Rok 2018 byl pro mě tím nejtěžším v kariéře, řekl Cristiano Ronaldo

21.08.2019, 17:05
Aktuality
Cristiano Ronaldo prozradil, že rok 2018 byl pro něj zatím tím nejtěžším v jeho dosavadní kariéře. "Ne po profesionální stránce, ale v osobním životě," vysvětlil Ronaldo v rozhovoru pro portugalskou televizi TVI.

Ronaldo v roce 2018 přestoupil z Realu Madrid do Juventusu. Zároveň byl ale také nařčen ze znásilnění. "Byl to pro mě hodně těžký rok. Když lidé začnou pochybovat o vaší cti a bezúhonnosti, tak to bolí. Hlavně proto, že mám rodinu, partnerku, čtyři děti, z nichž nejstaršímu je devět a už je natolik inteligentní, aby tyto věci pochopil," řekl Ronaldo.

"Domů se to samozřejmě dostalo, protože se to objevilo v novinách a ve zprávách. Bylo to pro celou mou rodinu obtížné. Zároveň ale moji přátelé a všichni blízcí věděli, že jsem nevinný. Jsem moc pyšný na to, jak zareagovali," pokračoval Ronaldo. "Není to věc, o které by mi bylo příjemné mluvit, ale díkybohu se ukázala má nevina," dodal hvězdný Portugalec, který se pozastavil také nad současnými přestupovými částkami ve světě fotbalu.

Když přestupoval Ronaldo z Manchesteru United do Realu Madrid, udělalo z něj 94 milionů eur odstupného nejdražšího hráče světa.

" Je těžké říct, jakou cenu mám dnes. Každý pořádný hráč stojí 100 milionů," pousmál se Ronaldo. "Třeba Joao Felix, to je speciální případ, ale další hráči, obránci nebo brankáři také přestupují za 70-80 milionů. Já s tím nesouhlasím, ale takový je zkrátka dnes trh a taková je doba," zamyslel se Ronaldo.

A kolik by stál tehdejší Ronaldo dnes? "Možná tak třikrát nebo čtyřikrát tolik než tenkrát," soudí portugalská superstar, kterou ani v 34 letech neopouští motivace.

"Pořád jsem motivovaný jako v první den. Chci vyhrát s Juventusem všechno, co jde. Samozřejmě hlavně Ligu mistrů. Spektakulární bude určitě také mistrovství světa v roce 2022," naznačil Ronaldo, že ani náhodou ještě nepomýšlí na fotbalový důchod.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele