Možná hráči nejsou takoví profesionálové jako já, přemítal Mourinho po Slavii

10.11.2023, 10:45
Aktuality
José Mourinho (© AFP)

Trenér José Mourinho si nedovedl vysvětlit výkon fotbalistů AS Řím při porážce 0:2 ve skupině Evropské ligy na stadionu pražské Slavie a označil jej za příšerný. Šedesátiletý portugalský kouč si posteskl, že jeho svěřenci přistoupili k venkovnímu pohárovému utkání laxně už poněkolikáté a přemítal, zda jsou stejní profesionálové jako on. Na tiskové konferenci zároveň vzal prohru na sebe.

"Nedokážu si ten výkon vysvětlit, prostě nevím. Slavia si vítězství extrémně zasloužila, zatímco my jsme si jednoznačně zasloužili prohrát. Nefungovalo prakticky nic. Prohráli jsme příšerným způsobem, jsem super zklamaný. Je to pouze chyba trenéra a já to tak beru. Je to moje vina," uvedl Mourinho.

Přemítal, zda jeho svěřenci zápas v Edenu po úvodní domácí výhře 2:0 trochu nepodcenili, neboť je v neděli čeká prestižní římské derby s Laziem v italské lize. "Moje profesionalita mi nedovolí, abych se nesoustředil na každý zápas. Možná, že hráči nejsou takoví profesionálové jako já. To je otázka. Ale i tak je zodpověděný trenér, tím to hasne," řekl Mourinho.

"Nejhorší na tom je, že se nám to nestalo venku v pohárech poprvé. V mé první sezoně jsme podobný výkon podali na stadionu Bodö/Glimt (prohra 1:6), ve druhé sezoně na půdě Ludogorce Razgrad (1:2) a teď na Slavii," zlobil se Mourinho, který převzal Římany předloni v létě a hned v první sezoně s nimi ovládl premiérový ročník Evropské konferenční ligy.

Vzhledem k poslední části čtyřzápasového disciplinárního trestu za nevhodné chování po květnovém prohraném finále minulého ročníku Evropské ligy sledoval slavný Portugalec i odvetu se Slavií z tribuny a na lavičce chyběl.

"Hlavním problémem bylo, že se nám nepodařilo vyhrát prakticky žádný souboj jeden na jednoho. Hráči nedodrželi prakticky žádné taktické pokyny. Jen velmi málo hráčů mělo správný přístup. V podstatě jediný, kdo se mi líbil, byl (Edoardo) Bove. Jednadvacetiletý kluk, co není ani dva roky pořádně v áčku. Jako jediný splnil vše po taktické, technické i mentální stránce. Všichni ostatní včetně mě si porážku zasloužíme," řekl Mourinho.

"Hned po zápase jsem si udělal rychlou analýzu hry s hráči v kabině. Nedělám to rád, nechávám to vzhledem k emocím ze zápasu až na další den, ale teď jsem to tak cítil. Možná proto, že jsem s nimi neseděl na lavičce a měl jsem od toho odstup," doplnil Mourinho, který ve své trenérské kariéře vedle Konferenční ligy už vyhrál i Ligu mistrů a Evropskou ligu.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Lemond Laws

Jožka vypadá, že snad na starý kolena by chtěl angažmá v Praze ne?

Reagovat
kilobyte

Pro Bohemku ideál.

Reagovat
monkej

Typická Žozeho tretia sezóna, rozmrdá si kabínu a pomaly balí kufre.

Reagovat
FC Porto FC

Teď mrdne Lazio

Reagovat
Francesco Totti AS

Ten tým je plný průměrných sráčů. Nic víc, nic míň

Reagovat
Salfovic

V jiné verzi tohoto rozhovoru jsem se od něj dočetl: ,,nikdo se nemůže cítit víc Římanem než já´´ Tak nevím, jestli si to vymyslela nějaká mrdka mediální nebo to ten klaun vážně řekl.

Reagovat
Zephyr

Je to všechno ze stejné pozápasové tiskovky. Nějak záhadně tam padaly jen otázky v italštině, ale možná měli jen vyhrazenou část pro italské novináře... Nicméně tlumočnice tam to "cítit se Římanem" taky říkala, takže asi zase nějaká jeho hláška. Pokud někdo umí italsky, tak to může z té tiskovky ověřit. "Mediální mrdky" ten překlad pak jen různým způsobem převyprávěly do svých periodik; proto i ty rozdíly ve výsledném textu.

Reagovat
Sosi

Mí pražané mi rozumějí

Reagovat
Pablos

řekl, že se cítí být Rómem

Reagovat
delfin

Třeba byl Mour v nějakým předchozím životě Caesarův centurion.

Reagovat
Neutron

Skor nejaky blbecek v senate…

Reagovat
Pablos

Pyjus Čůrus

Reagovat
8lampard8

Biggus Dickus

Reagovat
Pepe1911

Tomuhle se říká točit se v kruhu

Reagovat
Rezignuj

Je to dement

Reagovat
h8_sfatto

prostě Mourek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele