas: Macík - Křišťál, Matys, Novák - Zifčák, Langer, Pospíšil, Sláma - Vodháněl, Emmanuel - Růsek.

II. poločas: Macík - Chvátal, Vraštil, Pokorný, Elbel - Dele, Zorvan - Fortelný, Fiala, Singhateh - Juliš. Trenér: Jílek.

Pardubice ve stejné skupině jako Bohemians po bezbrankovém poločase rozdrtily Vlašim 5:0. Východočechům zůstala teoretická šance na prvenství v turnaji.

Skupina B (Horní Počernice):

FK Pardubice - Vlašim 5:0 (0:0)

Branky: 57. Surzyn, 65. Brdička, 68. Kissiedou, 80. Pikul, 82. Černý.

Sestava Pardubic:

I. poločas: Budinský - Mareš, Kukučka, Ortiz, Icha - Darmovzal - Daněk, Hlavatý, Míšek, Patrák - Huf.

II. poločas: Budinský - Tischler, Lupač, Ortiz (62. Jindra), Icha (62. Donát) - Kissiedou - Brdička, Hlavatý (62. Pikul), Surzyn, Daněk (62. Mukwelle) - Huf (62. Černý). Trenér: Kováč.

Zlín ve skupině C prohrál s druholigovým Brnem 1:2 a Tipsport ligu zakončil s jedním vítězstvím a dvěma porážkami.

"Hned po první situaci jsme dostali gól, ale kluci se během pěti minut zvedli. Pak měl první poločas úroveň, líbilo se mi to. Soupeře jsme do přestávky nepustili už k ničemu, ale finální fáze není přesná. Do druhého poločasu jsme vstoupili zmrzle, už to nebylo moc dobré. Soupeř nám dal z třetího momentu gól a my už se do hry moc nedostali," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.

Skupina C:

FC Zlín - Zbrojovka Brno 1:2 (1:1)

Branky: 22. Janetzký - 1. Juritka, 50. Alijagič.

Sestava Zlína: Dostál - Fantiš, Cedidla, Didiba, Čelůstka (73. Jura) - Reiter, Bužek (79. Kulíšek), Janetzký (62. Švach), Vukadinovič (67. Polášek) - Ikugar (62. Chibuike), Achvlediani (55. Bobčík). Trenér: Červenka.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele