Moukoko a Ngankam čelili rasismu

23.06.2023, 11:24
Aktuality
Youssoufa Moukoko (© AFP)

Oba němečtí reprezentanti po neproměněných penaltách na úvod mistrovství Evropy hráčů do 21 let čelili rasistickým urážkám. Youssoufa Moukoko a Jessic Ngankam, kteří jsou tmavé pleti, se na instagramu stali terčem nenávistných komentářů po remíze 1:1 s Izraelem. Oba týmy budou ve skupině v Gruzii soupeři české jednadvacítky.

Osmnáctiletý Moukoko z Borussie Dortmund zahodil penaltu ve třetí minutě, o čtyři roky starší útočník Ngankam, hrající za druholigový Fürth, mohl skórovat v 80. minutě. Po zápase se na ně snesly rasistické urážky a emotikony opic.

"Když vyhrajeme, jsme všichni Němci. Když prohrajeme, přijdou tyhle opičí komentáře. Takové věci do fotbalu nepatří. A hodně bolí," řekl Moukoko německým médiím. Pohoršeni byli i další členové reprezentace, obhajující na Euru titul.

"Je absurdní, když se lidé anonymně vyjadřují na internetu a kluky rasisticky urážejí," řekl kouč Antonio Di Salvo. S jeho svěřenci se Češi utkají v neděli. Ti turnaj ve čtvrtek zahájili porážkou 0:2 s Anglií.

Autor: Patrik Sandev / ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele