Vinícius nedostane za vyloučení trest, Valencie má uzavřenou část stadionu

24.05.2023, 13:54
Aktuality
Mestalla (© AFP)

Křídelník Realu Madrid Vinícius Júnior nedostane po vyloučení v nedělním utkání španělské fotbalové ligy ve Valencii, kde se stal terčem rasistických urážek, žádný zákaz startů. Rozhodla o tom disciplinární komise. Valencii uzavřela na pět zápasů část stadionu, odkud urážky přicházely, a uložila klubu pokutu 45.000 eur (milion korun).

Nedělní zápas byl kvůli pokřikům domácích příznivců ve druhém poločase na několik minut přerušen a v závěru vypjatého utkání se strhla mezi oběma týmy hromadná potyčka.

Po strkanici byl Vinícius Júnior vyloučen, trestu za červenou kartu se však vyhne. Podle vyjádření disciplinární komise nemohl rozhodčí situaci vyhodnotit správně, protože neznal všechny souvislosti.

Valencie se proti trestu ostře ohradila a oznámila, že se odvolá. "Důkazy předložené disciplinární komisí se zcela rozcházejí se závěry vyšetřování policie a vedení ligy," uvedl klub v prohlášení.

Valencie také zdůraznila, že se v disciplinárním řízení nemohla nijak bránit a byl jí rovnou oznámen trest. Klub přitom podle vlastních slov od začátku spolupracoval s policií a pomohl jí s identifikací, která vedla k zadržení tří osob.

Všechny navíc od klubu dostaly doživotní zákaz vstupu na stadion, což je podle Valencie nejvyšší trest, jaký mohl udělit.

Vinícius Júnior se stal terčem rasistických urážek už po několikáté v sezoně a na twitteru následně označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou. V úterý španělská policie oznámila, že zatkla tři lidi, kteří na brazilského fotbalistu v neděli pokřikovali, a také čtyři muže, kteří jsou podezřelí, že v lednu pověsili z dálničního mostu v Madridu jeho figurínu.

Autor: ČTK

Komentáře (86)

Přidat komentář
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Z nenáviděného je lusknutím prstů mazánek. Jak typické

Reagovat
JFT97

Reagovat
netopier

Podla mňa by mal zväz trestať klub len vtedy, keď zistí, že klub vo veci nijak nekoná. Valencia urobila všetko ako sa má a aj tak dostane trest. Budúcu sezónu budú Viniciusovi nadávať spoza brány Levante

Reagovat
smazaný uživatel

Namiesto toho, aby La Liga sama riešila problémových fanúšikov respektíve labilného Vincka, ktorý si po tie pokriky chodí doslova sám, tak to vyrieši pokutou a uzatvorením časti štadióna. Čakám, že sa raz kvôli nemu zrušia aj Black Fridays.

Reagovat
bobis21

"ktorý si po tie pokriky chodí doslova sám" - dokud bude někdo tak dementní, aby tohle tvrdil, můžou být rádi že to není kontumace.

Reagovat
smazaný uživatel

Dementný je akurát ten, kto by kvôli Vinckovým provokáciám a hŕstke dementných fanúšikom, kontumoval zápasy. "Bez vetra sa ani lístok na strome nepohne." Taktika na dnešný zápas je nasledovná. Vincko svojimi provokáciami bude v hľadisku hľadať "fanúšikov," ktorí na neho rasisticky pokrikujú a tri body máme doma

Reagovat
bobis21

A řešení je ty rasistické mrdky ze stadionu vyhnat.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rizek

slušná fraška.

Jeho klasická pohádka o rasismu. Pravda je taková, že se chová jak debil, tak je hold nenaviděný.

Ovšem tohle je bombónek: Důkazy předložené disciplinární komisí se zcela rozcházejí se závěry vyšetřování policie a vedení ligy.

Reagovat
Mishko

ty budeš z tých, ktorí znásilnenú peknú ženu obviňujú, že si za to môže sama, lebo chodí v minisukni a tričku s výstrihom, čo?

Reagovat
Rizek

Vůbec ne, ale tohle přirovnání kulhá na obě nohy.

Vincek se prostě chová jak kokos, tak mu lidi nadávají. Kdo nadává rasistický, ať je potrestán, ale překvapuje mě, že s rasismem má problém jen on sám. Kolik v lize hraje hráčů s jinou než bílou barvou pleti. Myslím, že to bude v desítkách procent. A problém má jen víncek. Navíc je tady evidentně rozpor ve vyšetřování. To je ze všeho největší průser. Evidentně se to někde pokouší nafukovat.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Tony Stark

Problém ma len Vini, lebo nik v lige tak často faulovaný a nie je tak dobrý ako Vini

Súperi ho nevedia zastaviť čistou hrou.

Reagovat
janinho

nie len v LL, tusim je najviac faulovany spomedzi vsetkych top 5 lig.

Reagovat
Seydou Doumbia

faul je ta nejlepší čistá hra

Reagovat
Front hell

Reagovat
JeséRodriguez

nejen, že neumíš chápat text, neumíš používat interpunkce, a ještě jsi duševní mrzák ...ty neumíš ani počítat

Reagovat
smazaný uživatel

Faul je součást hry, na rozdíl od absolutní absence respektu k rozhodčím, to bys mohl vědět. Ale co čekat od někoho, kdo si dává nick podle superhrdiny.

Reagovat
Tony Stark

Barcelona "ukazuje" tú najväčšiu česť rozhodcom

Ale čo čakať od katalanského retarda. Len ďakší retardovaný príspevok.

Reagovat
janinho

takze tvoj hlavny argument na to ze ho podla teba rasisticky neurazali je ze "ved v lige hra X% cernochov", hej? fakt by ma zaujimalo ci si prijebany od narodenia alebo po uraze. v tomto pripade to nebolo par jedincov, ale urazala ho velka cast fanusikov.

ty by si ma asi siel presviedcat ze aj tuto vidlaci na S.Calderona bolo len par jedincov ktori urazali Marcela, co?

https://www.youtube.com/watch?v=eSR7FaflUj0

je dobre ze Valencia to ide riesit, ale taketo veci sa nedaju prejst len nejakym napomenutim. podla mna mal Carlo stiahnut muzstvo z ihriska, ked sa k preruseniu zapasu nevedel odhodlat sudi.

Reagovat
-R2D2-

Jo, nenajdeš ani jednoho takovýho. Tyhle teoretický zjednodušeniny problému.

Reagovat
Remt

Co to je za debilni názor? To jsi z toho vycetl ? Zajímalo by mě jestli takovéhle názory ti lidé opravdu mají a nebo je mají jen proto že je to teď moderní. Najít si ve dvou větách to co se mi hodí abych si mohl jak se patří poplakat. Fakt buzerantská ubrecena doba, vzpamatujte se Světě div se, to že ho rasisticky uráželi (což se má samozřejmě trestat) se nevylučuje s tím, že se Vincek chová jako kokot a pro nelibost fandů dělá co jen může. Ale tohle je daleko za Tvým chápáním aby jsi tohle byl schopný pochopit, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samoyed
Reagovat
smazaný uživatel

Tak stačí se podívat, jak zametli pod koberec fyzické napadení od Valverdeho. Udělat to někdo naopak, exemplární tresty by už létaly vzduchem a celý svět by slyšel heslo "NO TO VIOLENCE".

Reagovat
CHONG

A ať hlavy pukají...

Reagovat
Tony Stark

To bude zasa plaču

Reagovat
El Cid z City

On redku dostal neoprávněně, že mu mažou trest?

Reagovat
Phillipinho

To prave nikdo nechape no. Rasismus je jedna vec a jeho skutek, kvuli kteremu dostal opravnenou cervenou, je vec druha…

Reagovat
Raul=Real

Rasizmus treba riešiť a tie tupé hlavy potrestať ...ale to, že našemu spratkovy stupla slava do hlavy, sa poprieť neda

Reagovat
Front hell

Reagovat
QooBo

Reagovat
mistr129

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
O.Giroud

kludne nech tych rasistov zavru do miestnosti s cernochmi nech tam ukazu svoje hrdinstvo, ale tak Vincko pekne, z curaka nakoniec zo seba spravil najvacsieho chudacika

Reagovat
Salfovic

Třeba s juniorem

Reagovat
Frony

To je výsměch

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, že se mluví o něčem jiném, než o výprasku v LM a třetím místě v lize, navíc tečou love z mohutného PR a Vinicius bude ještě chráněnější hráč než doposud, všechno je jak má být. Podvodníci v holt umí chodit, to se jim musí nechat

Reagovat
CHONG

Je fakt kouzelné, když culé používá slovo podvodníci

Reagovat
smazaný uživatel

šrapnel dopadl na úrodnou půdu

Reagovat
CHONG

Stejně by mě zajímalo, jak to máš v té své opičí almárce nastavené, jestli jsi fakt takový mindráček nebo jestli jsi jenom přerostlé děcko dožadující se pozornosti...

Reagovat
MarcoBanco

Na tohto dementa, z ktoreho nikdy nevypadol nezaujaty nazor netreba absolutne reagovat

Reagovat
Greaber

Díky, už mě to téma pomalu přestávalo bavit a přesně jsem čekal, jestli někdo přijde s nějakou konspirací a zase se to trochu rozjede

Zároveň se krásně potvrdilo, že čím větší blb, tím větší konspirace, Volného paradox pořád funguje, jak už tady bylo kdysi řečeno

Reagovat
smazaný uživatel

Konspirace o tom, že jsme v sezoně, kdy jsme kvůli jasně dokazatelným chybám přišli o titul, podpláceli rozhodčí, ti určitě proti srsti není, že?

Reagovat
Well

Já nechápu, jak si zrovna fans Barcelony můžou stěžovat na rozhodčí a podvody po tom co vám v té vaši éře piskali za srandy. Když si stěžuje někdo z jiných týmu mimo Real a Barcu, tak bych pro to měl i pochopení, ale takhle...

Reagovat
Zlatko28

Já nefandím Realu ani Barceloně a za podvodníky označuji oba kluby

Reagovat
Well

Však v tomto případě je to zcela relevantní názor, když si to myslí fanoušci jiných týmu, ale tohle vyčítání mezi Realem a Barcou je vtipný. Jednu sezonu se vic nadrzuje jednomu, druhy druhemu a ve finale na tom jsou škodné jen ty ostatní týmy.

Reagovat
Greaber

když jste měli Messiho a prachy, šel bych do toho, ale teď jste na dně a do takových se (v lepším případě) nekope

Reagovat
smazaný uživatel

Fanusik Barcelony pise o podvodnikoch ? Jo aha zlodej krici chytte zlodeja

Reagovat
Bakary3

Přesně, určitě to Real udělal cíleně pro odvedení pozornosti. Možná zaplatil pár frajerů v kotli Vale, ať na vinicia halekaji.

A těch love co tečou za PR, za to si asi pořídí mbappeho.

Ty jsi dobra guma.

Reagovat
JM

Kurva

Kdyby to takhle fungovalo, tak po té vaší krasojízdě v Evropě v posledních letech tady musíme číst články minimálně na téma, že třeba Xavi znásilnil Iniestu...

Reagovat
Salfovic

Neskutečná fraška Redku dostal naprosto oprávněně. Byť ji měl dostat i někdo z Valencie.

Reagovat
Eichel

Reagovat
LAM

Už když dostal červenou, tak bylo jasný, že se zase bude brečet kvůli rasismus. Teď tomu dementovi ještě ten trest naprosto nepochopitelně zruší

Reagovat
CHONG

Ty jsi taky dobrý dement

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
LAM

Nezapře

Reagovat
MarcoBanco

Ako zamňa, kludne si ten 1-2 zapasy mohol posedieť, možno by mu to aj pomohlo, ale nerozumiem prečo vtedy nevylučovali aj branara Valencie? Ten tam tiež pekne uletel

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
vagneris

Vinicius rasisticky uráží celý národ a ani za to nedostane trest. Rasismus tam skutečně je, ale obrácený.

Reagovat
Mass

Rozumím tomu správně, že černoch, na kterého někdo z diváků zařve mono, má od té chvíle povoleno prasit?

Reagovat
Tony Stark

Jediný, kto v tom momente "prasil", je Hugo

Reagovat
Tony Stark

Duro

Reagovat
Mass

Jasně a Vincek krej tam vyvolal celou tuhle potyčku tim, že strčil do Musaha a následně oplácel v tom byl nevinně, žejo

Reagovat
Rizek

Hezky.

Reagovat
Well

Celé to vyprovokoval golman a ta kravata měla být taky redka, takže ti to můžu také celé otočit, že odteď mají golmani povolené vybíhat jak magoři a žduchat do hráčů + hráči tahat protihráče v kravatě. Poškozených bylo ostatních 18 týmů, tím jak se to vyhodnotilo. Valencia i Real z toho takhle vyšly dobře, takže řešme A i B.

Reagovat
Rizek

Ne, řešme to, že si tady hráč prasí a obhájí se to tím, že na něj někdo něco řval z publika. To je nebetyčná hloupost. To řešme.

Reagovat
Well

Obhajuje se to tím, že pochybil VAR a měli jít ven oba, což je pravda. Jen je to řešeno nešťastně a vždy bude nějaká strana svým způsobem poškozena.

Reagovat
Rizek

Počkej. Tohle jsou dvě strany ne ty stejné mince. Jedna věc je, že hráč dostane oprávněnou červenou kartu, která se mu po nějaké kauze skandálně zruší. A druhá věc je, jestli někdo mohl dostat červenou kartu, kterou sudí mohl dát, ale třeba uznal, že ji dát nemá.

Já tam prostě vidím jasný rozdíl, kdy se něco něčím omlouvá a pravidla dostávají na prdel.

Jak už tady někdo psal - až příště nějaký černoch někomu na hřišti rozbije hubu a omluví to tím, že slyšel z hlediště to slovo na "n". Taky ho osvobodíme, protože je to chudák vypsychovaný?

Reagovat
Well

Asi to řeknu takhle mě v tomto případě nejaky rasismus nezajímá, to je oddělené. Co se týká toho rasismu, potrestat ty jednotlivce, ne klub pokud spolupracuje a dělá opatření.

Pak je tu druhá věc ta červená, která byla zasloužená, nicméně se nemělo a nemá přehlížet to, co tomu předcházelo.VAR špatně rozhodl a ukázal jen část té situace, ven měli jít oba. Červenou bych nerušil, nicméně by měl přijít nejaky postih rozhodčím u VARu, když někdo jiný udělá něco špatně v práci, tak většinou také následuje postih.

Reagovat
Rizek

Souhlas - rasismus stranou, rudou nerušit, potrestat sudího nebo VAR, pokud by se vyhodnotilo, že měl jít ven i někdo další.

Reagovat
Rizek

A to jsme jen u rasismu. Další věc by mohla být, kdyby Jankto někomu rozkopal držku s tím, že mu někdo nadával do bu-erantů. Taky ho omluvíme?

A těch příkladů by se v dnešní úskoprsé době dalo najít víc.

Prostě - hrajme fotbal s pravidly, která platí pro každého stejně. Nedělejme ústupky těm, kteří se ohání nějakými historickými křivdami. Jak tohle dopustíme (a já přemýšlím, jestli jsme to už nedopustili), tak nám to celý může pěkně bouchnout do ksichtu. Chceme to?

Reagovat
Rizek

Anebo další věc - už nevím v jakém zápase, ale Sparta dostala gól z ofsajdu. Krejčí se rozčiloval a dostal za kecy kartu. VAR gól zrušil, ale Krejčímu kartu už nikdo neodpáral. Je tohle v pořádku? Prostě jde o příčinu a následek. Příčina může být kdejaká, ale za následky nesou fotbalisti zodpovědnost. Prostě se musí choval i v tomhle velice stresujícím prostředí. Kdo to neumí, je trestán. A oprávněně.

Reagovat
Rizek

A ještě něco - neodpustím si to.

Vinicius se chová jako kokot - to je věc, na které se snad shodneme napříč fanouškovským spektrem. Jakou zprávu mu teď poslali ze svazu, když mu zrušili tu kartu? Podle mě si může (oprávněně) myslet, že může dělat všechno možné a projde mu to. Stačí zabrečet. A s tím jděte s prominutím do prdele.

A nejde jen o Vincka. Ostatní hráči nebílé pleti si můžou myslet to samé - jemu to prošlo, projde to i mě. A když ne, tak jste všichni banda rasistů. A zase - chceme to?

Reagovat
Well

Já ti to popsal výš, jen to chce trošku objektivní pohled, ty 2 situace se mají řešit odděleně. Za mě jde o pochybení VARu a ne jak to prezentujete, že má povolené prasit. Ven měli jít oba a nešťastně se to vyřešilo, že se anulovala červená. Mělo se to nechat jak to bylo a trestat rozhodčí u VARu, protože to je jednoznačné pochybení, ven měli jít oba. Takhle je to nefér pro ostatních 18 týmů, protože další zápas bude moci hrát jak Vinicius tak Duro.

Reagovat
Rizek

Jenže oni mu ji nezrušili protože měl jít ven někdo jinej na druhé straně. Oni mu ji zrušili, protože se cítil rozhozený tím, že ho někdo údajně rasisticky urážel. To je pro mě to nejskandálnější. Hrajeme si s ohněm.

Reagovat
Well

V tom případě souhlas, já žil v tom, že to bylo na zaklade toho, že neukazali celou tu situaci a pochybil VAR. Popravdě teď ten konec sezony ani tolik už nesleduji, když o nic nejde. Takhle je to hloupost, protože můžu něco udělat a pak to omlouvat, že mě rozhodilo třeba to, že se mi smál protihráč, že jsem liliput, něco do rodiny nebo mi smrdí nohy, protože každého se dotkne něco jiného.

Reagovat
Rizek

Reagovat
Laliga

Dostávam sa k tomu až dnes, ale kde si toto čítal? Čo som videl ja, tak sa riešilo to, že VAR nepremietol rozhodcovi celú situáciu, ale len moment kedy Vini udrel súpera. Preto bol postoj rozhodcu ovplyvnení tým že nemal kontext a vylúčil len Viniho. Preto predsa dostali aj rozhodcovia tresty. Keby to bolo ako hovoríš, tak by nemali prečo trestať rozhodcov za Varom.

A takisto keď som to tak preletel vidno aká objektivita tu vládne. Ľudia tú píšu ako vedeli že sa po redke bude ohánať rasizmom. Očividne pozerali zápas v opačnej časovej linke. od 90-1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele