Je to pro nás svátek. Chceme si to rozdat na férovku, pronesl Tomič

09.11.2023, 10:55
Aktuality

Slávistický univerzál Michal Tomič považuje čtvrteční utkání skupiny Evropské ligy s AS Řím za velký svátek. Čtyřiadvacetiletý pravý bek či záložník věří, že se Pražané poměří s favoritem jako rovný s rovným. Slovenský reprezentant zároveň na tiskové konferenci doufal, že červenobílí odčiní nedělní nepovedený výkon a ligovou porážku 1:2 s Plzní.

"AS Řím má na každé pozici kvalitu. Známe jejich silné, ale i slabé stránky. Budeme se ale pořád snažit soustředit hlavně na svou hru. Chceme je našimi silnými stránkami zatlačit, abychom je dokázali dostat do úzkých," uvedl Tomič.

Jeho tým před dvěma týdny v Římě v úvodním vzájemném duelu prohrál 0:2, i tak má ale blízko k postupu. Na druhém místě tabulky si po polovině skupiny drží pětibodový náskok před Servette Ženeva a Tiraspolem. Případnou čtvrteční výhrou slávisté získají jistotu minimálně třetí příčky a účasti v jarní fázi pohárů.

"Postupové naděje tam určitě jsou, křesají se. Ale myslím, že je zatím ještě dost brzo se bavit o postupu a podobných věcech. Soustředíme se na nejbližší zápas a to je Řím. Je to pro nás svátek, že takoví skvělí hráči přijedou do Edenu," prohlásil Tomič.

"Chceme si to s nimi rozdat na férovku, vyrovnat se jim a možná je i trochu převýšit. Určitě se nechceme bát útočit. Chceme hrát pěkný útočný fotbal, dát góly a pokusit se zvítězit," doplnil slovenský hráč.

Doufá, že si slávisté povedou mnohem lépe než v neděli s Plzní. "Sami jsme cítili, že náš výkon šel zejména ve druhé půli dolů, hlavně emocemi. Takové zápasy se nám už nemohou opakovat a stávat. Hrajeme jich spoustu a každý jeden je pro nás důležitý, ať už doma nebo venku. Ať už je to Řím, Plzeň nebo domácí pohár. Bojujeme na třech frontách a na všech chceme být úspěšní," řekl Tomič.

Římané v neděli nastoupí v italské lize proti Laziu. "Do karet nám může hrát i fakt, že je o víkendu čeká derby. Možná budou trochu točit se sestavou, mají nahraných dost bodů. Ale i tak proti nám nastoupí velká kvalita, mají ji na každém postu," uvedl Tomič.

"Myslím, že pro nás i pro fanoušky to bude super zápas. Pro soupeře to je další zápas z mnoha, ale my se na to velmi těšíme. Pro nás je každý domácí zápas důležitý, chceme bavit lidi fotbalem a naší hrou, což se nám proti Plzni zrovna moc nepodařilo. Tak bychom to chtěli odčinit," dodal Tomič.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Libi se mi jak vzal Douderovi misto od ty doby, co rekl, ze Liberec bude jen branit, tak hraje jak 2.ligovej hrac

Reagovat
kilobyte

Dal se na dráhu experta. Fotbal už má jenom jako hobby.

Reagovat
Greny

Aspoň bude Doudera odpočatý na zápas s Polskem

Reagovat
Firkraag

Reagovat
kecipep

tvl

Reagovat
Kucka

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Lemond Laws

Vždyť podle Franca spíš pošetřit na Moldavsko ne?

Reagovat
Greny

Coufala posetri na případný rozhodující zápas s Moldavskem když mu hrozí stopka za zlutou

Reagovat
kilobyte

Jako kdyby o té hrozbě věděl.

Reagovat
Greny

Ví protože proti Faerským Ostrovům, Coufala šetřil na zápas s Polskem... Ale to nevěděl že to Poláci dojebou a důležitý bude zápas s Moldavskem

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
81Tomas

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Axelrose

Hlavně je Douděra zcela mimo formu.

Reagovat
Strakosha

Proto dnes základ proti AS a Tomič leští

Reagovat
smazaný uživatel

Svátek fotbalu - asi ne z hlediska fotbalu samotného.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele