Musíme si promluvit o Cristianovi Ronaldovi. Se vším všudy

29.07.2019, 07:11
Názory a komentáře
O Cristianovi Ronaldovi se každým měsícem popisují stohy virtuálních papírů. A bodejť by ne; vždyť v uplynulé sezoně poprvé za celou dekádu nedosáhl na metu 30 soutěžních branek, přestože mu je už 34 let. V Lize mistrů jenom po třicítce nasázel neskutečných 54 gólů. Jenže jakkoliv zahledění můžeme být do Ronaldovy fotbalové tváře, ta nefotbalová, odvrácená tvář se ignoruje čím dál hůře...

Respektive by tomu tak mělo být. V ideálním světě by nám s Ronaldovými přešlapy mimo fotbalová kolbiště už dávno docházela trpělivost. Jakmile přece někomu vytečou nervy na hřišti, nemáme daleko k argumentům o tom, jaký je to špatný vzor pro naše děti a vnoučata. Zato přiznané daňové podvody a opakované obvinění ze znásilnění? To jsou takové miniaturní poklesky. Daním naše děti stejně nerozumí.

Již v tomhle bodě si možná říkáte, proč tenhle článek vůbec vzniká. Načasování je od pohledu vskutku podivné; vždyť přesně před týdnem se tu objevila zpráva o tom, že Ronaldo ze sexuálního násilí obžalován nebude. Co na tom, že mu stále visí na krku jedna závažná žaloba — vždy je nutno mít na paměti osvědčenou mantru, že cokoliv fotbalové si přirozeně zaslouží prostor na úkor čehokoliv, co se odehrává mimo zelené pažity.

Když v dubnu 2017 německý list Der Spiegel poprvé vyšel na světlo světa s dokumenty obdrženými skrz fotbalovou obdobu Wiki Leaks (Football Leaks), ještě na přání Kathryn Mayorgy — oběti údajného znásilnění — operoval s pseudonymem "Susan K". Nikdo tenkrát ani nemrkl; #MeToo bylo v nedohlednu.

Svědectví již nezakryté Mayorgy ze září 2018, publikované rovněž Der Spiegelem, už vzbudilo aspoň nějaký ohlas a vyvolalo silnou reakci z Ronaldovy strany, která německému týdeníku začala vyhrožovat i soudem.

Když pak v říjnu vše následovala také žaloba právníků Mayorgy a znovuotevření vyšetřování případu ze strany lasvegaské policie, s reakcemi se rázem roztrhl pytel. Nebo tedy "roztrhl". Spíš se tak líně rozpadl. Sponzoři jako Nike či EA Sports vyjádřili obligátní znepokojení, ale co je veřejnosti známo, tak žádný z více než 30 Ronaldových sponzorů, kteří se dohromady skládají na roční příspěvky ve výši 47 milionů dolarů (dle Forbesu), s portugalskou modlou vazby nepřetrhal. Se zpožděním několika měsíců byl akorát CR7 odstraněn z obálky počítačové hry FIFA 19, což byl bezprecedentní, ale také nanejvýš symbolický krok.

Turínský Juventus, jenž od loňského léta Ronalda zaměstnává, mezitím ani ono znepokojení nevyjádřil. Tímhle oficiálním klubovým prohlášením na Twitteru to celé haslo:

"Cristiano Ronaldo v nedávných měsících ukázal svou skvělou profesionalitu a odhodlání, což každý v Juventusu oceňuje. Události staré téměř 10 let nic nemění na tomto postoji, který sdílí každý, kdo s tímto skvělým šampionem přišel do styku."

Aha. Tak to pak jo.

Italská média mezitím příklad Juve vzorně následovala a o celou událost se začala zajímat teprve ve chvíli, kdy se začala propadat tržní hodnota turínského giganta (trend, který se vrátil do normálu ještě koncem října). V den Ronaldova obvinění měl národní kanál Rai připravený tradiční segment s největšími událostmi dne. Řada přišla na uzavírku silnic, tsunami v Indonésii i novou módní řadu Karla Lagerfelda. O Ronaldovi ani slovo. "Ukřižovaný Cristiano", hlásal pro změnu titulek v listu Corriere dello Sport. Když už se někdo v Itálii vůbec začal s celou kauzou jakkoliv obtěžovat, pravou obětí byl samozřejmě Cristiano Ronaldo.

Co na to český tisk? Netřeba si dvakrát lámat hlavu, výsledky jsou bolestně předvídatelné a frustrující.

Jak je možné, že se na stránkách iDnes.cz může objevit komentář s titulkem hlásajícím, že "Ronaldo pro triumf v Lize národů dokázal obětovat své ego", a zároveň se tam krom kopírování neustále recyklovaných textů z dílny České tiskové kanceláře (ČTK) neobjeví ani jeden text o možných úletech téhož ega?

Deník Sport na svém webu věnoval více prostoru Portugalcově "senzační dovolené" než jeho trablím před zákonem včetně zmíněných a Ronaldem přiznaných daňových úniků. Ba co víc, jeden nepřesný text ČTK o stažené žalobě u civilního soudu (k čemuž nedošlo) dokonce otitulkoval ještě lživěji "Žena, která obvinila Ronalda ze znásilnění: už je všechno jinak!" (zdánlivá parafráze výroku, k němuž ani omylem nedošlo).

Hospodářské noviny zacházejí ještě dál. Od loňského podzimu, kdy se případ znovu vynořil na světle, Ronaldovi věnovaly všehovšudy dva články. Jeden uzavírá jinou kontroverzní kapitolu jeho počínání mimo fotbalová kolbiště — krácení daní — a ten druhý je prosincovým op-edem Josefa Káninského o "odvážném, impozantním, bravurním CR7". Já tedy popravdě nemám předplatné HN a nevidím tudíž dále než za první tři odstavce, ale samotný úvod, který nebývale razantně tlačí Cristiana Ronalda za Zlatým míčem pro nejlepšího fotbalistu Evropy, dává nebývale razantně tušit, že se o probíhající kauze zase nic nedočteme.

Všechna čest náleží Karolíně Bulisové a Esther Idris Beshirové, které pro Seznam Zprávy loni v říjnu, respektive začátkem tohoto týdne, sepsaly aktuality delší a na informace bohatší, než na jaké se v obou případech zmohla ČTK (a tedy i ostatní zdroje). Kdo ví, možná kdyby sportovní redakce zaměstnávaly více žen...

V zahraničí a zvláště v USA, kde se měl Cristiano Ronaldo sexuálního násilí roku 2009 dopustit, se naštěstí o celé věci píše. Stále ne v adekvátním rozsahu, ale pro naše dnešní potřeby stále dostatečně. Jenom proto — díky článkům, které vyšly na stránkách SB Nation, ESPN, Vice, Yahoo, SB Nation, New Republic či Sports Illustrated — mohl tenhle výčet mnohdy opomíjených hledisek celé kauzy vůbec vzniknout. Případ Ronaldova údajného znásilnění je nevšední stejně jako závažný a pro jednou si tak zaslouží naši plnou pozornost.



Začněme ale hlubokým nádechem a 3+1 osobními doznáními, které je radno mít celou dobu na paměti:

✱ Plně si uvědomuji, nakolik se tenhle článek rovná autorskému harakiri. Nadcházející kritikou jednoho z nejoblíbenějších, ba nejuctívanějších fotbalistů historie se nevyhnutelně pouštím na mimořádně tenký led. Idealizace hlavních hvězd fotbalových klubů je koneckonců v popisu práce každého správného fandy a hájení osobních oblíbenců je rovnou jedním z jeho nepsaných přikázání. Abych byl úplně fér, i já sám jsem se jím dříve řídil, když jsem se vydal křečovitě hájit svého hráče číslo 1, Thierryho Henryho, po zcela očividné hře rukou. Tenhle článek si tedy nedává za cíl přivést fanoušky Cristiana Ronalda či Juventusu "na rozum". Ba co víc, tenhle článek si ani nedává za cíl Cristiana Ronalda definitivně obvinit z činu, který mu nebyl prokázán. Tenhle článek sleduje mnohem obyčejnější cíl: vnést do věci perspektivu, která zatím v českých médiích zcela schází; kontext a "detaily", které se pohodlně přehlíží.

✱ Nejsem právníkem a dopředu se omlouvám za mnohdy laický jazyk textu. Některým právnickým termínům se možná dokonce i úmyslně vyhýbám a všelijak je opisuji. Rozumím, jak by se takový postup mohl jevit neprofesionálním, a připouštím, že z tohoto pohledu neprofesionální je, na druhou stranu jsem alespoň celou záležitost konzultoval s články a osobami, které americkému právu rozumí. Nehledě na to, že výše vyčtené ignorování/zamlčování mnohých aspektů případu a publikování polopravd mi přijde jako podstatně závažnější prohřešek vůči zásadám žurnalismu. Takže... remíza?

✱ Na argumenty typu "Ronaldo je hvězda prvního formátu, vydělává miliardy, randí se supermodelkami... ten nějaké znásilnění nemá zapotřebí" následující text nebere nejmenší zřetel, protože nesplňují ani ty minimální požadavky pro pádný argument. Do znásilnění se typicky promítá mocenské postavení a s tím spojený pocit neohroženosti; pachatelé jsou tradičně ve výhodě, a to nejen z hlediska fyzické síly. Že je tedy Cristiano Ronaldo "pohledný a slavný", mu v tomto případě nikterak nenahrává.

✱ Od věčné debaty nad tím, zdali je lepší Lionel Messi nebo Cristiano Ronaldo, se dlouhodobě distancuji, a tak aby náhodou nedošlo k mýlce, raději předesílám, že do ní ani tímto nepřispívám.



obrázek

Cristiano Ronaldo se svými Zlatými míči. Zdroj: 90min.com




1. Rozhodnutí formálně neobvinit Ronalda ≠ deklarace jeho neviny

Téhle záměny se po nedávném vývoji dopustil kdekdo, a popravdě se tomu ani nelze příliš divit. Sám selský rozum k takovému závěru tak trochu svádí. Pokud se žalobce — v tomto případě státní zástupce Las Vegas (District Attorney, dále DA) — rozhodne formálně nežalovat, jak by potom druhá strana mohla být vinna?

Inu zaprvé, bavíme se o sexuálním násilí, které se při absenci videozáznamu dokazuje velice složitě. To potvrzuje i sám DA ve zveřejněném opodstatnění svého rozhodnutí, kde píše, že Ronaldovu vinu při zvážení všech důkazů nelze "nezpochybnitelně" (v originále "beyond a reasonable doubt") dokázat. Jistěže. Málokterý případ je tak přímočarý jako ten zpěváka R. Kellyho, kde žalující strana může operovat rovnou se dvěma videonahrávkami. A i v daném případě R. Kelly před soudem zkonstatoval vlastní nevinu.

Zadruhé, "nevinen" (innocent) nefiguruje ani v legálním slovníku soudní poroty, před níž by se Ronaldův případ dostal ve chvíli, kdy by se DA rozhodl Portugalce obžalovat, natožpak v legálním slovníku státního zástupce. Verdikt americké poroty zní buď "guilty", anebo "not guilty"; nikoliv "innocent". To se sice může zdát jako slovíčkaření (zvlášť, když v češtině oba termíny jaksi splývají), ale ve skutečnosti se jedná o důležité rozlišení — verdikt "not guilty" jednoduše vypovídá o přetrvávajících pochybách, kdy nelze kategoricky vyloučit něčí nevinu. Jinými slovy "guilty" je termínem vyhrazeným pro jednoznačný přečin. "Not guilty" je tu pro vše ostatní. Aby byl někdo prohlášen za nevinného ve smyslu "innocent" (tedy ve smyslu očištění jména), musel by si projít úplně jiným, ještě komplikovanějším a výjimečným procesem.

Zatřetí, bavíme se o třetím nejbohatším sportovci planety, který si tudíž může dovolit jakkoliv hvězdné a početné právní zastoupení. Pokud vás jako prokurátora hlodá i ten nejmenší červíček, je v zájmu vaší kariéry nepřikročit k formální obžalobě. Státní žalobci jsou ostatně voleni z velké části na základě jejich úspěšnosti u soudu, a pokud zrovna dotyčný žalobce sám před vlastními volbami nemá, můžete vzít jed na to, že alespoň pro někoho takového pracuje. Jít v takové pozici po superstar Ronaldova formátu by si troufl jen někdo nekonečně šlechetný, obětavý a nesobecký; čili možná tak někdo na prahu důchodu.

2. Poslední zpráva ≠ konec boje Mayorgy

Tenhle bod svým způsobem souvisí s tím předchozím. Ačkoliv nás česká média o minulém pondělí krmila titulky jako "Je rozhodnuto! Ronaldo může slavit..." (Sport.cz) nebo "Ronaldo má štěstí. Znásilnění učitelky už soud nebude řešit!" (TN.nova.cz), ve skutečnosti rozhodnuto není a Ronaldo vyhráno určitě nemá.

Vše pramení z obyčejné záměny dvou odlišných případů.

Zkraje června se rozšířila informace o tom, že Kathryn Mayorga, respektive její tým právníků, stáhla svou žalobu od nevadského státního soudu a povýšila ji na záležitost federálního soudu. Taková je trajektorie jednoho případu, který je stále otevřený a řídí se občanským, nikoliv trestním právem. Naopak případ, který čerstvě pohřbilo rozhodnutí státního prokurátora, vyvěral ze soukromého šetření lasvegaské policie, jež neodhalilo dostatek důkazů pro to, aby se přistoupilo k podání obžaloby v trestním řízení.

Federální soud vs státní prokurátor. "(Not to press) criminal charges" vs "(pending) lawsuit". Nápovědy by tam byly, ne že ne. Ale ani takové indicie, zdá se, nemohou zastavit česká média v dezinformování.

Přitom je to docela jednoduché a člověku to nezabere víc než pár minut hledání na internetu. Sama Larissa Drohobyczer, jedna z právniček Mayorgy, pro ESPN před necelými dvěma měsíci (5. června) vysvětlovala, že se k přesunutí na federální úroveň přistoupilo čistě proto, že se takhle umazávají právní mantinely, které do té doby prakticky znemožňovaly doručení soudní obsílky. Americký federální soud nemá tak přísná pravidla pro předvolávání cizinců jako ten státní, a proto také Ronaldo po téhle změně rázem "papíry" obdržel po pouhých osmi dnech. Předtím se právníci o totéž marně pokoušeli přes jeden celý rok.

Bylo by samozřejmě pošetilé si myslet, že hned za další měsíc rázem bylo po všem. Přesto právě takhle veškerá česká média tento zvrat vykládala. Znovu se přiznám, že netuším, jak k tomu došlo. Ale stalo se.

3. Pokračující případ má větší šanci na úspěch než ten pohřbený

Znovu se svým způsobem vracíme k prvnímu bodu, kde jsme si vysvětlili, jak naivní to všechno vlastně od počátku bylo. Pak jsme si ve druhém bodě vysvětlili, že to nebylo tak úplně "všechno". A nyní ve třetím bodě přichází řada na to, jak tedy vypadá ten "zbytek", a v jak husté kaši se díky němu Ronaldo nachází.

Faktem je, že sám Ronaldo je implikovaný jen minimálně. Provinit se měli spíše jím najatí lidé.

Zatímco lasvegaská policie na podzim 2018 znovuotevřela vyšetřování samotného aktu znásilnění (tedy toho, zdali došlo k trestnému činu v podání Cristiana Ronalda), jen o pár dní dříve bylo zároveň podáno obvinění z "konspirace, očerňování, porušení smlouvy, nátlaku a podvodu", což je pořádně dlouhý seznam, na jehož sestavení se docela přirozeně musela podílet celá řada aktérů, od tzv. "goril" až po právníky.

V téhle žalobě kráčí o více věcí naráz. Zaprvé jde o to, že Ronaldova strana připustila únik detailů důvěrného finančního odškodnění na veřejnost. Tímto se vracíme do ledna 2010 — do doby zhruba půl roku po incidentu — kdy Mayorga s Ronaldovým týmem podepsala tzv. non-disclosure agreement (NDA; dohodu o mlčenlivosti) a obdržela finanční kompenzaci v odhadované výši 375 tisíc dolarů. Takový je jeden element; ten druhý se týká toho, jak k samotné dohodě došlo. Zde Leslie Mark Stovall, další z Mayorginých právníků, hovoří o nátlaku ze strany "fixerů", kteří dělali vše pro to, aby ochránili Ronaldovu reputaci.

Proč má právě tento civilní případ větší šanci na úspěch je docela jednoduché: trestní čin operuje s pravděpodobností, že k němu došlo (pokud ta existuje, dochází k žalobě), a na úrovni soudu potom rovnou s nezpochybnitelností, že k němu došlo (pokud ta existuje, dochází k uložení trestu). Mezitím civilní, tedy občanský případ operuje s takzvanou "převahou důkazů" (preponderance of the evidence), což se pro laiky jako já obvykle zjednodušuje na "spíše pravděpodobné než nepravděpodobné".

To znamená, že tenhle druhý, nadále živoucí případ musí automaticky překonávat nižší metu. Ano, případným Ronaldovým obviněním z trestného činu v souběžném případu by se tento posílil, ale nutný požadavek to není. Občanský případ existuje sám o sobě, nezávisle na tom čerstvě zameteném případu.

Na druhou stranu, ani u civilního soudu to Mayorga nebude mít jednoduché. Ronaldův tým už ostatně podle informací Sports Illustrated přichystal 46stránkový návrh na zproštění obžaloby, který prozatím nebyl podstoupený jedině proto, že při překročení limitu 24 stránek je nutné speciální povolení soudu.

V případě úspěchu by tato žaloba vedla k anulování NDA a nového finančního odškodnění v minimální výši 200 tisíc. To se může zdát jako relativně malá částka, ale taky se jedná o pouhou technikálii. Mayorga takhle automaticky splnila minimální požadavky pro to, aby se stoprocentně vyhnula nezávazné arbitráži. Pokud na to přeci jen dojde, lze dozajista počítat s požadavky na kompenzaci v řádech milionů.

Tenhle případ se každopádně od toho prvního, pohřbeného liší tím, že ačkoliv Ronaldo vzhledem k dřívější finanční kompenzaci určitě bude vzdorovat opětovnému řešení situace sáhnutím hluboko (a tentokrát hlouběji) do kapsy, právě takové řešení je zároveň tím de facto nejhorším možným vyústěním. Usvědčen ze znásilnění už nebude, a to je pro někoho s hodnotou v údajné výši 450 milionů dolarů teprve ta pravá úleva. Finanční újma se ve výsledku zdá spíše formalitou a samotné reputace se tolik nedotýká.

4. Ronaldo možná je nevinný, ale celý jeho tým se tak rozhodně nechová

Při posuzování toho, zdali jsou výše nastíněná obvinění ze stále probíhajícího případu legitimní, už se dostáváme na tenký led. A pravdou je, že za normálních okolností by šlo o klasickou situaci "jedno tvrzení proti druhému". Problém nastává ve chvíli, kdy si uvědomíme, že Ronaldova strana vlastně... nic netvrdí.

A bodejť by ne; ona totiž sotva existuje. Když se dva reportéři ESPN vydali po stopách jednoho z právníků Cristiana Ronalda, jistého Petera Christiansena s pracovním sídlem přímo v Las Vegas, tak bizarním způsobem narazili. Po vstupu do Christiansen Law Offices s rutinní žádostí o naplánování schůzky s jedním z Peterů Christiansenů (v dané kanceláři krásnou shodou náhod pracují Peter J. a Peter S.) se totiž nesetkali s nejmenším pochopením. První reakce domnělé paní recepční zněla "Musíte okamžitě odejít". Následovalo ještě ráznější "Tady nemáte co dělat". A když Sam Borden z ESPN slevil ze svých požadavků a začal se pídit po holém potvrzení, že pan Christiansen skutečně zastupuje Cristiana Ronalda, přišla na řadu rovnou pohrůžka policií.

Aby advokát odmítal potvrdit, že někoho zastupuje? To Borden ani jeho kolegyně nikdy nezažili. Většinou to prý spíš vypadá opačně; celebritami najatí advokáti si v záři reflektorů libují.

Tahle epizodka ale sedí. V libovolném článku z libovolného měsíce se koneckonců typicky dočtete, že "Peter Christiansen byl kontaktován a nebyl k zastižení / odmítl situaci komentovat". Celý Ronaldův tým se mezitím vyjadřoval jedině k původním odhalením německého listu Der Spiegel, který díky Football Leaks v letech 2017 a 2018 publikoval obsah dokumentů, jež měly "narušit soukromí" fotbalisty či být přímo "zfalšované". Sám Ronaldo se pak docela pochopitelně hájil v první řadě z toho, že nikoho neznásilnil.

Pokud bychom se rozhodli zveřejněným dokumentům bezpodmínečně uvěřit, můžeme celý případ v mžiku uzavřít. Vždyť Ronaldo svůj trestný čin v jedné ze zaznamenaných konverzací se svým právníkem vlastně sám dosvědčil, když incident popsal jako "hrubý" (rude) a přiznal, že Mayorga v několika bodech pohlavního styku křičela "ne" a "stop". Stejně tak na základě zaznamenaných konverzací můžeme usuzovat, že se dopis, v němž Mayorga krátce po incidentu popisuje svou bolest a mírně řečeno Ronalda kárá, k portugalské modle nikdy nedostal — přestože právě tak zněl jeden z pilířů dohody o mlčenlivosti.

S tímhle scénářem jsem se ovšem pro potřeby tohoto textu rozhodl dále neoperovat, pro což mám zhruba dva důvody. Jednak by to bylo až příliš jednoduché a v zásadě naduté; jednak diskuze pod minulým článkem o této kauze jednoznačně odhalila převládající názor, že podváděl Der Spiegel a nikoliv Ronaldo.

<< Nedělám si naděje, že něčí přesvědčení o "výmyslech falešného" Der Spiegelu najednou šmahem vyvrátím, ale na pár věcí si poukázat dovolím. Zaprvé, Football Leaks už hrálo svou roli v odhalení Ronaldových daňových podvodů, k nimž se nakonec sám fotbalista přiznal, takže minimálně v jednom případě už tělem neklamalo. Zadruhé nemám dojem, že by se podvodníci obyčejně mohli přetrhnout, aby na prostoru 24 tweetů transparentně popsali, jak ke svým podvodům přišli. >>

Ale dejme tomu. V zájmu většího dramatu tedy řekněme, že všechny zveřejněné dokumenty jsou jen výplodem něčí bujné fantazie. Lepší? Ne, ani tehdy podezření na nekalé praktiky Ronaldova týmu nemizí.

V první řadě je tu záhada postupně mizejících důkazů. Když byla Mayorga jen pár hodin po údajném znásilnění hospitalizována se silným traumatem, jedním z výstupů vyšetření byly dle svědectví přítomné zdravotní sestry také fotografie dokumentující anální styk a pohmožděniny kolem řitního otvoru. Tyto snímky už vyšetřovatelé k dispozici nemají, přičemž státní zástupce nyní zároveň zmiňoval i ztracenou videonahrávku, která ve výsledku přispěla k jeho rozhodnutí Cristiana Ronalda formálně nežalovat.

Takhle... ztráta důkazů v průběhu jedné celé dekády určitě není novým, ba zarážejícím jevem. Ale pokud se slehne zem hned po dvou klíčových záznamech poté, co Ronaldo hned na startu vyšetřování roku 2009 složil svůj vlastní investigativní tým... je na místě přinejmenším jedno zdvižené obočí, nemyslíte?

V druhé řadě je tu potom vícevrstevná otázka frustrující netečnosti, nespolupráce Ronaldova týmu.

Příklad č. 1: rutinní požadavek na vzorek Ronaldova DNA, jenž ani nemohl mít zásadní funkci při rozhodování DA, neboť zrovna na tom, že té noci došlo k sexu, se obě strany vzácně shodují. Přesto na vzorek lasvegaská policie čekala ještě čtyři měsíce po podání své původní žádosti na začátku ledna 2019.

Příklad č. 2: neznámá italská adresa. A tím se teď nepodivuji nad tím, že Ronaldo v Itálii žije neznámo kde; to dává smysl. Za zvážení spíše stojí ta skutečnost, že byť Stovall speciálně najal doručitele s působištěm výhradně v Itálii, ani ona zvláště pověřená osoba nebyla měsíce a měsíce schopná se k Ronaldovi jakkoliv dostat. V tréninkovém centru Juventusu, kdekoliv. Lhůta na doručení soudní obsílky přitom zní 120 dnů; i proto Stovallův tým přikročil k povýšení případu na federální úroveň, aby získal nějaký ten čas navíc. Samozřejmě, Ronaldo též k převzetí mohl autorizovat svého amerického právníka, ale proč by to dělal?

Tohle je koneckonců naprosto klasická taktika těch "silnějších" v soudním procesu — všechno co možná nejvíce pozdržet, a slabší protistranu pokud možno kompletně vyčerpat, ať už finančně nebo psychicky.

Coby bonus je tu pak ještě jeden "detail", který se tolik netýká Ronaldova týmu, jako spíš jeho klubu. Narážím konkrétně na tu příhodnou skutečnost, že Juventus po dvou letech zrovinka odřekl účast na International Champions Cupu, tradičním předsezonním turnaji ve Spojených státech amerických. New York Times už v březnu spekuloval, že turínský celek k takovému rozhodnutí přikročil jednoduše proto, aby Cristiano Ronaldo nemusel vstoupit na americké území, kde by ho autority teoreticky mohly zadržet.

5. Fandové odhlédněte — Ronaldo zde nehraje roli důvěryhodného sympaťáka

Neodpustím si to a neodpustím. Vzdoroval jsem, jak dlouho to jen šlo, ale zcela vypustit tenhle bod prostě nejde. Ono by totiž bylo přeci jen jednodušší nad vším mávnout rukou, kdyby za sebou Ronaldo neměl takovou historii, jakou má. Lépe řečeno: i kdyby celý život sekal dobrotu (a čerstvě se nedopustil třeba tohoto), byla by to stále jen polehčující okolnost, ale i ta by se mu počítala k duhu. Jenže taková situace není. Pokud se oprostíte od výkonů na hřišti, Cristiano Ronaldo vážně není vzorným jedincem.

Chápu (respektive si uvědomuji), že to ve společnosti aktuálně máme nastavené zhruba tak, že se důkladnějšímu zkoumání a větší nedůvěře a priori podrobuje údajná oběť znásilnění, nikoliv údajný pachatel. Presumpce neviny (pachatele) se v takových případech elegantně převléká za presumpci lecjakého neadekvátního jednání (oběti), a to až zarážejícímu počtu lidí přijde naprosto v pořádku a fér.

<< A podívejte se: pokud právě takhle vypadá vaše výchozí pozice pro posuzování každého případu sexuálního násilí, potom můžete neprodleně přestat číst, jelikož já se právě hotovím udělat tu školáckou chybu, kdy celý tento případ a jeho aktéry zvážím v izolaci, jako unikátní případ... >>

Rozložení sil vypadá zhruba následovně:

Na jedné straně máme Cristiana Ronalda. Dlouhodobě jednoho z nejbohatších sportovců planety, který zůstává jedním z nejbohatších sportovců planety i poté, co letos v lednu španělské vládě po přiznání daňových podvodů splácel dluh ve výši 21 milionů dolarů.

Na druhé straně máme toho času aspirující 25letou modelku, později učitelku, která znásilnění nahlásila během pár hodin a "známého fotbalistu" konkrétně nejmenovala na důrazné doporučení zdravotní sestry i policejního detektiva na stanici v Las Vegas. Veřejnost by ji prý v takovém případě vyobrazila jako "ženu, která se chce přiživit skrze falešná obvinění".

Dále tu máme na jedné straně téhož Cristiana Ronalda, který ji přesně takhle sám vyobrazil, když chvíli po oznámení připravované žaloby na Instagramu hovořil o "fake news" (stejné sousloví použil také při prvotním nařčení z daňových podvodů), které jsou "normální" a důsledkem toho, že "někdo chce být slavný — říct mé jméno". Ba co víc, takové situace jsou prý rovnou "součástí (jeho) práce", čemuž lze vlastně docela lehce uvěřit, když si vybavíme, že Ronaldo již jednomu obvinění ze znásilnění čelil roku 2005, coby dvacetiletý mládenec, a formální žalobě se tenkrát rovněž vyhnul "pro nedostatek důkazů".

Na druhé straně, naproti stoicky klidnému Ronaldovi, opět nacházíme tutéž Kathryn Mayorgu, která ještě letos v březnu dle svých právníků trpěla na silné deprese a musela trávit několik měsíců mimo svůj vlastní domov v Nevadě, aby se vyhnula mediálnímu nátlaku. Její psychologická újma utržená oné noci roku 2009 přerostla do diagnózy posttraumatické stresové poruchy (PTSD) a nespočtu sezení s psychiatrem.

Mayorga byla dle svých slov nucena brát medikamenty, které ji učinily "extrémně emocionální, emočně nestabilní, nerozhodnou, podrážděnou, nervózní, hyperostražitou a nevypočitatelnou". Vlastně i proto — argumentují její právníci — existuje solidní předpoklad, že se roku 2010 nenacházela ve stavu, který by ji před zákonem opravňoval k podpisu NDA, jejíž anulování je středobodem aktuální soudní pře...



obrázek

Novináři Der Spiegelu a mezi nimi Kathryn Mayorga. Zdroj: spiegel.de





Závěrem opakuji: ani ten poslední bod nesleduje Ronaldovo definitivní nařčení ze znásilnění. Jedná se spíše o prostý výčet toho, co víme (nebo nemáme dobrý důvod zpochybňovat), byť naformulovaný tak, aby spolu obě strany sporu kontrastovaly. To by se mohlo zdát jako nefér manipulace, ale z mého pohledu je nefér spíše to, že zatímco jeden aktér trpí depresemi, ten druhý v jedné chvíli s lehkostí střílí góly, aby pak ve chvíli jiné těšil svých 177 milionů followerů na Instagramu fotkami z bezstarostné rodinné dovolené.

Tohle se nikterak nepodobá případu Kevina Spaceyho, jedné z nejrozpoznatelnějších hereckých tváří, která po svém vlastním sexuálním skandálu obratem přišla o ikonickou seriálovou roli a momentálně se jeví stěží zaměstnatelnou. Kdepak, až na krátký exil mimo portugalskou reprezentaci (do níž se na jaře vrátil a vyhrál s ní Ligu národů) Cristiano Ronaldo svou práci nadále bez omezení vykonává. Podobně jako dříve basketbalista Kobe Bryant či hráč amerického fotbalu Ben Roethlisberger, kteří však aspoň na vrcholu sil přicházeli o lukrativní sponzorské kontrakty. Ronaldo byl pokárán a odebrán z obálky PC hry.

Jak je tohle možné? Kde se v nás bere taková kolektivní apatie? A jak taková apatie pasuje do kontextu, kdy se tomu samému Cristianovi Ronaldovi v listopadu 2018 — pouhé dva měsíce od obvinění ze znásilnění — napříč internetem sborově aplaudovalo pro jeho vstup na hrací plochu s rudou rtěnkou na tváři v rámci kampaně proti domácímu násilí. Jak se vůbec stalo, že se tehdy mnozí aplaudující jaksi zapomněli zarazit nad tím, že se Ronaldo na základě čerstvé žaloby sám mohl násilným aktem provinit?

Možná jsme jen jako celá společnost ve stavu dočasné konsternace; možná brzy procitneme. I Kobeho Bryanta, který se před zákonem očistil skrze mimosoudní vyrovnání, přeci stín minulosti dohnal. Ani změna čísla dresu, dva další tituly pro vítěze severoamerické NBA či zlatá olympijská medaile už jeho reputaci nevrátily do původního stavu. Ještě loni v říjnu — více než dva roky po vlastním ukončení kariéry — byla ikona L.A. Lakers na protest animátorské komunity odvolána z poroty pro festival kreslených filmů.

Na zmíněného quarterbacka Pittsburghu Steelers Bena Roethlisbergera se časem vrhla dokonce i velká část jeho skalních fanoušků. Jakmile na povrch vyplynul druhý případ znásilnění za 12 měsíců, zasypaly ho ohlušující pokřiky "She said no!" (Říkala ne) v narážce na průběh pohlavního styku bez souhlasu druhé strany.

Cristiano Ronaldo už mezitím kvótu dvou obvinění též sám naplnil, a přece je vesměs ticho jako po pěšině.

Dá se tedy vůbec věřit v eventualitu, kdy se s Cristianem Ronaldem fotbalová veřejnost též "vyrovná" s určitým zpožděním? Dá se odvolávat na potřebu nejprve všechno řádně přežvýkat? Těžko, protože v tomhle bodě se zase nabízí stará, lakonická otázka: je vůbec v tuhle chvíli co zpracovávat? Jak jsme si ukázali výše, přinejmenším v Itálii, kde Ronaldo působí, nebo v naší české kotlině toho materiálu rozhodně není dostatek.

A nebude to nakonec tak, že Cristiano Ronaldo zkrátka zosobňuje příliš vlivnou postavu svého sportu, kterou jen tak něco neskolí. Co my víme. Možná by jeho reputaci nenávratně poškodila teprve formální žaloba státního zástupce, ke které nakonec dotyčný státní zástupce nepřistoupil také, ne-li hlavně proto, že se jedná o nesmírně vlivnou postavu svého sportu. Tak jako tak se nacházíme v začarovaném kruhu.

Anebo se my, fotbaloví fanoušci, jednou provždy musíme naučit občas zapomenout na svou dědičnou nekritičnost vůči největším hvězdám tohoto sportu, nedej bože rovnou naším vlastním favoritům...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1571)

Přidat komentář
ttopi

Hm hm. Ta informace o ztracených důkazech je pro mě nová. Bohužel to působí, že se čin stal, ale nemá se to prokázat. Pak mě zaujala věta o tom, že bez videozáznamu se znásilnění dokazuje špatně. Troufnu si říct, že 99,99% znásilnění není natáčeno, přesto se většina "pachatelů" odsoudí. Ale asi si nejsou všichni na zemi rovni

Reagovat
bobis21

Většina pachatelů se právě neodsoudí. U znásilnění je ta míra velmi nízká.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A jak si to představuješ, když nemáš kamerový záznam? Tam je to prostě tvrzení proti tvrzení..

Reagovat
bobis21

Vždyť já neříkám že je to špatně. K odsouzení má dojít jen v případě, že je dostatek důkazů. V případě znásilnění tomu tak často není, k odsouzení tedy nedojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Odsoudit někoho za znásilnění je mega těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Na potvrdenie znásilnenia existuje hneď niekoľko dôkazov, ktoré existujú nezávisle od vôle obete alebo páchateľa. Napríklad tvar modrin v okolí vagíny/analu je pri znásilnení úplne iný, než pri dobrovolnom sexe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže obeť väčšinou váha s oznámením a postupne tieto dôkazy logicky zmiznú ...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Anebo neváhá s oznámenim a ty důkazy zmiznou tak jako tak, jako zde.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto prípade zmizli fotky, ktoré by to preukazovali/vyvracal.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm

Reagovat
Busby babes

jenze pri pouziti kondomu se pak blbe dokazuje, ze znasilneni provedl ten, koho obet oznacuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ani modriny na anále ešte sami o sebe neukazuju na páchateľa, je to len nepriamy dôkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Kór když jí říkal: "Přijď ke mě na pokoj, bude prdel..."

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam jde o to, že ona chtěla dobrovolně jít na jeho pokoj.. Nejspíš se jen tak před nim svléknout do plavek (trenek které jí nabídl) a potom jít každý odděleně spát. Fckn logic

Reagovat
Mastný Chobot

Tak aj keby mu plánovala dať, tak to predsa neoprávňuje Ronalda spraviť to, čo podľa jej verzie spravil predsa. Či podľa teba áno?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak záleží, co je pravda.. a co ne. Tady se pořád obhajují názory jedné či druhé strany.. Ale fakta nejsou. Sex s ní měl to přiznal, že ji to strčil do zadku je pravda, teď jde o to jestli to chtěla nebo ne. A v případě, že jí zajímá víc kolik dostane než to aby se to prošetřilo a dostal případně odpovídající trest.. je druhá věc. Já upřímně vidim chybu na obou, ale nesnažil bych se to hodit jen na něj. Ona mu neměla dávat jasné signály a chodit s nim na pokoj, když s nim nechtěla nic mít.

Reagovat
Mastný Chobot

"Ona mu neměla dávat jasné signály a chodit s nim na pokoj, když s nim nechtěla nic mít"

Bez ohľadu na to, že to nevieš... wow

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud je to takový typ holky tak ok.. Ale normální frajerka, která nemá za cíl si jen užít na jednu noc, nepůjde s frajerem na jeho pokoj, aniž by očekávala, že mu jde asi nejspíš o něco jde. Mohla si s nim domluvit schůzku večeři a brát to vážně.. Tohle je směšný

Reagovat
Stamby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stamby

Pokud tohle považuješ za směsný tak si lidskej odpad.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš průkazný důkazy, že to Ronaldo udělal, tak o čem se tu bavíme.. Směřoval jsem to všechno na tu jeho kauzu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak! Co tady chceme soudit, když u toho nikdo nebyl a jsme odkázáni pouze na nějaký útržkový zprávy z médií

Reagovat
Busby babes

"Ona mu neměla dávat jasné signály a chodit s nim na pokoj, když s nim nechtěla nic mít."

s timhle proste nesouhlasim. To neni o moc lepsi verze klasickeho: muze si za to sama, protoze mela minisukni...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak víš, co tim naznačuju. Bohatý, pěkný, mladý a úspěšný fotbalista.. byla z něj udělaná a když ji nabidl ať s ním jde na pokoj, tak neváhala, aniž by ho znala.

Reagovat
Busby babes

ano, a pak rekla ne. To staci.

Reagovat
smazaný uživatel

Dle její verze ano. Ale my víme prd, jak se to stalo.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mastný Chobot

Prdel aj bola podľa jej verzie

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nechápu ze se znasilnenim nějaké slepoty někdo zajímá po 10 letech to je přeci směšné .... kdyby to bylo měsíčník neřeknu ani slovo ale zajímalo by me kolik těch rovných pachatelů je odsouzeno po 10letech starém tvrzení ...

Reagovat
Stamby

Reagovat
Posledni Kovboj

"přesto se většina "pachatelů" odsoudí" a to mas podlozeny cim?

Reagovat
ttopi

Trochu sem přestřelil, uznávám. Myslel jsem to jako na běžné smrtelníky, kteří nikoho nezajímají. Ale ani tak to asi není tak horké.

Reagovat
Posledni Kovboj

A do urcity miry je to samozrejme v poradku, vsak presumpce neviny je dulezita vec. Jen vseho s mirou no.

Reagovat
icefish

Hodně dobrý článek... nikdo by neměl být nekriticky zbožňován. Snad to alespoň někomu otevře oči. A je úplně jedno, jestli je to Ronaldo, Messi nebo kdokoliv jiný...

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

to ako Fenin má nejaký fanclub ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ako človek mi sympatický absolútne nie je a považujem ho za zhýčkaného metrosexuála, mňa však viac zaujíma to, čo dokáže na ihrisku a tam mu to ide, to sa mu musí uznať...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Stamby

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl neblij mi tady, kdo má po tobě uklízet ten bordel...

Reagovat
Messier

Bože můj

Reagovat
technecium

Hezký pěkně Vrchní feminista na EF konečně střílí dobrým směrem

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je tady bulvár?

Reagovat
tr1p

uhorkova sezona - nemaju o com inom pisat

Reagovat
pantondavo

Reagovat
TheAdy

Reagovat
protiproudu

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
icka

fantomas

Reagovat
Stamby

Reagovat
Čivrss

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Tato stránka tímhle u mně o dost klesla.

Reagovat
smazaný uživatel

To je detektivka..

Reagovat
Thelvin

Rip autor

Reagovat
johan14

To je teda článok

No a teraz jeden o Messim a ďalší o Neymarovi.

Ja pozerám futbal, a ten hrajú skvelo. Ako žijú je ich vec a mne je to u prdele. Aj tak sú to všetko len sprostredkované info, niekto niečo povedal, že niečo niekde tomu nasvedčuje.

Ako hrajú vidím na trávniku, to mi nikto nemusí vysvetľovať a už vôbec nie premudretí novinári a komentátori.

Reagovat
ttopi

Přesně pro tebe je ten článek jako stvořený

Reagovat
Largo

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to kecy..

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Až budeš koukat na fotbal tak by ti ho mohl Ronaldo strčit do prdele-střeba by si změnil názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak pro představu to hoďme do takové zkratky:

Váliš se v obýváků a koukáš na v TV záznam zápasu, zatímco Ronaldo ve vedlejší místnosti mlátí tvojí ségru, protože mu nechce dát. Ale fotbal je pro tebe důležitější, než co dělá hvězda v soukromí, tak to v klidu dokoukáš.

Dokud je to ségra někoho jiného, tak má fotbal přednost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

az si segra "modelka", ktera se v 25 letech zivi ve vegas lakanim kolemjdoucich do baru privede ve 3 rano z klubu kasinovyho resortu domu vylityho ronalda, tak mu, az s ni bude hotovej, udelam kafe

Reagovat
Stamby

hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2000 asi bude ročník narodenia...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

"Zatímco Ronaldo ve vedlejší místnosti mlátí tvojí ségru, protože mu nechce dát"

"Dokud je to ségra někoho jiného, tak má fotbal přednost."

Tak neviem, ale to čo si napísal mi dáva asi taký zmysel ako individuálna letná príprava Tomáša Kuču

Reagovat
Acquanni

Není trochu rozdíl být ve vedlejší místnosti kde se něco takového bez debaty děje a nebo to mít od někoho, ke komu fakt nemáš osobní důvěru a nevidíš důkaz? To je přehnaný to srovnat se situací, kdy by Ronaldo někomu mlátil ségru vedle v pokoji

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Largo

Reagovat
Stamby

Reagovat
smazaný uživatel

přesně... úplně zbytečný a ještě k tomu nejdelší článek co jsem tu četl..

Reagovat
Atlético de Madrid

dik

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
tuny

Tím odstavcem, kde autor píše, že není právník měl článek taky skončit, protože pak už je to jen směsice blábolů, které nemají hlavu ani patu...

Reagovat
fantomas

Právě proto, že nejsem právník, se rád nechám opravit. Takže směle do toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to úmyslně napsané tak, aby to vyhovovalo sluníčkářům a feministům?

Reagovat
fantomas

Těžko říct takhle z pohledu sluníčkáře a feministy.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Stamby

Lol... Takže komu vadí znásilnění a jeho všeobecná tolerance je automaticky sluníčkář a feminista?

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

nie, mesiacikom a mizogynom

Reagovat
Lamskej#RMCF

Strašně sračky.. To si piš někde na svém blogu nebo s tím jsi do televizeseznam

Reagovat
Posledni Kovboj

ted jsi mu to aspon vysvetlil no

Reagovat
smazaný uživatel

pravnik nenapise nieco co nevie aspon ako tak dolozit, opravovat tvoje nazory nie je mozne nakolko su to len nazory a nie fakty

cele to mas napisane v style dam fakt, ktory sam o sebe nic moc nedokazuje a na ten nalepis svoju myslienku, nazor, dedukciu...to sa vola vola bulvar a ma to svoj dovod.

napr. existuje xy dovodov pre ktore pravny zastupca nepotvrdi novinarom ci zastupuje klienta alebo nie a ty tam z toho uz dedukujes neskutocne scenare

cely ten blabol ma viac disclaimerov ako faktov atd.

ja fakt netusim ci je CR vinny ale toto je na urvni blesku len bez vykricnikov v nadpise

Reagovat
fantomas

Prosim? Ten článek vychází z 10+ zdrojů. Ti novináři maj za sebou 10+letý kariéry, aniž by se jim to kdy přihodilo. Sports Illustrated má přístup k soudnim dokumentum / zdrojum. Etc. etc. Většina těch dedukcí byla provedena už novinářema "u zdroje" a já je pouze tlumočim, protože dodávaj celý kauze na kontextu. Jestli se bulvár vyznačuje timhle a celkově týden dlouhou rešerší, to nechám na posouzení každýho, ale já mám teda o bulváru dosti jinou představu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale porosim ta ked ti clanky ceskych novinarov nesedeli do kramu tak to bol bulvar ale tebou vybrane zahranicne platky su zrazu investigativci roka

mne je jedno ci si tie konstrukty vymyslas alebo ich tlmocis faktom je ze funguju v style:

CR a jeho tim sa nechovaju ako nevinni ergo CR je vinny (domnienka)

pretože

(dôkaz domnienky)

CR sa nedala dlho dorucit posta pretoze je problematicke zistit jeho adresu pobytu

(opatovne existuje 50 dovod preco je problem niekomu ako CR dorucit nieco do vlastnych ruk a ano 1 ztych dovodov moze byt aj taktika pravnika ale absulutne este neznamena te CR je vinny alebo ze sa sprava inak ako by sa spraval nevinny clevek v jeho pozicii)

takto alebo este obratene (najskor fakt a a potom nasrubovana domnienka) je pisany cely clanok

a v tak vazmnej veci ako je clanok o znasilneni podsuvat citatelovi twitterove blbosti o zruseni zapsu atd. aby si citatela dostal na pocitovo na stranu kde ho chces je vyslovene trapne

zo zurnalistiky FX, z prava FX a z moralky si to ohodnot sam

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
fantomas

Vtipný, že se pohoršuješ nad mýma dedukcema a pak tady z mýho článku dedukuješ takový nesmysly. Ale jasně, SI a ESPN sou plátky a já sem asi letadlo...

A to s tim odřeknutim ICC je proboha poslední poznámka naokraj, kde navíc jasně píšu, že NYT "spekuloval"... vypovídající, že ses rozhod chytit zrovna toho, protože to přesně dokumentuje to, jak (špatně) chápeš psanej text.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nepochopili, že ten článek na příkladu jedné hvězdy otevírá citlivé téma, ke kterému se navíc většina médií postavila dost lajdácky.

Jak píšu výše - když jde o cizí ségru, tak se to neřeší.

Chlapci by si měli přečíst výpovědi znásilněných a zneužívaných žen či dětí (výjimečně ano i mužů). Když se pak dovíš, že to je trauma na zbytek života, že to ovlivní životy i lidí v blízkém okolí oběti, že to často vede k vážným psychickým poruchám, tak tě to nenechá v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

clanok nic neotvara ale manipulativnym sposobom bez dokazov vyjadruje nazor autora ze CR je vinny...na keci pri pive dosatcujuce na clanok v serioznom mediu nedostacujuce

ak by sa media k tomu postavili tak ako pises tak by fantomas nemal z coho ani clanok splacat dokopy...mozno to media neriasili az tak do hlbky ako by si si predstavoval lebo po blizsom preskumani im doslo ze cely pripad ma zavazne trhliny (vidis teraz pouzivam argumentaciu kde, pracujem s mojou nic nedakazujucou domnienkou...podobnost s clankom cisto nahodna )

skepticky musim povedat, ze kym v pripade "beznych" ludi sa znasielnenia nahlasuju s minimalnym oneskorenim trauma netrauma v pripade celebrit sa az prilis casto obvinenia stiahnu za fiancnu kompenzaciu a koniec traumy sa prekryva s minutim danej fin. kompenzacie...dobru liecbu traumy nasledne poskytuje aj napisanie knihy s podrobnym opisom danej veci...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Tento názor na článek můžu s klidem podepsat. Úvahy a komentáře si na Eurofotbalu vždy rád přečtu, často se podívám na danou tematiku z jiného pohledu. Tento článek mi ale přijde jako nechutné znásilnění žurnalistiky a doufám, že se tenhle typ sprostých spekulací na EF už v budoucnu neobjeví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Tenhle článek bude hodně kontroverzní. Tohle asi světlo eurofotbalu spatřit nemuselo. Cítím z toho malinko frustraci.

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
blade115

Reagovat
TheAdy

Reagovat
irik

Reagovat
wyqinac

Reagovat
ED91

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Fairplay

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Tady spíš souhlas, tohle je za mě fakt úlet

Reagovat
mojmira

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Largo

Reagovat
Čivrss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

srovnavat, jak ybse zachoval pravnik nebo spis statni zastupce pri priprave sveho pripadu a tim, jak pise novinar clanek je dost mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Kokesh

* Tomáška Daníčková

Reagovat
salaminoo

euroBULVAR.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tldr

Reagovat
mesyas

Nepochybuju o tom, že ji análně "znásilnil", Pochybuju ale o tom, že má doopravdy deprese. Uvidíme jak to dopadne, dokud není odsouzený, tak je to nevinný člověk a nemá důvod nepostovat na instagramu veselé fotky z dovolené.

Reagovat
ttopi

Tak on hlavně ví, že ikdyby to udělal, tak mu vůbec nic nehrozí. Zkrátka takový člověk do vězení nepůjde.

Reagovat
mesyas

Pokud to udělal, odsoudí ho s jasnými důkazy tak ho vězení půjde. Sleduje to mnoho lidí a nemůžou si dovolit nějaký přehmat. Pokud to udělal, ale protistrana nemá dostatek důkazu jak ho odsoudit, tak je tahle tahanice jen snaha o získání peněz. Jak říkám, uvidíme jak to dopadne, tipuju, že se nakonec domluví a vyplatí ji peníze.

Reagovat
Bandita_Harry

Keď išiel Tyson, môže každý...

Reagovat
Posledni Kovboj

Dobrej argument, ale Tyson byl preci jen v uplne jiny pozici

Reagovat
Gazdo

A hlavne tysona by vo vazeni nikto nechcel pretiahnut

Reagovat
Frantszek

Wesley Snipes by ho srovnal.

Reagovat
Bandita_Harry

Áno to je dôležité, mal za sebou akurát ľudí, ktorí ho chceli len ojebat, škoda, že D'Amato nepozil o čosi dlhšie po jeho smrti to s Mikom šlo dole vodou mohol mať ešte lepšiu kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou kecy.. kdyby měli důkazy, tak by šel sedět.

Reagovat
ttopi

Jestli jsi četl článek (a věřím, že má fantomas zdroje, odkud to vzal a nevymyslel si to), tak se ztrácejí některé důkazy. Tím pádem je mít nebudou a sedět nepůjde. Mysli si o dnešním světe co chceš, ale taková osobnost jako je Ronaldo prostě do chládku nepůjde.

Reagovat
fantomas

Tak hlavně celej první bod docela zřetelně vysvětluje, jaký faktory do toho promlouvaj; faktory mimochodem specifický v americkym prostředí, pro něž taky mnozí Američané volají po reformě (aby se státní prokurátoři nevolili např.)

Reagovat
bobis21

Celé to voleni prokurátorů a soudců mi přijde jako hrozná hovadina. Politika by v justici neměla co dělat.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem dnešní, abych nevěděl jak to v dnešní době chodí.. ale i já jsem se o tuto kauzu docela dost zajímal.. a mě to prostě nesedí. Frajerka s tím vyleze na povrch až teď? Po tolika letech? Navíc za údajné znásilnění v minulosti prachy dostala, aby o tom mlčela -> a ted najednou vyleze, aby dostala další. Já neříkám, že na tom není něco pravdy, ale já zastávám názor z toho všeho, co jsem o tom četl, že si zkrátka chtěla holka něco přihodit do kapsy.

Reagovat
fantomas

Kdyby ses o tu kauzu opravdu zajímal, věděl bys, že s tim "nevylezla až teď" a proč se to řeší až ted má svý pádný důvody.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud vim, tak s tim šla na policii v roce 2009.. a pak s tim vylezl na svět ten německej deník v roce 2017. Takže po 9 letech se rozhodla najednou prolomit své mlčení.. Dobrý no

Reagovat
fantomas

Nemlčela o tom už roku 2009. Jak by ses dočetl v článku, jak zdravotní sestra, tak policejní detektiv ji nabádali, aby Ronalda neimplikovala (protože by ji zašláp do země jako brouka... což by zašláp). Vypovídat nechtěla dokonce ani roku 2017, kdy Der Spiegel psal o Susan K. Teprve o rok později ji inspirovalo Me Too (na čemž neni nic špatnýho) a rozhodla se promluvit.

Nevidim na tý časový ose nic podezřelýho ani zlatokopskýho. Peníze teď chce znova (resp. namísto těch původních; kdyby byla NDA prohlášená za neplatnou, hádám, že by musela vracet kompenzaci, kterou na jejim základě dostala), protože první dohodu podepisovala pod nátlakem, uprostřed nejtraumatičtějšího období svýho života, a v zastoupení podle všeho pochybný osoby.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jsem to psal nahoře, že šla na polici 2009.. takže neboj článek jsem četl mimo jiné i ostatní zdroje..

Kdyby jí šlo o spravedlnost, tak žádá jeho odsouzení a na prachy si ani nevzpomene. Jasně dal ji finanční kompenzace za to, aby mlčela.. Ale tak snad nám jde o spravedlnost a potrestání jedince ne o finanční kompenzaci.. Kauza je uzavřená

Reagovat
fantomas

Holt jiná alternativa neni. Omluvu evidentně od Ronalda nedostane. A za mříže ho nedostane jenom kvůli jeho statusu, ani kdyby se celej život snažila. Tak co jí zbejvá?

Reagovat
smazaný uživatel

"A za mříže ho nedostane jenom kvůli jeho statusu, ani kdyby se celej život snažila."

Tak možná jestli není chyba, že si ten článek psal s touhle tebou vymyšlenou premisou.

Reagovat
TopinB

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Hokaido

Reagovat
blade115

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Busby babes

hmm, takze situaci, kdyz jde na policii, tam ji reknou, ze by asi nebylo uplne nejlepsi Ronalda primo jmenovat, protoze je to velka hvezda a zaslapal by ji do zeme, tudiz samotna POLICIE ji od toho odrazuje v momente, kdy je nejspis jeste v soku (coz si muzeme domyslet z tech lekarskych posudku, ono PTDS fakt neni sranda), pak na ni nastoupis banda Ronaldovych super pravniku, kteri v takovych situacich nejednaji v rukavickach, je ji dohozen nejakej dost pochybnej pravnik a za tehle situace rikas, ze kdyby ji slo o spravedlnost tak dal tlaci na policii? Mlada holka, pravdedobne s nijak velkym kapitalem, tudiz ne moc sanci na dobreho pravnika... v soku a pod natlakem druhe strany...

Me to zas tak divny teda neprijde...

Reagovat
smazaný uživatel

V tý době byla úspěšný modelka. A ani jeden z nás neví podrobnosti, jak to tenkrát bylo.

Reagovat
Busby babes

Kathryn Mayorga, 25 at the time, was a budding model and one of her jobs was to hang out with other young, beautiful women in front of bars to lure in guests.

ehm, ne nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím je to jasnější. Prostě holka šla po penězích.

Reagovat
Unique

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
patas92

Ty sis nepřečetl ani tenhle článek, natož aby ses o kauzu nějak víc zajímal. Očividně.

Reagovat
smazaný uživatel

Klid culés, já vím, že je to kauza jako stvořená pro vás..

Reagovat
Gazdo

Nahodou ja tu stojim za ronaldom

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to cením. Já ho neobhajuju protože je to Ronaldo. Kdyby to byl Suarez, tak stojím za ním, protože tady je to za mě jasnej případ zlatokopky, co se chce přiživit.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže oběti znásilnění s tím žijí často dlouhá léta a snaží se to vytěsnit. Ani jejich okolí se nedoví, proč došlo ke změně chování. A pak po létech může přijít nějaký podnět, který to odblokuje a oběť promluví. A narazí přesně na ty argumenty, které zaznívají i v této diskuzi. Ale v lepším případě najde pochopení a porozumění a trauma se začne zpracovávat a oběti se uleví.

V současnosti je o tom na netu dost informací. Mě k tomu přivedl případ jedné známé, která skončila jako anorektička a vlastně jí bylo jedno jestli umře. Už to zneužité tělo prostě nechtěla. Je to fakt hrůza, co ty oběti prožívají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.. já mluvím o tomhle konkrétním. A u ní je vidět moc velký zájem o peníze CR. Jinak znásilnění jako takové odsuzuji samozřejmě.. Ale tady se mi to prostě nezdá.

Reagovat
Gazdo

Kludne moze byt ale ako uz bolo spomenute ma jej ist v prvom rade o to aby ho odsudili a potrestali nie o to aby dostale financnu kompenzaciu. To potom vyznieva divne

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Largo

To jsou kecy. Důkazy mají, respektive měli, než se začaly "ztrácet".

Reagovat
Busby babes

nesel by. Velmi pravdepodobne by doslo k mimosoudnimu vyrovnani, coz US system dovoluje, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna v USA bych si troufnul tvrdit, že odsoudí kohokoliv. Tam je to tvrdý.

Reagovat
r.mrazik

stejne jako vsude zalezi,kolik mas penez

Reagovat
Busby babes

no to prave neni pravda. koho jako odsoudili? Naopak spousty celebrit to resi mimosoudne...

Reagovat
smazaný uživatel

"Velmi pravděpodobně by došlo k mimosoudnímu vyrovnání, což US systém dovoluje"

No, dovoluje a není to nic neobvyklýho. V Česku máme dohodu o vině a trestu a dohodu o narovnání v trestním řízení a první z nich lze uzavřít dokonce ještě před obžalobou, takže širší, než obecně v US. No a k takovému mimosoudnímu vyrovnání obecně nejen že potřebuješ souhlas státního zástupce a soudu, ale i potenciálně poškozené... Jinými slovy všechny tyto osoby si musí myslet, že není veřejný zájem na tom, aby proběhlo standardní trestní řízení.

Jo a mimochodem, výsledek takový dohody může být i normálně trestní sankce, tolik k tomu "nešel by sedět".

Stejně jako článek, tak i diskuze pokračuje na vlně těžký dojmologie teda...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidno, že sa v trestom práve vyznáš

Reagovat
smazaný uživatel

Hele já mám na to svůj názor prostě..

Reagovat
Grahf

už len ten nadpis...Spojenie "musíme si promluvit" píšu len sjw a feministky, keď majú pocit krivdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rezan

Reagovat
Posledni Kovboj

retarde

Reagovat
raduinho

feťáku

Reagovat
Posledni Kovboj

tobe to strasne lezi v hlavicce. Uz si to odpust, ta konverzace je tak dva roky stara.

Reagovat
Stamby

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

taky inteligentnejsi bulvar...obrovske mnozstvo domnienok pocitov a na zaklade nich robenych zaverov

takyto clanok sa neda napisat na patricnej urovni a bez blabolov, ak autor

a) nie investigativec so skusenostami,

b) nevie aspon zaklady prava,

c) nema pristup k spisu,

idelane vsetko naraz.

Citanost tento zvast mat bude ale asi nie som jediny kto si mysli, ze toto nie je smer ktorym by EF mal ist.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Kliknu na profil a ... žádné překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Kliknu na profil a ... žádné překvapení

Reagovat
ttopi

Kliknu na profil a ... žádné překvapení

Navíc s rozdílem, že článek se netýká nikoho z mých oblíbených hráčů

Reagovat
KillSwitch

to nie to by si bol ticho vy tu vyplakávate iba ak sa to týka Ronalda alebo RM

Reagovat
Kixi Syhimour

platí i u tebe

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

ako ze fandim prioritne BvB?

Reagovat
kilobyte

Já klikat na profil nemusím a vidím blbce.

Reagovat
Gazdo

Co si? Ved napisal pravdu

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Také si myslím, že článek tohoto typu sem nepatří, chápu proč ho autor píše, ale tímto si tady kope hrob a zapaluje svíčky...

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
TheAdy

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
SunFells

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

. . nechápu jak tento článek mohlo pustit vedení eurofotbalu..

Reagovat
teenz

Reagovat
ttopi

TIPOVAČKA: Kolik bude do večera komentářů:

Já tipuji tak 653

Reagovat
maxton

956, bude tu vela OT

Reagovat
Rezan

tohle bude atakovat 1000, zkusím 1037

Reagovat
roman1978

to si fakt myslíš, že by to mohlo překonat další super mega blega bla bla článek o křováckém mistrovství?

Reagovat
maxton

Co taky Mike Tyson, Maradona, M. Monroe, E.Presley, F. Mercury, G. Best a mohol by som takto pokračovať.

Nikto z nich nebude vzorom po osobnostnej stranke, ale po tej profesijnej proste su a vzdy budu role models. A to spravili stokrat horsie veci ako Ronaldo. Ronalda by som k tym hore nikdy nepridal co sa tyka prehreškov.

Reagovat
ttopi

Co je horšího než znásilnění (teď obecně, neříkám, že to Ronaldo udělal)? Brát drogy? To určitě ne, to je každého věc.

Nebo co myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Pedofilie ! tyrani atd.

Reagovat
El-Pistolero-68

No vypis, co ti tebou uvedeni provedli horsiho nez znasilneni...

Reagovat
maxton

jaj tak, ja automaticky beriem, že to znasilnenie je nepravda, s tym som neratal, len s daňami :)

Reagovat
El-Pistolero-68

Ok. Tak tedy vypises, co delali tebou zmineni horsiho, nez je kraceni dani.

Me to zajima. Tyson tam mel tusim taky nejake znasilneni + domaci nasili? Maradona fetuje, jinak nevim, co delal. Monroe fetka a stetka. Elvis chlastal. Mercury mohl byl HIV+ a urcite stihl par lidi nakazit. Best chlastal a devkaril.

Reagovat
DrQQ

Maradona znásilnil onehdy Shiltona v priamom prenose. :-)

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

George Best, ten čo urobil...myslím iným. Akurát si ničil pečeň. Svoju pečeň.

Reagovat
Mariano13

On píše o idoloch a vzoroch, tak nech si deti myslia, že je okej chodiť na tréningy naliaty, alebo nedajbože hrať naspeedovaný

Reagovat
Busby babes

koho znasilnil nebo zavrazdil Maradona, Merylin , Elvis (ten mozna jo, kdyz byl ve Vietnamu), Freddie nebo Best?

Reagovat
smazaný uživatel

Elvis slúžil v armáde v rokoch 1958 - 60 a v Záp.Nemecku. Aktívne zapojenie USA do konfliktu bolo od roku 1964. Takže Elvis nemá vo Vietname nikoho na svedomí.

Reagovat
Busby babes

dik, pravda, ted jak pises o tom zapadnim Nemecku, tak se mi to taky vybavilo, ze byl tam.

Reagovat
Kixi Syhimour

Moc dobře se mi to nečte. A teď to nemyslím tématem, ale asi formou (?), nevím, obvykle to přečtu, ale tohle je asi moc specifické.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný článek, díky

Reagovat
pobody's nerfect

Silnější pes mrdá

Reagovat
Rezan

to se říká u nás na vsi

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za shrnutí Za mě takový články na EF patří, je to závažná kauza jednoho z nejslavnějších fotbalistů historie, takže proč ne..

Reagovat
Largo

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Stamby

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Dubov

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
smazaný uživatel

to je starýýý

Reagovat
fabec1222

ale je to tzv. "Nesmí chybět"

Reagovat
Blasphemer

ale je to klasika

Reagovat
Kang & Kodos

Proč měnit něco, co funguje

Reagovat
Kang & Kodos

zatim fajn, ale čekal jsem víc

Reagovat
Acquanni

Nepřekonatelný GIF na takové chvíle

Reagovat
irik

Reagovat
božský John

Tenhle clanek zosobnuje presne to, co na kampani metoo nenavidim. Bez formalniho odsouzeni i v podstste zaloby vzbuzovat antipatie k jedny strane. Sam jsem toho byl jednou akterem a dalo mi opravdu velkou praci obvineni vyvratit (samozrejme ne na urovni policie, spis slo o suskandu, ze jsem neco ty a ty tehdy a tehdy proved), protoze v inkriminovanou dobu jsem byl v jinym meste nez dotycna, ktera na me byla proste nastvana a vymyslela si to. Nikdy bych nikomu neublizil a stejne se necitim uplne komfortne, kdyz si na to vzpomenu a to slo vice mene o prd.

Tenhle clanek, byt je napsanej dobre a Tom si s tim evidentne dal praci a pidil se po zdrojich i po vecech, kterym nerozumi a snazil se je pochopit, povazuju za problematickej. Prijde mi naprosto v poradku, ze tady lidi Ronalda neodsoudi nebo nezacnou mu spilat, dokud se to neprokaze u soudu. Ono je totiz hrozne jednoduchy rict, ze dotycnej neco proved a ja jsem to psychicky odskakala. Tu Kathryn osobne neznam, tak nebudu soudit, zda rika pravdu nebo lze. Proto ja osobne nebudu zvedat varovnej prst dokud soud nerekne, ze je Ronaldo vinen. A prijde mi to tak spravny.

Reagovat
fantomas

Když... ten článek nikoho neobviňuje, ani nikoho k obvinění nenavádí, respektive to určitě nebyl muj cíl. Je to varovnej prst? Ano. Navádí ke kritickýmu pohledu na věc a nastavuje zrcadlo druhý straně, která neni o nic míň hlasitá ("ta holka si to jen vymejšlí kvuli prachum a slávě")? Ano. Stará se hlavně o Ronalda a v čem je jeho přístup problematickej? Ano, protože Ronaldo je tu ten přirozeně zvýhodněnej a velkou části fanoušků slepě uctívanej.

V izolaci rozumim, jak by to bylo problematický. Kdybych totéž napsal o tobě v tý tvý osobní situaci, bylo by to regulérní očerňování. Ale tenhle článek už staví na nějakym diskurzu, vychází z nějakýho kontextu, je psanej bezmála rok po obvinění, a takhle se taky musí chápat.

Reagovat
božský John

Ja nerikam, ze nekoho obvinujes, to ani omylem. Ale uzitim ruznych promluv kurzivou ci stylem psani nastavujes urcitou agendu, ze se asi teda neco deje, ze asi neco neni v poradku a ze teda jedna strana na tom je psychicky spatne a druha ma zastup pravniku a nevyzvedne si postu. Ja v tom citim velkou manipulaci, ale to je muj problem a problem kazdyho, kdo di to precte, jak to na nej zapusobi. Je mi jasny, ze to je tezky uchopit tak, aby vyzneni clanku bylo co nejvic neutralni, ale chtel jsem k tomu jen napsat, jak to na me pusobi a jaky z toho mam dojmy (i s tou zkusenosti)

Reagovat
fantomas

Proto je to názor a komentář, a proto jsou to avizovaný vložky, který lze přeskočit. Ale ok, beru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Kokesh

Reagovat
TopinB

Reagovat
SunFells

Reagovat
Fairplay

Reagovat
teenz

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

"Tenhle clanek zosobnuje presne to, co na kampani metoo nenavidim. Bez formalniho odsouzeni i v podstste zaloby vzbuzovat antipatie k jedny strane. "

Nicméně článek je v sekci názory a komentáře

Reagovat
Le Gunner

Problém dnešní doby je mediální prostor - každý může říct cokoliv. Tím samozřejmě neodsuzuji fantomase a respektuji jeho názor (kdybych tak neučinil, sral bych si do vlastního hnízda). Ale jsme přesycení informacemi, názory, komentáři, glosami... Pojmenujme si to jak chceme, ale z tohoto všeho pramení přemíra kontroverzních rozhodnutí a nutně následuje rozdělení společnosti. Ať to zní jakkoliv, informacím chybí určitý způsob cenzury (aniž bych cenzuru schvaloval - konsenzus patrně neexistuje).

Reagovat
smazaný uživatel

Ona taky kampaň metoo nebyla primárně o tom, někoho obviňovat, ale ukázat, jak je ten problém široký. Spousta obětí znásilnění nebo zneužívání díky této kampani řekla nahlas, co se do té doby báli říkat. Většina obětí žije se svým problémem buď sama, nebo v nepochopení až odsudcích okolí. Tady mělo jít spíš o takový comming out.

To že se to zvrhlo v tradiční hon na čarodějnice je samozřejmě otázka pro dnešní média, ne pro ty oběti.

Ale rozumím ti. Pro lidi jako ty je potřeba metoo naruby. Což jsi právě učinil Za statečnost.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Yzemi

A také ukázala jak je jednoduché někoho zlikvidovat, aniž by existoval důkaz!

Tím netvrdím, že pokud je někdo vinen, neměl by být potrestán. Jen upozorňuji, že se pranýřují lidé bez důkazů a řádných soudů. (např. Spacey) Pokud se mu to prokáže a bude odsouzený, pak ať si to odskáče, ale do té doby... Možná to není nejlepší příklad, ale je nejviditelnější.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Gazdo

Spacey je najvacsi vysmech obvineni co som videl asi. A este aky postoj k tomu zaujual si za mna zasluzi palec hore.

Reagovat
Hokaido

wtf

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je ta temná stránka na kterou tam taky poukazuji. Tím těm skutečným obětem nakonec to peklo mohli/y ještě zesílit.

Reagovat
smazaný uživatel

USA story.. Také z druhé mince, určitě by se našla i frajerka co chce mít top roli ve filmu, tak se vychrápe z režisérem. A po letech se přiživí na kauze žen, který měly s tímto problém sexuálního obtěžování skutečný problém a je za chudinku..

Reagovat
Gazdo

a hlavne si aj myslim ze dost z tych zien malo na vyber : bud sa so mnou vyspis a prizmurim oko a dam rolu tebe alebo nie a dostane to ina. Inymi slovami moralne to nie je spravne je to v podstate lahsia forma vydierania ale to co sa stalo potom uz bolo cisto na tom ze tie zeny si same uz zvolili ze ano, toto som pre svoju karieru ochotna urobit tak to spravila. Iny pripad je ked uz su zeny priamo obtazovane a toho som obrovskym odporcom a takym chlapom by som ruky lamal. Ale ak je zena dobrovolne ochotna sa so sefom vyspat aby sa posunula tak je to pre mna obycajna stetka na urovni tych ktore spavaju s bohatymi synacikmi aby mohli jazdit v ich audi

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Le Gunner

viz teda můj názor nad tebou v odpovědi Kiximu. Ale apriori z toho vinit novináře by bylo vytloukání klínu klínem. Není prostě nějaké rozumné "cesty zpět" nebo racionálního způsobu vedoucího k všeobecné shodě.

Reagovat
Busby babes

ten clanke hlavne nikoho neodsuzuje.

Ja nevim, tahle logika je obcas podivna. Zvlas u znasilneni. Je to videt tady, kdy jasne pockame, jak ty soudy dopadnou, ale treba uz jen v tech materialech Spiegelu Ronaldo znasilneni defakto priznava. A jeho tym nezpochybnuje pravost tech dokumentu, naopak vyhrozoval Spiegelu zalobou za odcizeni duvernych materialu...

V takove situaci napsat, ze je Ronaldo velmi pravdepodobne nasilnik, neni zas tak blbe. Clanek ho samozrejme do vezeni neposle, od toho jsou soudy, ale verejne to v takove situaci napsat a ukazat i temnou stranku hvezdy mi neprijde spatne...

Tohle: pockejme az jak dopadne soud... Prirovnani, ktere, jako kazde prirovnani nebude uplne sedet: kdyz se stane vrazda a policie nenajde pachatele nebo se ji ho nepodari usvedcit, tak pachatel do vezeni nepujde, ale neznamena to, ze se vrazda nestala.

Ale u pripadu znasilneni lide tuhle logiku pouzivaji? Je to videt tady v diskuzi, je to videt v tom, jak treba cesky tisk referoval o tom zastaveni stihani Ronalda (nebo treba i Kevina Spaceyho v nedavne dobe)...

Reagovat
božský John

Vis, az te smahem kazdej v tvym okoli odsoudi, ze ses nasilnik na zaklade toho, co nekde slysel, tak asi trochu zmenis uvazovani. A nikde nerikam, ze ten clanek Ronalda odsuzuje, jen nastavuje urcitou agendu.

Reagovat
božský John

A pokud ti neprijde spatny napsat, ze Ronaldo je nasilnik na zaklade toho co sis nekde precet nebo co napsal ne zceladuveryhidnej Spiegel, tak asi neco neni uplne v poradku.

Reagovat
Busby babes

Spiegel neni duveryhodne medium?

Reagovat
božský John
Reagovat
Busby babes

a ted si vezmi jak se zachovali. jakmile to zjistili, okamzite ho vyrazili.

Reagovat
božský John

Jakmile to zjistili po iks clancich, ktery si ten koumak pribarvil nebo vymyslel. To nikam nevede. Pro me tohle medium ztraci kredibilitu. V mediich se pracovne pohybuju, pro jedno vice mene analytiku stale jeste delam, tak na to mam jinej nahled a ne zrovna vysokou duveru v zurnalistiku

Reagovat
Busby babes

no ja zas mam spousty kamaradu, co v novinach pracuje, takze nejakej prehled taky mam. Neodhalis vsechno hned. Jim se to povedlo zjistit, pozde, ale povedlo. A pak hned konali. To mi prijde jako naprosto ok.

Reagovat
Busby babes

https://www.spiegel.de/international/zeitgeist/der-spiegel-statement-on-relotius-fraud-case-a-1244896.html

rekl bych, ze tam je dost zasadni, ze na to prisel Der Spiegel sam, sice pozde, ale prece diky internim kontrolam.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

za anal se v nasi kulture priplaci. pritom nektery jihoamericky indiansky kultury ho pouzivaly jako antikoncepci

clanek dobrej, snad trochu zbytecnej nekdo pochyboval o tom, ze s ronaldem sla dobrovolne, ale predstavovala si to jinak

Reagovat
pobody's nerfect

tys měl ponětí o tom, že sice se nevadská prokuratura rozhodla Ronalda neobvinit, ale že na federální úrovní případ stále pokračuje? Já teda ne a je to pro mě překvapení, domníval jsem se, že teď už je vše smeteno ze stolu

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to jedno na ty federalni urovni resi podle clanku spis neplatnost puvodni dohody, aby mohli uzavrit novou

od zacatku je jasny co se stalo. co z toho vyplyne pro ronalda se uvidi - pravdepodobne znovu zaplati, tentokrat vic

a odpoved na tvoji otazku: jo mel, uz o tom psali tady v diskuzi (mozna i jinde) /nejspis to fantomse vedo k pohrouzeni do tematu a napsani clanku/

Reagovat
Gazdo

Uz nepouzivaju?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska koukaj vecer na tv

Reagovat
Gazdo

Skoda isiel by som do latinskej ameriky

Reagovat
smazaný uživatel

i tady to maj nektery holky rady

Reagovat
Gazdo

Tak ale latinky su pre mna najkrajsie zeny na svete

Reagovat
Jesus Joaquin Saez

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši, další novinář co má potřebu tlouct do hlavy lidem co si mají myslet.

Novinařina má informovat, ne suplovat soudy a narušovat presumpci neviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Ještě než začne článek, je tam napsáno "Názory a komentáře"...

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Le Gunner

Ale tím, že se internetem (masmédii) otevřely možnosti publikovat takové názory a komentáře (které bys dřív slyšel maximálně na ulici nebo jinde v rámci dialogu), tě to nutně ovlivní, ať s názorem souhlasíš nebo ne...

Informace má za úkol předložit fakta a ty si uděláš názor, tady v tomto prostředí se už setkáváš přímo s názory, tedy zaujetím určitého stanoviska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Asi zástupce kavárny a Milion chvil pro "demokracii"

Reagovat
bobis21

Takže už i nepodporování zločinců je špatně? Neskutečné... (a ne, nejsem žádný pravidelný účastník jejich demonstrací)

Reagovat
valloire

zločinců?

Reagovat
bobis21

ano zlatíčko, dotační podvod je trestný čin.

Kdo vlastnil IČ 62508873 v době žádosti o dotaci? Podle vyjádření AB to byli lidé z jeho okolí - děti, přítelkyně, její bratr (+možná ještě někdo, už přesně nevím). Pokud je to pravda (v opačném případě je AB lhář), patří to do ekonomicky spjaté skupiny Babiše, tudíž na to má být pohlíženo jako na součást skupiny. Tato skupina nemá nárok na typ dotace, o který žádala. V dotační žádosti tuto skutečnost nezmínili. Tím se dopustili trestného činu § 212 trestního zákoníku - Dotační podvod, kde je přímo specifikováno: "Kdo v žádosti o poskytnutí dotace, subvence nebo návratné finanční výpomoci nebo příspěvku uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo podstatné údaje zamlčí, bude potrestán ..." - pokud podle tebe není podstatná informace, že na tu dotaci nemá nárok, tak už fakt nevím co by podstatná informace byla.

Reagovat
pantondavo

Dám ti radu k nezaplacení - nezačínej politickou diskuzi s vallem

Reagovat
smazaný uživatel

vic me pobavilo, ze pred chudakem starousem nasadil latku do vysin a sermuje paragrafy

Reagovat
valloire

pffff, šermovat může

Reagovat
bobis21

neboj, už jsem jích pár absolvoval, vím co jsem si začal čekám že mě nazve levičákem, protože nepodporuji levičáka babiše a tím pro něj debata skončí

Reagovat
valloire

jsi neomarxista a levicovej fanatik

Reagovat
bobis21

řekl valloire a šel volit levičáka a bývalého člena KSČ Zemana

Reagovat
valloire

proti nemamnazorbrejle Drahošovi a cool knížeti? vždycky

Reagovat
bobis21

jojo, valloire vždycky jedině levá a hlavně, každý kdo nepodporuje tvé levičáky je levičák!

Reagovat
valloire

Ty jsi levičák, mám za to, že to je jasná věc. Jiná věc je, že o tom ani nevíš. EU a její politika je výrazně levicová a každej, kdo to podporuje je logicky následovník svazáků a brigád socialistický práce a podobnejch hovadin. Zajímavý je, že v každý době se podobný typy lidí najdou. Tady jich dost velká koncentrace, nicméně to odpovídá minulým dobám. V SSM jich taky byla většina.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
valloire

no ty jsi úplně stejná vovce

Reagovat
bobis21

říká podporovatel člena KSČ ty asi nechápeš že ty jsi ten socialistický svazák

Reagovat
valloire

ne, to nejsem

Reagovat
valloire

a nerouhej se kurva, pan prezident inženýr Miloš Zeman tě vidí....no a potrestá tě

Reagovat
bobis21

pochybuji že mě najde v tom dětském pornu, které se mu "omylem" dostalo do PC

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi senilní komunista, dědo.

Reagovat
valloire

tebe rozbiju na malinký kousky ty piráte

Reagovat
pantondavo

Reagovat
valloire

hele bobku, tím zločincem jsem myslel Ronalda

Reagovat
Azazelo RD

Farmu čapí hnízdo v rozhodné době vlastnily dvě dospělé kozy.

Reagovat
kiciN

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Reagovat
Blasphemer

Žurnalistika (nebo žurnalismus, obě odvozené z původně francouzského slova žurnál – deník) popisuje novinářské povolání i produkty této činnosti, které přinášejí informace o aktuálním společenském dění a poskytují komentáře, názory, souvislosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to si nerozumíme, já mu neříkám co si má psát. Jen ať si píše co chce, ale pak mu to taky bude číst kdo chce.

Reagovat
Blasphemer

"Novinařina má informovat, ne suplovat soudy a narušovat presumpci neviny."

Vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti na tom není jasné?

Reagovat
Blasphemer

Že doslova tvrdíš, co má novinář dělat/psát. A pak píšeš, že vlastně ne, žes to myslel úplně jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Já kritizuju, co píše, psát si může cokoliv, já můžu cokoliv kritizovat nebo ne?

Reagovat
salami

tady se ale nikdo nepozastavuje nad tvoji kritikou clanku, ale nad tvym podivnym vykladem novinariny, kterej v zapeti popiras.

Reagovat
smazaný uživatel

počkat, takže novinář má lidem tlouct do hlavy, co si mají myslet?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fantomas

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
Largo

"Názory a komentáře"

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako? Tohle není názor, ale návod co si lidi mají myslet.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak..

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc mě u toho napadlo "to muselo dát práce a přitom taková blbost.." Hrozný článek a to nejsem obhájce Ronalda. Tohle napsat někdo o Messim, Ibrovi atd, reaguju stejně..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
smazaný uživatel

A co treba... si nevytvaret nazor na zaklade jednoho clanku? To je to vazne v dnesni dobe takovej problem (je, ja vim ze je)?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro některé to problém je. I proto by měli mít novináři nějakou integritu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

dalsi pitomec, co neumi cist...

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj, s tím se dá něco dělat, nechceš pomoct?

Reagovat
Busby babes

muzes se vratit na prvni stupen zakladni skoly, tam se to uci.

Reagovat
smazaný uživatel

A pomoct ti tam ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ohleduplnej, duchaplnej a kdoví čeho všeho ještě plnej Busby už dokládal starwars lego, uvařil si horké kakao a jde slintat nad klávesnicí. Pecka, jdu pro popcorn

Reagovat
Busby babes

no potreboval bych nove SW lego, abych pravdu rekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak šup šup, vypít kakao, obout sandále a rychle do nějakého lego shopu..

Reagovat
Benfica

Reagovat
mojmira

Ronalda zrovna nemusím, ale to, že si kdejaká ženská každou chvíli po 10+ letech vzpomene, že ten a ten jí provedl to a to a bez jakýhokoliv důkazu ho to v podstatě zničí, je šílený. Takže dokud nebude odsouzenej tak nezájem ...

Reagovat
Stamby

Přečti si článek který komentuješ a zjistíš že "s tím nevylezla po 10 letech"

Reagovat
Gazdo

Ale po 9

Reagovat
mojmira

Já ho četl to časový období jsem nemyslel konkrétně na tuhle ženskou - u tý je spíš problém, že kašle na nějaký odsouzení/neodsouzení CR, ale chce prachy, takže stejnej odpad.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Článek je dobrej, ale ta kauza je dle mého názoru vymyšlená.. ta frajerka se snažila dostat prachy, který nakonec mimosoudně dostala a tim to končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mali sex, on jej to praskol asi aj do zadku teds, ona povedala nie, on pokračoval a to malo byť to znásilnenie? Fakt sa pýtam.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, pochopils to dobre

Reagovat
fantomas

According to Mayorga, she and a female friend conversed with Ronaldo at the Rain Nightclub in the Palms on the evening of Friday, June 12, 2009. This was the first time that Mayorga had met Ronaldo, who, at the time, was 24 and possessed a reported net worth of about $250 million (his net worth has since grown to about $400 million). Later that evening, Ronaldo invited the two women, along with several others, to his penthouse suite. Mayorga and the others accepted Ronaldo’s invitation and soon thereafter proceeded to the suite. While in the suite, Ronaldo invited everyone to join him in the balcony’s hot tub. Mayorga declined, explaining to Ronaldo that she lacked a bathing suit. Ronaldo then suggested a solution: Mayorga could borrow athletic shorts and a T-shirt from an adjacent room. Mayorga agreed. The two then entered the room. Ronaldo handed Mayorga the clothing items and recommended that she change in the adjoining bathroom.

It was at this point when Mayorga’s experience in Ronaldo’s suite took an illegal turn, according to her claims. Ronaldo allegedly exposed himself and went on to forcefully sodomize her, while, Mayorga insists, she repeatedly yelled "no, no, no" at him.

After allegedly committing anal rape on Mayorga, Ronaldo permitted her to leave the bedroom and told her that he was sorry. Ronaldo, as Mayorga remembers it, assured her that he normally acts like a gentleman, but that in this instance he had failed to live up to that standard.

Hours later, Mayorga was hospitalized for trauma from a sexual assault.

+ ještě jinej přepis její výpovědi zmiňuje, že Mayorga souhlasila s polibkem, aby se nasytil a nechal jí bejt - pak se to zvrhlo.

+ obě strany se shodnou na tom, že nedošlo k vaginální penetraci, na čemž Ronaldo zvlášť trval.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik. Podľa tohto by to znásilnenie určite bolo.

Reagovat
fantomas

Jako samozřejmě je nutno mít na paměti, že tohle je jen Mayorgina verze, takže jedno tvrzení proti... bohužel proti Ronaldově tvrzení to postavit nelze, protože de facto v ucelený verzi neexistuje, když se místo toho soustředil na to, jak moc "fake news" je ta Mayorgina verze, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Frajerka s nim šla dobrovolně na jeho pokoj.. To si myslela, že s ní chce hrát karty nebo nějakou hru na konzoli?

Reagovat
TopinB

Mayoráš

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě černýho Petra, akorát s jinými pravidly.

Reagovat
smazaný uživatel

Hnědýho....

Reagovat
fantomas

Čti

While in the suite, Ronaldo invited everyone to join him in the balcony’s hot tub. Mayorga declined, explaining to Ronaldo that she lacked a bathing suit. Ronaldo then suggested a solution: Mayorga could borrow athletic shorts and a T-shirt from an adjacent room. Mayorga agreed.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo invited the two women, along with several others, to his penthouse suite. Mayorga and the others accepted

Já tohle četl, ale ty nebereš v potaz, že je to její tvrzení.. Neříkám, že není pravdivé či nepravdivé.. ale je to tvrzení proti tvrzení. Ta holka s nim šla dobrovolně na pokoj i s její kámoškou.. To, co se stalo na pokoji je její verze pravdy, ale já se ptám, proč s tím vylezla na povrch až po 9 letech.

Reagovat
fantomas

Ale dyt jo, já jen reagoval na to "co čekala". Hádám, že čekala tu slíbenou alternativu k plavkám...?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě tyhle holky serou.. vidí bohatýho borce a na základě chvilkového seznámení jdou s nim hned na pokoj.. To prostě normální holka neudělá.

Reagovat
fantomas

NABÍDL JÍ PLAVKY

Jediný, co jí můžeš vyčítat, je to, že vůbec šla z párty do tý jeho vily, ale to se pouštíš na notně cettovskej led už. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, že ji je nabídl, ale tak prostě pokud to fakt nebereme jen jako pojď si užít na jednu noc.. a tim to hasne. Tak si holka s nim mohla domluvit schůzku (večeři na úrovni další den) a brát to vážně. Takhle mi to fakt přijde jen jakože si chtěl užít jednu noc a tim to hasne.

Případ pro Columba nebo Manka.. my do toho nevidíme.

Reagovat
Rezan

Z neexistence Ronaldovi verze mám pocit, že to nechce říct, protože Mayorgina verze je blízká pravdě.

Reagovat
fantomas

Jo, i tak se to da vylozit. Anebo byl moc nalitej a nepamatuje si prubeh.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, tak sa to vyložiť nedá. O tom je predsa princíp prezumpcie neviny. Vinu musíš dokázať, ten kto niečo tvrdí nesie dôkazné bremeno. Nie je to naopak, ako v časoch stredoveku, kde si musel dokazovať nevinu.

Podľa mojich skúseností a vedomosti je Ronaldove nič netvrdenie prirodzenou taktikou počas súdneho procesu. Ako by aj mohol dokazovať niečo, čo sa nestalo? To sa nedá.

Reagovat
janinho

CR nepije, to by si mohol o ňom vedieť keď píšeš takéto eseje...jeho otec sa upil na smrt, takže určite na mol nebol.

Reagovat
Rezan

tak si dal lajnu, tabletku nebo něco. Přece nepaří ve Vegas "na sucho"

Reagovat
janinho

to ze ty sa nedokazes zabavat bez toho aby si si jebol do piva zelenu neznamena ze kazdy to ma tak isto

Reagovat
Rezan

ale dokážu, ale když se k tomu napiju, jde mi to líp

Reagovat
Busby babes

a v tech uniklych dokumentech Ronaldo taky priznava, ze nekolikrat rekla "no" a "stop"

Reagovat
smazaný uživatel

sem z toho zmatenej, nektery holky se s tebou libaj, abys je uz nechal bejt

Reagovat
fantomas

Tak na tebe borec agresivně naléhá, že chce sex, hádám, že to potenciální "cesta ven" je...

Reagovat
bobis21

Nějak si nevybavuji, že bych někdy po líbání chtěl sex méně než před mně to jako dobrá cesta ven nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
opretis

Reagovat
valloire

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

je to mozny, nejsem zenska. jako chlap bych to videl jinak

by me zajimalo, co delali ty "kamosi/ky", kdyz kricela o pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

To cesta ven skutečně není, právě naopak. Píšeš "aby se nasytil a nechal jí bejt". Už jen ze základních lidských pudů a potřeb je to právě to, co člověka naopak vybudí ještě víc. Ale tak předpokládám, že z vlastní zkušenosti by tohle mohl vědět každý. To jen teda k tomuto konkrétnímu. Ke kauze jako takové se vyjadřovat moc nechci, nejsem zastáncem ani jedné ze stran, protože podle mě nesou vinu oba, ona i on.

Reagovat
fantomas

No počkat. Tohle bylo JEJÍ vysvětlení. Já ho (opět) jen tlumočim. Neřikám, že bych ho volil, ba dokonce ani že mi přijde šťastný... ale větu "oukej, dám ti pusu, ale pak mě necháš bejt" si představit dokážu, no, zatimco moc jiných řešení v nastalý situaci, kdy seš v pokoji s nadrženym chlapem a chce to jenom on, mě naproti tomu nenapadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já neříkám, že to je tvoje tvrzení, jen podotýkám, že tvými slovy "potenciální cesta ven" to zkrátka není.

Reagovat
salami

Ale je.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ty jo, kámo, hrozně jsem ji chtěl, dala mi takovýho francouzáka, že jsem si řekl, že to mi vlastně stačí a chrápat s ní nemusím".

Ano, už vidím, jak ten, jak píše fantomas, "nadržený chlap" je po líbačce méně nadržený a ukojený. Chlapa v tomhle případě musíš ukecat nebo opít. Fyzickým kontaktem ho vždycky nabudíš víc, nikoliv naopak.

Reagovat
Remt

kdyby nebyla blbá, nabídla by mu BJ a možná by z toho vyvázla ještě..docela dobře..bez ztráty kytičky můj názor. To je jasny, ze libacka chlapa jen rozdrazdi

Reagovat
fantomas

Treba si je vedoma toho, ze fakt spatne liba, co ty vis

Reagovat
kilobyte

O důvod víc chtít něco jiného. Nejlepší je zkusit říct, že byla chlap, i když v tomhle případě by to nemuselo pomoct.

Reagovat
Remt

jo, to je asi jedina moznost, jeste mozna kdyby rekla, ze ma syfla nebo tak nic vic uz me nenapada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Tak zaprve rozlisuju pojem polibek a libani, tudiz polibek fakt neni francouzak a rozdil mezi tim jestli se nechala polibit na tvar/na pusu a mezitim jestli se s nim 10 minut cucala je velkej, alespon z pohledu nejakyho stupnovani sexualniho napeti. Za druhe, kdyz pomineme tenhle rozdil (neoveroval jsem to ve zdroji, mozna to fantomas jenom dal nepresne nebo ten vyznam z ciziho jazyka neni stoprocentni), tak jsme na miste nebyli a nevime jak se Ronaldo choval, jestli ji tlacil do sexu a ona odmitala a pak treba jeste dostatecne dlouho nalehal na libani, ktery ji prislo nakonec snesitelny, tak treba souhasila, logicky to asi neni, ale zkus se vzit do ty situace, kdyz te nekdo do neceho takovyho natlaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nepřu o to, kdo, co, komu, jak, proč. Jen říkám, což je i biologický fakt, že pokud jde o líbání, tak to muže vzruší a rozhodně jeho chuť vzroste, nikoliv neklesne. O ničem jiném jsem se nepřel.

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Remt

stejne je ta holka dle me hloupa, bejt ja tou babou, tak ronaldovi nastavim a mam jednou hezkou historku pro vnoucata ne? Ale jasne, pokud ji jde vylozene jen o prachy, coz jistojiste jde

Reagovat
Neutron

tvoje vnucata by boli asi velmi stastne, keby sa dozvedeli, ze babička bola stetka

Reagovat
Remt

hele ty vytrhujes informace z kontextu, ne, ze by byla "stetka" ale "stetka, ktera fikla CR7" a to je ten podstatnej rozdil

Reagovat
Neutron

kurva ozaj, tak to potom sorry ale aj tak sa neviem stotoznit s tym, keby mi moja babicka rozprava ako ju klatil napriklad Alfredo di Stefano

Reagovat
Remt

Myslis, ze tvoje babca byla k*rva neaka svetice, nebo co?

Reagovat
Neutron

niekedy je menej viac co ti poviem tebe tvoja babca rozpravala podobne historky?

Reagovat
Remt

hele me konkretne ne, ale sestra se nedávno sverila, ze kdyz byla ve veku cca 16 let, tak mela pritele a babicka jí rikala neco ve smyslu "ze se na ty vztahy holky v tomhle veku nevykaslete, ja ve vasem veku behala chvili za jednim, chvili za druhym, chvili za obema, joo, to sem se tehdá kurvila, to byly casy" Dokonce prej pouzila i presne tohle slovo neveril jsem, ze by nase velice pobozna babca neco takoveho kdy vypustila z ust

Reagovat
GabrielBatistuta

nebo co si vpustila do ust

Reagovat
Remt

hele, vole je to moje babicka o kom tu mluvime, je ti to jasny?!

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Remt

ja se naopak vsadim, ze to byla pekna rostanda

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Busby babes

doufam, ze za tebou jednou prijde nejakej slavnej fotbalista a bude ti ho chtit narvat do prdele, tak nastavis, abys mel co vypravet vnoucatum...

Reagovat
cetto

To mi tak nějak sedí na tu typickou babskou převrácenou logiku...

Reagovat
Rezan

to by na tebe zabralo? Já bych si to teda nalitej vysvětlil jinak

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohohle pribehu by klidne mohlo vzniknout novy navod, jak se vyhnout znasilneni.

"Vyhonim ti ho a nechas me byt"

Reagovat
Remt

no bud tak a nebo.. me prijde, ze o par komentů vyse jsme na to prisli. Vyresili jsme celou problematiku znasilnovani. Proc proste zenska nerekne :tak pojd chlapecku, pojd si uzit jestli ti nevadi, ze mam filcky..sifla..cokoliv " Moc chlapu by do tohohle podle me neslo

Reagovat
DrQQ

A čo hráči pokeru? :-)

Reagovat
Remt

jak to myslis?

Reagovat
DrQQ

Tí sa nedajú len tak nachytať blufovaním. :-)

Reagovat
Remt

tak bych to shrnul tak, že pokud narazíš na násilníka karbaníka, tak to už máš holt pech

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak použít AIDS. Na to jít all-in, už si musíš být celkem jistej

Reagovat
smazaný uživatel

Mám potvrzeno, že tohle minimálně na jednoho exota zabralo. Ano, říkala mi to holka, co mu ho vykouřila. A já jsem v tom příběhu nebyl ten kouřenej...

Reagovat
GabrielBatistuta

Byl si ta holka?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Remt

ne asi, pokud je toto co povidas znasilneni, tak to sem ty vole svou bejvalku "znasilnil" snad po kazdy zabave kdyz prisla notne ovinena a ja delal ze zabloudil

Reagovat
smazaný uživatel

To by znásilnenie samozrejme nebolo, išlo mi čiste o nejakú dejovú líniu.

Reagovat
Remt

no proto, uz jsem zacal mit vycitky svedomi

Reagovat
kiciN

Reagovat
opretis

Reagovat
Remt

no co je? říkala si o to

Reagovat
Busby babes

no pokud by s tim ona nesouhlasila...

Reagovat
Remt

trik je v tom, ze delas, ze jakoze neslysis Snad kazdej chlap byl nekdy v takovyhle situaci ne

Reagovat
pantondavo

Hmmm, ne?

Reagovat
Remt

Tak potom bych to každému chlapovi pral

Reagovat
Busby babes

za a v tom neni trik, porad by to bylo znasilneni. Za druhe... ne, nebyl..

Reagovat
Remt

Jste obycejni suchari ty vole s vama musí bejt opravdu prdel

Reagovat
valloire

sou to čurácí

Reagovat
Busby babes

jakoze haha, znasilneni a kdzy se tomu nesmeju, tak jsem suchar?

Reagovat
Remt

obycejnej suchar jsem rekl:-)

Reagovat
Rip

Jsem myslel, že Jana Kuciaka, zavraždili a on při tom pracuje pro eurofotbal.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
risk je zisk

Tak ji to foukl do zadku. Lepší, než kdyby byla třeba těhotná a to dítě by se stalo fanouškem třeba Barcelony...brrr. Dalšího tuposlava nechceme.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Xaviercreus

„Ten nepotřebuje znásilňovat, může mít holek kolik chce!“ „No a co, že znásilňoval, od revoluce tady znásilňovali všichni a nikdo za to nebručí!“ “Venku je hezky, tak Daníček chodí na koncerty a píše nesmysly!“ “Daníček a spol jsou zaplacení, nejspíš Sorosem nebo Kalouskem“ “Znísilnění? Tak já vám něco povím o znásilnění! My máme obrovský program na vodu a motýle!“

Respekt za článek Musím se přiznat, že taky trochu doufám, že to OPRAVDU neudělal, každý fanoušek by to těžko zkousával. Ale důležitější je pravda, než to, že mám rád Juve nebo Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se takhle řešilo každý znásilnění v Německu imigrantem, tak se nepíše o ničem jiným. Vždyť už je to dnes normální věc ne? Asi byla frajerka moc odhalená a navoněná.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Neutron

presne tak! Aj nasilnici maju svoje prava! Spravme pochod!

Reagovat
Posledni Kovboj

Tomio pls

Reagovat
JohnKoul

Ty seš ale mentální kripl tvl.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hans82

Objektivní novinářky Bulisova lesba Beshirova arabská pricmudlice ( ta ať radši řeší znásilňování co dělají její soukmenovci ale za to by skončila brzo ve futralu ) Daničku ty se zahrab

Reagovat
Remt

OT: Kde hergot vznikla fráze "Mladičký španěl Fabregas"? čtu to všude a pořád

Reagovat
bobis21

Starý český komentář ve FIFA

Reagovat
Pigeon

Nelíbí se mi, jak je článek psán a lze celkem jednoduše říct, jaký názor zastává autor. Jsou to komentáře a názory, budiž. Nemyslím si, že by si to pak mělo zasloužit takový prostor. Že se autor snažil, o tom žádná. Práce je za tím až až, což oceňuji.

Co se kauzy týče, tak v té se neorientuii, protože mi případy Metoo připadají jako něco, co pozornost nezasluhuje. Pokud byla žena znásilněná, tak je určitě to řešit, nikkoliv však nějakou tendenční kampaní, na které se přirozeně nabalí spoustu feministického odpadu a trosek, co se prostě jinak projevit nedokáží, tak se připojí ke hlasité skupině. Já jsem osobně rád, že se toto Ronaldovo téma nerozmazává a on není ostrakizován. Je dobře, že autor vzpomenul kauzu Kevina Spaceyho, která byla přesně opačná a je až neskutečné, jak se dokáže svět povrchně zachovat a utvořit si názor, protože se to teď nosí.

Dnešní doba a trend křečovitého vynucování si práv je otřesná.

Reagovat
Stamby

"křečovité vynucování si práv"

Wow

Reagovat
smazaný uživatel

Nečetl jsem ale

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tímhle u mně fantomas dost klesnul Ne kvůli CR, na to mám taky svůj názor a ne úplně pozitivní, ale kvůli toho, jak prezentuje svůj názor.

Reagovat
cetto

naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Strašné dno tenhle článek.

Reagovat
roman1978

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
HalaMadrid_Flx

?

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
kattos

Reagovat
John Obi Mikel

Mně se strašně líbí, jak s tím teď přišla po 10 letech. U Woodyho Allena po 20 letech, u herce Spaceyho taky až po nějaké době, a u Michaela Jacksona si radši počkali, až bude po smrti. Se pak nemůžou divit, že si myslíme, že si to vymysleli.

Reagovat
drussbarb

No zrovna Woody je pěkný vlkodlak už od pohledu, ale tím, že se oženil s adoptivní dcerou u mě stoupnul

Reagovat
Whitemedia

Tak spoustě z nich dodalo odvahu to, co se děje v poslední době.. jenže spousta z nich toho chce zase jen využít a něco na tom vydyndat.. a není úplně snadné takhle přes net poznat, jestli ten člověk spadá do té první kategorie a nebo do té druhé..

Reagovat
Whitemedia

a třeba Brendan Fraser s tím taky přišel až po letech a v jeho případě já nemám sebemenší důvod mu to nevěřit no..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

u Spaceyho s tim prisel uz pred dvaceti lety, jen to tenkrat nikdo neresil a Newsweek nebo kde to vyslo se bal zaloby a tak jmeno vystrihl. Zrovna u Spaceyho se tohle vedelo dlouhodobe, uz jen treba kvuli tomu, ze kvuli nemu na par dni zastavovali nataceni Usual suspects...

Reagovat
John Obi Mikel

Jestli je to pravda, tak jeho beru zpět.

Reagovat
Whitemedia

Ona je klika, že se úplně nepotatil, to by byl konec..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě v seriálu Family Guy byla v jedné epizodě z roku 2005 scéna, kdy nahý Stevie utíká přes obchoďák a řve: “Utekl jsem ze sklepa Kevina Spaceyho”, Spaceyho chování bylo spíše takovým veřejným tajemstvím.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
nani92

Páči sa mi,že to čo nedokážu vyriešiť zainteresovani právnici a novinárske okolie, Tak to dokážu na diaľku cez Skype vyriešiť české novinárske eso

Reagovat
cetto

Reagovat
fenixLFC

alebo diskuteri na EF

Reagovat
tr1p

a teraz tu o cervenej karkulke poprosim

Reagovat
cetto

Eurofotbal alias Making a Murderer vol. 2.0? The hell did I just read?

Tady si někdo fakt potřeboval pořádně vyblít.

Aneb jak říká kolega: "Hlavně, synu, než půjdeš s jakoukoliv na rande, nech ji podepsat smlouvu, že šla dobrovolně! Nebo za to budeš ještě pykat."

Řeknu vám jedno - týpek, vzhled modela, jeden z nejlepších a nejtalentovanějších fotbalistů na světě, multimilionář, no zkrátka borec k pohledání, si tak jednoho dne vyrazil na diskotéku, kde se na něj lepila sličná diva. Házela svůdné pohledy, povytahovala sukýnku. To by bylo, aby toho ještě nevyužil. Seznámili se, zašli domů na skleničku... ať mi nikdo netvrdí, že toto je znásilnění. Říkám to i svý kamarádce, že když bude furt chodit ve 3 v noci po praze v minisukni a "dobrý den, kozy ven", tak dřív nebo později si ji někdo vyhlídne. Baby si za to můžou v 90 % případů samy. Těch 10 % - žel jsou mezi námi hovada a úchylové. Taky jsem byl jednomu takovýmu znásilnění svědkem, kdy holka řvala v noci na zastávce a naráz vidím že na ní leží nějaký prase. Nuže vyběhli jsme hromadně z tramvaje a dementa zpacifikovali. Holka boky jak skříň a tři šedé vlasy děda vševěda, těžko představit, že by ji někdo soudný chtěl vojet, takže ta si za to rozhodně nemohla sama.

Jsem rád, že jsem svou budoucí manželku poznal v době, kdy se sáhnutí na zadek na prvním rande, nadržená narážka na závěr a jemné hlazení ve vlasech nepovažovalo za harašení. Protože kdyby jo, tak bychom spolu nebyli (a já bych už byl za katrem). Nevím, co zvrácenýho se stalo v makovicích žen, že si začly myslet, že v dnešní silně maskulinní společnosti jsme si našli další způsob, jak je utlačovat.

Přijde mi amorální už jen ten samotný fakt, že se toto snaží někdo vytahovat. Dokud se mu neprokáže vina, tak je nevinný. Jakmile se mu neprokáže vina, je stále nevinný. Mám však pocit, že v dnešní společnosti je trend říkat něco ve stylu "nooo sice ho zprostili viny, ale všichni víme, že to udělal, hajzl", což je zásadně špatně. Ten typek už tak tímto trpí. Trpí finančně, trpí jeho rodina, přátelé... Zásadně nesouhlasím s tvrzením "Rozhodnutí formálně neobvinit Ronalda ≠ deklarace jeho neviny", tohle je naprosté porušení zákonitostí systému, ve kterým žijeme, který společně budujeme. Můžeme se tak vrátit do komunismu, kde pro vinu stačila existence obvinění.

Reagovat
fantomas

Zásadně nesouhlasím s tvrzením "Rozhodnutí formálně neobvinit Ronalda ≠ deklarace jeho neviny", tohle je naprosté porušení zákonitostí systému, ve kterým žijeme.

Ne, to je naprosto holej fakt na základě toho, jak funguje americkej soudní systém

Reagovat
cetto

Tak to řeknu jinak - Pokud nejseš formálně ohlášen za vinného, tak seš formálně nevinný. Jinými slovy kde není obvinění, tam nemůže být vina.

Reagovat
Busby babes

vsak ho taky nikdo do vezeni neposila.

Reagovat
GabrielBatistuta

Kde není obvinění, tam nemůže být odsouzení. To ale neznamená, že je nevinný.

Reagovat
smazaný uživatel

Well yes, but actually no.

Za prvé se snažíš argument legalním výrok not guilty. Pokud vím, tak tenhle výrok vychází z toho, že se v daným trestním řízení projednává jeden konkrétní skutek, ke kterýmu uvádí, jestli je vinen nebo ne. Z tohohle důvodu se historicky innocent nepoužívalo a správně ani nadále nepoužívá, jelikož se to mělo a má za významově mnohem širší pojem, který by mj. nemohl obžalovaný použít například v případě, kdy by znásilnil někoho jiného, tedy o skutku, o které se trestní řízení nevede (nebyl by innocent, ale pro projednávaný skutek je not guilty). Navíc teda bych se vsadil, že se soudce na porotu v drtivý většině obrací s výzvou, aby posoudili nevinnu obžalovaného beyond reasonable doubt (nikoliv not guiltiness), čímž se jakýkoliv formální rozlišování samozřejmě ještě mnohem víc stírá.

Jinými slovy tenhle výrok mnohem víc mluví vypovídá o tom, že říká, že ten konkrétní čin (o kterým teda tady píšeš) nespáchal, a proto je v tomto konkrétním případě nevinný. Odvozovat z toho cokoliv jiného je úplně šílený blbost. Nebo mi tam teda naprosto chybí zmínka o tom, že kdyby vypověděl guilty, tak to ještě mnohem víc nevypovídá nic o vině, jelikož nejenom, že ta logika by musela být vedena stejně, navíc by ani neproběhlo klasický soudní řízení, kde by soud mohl hodnotit důkazy (narozdíl třeba od kontinentálních řízení, kde by tohle nestačilo).

A pokud teda nepovažuješ to, že říkáš, že presumpce nevinny a neprokázání spáchání trestného činu nade vší pochybnost fakticky nic neříká o vině obžalovaného, tak teda fakt nevím, co je to jiného, než porušení / zpochybnění zákonitostí právního systému, ve kterém žijeme (a to nejen anglosaskýho, ale i našeho kontinentálního)

Reagovat
fantomas

V tom sem se popravdě tak třikrát ztratil, ale podle mě teda mluvíš o něčem dost odlišnym. My sme se k tomu soudu ani nedostali, a to, že se státní prokurátor (částečně ze sobeckých důvodů) rozhodne formálně nežalovat, to se prostě zcela jednoduše nerovná prohlášení toho nežalovanýho za nevinnýho. Taková je zdejší situace, a takovej je jedinej opravdu relevantní závěr.

Reagovat
cetto

"to se prostě zcela jednoduše nerovná prohlášení toho nežalovanýho za nevinnýho"

No toto bvch právě rozporoval, protože existuje právní definice viny a ta není subjektivní, ale objektivní a prokazatelná soudně. Takže at se na to dívám jakkoliv, pokud mu soud tu vinu neprokáže, tak je prostě nevinný. Do tý doby jsou to všechno jen hospodský kecy, kdy se mohou dva ochlastové hádat "on to udělal" vs. "on je svatej".

Reagovat
Busby babes

co je nepochopitelneho na logice: neni dostatek dukazu pro odsouzeni≠ ze se skutek nestal.

Vy z toho zastaveni rizeni implukejete, ze si to Mayorga vymyslela. A to proste neni pravda.

Neni dost dukazu pro odsouzeni, Ronaldo nepujde do vezeni, tak je to spravne. Dukazni bremeno je na zalobci, on se rozhodl pred soud nejit, protoze citil, ze pripad neni dost silny. V poradku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No já vím, že se k tomu nedostal, ale ty výše argumentuješ legalním slovníkem a významem slova not guilty.

Btw, to že se k soudu ten případ ani nedostal, je právě ještě zesílení faktu, že se vina nepodařila prokázat, jelikož nebylo ani dostatek podkladu k tomu, aby prokurátor (v tomhle případě teda chápu, že district attorney) vznesl obžalobu.

Jinak přesně tohle se fakticky rovná prohlášení za nevinného. Sice nemáš finální rozhodnutí, ale koneckonců ani rozhodnutí soudu o vině nemusí být finalní. Tak to prostě je, a to je jedinej opravdu relevantní závěr. Dovozování sobeckých intencí prokurátora je naopak už to subjektivní domýšlení si příběhu. Pokud chceme kritizovat volbu prokurátorů od districts po state tak teda klidně to dělejme, pišme o tom články (asi na jiný forum) a já s nima budu souhlasit, jelikož prokazování viny v anglosaským systému je pro mě naprostá fraška. To ale nic nemění na tom, že si Ronaldo tou judiciální soustavou prošel od policajtů po prokurátora a vyšel z toho jako nevinnej - a to je jedinej objektivní závěr, kterej si z toho může kdokoliv odnést.

Reagovat
fantomas

Ne, to se vazne fakticky nerovna prohlaseni za nevinneho. Pocitove pro mnohy lidi mozna, ale urcite ne fakticky, sorry.

Jo, prokuratora, kterej sleduje svy vlastni zajmy, a policie, ktery se pod rukama ztraci drive pritomny dukazy. No nic...

Reagovat
cetto

Právě naopak. Pocitově možná ne, ale fakticky ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Není člověk nevinný do rozsudku?

Reagovat
fantomas

Tady je klicovy to deklarovat / prohlasit. Totez jako napr. proc Trump nebyl v pravu, kdyz vyrvaval "total exoneration" pote, co vysel Mueller report.

Reagovat
kilobyte

A co je teda člověk v momentě kdy není obžalovaný a ani neproběhl soud?

Reagovat
smazaný uživatel

On je úplně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně naopak no Jinak je to to zpochybňování zásad právního systému, na kterých tohle lidstvo ve vyspělý části světa stojí.

Reagovat
fantomas

Kdyz ty furt zamenujes presumpci neviny za prohlaseni neci neviny, no, to sou dva rozdilny koncepty, jak mi to bylo vysvetleno, a ja se v tomhle pripade bavim jen o tom druhym.

Reagovat
cetto

Tonoucí se stébla chytá.

Reagovat
fantomas

Ne, tenhle rozdil je doslova nastinenej uz v clanku.

Reagovat
tuny

A to je to, proč bys neměl zabrušovat do právního výkladu, když tomu nerozumíš. Tebe někdo prohlásil nevinným v případě vraždy Kennedyho? Ne. Proč? Protože nevinna se neprohlašuje.

Soud tě může uznat vinným nebo tě zprostit. Jelikož se to k soudu ani nedostalo, tak zjevně "prokurátor" neměl nabito. Předpokládám, že i v USA funguje nějaký systém dozoru a kdyby státní zástupce zametl kauzu pod koberec, tak je nad ním někdo, kdo může věc (i na popud poškozené) přezkoumat.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, že o tom to od začátku je. Teda prvně nic nezaměňuju. Jak si můžeš všimnout, naprosto záměrně vždycky uvádím obě zásady, jelikož bavit se jen o tom druhým nedává smysl, když nedošlo ani k obhajobě. Pak se nutně musí uplatnit to první, a to je kvalitativně na naprosto stejný úrovni jako to druhý. Jediný, co to může odlišit, jsou tvoje pocity, což je to, co správně zmiňuje cetto.

Je to asi tak racionální, jako říkat o Faltýnkovi, že je "víc vinný" (nebo "méně nevinný", cokoliv ti víc sedí) než Babiš, jelikož Faltýnek narozdíl od Babiše už jistě nebyl obžalován a nebude tak stát před soudem, kterým o jeho nevinně rozhodne. Prostě nesmysl.

Trestní řízení má nějaký postupy, mezi který patří i to, že v jednotlivých jeho fázích si úsudek o vině beyond reasonable doubt činí různé orgány. V přípravné fázi státní zástupce, před soudem soud (případně porota). Kvalitativně je to úplně rovnocenný. A pokud říkáš, že ne, pak se opět dostáváme k tomu prvotnímu výroku někoho nahoře, že to je prostě zpochybňování zásad a pravidel, na kterým tenhle judiciální systém stojí.

Reagovat
cetto

Asi nějakej kvalitní právník, co Ti to vysvětloval Hádám, že to bylo večer v pátek v hostinci po sedmi pivečkách.

Ne ale teď na rovinu bez jakéhokoliv zesměšňování - Každej má jiný vnímání "dobra" a "zla" a "správnýho" a "špatnýho", a to je to, jak se o Ronaldovi, Lanci Armstrongovi a spol bavíme s kámošema. Ale pak je tu objektivní pojetí, ve kterým máš na jistým právním základě postavený, jak by se mělo to zlo, dobro, správno a špatno vnímat. Právě kvůli tomu, že každej to máme trochu jiný, tak by vznikal zmatek. Co se může? Co se nesmí? A objektivní je to, že je nevinný. To neznamená, že se to nestalo, to neznamená, ž jí ho nestrčil bez varování do zadku nebo že se trochu cukala. Nic z toho to neznamená. Ale znamená to, že je prostě objektivně nevinný. To, co jsi napsal, je hezký rozbor situace, ale snažíš se objektivně popsat subjektivní představu o "pravdě" a ač je to v rubrice, v jaký to je, prvky literárního formátu "komentář" to nemá.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci tě nijak napadat, ale cítím z tvých příspěvků hroznou frustraci. Právě že fakticky je nevinný, pocitově (očividně pro tebe) není. Spíš mě ale zaráží tvé subjektivní domněnky, hlavně co se týče rozhodnutí Ronalda nežalovat a důvody daného prokurátora. To co prezentuješ nejsou žádná fakta...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč frustraci?

Reagovat
smazaný uživatel

lol ty ani neznáš význam slova fakt

Reagovat
ttopi

A tvůj pohled na věc je přesně ten, co to bagatelizuje. "Proč by to dělal, může mít stovky dalších", "ona chce jen prachy", "Zasedli si na něj". Přesně o tom vlastně ten článek je. Nesmíš podlehnout těmto jednoduchým argumentům. Je to stejný, jako proč by miliardový Babiš riskoval svou karieru, jméno, svobodu, pro dotaci za 50M.

Reagovat
fantomas

Reagovat
cetto

No pozor, já netvrdím, že to neudělal. To je něco jinýho, jsem přesvědčen o tom, že k tomu došlo. Akorát zpochybňuji to, jak se pokroutilo za poslední roky vnímání toho, co je to vlastně harašení až znásilnění.

Příklad - bejvalá šéfová si furt stěžovala, že jeden náš kolega s ní furt haraší, protože ji sahá na ramena a že jestli s tím nepřestane, tak ho udá. Pak jsem tomu byl svědkem - on udělal to, co dělaj chlapi na fotbale apod. Prostě ji ze strany "objal", když s ní mluvil a ruku položil na její ramena. Sorry, ale jestli toto je harašení...

Reagovat
salami

Jestli mu vickrat sdelila, ze ji je to neprijemny jak na ni saha a presto v tom pokracuje, co ma podle tebe delat?

Reagovat
cetto

Netvrdit, že je to sexuální harašení :)

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Neutron

presne tu si zasluzil slzakom do oci a teleskopom po temene, ale to uz by asi udaval on ju za napadnutie a pritom to napadnutie v podstate nebolo, no nie?

Reagovat
salami

Jakej je alternativni institut?

Reagovat
Posledni Kovboj

pominu faktickou stranku veci, jenom k terminologii: termin "sexualni haraseni" je asi nejblbejsi preklad do cestiny, co za konec minulyho a zacatek tohohle stoleti zvladly cesky televizni stanice vyplodit, a z toho duvodu uz se moc nepouziva

Reagovat
fantomas

Reagovat
salami

A ptal jsem se co ma delat, ne co delat nema.

Reagovat
Acquanni

Ne asi, někteří lidi jsou prostě otravní a takový to objímání apod. dělají i pohlaví, které je nepřitahuje. Kdyby jí to dělal gay, tak je to maximálně otravný, nepříjemný, vtírání se do osobního prostoru. Ale když jde o hetero chlapa vůči ženě, čím dál víc je to automaticky harašení.

Reagovat
smazaný uživatel

Chytnu se toho závěru. Babišovi ale nejde o prachy, jde mu o jeho ego. Všechno, co se teď děje, není kvůli penězům, ale proto, že on si stále posouvá hranice a potřebuje si něco dokazovat. On došel už do té fáze, kdy je ego víc než peníze.

Reagovat
El-Pistolero-68

Podobne jako Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, to si nechám vysvětlit.

Reagovat
El-Pistolero-68

Narazim ted spis na jeho pusobeni ve fotbale. Ne na to znasilneni.

Reagovat
Detective

No, jemu jde jen o to zustat u moci a zastavit vysetrovaní. Protoze ma u bank uvery 37 mld a pokud na zaklade obvineni bude prohlasen za rizikoveho klienta a pozadovano okamzite splaceni uveru, Agrofert skoncil. A navic pokud by byl odsouzen, tak za to nexistuje podmínka, takze hraje i o svobodu. Tohle je daleko za uspokojovanim ega.

Reagovat
drussbarb

Ale Babiš to přece nemá zapotřebí, u hlupci ani nevíme, jak vášnivě bojoval proti dotaci 100M na linku na chleba pro Penam se slovy: "Raději dotujme meze, aby se zastavila půdní eroze a neubývali motýle"

Reagovat
Xaviercreus

Říkám to i svý kamarádce, že když bude furt chodit ve 3 v noci po praze v minisukni a "dobrý den, kozy ven", tak dřív nebo později si ji někdo vyhlídne. Baby si za to můžou v 90 % případů samy

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
salami

Ta pasaz o znasilneni je vyborna, nebal bych se to bejt tebou zobecnit na to, ze znasilneni se tyka vlastne jenom osklivejch nebo spatne oblecenejch holek, zbytek si za to muze sam, protoze si nedejboze vezme kratkou sukni.

Reagovat
Xaviercreus

Šílenost, tohle může myslet vážně jen úplný hovado a nebo (což bych tipl, že bude tento případ) úplný tupec

Reagovat
cetto

Ne, jen na to nahlížím čistě pragmaticky. Bylo by krásné žít ve světě, kde je vše utopické, lidé se vzájemně milují, pomáhají si, nikdy se nesnaží obohatit na úkor druhého, nikdo neznásilňuje... Ale takovej svět prostě není. A pokud to vím, tak nepůjdu v noci po václaváku oblečená jako kurva. Samozřejmě že pokud tě pak někdo znásilní, stále to znásilnění je, ale nikdo nemůže namítat, že si za to holka může sama.

A co se týče toho zbytku - já jen zpochybňuji to, čemu všemu se v dnešní době říká znásilnění. Kdejaká baba dnes řekne, že ji manžel znásilnil - přitom akorát měli svůj pravidelnej páteční sex, ale ona se zrovna dnes trochu cukala, protože se jí nechtělo. Pokud je to pro tebe znásilnění, pak se o tom nemá smysl bavit, protože znásilnění má jasnou právní definici a tohle ji nesplňuje.

Reagovat
drussbarb

Když na Idnesu běžel seriál o cizincích v Brně, hrozně se mi líbil rozhovor s nějakým afričanem, co v Brně učí myslím angličtinu. Konkrétně pasáž, kde popisoval, že ve 3 ráno potkal na Masaryčce naprosto ožralou holku, která šla od obrubníku k obrubníku a neměla strach, že se jí něco stane. A tím si uvědomil, jak dobře se u nás žije.

Já požaduju, aby se holky oblečené v minisukních po kalbě v klubu nemusely bát jet domů MHD kdykoliv

Reagovat
Neutron

aha, cize cisto hypoteticky, ked si chlap oblecie leginy a fialovu bluzku a naruzuje pery a niekto mu rozbije rypak tak si za to proste mohol sam lebo sa obliekol ako debil a pytal si to, spravne?

Reagovat
salami

K prvnimu odstavci. Jednak je slozity urcit co podle tebe znamena oblecena jako kurva, muze mit odhaleny ramena? Nohy? Ma jit domu ve spacaku? To je individualni, koneckoncu kazdyho rajcuje neco jinyho. Ale s vinou za znasilneni to fakt nesouvisi. Souvisi to tak maximalne s rizikem, ktery je s tim castecne spojeny a ano je vetsi riziko, kdyz pujde holka v noci vyzyvave oblecena, ale vinik je porad jenom jeden, zadnejch 90 procent pro obet, to je uplne smesny. K tomu druhymu odstavci. Jestli takhle funguje tvuj vztah, tak je mi te lito, to ze spolu mate vztah a treba i zavedenej den kdy mate sex, te fakt neopravnuje k tomu ho narokovat v pripade, ze te ta zena odmitne, muzes nalehat a treba bude nakonec souhlasit, ok uzil sis sex, uplne v tom to kouzlo nevidim, ale dobry. Pokud ale nerespektujes nesouhlas a stejne jdes do toho, tak to znasilneni je.

Reagovat
ttopi

Právní definice ale neobsahuje termín typu "cukala se". Tam bude něco o svobodné vůli. Prostě buď chce, nebo nechce. "Cukání se" je zbytečně neurčité. No a pokud nechce a dá to najevo, tak to znásilnění je, ikdyž se jedná o pravidelný páteční sex.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
drussbarb

Baby si za znásilnění můžou samy? WTF

Takže se ženy mají oblékat, aby nedráždily muže?

Reagovat
cetto

Spíš se mají chovat rozumně :) příklad - říká se, že jihoafrická republika je pro turisty nejnebezpečnější země světa. Půjdeš tam v noci někde po ulici? Natož třeba mimo turistické centrum? Hádám, že ne. A pokud jo, tak si můžeš vyčítat jen sám sobě, že tě skopali a okradli o všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

No ani ne, jelikož to, že je to nejnebezpečnější místo na světě ještě nelegitimuje to, že tě někdo skope a okrade, že jo...

Reagovat
drussbarb

Píšeš, že za 90% znásilnění si ženy můžou samy … Nesouhlasím, myslím, že když je žena znásilněná (nebo klidně i muž), VŽDY za to může znásilňující.

Když někomu ujede autobus, jede jiným, který smete protijedoucí kamión, není to chyba autobusáka, co odjel dřív, cestujícího, kterému to ujelo, ale toho kripla, co jel v protisměru... VŽDY

Reagovat
TopinB

Reagovat
tunkic

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Reagovat
kilobyte

Kdyby tě někdo zkopal za hloupé názory je to taky tvoje vina?

Reagovat
cetto

Samozřejmě

Reagovat
kilobyte

Takže v 5 před Edenem na tebe čeká celý EF.

Reagovat
cetto

Sorry, ale nemám čas. Práci mám do 7 :)

Reagovat
smazaný uživatel

A proč se mají chovat rozumně? Protože chlapi jsou prasata? To chlapi se mají chovat jako lidi a prostě neznásilňovat. Ženský dneska dostávaj brožurky o tom, jak se vyhnout znásilnění. Proč je ta odpovědnost na ženských, když kurva to chlapi jsou tady ti agresoři? Gratuluju k nejtupějšímu komentáři v týhle už tak výživný diskusi.

Reagovat
smazaný uživatel

ahahaaha

Reagovat
Busby babes

vzhledem k tomu, ze nejvic znasilneni je spachano nekym, kdo je obeti blizkej a obet ho zna, tak tohle uplne neplati, nemyslis?

Reagovat
fantomas

Co je turistické centrum JAR, to by mě celkem zajímalo

Reagovat
TopinB

Jedině do burky!

Ale jinak teda hrozná pičovina

Reagovat
Neutron

ono, ked si sebestredny debil tak je uplne jedno, ze ti maternice zenske samotne hadzu do ksichtu, proste sa najde taka, ktora nemusi chciet vyklepat po usiach zrovna od teba a napriek tomu ty ako hviezda a sebestredny macho si potrebujes potvrdit svoje "nad" postavenie.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...tak tohle je dobreh vyblitek...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

A já myslel, že nejhloupější jsi v matematice.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a co to je za buzeranta ten Daníček?

Reagovat
ttopi

Nevím, co je on zač, ale ty jsi objektivita sama

Reagovat
smazaný uživatel

To by se mohlo zdát jako nefér manipulace, ale z mého pohledu je nefér spíše to, že zatímco jeden aktér trpí depresemi, ten druhý v jedné chvíli s lehkostí střílí góly, aby pak ve chvíli jiné těšil svých 177 milionů followerů na Instagramu fotkami z bezstarostné rodinné dovolené.

Tohle, stejne jako vetsina ostatniho, je prasarna jako svine. Nevim, jestli je Ronaldo vinen, to at rozhodnou soudy. Ale presne tohleto vytvareni hodnych a zlych postav celeho pribehu, chudinka ktera se hrouti a padouch, ktery se smeje na dovolene (zminka o poctu followeru irelevantni, dodana jen proto, aby z toho vysel jako ten mocny a vlivny zaporak).

Reagovat
ttopi

Má to jen zdůraznit, jak dneska vnímání lidí funguje. Zkus si vzít libovolné 3 velké kauzy nějakých slavných lidí (myslím ty, ze kterých se podezřelý dostal) a dosaď si místo nich svého souseda. Můžeš si být jistý tím, že by procesy vypadaly, probíhaly a taky dopadly úplně jinak. Tak to prostě je, dnešní svět, vítej

Reagovat
Le Gunner

Což je však bohužel smutné.

Reagovat
opretis

To není dnešní svět, to je svět od doby co nějaký pračlověk udělal větší kyj než jeho soused.

Reagovat
salami

Mne se ten clanek celkem libi, ale konkretne tahle tebou zminovana cast a porovnani se Spaceym me taky dost irituje.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rezan

tys musel žít celý život jako Mirek Dušín, že si v klidu užíváš dovolenou (nebo neužíváš?)

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tywin Lannister

Zas tady mame nejaky pseudo pravni rozbor nejakyho femimisty. Klasicky to bylo tak ze cubka se seznamila v baru s ronaldem, s vidinou pochlubeni se kamoskam a moznyho nabrknuti bohatyho slavnyho sportovce se jiste ochotne sama nabidla aby ji vykejtoval diry a potom co tu svini rozmrdal se na ni vysral a ona, potom co ji nevysla kariera modelky se najednou objevilo obvineni po 10 letech kdy uz ma to nejlepsi za sebou, krasa odchazi a zbyla ji jen prace ucitelky. To se pak penizky hodi. To.jestli ho cubka nechtela do prdele uz neni podstatny..pichat sla dobrovolne a ma s tim holt pocitat se ho nas mily roncek ktery ma jiste zalibu v analu bez ohledu na pohlavi vyvrta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Autor by se mel jit kuknout mezi mladez, co a jak se tam robi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neutron

jezis

Reagovat
tunkic

jako sorry, ale jak vůbec může někdo tuhle blitku opalcovat

Reagovat
cetto

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Posledni Kovboj

solidni vyblitek, davaj

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

na tobě je vidět, kolika kriplama je EF doslova prochcanej...ještě že už sem moc nechodim

Reagovat
valloire

já prostě nechápu, jak můžeš úplně všechno brát vážně

Reagovat
raduinho

Reagovat
Zark

A ta žena nepostuje fotky z dovolené nebo tak?

Reagovat
Ángel di María 22

Neobhajuju Ronalda a neřešim teď, jestli je případně vinen nebo ne, ale...

...tenhle článek je ve svý podstatě manipulativní a návodný. Autor vlastně u svých domněnek ani nepřipouští, že by to mohlo být jinak, než nám předkládá. Sice jsou v textu zmíněná fakta, ale každý závěr končí tak, aby měl čtenář podtextově negativní pocit o chování Ronalda nebo jeho týmu právníků.

Navíc jsou v článku úplně zbytečně momenty (které jinak s tímto případem vůbec nesouvisí), které mají u čtenářů vyvolat negativní emoce vůči osobě Ronalda. Takhle si teda neutrálně napsaný text ve stylu "předložím vám fakta zasazená do kontextu a vy si na to udělejte vlastní názor sami" nepředstavuju. Tohle možná autor deklaruje, ale jediný, kdo tady měl prokazatelně potřebu někoho znásilnit, byl autor. Tímto návodným textem. Čtenáře.

Reagovat
fantomas

Hmmm, nevim o tom, že bych deklaroval neutralitu. Stále je to názor a komentář. Deklaroval sem to, že tenhle text nemá za cíl Ronalda z něčeho obviňovat, což taky nikde nedělám. To, že na světlo vynášim dostupný informace, který na Ronalda nevrhaj dobrý světlo, je... z největší části dílo Ronalda a jeho týmu.

Reagovat
Ángel di María 22

V sekci osobní doznání máš mimo jiné: "Tenhle článek sleduje mnohem obyčejnější cíl: vnést do věci perspektivu, která zatím v českých médiích zcela schází; kontext a "detaily". "

A další věci tam napsané působí tak, jako že se snažíš vymezit vůči tomu, že bys teď snad neměl mít snahu být objektivní. Tak buď jsi měl rovnou deklarovat, že je to je článek, kde evidentně objektivní být nechceš, nebo to tak nemá vypadat (a vypadá to tak jen proto, jak jsi to postavil ty sám).

Reagovat
fantomas

No pockej, vetsina toho clanku je stale proste jen vycet dostupmych informaci. To, ze je nejak radim za sebe, stavim proti sobe a posuzuju je A) zurnalistika, B) autorskej rukopis.

Kriticky smyslejici ctenar by prece nemel mit nejmensi problem odstranit zrno od (toho, co on povazuje za) plev a udelat si nazor vlastni.

Ja tohle fakt nechapu. Tuhle vylozene ceskou kulturu cteni clanku a hnevani se "autor ma nazor a navic mi ho cpe a to me pohorsuje". Ne, autor ma nazor, v clanku ukazal, jak k nemu dosel, a pokud tobe ten nazor (/ dedukce) nevoni, absolutne nic ti nebrani v tom si vytvorit vlastni a lepsi. Proto tam taky sou vsechny ty odstavce pred temi "problematickymi" negativnimi nazory.

Reagovat
fantomas

*negativnimi zavery

Reagovat
Ángel di María 22

Ja si na to samozrejme vzdycky udelam vlastni nazor..

Ale pokud to ted prezentujes takhle, tak nevidim duvod, proc v textu napr. zminovat, ze se nebudes poustet do otazky, jestli je lepsi Messi nebo Ronaldo (nebo proc to tam vubec je, kdyz tim nechces vyjadrit naky neutralni postoj? - jakou to ma hodnotu jinak?). Za me stale plati, ze ses snazil udelat nejakou analyzu faktu a zasadit je do kontextu a vyjel z toho bulvarnejsi clanek, kde vsechy fakta postavis do tobe pohodlny roviny ani by tam byl kus neutrality. Jestli to byl tvuj zamer, tak je to taky v poradku, pak se ale lze jen nad tim pousmat a jit dal.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zark

Podle me timto clankem znásilnil ronalda a fest

Reagovat
fenixLFC

podla miestnej logiky si potom ronaldo moze za to sam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
valloire

Reagovat
kattos

Reagovat
pantondavo

“To muselo dat strasny prace, a pritom takova blbost, co.”

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
valloire

Reagovat
Mars

Zbytecny clanek, kde si autor hraje na soudce? soudni spor jiz probehl od zacatku bylo malo informaci, mozna proto o tom nikdo tolik neinformoval. Nechapu proc bych si mel v hospodarskych novinach cist o znasilnujicim Ronaldovi..

Od zacatku se vedelo, ze ji asi natrhl prdelku, pokud byl nalitej a udelal to trochu hardcore, tak co? Ja to delam taky, jen me nikdo nezaluje, protoze neberu 47 mega euro rocne. Dostala za to zaplaceno, pokud byla tak znicena a dalsi nesmysly, tak to nemala prijmout a jit rovnou k soudu, to ale vsichni vime. Ne cekat 9 nebo kolik let a pak rikat, jak se hrozne bala, citila se spinava, ach boze

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
smazaný uživatel

Bez urazky autora, tohle je opravdu bulvar... ahc jo

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
smazaný uživatel

A nejvic me sere, ze sem to docetl az do konce....tv seznam hadra

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím tak jsem si přečetl názor někoho kdo tady chtěl otevřít mediální kraviny které sem snad nepatří

Daně me nezajímají to stejne nedělá on.

Znásilnění to už vůbec neřeším po 10letech noc ve Vegas ...

ego - ať ho má myslím ze jsou jen dva hrací na světě který ho musí mít s tím jak jsou sledování

Jediné co me zajímá je jak hraje fotbal a v tom je skvelej to ze občas něco přežene třeba se simulovanim to je součást fotbalu me se to úplně nelíbí ale zase to vynahrazuje jiným faktorem .

Ale autor by si měl představit jaké to je být fabrika na peníze a každý si z nej snaží uloupnout.

Každopádně se tesim na další sezónu !

Reagovat
smazaný uživatel

Já to ani číst nebudu...

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

z toho te ani nikdo nepodezrival...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď by se autor mohl pustit do Čapího hnízda

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Nový informace, který jsem nevěděl. Díky za práci Tome

Reagovat
drussbarb

K (údajnému) znásilnění se vyjadřovat nebudu, protože mě toto téma vlastně ani nezajímá a nemám dostupné informace. Teď už vlastně jo, ale mě zajímá především dění NA HŘIŠTI, dění mimo něj mě fakt nezajímá, takže je mi naprosto jedno, jestli Messi/CR7 platí daně, dělají charitu nebo podvádí ženu.

Ze článku bych vypíchl ale to, jakým způsobem se v ČR prezentuje zahraniční fotbal.

Když Messi sfoukl Sevillu v zápase, kde hrál jako zamlada a byla radost jej sledovat, Idnes vydal malinký odstaveček ve fotbalové podrubrice, kde napsal něco ve stylu "Messi x-krát skóroval", toť vše.

Když CR7 nastoupil v lize národů až na semifinále, psala Idnes o tom, jak CR7 obětoval vlastní ego, když dá v nějakém zápase branku třeba i z penalty, má obrovskou fotku na hlavní straně nebo aspoň ve sportovní sekci.

TOTO mě štve, protože to trvá už strašně dlouho a obyčejný fanoušek, který ty zápasy nesleduje, nemá šanci docenit to, co já sleduju každý týden v TV - epochální hru Messiho, který za rok dva skončí kariéru a na druhou stranu všude pění chvály na CR7.

NECHÁPU

Reagovat
smazaný uživatel

Není to pravda.. Kolikrát jsme si říkal to samé, akorát v opačném případě.

Reagovat
drussbarb

Možná před 10ti lety. Teď je to psycho ty reporty číst.

Reagovat
smazaný uživatel

Messiho ti zas furt vyzdvihují třeba na TV hovna..(nova)

Reagovat
Anacron

No a předtím to bylo psycho z druhý strany.

Reagovat
drussbarb

Teď jsem četl na Idnesu tuším "Seznam Messiho neúspěchů v repre", kde bylo jako další selhání zmíněné finále na MS …

Naproti tomu CR7 nehrál ligu národů, nastoupil až doma v semi a byl vyzdvihován až do nebes za to, že se obětoval pro tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Lize národů zahrál skvěle v obou zápasech, tak chápu, že o něm napíšou.. ale toho Messiho nechápu no. To tam musí psát nějaké střevo, jinak to není možný..

Reagovat
Mercury

na Idnesu je to obzvlast nevyvazene a zjevne

Reagovat
valloire

já nechápu tu tvou jakoby objektivitu

Reagovat
KillSwitch

už aj eurofotbal sa mení na bulvár typu nový čas, blesk...dokonca ani len nový čas nepíše takéto bludy...človek ktorý toto prečítal do konca musí byť ťažký sociopat trpiaci samodeštruktívnymi sklonmi...fakt by som chcel vidieť toho človeka čo toto napísal

Reagovat
Largo

Já to do konce dočeť a jsem za to rád. Rozhodně bych se vyhnul slovům jako blud.

Reagovat
KillSwitch

a aký maš z toho pocit? ja som prečítal iba zopár odstavcov a mal som dosť...článok plný dohadov a tvrdení iba aby z toho Ronaldo vyšiel v každom smere zle...tomuto sa hovorí profesionálna novinárčina

Reagovat
Largo

Číst tohle od obžaloby, tak je to blábol. Ale tohle je rubrika Názory a komentáře. Za mě v pořádku.

Reagovat
cetto

No pozor, rubrika názory a komentáře, ale snaží se celou věc prezentovat jako naprosto objektivní.

Reagovat
Anacron

I názor nebo komentář může být blábol.

Reagovat
Largo

Nepochopil. Nevadi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za ty prachy co dostala by se tu od Ronalda do prdele nechalo znásilnit 90% lidí

Reagovat
kiciN

Reagovat
Blasphemer

Někteří i zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hai

Reagovat
Gazdo

Reagovat
valloire

i cules v čele se Zenthurasem

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nechal znásilnit jedině Leošem!!!

Reagovat
valloire

takže navrch jsi ještě buzna.....no chápu, pro drogy všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem heterosexuál s výjimkou pro Leoše, senilní dědulo.

Reagovat
valloire

seš buzna

Reagovat
Rezan

Ronaldo nejspíš přešel přes hranice toho, co by mu ta dívka dovolila.Třeba je to Ronaldovi dneska líto, třeba se za to i stydí, třeba si na to vzpomene před spaním a nemůže usnout a je mu z toho zle nad sebou samým. A ani se s tím nemůže nikomu svěřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné. Otázkou zůstává, zda mu to sdělila během aktu či nikoliv - viz např. kontroverze ohledně jisté Emmy Sulkowitz, se kterou dle jejích slov porušil partner hranice před pár lety. Na druhou stranu v jejím případě dotyčná celé události využila ke zviditelnění coby "umělkyně".

Reagovat
Tomanatura

Boze to je sracka. Fantomasi, nekde v hlouby duse vis, ze ta kurvicka proste jenom chtela prachy, jenom se to nedostane ven, pres ty „svet je krasny zmenim svet“ bryle. Ve Spieglu se toho chytil nejaky zeleny redaktor, co si myslel, ze zmeni svet a ty to tu ted rozjizdis s 2000 slovama

Reagovat
Kovi81

presne tak

Reagovat
frankiefcb

hmm vidím, že článek padl na výživnou půdu. No jo halvně, když máme hned jasno. Ty jsi takový dobrý kokůtek co.

Reagovat
ttopi

Přesně pro takovýhle ten článek je. Koukají se na to stylem "on to nemá zapotřebí, ona si to vymyslela" a tečka. Prostě nevěří tomu, že by někdo slavný mohl vůbec něco spáchat. Možná že ani nevěří, že vůbec nějaké znásilnění existuje

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

A pak je tu zase ten druhý protipól lidí, kdy je Ronaldo jasně vinen. Ani jeden z těch pohledů ale není úplně dobrý.

Reagovat
pantondavo

Jo a baba to asi nedělá kvůli milionům odškodnění, který už z toho prvního rozházela, viď, vůbec tu neexistujou lidi, který se snažej přiživit na slavných a bohatých, že?

Přesně prro takovýhle ten článek je

Reagovat
ttopi

Jasně. Jenže rozdíl je v tom, že já připouštím, že může být vinen i nevinen, kdežto druhá strana je skálopevně přesvědčena o nevině.

Reagovat
pantondavo

Jako rozumim, že jsou lidi, který něčím takovým prošli a ti se staví na stranu obětí. Zároveň jsem ale přesvědčenej o tom, že tenhle případ není o nějaký spravedlnosti, ale prostě jen o penězích.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Tomanatura

Ne, je psany presne pro lidi jako jsi ty

Reagovat
valloire

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mistr129

Nerad bych odsuzoval to, že někdo o znásilnění mluvit nechce a vyjde s tím po deseti letech. Ale tahle s tím přišla hned, nechala si zaplatit za mlčení a po xxx letech si znovu vzpomněla. Nevím, proč by teď měla mít nárok na nějakou sparvedlnost

Reagovat
KillSwitch

presne tak..peniažky došli tak podala nové obvinenie..ja byť na jeho mieste tak udám ja ju za porušenie mlčanlinosti

Reagovat
pantondavo

Prostě ty prachy utratila a snažší způsob, jak vydělat miliony, než roztáhnout nohy za tu dobu nenašela, tak to zkouší znova.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si nechala za "znásilnění" zaplatit, tak to z ní dělá dle mého názoru něco jiného, než oběť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Talker

Nedočetl jsem, protože mě Ronaldo až tak nezajímá a i tahle kauza mě absolutně minula.

On je u tohohle průser (stejně jako u všech metoo), že se prostě ze všech stran vyžaduje, aby byla ignorována presumpce neviny. Ať už jde o kohokoliv, tak byl automaticky vinen v Holywoodu a rozpoutalo se peklo. Ženy, které vystoupily v rámci metoo byly okamžitě oslavovány jako celebrity.

Samozřejmě ve většině případů to budou pravdivá obvinění, ale prostě odsoudit někoho na základě tvrzení někoho, že se něco stalo 10 let zpátky...? A kdo ví, co se stalo.

Reagovat
Yzemi

Reagovat
cetto

Tak tak. Jak jsem psal výše - můžeme se rovnou vrátit do komunismu, kde k vině stačila existence obvinění.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

ehm, to neni pravda. Vsak ty lidi nikdo do vezeni neposlal. v zasade, kdo zatim nejak utrpel je Spacey a Weinstein. O obou se to dlouhodobe vedelo davno pred metoo. jen to nikdo neresil.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
TopinB

Plus ještě Bill Cosby, ne?

Reagovat
Busby babes

tak ten uz byl ale i odsouzen. Navic to bylo jeste pred metoo kampani. U nej se asi neda rict, ze by mu falesna obvineni bez soudu zkazila karieru nebo tak.

Reagovat
TopinB

Jo, já jsem si spletl post, někdo nahoře říkal, že se málo zavírají

Já vím ale, že jednu dobu s tím měl nějaké problémy třeba Aziz Ansari, zdá se mi, že mu zrušili nějaké moderování nebo tak, ale nejsem si jistý

Reagovat
fantomas

O tom teda nevim. Ansari koneckonců nemoderuje ne? (Nepleteš si ho s Minhajem? ) Naopak ted mu vyšel na Netflixu speciál a docela otevřeně a s pokorou o tom mluví. Jeho nařčení ale taky spíš byly ve stylu, že je to "creep", ne nutně sexuální násilí. Čimž to neomlouvám, ale zařadit ho takhle ke Spaceymu, Weinsteinovi, Cosbymu... no, nedělal bych to. :))

Reagovat
TopinB

Právě se mi zdálo, že něco moderovat měl, nějak se mi to asi popletlo Jako není to to samé jako Weinstein atd, ale právě proto mě to napadlo v souvislosti s Talkerovým postem

Reagovat
valloire

No ty vole, a co vyhazov z práce apod.?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tuhle pi....u tolik casu. Nejaka kurva jsi zmyslela ze potrebuje penize tak byla znasilnena. Proc ho neudala pred 10 lety?

CR nema komu co vysvetlovat, vsude kde byl tak byl nejlepsi, vyhral v ruznich ligach i repre.

Reagovat
Mastný Chobot

Vyhral v rôznych ligách a v repre, nemusí nikomu vysvetľovať, či náhodou neznásilnil nejaké ženy.

Keď vyhrá MS náhodou, tak môže aj 2 vraždy spraviť imho

Reagovat
smazaný uživatel

On opravdu nikomu nic vysvětlovat nemusí, pokud mu nic neprokáží.

Reagovat
tunkic

tak tohle je taky slušnej úlet .... "proč by jí znásilňoval, když dá každou sezónu kopec gólů"

Reagovat
frankiefcb

Díky za článek. O téhle kauze jsem věděl fakt minimum a teď vím o trochu více. Nicméně ctím presumpci neviny. Pokud by to Ronaldo udělal, tak je to lidská spodina a hovado a pokud si to dotyčná vymyslela, tak je to samé.

Reagovat
icka

To by melo byt v aha a ne tady.

Reagovat
Whitemedia

na Aha je to moc dlouhé a složité

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná sračka. Je logické, že někdo na úrovni Ronalda bude přitahovat kurvičky, aby se na něm přiživily, pro ně je velmi jednoduché ho svést někde v baru a pak přijít s tím, že je znásilnil a fotbalista radši než aby dal takovým hovnářům, kteří o něm píšou podobné články munici se radši mimosoudně vyrovná a kurvička je o 1mil. Euro bohatší pro Ronalda nic pro ní vystaráno do konce života

Zavedl bych zákon, že v případě, že bude prokázáno, že ke znásilnění nedošlo si odsedí trest kurvička...protože toto není fér. Jebat kariéru a mediální obraz fenomenálnímu sportovci jenom tím že si vymyslíš nějakou kupu hoven je za mě hrozně špatně......

Reagovat
Benfica

Reagovat
ttopi

To po čem voláš není tak snadné. Představ si totiž situaci, že ke znásilnění dojde (teď obecně, ne o Ronaldovi), ale prostě se to nepovede prokázat u soudu (slabé důkazy, ztracené důkazy, korupce, právníci,...). Pak by jsi oběť prostě zavřel, přestože je opravdu obětí?

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, myslel jsem to tak že se prokáže, že si to vymyslela......dejme tomu vyjde napovrch konverzace kde si slečna domlouvá soulož, nebo že se scházeli častěji a dobrovolně a více svědků dosvědčí, že se jim dotyčná s plánem obvinit někoho ze znásilnění kvůli penězům svěřila.....samozřejmě by velmi velká část končila nezavřením nikoho....

Reagovat
frankiefcb

No tak to samozřejmě ano. Ale to snad funguje normálně. Můžeš ji obvinit za křivé obvinění. Podle mě se tam najdou další věci, jako urážku na cti apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano...obzvlášť tito slavní by velice snadno prokázali obrovský ušlý zisk, ale žiju v domnění, možná mylném že se ti neděje snad nikdy...že by nakonec ve vězení byť jen na 6 měsíců skončila kurvička.... Jestli ty případy takhle běžně končí, tak ok...vše v pořádku

Reagovat
TopinB

jedině tak, že by se dokázalo beyond reasonable doubt, že si to fakt vymyslela, ale to by bylo šíleně těžké

Reagovat
Le Gunner

Stejně tak je to i v opačném případě... Prostě nevybereš si v takových sporech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Bakary3

Fantomasi, máš super články, ale tohle je fakt bulvár.

Vůbec nechápu, co tohle dělá na EF.

Styl, jakým to bylo napsaný, taky nechápu, dal sis s tím práci, ať je to formálně OK a "nestranný", ale nestranný to prostě není, podsouváš svůj názor, a vlastně Ronalda viníš.

Povzdechy nad tím, co a jak o něm napsala naše média, už pro mě z celýho článku dělají pohled naštvanýho feministy, a proto - víc nepatřičnej článek na EF jsem asi neviděl, vlastně mě ani nenapadá, co bych k tomuhle vůbec mohl přirovnat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
papanegra

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ví, že na tohle budou lidí klikat, psát komenáře a bude se zobrazovat reklama, v okurkový sezóně si udělal žně

Reagovat
TopinB

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
salami

Ten pohled na media z toho clanku ocenuju prave na tom textu nejvic. Protoze je evidentni, ze se o tom pripadu vi malo. Jestli media dezinformujou tim, zxe je vsechno u konce a nezminej pritom minimalne nektery podezrely okolnosti, tak je to spatne.

Reagovat
Bakary3

Jenže ty naše média podle mě nemají v úmyslu nějak mystifikovat, vydají bulvární titulek, ať je to chytlavý, a pod tím se dočteš, jak to vlastně bylo.

Jenže Fantomas v tom hned podle mě vidí to, jaká je to ostuda, že se o tom nepíše víc, vždyť přeci ASI je vinnej !

Reagovat
fantomas

Titulky sou to menší. Český média v první řadě nadále konzistentně dezinformují, aniž by v nich nadále byla *jediná* zmínka o tom, že Ronaldo nadále čelí žalobě u civilního soudu.

Reagovat
Bakary3

Dobre, ale porad nechapu tvou morivaci kvuli tomu psat na fotbalovy web o tyhle mimofotbalovy kauze, kde nikdo nevi, jak to bylo.

Ronalda nemam rad, ale tobe vadi, ze media dezinformuji v jeho prospech, tak ho tu natres, abys mineni vetsiny tak nejak nenapadne obratil, ikdyz pises, ze to nechces.

Pritom bez ohledu na to, jaky informace se dostavaj ven, si myslim, ze pulka bude na strane Ronalda a pulka obracene.

I ta pravda si myslim bude nekde uprostred, jde s nim na pokoj a ceka, ze s ni Ronaldo bude hrat piskvorky... Pak si to mozna rozmyslela.. Kdo vi...

Reagovat
fantomas

Že de někdo s někym někam neni žádná polehčující okolnost k tomu, co se mělo stát. I kdyby tam šla s tim, že se s nim vyspí, a pak si to rozmyslela a dala mu to najevo, je to znásilnění a tečka. To jen tak na okraj.

A ke zbytku - inu, já fotbal jako od společnosti izolovanou věc nevnímám, tradičně ve svých článcích fotbalový věci zasazuju do širšího (kulturního, společenskýho...) kontextu, a vzhledem k tomu, že se o "fotbalovym" Ronaldovi píše ažaž, tak sem holt tenhle článek výjimečně pojal čistě z toho "nefotablovýho" hlediska, protože sem cítil potřebu vyvážit diskurz. To je celý

Reagovat
Bakary3

Tak to samozrejme, tak jsem to ani nemyslel.. Jen ze je to i od ni dost neduveryhodny.

Jinak s tim obecne problem nemam, prave kdyz se to tyka kultury, spolecnosti..., ale tohle je fakt bulvarni tema.

Ale ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Gazdo

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
irik

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Messiáš

Hezký článek, relativně nedávno jsem měl možnost přečíst Football Leaks a pak jsem se dostal i k přepisu událostí prezentovaných Mayorgou, byť před tím jsem měl tendence vše zjednodušovat a zakrývat za presumpci neviny, zlatokopectvím po 10 letech apod a vše hlavně kvůli tomu jak moc kusé informace mu naše média předhazují. Nehledím tady tedy na nějaký tón či podtext, který trochu nabádá čtenáře si říct, že tu něco smrdí > i když nutně nemusí. Na druhou stranu je moc fajn, že tahle sumarizace nabídla fakta, která v českých médiích nejsou téměř dostupná a možná podnítí trochu kritický pohled na věc.

Za to i za odvahu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nalákala Ronalda na pokoj, tam ho nechala, ať jí pořádně rozjebe análek, pak mu řekla, že chce prachy, jinak s tím půjde na policii jako se znásilněním, odmítl, šla tam s tím, pak se jí teda rozhodl poskytnout kompenzaci, po několika letech došli peníze, dluhy, kryze, tak si řekla, proč to nezkusit znova a tvrdě narazila.

I to je jedna možnost, která není vůbec nereálná.

Kde je pravda se asi nikdy nedozvíme, protože se to nedořeší kvůli nedostatku důkazu.

Reagovat
Hokaido

Já jsem rád, že tu tenhle článek je. Je v názorech a komentářích, tak ho tak musíme brát. Když jsem si poprvé před necelým rokem přečetl ten materiál od Spieglu, tak jsem si myslel, že to je Ronalduv konec a že hraje svoji poslední sezónu v kariéře. A dost mě vadí, že se ten proces takhle táhne a za tu dobu se v podstatě nic nezměnilo.

Na druhou stranu je blbý, že i když se fantomas snaží působit nestranně, tak má o vině jasno, jeho názor nám podsouvá a taky si myslím, že kdyby byl Ronaldo očištěn, tak to na jeho názoru nic nezmění. Což je taky špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to bylo v pořádku, kdyby to bylo prezentováno jako subjektivní komentář, ne musíme si promluvit implikující co si máme myslet

Reagovat
fantomas

Prosim? Musíme si promluvit implikuje maximálně to "chci rozpoutat debatu, zde je můj pohled na věc".

Reagovat
smazaný uživatel

Jj debatu na konci které vyjde Ronaldo jako nevinný

Prosimtě neurazej mou inteligenci a svou schopnost lhát.

Reagovat
Busby babes

ono je to dost tezky, kdyz ani nechapes, co znamena format Komentare...

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši zalez někam když se baví dospělí, nemáš tu na to

Reagovat
TopinB

Reagovat
pantondavo

Nejvíc mě rozbil popisek obrázku, to je na Pulitzera!

"Na relaxujícím Ronaldovi je cosi znepokojivého."

Reagovat
Pigeon

Reagovat
smazaný uživatel

To už je jak parodie

Reagovat
db18

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Bakary3

Tyvole nojo

(mimochodem, už volba toho obrázku vzhledem k diskutovanýmu tématu je dost tendenční)

Reagovat
pantondavo

Tahle fotka by se hodila možná tak k článku na téma Ronaldův coming out

Reagovat
smazaný uživatel

kokos to som si ani nevsimol

to uz je uroven ala hlavne spravy a parlamentni listy

vazne to stalo za tych par klikov naviac?

Reagovat
Gazdo

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Reagovat
anonym

Reagovat
smazaný uživatel

Autor poukazuje na důkazy vůči totálnímu faux pas českých médií, aby nám objektivně oznámil, že článek píše pouze pro zamyšlení čtenářů. A dodá že si inkriminovaný dává fotky na Instagram z dovolené a ještě si dovolí mít followery.

Znásilnění objektivity v přímém přenosu. Autorem.

Reagovat
Benfica

že má ešte niekto potrebuje živiť fámy o nejakom znásilnení..

btw veriť nejakému zdechlému bulváru (kde sa jeden z hlavných redaktorov priznal, že si vymýšľal správy) ktorý zfalšoval svoj hlavný dôkaz (nesedel im ani štýl ani veľkosť písma medzi inými) a údajnej poškodenej ktorá chce vytrieskať niečo z Ronalda.. to iba slabomyselný.. a teraz ešte spochybňovať rozhodnutie prokuratúry, asi keď ho neobvinili tak kvôli tomu, že nemajú prečo..

inak to je ako pravidlo, že právnik hviezdy sa musí všade ukazovať a hovoriť o sebe že je právnik hviezdy, to že okolo toho nerobia divadlo to je ako dôkaz o znásilnení?? to je logika na nezaplatenie.. aspoň niekto kto sa nechce priživiť na jeho mene v médiach v tomto prípade

PS: keby Big Ben niekoho naozaj znásilnil tak by už dávno v NFL nehral.. nie jedna hviezda skončila po "menších" ale rovnako závažných skutkoch, ktoré však boli dokázané..

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek o Ronaldove kauze. Autor Tomas Danicek. Pres 400 komentaru.

https://i.imgur.com/phrl12s.gif

Reagovat
Benfica

Reagovat
Rezan

on to stejně napsal jenom protože chce rekord v počtu komentů

Reagovat
pantondavo
Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Pro autora:

Ohledně kampaně MeToo - bohužel se z poměrně hezké myšlenky (zbavit se "zvrhlíků" v Hollywoodu a přiznání si, že oběť nemůže za znásilnění) stala absolutní fraška.

Neříkej mi, že pokud herečce režisér s mrknutím řekne, že roli prodiskutují u něj na hotelovém pokoji a ať přijde v negližé, že jsou dotyčné dámy tak stupidní, aby jim nedošlo, co tím myslel. Velká část z nich tudíž měla na výběr. Pokud si tedy dotyčné vybraly, že si kariéru vybudují přes postel (ano, i tak to řada hereček, modelek či zpěvaček dělá), tak po mnoha uplynulých letech či desetiletích argumentaci o tom, jak byla ta či ona herečka obětí, nelze brát jako absolutní pravdu.

V článku je zmíněn Kevin Spacey - spousta obvinění bylo odvoláno a je dokázané, že některá byla i smyšlená.

K Ronaldovi - mně osobně není zcela sympatický, ačkoliv ho jako fotbalistu uznávám, nicméně na jeho obhajobu:

- pokud je násilníkem, proč se nespustila lavina obvinění poté, co promluvila první "oběť"?

- proč slečna či paní Mayorga řeší celou kauzu až s takto dlouhou časovou prodlevou?

- pokud se dotyčná nechala vyšetřit po samotném aktu, kde jsou vzorky DNA "pachatele"?

- "oběť" podepsala před x lety mlčenlivost za úplatu, byla opravdu obětí či šlo o vypočítavost?

- která přemýšlející žena jde sama prakticky nahá s prakticky cizím mužem sama do vířivky?

Zároveň bych se rád autora zeptal, proč nejsou "oběti" (bez ohledu na pohlaví) souzeny/trestány za falešná obvinění? Proč se u podobných obvinění bez důkazů nedodržuje presumpce neviny? A jak je možné, že se některé "oběti" přihlásí po desítkách let v ten "nejméně vhodný moment" (viz Brett Kavanaugh)?

Děkuji za zodpovězení mých otázek.

Reagovat
smazaný uživatel

"V článku je zmíněn Kevin Spacey - spousta obvinění bylo odvoláno a je dokázané, že některá byla i smyšlená."

No a spousta jich je stale aktivnich. 3 tydny zpatky byl vyslychanej v UK kvuli 6 ruznym narknutim ze sexualniho nasili. Jako zrovna o Spaceym nemuze bejt nejmensi pochyb. Kazdej kdo sleduje filmy a Hollywood trochu bliz vi jakou reputaci Spacey uz roky ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, spousta je stále aktivních, na druhou stranu, proč spousta obětí odvolala svá tvrzení, pokud se vše řeší jako obří kauza?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Hokaido

Spaceyho do toho radši vůbec nepleť, tam nemá ani cenu diskutovat o tom, zda je nevinný.

Reagovat
Whitemedia

Neasy, jasně nevinný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Spacey podle mě vinný je, ale přeci jen se hned po jeho prvním obvinění na povrch dostalo spousta dalších prů*erů, co udělal. Ronalda obvinila jen dotyčná bývalá "modelka", které jsou bohužel často na večírky zvané pouze právě jen proto, aby se seznámily se sportovci. Ronalda zatím nikdo pravomocně neodsoudil, a tak třeba nechápu narážku, že by

jeho chování měl řešit klub - nic není prokázáno, tudíž by měla fungovat presumpce neviny.

Nebo jasně, modelka jde zcela bezelstně a bez jakýchkoliv úmyslů na soukromý večírek a s chlapem, kterého vidí poprvé, chce jít sama do vířivky, vleze mu na pokoj, kde se před ním převléká a nečeká, že by si to mohl vyložit jako nějaký signál. Jasně, pokud jí skutečně znásilnil tak je to strašné, ale pokud skutečně hledám spravedlnost, tak se od začátku soudím a nenechám se umlčet penězi.

Reagovat
Busby babes

neasi. kdo aspon trochu sleduje filmove deni, tak kdyz prislo obvineni Spaceyho tak si jen tak rekl: ze to trvalo...

Reagovat
Busby babes

neasi. o tom se to vedelo davno pred Metoo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tos za dvě minuty zapomněl ze už si jednu reakci psal?

Reagovat
Busby babes

vcera mi nejak blbnul EF a ukazovalo mi to, ze se koment neodeslal. tak jsem napsal znova a vyskocily tu oba...

Reagovat
smazaný uživatel

Nic ve zlém, jen to vypadá vtipně

Reagovat
fantomas

Reagovat
Busby babes

V článku je zmíněn Kevin Spacey - spousta obvinění bylo odvoláno a je dokázané, že některá byla i smyšlená.

no, bylo odvolano jedno, pro nedostatek dukazu, kdy se hlavni dukazy ztratily... coz muze znamenat celkem cokoliv.

Bezi vysetrovani ve trech statech proti Spaceymu, vetsina lidi, co ho narkla ani k soudu/policii nesla, takze se to ani nevysetruje a tudiz ani zadny zaver z toho nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle článek ze mě udělal vlastence a voliče SPD

Reagovat
bobis21

to bude spíše tou lobotomií co jsi podstoupil

Reagovat
smazaný uživatel

uklidni se chachare

Reagovat
smazaný uživatel

Společně Proti Demokracii?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka je jak z nejake gay seznamky

Reagovat
smazaný uživatel

Taky máš jednu co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to znáš, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale taky jsme meli v praci jednoho bukvicaka co se furt fotil a tak. Zjistili sme, ze je bukvice protoze jeden kolega nasel jeho fotku na netu. Tak pak dostal v praci deku a radeji odesel jinam

Reagovat
pobody's nerfect

krásný příběh o tom, jak se můžete zase bez obav v práci sprchovat

Reagovat
pantondavo

A líbí?

Reagovat
cetto

Protože vysportovanej chlap se nesmí fotit v plavkách na jachtě. Kdyby měl pivní pupek, tak je to ok. Seems legit!

Reagovat
Posledni Kovboj

jak to zna

Reagovat
smazaný uživatel

to znáš co jak se tam fotíš v růžové lacoste košilce

Reagovat
Chazy

Mně na týhle diskuzi přijde zajímavý, že většina lidí akceptuje, že ta holka dostala peníze za mlčení. Ale nějak jim pak úplně přepne při vytváření tý konstrukce, co se asi stalo a myslí si, že je dostala za ten sex

Je to prostě riziko mimosoudních vyrovnání - když někdo na někom spáchá trestný čin a pak zaplatí za jeho mlčenlivost, je dost vysoká pravděpodobnost, že až ten člověk ty prachy utratí, zas si vzpomene, že se to stalo. Nejlepší prevence proti tomu je tu trestnou činnost nepáchat.

A kurvička... jako je to možný, že je a prošlo ní hodně chlapů. Sex s ním chtěla, i to je možný, možná i pravděpodobný. Ono pro hodně lidí je to neuchopitelný, ale dokonce i regulérní šlapka může bejt znásilněná, a to dokonce i klientem, a to ve chvíli, kdy se děje něco, co ona sama nechce. Stejně jako holka může bejt znásilněná přítelem. Že někdo s někým chce sex prostě neznamená, že ten druhý může bezpodmínečně rozhodovat o tom, kdy a jak bude. Jak to začne dělat i přes to, že ten druhý dává najevo, že to nechce, je to znásilnění lvl znásilnění random holky na ulici.

A pokud jde o to, že dochází k obvinění po mnoha letech... to není ostuda těch holek, ale společnosti, kde se holka stydí přiznat, že byla znásilněná/obtěžovaná, protože je to nastaveno tak, že si za to může sama a má se naučit chovat. Všechny by si přály, aby to mohly říct hned, ale holt jim třeba vlastní rodiče řeknou, ať příště jde radši domů s kamarádem, aby pochopila, že to posrala ona.

Ale jinak popravdě nemám názor, jestli ji Ronaldo znásilnil nebo ne, to snad ani posoudit takhle z dálky nejde. Každopádně když sám vypověděl, že to ta holka nechtěla, je to dost divné... a když ji pak zaplatil, aby držela hubu, je to ještě divnější.

Reagovat
smazaný uživatel

I sexuální pracovnice může být obětí nedobrovolného styku a samozřejmě i taková žena má jako každá jiná právo na spravedlnost.

Nikdo nevíme, jak to bylo a kde byly hranice. Celá událost mi připomíná podobný případ. Nedávno jsem četl o studentce z jedné americké univerzity, která měla dobrovolný styk se svým partnerem, nicméně poté přešel k "jiným praktikám", což dotyčné již nevyhovovalo a prý mu sdělila, aby přestal, nicméně její přítel nadále pokračoval. Celá věc již "vyšuměla", nicméně "oběť" věc neřešila soudně, prý z důvodu, že k ní "policisté nebyli milí" - ačkoliv bych rád ještě dodal, že tato slečna se prezentuje coby umělkyně a této události využila k vlastní propagaci - chodila po univerzitním campusu s matrací, navíc natočila snímek, kde souloží s anonymním mužem (de facto prý rekonstrukce daného "znásilnění") - toto video sama umístila na internet. (více informací např. na https://en.wikipedia.org/wiki/Columbia_University_rape_controversy ).

Bohužel se stává, že si slečna v opilosti zcela dobrovolně užije s libovolným mužem, ale ráno po vystřízlivění zjistí, že "to vlastně nechtěla". Kdo je poté tedy obětí?

Reagovat
Chazy

K tomu poslednímu odstavci, tje asi nejproblematičtější typ sexuálního obtěžování/znásilnění, ale většinou se nakonec podaří prokázat, jak to bylo.

Realita je taková, že je potřeba zjistit, jak moc byla při smyslech a při vědomí. Když se chlap cítí v právu proto, že ta holka byla neschopná pohybu/byla tak pod vlivem, že nechápala dění kolem sebe a proto neprotestovala, je to holt znáslnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, že pokud byla neschopná mluvit a dělat cokoliv či se bránit, tak to znásilnění je. Ovšem pokud slečna ze své vůle jde s libovolným mužem na hotelový pokoj či do vířivky a druhý den si uvědomí, že "má vlastně přítele", případně že "z toho nebude pohádkový konec a vztah do konce života", a tak ho udá za znásilnění, tak by po prokázání neviny dotyčného měl přijít trest pro ní. Bohužel je řada případů, kdy se kvůli falešnému obvinění podařilo "pachateli" i bez odsouzení zničit pověst, kariéru, dokonce v nejednom případě obviněný spáchal kvůli nátlaku okolí sebevraždu.

Reagovat
Chazy

Jo, v tomhle máš pravdu, ale na druhou stranu se zabýváš naprosto minoritním problémem, kterej se neděje skoro vůbec. Realita je, že třeba u nás 10%-20% žen je za život znásilněno, takže vlastně každá třeba sedmá, osmá baba, na kterou se venku podíváš. Tje fakt globální problém k řešení.

Jo, součástí toho, že se to dostává víc do povědomí, je v konsekvenci i to, že se to někdo pokusí zneužít, ale zažije to promile chlapů. Je to blbý. Nicméně holek, co se zabijí kvůli znásilnění, je násobně víc. A podle mě kdybys vyřešil tenhle problém a každá oběť znásilnění to znáslnění nahlásila, podpořilo by to i skill policie/psychologů v detekci toho, jak vypadá oběť znásilnění a ty lživý výpovědi by byly rychleji smeteny ze stolu.

Reagovat
Anacron

Kde si ty procenta vzal?

Reagovat
pobody's nerfect

vlastní zkušenost

Reagovat
Chazy

To si nějaký výzkumy klidně pohledej - ale teda já tam omylem napsal "znásilnění", šlo mi o sexuální násilí jako celek. Ne přímo nutně penetrace, což bývá lidma vnímáno jako to pravý znásilnění Pokud jde přímo o znásilnění jako takový, mluví se vždycky o 20.000 případech ročně. Ale nejde to brát tak, že za 10 let je to 200.000 unikátních žen atd., protože třeba i já znám holku, co byla za život znásilněná dvakrát dvěma různýma.

Samozřejmě je u tohodle vždycky problém, že operuješ s počítáním případů, který nejsou hlášený.

Reagovat
smazaný uživatel

Minoritní problém to je mezi "běžnými smrtelníky" - na druhou stranu na amerických univerzitách je bohužel tento trend na vzestupu a co se týče Hollywoodu a celebrit obecně, tak tam jsou čísla trochu jiná. Jak jsem naznačil v jednom příspěvku výše - spousta hereček, modelek a zpěvaček dělalo kariéru přes postel zcela dobrovolně. Pokud nechtěli, nemuseli. Nyní se některé z nich díky MeToo kampani ovšem označuje za oběti, jen aby si "zachránily pověst", ačkoliv měli na výběr - většina jejich kolegyň prorazila, aniž by měly zapotřebí podobné chování.

Nesnáším obviňování obětí, ale tento případ je pro mě celkově zarážející. Kdo jde během večírku jen tak sám s osobou opačného pohlaví, kterou vidí pravděpodobně poprvé, do vířivky? Nedává mi to moc smysl. Dle mého názoru šla slečna, které se kauza týká, s Ronaldem dobrovolně, ačkoliv byla na večírku pod vlivem. Ano, to pachatele sice neomlouvá, ale podle mě to celé označila za znásilnění až v momentě, kdy se po aktu zeptala, zda jí dotyčný miluje a ten se jí vysmál.

Mimochodem - nejméně hlášená znásilnění celosvětově jsou mezi vězni - muži.

Dalším problémem je, že některé země nesoudí manžely, které k souloži donutí vlastní manželku, protože to je dle jejich zákonů "legální".

Reagovat
smazaný uživatel

*měly na výběr

Reagovat
smazaný uživatel

Obětí jsme my. Protože pak čteme podobné konspirační kraviny, které jsou daleko od pravdy.

Reagovat
patas92

Reagovat
pantondavo

Tak ono to ani nemuselo být oficiální mimosoudní vyrovnání, spíš prostě chtěli, aby o "tom" mlčela, byť nemuselo dojít k ničemu násilnýmu, ale bulváru je to jedno, ti to prostě vezmou jako znásilnění a určitá část veřejnost neřeší pravdu, ale jak ovce následujou svoje oblíbený média a kor když máš na CR pifku, tak to je voda na mlejn.

No a tomu se třeba chtěli vyhnout těma prvníma prachama. Jenže holka si zvykla na snadnej příjem, tak to zkouší znova.

Reagovat
Chazy

Můžeš mít pravdu, neříkám že ne, ale přišlo by mi to zvláštní, že by takhle řešil naprosto falešný obvinění, kde by necítil žádný pochyby nad vlastním jednáním. To by byl fakt naivka a asi by už byl bez peněz ... Podle mě ho k tomu opravdu musely dohnat vlastní pochyby nad svým jednáním, kor když to dokonce řešil s právníkama.

Reagovat
pantondavo

A co bys dělal ty, kdybys měl miliardy? Těžko bys chtěl řešit každou štětku se kterou si kdysi něco měl a která si pak vzpomněla, žes ji natrhnul anál. CR to zcela logicky nechal na právníkovi a v rámci minimální medializace ji pár korun vyplatil.

Tím se samozřejmě neřeší vina/nevina, ale rozhodně bych nepodsouval něco ve smyslu, že cítil nějaký pochyby, tak ji to zaplatil. Zaplatil by jí to i bez pochyb, protože pár korun je lepší než roky soudů a mediální hovna.

Reagovat
Chazy

Furt tam máš tu výpověď těm právníkům, kde sám říká, že prosila, aby přestal....

A já nepodsouvám, nebo promiň, jestli to tak zní. Jen mi přijde vyloženě zvláštní, že by někdo platil někomu, kdo křivě vypovídá. Podle mě alfasamec jako Ronaldo opravdu těžko snese, aby byl takhle využívaný a prohrál s někým podobnou bitvu. A ty prachy... já nevím, podle mě to, že máš hodně peněz, neznamená, že ti nevadí je rozhazovat jen tak. Koneckonců proto má nějaký daňový úniky...

Reagovat
pantondavo

Prosila, aby přestal být tak něžný třeba…

Reagovat
Busby babes

no tak tyhle situace se casto resi natlakem na druhou stranu, hrozby zniceni jak financne diky soudum, tak treba profesne znicenou povesti, kdy ta celebrita ma daleko vetsi moznosti diky financnimu zabezpeceni a elitnim pravnikum.

Reagovat
pantondavo

Hele nevim, zrovna u chlapa si ymslim, že to tak snadný není, stačí, aby ta holka prodala nějakýmu bulváru svůj příběh a zprávu od doktora, a průser je na světě. Proto celebrta radši zaplatí a je klid.

Reagovat
Busby babes

no ani ne. hrozba zalobou proti holce defakto bez penez za poskozeni povesti a nasledne financni odskodne... to pak muze odradit kde koho...

Reagovat
pantondavo

“De facto bez penez”, tak takovou zadna zaloba netrapi, esa drzi v ruce ona.

Reagovat
Busby babes

no ani ne. ona byla slabsi v tom sporu.

Reagovat
Detective

Často je to naopak levnější řešení než platit po dobu táhnoucího se obvinění právníky. Žalující právníci v americe makaj většinou za 30 procent odškodnění, ale obhajující strana jede hodinovou nebo úkolovou sazbu... Navíc ti soud může zablokovat majetek ve výši požadovaného odškodnění pokud je obvinění přijato k projednávání a mají podezření že si budeš chtít ulejt prachy atd.

Reagovat
fantomas

Taky že to oficiální mimosoudní vyrovnání nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tudíž je i možné, že dotyčná se stykem souhlasila, nelíbila se jí jen ta daná praktika, a tím je to celé dost na hraně - mohlo jít sice i o znásilnění, ale případně může jít i jen o vydírání, poněvadž slečna již utratila vše, co dostala. Problém je, že po takto dlouhé době se nic nedá s jistotou prokázat.

Reagovat
fantomas

Nevim no, pokud nevěříš, že zdravotní sestra i policejní detektiv byli od počátku zmanipulovaný bůhvíkym, tak je docela zjevný, že se stykem nesouhlasila a byla ihned po něm v silnym traumatu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem zmínil výše, připomnělo mi to kauzu kolem Emmy Sulkowicz - ta souhlasila se stykem až do momentu, kdy došlo právě na penetraci "špatného otvoru". Přeci jen spousta modelek, hostesek a jiných slečen na soukromé večírky sportovců či jiných celebrit chodí právě za účelem "lovu" a nedovedu si vysvětlit, že by sama šla na pokoj/do vířivky s Ronaldem cela bezelstně. Některé ženy/slečny dovedou být skvělé manipulátorky, viz např. film Gone girl nebo případ z anglického Southamptonu, kde se mladík, Jay Cheshire, oběsil poté, co byl falešně obviněn ze znásilnění.

Reagovat
fantomas

To nic nemění na tom, že to, jak je to vylíčený, je znásilnění. Úmysl, s jakym šla na ten večírek v první řadě, je v tu chvíli naprosto vedlejší přece.

Reagovat
smazaný uživatel

Problémem ovšem zůstává, že se celá kauza řeší dost pomalu a až teď. Proto jsem nepochopil drobnou "stížnost" vůči Juventusu - dokud není usvědčen či odsouzen, tak má právo na presumpci neviny. V celém případu je spousta otazníků a nejasností, a tak částečně i chápu, že některá média čekají až na rozsudek, aby se v případě zproštění viny nemuseli novináři omlouvat či se nedostali do soudních sporů kvůli případné urážce či falešnému obvinění. Pravda, tvůj článek je napsán velmi dobře. Kdyby se ve větších médiích celý skandál řešil více, tak pouze za pomoci slovních kliček a spojení typu "údajný pachatel" či "obviněný fotbalista", aby předešli případným tahanicím, tak by články mohly vyznít bulvárně.

Reagovat
pantondavo

Tak tím líp, prostě jen chtěla prachy, o nic jinýho nešlo.

Reagovat
Posledni Kovboj

Ja teda budu asi v mensine, ale mne se ten clanek libi. Chapu, ze nekoho odpuzuje ten ton, kterym je to psany, ale ja to (asi stejne jako autor) chapu v kontextu toho, jak strasne malo se to resi, a jak nad tim kazdej mavne rukou s tim, ze "je to blba stetka co jen chce prachy". Blba stetka, co jen chce prachy, to klidne bejt muze (a nijak zvlast bych se tomu nedivil), ale to neznamena, ze je Ronaldo bez viny, a ze se to ma jen tak prejit. Kdyz si odmyslite to podbarveni, tak je tam spousta docela dulezitejch faktu - procesni filibustering, ztraceny dukazy, pochybny praktiky Ronaldovejch zastupcu.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

A čo tak sa zamyslieť nad tým, že prečo sa tomu seriózne média nevenujú? BBC, Sky, the new York times, the guardian atď. Áno fantomas odkazuje na rôzne zdroje, niektoré ani nepoznám, ale čo to má dokazovať? Objektívnosť, nadhľad? Z mediálneho priestoru si vybral to, čo mu zapadá do tej jeho teórie, konspiracnej teórie, pretože presne takto oni vznikajú.

Reagovat
ttopi

Všechna tebou jmenovaná media mají o tomto případů X článků, takže se tomu věnují.

Proč se nejdřív nepodíváš, než něco takovýho napíšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepozeral som sa, to je pravda, moja chyba, ale snáď by na to fantomas odkázal. Čím lepší zdroj, tým lepšie pre článok, nie? Ale tak beriem späť.

Reagovat
ttopi

Dneska je doba taková, že ani ty velké servery nemusí být úplně objektivní. Klientelismus je dneska všude.

Reagovat
Posledni Kovboj

ja bych vsechny ty servery zakazala

Reagovat
Posledni Kovboj

Preco sa tomu seriozne media nevenuju? Fakt neviem, prepac.

Preco sa pouzivaju zdroje a co maju dokazovat dufam chapes sam.

Reagovat
smazaný uživatel

kde máš Fox?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fantomas

Protože se to stalo v USA a řídí se to jejich pravidly.

V USA se tim mezitim zabývají *naprosto všechny* seriózní média.

Reagovat
smazaný uživatel

A prečo necitujes teda ich?

Reagovat
fantomas

Cituju. Jen na nich vystavený celý článek, jak je avizováno. Nosnou konstrukci tvoří práce žurnalistů ze Sports Illustrated, ESPN, Yahoo a New York Times (+ pravda, práce investigativců Der Spiegel).

Reagovat
smazaný uživatel

Times tam máš citovaný len s tým turné Juve v usa a to je čistá špekulácia. Ale ok, nechcem sa v tom takto rýpať, keď to nemám nasledované.

Reagovat
pingla

Reagovat
vodka

Reagovat
pantondavo

Vítej ve světě bohatých.

Reagovat
Hokaido

Ve mně se ty pocity docela mlátí. Na jednu stranu jsem a vždycky jsem byl zastáncem presumpce neviny, na druhou stranu mám celkem jasno, že to Ronaldo udělal a že je šílený, jak málo pozornosti tenhle případ dostává.

To samý s tímhle článkem. Trochu mě sere, jak mi fantomas podsouvá svůj názor, ale kdybych sám dostal za úkol napsat článek na tohle téma, tak by asi byl v podobném duchu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
blade115

"Na jednu stranu jsem a vždycky jsem byl zastáncem presumpce neviny, na druhou stranu mám celkem jasno, že to Ronaldo udělal"

Já sice chápu, jak to myslíš, ale zní to teda úplně strašně. Může někdo nade vší pochybnost dokázat, že to bylo tak a tak a Ronaldo někoho znásilnil? Ne. Cokoliv dalšího je spekulace, domýšlení si a vliv vlastních postojů a názorů. Což nemusí být vyloženě špatně, každý si o tom může myslet svoje, ale ve chvíli, kdy o tom začne přesvědčovat druhé, nebo o tom psát "s jistotou", je to problém. A celkem jasné porušení oné presumpce neviny, která sice nemusí být vždy "fér", ale je prostě součástí každého důstojného právního společenství. Tady už to je pak na každém, jestli je pro něj důležitější právě tahle zásada, nebo vytrubování vlastního názoru.

Už to tu padlo několikrát, ale já se taky nechci stavět ani na jednu stranu. Vlastně mě to ani nezajímá. Ronaldo i ta dáma žijí v právních státech, existují kompetentní instituce, které vše posoudí určitě lépe než tlupa fans na EF, a až jejich rozhodnutí by mělo být směrodatné, nic jiného. Ani práce investigativních reportérů, třeba s třicetiletou praxí.

Reagovat
Atlético de Madrid

Presumpce neviny se ale tyka trestniho rizeni, ne komentarovy rubriky v novinach...

Reagovat
blade115

Ve chvíli, kdy se hlásíš k zastávání presumpce neviny, tak by ta hranice jejího respektování neměla končit za dveřmi soudní síně.

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
čolo

Reagovat
valloire

Reagovat
Hokaido

Imo by se teda presumpce neviny měla týkat celý „zdravý“ společnosti každého vyspělého státu.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Atlético de Madrid

Nepochybne ano. Je ovsem na miste upozornovat i na argumenty, ktere svedci o opaku. A tech je v duveryhodnych mediich cela rada. Ronaldo je clovek takoveho globalniho vyznamu, ze se o tom musime bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
Zaschrona

Vždyť ho fantomas nijak neobviňuje. Navíc nejsme před soudem, kde tohle platí, nejde tady o posílání za mříže, jen o prostý pohled jednoho člověka na věc. Že svůj názor naznačuje je přece ok, stejně jako je ok s ním nesouhlasit. Nevím moc jinak, jak se dá názor autora v tomhle článku nenaznačit, aby to zároveň bylo smysluplný čtení do kategorie názory a komentáře.

Reagovat
blade115

Otázka je, jestli by právní spory (zejména v této fázi, kdy nepadl žádný rozsudek) vůbec měly mít články v kategorii názory a komentáře.

Reagovat
Zaschrona

A proč ne? Komentovat a názor lze mít v podstatě na cokoliv. Podle téhle logiky bych nemohl mít názor na kauzu Zeman vs. Peroutka, protože v tuhle chvíli je to, pokud mi nic neuniklo, pořád ještě právní spor bez jasného rozsudku. Nemohl bych mít názor na kauzy Babiše, protože se v podstatě všechny ještě řeší. Nesmět mít názor je jak z rezervoáru Vojty Filipa.

Jiná věc pak už je, že ty názory někdy dotyčného jednoznačně odsuzují místo soudu, což ale ani náhodou není tenhle případ. S takovými názory pak určitě lze vést tuhle polemiku, na druhou stranu ale, za mne, ať se píše v podstatě cokoliv kdykoliv. Jen pak platí, že následky si nese autor, třeba když někoho křivě obviní...

Reagovat
blade115

Z pozice redaktora takového webu máš prostě vyšší odpovědnost, tímhle hrozně ovlivňuješ masu lidí. Co teď, kdyby fakt výšek najevo neprůstřelný důkaz, že Ronaldo ji neznásilnil? Vyjde omluvný článek? Sotva... Při vší úctě k fantomasovi. Je to úplně nesrovnatelné s tím, když se o tom bavíš s někým u piva...

A ten druhý odstavec je přesně to, s čím mám problém a co se mi totálně příčí. Protože přesně tohle se často ve společnosti děje, každý má z nějakého důvodu pocit, že může zfleku nahradit celou justici. Pošramocená pověst pak zůstává i navzdory eventuálnímu zproštění viny, což je prostě hrozně frustrující.

Btw, https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zacina-soud-o-peroutkovi.A160301_170846_domaci_pku tohle sice není pravomocné, ale už by se podobný článek aspoň měl o co opřít.

Reagovat
Zaschrona

Proč by měl vyjít omluvný článek? Myslím, že hlavní záměr tohohle článku je, aby se prolomila ta aura, že je Ronaldo nedotknutelný hráč, o kterém si nikdo nedovolí nic napsat. Což teda IMO platí pořád i přes jakýkoliv další možný vývoj. I kdyby se objevil sebelepší důkaz, to chování Ronalda je odpudivý už teď. Mimosoudní vyrovnání, to vyjadřování o fake news, když to v případě daní už nebyla pravda. Není to prototyp sympaťáka. A žádný větší závěr z tohohle článku snad není.

Pak je na místě s tím toho, kdo ten článek napsal, konfrontovat. Ale to zrovna teda není tenhle případ. K jasně tendenčním reportážím ze 168 hodin nebo článkům Šafra to má daleko... Jiná věc je, že kdekoliv mimo státní/veřejnoprávní médium to je stejně jedno, každý si může psát co chce a je to dobře.

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

jinak samozrejme krome tech kecu o 168 a Safrovi...to je ulet

Reagovat
Zaschrona

Šafr je naprostý blázen, který žádnou nestrannost ani nenaznačuje a fakt se o ní nesnaží. Jediné jeho štěstí je, že u nás ještě fungují Britské listy s Čulíkem, což je takový nekorunovaný král mezi lidmi, co v našich médiích naprosto zblbli. 168 hodin je tendenční pořád, který rád dělá z některých vybraných větší blbce, než ve skutečnosti jsou oproti některým jiným, akorát nevybraným, zároveň dělá z politiků nesmyslně blbce jako celek + si autorka neodpouští tvrdit věci, které jsou jen jejími osobními názory, jako jakési zjevení pravdy a samozřejmě si vybírá do pořadu téměř jen ta tvrzení lidí, která vyhovují dopředu jasnému pohledu na věc. Netvrdím, že se v tom pořadu lže, ale pokud se bavíme o ČT jako o médiu, co se snaží o nestrannost, vůbec to nezapadá do tohohle konceptu. Když bych to nazval velmi lidově, tak to považuju za infotainment pro lepší lidi.

Reagovat
r.mrazik

ber si to podle sveho uvazeni,kazdopadne shodit do nejaky pitomy skatulky se da vsechno ze jo...

kdyz je v 168 nejaka reportaz,tak samozrejme jsou tam pohledy,ktere to vyzneni ozrejmuji...cekat neco jineho je divocina

ale kazdy dle sveho gusta...vetsinou na to prskaji nejvic ti,kteri tam jsou za pitomce a smejdy (a to vetsinou dost opravnene)

Reagovat
valloire

Reagovat
r.mrazik

a palcuje ti to mistni vygum...gratulace...

Reagovat
valloire

Reagovat
blade115

To sice ano, ale styl, jakým je napsaný, jednoznačně podsouvá čtenáři nějaký názor a netvařme se pls, že ne... To podle mě v těchto případech není ok. Napsal jsem proč, ty to myslím chápeš, byť s tím třeba nesouhlasíš, a víc k tomu asi je zbytečné psát.

Chování Ronalda mi odpudivé nepřijde, ale nemám zájem to řešit. Jen si tak říkám - mimosoudní vyrovnání ... No, fantomas si tu na každou podezřelou věc vymyslel super odůvodnění. Tak co když někdo Ronaldovi poradil mimosoudní vyrovnání, aby se vyhnuli skandálu, ačkoliv byl třeba nevinný? Tohle si třeba umím představit stejně tak, jako že ta dáma původně oznámení nepodala, protože by byla vyobrazena jako prachůchtivá bitch.

Reagovat
Zaschrona

Mimosoudní vyrovnání teda spíš naznačuje opačnou věc, ale ok, teoreticky je možný i opak a oba nevíme, jak to proběhlo ve skutečnosti. V tom případě ale zas úplně nerozumím tomu, proč teda právnický tým s Ronaldem nevyjde ven s tím, že si to ta osoba přímo vymyslela. Kdyby to bylo tak, že Ronaldo nic neudělal, proč by nebránil svojí čest? Moc šancí tomu, že nic neudělal nedávám, v tomhle souhlasím s fantomasem. Ale není to zároveň žádný obvinění, k čemu proboha by se jinak dělo to soudní řízení.

Reagovat
blade115

Já nevím, proč neudělali to a to, jen prostě odmítám vzít jako jasnou věc první vysvětlení, které mě napadne, smířit se s ním a na něm dál stavět další názor a argumentaci. Právě proto, že ani jeden nevíme, jak to skutečně proběhlo, a ani nemáme dostupné informace, tak bych prostě nechal na kompetentnějších, aby posoudili, co se vlastně stalo. Názor na to mít samozřejmě oba můžeme (já ne, nic o tom nevím a je mi to fuk...), ale pokud není podložený, neměl by se v takovýchto případech jím nikdo ovlivňovat.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Murena

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na kazdom sprochu pravdy trochu.

Reagovat
Detective

Souhlasim, ovsem ten ton je bohuzel nedilnou soucasti clanku. A vlastne paradoxne snizuje pocet lidi,kteri jsou schopni prijmout veci tam zmineny. Me by se mnhem vic libil clanek/nazor, jakoliv negativni, prezentovanej jako reakce na chovani Ronaldovi strany, ne prezentovanej jako rozbor pripadu. Protoze chtit upozornit na jednostranej pohled na vec druhym jednostranym pohledem, bude fungovat obtizne

Reagovat
TopinB

Reagovat
Posledni Kovboj

Jo, tohle beru. I tak jsem ale rad, ze tu ten clanek je :)

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
Majk91

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Le Gunner

Za část od "Blba stetka"

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci sice jen jít s davem, ale upřímně, která normální žena jde "jen sama tak do vířivky/na hotelový pokoj" s někým, koho vidí poprvé, aniž by v tom byl jakýkoliv vedlejší úmysl?

Reagovat
Posledni Kovboj

Kdyz je tam dalsich asi 5 lidi? Kterakoli.

Reagovat
smazaný uživatel

To si úplně nemyslím. A na pokoji byli prý sami.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak si ten clanek aspon precti

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, článek jsem již četl před několika hodinami.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Imago

Reagovat
Godwinson

Reagovat
janinho

Fantomas... to muselo dat prisernou práci. Pritom takova blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Radšej sprav článok o Ronaldovej futbalovej profesionalite, prístupu k tréningu a motivácii, a možno aspoň niekoho inšpiruješ.

Reagovat
roman1978

No ty vole. Toto už je fakt moc. Jak kristínu fakt nemusím, tak když si vezme kundu na pokoj si zapíchat, je potom obviněn? kunda chce jen prachy - nic jiného. zastánci mee too a milion chvilek atd atd - sráči a kokoti, co mění normální svět v totální obludnost. za chvilku už nebudeš moct říct ani mamce mamko, ale rodiči.

zavřít všechny normální single, hetero, mlátící děti, když udělají něco špatně do vězení. ať svět začnou řídit ty krávy z mee too a gayové.

a za tyto názory bych měl jít sedět, protože jsem macho, šovinistické, rasistické, antifeministické hovado.

Reagovat
roman1978

jo a komentář k tomu gay obrázku je fakt už hoodně za hranou

Reagovat
pantondavo

Jak s tím souvisí milion chvilek pro demokracii? Proč z nich všichni děláte nějaký fašouny?

Reagovat
valloire

protože jsou?

Reagovat
pantondavo

Nezačínej, dědku

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, kteří se zajímají o svůj národ a nechtějí ve vládě komunisty, kteří jim ničí zemi jsou fašisti? Už to nehul, dědku.

Reagovat
valloire

jo, komouši jsou stráááášně nebezpečný úplně se bojím vyjít ven, aby mě nějakej nesejmul

Reagovat
bobis21

a už je to tady, už obhajuje komunisty

Reagovat
valloire

Fakt bobku? Ne. Jenom opravdu nemám strach z vlivu KSČ 30 let po jejich konci. Nemají šanci.

Já ty idioty zažil a tak snad vím o čem mluvím. Vy to máte podaný v teoretický rovině. Stejně tak nemám strach z nějakejch neonacistů 70 let po válce. To nebezpečí je úplně jinde a moje generace odkojená totalitou to vidí dost dobře. Ubezpečuju tě, že stejnej názor jako já, velikej náčelník ze Šumavy a horskej vůdce, má v mým okolí i ředitel banky, obchodní zástupce, majitel strojírenský firmy, šef údržby v nemocnici, majitel kamionový firmy, policajt a další. Vy do toho dorostete časem. Tak to je.

Reagovat
bobis21

Tak o lidech v bance mám poměrně dobrou představu, vzhledem k tomu že na centrále banky pracuji - přesně 0 lidi tam chce Zemana nebo Babiše s Okamurou. Ale samozřejmě víš o těch lidech víc, než někdo, kdo je vidí každý den

Reagovat
valloire

chceš mi jako říct, že nevim jaký maj názor lidi co znam?

Reagovat
bobis21

no ty se mi snažíš říct to samé o litech, které znám já. Ono to nebude tak úplně věc tvé generace, ale spíše věc tvých známých.

Reagovat
valloire

mý známý jsou docela reprezentativní vzorek

Reagovat
bobis21

Ano, jsou dokole reprezentativní vzorek tvých známých, to je tak vše. A úplně stejné je to u všech ostatních lidí, to není nic proti tobě. Taky nebudu dělat, že lidé z mého okolí dokonale reprezentují populaci, přestože je to poměrně různorodá sorta...

Reagovat
valloire

No tak jsem to myslel, různorodá sorta mýho věku. Komunisty má každej v paži, o neonacistech nikdo nic neví. Asi takhle. Největší problém je začínající totalita EU s Německem v čele a snaha sem nacpat migranty.

Reagovat
bobis21

Ano, já zase neznám nikoho, kdo by měl větší problém s EU než s komunisty, a to je to taky různorodá sorta věkem, vzděláním, příjmy atd. Podle mě není ničí okruh známých nijak reprezentativní.

Reagovat
valloire

komunisti jsou neškodní, zatímco EU je škodní....to vidí všichni co znam

Reagovat
bobis21

Komunisti momentálně ovládají tuto zemi...

Reagovat
valloire

Reagovat
bobis21

komunista Zeman jmenoval předsedou vlády komunistu Babiše. Tato vláda pak získala důvěru sněmovny jen díky podpoře komunistické strany.

Reagovat
valloire

hele, ty strany co volíš, jak myslíš, že na tom jsou?

Reagovat
bobis21

no rozhodně jsem nikdy nevolil žádného komunistu, na rozdíl od tebe

Reagovat
valloire

já nevím koho si volil....to je typický pro vás liberální demokraty, neuvést koho, ale navážet se do cizích

Reagovat
bobis21

v posledních volbách do EP jsem volil STAN a kroužkoval Sršně s Polčákem. Byla to nejméně špatná varianta. Liberální strana momentálně v ČR žádná není, takže vždy musím volit to, co aktuálně vypadá jako nejmenší zlo (tedy bude chtít nejméně omezovat a centralizovat).

Reagovat
valloire

tak jo, jdeš s kůží na trh, to se mi líbí....takže Polčák, bejvalej TOP 09 a něco se 7 mega a Krejčířem? hmmmm....je to lehký, každej něco má

Reagovat
bobis21

Hlavně jsem kroužkoval Sršně. Druhý Polčák byl zakroužkován jen proto, abych zvýšil šanci na pokles Pospíšila s Niedermayerem. Nikde mě ale neuvidíš ani jednoho z nich nijak obhajovat, když něco provedou. Nikdy mě neuvidíš slepě podporovat vše co řeknou atd. To je rozdíl mezi mnou a sektou podporovatelů Babiše a Zemana, kteří jim dovolí jakékoliv zločiny.

Reagovat
valloire

Ok. Tohle beru. Plus máš body za Pospu. Já toleruju Miloše i Andreje do tý doby, než sem pustí tu zvěř. O Andrejovi jinak nemám žádný iluze, jenom si myslím, že ti, co by to chtěli místo něj, jsou horší. Co se týče pana prezidenta inženýra Miloše Zemana, tak ten mi neuvěřitelně baví tím, jak fšechny sere.

Reagovat
bobis21

tak on hlavně lidi sere tím, že je naprosto neschopný. A to jeho rozkrádání když byl ve vládě taky nechápu proč jeho voliči ignorují ...

Reagovat
valloire

Nene, on je právě schopný, že si povodí každýho. Jeho názor na novináře, migraci je dle mýho gusta a pravdivej. Co se týče rozkrádání, tak kmotr Mrázek se naopak vyjádřil, že nebere.

Reagovat
bobis21

Co je pro tebe důležitější - slova nebo činy? On sice proti uprchlíkům slovně hrozně bojuje, ale jestlipak uhodneš, za kterého předsedy vlády přijala ČR nejvíce uprchlíků? Navíc mi úplně není jasné, jak můžeš jako bojovník proti EU podporovat eurofederalistu Zemana, který chce aby se EU stala státem A pokud jde o zemanovo rozkrádání, doporučuji si přečíst rozsudek švýcarského soudu o MUS - je tam docela jasně popsán trochu jinak než jej prezentuješ ty A nevodí si vůbec nikoho, spíše vypadá jako naprosto neschopný stařec, jehož největším úspěchem je když to stihne na záchod

Reagovat
valloire

Ježiš, zase ten argument o největším počtu uprchlíků? Jací to byli co? Jezdili kamionem, bodali nožem, strkali pod vagon, znásilňovali, nebyli kompatibilní, necpali sem islám?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-proti-EU-Breznev-k-nam-posilal-tanky-oni-migranty-Orban-a-Italie-pujdou-proti-sankcim-proti-Rusku-583165

Reagovat
bobis21

Ano, velká část těch uprchlíků byli muslimové (např. z Afghánistánu, Bosny, Iráku, Azerbajdžánu, Sýrie, Iránu + těch postsovětských republik Turkmenistán, Tádžikistán, Ukbekistán atd.). A víc jich teda bylo v tom období po Zemanovi (Gross, Špidla, Paroubek), ale to že sis toho nevšiml jen ukázalo že o té problematice moc nevíš

A terorismus v evropě je na historickém minimu, což samozřejmě taky jistě viš

Reagovat
valloire

V tý době mi to bylo u prdele, 11.září se ještě nekonalo a oni na sebe nijak neupozornili. Jo, to určitě není, jenom existuje cenzura a určitě teď vytahneš IRA apod. Na to ti já řeknu, že to je rozdíl, protože tam není ve hře zničení Evropy a střet náboženství. Abych předešel další debatě.

Reagovat
bobis21

Žádná IRA, i ten islamistický terorismus je na minimu. Jen dříve nebyla ta mediální hysterie, takže to lidem jako ty bylo jedno

Reagovat
valloire

Votevři voči vole....teď zrovna nějakej pasák koz z Eritree strčil matku s dítětem pod vlak. Zdá se ti to minimum? Co ty útoky nedávný minulosti? To už jsi zapomněl?

Reagovat
bobis21

minimum znamená, že je toho méně než dříve, ne že toho je 0 pochopení textu nula, nemá cenu dál diskutovat

Reagovat
valloire

když někdo napíše, že je islamistický terorismus po všech těch útocích nula, tak to je jako kdyby řekl, že druhá sv.válka nebyla

Reagovat
bobis21

Nikdo nikdy nenapsal, že je nula.

Reagovat
valloire

možná, ale zlehčování je z toho na míle cítit...proč?

Reagovat
bobis21

Žádné zlehčování to není. Jen se nebudu účastnit tvého přehánění, které jde proti faktům. Jako statistik pouze prezentuji data, nic jiného. Za dobu, kdy je to sledováno, je v současnosti terorismu v Evropě nejméně. Neříkám že není žádný, neříkám že to není problém, neříkám že s tím nejde nic dělat. Ale nemám důvod tvrdit věci, které nejsou pravda a vykřikovat někde věci, které vím že pravda nejsou.

Reagovat
valloire

spousta věcí se zamlčuje, ale to do tvých statistik nezapadá....na západě potřebují klid

Reagovat
bobis21

zajímavé je, že nikdo nebyl schopen ukázat jedinou věc, která byla zamlčena. Dokud nemáš důkaz, jsou to jen prázdné kecy. Jediné co máš pro potvrzení opaku je "jedna paní povídala". Sorry že na základě ničeho neměním výpočty

Reagovat
valloire

Zatajování kriminality muslimů

V roce 2016 bylo zjištěno, že švédská policie a také místní média v letech 2014–2015 úmyslně zamlčovala sexuální útoky migrantů např. na nezletilé dívky.[7] V únoru roku 2017 uveřejnil na svojí facebookové stránce Peter Springare, švédský policista z Örebro, příspěvek, v kterém uvedl, že kriminální činy jako např. znásilnění, loupeže, vydírání provozují v zemi především občané původem ze Somálska, Iráku, Turecka, Sýrie, Afghánistánu aj.

co? ale to si jistě nějak vysvětlíš

Reagovat
bobis21

To je právě to jedna paní povídala, žádné důkazy neměl. Tobě stačí tvrzení jednoho člověka a dáváš mu větší váhu než dalším milionům lidí - otázka je proč. Proč je tvrzení tohoto policisty významnější než tvrzení tisíců jiných policistů?

Reagovat
valloire

Protože ty další se bojí a ty děláš, že nevíš jak je to na Západě s omezováním svobody slova. Je to stejný jako za komunistů, něco řekneš co se neslučuje s oficiálním názorem a letíš z práce. No ale ty potřebuješ furt fakta, zdroje a když jsou, tak je zpochybníš. Hezké strkání hlavy do písku.

Reagovat
valloire

....a tady máš přesnej jeho nasranej příspěvek. Jestli tě někdy něco v práci sralo, tak víš, že je otázka času než kapka přeteče. Jestli teda neděláš cca 2 roky...

„Už mě to kur... unavuje. To, co tady napíšu, není politicky korektní, ale mně už je to jedno. Riskuju kariéru a osobní ohodnocení, přestože je to pravda. Je mi to jedno, protože bych stejně po 47 letech brzy šel do důchodu,“ zahájil svůj příspěvek švédský vyšetřovatel.

„Tady je, s čím jsem přišel od pondělí do pátku do styku: znásilnění, znásilnění, loupež, úmyslné ublížení na zdraví, pokus o znásilnění, znásilnění, vydírání...,“ vyjmenovával Peter Springare zločiny, které během pracovního týdne vyšetřoval. Seznam je dlouhý a zločiny se v něm opakují, nejčastěji znásilnění.

Pak policista vyjmenoval i národnosti lidí, kteří se měli jmenovaných trestných činů dopustit. „Irák, Irák, Turecko, Sýrie, Afghánistán, Somálsko, Somálsko, znovu Sýrie, původ neznámý, původ neznámý, Švédsko. Polovina podezřelých nemá platné doklady, což obvykle znamená, že lžou o své národnosti a totožnosti,“ napsal dále Springare.

Policistovo tvrzení není možné nestranně ověřit, protože statistiky o původu pachatelů trestné činnosti neevidují. Policie už na Springarův příspěvek reagovala. Zahájila vnitřní vyšetřování pro podezření, že se dopustil podněcování k rasové nenávisti.

No ale asi kecá ne?

Reagovat
bobis21

Opět lžeš, na stránkách BRA jsou údaje o tom občanství pachatelů trestných činů. Kde jsi zase vzal tuhle hovadinu? Evidentně další kvalitní média a pravdomluvní politici.

Reagovat
valloire

reagoval na to i premiér Lovren, proběhlo to všude, Springare má podporovatele, ale bobis tomu nevěří. Jak klasické. Si to vygůgli.

Reagovat
bobis21

tady vůbec nejde o to, jestli tomu věřím nebo ne. Je to tvrzení proti tvrzení a ani jedna strana nemá jasný důkaz. V takové situaci není důvod upřednostnit jedno tvrzení před druhým, protože ani jedna strana své neprokázala. Ten člověk ani po dvou letech nebyl schopen poskytnout jediný důkaz svého tvrzení, proč bych mu měl slepě věřit? Otázkou je, proč ty nějakému člověku, o kterém jsi předtím nikdy neslyšel 100% věříš? Proč stejně nevěříš těm ostatním, kteří tvrdí opak? Je to opravdu jen to, že jedno tvrzení podporuje tvou ideologii, tak sis ho prostě vybral. Já tam žádnou ideologii nemám, jde mi jen o fakta - která on žádná neposkytl. Až přinese nějaký důkaz - fajn, pak se můžeme bavit. Bez důkazů je to úplně stejné, jako bych já teď začal tvrdit, že 100% zločinů v ČR spáchají členové SPD. Mám důkaz? Ne, ale to přeci nepotřebuji

Reagovat
valloire

To přece není jen o tom policistovi. Ty bys potřeboval jakýsi důkaz i o vystřílení redakce Charlie Hebdo.

Reagovat
bobis21

Ano, i tam bych chtěl důkaz. Tam jich ale bylo obrovské množství. Tady není žádný. Tobě jako přijde normální věřit něčemu bez důkazu?

Reagovat
valloire

V tom případě ti zpochybním všechno....

Reagovat
bobis21

Všechno ne, jsou věci které prokázat jdou...

Reagovat
valloire

tys typickej příklad středověkýho člověka, kterej křičí, že Země je placatá protože není důkaz toho, že by byla kulatá a kromě toho je to holej nesmysl. Kulatá ty vole, zbláznil se? Dyť ty lidi dole by spadli, to dá rozum ne?

Reagovat
bobis21

naopak, já jsem ten, kdo říká že země je kulatá, protože pro to jsou důkazy a víme že je kulatá. Ty křičíš že je placatá, protože ti to někdo řekl a protože vláda přeci tají že je placatá.Ty jsi tady ten kdo popírá vědu. Přesně mi právě připomínáš ty, kdo tvrdí že země je placatá, očkování způsobují autismus atd.

Reagovat
valloire

to je neuvěřitelný....vám v tý škole fakt vymyli mozek, zatímco nás připravili vesměs na život

Reagovat
bobis21

aha, takže kdo slepě nevěří všemu má vymytý mozek. Takže věříš tomu, že 100% kriminality v ČR mají na svědomí voliči SPD? Přece ti to někdo řekl, tak tom musí být pravda Nejvymytější mozek co jsem kdy viděl. Důkazy špatné, fakta špatné, věříš jen tomu co ti říkají média. Jasný případ pro bohnice

Reagovat
valloire

Nesleduješ media, věříš zfalšovaným statistikám, jsi slepej vůči nastupující totalitě, nevidíš hrozby....vymytej důkladně jen co je pravda. Jasnej případ pro Bohnice. Ale jen počkej pár let/desítek let a ty a tobě podobní ten průser budou muset řešit. Hodně štěstí.

Reagovat
bobis21

opravdu idiot. Tak znova: máš důkaz pro falšování statistik? Nemáš. Tak proč tomu věříš? Co tě vede k tomu věřit něčemu, pro co nemáš jediný důkaz? Věříš i tomu, že 2+2=74? Prostě typický komunista s vymytým mozkem desetiletími propagandy. Už z toho neumíš rozeznat ani realitu.

Reagovat
valloire

takže pro tebe jsem já vymytej, pro mě ty.....slepá ulička

Reagovat
cetto

"za chvilku už nebudeš moct říct ani mamce mamko, ale rodiči."

Jen tak na okraj, když jsi to zmínil, tak moje známá svým rodičům vyká a říká jim "paní mámo/pane táto". Prej to tak mají doma nastavený odjakživa.

Reagovat
Hokaido

Ono to takhle bylo úplně všude ještě třeba před 80 lety, tak je možný, že to někde přežívá dodnes.

Reagovat
Chazy

tje fakt úsměvný, kolik bílejch hetero chlapů se cítí ohrožených tím, že je pozornost věnována jiným. Že tě nikdo nehájí znamená, že nemáš žádnej problém, což objektivně prostě nemáš. Já prostě nemám pocit, že bych potřeboval nějakej pride, kde za sebe budu bojovat, protože mi vlastně nic nechybí. Ale jestli tě to tak znervozňuje, můžeš to zkusit zorganizovat prostě.

Seš prostě jak malý dítě, který žárlí na to, že se rodiče víc starají o tvýho slepýho bráchu a chceš stejnou pozornost místo toho, abys mu sám pomáhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
CHONG

Mně třeba aktivity me too taky kolikrát lezou krkem, ale s tím stěžováním si je to dobrý point, se kterým se ztotožňuji, pokud jsi zdravý, bílý, heterosexuální chlap, který žije v civilizované zemi, tak žádný zásadní problém zpravidla prostě nemáš a pokud jo, tak si za něj můžeš většinou sám.

Reagovat
frankiefcb

Poslední dobou mi spíše přijde, že brečí spíše tito "chlapi", jak je všude ty feministky, neomraxisti, gayové ohrožují.

Reagovat
smazaný uživatel

To není žádný brečení, spíš jen s něčím souhlasíš a s něčím ne a logicky to dáváš najevo.. Mám na mysli třeba práva gayů apod. věci.

Reagovat
frankiefcb

tak zrovna práva homosexuálů, například na manželství je typické brečení, jelikož se to té většiny nijak netýká. Naopak chápu, že se někomu nelíbí to, když se ho to týká. Když jsi podnikatel a nemůžeš mít hospodu pro kuřáky anebo případně ty kvóty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to nemám jako brečení, ale jsem prostě proti tomu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Chazy

Hele, aktivita me too může být protivná, ale je hrozně důležitá. Obtěžování v práci je hrozně problematický proto, že abys v práci měl šanci něco dokázat a prezentovat se, potřebuješ mít u ostatních nějakou autoritu a elementární respekt. Když ti třeba šéf sahá na prdel a před ostatníma tě prezentuje jako sexuální objekt, tak krom toho, že ti to hrozně vadí a přijdeš si blbě, ještě ti to brání v tom, aby tě klegové brali rovnocenně.

Máme ve Škodovce kolegyni, co ji někdo sáhl na prdel a ona ho nechala prostě vyrazit z firmy. Hodně chlapů se ji kvůli tomu bojí a neviděl sem babu, se kterou by se mluvilo víc odtažitě a víc s respektem. A ona díky tomu má daleko snazší vedení meetingů, prezentaci nějakýho názoru atd. A řek bych, že ti kluci, co s ní teď dělají (aspoň někteří), si to přenesou i na další kolegyně.

Reagovat
smazaný uživatel

Je důležitá do chvíle, kdy ji nezačnou lidi znevažovat pro svůj prospěch.

Reagovat
Chazy

Hele, každá dobrá věc se nakonec v nějaký míře zneužívá pro něčí prospěch. Ale to neznamená, že se kvůli tomu to má ignorovat. Ekologickej boj je taky zneužívanej subjektama, co se na tom snaží rejžovat, ale nesnižuje to význam toho celýho. Jak píšu o pár vláken výš, uznávám, že i neznásilněná holka může téma znásilnění zkusit využít ve vlastní prospěch a že v krajním případě to může víst i k sebevraždě obviněnýho chlapa. Je to blbý, je potřeba to potlačit, ale furt je tu ten problém s 10%-20% znásilněnýma babama, který se zabíjí daleko častěji a kterej se musí řešit. Prostě jo, máš pravdu.... je to blbý, ale je kokotina kvůli tomu shodit celou aktivitu a koukat na to nějak skrz prsty.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, já bych upřímně přitvrdil. Tresty za znásilnění bych dával mnohem vyšší sazbu trestu odnětí svobody.

Reagovat
Generalní Gladiator

Nemusíš mít nutně autoritu a respekt, toho se dočkáš třeba tehdy,když něco dokážeš. Vy jste divná partička, pokud bych věděl,že to kolegyni vadí a nemá na to se bránit,tak ji kurva pomůžu.

Vyhodit někoho za sáhnutí na prdel? No budiž,ale pouze toto stačí,aby jste k ní měli respekt?To je nějaká zásluha? To,že někoho nechá vyhodit za šáhnutí na zadek, nemá nic společného s její kompetencí.

Reagovat
Generalní Gladiator

kurva, kompetentností

Reagovat
Chazy

Asi jsem španě vysvětlil, o jakým respektu mluvím .. proto jsou tyhle diskuze občas složitý s chlapama, protože jak to je v jejich relativně jednduchým životě samozřejmý, neumí se vcítit do toho, jak to občas mají baby.

Nejde o respekt ve smyslu, že je chytrá a její názory dávají smysl. Jde o respekt ve smyslu, že je člověk stejný hodnoty jako chlap a máš ten názor poslouchat stejným způsobem.

Když je holčina v práci někým shazovaná do role sexuálního objektu a podobně ponižovaná, prostě se tohodle respektu nemusí vůbec dočkat. A nemá pak ani šanci získat respekt v tom smyslu, jak jsou vnímány její názory a jakou má šanci něco dokázat.

A s naší partičkou to nic nemá společnýho, celá ta událost se odehrála na jiným oddělení asi před rokem, jen ta pověst s ní jde a přišla s ní i k nám. Jen prostě vidím kolem sebe, že se kolegové s ní baví jinak než s ostatníma kolegyněma a její život je díky tomu o hodně snazší. Ale vůbec tu nemluvím o kompetencích a respektu ve smyslu toho, jak se pohlíží na relevantnost jejích názorů jako takových.

Reagovat
roman1978

nemyslím si. sáhl ji na zadek. měla mu dát facku a hotovo. a nebo si myslíš, že pokud by to udělal jinému chlapovi, tak ten by hned utíkal za někým žalovat? prostě by ho napálil a byl by klid. tohle stupidní vyžadování práva je opravdu mimo mísu. začne (vlastně už začalo) se to zneužívat. kolegu vyhodili z práce protože před svou dovolenou přijal od klienta dárek a ihned to nenahlásil. šlo jen o 200 €, takže nic závratného, ale compliance a hotovo. a tak to v budoucnu bude s vším - španělská inkvizice hadr.

Reagovat
Chazy

Jenže spousta chlapů bere to, že se holka brání, jako součást hry a ještě víc obtěžují...

A já nevím, co tu řešíme. Stačí prostě nesahat na prdel kolegyním, když s nima nic nemáš.

Reagovat
Generalní Gladiator

a u toho bych skončil, bláboly o tom,jak já mám někoho vnímat,aby náhodou nebyl diskriminovane,j jsou pitomosti, musím to zjednodušit,bo nemám čas.howg

Reagovat
Chazy

Neobtěžovat někoho neznamená, že ho máš vnímat

Reagovat
Generalní Gladiator

Píšeš: Jde o respekt ve smyslu, že je člověk stejný hodnoty jako chlap a máš ten názor poslouchat stejným způsobem. Ok vyměň si slovo vnímat za cokoli jiného,to je šumák...Jde o to,že nikdo mi nebude říkat,jak mám koho poslouchat, to si vyhodnotím jenom já sám, kapišto?

Reagovat
valloire

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Detective

Ovšem strach a respekt jsou dost rozdílný věci. A takovejhle způsob řešení konfliktů vede často ke skrytejm profesnim podrazum a firmám dlouhodobě neprospívá. Ona mu nedala šanci cokoliv změnit a pokud udělá chybu ona, daj jí to naopak sežrat jiný. V takovym prostředí se dělá blbě...

Reagovat
ttopi

Na druhou stranu se čímdál častěji objevují narážky, že právě tato kombinace z\číná být ohrožena. Nevím, do jaké míry je to vážné, ale je fakt, že dneska bílej zdravej heterosexuál s manželkou a dvěma dětmi prostě nikoho nezajímá

Reagovat
Chazy

A ty narážky tvoří právě lidi jako ten, kdo tohle vlákno začal

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
roman1978

ale hovno. v americe už nemůžeš dát ani přednost ženě, protože by tě mohla žalovat. a šíří se to dál a dál. každá tato hovadina. nežárlím vůbec na nikoho, já jsem spokojený. ale vadí mi další a další nová nařízení, která mne omezují. např. mám hospodu, chci tam kouřit a dovolit to i jiným - zakázali mi to. mám firmu, chci zaměstnat ty nejlepší a nebo vlastně koho chci - nařizují zaměstnávat baby. chlap, který má kvalifikaci a pracovní úspěchy vhodné pro povýšení není povýšen, protože to musí dát blbé babě, která tomu ani nerozumí a to jen proto, protože kvóty. v americe a v západní evropě tě může žalovat tvé vlastní dítě, protože jsi mu dal třeba zaracha. na skoro každé stránce na netu musíš odklikávat, že s něčím souhlasíš - stejně to nikdo nečte. negři už nejsou negři, ale černoši, černoši už nejsou černoši, ale afroameričané. že je někdo tlustý jak hovado - řekneš to o něm - žaloba. že za tu nudu v tenisu berou stejné price money? wtf? - nedokázaly to svými výkony, ale tím, že si to vybrečeli. na začátku každého profi zápasu v šipkách doprovázely na podium pěkné holky - je konec - někomu se to nelíbilo. umbrela girls - ciao. každá z těchto změn mi, sice malým způsobem, změnila život k horšímu.

takže ne, já na ně nežárlím, já jsem spokojený se svou rodinou, se svou prací i se svým životem. nicméně ten směr změn mi prostě vadí.

Reagovat
Chazy

Ok, chápu

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle s tebou naprosto souhlasim. Těm feministkám v některých případech šplouchá na maják viz. tenhle konkrétní článek.

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
smazaný uživatel

No to je taky slušná sračka. Na tom mají taky podíl určitě..

Reagovat
smazaný uživatel

Batwoman existuje v komiksech od roku 1956. Tohle neni zadnej moderni feministickej vytvor...

Reagovat
smazaný uživatel

Však v pohodě, ale je to sračka.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok, tak to není "moderní". Nicméně silně pochybuju, že ona hlavní hrdinka chová takhle i v komiksech.

Reagovat
Kixi Syhimour

+ by se v takovém případě mohlo jevit o zničení klasického komiksu těmito feministickými aspekty, ještě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Klasickej pripad uplnyho non-issue, kterej je pouze nafouknutej tim, ze na socialnich sitich ma prostor pro vyjadreni nejakyho nazoru uplne kazdej a media, ktery o tom informujou to prezentujou jako nejaky ozehavy spolecensky tema, i kdyz realne to zajima uplne nicotnou skupinku lidi.

Tu feministku, ktera z toho dela problem sleduje na twitteru pouze 7 tisic lidi a ten samotnej prispevek olajkovalo pouze neco pres 1 tisic lidi, coz je ve srovnani co? Vetsi vesnice? Tu petici momentalne podepsalo 35 tisic lidi. Pro srovnani, na ty samy strance podepsalo 20 tisic takovou picovinu jako petici za ceskej dabing do novyho vydani Warcraftu 3.

Reagovat
roman1978

do kolika let to bude bez těch holek? max 3.

Reagovat
valloire

Reagovat
Neutron

plny suhlas, ved tam tie pice nikto za vlasy netahal isli tam dobrovolne a dostanu za to normalne zaplatene tak o co kurva ide....hlavne, ze tupe pice sa idu stazovat a pisat peticie iba za to, ze ich tam proste nikto nechce...

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

ten pocit, kdyz ti zmenilo zivot k horsimu to, ze cernochum nemuzes rikat negri

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
roman1978

já jim tak nikdy neříkal a nemělo to tam být. a ano, o tom přesně to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky s to vytrhl z kontextu.

Reagovat
Busby babes

a jakej kontext by byl v poradku?

Reagovat
smazaný uživatel

Když potřebují půjčit propisku?

https://www.youtube.com/watch?v=3WiYt7gAySw

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo kdyz rapujou o Jezisovi.

https://youtu.be/Kppx4bzfAaE?t=28

Reagovat
Dayman

ale u něj mě to nepřekvapuje

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
valloire

můžeš...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
Busby babes

bozi vid, jak tihle lidi, co kazdeho nazvyaji snowflakes, SWJ a slunickarema, tak je urazi naprosto cokoliv... nejaci precitliveli.

Reagovat
Hokaido

a za tyto názory bych měl jít sedět, protože jsem macho, šovinistické, rasistické, antifeministické hovado.

Vidíš, a přece jsi dneska na internetu, takže nesedíš, a ani tady tě nikdo do vězení neposílá. Že by to, co jsi napsal, nebyla úplně pravda?

Reagovat
Chazy

Podobní lidi holt mají tenhle pocit kvůli tomu, že hrozí trestní stíhání např. těm, co podněcovali násilí proti nějaký třídě cikánů a arabů na základce...

A prostě ve skutečnosti nechápou, co na tom bylo špatně a čím to je jiný než například to,co napsal tady ... nehledě na to, že nechápou ani to, co by měla znamenat ta svoboda slova. Ale tje holt těžý

Reagovat
Shevchenko

Vecpat do toho milion chvilek ✓

Reagovat
Gazdo

K tym mlatiacim detom... dnes uz ani nemozes dat svojmu vlastnemu decku po riti lebo je to nevychovne a dieta ta seriozne moze udat. A to aj keby si sa ho ani nedotkol. Coz je dalsia blbost. Ja ked som spravil ako decko nejaku chujovinu alebo som bol prehnane drzy tak som jednoducho vedel ze pride od otca rana a to iste aj moji surodenci a dnes si myslim ze sme vsetci normalne a slusne vychovani ludia kdezto tie dnesne deti to uz nie je na klasicku vychovnu ale normalne na slucku

Reagovat
roman1978

já měl na mysli mé děti - zlobí - řekne se jim, že nemají zlobit - zlobí dál - flák - nezlobí

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
johan14

Vyše 500 reakcií k takej manipulatívnej sračke. Úkol splněn, o nič iné nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Článek zajímavý, takový vnitřně rozervaný, po stránce obsahové pracující se zajímavými fakty, které asi nelze úplně přehlížet, avšak po stránce formální velmi velmi tendenční (chtělo by se říci skoro až zakázkový).

Reagovat
pantondavo

Objednatel: Zenthuras, Zpracovatel: fantomas ©2019

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Já si objednal jeho stíhání. Matketing přenechávám jiným.

Reagovat
Hokaido

https://ibb.co/mR8gmRq

Tak tahle kombinace vytváří s přehledem tu nejhorší úvodní stránku na Eurofotbale v historii.

Reagovat
Posledni Kovboj

to je kekel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš by se hodila jiná debata. Mají rády holky anál??

Reagovat
Pipo123

Čo tam po ich pocitoch? Od toho chodíš do práce, alebo inak zarábaš prachy aby si jej ho tam potom mohol jebnút za 30eur

Reagovat
pantondavo

Reagovat
pobody's nerfect

mě by spíš zajímalo, co je na anále tak lákavého pro chlapy.

já jsem nikdy netoužil to vyzkoušet

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Je to v poho, parádně ti to pročistí kaďák

Reagovat
Cobra

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Tak se hecni, zkus to a uvidíš..

Reagovat
TopinB

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
pantondavo

Jasně, a pak rovnou do pusy.

Mě by spíš zajímalo, co na tom vidí chlapi.

Reagovat
Nadržený šimpanz

A co se zeptatopačně?Mají rádi kluci anál???

Reagovat
drussbarb

Spíš jestli po análu může být orál.

Odpověď je ve filmu Clerks 2

Reagovat
wyqinac

nektery urcite, samozrejme to je mensina (i kdyz spouste z ty vetsiny by se to libilo, kdyby to vubec nekdy zkusili nebo nezazili nejakou spatnou zkusenost)

Reagovat
smazaný uživatel

Mmm článek jsem zatím nedočetl, nicméně to na mě nepůsobí pozitivním dojmem. Jaký je počet sexuálních predátorů, tak je i takový počet predátorů, kteří se snaží přiživit podobnými kauzami - "byl jsem znásilněn"

Až to dočtu možná to přehodnotím.

Reagovat
smazaný uživatel

>Jaký je počet sexuálních predátorů, tak je i takový počet predátorů, kteří se snaží přiživit podobnými kauzami - "byl jsem znásilněn"

https://en.wikipedia.org/wiki/False_accusation_of_rape#Estimates_of_prevalence

Miliarda odkazu na ruzny studie. Falesny narknuti se pohybuji v jednotkach procent. Rozhodne to neni 50 na 50 jak se tady snazis tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano máš pravadu a špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem vymezit skupinu lidí, kteří jsou bohatí a mediálně či jinak známí. Ani nemusíte být vyloženě známí, stačí aby se vědělo že máte peníze a hned se na vás začnou lepit různé existence, kteří se z vás všemi možnými způsoby snaží vyždímat peníze. Nemusím chodit daleko, osobně znám případ kdy se snažili jednoho mého dobrého známého strhat z kůže sexuálním obviněním. Dotyčná byla naštěstí amatérka a nakonec se doznala k tomu že si vše vymyslela, nicméně jméno mu dost pošpinila. Už jsme mnohokrát úvahu ve smyslu kde beru jistotu, že to dooprasnažívdy neudělal a pouze jí nezastrašil. Což mi jako důkaz pošpinění jména, reputace a v podstatě i nechutný zkažení života stačí.

Na druhou stranu znám i případ jedné mé bývalé.... kamarádky.... kterou na střední doopravdy znásilnili, dokonce 2x. Prvně tak ne vylože spíš nešikovně v opilosti, podruhé natvrdo skupina hovad, takže tohle téma na lehkou váhu neberu. Pouze znám případy z obou stran a ani jedno nechci zažít a obojí je neskutečnej humus.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole... Jako po té právní stránce otřes, je to strašně manipulativní, ačkoliv se Fantomas snaží být fér a objektivní, tak dochází k šílenýmu překrucování.

Pasáž not guilty vs innocent... jako nevím co říct, trestní soudy ani u nás nekonstatují nevinu, ale zprostí obžaloby např pro to, že se skutek nestal nebo není tč-to znamená snad, že jakmile tě jednou vezmou očtr přes tř, tak nikdy už nebudeš nevinný? Wtf navíc not guilty je právní termín a basta, nelze z toho dělat ty rádoby sémantické analýzy a z jednoho “jazyka” právníků do “běžné” řeči převádět významy, jak se mi zlíbí. Je to nefér. Snaží se čtenáře zmanipulovat do přijetí skutečnosti, že i když by soud rozhodl ve prospěch CR7, nikdy nevíte, jestli to fakt neudělal. Aha , super

Ta pasáž o státním zástupci. Je to nefér zejména proto, že můžu stejně dobře použít opačnou hypotézu- SZ půjde po CR7-udělá si na tom kariéru-nebojí se jít po nikom, ani po slavných a v dnešní metoo době ze sebe udělá hrdinu. Však co, platí jej stát, neplatí si náklady jako v civilu, žejo

Ty tendenční pasáže typu nevznesl formální obžalobu pro nedostatek důkazů-snaha o poukázání na to, že když dp toho SZ nejde z těchto důvodů, jde o formalismus nebo o srabáctví, ne však o to, že důkazy nejsou např proto, že se skutek nejspíš třeba ani nestal a SZ nechce vláčet nevinného před soud?

A těch věcí je tam víc. Nemám čas to teď vypisovat, ale v souhrnu ten článek je tendenční a neobjektivní. Chápu, že autor není právník, ale o tom to až tak není. Je to o práci s informacemi a favorizování jedněch domněnek před dalšími.

Jestli to mělo vzbudit diskuzi, ok. Pokud by se prokázalo, že CR znásilnil, je ok jej i morálně odsoudit. Ale není ok psát neobjektivně a nevyváženě pracovat s informacemi. Pak se stane to, že se z tohoto článku stane paskvil stejně jako ty autorem kritizované články.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
CHONG

Reagovat
CHONG

Ono teda obecně to právní povědomí českých novinářů je většinou dost žalostné, pro ilustraci si bohatě stačí přečíst články na téma problematiky "odposlechů" v kauze "Rath a spol."

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
TheAdy

Reagovat
irik

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
tuny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdyz si holi zensky nohy, hrud nebo zada, tak to chapu, ale kdyz to dela chlap, tak to uz je na doktora

Ja mam chlupy na zadech i hrudniku, podpazi si neholim, nejsem bukvice. Mam vetsi ramena nez Ronaldo i v hrudniku jsem objemnejsi a kdybych sel vedle neho na plazi a on nebyl znamy, tak vetsina zenskych se diva na me, protoze chlupy i chlapa znamenaji testosteron a chlupaty zada jsou nejlepsi vizitka

Reagovat
roman1978

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

zeptej se ženských koho si vyberou jestli navoňanýho Ronalda, nebo tebe zarostenýho jako medvěda. Tebe by možná zvolila nějaké špekatá brejlatá panna.Doba je úplně někde jinde než v roce pravěku.

Reagovat
smazaný uživatel

no dobre, tak bych mel na sobe uniformu a sel bych vedle neznameho Ronalda, pak by to bylo jasne pro me a lezby nepocitam ty by cumely po nem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

testosteronova naloz z kauface

Reagovat
One-Real

To bude jeden z tech borcu z Fit Upu.

Reagovat
smazaný uživatel

mazec :D

Reagovat
Whitemedia

a dál není potřeba nic řešit, tady David to celé rozčísl

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
CHONG

Můj oblíbený troll.

Reagovat
negrles

Reagovat
Majk91

a este ked budes mat na tej plazi sandale s ponozkami a ladvinku, tak na teba budu urcite pozerat aj vsetci muzi.

Reagovat
smazaný uživatel

a co mas jako proti ledvince? to mam nosit papiry na auto a doklady v kabelce jak bukvice? vy mladi mate dneska dost hlavne ze furt cumite jako pacienti do mobilu

Reagovat
Majk91

samozrejme budu na teba pozerat kvoli tomu, ze ti ju budu zavidiet

Reagovat
merlick

auto a rezen v ladvinke

Reagovat
drussbarb

No bacha, teď je ledvinka zase in, proslýchá se

Reagovat
Majk91

teraz je in kde co

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale ať si každý nosí, co mu přijde za vhodné

Reagovat
patas92

Reagovat
CHONG

Reagovat
patas92

Však já sranduju proboha

Reagovat
CHONG

Nebyl jsem si právě úplně jistý a bylo mi jasné, že touhle reakcí hned získám zpětnou vazbu

Reagovat
valloire

fakt?

Reagovat
shitcool

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

ten kluk není blbej..

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

tak ted je teprv ta diskuze kompletni

Reagovat
Kokesh

Reagovat
valloire

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toto - "protoze chlupy i chlapa znamenaji testosteron a chlupaty zada jsou nejlepsi vizitka"

Reagovat
ttopi

Tak můj večerní tip 653 komentářů je pokořen už teď. Sice většina z toho jsou jen osobní dojmy pisatelů, ale i tak jsem nečekal, že to půjde tak rychle

Reagovat
Losinho

Cenim, že jí ho fouknul rovnou do prdele párty určitě dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

Články tady na EF sem tam čtu a nezjišťuju, kdo je zrovna napsal, takže věřím, že už jsem nějaký od fantomse určitě četl a určitě se mi nějaký i líbil, ale tohle je fakt síla. Ono na takový článek asi nestačí týdenní rešerše, asi jako právníkům nestačí týden na pochopení právního systému.

Jsem vcelku vášnivý čtenář skrz všechny literární typy jako jsou romány, rozhovory, autobiografie, odborné články a tedy i komentáře.

Podle mě se teda o komentář nejedná, ale za tím si jako technický typ člověka nebudu a snad ani nemůžu stát. Co je pro mě ale horší je to, že mi to sem tam připomíná texty Václava Klause ml. na Novinkách. Uznávám, tam je to v sekci komentáře, protože to opravdu komentář celým svým obsahem je a ten je prostě subjektivní, ať chceš nebo ne.

Je to prostě moc subjektívní a věřím, že to tak autor nechtěl, ale domnívám se, že nejde napsat podobný článek s menší, než například měsíčním rozborem informací. Autor tomu jednoduše úplně nerozumí nebo já mám aspoň pocit, že tomu celému nerozumí a to je na tom to nejhorší. Já tu nejsem od toho, abych řekl, že má pravdu nebo ne, ale je prostě blbý něco číst a nebýt si jistý, jestli si vůbec autor tím vším je jistý.

Ještě by mě taky zajímalo, co si z toho vlastně jako čtenář mám odnýst? Zatím si z toho nesu stejně špatný pocit, jako z komentářů Václava Klause ml.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se řeší znásilnění Ronalda, v médiích téma č.1. Ale, že nedávno migrant z Německa, kde ho vyhostili znásilnil mladou češku, to v médiiích byl víc Okamura, že jeho fanoušci nadávali reportérce ČT než samotný případ znásillnění.

Reagovat
Chazy

Tak ono je fakt skandální, že člověk bojuje proti sexuálnímu násilí a zároveń říká, že by si nějaká reportérka zasloužila znásilnit. Tje fakt bizár.

Fakt to evokuje, že často ti lidi, co bojují proti muslimům ve smyslu chránění žen, tak je chtějí chránit jen proto, aby si je mohli dál znásilňovat sami a jedná se o ty samý sexisty, co si myslí, že si holka za to může sama.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechci poukazovat na tenhle případ jen kvůli tomu, že šlo o migranta. Ale spíš na ty konkrétní média, které vůbec nezajímalo, že někoho znásilnil.. ale téma č.1 hned bylo Okamura a SPD. To mě poslední dobou strašně sere, jakým způsobem je ta republika rozdělená.

Reagovat
Chazy

Tak Okamura prostě šířil nepotvrzenou právu a voliči vyhrožovali znásilněním... já to chápu, obojí je dost zajímavý téma

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na mě to působilo, tak že v tu chvíli bylo víc zpráv o těch fans Tokia než o tom znásilnění. To mě na tom nasralo..

Reagovat
Chazy

Hele, mě to nakonec asi taky zarazilo víc. Že prostě lidi veřejně přejí znásilnění random holce za to, že dělá svoji práci a pak jdou bojovat proti sexuálnímu násilí. Furt to mám problém zpracovat

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hrozný no. Ale v dnešní době se už ničemu nedivim.

Reagovat
frankiefcb

Je zajímavé, že já vůbec netuší, ež Okamura či co někomu vyhrožoval. Jsem to nikde nečetl ,ale o tom znásilnění jsem četl snad všude, když jsem rozklikl Idnes, Aktuálně, Novinky

Reagovat
Chazy

Okamura néé, nějací SPD fandové v diskuzi pod tím jeho postem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bylo to ve zprávách hned. Nova, seznam apod.

Reagovat
frankiefcb

Novu nesleduji.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš dobře.

Reagovat
frankiefcb

Přesně. Někdy jak to čtu nevím jestli se mám smát anebo brečet. Takový Ti, co bojují za tradiční rodinu a křesťanské hodnoty, aniž by věděli co to je, natož se podle toho chovat.

Reagovat
Atlético de Madrid

V novinach nebyva kazdy trestny cin, ktery nekdo spacha a uz tak se tomuto jedinemu pripadu venovala nadstandardni pozornost prave o to, ze slo o migranta. Do novin nicmene nepochybne patri, kdyz mistopredseda cesky snemovny podnecuje na svym facebooku k fyzickymu nasili vuci novinarum.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim o tom, že by je nějak podněcoval.. tam spíš se našlo pár bezmozků, co napsalo, to první co je v tu chvíli zrovna napadlo. Ale mě šlo spíš o formu toho sdělení médií veřejnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Respekt autorovi, muselo to dat opravdu hodne prace. Z meho pohledu je vsak skoda, ze toto usili nebylo venovano sportovnimu tematu. Zakladni nepochopeni autora bohuzel vidim v tom, ze si nepripousti, ze 99% lidi resi sve starosti a osobni zivot/problemy, byť top fotbalistu, jsou jim uplne ukradene. To neznamena, ze by nekdo schvaloval znasilneni. Proste mame presumpci nevinny a pokud to udelal, at ho odsoudej, to je vse co si o tom podle me vetsina mysli. Pozastavovat se nad nadpisy mainstreamovych medii je trochu naivni, tyto media nehledaji pravdu, pouze kopiruji a snazi se vymyslet co nejvic "sexy" nadpis, aby nahonili co nejvic kliku. Neni to zadne straneni CR7, takhle to funguje u vsech temat...

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek v pohode, hodne rozviril diskusi a o tom zhruba ten point mel byt, at se o tom mluvi

Reagovat
smazaný uživatel

V tom máš určitě pravdu

Reagovat
Atlético de Madrid

Diky za ten clanek. Neda se souhlasit uplne se vsim, ale jedna se o jeden z mala clanku, ktere se v ceskem medialnim prostoru vubec snazi obsirneji poukazat na sexualni obtezovani zen chlapama bez toho, aby se psalo o nesmyslnem mee too a spiknuti hysterickych feministek. Da se namitnout, ze v USA to v leckerem pripade prekrocilo hranu. U nas je ale situace takova, ze komentarovy sekce v mediich ovladaji hejty na zpovykany feministky, prezident trousi vtipy o znasilneni a celkove se toto tema neskutecne bagatelizuje do te miry, ze je zcela popirano. Nase spolecnost je na mile vzdalena i prostemu priznani, ze tu tento problem existuje. Bez ohledu na to, jak moc cernobile je to v clanku vylicene, jde o realny problem. A (nejen) cesky diskurz vypada tak, ze zatimco na obeti znasilneni nenechame nit suchou a casto hledame desitky vymluv, kterymy ten trestny cin ospravedlnit (muze si za to sama, nemela s nim chodit na pokoj, nemela mit kraktou sukni), viniky potrebujeme obhajovat a hleda vymluvy ve stylu Ronaldo je bohaty, proc by nekoho znasilnoval. O tehle tematech je potreba mluvit a je dobre, ze se objevujou i prispevky, ktere ukazou trochu jiny pohled na vec.

Reagovat
Zaschrona

Tak ono zrcadlo v těchto věcech vidíme v neuvěřitelném zájmu o Kajínka poté, co dostal amnestii. Nejšílenější byly ty fotky dětí s ním na autogramiádách. Těžko můžu nemít pocit, že Češi milují padouchy. Minimálně velká část.

Reagovat
frankiefcb

No tak s tím Kajínkem to bylo naprosto nepochopitelné. Vrah, který se stal celebritou, s kterou se lidi fotí. To je mazec no.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

*

Reagovat
Busby babes

koukni mami, mam fotku s dvojnasobnym najemnym vrahem,... to bylo strasny.

Reagovat
blade115

A je druhý extrém, kdy se předem automaticky mluví o "viníkovi", skutečně tou správnou cestou k tomu, aby se situace ve společnosti zlepšila?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nikdo o viníkovi nemluví.

Reagovat
blade115

"viniky potrebujeme obhajovat a hleda vymluvy ve stylu Ronaldo je bohaty, proc by nekoho znasilnoval"

Reagovat
fantomas

No já měl dojem, že když seš rétoricky ptal, jestli je to ta správná cesta, narážel si na článek.

Reagovat
blade115

Tady zrovna ne, proto reaguju na Atletica a nezakládám nové vlákno.

Reagovat
Atlético de Madrid

Na vinika se neukazuje automaticky, ale na zaklade rady verejne dostupnych informaci. Jak rikam, presumpce neviny plati pred soudem, nazor na vec si ale na zaklade prostudovani dobre dostupnych informaci vytvorit muzu. Poukazat na tyto skutecnosti verejne neni nic spatneho, protoze Ronaldo je natolik vlivna osoba, ze je dulezity myslet i na jeho celospolecensky dosah. A protoze on ma opravdu diky svym stovkam milionu followeru globalni dosah ze svyho gauce a muze si rikat co chce pro globalni publikum, je potreba jeho informace uvadet na pravou miru a korigovat.

Reagovat
fantomas

Reagovat
blade115

Presumpce neviny je velmi dobrá zvyklost, která by měla být zakořeněná v morálce a neměla by se vztahovat jen na soud. A mnohem víc než na článek tím mířím na komentáře tvoje a tobě podobných, protože je z nich silně cítit, že máte o jeho vině jasno, ačkoliv se to prokázat nedá - existuje jen několik náznaků, podezřelých okolností a zbytek si domýšlíte na základě vlastních postojů. Stejně jako protistrana, která automaticky odsuzuje tu dámu. Ani jedno podle mě není ok.

Reagovat
Atlético de Madrid

Co je podle tebe ok? Nemit nazor? Ver mi, ze ja se hodne dobre pidim po zdrojich, nez si nejaky nazor vytvorim. Zvlast na takhle dulezity tema. S takovou bychom nemohli mit zadny nazor ani treba na kauzu Capi hnizdo a X let jen tvrdit, ze pockame na vysledky vysetrovani, zatimco vinik zdrzuje a zapira.

Reagovat
blade115

Asi tě jen odkážu na vlákno se Zaschem, nechce se mi to psát znova.

Reagovat
blade115

A stejně jako Zaschův příklad s Peroutkou - u Čapího hnízda důkazy jsou. Tady prostě má fantomas článek na X stran a není tam jediný pořádný. To jsou povahou dvě úplně jiné kauzy.

Reagovat
Busby babes

ok, tady dukazy jsou taky. Ale presto tvrdite: pockejte na soud, nez si udelate nazor. V cem je pak rozdil oproti nadavani na Babise?

Reagovat
blade115

A jaké tady jsou důkazy? Že si Ronaldo nevyzvedl poštu...? Pls.

Reagovat
Busby babes

treba ta komunikace mezi pravnikama a Ronaldem?

Reagovat
blade115

Jsem si to ještě dohledával a údajně se jedná o zápis nějaké konverzace mezi právníkem a Ronaldem, je to tak? No, to vypadá jako to nejslibnější, co proti Ronaldovi kdo má. Akorát Ronaldovi právníci to označili za podvrh, Ronaldo sám na veřejnosti znásilnění dál popírá a ve výsledku je to opět slovo proti slovu. Já si třeba moc neumím představit, že si Ronaldo najme jako zástupce v tak důležité kauze takové amatéry, co si takový rozhovor zapíšou a nechají ho uniknout na veřejnost... Ačkoliv netvrdím, že to tak nemůže být. U soudu tohle každopádně neprojde.

Reagovat
Busby babes

proc by si to nezapsali, attorney - client privilage. A oni nenapadli pravost, ne? Spiegelu vyhrozovali kvuli tomu, ze ukradli duverne dokumenty, pokud si to dobre pamatuju?

Kazdopadne to, ze to neprojde u soudu, je snad jedno, ne? tady nejsme u soudu.

Reagovat
blade115

Cristiano Ronaldo denies the rape allegations. Most recently, his lawyers claimed that the documents quoted by SPIEGEL were "substantially altered or completely counterfeited".

Reagovat
Busby babes

ok.

Reagovat
Busby babes

https://www.bbc.co.uk/sport/amp/football/45824263

jen pro uplnost i vyjadreni Spiegelu.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

vidim clanek o ronaldovi, tak pridam..

messi > ronaldo

Reagovat
ttopi

po všech stránkách. Toto budiž důkazem

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
pobody's nerfect

jako že ho má většího?

Reagovat
roman1978

do dvou let bude i messi nařknut ze znásilnění a nejlépe dvou, aby měl převahu i v tom

Reagovat
smazaný uživatel

Nech si to vytetovat.

Reagovat
r.mrazik

jedno z tema vynikajiciho serialu The Boys...anebo serialove doporucujici OT vy kaspari

jinak Fantikovi za odvahu i za clanek (jasne...odvazne psat na net je sranda,ale chapeme ze jo...)

nektere podani a argumenty muzou prijit zvlastni ale i tak ok clanek...lepsi nez ten minuly fejeton

Reagovat
Kixi Syhimour

BAN za reklamu

Reagovat
ttopi

fantomas zaslouží uznání, to určitě. Pokud by napsal článek tak, že by z toho dýchala Ronaldova nevina, stejný počet lidí, kteří ho teď kritizují, by mu napsalo, že to bagatelizuje a že podlehl obrazu Ronalda a jeho slávě. Takže si nevybereš. Snad s tímto fantomas předem počítal, přecijen není článek, který by všechny oslovil. Někteří tady jsou navíc fanatičtí odpůrci, nebo fanoušci Ronalda.

Reagovat
r.mrazik

prave...a vzhledem k tomu,ze maji koule,tak samozrejme vi vse nejlip...

urcite vedel,jaky tip diskuze to bude a nektery reakce jsou extremne citelny dopredu

Reagovat
Anacron

A co takhle prostě shrnout fakta a jasný věci? A ne to psát na jednu nebo druhou stranu. Jo chápu že je to mezi názory a komentáře...i tak to vypadá prostě divně.

Reagovat
TopinB

Reagovat
r.mrazik

ja chapu,ze to je dlouhy...ale tak si to precti jeste jednou

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo

Autor článku:

Reagovat
Whitemedia

Monstr OT: Fantasy PL ⚽️

⭐ Kódy a odkazy ⭐

◾ Kdo se chce zúčastnit naší klasické EF ligy, po přihlášení a sestavení týmu se v sekci Leagues proklikejte až ke vložení kódu "bersw8". Kód do H2H je pak "oki4m9". Jestli jste EF ligu hráli i loni, přidá vás to tam automaticky, zato H2H je založená nově.

◾ Kdo se chce zúčastnit EF draftu, hoďte palec na tenhle komentář (a pokud jste nováčci, tak to tam prosím uveďte, bude to pro nás snazší):

https://www.eurofotbal.cz/clanky/prihlasovani-na-draft-28466/#post11287818

⛔ Poznámka k draftu: uzávěrka přihlašování je NOVĚ do středy 31. 7. 2019 23:59.

◾ Aktuální diskuze k oběma fantám je tady: https://www.eurofotbal.cz/clanky/fanta-diskuze-29088/#forum (nejjednodušší je nastavit si u ní funkci Sledování komentářů)

◾ Kdo by měl zájem hrát fantu (tu klasickou) i s finanční motivací, Miguel19 je váš člověk. Ideálně se ozvěte tady:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/money-league-29088/#post11288690

⭐ Vysvětlivky pro nováčky ⭐

⚪️ Klasická fanta: hraje se na oficiálním webu https://fantasy.premierleague.com. Máte omezený rozpočet, který utratíte za 15 hráčů dle svého výběru (2 brankáři, 5 obránců, 5 záložníků, 3 útočníci), akorát existuje limit na max. 3 hráče z jednoho klubu. Každé hrací kolo si z této soupisky složíte jedenáctku a doufáte, že se jim ve skutečném zápase zadaří (tzn. budou sbírat góly, asistence, čistá konta...). Podrobné info o pravidlech najdete tady: https://fantasy.premierleague.com/help/rules.

⚪️ Draft: hraje se na webu https://draft.premierleague.com/ (mezi draftem a klasikou lze snadno překlikávat). Principem této hry je, že každý fotbalista je unikátní a může ho mít jen jeden z nás. Skupiny bývají po osmi hráčích. Po domluvě té osmičky lidí proběhne před začátkem sezony draft, kdy se všichni střídají a postupně si zaplňují soupisku (los pořadí je náhodný, následuje "had" 1-8→8-1 atd.). Během sezony jde dělat neomezené množství přestupů a neexistují žádné limity na počet hráčů z jednoho týmu. Jde si vybírat jak volné hráče, které si nikdo nezabral, tak posílat dalším hráčům nabídky na trejd, a to jak individuality, tak třeba dva nebo tři fotbalisty najednou. Bodování je stejné jako u klasiky, akorát v draftu nejsou kapitáni, žádné Chipy ani divoké karty.

Zatímco v klasice jsme akorát všichni v jedné velké lize, v našem EF draftu je nastavený několikapatrový systém skupin, který odmění úspěšné hráče postupem na vyšší úroveň a neúspěšné/neaktivní jedince naopak potká sestup.

Dotazy prosím směřujte do výše zmíněné fantadiskuze, ať tady moc nespamujeme.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
blade115

Reagovat
C-M@ster

Kdo v minulosti zkusil klasickou fantu a nebavila ho, doporučuju vyzkoušet spíš draftovací, protože tam není nutná taková časová angažovanost a působí to - alespoň na mě - zábavnějším dojmem.

Vydal jsem o průběhu naší draft fantasy ligy 4 videa (první bude za 3 týdny už rok starý )

https://youtu.be/Vo34RW61I0Q?list=PLOlkY5IX4s8HTBEuqjBsRAhEPoKkSH3QX

(odkaz je na seznam videí)

A k článku... takhle to vypadá pokaždé, když fantomas něco napíše a přednese to čtenářům na Eurofotbalu: https://streamable.com/e2iih

Reagovat
smazaný uživatel

To poslední video to opravdu pobavilo

Reagovat
Riquete s čupřinou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
zidane78

Je toto stale web o futbale?Pytam sa,lebo clanok nema s hrou zvanou futbal nic spolocne.

Reagovat
smazaný uživatel

ne o fotbale

Reagovat
r.mrazik

to ty s tim taky nic spolecnyho nemas a stejne se tu tak debilne ptas

Reagovat
pobody's nerfect

je to o ikoně současného fotbalu, takže ačkoli se přímo fotbalu netýká, tak nepřímo poměrně výrazně

Reagovat
zidane78

Takze teba zaujima kedy si niekto za...l,kto ma nove tetovanie,kto navstevuje solarko atd.? Ako keby som to vsetko chcel vediet tak primarne nebudem chodit sem.Tento clanok iba ukazuje kam dospela "spolocnost" s "MeToo" zalezitostou.Taketo clanky iba bagatelizuju skutocne obete znasilnenia.

Reagovat
Whitemedia

Ne, je to web o fantě

Reagovat
papanegra

EF bejvával seriózní, ale od doby co pouštějí k psaní článků tyhle exoty, aby napsali každou volovinu, tak to je fakt síla.. Před 3 dny zmínění Messiho v nadpisu aniž by byl o něm článek (zaujatost), tak teď zas tohle o Ronaldovi..

Tohle už zavání opravdu solidním bulvárem a alespoň mě to začíná kazit dojem těchto stránek..

Reagovat
Whitemedia

Jo no, od té doby, co se tady do toho začal montovat nějaký Daníček, to tu jde z kopce.. VRAŤTE NÁM STARÝ EUROFOTBAL BEZ DANÍČKŮ!!!

Reagovat
Talker

Já nevím, ale zrovna tenhle "exot" tu píše články snad odjakživa, určitě víc než 10 let...

Reagovat
sinter

bože to je tak zbytočný a slabý článok, autor sa snaží o "novinárčinu"

bohužiaľ obraz dnešnej doby..stačí zobrať na paškvil osobu, kt. rozdeľuje ľudí na dva tábory. dať tomu zaujímavý nadpis a kliky a komenty stúpaju

Reagovat
Whitemedia

Hrozný den.. Daníček vydal článek, Willda udělal vtip, k tomu umřel Srstka.. co bude dál?

Reagovat
Bakary3

Zase Kozáka pošlou domů...

Reagovat
elChe

furt se desim dne, kdy ovcacek oficialne potvrdi kandidaturu na prezidenta snad ne dnes....

Reagovat
Whitemedia

Ovčáček, Babiš a Hašek řízený Márou... velký souboj

Reagovat
smazaný uživatel

+ Soukup

Reagovat
Spalovač šancí

Bylo by divné, kdyby jich CR7 pár neznásilnil. Ostatně je to nezadatelné mužské právo již od počátku dějin. Minimálně vítězů jako je ČR určitě.

Reagovat
exot12

Prípad nesledujem a väčšina vecí je pre mňa nová. Článok som nechcel zo začiatku dočítať, ale premohol som sa, som rád, lebo by som napísal blbosť. Ak došlo k znásilneniu, tak si Ronaldo zaslúži trest a nezaslúži si zľutovanie či rešpekt. No sú veci, ktorým nerozumiem a nesúhlasím s nimi.

1) čítal som, že to ihneď nahlásila, to sa ako 10 rokov vedie vyšetrovanie a doručenie obsielky? Úprimne ak dôjde k takémuto činu a niekto váha a čaká a príde po 10 rokoch, tak je to pre mňa podobná špinavosť ako znásilnenie.

2) Nechce sa mi veriť, že tá pani bola natoľko mimo, že nevedela čo podpisuje alebo tam nemala právnika, ktorý by nevedel, že je totálne mimo. To mi chce niekto povedať, že to podpísala, zobrala si peniaze a ani sa ich nedotkla?

3) Neviem ako a kde sa to stalo, ale príde mi zvláštne, že tam bola kamera, ktorá to natočila. Nechce sa mi veriť, že by bol Ronaldo či slávne osobnosti, tak blbé, že by si to rozdali niekde kde sú kamery, pred ktorými sa snažia schovať.

Otázka je ako to bolo. Kamery, natrhnutá prdel, drsnejší sex, peniaze za mlčanlivosť, 10 rokov od udalosti... úprimne si nemyslím, že tá pani je príliš bystrá a ide jej o “spravodlivosť”. Niekto s ňou manipuluje a snaží sa jej situáciu zneužiť a vytrieskať z toho prachy.

Zaujímal by ma názor autora, ako by sa postavil k tejto veci, ak by mal sex, žena ho požiada o nejaké facky, naplácanie, škrtenie ...no drsnejší sex pri ktorom by jej natrhol prdel. Nevedomky si žena tieto veci nafotí, zájde na pohotovosť, aby mala dôkaz. Po 10 rokoch, keď muž na tento incident zabudol, keď má rodinu, deti a žije šťastne by mu prišla obsielka a v nej predvolanie na súd.

Reagovat
Talker

Jinak Fantíku jedna velká výtka k článku. Měl jsi popsat případ a o co vlastně jde. Ty jsi to sice rozebral dopodrobna na 6-7 stránek textu, ale ve výsledku ani po přečtení značné části jsem neměl vůbec ponětí, co se vlastně mohlo/mělo stát.

Možná by stálo za zo začít tou citací té holčiny, kterou jsi hodil do komentáře, protože bez něj je člověk prostě ztracený a nemá šajna, o čem vlastně píšeš. A v tu chvíli je ten článek k ničemu, protože prostě není dán do kontextu k nějakému případu.

Vzhledem k tomu, že jsem třeba kauzu nezaregistroval, tak jsem ani nevěděl, proč by na to sponzoři, Real, Juve nebo kdokoliv jiný měl nějak reagovat.

Reagovat
fantomas

Když... teprve to by ve skutečnosti bylo tendenční, protože druhej pohled na to, co se stalo, de facto nemáme, a potom bych čistě jen tlumočil pohled jedné zúčastněné - čili de facto obvinění.

Reagovat
Talker

Já prostě ani v půlce článku nějak nevěděl, o čem píšeš. Kdybys dal na začátek nějaký souhrn, co se událo, i kdyby vlastními slovy (nebo kurzivou překlad toho obvinění s tím, že by bylo jasně napsáno, že je to výpověď žalující strany), tak by to prostě minimálně dalo kontext toho, co budeš probírat. Takhle člověk v "půlce" článku neví, o čem mluvíš. Řešíš tam daně, sponzory, EA, Juventus, ale člověk ani neví, o čem mluvíš, tudíž neví, jestli by to ty strany měly vůbec řešit.

V prvním odstavci nic, ve druhém nevím, jestli budeš řešit daně nebo znásilnění, ve třetím nevím, jakou má na krku další závažnou žalobu - vrátil se Tom k daním nebo je to další znásilnění nebo je to to samé, ale u jiného soudu nebo něco úplně jiného? Pak z toho vyplyne, že byl zbaven obvinění ze znásilnění (asi?), takže vlastně člověk ani nemá ponětí, jestli nějaká žaloba je, nebo jestli to DA shodil ze stolu pro nedostatek důkazů nebo bude nová žaloba nebo co se vlastně děje. A pak tam obligátně zase zamotáš daně, které ale se zbytkem článku (asi?) nemají nic moc společného. Pokud je tam fakt nerozebíráš, což už nevím, protože rozebíráš něco, o čem nic nevím a nic jsi mi k tomu nedal na 7 stránkách.

Jak jsem to nedočetl, tak ani teď vlastně nevím, jestli teda nějaká žaloba aktivní je, kdo jí podal a jaká je situace a čeho se týká.

Reagovat
fantomas

To asi pak záleží, kam až si to dočetl no; plno těch věcí se imo postupně vyjasní, byť chápu, že detailní přepis toho, co se (dle oběti) stalo, by přidal na informativnosti tohohle článku, ale taky potenciálně přidal na jeho tendenčnosti a vzlycích v diskuzi.

Každopádně bez mučení přiznávám, že ten článek neni stavěnej tak, aby člověk mohl kdykoliv přestat číst a odešel s plnohodnotnym dojmem. To je tak trochu... nereálnej požadavek na jakýhokoliv autora.

Reagovat
Talker

Tak jak říkám, stačilo by vysvětlit na začátku, o čem vlastně budeš psát a co se stalo a co se děje. Pak dává analýza smysl.

Abych to upřesnil - to je jako kdybys vysvětloval někomu, kdo je 5 let v zahraničí bez internetu, absenci politických důsledků Čapího hnízda, o kterém bys akorát řekl, že na něj dostal Babiš dotaci a nevysvětlil, o co jde a zmiňoval tam ještě jeho korunové dluhopisy a to, že Zemana to nechává chladným a jaké to má následky v rámci vlády a ještě tam přihodil pro jistotu Šmardu.

Sám jsi napsal, že kdyby to téma bylo pokryté a lidé by o tom věděli, tak bys ten článek ani nepsal. Tudíž bys měl počítat, že o tom lidi nevědí a tudíž je musíš zasvětit do tématiky. Protože jinak se dozví, o co jde, až v rámci diskuze.

Reagovat
fantomas

No... opět... pardon, že sem nepočítal se čtenáři, který plánujou přestat číst.

Já nevim, tohle je docela běžnej postup při skládání článku, říkejme tomu odkládaná pointa. Jen aktuality musej jít přímo k věci a dávat smysl i po dvou třech odstavcích. Ale to dává smysl; sou to aktuality. Tohle aktualita neni.

Reagovat
Talker

Já to neplánoval, ve chvíli, kdy jsem se po x stránkách stále nedozvěděl, o co v té "kauze" vlastně jde, tak jsem přestal číst, protože v tu chvíli mi to prostě nedávalo smysl. Zároveň mě Ronaldo nějak moc nezajímá (stejně jako skandály slavných celkově), takže to také hrálo svou roli.

Kdybych věděl, o co jde, tak by mi to dávalo smysl si přečíst z hlediska toho, že to může být zajímavé. Jenže to je zajímavé jen ve chvíli, kdy víš, o co jde.

Odkládanou pointu chápu, jenže tady nejde o pointu článku, ale o uvedení do děje.

Reagovat
Zaschrona

Jestli nic jiného, tak tenhle článek je dobrý pro rozšíření ignore listu. Takže díky.

Reagovat
Whitemedia

Ignore list je pro sraby

Reagovat
Zaschrona

Ale šetří čas jinak strávený čtením nesmyslů a hloupého trollingu.

Reagovat
smazaný uživatel

Není pravda. Denně se musíš vypořádávat s kokotama v reálnym světě, proč si pak neulevit aspoň na internetu. Spíš je to zdravý pro psychiku.

Reagovat
r.mrazik

to zas ne...i kdyz je fakt,ze po precteni tech kup sracek v diskuzi to je hodne tezky a dost se to nabizi

Reagovat
pantondavo

Kde je tady ignore list?

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
pantondavo

Reagovat
Euphael

Reagovat
Busby babes

jdu tam, jdu tam?

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Která barcelonsko-feministicko-berňácka kurva mohlo toto DNO napsat?!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to anti-Ronaldo, takže hned cules ? debílci.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantík dosť trollí v poslednom čase

Reagovat
smazaný uživatel

Snůška královských velehoven

Reagovat
monty25

Můj názor je, že tenhle článek (komentář) sem nepatří. Mám za to, že EF by měl být o fotbale jako hře a tyhle spekulace bych nechal jiným...

Reagovat
r.mrazik

muj nazor je takovy,ze tvuj nazor je extremne omezeny

Reagovat
monty25

Na to máš samozřejmě právo. Já jenom vycházím z toho, co je napsáno v hlavičce webu...

Reagovat
r.mrazik

jestli te tankujou fišaroviny a prepisy CTK,tak gratulki

Reagovat
monty25

Vůbec ne, třeba články fantomase o ženským fotbale jsem velmi kvitoval. Jinak přepisy ČTK mi nevadí a mohlo by jich tady být klidně víc. Třeba o přestupu Andrey Staškové do Juventusu napsaly všechny hlavní sportovní weby v ČR, zatímco EF zaměřený čistě na fotbal to odbyl expreskou. Přitom stačilo dát článek od ČTK.

Reagovat
r.mrazik

to ja radsi neco autorskyho,i kdyz to nemusi byt povedeny,nez cisty prepis CTK...

Reagovat
monty25

Tak já sem chodím hlavně kvůli diskusím...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fantomas

A kdo jsou přesně ti jiní?

Reagovat
monty25

Třeba idnes. Akorát nevím, jestli by to zařadili do kategorie Sport nebo Revue.

Reagovat
fantomas

Tak přesně tam se o nic jako ozřejmení týhle kauzy nepokusili no. Kdyby ano, tenhle článek dost možná nikdy nevzniknul. Jak je napsáno úvodem, tenhle text vyvstává z podivnýho informačního vakua, proto taky ten tón.

Reagovat
Zaschrona

Proč by to sem jako nemělo patřit? Když to někdo nechce číst, tak ať to prostě nečte.

Reagovat
monty25

Ono z titulku nebylo úplně patrné, o čem to bude...

Reagovat
Posledni Kovboj

jestli te neodradila ani fotka, tak si proste nemuzes stezovat

Reagovat
Busby babes

vsak je to o fotbalistovi. Dokonce jednom ze dvou nejslavnejsich...

Reagovat
monty25

To sice jo, ale tím to končí. Prostě EF je pro mě web o fotbalových zápasech, výsledcích, přestupech apod. Ne společenská rubrika nebo krimi zprávy.

Reagovat
fantomas

Zajímavý. Takže sem nepatří asi tak 90 % mých článků. Smutný takle po 10+ letech zjistit.

Reagovat
monty25

To nevím, jak jsi na to přišel. Zápisníky z fotbalových turnajů a články k MS žen sem rozhodně patří.

Reagovat
Pipo123

Milinkovic mal údajne oznámiť spoluhráčom že ide do Man U. Nemal by ani cestovať na sústredenie do Nemecka. Prestupová čiastka vraj 75 miliónov eur + 15 miliónov v bonusoch, pre hráča ročne 5 miliónov a pre agenta Kezmana prestupový bonus 10 miliónov.

90 mega by bola solídna suma, síce by ho ťažko nahradili, ale Tare vie také nákupy, vždy vytiahne nejaké prekvapivé meno

Reagovat
smazaný uživatel

predajú Pogbu a získajú sympaťáka, snaživého a podobne kvalitného... Ach, prečo zas mancs ...

Reagovat
smazaný uživatel

Budeš mať Grujica na budúci rok

Reagovat
smazaný uživatel

Grujič je iný typ hráča a snáď hej, on si šancu zaslúži.

Reagovat
r.mrazik

hele...uz se domluvte,jestli prijde ten savic nebo bruno

Reagovat
Pipo123

Já vaše prestupy moc nesledujem, čítal som niečo že sa stále čaká na prestup Pogbu.

Inzaghi sa k tomu včera vyjadril a s toho čo vravel bolo jasné že sa o tom prestupe jedná, sám povedal že klub nemôže takú ponuku ignorovať, no dúfa že Milinkovic zostane.

Reagovat
r.mrazik

asi se fakt ceka,co real a jestli hodi nejakou velkou nabidku...

kazdopadne se mluvi o obou...jak savic,tak bruno...uz se proste domluvte

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten Maguire je už za dveřmi, ne?

Reagovat
r.mrazik

asi podobne jak ti vyse jmenovani...zajem asi nejaky je,ale nikdo nevi jak velky

Reagovat
Kixi Syhimour

A to s tím tréninkem?

Reagovat
r.mrazik

Fakt nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Pogba nejspíš do Realu nepřijde, takže do Juve?

Reagovat
Anacron

Od fotky po poslední písmeno to je jenom zaujatost. Její právníci řekli že ..tak to tak bude. Ronaldo řekl že...ale to nebude pravda, protože je to bohatá elitářská svině pro kterou neplatí žádná pravidla. Kdyby alespoň za každým jakože faktem nebyl nějaký dodatek(asi ten komentář a názor), který to vždycky překlopí proti Ronaldovi. Kdybych tohle četl na isportu tak neřeknu ani slovo. Tam by to zapadlo do toho ostatního odpadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mayorga to má ráda tvrdě, je jasná od pohledu.

Reagovat
Benzema

Väčšiu ch*jovinu som dlho nečítal

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle sem podle mě nepatří. Nebudu Ronalda odsuzovat jen proto, protože si nějaká pipka po 10 letech vzpomněla, že ji někdo znásilnil a pak to obvinění stejně stáhla. Nezajímá mě nějaký bulvár, zajímá mě pouze fotbal. Za článek samozřejmě palec dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta a články Fanromase mě a nikoho nezajímají!

Reagovat
r.mrazik

kazdopadne,kde ja uz tyhle kecy slysel....on je tak bohaty,ze nemusi krast...on je tak bohaty,ze si nemusi platit kurvy...on je tak bohaty,ze nema potrebu nikoho znasilnit,kdyz muze mit jakoukoli...

ovce...

Reagovat
pantondavo

Az na to, ze v tyhle diskuzi to skoro nikdo nenapsal no

Reagovat
fantomas

Zato ta předešlá toho byla plná. Možná přece jen důsledek článku?

Reagovat
pantondavo

Pokud veris tomu, ze to aspon 30 % diskutujicich docetlo, tak klidne

Reagovat
fantomas

Nevěřim. Ale je to pozoruhodný.

Reagovat
Generalní Gladiator

máš pravdu-byla, ale ten názor byl argumenty rozcupován na kusy

Reagovat
r.mrazik

treba cetto ti napsal megaodstavec na tohle tema...

jinak to mela byt parafraze na babise, tigera a kobeho...proste myslet,ze kdyz ma nekdo prachy,tak neco nema duvod udelat,je proste mimo

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Kapřík

Ta logika je fakt mimořádně blbá. Dokonce jsou na to krásně průkazné výzkumy, které jasně ukazují, že bohatším lidem se od dosažení vyššího manažerského platu (asi 70-80 tisíc) již nezvyšuje štěstí, ale naopak se snižuje empatie vůči ostatním. A rozhodně se nesnižuje touha po zisku dalších financí a moci, spíš naopak.

Reagovat
r.mrazik

presne jak rikas...naopak chteji vic penez a vic moci...a pak hlavne tu moc

Reagovat
Xavi

přesně tak pánové, souhlasím s vámi.

Reagovat
merlick

a ludia hovoriaci o ovciach sa najviac ovcuju..

Reagovat
LAM

No fuj

Reagovat
C0br

Když tenhle bulvár psal Spiegel, tak to aspoň bylo podané stylem řízného thrilleru, takže se člověk pobavil... tady bohužel strádá i stylistika a čte se to spíše jako blogísek někoho, kdo ve volném čase píše fanfiction pro Stmívání.

Pobavila mě zejména snaha o "erudované" vysvětlení amerického právního systému v sekci jedna, která obrací naruby základní koncept presumpce neviny. Takže pro ostatní: pokud nepadne v Emerice "guilty", tak jste nevinní a přes to nejede vlak. Žádný následující proces pro dokázání neviny opravdu neexistuje (autor z nějakého důvodu zapomněl na to, co napsal o 5 řádků výše). Ale s tímhle má v poslední době problém více lidí, třeba i takový zvláštní poradce Mueller

Reagovat
fantomas

To je přesně ono, to přesně Američani potřebují - C0bra, aby jim to vysvětlil.

Reagovat
C0br

Američanům to nikdo vysvětlovat nemusí, oni to většinou moc dobře chápou.

Reagovat
fantomas

Sakra, už zase sem mluvil s těma špatnýma. Tak snad přiíště.

Reagovat
smazaný uživatel

A ja te treba pochvalil a bez reakce

Reagovat
fantomas

Já ted myslel Američany

Reagovat
protiproudu

Mám pravdu úplně ve všem, tak si to nastuduj znovu.

Reagovat
C-M@ster

Možná je to další fejeton.

Reagovat
Busby babes

spis ty mas problem s tim, co Mueller rekl/napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde začínat musel. Teď se nechá znásilňovat on svalnatými maročany.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohli zastihnout Analdova obhájce, protože valloire byl na Šumavě.

Reagovat
Talker

Jinak fantík bude mít bonus, článek bude nejzobrazovanější a nejdiskutovanější na dost dlouho, pokud teda nebude transfer deadline. A i tam to bude trvat celý den, než to překoná někdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodlám triumfnou svůj týdenní rekord v počtu příspěvků během dneška.

Reagovat
Generalní Gladiator

Eritrejec hodil ženu s dítětem v Německu pod vlak...Sakra, stojí to za to, pouštět do Evropy lidi, co nás maj obohatit? Co na to asi říká zbytek rodiny?

Reagovat
smazaný uživatel

To sem nepatří.. ale trest smrti zmrdovi.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
herbage

bude i článek o Neymarovi?

Reagovat
fantomas

Nebude, protože ačkoliv si o něm soukromě myslim, že je to blbeček, tak z dostupných informací je ten samotnej případ mnohem přímočařejší a taky (velice rychle po otevření) mrtvej... na rozdíl od tohohle.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

navrat krale

Reagovat
fantomas

Ok, díky všem za ohlasy. Tenhle článek sem víceméně dopsal už v pátek a teprve v neděli přes noc ho "doladil". Pravdou ale je, že bych ho mohl dolaďovat donekonečna, a každou chvíli měnit znění toho či onoho odstavce. Něco bych i vzhledem k reakcim formuloval odlišně. Ale to bylo vždycky nevyhnutelný. Vědomě sem šel s kůží na trh a komentáře mě dál nutí reflektovat. Jak je ostatně jasně patrný ze závěru textu: tohle je v první řadě osobní reflexe toho, co se kolem Ronalda děje, respektive neděje.

O tom, zdali to sem patří nebo ne, a zdali je to bulvár nebo ne, si už každej udělejte názor sám - já koneckonců svuj názor vyjádřil a ted je přirozeně řada na vás. Věřim, že kdokoliv byť jen trochu chtěl, ten si v textu našel užitečný informace, z nichž může sám vyvodit dosti odlišný závěry, než jaký já vyvozuju v článku. Od toho ozdrojovaný opinion pieces jsou; názor nikomu necpou, nýbrž ho prezentují k posouzení. Pokud vám přijde, že vám ten názor článek "cpe", potom se nevědomky podrobujete analýze sebe sama, protože taková přirozená rakce reálně více vypovídá o vás (o vaší tvrdohlavosti, chybějící sebereflexi) než o mně/článku.

Tolik jenom dovětek k úmyslu článku. Jinak hlavně dík všem, kdo dočetli až na konec.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
pantondavo

Sorry, ale ten konec predposledniho odstavce je kravina. To, ze sis z clanku vyvodil jiny nazory nez ostatni a ze je tady prezentujes je proste snaha o to, aby se lidi, co ho nemaji radi, utvrdili v tom, co udelal a lidi, co stoji za nim, stali jeste vic.

Jak chces napsat clanek, kterej ti nebude cpat svoji pointu? To mozna tak ve chvili, kdy bys ho nepublikoval.

Reagovat
fantomas

Problém je v tom samotnym vnímání funkce článku jako "cpaní", no. O tom mluvil. Já když čtu něčí op-ed, můžu snim nesouhlasit, jak chci, ale moje reakce prostě vždycky bude "ok, je to něčí názor, co s nim teď udělám", nikoliv "co si to ten člověk vůbec dovoluje, cpát mi svuj názor".

Dost zásadní rozdíl, a ten druhej přístup taky zákonitě limituje jakejkoliv potenciál pro diskuzi.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Bakary3

Ale uplna...

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Cobra

Reagovat
Hyrax

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Bude pokračování křížem krážem??

Reagovat
fantomas

Jo, plánuju tři do konce srpna.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ironie?

Reagovat
fantomas

Ne, to je muj reálnej plán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Článek byl výbornej, ale měl jsem skoro celou dobu čtení pocit určitého manipulování. Nicméně protože to je v téhle rubrice, tak je jasné, že svůj názor na problematiku máš. Proti tomu se nedá napsat nic.

Dlouho jsem tady nečetl něco takhle vymakaného a objevného a i přes délku jsem to přečetl celé.

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

O. J. Simpson 2.0, vsichni z EF by se ted s Ronaldem meli prestat bavit, aby si uvedomil, co udelal

Reagovat
C-M@ster

Btw challenge vyskočte vysoko jak Ronaldo

https://youtu.be/wrZkxcSsmOw

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
C-M@ster

fuj

Reagovat
Kixi Syhimour

Nu což, nová challenge, super ne?

https://www.youtube.com/watch?v=yQv6FX4ptmk

Reagovat
drussbarb

To jsou ale strašné kundy.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno stejná barva kůže. U nich mě to nepřekvapuje.

Reagovat
Azazelo RD

Přijde mi dost zcestná ta úvaha o not guilty vs. innocent. U nás se navíc taky zprošťuje mimo jiné "nebylo-li prokázáno", což také neznamená absolutní vyslovení neviny.

Ohledně toho rozdílu mezi dokazováním v civilu a trestu chybí jedna podstatná část a to, že v trestu důkazy získávají orgány činné v trestním řízení (nevím, zda je v USA stejné) a v občanskoprávním řízení si je musí strana obstarat sama a ta není nedána takovými pravomocemi, což znesnadňuje získání důkazů.

Nevím tedy, co přesně bude předmětem občanskoprávního sporu, ale nějak si nedovedu představit, že by to byla žaloba na náhradu škody způsobenou znásilněním. Nicméně, pokud by to napasovali na nějaké diskriminační jednání, tak v těchto otázkách často dochází ke změně důkazního břemene a tam by případně mohla být pro žalující stranu výhoda.

Jinak tedy bohužel to znám pouze z TV a v článku je to zmíněno. Je prostě trochu zvláštní ten systém prokurátorů, když tito extrémně zohledňují možnou míru úspěchu obžaloby či neúspěchu a od sporných případů dávají ruce pryč. Na druhou stranu v ČR stačí na zahájení trestního stíhání a podání obžaloby minimálně podezření a státní zástupce musí konat, jinak by šel na koberec. Oba extrémy jsou dost alibistické. Nicméně ten americký rezignuje na práva obětí.

Každopádně na mě Ronaldo působí jako Michael Jackson. Ve svým oboru virtuoz, ale něco hodně zdeformovaného v něm je.

Reagovat
KnoxXx

"Tenhle článek sleduje mnohem obyčejnější cíl: vnést do věci perspektivu, která zatím v českých médiích zcela schází; kontext a "detaily", které se pohodlně přehlíží."

Kvoli tomuto bol uvod viac nez nadejny. Zial, zostalo len pri slovach. Neda sa tomu vycitat snaha a ja si obzvlast cenim vyssie popisany ciel clanku (rozsirit obzory a predstavit aj druhu inu/opacnu verziu tej, ktore kolovali v miestnych mediach). Lenze ten ciel nebol naplneny ...

Prekazala ti tendencnost miestnych medii a vo vysledku si ponukol tendencny clanok, len na druhu stranu. Mozno to nie je 100-0, ale 15-85, z coho by ale vyplyvalo, ze to o moc lepsie veru nie je. Zaroven pocitas s tym, ze vsetci citajuci poznaju tu druhu verziu a preto (neviem, len odhadujem) tam z nejakych dovodov absentuje. Alebo cielom nebolo napisat kvalitny clanok, kde autor predklada fakty/informacie a sam nad nimi pochybuje (ale na obidve strany), pricom citatel si vdaka tomu moze spravit komplexny nazor na danu problematiku. Ak si ho aj nespravi, ale tema zaujme, tak ho to moze podnietit hladat dalej s jasnym cielom dozvediet sa viac.

Takze rozsirenie povedomia o druhom uhle pohladu (zial rovnako tendencnom, ako ked sa napise, ze Ronaldo je nevinny a cisty ako lalia) si splnil, chybajuci kontext, zial, v texte prilis nebadat (spochybnujes Ronaldovu stranku veci, nie stranku obete a ludi/intencii okolo nej). Je to skoda a zial takto pracuju nase media (extremne nazory z oboch stran nechybaju, chyba ten prienikovy "nestranny" nahlad; ked nie nestranny (nazor je vitany), tak pisuci o vsetkych/o vsetkom a snaziaci sa nebrat veci ciernobiele (ze su len dobre, resp. len zle ... pretoze ani jedna takato skupina na svete neexistuje).

Reagovat
herbage

Nechci tady rozvádět, jestli je C.Ronaldo vinný či nikoliv, pravdu znají asi jen 2 osoby na světě. Pro mě je zajímavá úvaha o tom, zda je C.Ronaldo dobrým vzorem pro mládež nebo nikoliv a na tu bude myslím mnohem jednoznačnější odpověď. I když jsem nebyl nikdy jeho velkým fanouškem, v posledních letech jsem na jeho osobu značně upravil svůj názor. Velkou roli v jeho vnímání totiž vždy hrály emoce. Jednak hrál za kluby, kterým jsem vyloženě nepřál, jednak mi vadila jeho teatrálnost a věčné simulace. Jenže jak se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Když člověk sleduje fotbal už nějaký pátek, emoce jdou časem stranou, člověk přestane být tolik povrchní a má větší cit pro detail. Nyní C.Ronalda nevnímám jako toho simulujícího sebestředného kašpara, ačkoliv jím stále z velké části je, ale vidím jej jako člověka, který dělá maximum proto, aby byl úspěšným. Vidím jej jako velkého profesionála s neutuchající touhou po úspěchu, který má neustálou chuť se zlepšovat. Více než výmluvné je video s všemi jeho góly za Real Madrid - všem doporučuji se podívat. 450 gólů za 438 zápasů. To je něco, co už asi nikdy nikdo nepřekoná. Zajímavý je i přerod z defacto křídelního hráče na jakéhosi falešného hrotového útočníka, se skvělým výběrem místa, nezastižitelným náběhem, výborným výskokem a precizním zakončením oběma nohama i hlavou. Pod Zidanem navíc přibyly prvky hry dosud nevídané, skvělé týmové pojetí hry, podřízení ega týmu a jeho úspěchu. Trojnásobná obhajoba LM se nesmazatelným písmem zapsala do fotbalových dějin a právě C.Ronaldo byl ten, kdo tento vítězný tým převážně dovedl k tomuto úspěchu. Takže ano, pokud jde o rovinu vzoru pro mládež, je C. Ronaldo nepochybně výborným vzorem pro každého mladého člověka, který chce něco dokázat. Myslím, že jeho příběh o mladém chlapci z Madeiry zdaleka přesahuje hranice fotbalu, ale je inspirativní pro všechny lidi na celém světě. Spousta nadaných zpěváků má za vzor Michaela Jacksona, přesto si tajně nevodí do lesíku za městem malé děti do bunkru z křoví a kapradí s nápisem "Neverland", aby dosáhli mistrovi úrovně. Stejně tak mladí fotbalisté nezačnou svým přítelkyním hromadně prznit prdele v naději, že si tím zajistí slibnou kariéru.

Reagovat
valloire

amen

Reagovat
Azazelo RD

Tak on je problém v tom, že simulace, teatrálnost, řvaní na rozhodčí se ve fotbale stále dost tolerují a objevují se i názory, že je to součást hry a proto to pak bagatelizujete. Ono i když člověk vidí jít 12ti letý kluky na trénink, tak je to banda buzíků v teplákách s vyžehlenýma vlasama po vzoru jejich dospělých model.

Reagovat
smazaný uživatel

Že si z toho ti mladí kluci vezmou jen to špatné, je úplně jiný problém.

Reagovat
Abstinence

Ronaldo je skvělý vzor pro děti, protože má skvělý náběh, výskok a 450g/438z.

Woody Allen je skvělý vzor, protože natáčí dobré filmy (že znásilnil sedmiletou vlastní dceru nevadí).

Gary Glitter byl skvělý muzikant, takže je i dobrý vzor pro začínající hudebníky. (Že to je pedofil co znásilnil hromadu děti nevadí).

Fotbal/hudba/filmy > zdravý rozum/morálka/život

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozlišuješ to podstatné. Máš chtít být právě sportovcem/muzikantem/režisérem (dosaď si co chceš), jako tvůj vzor. Ale máš také chtít být sám sebou a vyvarovat se těch chyb, které tvůj idol udělal. Právě to, že se těch chyb vyvaruješ a přece odvádíš na poli své profese tolik, co tvůj idol, pak dosáhneš té velikosti. O tom to je. Poukazovat na chyby druhých umí každý druhý na ulici, ale poučit se z nich dokáže jen málokdo.

Reagovat
Abstinence

Jasné, já jsem prostě asi málo povrchní a vy zároveň trošku jednodušší. Děcko si může říct "chtěl bych mít lepší statistiky než Ronaldo" nebo "chtěl bych natočit tak dobrý film", ale já jako vzor v pravém smyslu slova beru něco trošku víc A obzvlášť pro děcka, které nad tím nepřemýšlí a vnímají všechno, třeba i podprahově. Ono asi nebude náhoda, že toho simulování, brečení a nagelovaných ofinek začalo přibývat právě v době, kdy Ronaldo začal být megastar.

Ronaldo je dobrý vzor jedině ze sportovního hlediska, jinak bych se zhrozil, kdyby si z něj moje dítě bralo příklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě naopak, tvůj pohled povrchní a jednodušší. Pokud bys na to koukal komplexně, dokázal bys rozlišit ty dvě roviny, profesní a osobní.

Reagovat
Abstinence

Ronaldo je dobrý vzor jedině ze sportovního hlediska -> umí čutnout do balónu. Pokud to někomu stačí, tak gratulace, já bych chtěl taky být jednoduchý, takoví lidé mají lepší život

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych chtěl mít jeho pracovní morálku. V Ronaldovi vidím Michaela Jordana v době jeho největší slávy. Ta pracovní morálka je fenomenální. Michaela Jordana taky obdivuju za to, jakým byl sportovcem a dokážu odlišit to, že chlastal a gamblil a jako majitel klubu je mizernej. Stejně jako u Jaromíra Jágra. Taky gamblil jako blázen, byl na tom de facto závislý, a mám ho za to soudit? Proč? U něho je pracovní morálka taky fenomenální. Po osobní stránce tzv. "do života" je to pro mě nepoužitelnej člověk, žádnej vzor, ale po pracovní stránce je to jeden nejlepších vzorů, jaké vůbec jsou.

Reagovat
Abstinence

Že někdo gamblí ti může bejt u prdele. Že někoho považuješ za fotbalový vzor, i přesto, že se na hřišti chová, jak se chová, to už by ti u prdele bejt nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojem "work ethic" ti něco říká? To je to, čeho si vážím na sportovcích nejvíc a to je to, proč některé z nich obdivuju víc a jiné míň. Důležitější než to divadlo na hřišti v zápase je to, co ten člověk udělal před tím, než to divadlo šel lidem zahrát. Od toho se to pak odvíjí. A pokud tě tolik pobouří to, že někdo někdy zasimuluje nebo diskutuje s rozhodčími, pak sleduješ špatný sport. I ti největší hráči se toho mnohdy dopouští. A podstatou je, že si z toho máš vzít to dobré, na tom stavět. Vzít si toho člověka za vzor, říct si ano, tohle dělá dobře, budu to taky dělat, tohle dělá špatně, toho se chci vyvarovat. O tom je to, mít někoho za vzor. Proto vzor není dokonalý, na což mnozí zapomínají. Pokud chceš mít vzor dokonalý, pak jsi už na samém začátku selhal a nemáš šanci.

Reagovat
Detective

Rozlišit ty dvě roviny je ,podle mne, možný jen u někoho koho znáš osobně. V ostatních případech je to jen mediální prezentace a v tý to rozlišíš obtížně.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase naopak. Pokud toho člověka osobně neznáš, máš tu dvě roviny, kdy vidíš vynikajícího sportovce a vedle toho třeba chlapa se škraloupy viz daně nebo obvinění z trestných činů. Máš to naprosto jasně viditelné. Když ho znáš osobně, budeš ho hájit a ani v nejmenším nebudeš řešit nějaké negativní ohlasy, protože moc dobře víš, že je to rovnej chlap.

Reagovat
Abstinence

Nechápu co řešíš, tady prezentuješ (i s herbagem) myšlenku, která je samozřejmá jako facka. Asi jste chtěli znít chytře, ale místo toho to působí naopak, protože tady vysvětlujete něco, co je pro ostatní naprostá samozřejmost. Já nemám problém o někom si říct, že je to dobrý fotbalista, i když je to kokot. Ale že je to kokot nebo kriminálník je pro mě mnohem důležitější.

Musím se ale omluvit herbagovi, protože jsem přecejen reagoval trochu z cesty - bral jsem to víc z vlastního úhlu pohledu, než z pohledu děcka. Děcko si řekne "Joo, ten je jeden z nejlepších a hele kolik dal gólů" a víc je nezajímá, k zbytku dospějí až časem (třeba i vám se to jednou povede, hoši )

btw, koukám, že psal "mládež" a né "Děcka" takže hádám psal už pomalu o teenagerech, ale to je jedno. Hádáme se pořád o tom stejném dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže proto, že je to kokot nebo kriminálník, to pro tebe není z pohledu své profese vzor? Jak jednou někdo překročí čáru, je to pro tebe vždy už jen ten špatný, resp. převládá to negativní? Protože přesně takhle to prezentuješ.

Reagovat
Abstinence

Já už tu odpověď na tuhle tvojí otázku stihl napsat asi 5x a ty sis ji teprve teď začal pokládat Tak si tu diskuzi přečti ještě jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ptám se tě výslovně. Pokud odpovíš ano, pak jsi dost silně omezený člověk s jednoduchým pohledem na svět.

Reagovat
herbage

Abych to uvedl na pravou míru, nemyslel jsem vzor ve smyslu "role model", jak to berou ve světě, spíše jako příklad síly vůle a dlouhodobé píle vedoucí k úspěchu. Nechtěl jsem tady vytahovat debatu C.Ronaldo x Messi. Je zcela jasné, že lepší "role model" je samozřejmě Leo. Nesimuluje, hraje týmově, působí nadpozemsky, vede skromný rodinný život. Pokud se s nějakým hráčem mám identifikovat, tak to bude na 100 % s ním. Nicméně pokud jde o vzor píle a ctižádosti, tak o malý fous vyhrává C.Ronaldo. Pravda může být někde mezi, nicméně ač se Messi snaží velmi usilovně, působí v jeho podání všechno tak lehce a automaticky, že za tím není tolik vidět to úsilí, které tomu věnoval. U C.Ronalda je to prostě vidět, že svému úspěchu podřídil celý svůj život a dává to najevo. Proto si furt sundavá tričko, aby bylo vidět, kolik času tráví v posilovně. Všechno u něj vypadá tak vydřeně, že to musel milionkrát opakovat, aby dosáhl dokonalosti. Trošku jako Pavel Nedvěd a Tomáš Rosický. Rosa, ač měl talent od pánaboha, tak mu šlo všechno samo od sebe. Pavel Nedvěd ač měl rovněž talent, tak dosáhl mnohem větších úspěchů jen díky své píli a snaze. Tím vůbec nechci srovnávat Grande Paula s C.Ronaldem co se osobnosti týče, ale co se týče příkladu pro děti, tak je to zkrátka super příběh, kdy i každý kluk z kdejaké "prdele" může snít o tom, že se bude prohánět na hřišti s těmi největšími hvězdami a budou jej sledovat miliony lidí po celém světě v televizi.

Reagovat
Detective

Jasně, tomu rozumim. Ja osobne jsem velmi skeptickej vuci medialnimu obrazu vlastne kohokoliv. Mam nazor na konkretni činy apod. Proste se snazim jak umim soudit skutky a ne lidi, protoze je vetsinou na to neznam dost dobre a navic si myslim ze kazdej ma mnoho stranek, ne jen pracovni a osobni. Nemusim mit na vsechno a kazdyho vyhranenej nazor a navic mi to pomaha nedelat predcasny zavery.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš důkaz, že to Ronaldo udělal, že hned vynášíš soudy?

Reagovat
fantomas

Tak Ronaldo minimálně přiznal daňový podvody, takže o chabý morálce lze mluvit už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Daňový podvody dělá v La lize každý.

Reagovat
Generalní Gladiator

taky moc vzorů pro děti není

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Messi není bezchybný

Reagovat
Generalní Gladiator

no jasný,že není

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tohoto tvrzení tedy mohou lidé mluvit o chabé morálce třeba i u Messiho.

Reagovat
fantomas

No jistěže můžou. V první řadě bych sice namítal, že se o Ronaldovi lze bavit, aniž by se druhym dechem vytahoval Messi, ale to je možná až příliš radikální myšlenka.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mi jde o ten zdejší Barca vs Real kolorit, kdy jedni hájí jednoho a druhého haní a naopak. Proto jsem to vytáhl. Jen jaký zastáváš pohled v tom "daňovém" srovnání, nic víc.

Reagovat
fantomas

Aniž bych zkoumal detaily obou kauz, tak v týhle rovině jsou pro mě plus mínus na stejný úrovni a napadat je lze určitě oba.

Reagovat
Generalní Gladiator

klišé, nevidím tu smršť barcelonských útoků

Reagovat
smazaný uživatel

Potrefenou husu jistě znáš.

Reagovat
Generalní Gladiator

Godbless

29.07.2019 19:39

#

Ani Messi není bezchybný

[reagovat]

Generalní Gladiator

29.07.2019 19:44

#

no jasný,že není

[reagovat]

Myslíš tuhle?

Reagovat
herbage

tak kdo tam ze slavných hráčů za posledních 10 let problémy s daňovým úřadem neměl? Vzhledem k četnosti těchto daňových úniků v porovnání s ostatními zeměmi bych to viděl spíš na velmi nejasnou legislativu ohledně danění příjmů ze sponzorských smluv, které jsou odlišné od jiných zemí. Nebo je to snad tak, že všichni daňoví podvodníci z celé Evropy se sestěhovali do Španělska, aby tam mohli páchat trestnou činnost?

Reagovat
fantomas

Velká většina slavných hráčů. Docela pohodlně. Já vim pouze o Xabim navíc, nebo kdo tam ještě byl? Že je to do jistý míry problém endemickej pro Španělsko Messiho a Ronalda vážně neomlouvá, protože to stále neni tak, že by podváděla celá liga... to se na mě nezlob.

Reagovat
herbage

https://www.thelocal.es/20170731/football-greats-fall-foul-of-spanish-taxman

Jinak týká se to jen hráčů, kteří mají vysoké příjmy z osobních práv. Logicky se to nebude týkat hráčů menších klubů, kteří jsou pro sponzory nezajímaví

Reagovat
Masi

Tohle poukazování na daňové úniky jenom shodilo relevanci informací, které pokládáš za jasné důkazy o vině. Dočetl jsem se několikrát poukazování, že Ronaldo dílčí pře vyhrál, což z něj ale nedělá nevinného. Ale pokud něco "udělal", tedy přesněji tvou terminologií "byl z něčeho usvědčen", tak je to v pořádku a je vinný. Shazuje to tvůj článek, nic víc. Ve Španělsku mají špatný nebo při nejmenším špatně srozumitelný systém, proto se tam ty problémy dějí. Fotbalisté o nich neví, což je neomlouvá, na druhou stranu to z nich ale nedělá zločince. Mohou být nevinní, ale soudit se za očištění bylo silně nedoporučováno právníky. Proto kývnou na obvinění z cílem kauzu dořešit a pokračovat dál. Proč jsem se tohle nedočetl? Je to na stejné lajně, jako obvinění proti němu. Xabi Alonso kupříkladu na dohodu (a usvědčení) nepřistoupil a bude ještě zajímavé sledovat, čeho dosáhne a jestli si pomohl.

Neměříš stejným metrem, vím že je tvůj styl snažit se ostatní přesvědčit a následně pak všem pochybovačům vyčítat zaslepenost a ignorovat jejich argumenty. To není úplně správné.

Zajímavá byla část o ignorace českými médii. Většinou lidi rozčiluje, jak média nafukují zbytečné kauzy a když to udělají naopak, tak i to má své odpůrce. Ale podle tvého článku je celá kauza nejen závažná, ale stále otevřená a česká média jsou tragická, s čím souhlasím. Jestli je správně to na začátek článku detailně rozepsat? Může být, tohle bych nesoudil. Bylo to zajímavé.

Čerpám z:

https://merengues.cz/clanky/skryta-pravda-o-odchodu-cristiana-ronalda-10179

https://www.eurofotbal.cz/clanky/byvaly-zaloznik-alonso-celi-dalsi-zalobe-za-kraceni-dani-436319/

Reagovat
fantomas

No počkat. Ronaldo pleaded guilty. To je snad dost jasný přiznání viny ne? O jaký irelevanci informací, která shazuje muj článek apod., teda mluvíš...?

Reagovat
Masi

Protože je to ve Španělsku snažší a s mírnějšími následky, než se snažit prokázat nevinu, jako o to bude usilovat Alonso. Samozřejmě nejsem právník, ale má svůj důvod, proč fotbalisté přistupují na dohody a díky tomu skončí s podmínkou a pokutou a přitom vinní nemusejí být. Jinak by v očištování pokračovali. Sám jsem zvvědavý, jak tohle dopadne.

https://www.sport.cz/fotbal/la-liga/clanek/1056944-xabi-alonso-odmitl-dohodu-a-kvuli-danim-pujde-pred-soud.html

Pokud tedy tyhle informace odmítáš připustit, je pokrytecké tvrdit, že omilstnění ze znásilnění neznamená nevinu.

Reagovat
Anacron

"Hrozí mu přitom pět let vězení a státní zástupce požaduje dokonce ještě tři roky navíc." To je síla brutální bordel tam v tom mají. Doufám že s nima Xabi vyběhne.

Reagovat
Abstinence

Potom jsem to chtěl dopsat, ale nechtěl jsem už začínat nový příspěvek - neodsuzuju Ronalda, já ctím presumpci neviny, "odsuzuju" tu logiku "herbage", která je prostě ujetá. A celkově celý ten příspěvek je úplně absurdní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je dobrý vzor pro mládež. Nekouří, nepije, nemá tetování. Je to prvotřídní sportovec, který se z chudoby stal miliardářem. To že jako mladý, slavný kluk udělal chybu a užíval si s modelkama bych mu nějak zvlášť nezazlíval.. je to přirozené. Ovšem v případě, že by se ukázalo, že ji znásilnil, tak bych samozřejmě názor pozměnil.

Reagovat
Abstinence

Skutečně dobrý vzor je podle mě třeba Lampard. Ronaldo a dobrý vzor? Člověk, který neustále simuluje (=podvádí) a ještě je tak blbý, že si stěžuje a křičí na rozhodčího, když mu to nevyjde? To je pro tebe vzor? Hráč, který se neraduje, když jeho spoluhráč rozhodne finále LM, ale když on sám dá nicneřešící gól z penalty na 4:1, tak se raduje, jakoby dal vítěznej gól on sám.

jak říkám, Ronaldo je "dobrý vzor", protože je prostě jeden z nejlepších v tom, co dělá. Ale třeba takový Federer v tenisu je víc, protože on má i tu životní úroveň a právě narozdíl od Ronalda dbá i na rozum, inteligenci, eleganci.. fakt nevím, jak to jinak popsat. Jestli by někdo chtěl Ronalda za svého senseie, tak asi bude podobného charakteru jako on

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je Ronaldo dobrý vzor v tom, co jsem napsal. Simuluje a dožaduje se faulu u rozhodčích téměř každý fotbalista v této době..

Reagovat
Abstinence

"Pro mě je Ronaldo dobrý vzor v tom, co jsem napsal - Nekouří, nepije, nemá tetování. Je to prvotřídní sportovec, který se z chudoby stal miliardářem." a hned za tím: "Simuluje a dožaduje se faulu u rozhodčích téměř každý fotbalista v této době.."

Povrchnost

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to tak je. simuluje každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty slučuješ pracovní morálku s morálkou obecnou, přičem jsou to dvě odlišné věci. Obdivuju spoustu lidí za to, jakým způsobem pracují, ale v jejich osobních životech bych jim moc obdivu nepřisoudil. A funguje to i naopak. Je spousta lidí, které bych po profesní stránce zašlapal a nikdy už nejradši neviděl, ale po stránce osobního života, morálky, jsou to skvělé příklady. Neslučuj tyto dvě věci dohromady, pak se budeš nad tím, co herbage napsal, čílit pokaždé.

Reagovat
herbage

Úplně mimo moji myšlenku, avšak typické pro dnešní dobu. Přeci svět není černobílý. Každý jsme jedinečná osobnost o mnoho vrstvách. Jak souvisí kvalita díla a osobní život umělce? Přeci ať byl Michael Jackson jaký byl, tak na kvalitě jeho zpěvu to nic nemění. Stejně tak C.Ronaldo ať je jaký chce, proč bych nemohl obdivovat krásu jeho hry? Pokud jsem mladý klub, koukám jen v televizi na fotbal, tak proč by pro mě nemohl být vzorem. Dnešní doba je bohužel taková, že zpětně se snaží předělat historii. Přece to, že se přestanou hrát v rádiích písničky Michaela Jacksona, že se vymaže díl Simpsonů, který si z něj dělal legraci, to je kravina na n-tou. To přeci vůbec nevypovídá o tom, jak velcí jsou umělci, ale jací jsou lidé jako celek. Kdo nedokáže rozlišit takto 2 elementární roviny, tak má velmi plochá náhled na svět. Co takový Paulo di Canio. Když hrál za Lazio, tak po zápasech zdravil fanoušky zdviženou pravicí, přesto dokázal za na hřišti předvést třeba tohle https://www.youtube.com/watch?v=gKgen3bch8U To tímhle konketním činem nemůže být vzorem pro mladé kluky jen proto, že je Di Canio. Když se zpětně zjistí, že Pythagoras trhal broukům nožičky, nebudeme se o něm ve školách učit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Abstinence

Píšeš úplně mimo, protože já je právě ve svém příspěvku za jejich dílo ocenil, jen říkám, že jsou i důležitější věci (což si snad uvědomují i děti, pokud si nemyslel nějaké pětileté). U Ronalda konkrétně je mi nějaký znásilnění jedno, protože to ani neprokázali, ale už 10 let zpátky každý solidní člověk musel vidět (na základě jeho chování), že to je prostě otřesný "role model". Charakter je prostě víc než dobrá statistika.

Zmatek mohl nastat pokud si myslel fakt hodně malé děti. Upřímně i 10 leté dítě už by mělo být schopno rozlišit dobrý vzor (např. Lampard) od špatného (např. Ronaldo, Costa, Suarez)..

Reagovat
Generalní Gladiator

Máš nějaký zkušenosti,co?Páč dost přesně trefuješ věk

Reagovat
Abstinence

Ono stačí nemít v hlavě nasráno, abys tohle dokázal odhadnout

Reagovat
Generalní Gladiator

máš recht, já měl hodně práce se synovcem,kterej strašně simuloval5,6r (ronaldo-jeho vzor), bral to jako samozřejmý aspekt hry,nešlo mu to vymluvit...musela přijít velká kampaň a pomohl i trenér v judu,kterej nemusel kopačky a měl ronalda jako symbol zženštilosti. Dnes v devíti to sám odsuzuje.

Reagovat
blade115

S tebou teda musí být radost diskutovat. Napsal jsi vůbec něco, kde bys svůj protějšek neurazil a sám ze sebe neudělal něco víc? ...

Reagovat
pantondavo

*mistrovy urovne, jinak amen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavý pohľad na vec...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Já myslím, že o jeho sportovním profesionalismu tady nikdo nepochybuje a v tomhle ho uznávají i Culés.

Ale jako skvělé pojetí týmové hry, podřízení ega týmu a jeho úspěchu je úplně mimo, to nechápu, jak si na to přišel.

Reagovat
herbage

C.Ronaldo si jel vždy svojí vlastní ligu a na ostatní moc nekoukal, proto v tomhle směru není dobrým příkladem. Nicméně za poslední roky jistý posun v jeho hře je. Dříve s týmem nemusel nic vyhrát, ale měl zlatou kopačku, zlatý míč a byl happy. Pod Zidanem jsem ale spatřil v jeho hře takový zlom. Trochu upozadil své ego, zklidnil se, zkousl vysedávání na lavičce či na tribuně při nedůležitých zápasech v lize proti outsiderům a začal hrát více týmově. Spoustu situací, které by dříve řešil střelou na bránu z nevýhodné pozice, celkem chytře rozehrál, narazil si nebo přihrál spoluhráči a šel do náběhu. Navíc fakt makal dozadu, dopředu, celý match. Bylo děsně vidět, jak ten hattrick v LM chce a zatímco zbytek týmu působil tak trochu otráveným, unaveným dojmem, on chtěl vyhrát za každou cenu. Vážně nevím, jestli makal pro tým a spoluhráče nebo jestli chtěl sám sobě dokázat, jak moc je dobrý, do hlavy mu nevidím, ale to je úspěch nikterak nesnižuje.

Reagovat
Xavi

Tak tady se fakt neshodnem.

Ale k tomu vysedávání na lavičce... On ale hrál právě ty zápasy s těmi slabšími. Ligu úplně vypustil a soustředil se jen na LM. V lize jen statistiky.

Reagovat
valloire

Ne. ZZ ho posadil a šetřil před LM a on se podřídil a statistiky nehonil. Nikdo jinej by to ale nedokázal než ZZ.

Reagovat
valloire

Reagovat
fantomas

Reagovat
Largo

Pořád je tam ale zásadní rozdíl. Vzor jako sportovec a vzor jako člověk.

Reagovat
10

...a ten konec

Reagovat
cink

A ted čekám od stejného autora tu pohádku o skromném a nechybukicim messim.

Reagovat
fantomas

"✱ Od věčné debaty nad tím, zdali je lepší Lionel Messi nebo Cristiano Ronaldo, se dlouhodobě distancuji, a tak aby náhodou nedošlo k mýlce, raději předesílám, že do ní ani tímto nepřispívám."

Reagovat
pantondavo

Tak papir snese vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mass

Bude tady taky článek o Neymarovi, jak si to ta čubka všechno vymyslela a nahrála to na něj, nebo to už se metoo fantomasovi nehodí? Nebo tady rozvine svoje hypotézy o zkorumpovaný zdravotní sestře a policejnim detektivovi? Btw Ronaldo by musel podplatit celý Las Vegas, vždyť nevěděl, kam ona půjde.

Reagovat
Rezan

bez tak to byl fejkovej policajt a "zdravotní sestra" striptérka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď jedna technická.

Dokážete si představit, že jdetě někoho píchat do zadku jen tak na sucho? Nějak nemůžu přijít na to, jak ji držel, aby se necukala a ještě si u toho nanášel lubrikant

Reagovat
Cobra

Sliny jsou ďáblův lubrikant.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi skoda na celym tom je, ze ji spatnym provedenim zosklivil potencialne prijemnej zazitek

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kiciN

Nedivim se ze s tim vylezla az po 9 letech, taky by me sralo ze porad musim stat.

Reagovat
El-Pistolero-68

No jde to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/eritrejec-v-nemecku-shodil-pod-vlak-zenu-s-osmiletym-chlapcem-dite-zemrelo-40291471

Kulturní obohacení. Tak co to bude tentokrát? Nemohl za to, protože nebyl při smyslech nebo byl k tomu vyprovokován? Já říkám pneumatika a benzín jako u nich.

Reagovat
Rezan

za to mohla frustrace z nepřijetí do společnosti a pohoršení nad zvyky domácích obyvatel

Reagovat
cink

Vysoká škola života?

Reagovat
Generalní Gladiator

je to všechno jen a jen naše chyba, pokud se jim nedokážeme přizpůsobit,měli bychom opustit naše domov

Reagovat
Rezan

chováme se jako prasata, koupeme se z ženskýma ve stejným bazénu, klidně máme na kostelech vyvěšený kříže, pijeme alkohol a Aláh ví co ještě děláme nevkusného. Kdyby tu bylo všechno "v pořádku" tak by Ronaldo ani nebyl žalovatelný.

Reagovat
Godwinson

Těžko s Němci soucítit, ti už jsou ztracený

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece za to normální lidi nemůžou, si tam tu verbež natáhla ta hnusná tlustá stará panna. A tu nikdo neskopne pod vlak nebo neznásilní, protože je odporná a ještě se klepe jak píča.

Reagovat
Godwinson

Podle mě můžou, připadá mi, že úplně zdegenerovali. Ale samozřejmě nežiju tam, mám to z druhé a dalších rukou, takže asi tak. Ale třeba co se dělo kolem té sluníčkářské kundy v Itálii, to bylo neuvěřitelný

Reagovat
SaianSupaCrew

Neuvěřitelný a nechutný. Navíc nám to feed bude zasírat ještě nějaký ten pátek.

Na té čůze je ale vidět, že si tu pozornost užívá.

Reagovat
valloire

Král

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Král análů - pánských i dámských.

Reagovat
valloire

buzno

Reagovat
SaLaDiN

Ajajaja, cize nasa liberalna #metoo uderka prenikla aj na vychod Europy. Absolutne bez dokazov moralizuje a nechcelo sa mi to citat cele, a podla policajnej spravy isla hned po znasileneni na policiu, povedala, ze pachatela nepozna a tusim aj odmietla vysetrenie.

To je tak, ked sa zo stetiek, ktore sa vyspali kvoli kontraktom a rolam robia zrazu obete, ze #metoo... alias aj ja som sa prespala, aby som zarobila viac, profitovala som z toho dlhe roky a kedze je teraz taka doba, ze ked sa stetka s pussy passom prizna k amoralnym cinom, tak ukrizujeme len muza, hoci to bolo quid pro quo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto celebrity žijú ako také zhýralé hyeny, tupé a v podstate rovnaké, len chudobnejšie stádo ich nasleduje a platí za "zábavu".

Víno a hry...

Reagovat
smazaný uživatel

I keď zrovna nie som fanúšikom alebo obdivovateľom Ronaldo, tak si myslím, že v tomto je viac menej nevinne. Pretože pochybujem, že tak dobre vyzerajúci muž, veľmi bohatý, úspešný, známy by musel znásilňovať nejakú ženu. Však on keby chcel, tak by mal každý deň inú ženu, ktorá by bola veľmi pekná. Myslím si, že práve ona zacítila šancu ako si zarobiť peniaze na nejakom odškodnení. Však aj keby to odškodnenie bolo "len" milión eur, tak by bola dávno za vodou, ak by tie peniaze nepremrhala na nejaké diamanty alebo zlato.

Reagovat
fantomas

Reagovat
valloire

Reagovat
cink

Reagovat
Posledni Kovboj

jestli je to trol, tak solidnich 8/10

Reagovat
ttopi

Já dávám 9/10 za výborný argument "proč by to dělal, když může mít stovky dalších"

Reagovat
Largo

Reagovat
Godwinson

To je poměrně dost mizerná úvaha. Můžeš rovnou napsat, že kradou jen chudí

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, radšej sa treba venovať ľuďom, ktorí kradnú desiatky až stovky miliónov eur namiesto Ronalda, z ktorého sú vzrušené nielen milióny žien, ale aj mužov.

Reagovat
Godwinson

Moc jsi to nevylepšil. Řekněme, že by měl být člověk nadřazen penězům atd., takže by se právě měl řešit Ronaldo, který zřejmě provedl nějakou prasárnu

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže tie zachránené stovky, či miliardy eur by sa dali investovať do lepšieho zdravotníctva, na zvyšovanie bezpečnosti a podobne, takže na konci dňa by bolo pozitívne zasiahnutých ďaleko viacej ľudí.

Reagovat
Largo

A přesně pro takový je tenhle článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Která normální žena by chtěla ubrečeného chlapečka s plastikami zničeným tělem a malým penisem, že ho musí strkat do análu, aby ho aspoň trochu cítila?

Reagovat
teenz

Tohle je jeste horsi nez Barca1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo, Zenthuras dokaze vysirat vic lidi, ale je videt (aspon teda ja mam takovej pocit), ze to dela zamerne. Je uplne klidne mozny, ze na pivu by byl uplne v pohode typek. Barca1 byl legitimne hloupej a vsechno co psal, myslel smrtelne vazne.

Reagovat
teenz

Člověk se kterým si u piva dokážeš v pohodě pokecat přeci nebude mít potřebu na internetu psát takový hovna.

Reagovat
Anacron

A hlavně pořád bez známky polevení Každý si někdy rýpne do rivala, udělá si z někoho srandu a tak, ale co předvádí feťulda s tím nemá nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že vy madridioti jste horší.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Dělám to záměrně, když to má takový účinek. V normálním životě bys ani nepoznal, že fandím Barce, pokud bys mě hodně dlouho neznal. Kromě toho snad kromě přítelkyně ani nikdo neví, že mám tady nějaký účet.

Reagovat
valloire

no ono to právě nemá žádnej účinek, nikdo nasranej není, akorát se bavíme

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavím vašimi reakcemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak kdyby to nemělo účinek, tak byste vy madridioti nereagovali na každý můj příspěvek, dědo.

Reagovat
teenz

Velky spatny.

Reagovat
Pyroman

"We need to talk about" funguje v nadpisech aj článků, ale v češtině to imo zní strašně. Obsah nebudu hodnotit, to je na delší debatu, každopádně oceňuju práci, která za tím článkem je, byť mi v hodně věcech nesedí.

Reagovat
Pyroman

Plus teda ten popisek fotky článek docela zbytečně shazuje hned na začátku, i když chápu (respektive doufám), že to je spíš vtip.

Reagovat
fantomas

Je to vzip.

Reagovat
fantomas

vtip

Reagovat
Messier

Fotbal je krásnej sport, ale komentáře pod tímhle článkem bohužel dokazují, že většina fanoušků jsou mentální zaostalci.

Reagovat
DelPiero137

Uvedomuje si autor ze prave na zaklade TAKYCHTO clankov je poskodana na psychiatrii?

Skodoradostny nie som, ale bol by som zvedavy keby autor celil takymto konspiraciam, nahlas vyslovenym dojmo a hlavne bez dokazov.

Zurnalisti by tomuto svetu najviac pomohli ak by vynasali verdikty az na zaklade dokazov.

Reagovat
r.mrazik

Za myšlenkové pochody

Reagovat
Posledni Kovboj

taktak, na psychinu ji vlastne poslal fantomas timhle clankem

Reagovat
ttopi

Reagovat
DelPiero137

pointa pochopena

Reagovat
ttopi

A uvědomuješ ty si, že tímhle myšlením "nemluvení o věcech" se pomáhá spíše těm zločincům (teď nemyslím Ronalda, ale obecně)?

Reagovat
DelPiero137

Dopredu vracim ze nie som Ronaldovym zastancom.

Clanok as snazi vyvolat dojem ze Ronaldo je zlocinec a zly clovek. Nikto nebol v tej izbe, nevie co sa presne stalo len oni dvaja. Pravda moze byt uplne ina a tym konspiracne clanky poskodzuju obe strany. Takmer kazda vec z ktorej je Ronaldo obvineny v tomto clanku v skutocnosti moze byt uplne inak.

Dokazes predstavit co by to s tebou spravilo ak by o tebe takto pisala drviva vacsina novin na svete? Ci uz by si bol na jednej strane "zlatokopka ktora si to vymyslela, tak jej treba nemala ist na izby, preco chce znova od neho peniaze ked uz raz jej zaplatil" alebo na druhej "neprevzal si postu, jeho pravnik nechce potvrdit ze ho zastupuje, na twiteri povedal ze kratenie dani ja fake a potom vysvitlo ze dlzi na daniach" bez jasnych dokazov, priznani???

Ked uz takyto clanok, mal by autor ponuknut vysvetlenie napr Ronaldovych krokov. Mozno mu povedala stop a Ronaldo ju potom ukecal aby pokraovali. Mozno jej slubil za to peniaze ak bude pokracovat, lasku alebo nieco co by Ronaldovu image poskodilo (tam ti ho dozadku a potom ty mne, napriklad). Ked sa Ronaldovi pravnici dozvedeli co sa udialo docvaklo im ze to moze byt riadny pruser ak sa do toho oboju media. Mozno by Ronaldova vypovedou este viac poskodili jeho image. Mozno ju skutocne znasilnil.

To iste o tych daniach. V krajine kde malo takyto prehresok niekolko sportovcov to nutne nemusel byt nemusi umysel. Zjavne je tam problem s dadenim osobnych prav. Mam tym pravnikov a uctovnikov ktori sa mi staraju o dane. Som presvedceny ze moje prijmi spravne zdania, pretoze som ich nenabadal aby nezaplatili tie dane. Takze s kludnym svedomim poviem do medii ze je to loz. Mozno to spravil vedome a dufal ze sa nato nepride.

Strat dokazov je zvlastna, nato by som sa zameral.

Reagovat
stuff

Reagovat
Godwinson

Článek je to zajímavý, i když jsem neměl sílu ho dočíst. Ani si teda nemyslím, že by sem patřil. Spíš je to článek někam na fantomasův blog, který by měl jistě úspěch btw

Reagovat
migwel

WOW Fantomasi dobrej matroš jak to mícháš?

Buď se ti stalo, nebo jsi zažil něco hrozného a potřeboval ses z toho vypsat.

Nebo jsi jen potřeboval pod článkem hodně diskutujících.

Já raději tipuji to druhé....

Reagovat
cink

Faded

Reagovat
smazaný uživatel

Levičácká #metoo masírka i na EF

Reagovat
zoff

Asi tak..a ještě do toho zapleteme globální oteplování a Gretu nebo jak se jmenuje!!! Proboha je to o fotbale a ne soudnička nebo bulvár!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Řachtanda byl obrat "možná kdyby sportovní redakce zaměstnávaly více žen" Ještě tam chyběl pay gap a toxická maskulinita.

Reagovat
frankiefcb

Co je na metoo levičáckého?

Reagovat
ttopi

Nic.

Ale hlavně předpokládám, že tento troll má zde na EF ještě jiný profil, ale musel si založit nový, aby toto mohl napsat

Reagovat
Busby babes

hrdina.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládáš špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Jedno je jisté, ten kdo je na vině musí být minimálně psychopat. V případě Mayorga není možné, aby, pokud je to hodně velký konstrukt, postupovala i nadále. V případě Ronalda, aby se ho to ani nedotklo a hrál + vystupoval na veřejnosti, jako že se nic neděje.

Za mě je tohle nepochopitelné...

Reagovat
raduinho

No boooze, kdo to v mládí nenarval nějaké pindě do ánusu i když se vzpírala? Nakonec se jim to líbí těm kočkám. Tady je snaha o zbytečnou senzaci.

Reagovat
ttopi

Jasně, vždyť o nic nejde. Štětka jedna, provokovala. Je to jen ženská.

Takovej islám style

Reagovat
raduinho

ale je to tak. Kdyby nechtěla protáhnout tak neprovokuje. Akorát to měla trochu tvrději no.

Reagovat
Chazy

omg ty si kretén

Reagovat
Kily

to je na něj ještě poměrně rozumný příspěvek

Reagovat
Chazy

Ale tak tady nejde o to, jak moc je hloupý, spíš je to jakoby morální dno, no

Reagovat
raduinho

Jakoby nasrat, no

Reagovat
Chazy

Fakt ti jako nedochází, co je blbě na tom, že si myslíš, že můžeš rozhodovat za ní o tom, co chce dělat se svým tělem a děláš to v nějaký víře, že to chce, jen to neví?

Takhle regulérně svoje činy obhajují lidi, co znásilňují vlastní děti atp.

Reagovat
raduinho

Ehm. Řekl bych že člověk s nickem raduinho si sem přišel s trošku ostřejší bagatelizací pro trochu pozornosti. Pokud to teda chceme tahat do roviny, že jsem něco jako Fritzl, tak proti tomu se ostře ohrazuji.

Reagovat
Chazy

Já jen říkám, že ten mindset je takový. Jestli si to nějaký borce strkal do zadku i přes její výslovnej nesouhlas a nebyl ten příspěvek vyloženě jen trolling, prostě si ji tím zneužil. A nepopírám, že je možný, že jste byli ve vztahu a ona tě měla ráda, nebo tě prostě v tu chvíli chtěla a nakonec se ji to i líbilo a třeba měla anál ráda od tý chvíle. Ale to nic nemění na tom, co se stalo a že jiný to mohlo ublížit. A i tý, co to neublížilo, to mohlo nějak ovlivnit mentální vývoj, protože si ji prostě ukázal její místo a podřadnost tvýmu přání. Jestli to trolling byl, tak sis na to vybral nešťastný téma teda

A zajímavý, že tě napadl Fritzl. Tje zrovna takovej raritní úkaz, ale zneužívání dětí je fakt globální problém, a to v nějaký míře i v naší společnosti. A nejde o to, že by někdo držel vlastní/unesený dítě ve sklepě. I já znám babu, co ji od 11 do 13 let zneužíval nevlastní táta, máma to nikdy nezjistila, vlastně nikdo to nezjistil a ten chlápek asi žije normální život někde mimo tu rodinu.

Reagovat
ZJEV

To uz je zase trosku jiny pripad ne? Srovnavat sexualni "experiment" mezi partnery se zneuzivanim deti

Reagovat
Chazy

1. Mluvím o mindsetu, a to v reakci na "Kdyby nechtěla protáhnout tak neprovokuje." To je postě přesně ta logika "nebránila se, chodila doma jen v prádle, spala bez kalhotek, flirtovala se mnou, byla odvážně oblečená". Nesrovnávám činy jako takový, ale myšlenkový pochody při argumentaci, proč ohneš někoho, kdo to nechce.

2. Nemluvíme o sexuálním experimentu, ale o "kdo to v mládí nenarval nějaké pindě do ánusu i když se vzpírala". Kdyby tady šlo tučnit písmo, vytučním ti ty poslední 4 slova. Nejde mi o to, že prcal holku do zadku.

Reagovat
ZJEV

1. To je snad uplna jina logika, protoze muz a zena si jsou rovni, aspon teda mentalne. Dospela zena to nemusi chtit, ale pro partnera se treba obetuje, zkusi to a muze se ji to zacit libit nebo ne. Hlavne teda ale zena uz vi, co je a neni spatne, muze si to vyhodnotit. Dite jeste nemusi vedet, co je spravne a co ne a srovnavat to je proste podle me uplne mimo.

2. Ajo vim, ze je spatne to nekomu narvat do zadku, kdyz to zena nechce, ale je natlak a natlak. A je rozdil tlacit na dospeleho cloveka a male dite

Reagovat
Chazy

1. Fakt mluvím v tomhle bodě jen o tom, jak si lidi ty činy omlouvají a nesrovnvám ty činy jako takový. "Kdyby to nechtěla, tak neprovokuje" je prostě úplně typická omluva pro hromadu sexuálního násilí. Nic víc tady neřeším.

2. Bych se opakoval - ti podle mě furt nedochází, že to s tím dítětem vůbec nebylo myšlený v kontextu toho jeho činu, ale v kontextu toho, čím ho omlouval. V tomhle bodu 2 jsem se ohrazoval proti vyhodnocení za sexuální experiment něco, kde jedna strana odmítá a druhá to i tak nutí.

Reagovat
ZJEV

1. Ok, mozna si to tak nekdo omlouva, ale je to uplna blbost. Zena provokovat treba i muze, dite asi tezko.

2. Experiment jsem napsal do uvozovek, to ze je to spatne jsem napsal i v komentari k clanku. Celkove jsem proti bagatelizovani sexualniho nasili proti zenam.

Reagovat
Chazy

1. Jasný, tam se spíš vytáhne něco typu "nebránilo se, líbilo se mu to, samo se na mě těšilo, měli jsme blízký vztah" ... když prostě nejsi psychopat, tak to svědomí máš. A všechny tyhlety sračky jsou způsob, jak si od něj ulehčit, no.

2. Hele, já tě nijak nesoudím a doufám, že to nevypadá, že útočím. Jen vysvětluju, jak sem myslel co, no

Reagovat
blade115

Reagovat
RealC.F.

Po čase si o to i sami řeknou

Reagovat
smazaný uživatel

To muselo dat práci a přitom taková blbost

Reagovat
ZJEV

A jo zajímavý článek, člověk si aspoň sesumíruje celou tu kauzu. Možná by bylo lepší úplně rozdělit jasné fakta, a až poté napsat názor autora. Takhle jak je to psáno, tak to působí dost tendenčně a ty holá fakta se v těch konspiračních teorií ztrácí.

Autorovi bych teda vytkl, že si základní lidská práva vykládá dost po svém, tedy spíše k obrazu svému. Chápu, že sis udělal svůj obrázek a si o vinně CR přesvědčen, ale používat jeho svaté právo na obhajobu, kdy si najme několik právníků, prodlužuje proces nepřebíráním pošty atd. proti němu, a stavět to do roviny: Aha bere si právníky, ten určitě nemá čisté svědomí. To je teda síla a dost omezený pohled. S presumpci neviny si taky úplně mimo, mám tím na mysli ten odstavec guilty vs. not guilty.To už je tady rozebráno v komentech.

Stejně tak prokurátora, který nešel do žaloby proti Ronaldovi, hned viníš z toho, že se ho bojí, resp. jeho právníků a máš hned jasno, proč to tak je. Vůbec nebereš v potaz, že třeba ty důkazy stáli na vodě a ničemu protiprávnímu nenasvědčovaly, což je dle mého pravděpodobnější, než tvá divoká teorie o strachu z mocného Cristiana.

Ještě mě zarazilo posuzování charakteru kvůli daňovým podvodům. Jelikož těch případů ve Španělsku bylo hodně, je dost pravděpodobné, že tam byla nějaká právní skulina, resp. nějaký nejasný ustanovení, které se dalo vykládat různě. CR a dalším sportovcům určitě nějací experti na španělské daňové právo poradili: hele udělej to takhle a ušetříš na daních... Jenže to pak prasklo.Chci tím říct, že tohle o charakteru člověka určitě nevypovídá, resp. možná i jo, ale určitě to nemá takovou váhu, jako tomu přičítáš ty - Ten krátil daně to je ale kurva. Drtivá bohatých lidí (profesionálních sportovců) se snaží na daních ušetřit, viz třeba rezidence Monaco u spousty sportovců, taky o všech řekneš, že to vypovídá o jejich charakteru?

Jinak abych se ještě vyjádřil k té kauze, tak dle mého si spolu šli užít na pokoj, přičemž CR ji pak šoupl tam, kam ona nechtěla. Je to znásilnění? I když zde jsou nějaké polehčující okolnosti, tak se jedná o znásilnění. Špatné na tom ovšem je to, že poté co to nahlásila si nechala ucpat hubu prachama, podepsala dohodu a deset let to neřešila, takže to, že se to pořádně neprošetřilo a Ronaldo z toho vyvázl je vlastně hlavně její chyba, protože se spokojila s peněžní kompenzací. Po 10 letech to pak znova vytáhnout a chtít to znova prošetřit je už trapné a nemůže se divit, že ji má dost lidí za zlatokopku.

Reagovat
cink

Reagovat
kaspo

Reagovat
kaspo

teda

Reagovat
smazaný uživatel

Hele hraje tady nekdo Football Manager 2019??

Jak se prosim da aplikovat ten mode ze v dalsi sezone nebudes mit novi hrace vymysleni? Myslim tak aby tam byli realni dorostenci jako Xavi Simons, Salazar a pod. wonderkids.

Reagovat
smazaný uživatel

na diskuzi je videt kdo sjizdi americky weby...

ronaldo udelal chybu, mel mozek v kalhotech, ujel, zaplatil za to a jeste zaplati

a vy jednou skoncite takhle

https://www.youtube.com/watch?v=jae38H1_j-E

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Znásilňovaldo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele