MS 20 - TURNAJ ZAHÁJEN

28.11.2003, 01:14
Aktuality
V úvodním zápase Mistrovství světa hráčů do 20 let v Spojených Arabských Emirátech potvrdili Slováci roli černého koně turnaje a s přehledem si poradili s domácím týmem SAE 4:1 před fantastickou návštěvou 49 000 diváků.

SAE - SLOVENSKO 1:4
Reprezentanti Slovenska neměli se svými hostiteli žádné slitování a jasně je přehráli. O dva góly ze čtyř se postarali hráči Liberce Miloš Brezinský a Filip Hološko. Slováci nechtěli nechat nic náhodě a do soupeře se pustili bez respektu a tím co je jim vlastní - útočnou hrou. A už v 5. minutě se mohli radovat z vedení. Střela Filipa Šeby ještě skončila rohem. Na perfektní roh Tomáše Brušky si ale naskočil dlouhán Miloš Brezinský a nedal Ismailovy Rabeemu šanci. Domácí se oklepali rychle. Špatnou malou domů Brezinského gólmanu Peteru Kostolánimu vystihl Ali Sultan a jen výborný obranný zákrok Marka Kostolániho (dvojčete Petera) zachránil Slovákům vedení. Slovenští fotbalisté jasně ovládali hru, měnili tempo hry a SAE se zmohli jen na občasné protiútoky. Bylo jen otázkou času kdy padne druhý gól. Milan Ivana nacentroval z pravé strany a Juraj Halenár se zorientoval ze všech nejlépe a prostřelil Rabeeho. Největší šanci domácích měl Ismail Matar, ale jeho střela šla mimo tyče. I po změně stran byli Slováci lepší a po dalším centru Ivany zprava ve 48. minutě se krásnou střelou levou nohou blýskl Marek Čech. Další šanci měl po levé straně naběhnuvší si Milan Ivana. V 72. minutě vykřesali domácí naději. Kapitán Matar skvěle našel Aliho Al Wehaibiho, a ten snížil chytrou střelou podél Kostolániho. Arabové ožili a v další šanci se málem ocitl Ali Sultan, ale na míč skluzem nedosáhl. Slováci si ale výhru uhlídali. V 81. minutě Halenár přihrál střídajícímu Filipu Hološkovi a ten krásným volejem rozvlnil sít za Rabeem počtvrté. Slováci přesně splnili pokyny trenéra aby podnikali rychlé útoky, Arabové nestačili především ve hře ve vzduchu.

Góly - BREZINSKÝ Miloš (SLK) 5' , HALENÁR Juraj (SLK) 23' , ČECH Marek (SLK) 48' , ALI AL WEHAIBI (SAE) 72' , HOLOŠKO Filip (SLK) 81'

Sestava SAE - ISMAIL RABEE, ABDULLA AHMAD, TARIQ HASSAN, ALI AL WEHAIBI, SAAD MUBARAK (66. ALI AL ZAABI), REDHA ABDULHADI (50. DARWUSH AHMAD), ISMAIL MATAR, SALEH HAMAD (60. AHMED ABDULLA), SALEM ZAYED, ABDULLA MALALLAH, ALI SULTAN.

Sestava SLK - KOSTOLÁNI Peter, KOSTOLÁNI Marek, ČECH Marek, KONEČNÝ Roman, KURTY Marian (76. PECOVSKY Viktor), IVANA Milan, BRUŠKO Tomáš, ŠEBO Filip (69. HOLOSKO Filip), HALENÁR Juraj, BREZINSKÝ Miloš, ZOFČÁK Igor (83. KOPUNEK Kamil).

V pátek 28.11. v 17:45 se odehraje souboj dvou velkých favoritů šampionátu Argentinců a Španělů. V ten samý den ve 20:30 nastoupí Česká republika proti Austrálii.

Na obrázku radující se Slováci po prvním gólu v síti SAE

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1893)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele