Neymar po vyloučení obvinil obránce Marseille z rasismu

14.09.2020, 11:43
Aktuality
Neymar (© AFP)
Pořádně ohnivý závěr měl očekávaný duel Ligue 1 mezi Paris Saint Germain a Olympiquem Marseille. Hosté vyhráli 1:0, ale v nastaveném čase padlo celkem pět červených karet! Jednu z nich viděl Brazilec Neymar, který po duelu soupeře obvinil z rasismu.

Neymara měl údajně urazil španělský obránce Álvaro González. Brazilcova slova o rasistických urážkách, na které si už během zápasu stěžoval u asistenta rozhodčího, nikdo nepotvrdil.

Mela se strhla v nastaveném čase po faulu na Argentince Paredese, který se rozhodl oplácet. Výsledkem byly červené karty pro Paredese a Kurzawu na straně PSG a Benedetta s Amavim na straně Marseille.

Neymar si s Álvarem něco viditelně vyříkával už před tímto incidentem. Při nastalé šarvátce pak Brazilec uštědřil Španělovi pohlavek, což odhalil videorozhodčí, takže pod sprchy šel i Neymar. "Praštil jsem ho, protože mě rasisticky urážel," zachytily mikrofony Neymarova slova při odchodu z trávníku. Později na Twitteru si nejdražší hráč světa ještě přisadil. "Jediné, čeho lituji, je, že jsem toho sr... nepraštil do obličeje," napsal.

Respektovaný francouzský novinář Gregoire Margotton později uvedl, že podle Neymara mu měl Álvaro vpálit do tváře urážky o opicích, které navrch mířily na jeho matku. Zároveň však dodal, že není možné tato tvrzení nijak ověřit.

"Pokud se něco takového stalo, tak je to samozřejmě neakceptovatelné, ale nemyslím si, že k tomu došlo. Jediné, co bylo vidět, co jsem zaznamenal, bylo plivnutí Ángela Di Maríi na Álvara. Každopádně tyto věci do fotbalu nepatří," řekl po utkání trenér Marseille André Villas Boas.

Autor: Jiří Fišara / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (499)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele