Vinícius Júnior znovu terčem urážek. Rasismus je v LaLize normální, míní

22.05.2023, 11:37
Aktuality
Vinícius Júnior (© AFP)

Brazilský křídelník Realu Madrid Vinícius Júnior (22) se během nedělního utkání ve Valencii stal terčem rasistických urážek tamních fanoušků. Jedna z hvězd soutěže to neunesla a zapojila se do konfliktu s protihráči, za což viděla červenou kartu. Talentovaný hráč pod vlivem událostí ze stadionu Mestalla označil LaLigu a Španělsko za rasistické.

Vinícius Júnior před jedním z rohových kopů Realu ukazoval rozhodčímu fanoušky, kteří ho uráželi. Což vedlo k přerušení hry na 10 minut. Poté se dostal do šarvátky s hráči Valencie. Jeden z protihráčů ho škrtil, ale byl to právě Brazilec, který si po urážkách a nesportovním chování soupeře "vysloužil" červenou kartu.

Po zápase si postěžoval na to, jak se k němu příznivci ostatních klubů chovají. "Nebylo to poprvé, ani podruhé, ani potřetí. Rasismus je v LaLize normální. Vedení soutěže ho považuje za normální, federace ho považuje za normální a soupeři ho podporují," napsal Vinícius po zápase na Twitteru. "Liga, která kdysi patřila Ronaldinhovi, Ronaldovi, Cristianovi Ronaldovi a Messimu, nyní patří rasistům," pokračoval.

Španělsko jako země rasistů?

A své tvrzení zobecnil na celou společnost. "Je to krásný národ, který mě přivítal a který miluji, ale který zároveň souhlasil s tím, že se bude světu prezentovat jako rasistická země. Je mi líto Španělů, kteří s tím nesouhlasí, ale Španělsko je dnes v Brazílii známé jako země rasistů. Jsem silný a půjdu proti rasistům až do konce. I když je to odsud daleko," dodala hvězda Realu Madrid.

Proti incidentu se na sociálních sítích ohradil také trenér Realu Carlo Ancelotti. "Dnes byl smutný den na Mestalle, kde skupina fanoušků ukázala tu nejhorší verzi sebe sama. Je čas přestat mluvit a jednat rozhodně. Rasismus nemá ve fotbale, ani ve společnosti místo. NE RASISMU KDEKOLI," stálo v Ancelottiho prohlášení.

Viníciusův spoluhráč a brazilský reprezentant Éder Militao vyjádřil svému krajanovi podporu. "Je to ostuda! Trpět rasismus, bránit se a pak být vyloučen při pokusu bránit se! Jak dlouho to ještě budeme muset snášet?" zlobí se.

Prezident Brazilské fotbalové konfederace (CBF) Ednaldo Rodrigues také poslal hráči vzkaz na podporu. "Jak dlouho budeme v polovině 21. století svědky podobných epizod, jakou jsme právě znovu zažili v LaLize? Kde je rasismus, tam není radost. Na barvě pleti už nemůže záležet," uvedl na sociální síti.

Vedení La Ligy bude incident vyšetřovat

Vedení španělské ligy si v souvislosti s incidentem vyžádá všechny dostupné záběry, aby mohlo vyšetřit, co se odehrálo. "Pokud bude zjištěn jakýkoli trestný čin z nenávisti, podnikneme příslušné právní kroky," stojí v jeho prohlášení.

LaLiga už v minulosti podala stížnosti na rasistické skandování nebo urážky na adresu Viníciuse, naposledy se tak stalo u soudu na Mallorce. Fanoušci byli natočeni, jak útočníka Realu Madrid gesty ponižují.

Španělská policie také vyšetřuje možný trestný čin z nenávisti vůči Viníciusovi - v lednu byla na mostě před tréninkovým centrem Realu Madrid vyvěšena figurína oběšence s jeho dresem a číslem 20.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (292)

Přidat komentář
JakubOcko

Nemá provokovat... Hlavně že ostatní černoši si nestěžují, ale tenhle provokativní fracek se diví, že ho nemají v lize rádi

Reagovat
Artii96

Tohle nemůžeš myslet vážně...ať mu nadávají to jo já ho taky moc nemusím ale to neznamená že to musí být rasisticky...obhajovat tohle je vážně ubohost sorry

Reagovat
misinho7

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Benfica

Reagovat
Beči

Reagovat
Manik...

Reagovat
Keboto

Reagovat
raduinho

Reagovat
misinho7

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
misinho7

Vy vazne ste drbnuti? Nevidis ten rozdiel? Jasne ze si vybrali Viniho, lebo je najnebezpecnejsi hrac supera, casto robi paradicky a finty cim zosmiesnuje supera na ihrisku tak ho chcu rozhodit a vedia ze je v tomto labilny a lahko sa dostava do tychto potyciek.

To ale v ziadnom pripade neospravedlnuje nikoho ked ho zacne rasisticky urazat alebo sa mu snazi super zlomit nohy. To je neakceptovatelne a len zasnem kolko ludom to tu pride OK( to ze je to prevazne fans Cule neni nic asi prekvapive ale skor u ostatnych)

Reagovat
AlevsakNevadi

ESP sú neskutoční rasisti, skôr nechápem ako môže Tebas toto nechať tak, však to neni prvý krát. Ak mu odíde vinco kto tam ostane ? prestarnuté hviezdy Lewa, Benzema atd. Majú nádherne nakročené stať sa seriou A.

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Že to je taky provokující a uhádaný simulant ti z té třetí věty nějak vypadlo.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Phillipinho

Jenom kvuli fintickam a paradickam

Reagovat
Kluivert9

Klasika misinho a jeho vidění světa Vincek je v tom přece úplně nevinně...

Reagovat
Laliga

Klasika je skôr to že u každej témy Real sa vynoria v opozícii z 99% cules Ale čo sa čudujeme, u Vás ste s rasizmom v pohode. Busquets tiež vynadal Marcelovi do opíc priamo počas zápasu

Reagovat
Kluivert9

Tohle je téma Real? Podle článku to vypadalo na téma "rasismus v La Lize"

Reagovat
janinho

tento clanok sa netyka realu? ty si retardovany po uraze alebo od narodenia??? mas ty vobec niekde dno ktore by si uz viac prerazit nemohol?

Reagovat
Salfovic

To je fakt divný, že v diskusi týkající se LL jsou krom fanoušků Realu i ti barcelonští. Zejména když už jiní skoro neexistují.

Reagovat
Laliga

Treba čítať celú vetu nie len čo sa Vám hodí, to platí pre oboch tak znova a pomaly chlapci možno zistíte čo Vám uniká

Reagovat
smazaný uživatel

...a Brahim je druhý nejlepší hráč na světě

Reagovat
misinho7

Tss az po celej zakladnej jednastke Barci nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy nejlepsi hrac je prece CR7?

Reagovat
misinho7

ty vies citat ci ta to neucili? Pisem dakde ze Vini je nevinny a nikdy nic neurobil?

Reagovat
Kluivert9

Super, tak proč jseš ze všeho tak pohoršenej, když i ty víš, že jen Vincek sklízí, co svým chováním zasel... a o nějakých kličkách to fakt není.

Reagovat
drussbarb

Protože rasismus je hnus, který nepatří do fotbalu?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
drussbarb

A jak to souvisí s rasistickýma urážkama???

Reagovat
patas92

Kdyby se choval normálně, tak by se do té sitauce pravděpodobně nedostal. Nebo alespoň ne do takto vyhrocené.

Reagovat
drussbarb

Takže se nechoval slušně a je to negr a opice. Boha

Reagovat
patas92

Píšu snad něco takového někde?

Reagovat
Foppy

No tak z toho co píšeš přesně tohle vyplývá. Respektive obhajuješ ty dementy na stadionu, kteří toto říkají... Jak jinak si vyložit větu "Kdyby se choval normálně, tak by se do té sitauce pravděpodobně nedostal."

Reagovat
patas92

To jako musí platit jenom jedno nebo druhé? Buď si za to může Vinicus sám, nebo si za to nemůže vůbec? Vinicus samozřejmě na té situaci nese svůj podíl viny, i když je reakce je z druhé strany neadekvátní hnus. Co je na tom těžkého k pochopení.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tvych komentu, to ale ani nahodou vubec nevypadalo. Malem jsem si myslel, ze jsi hospodsky cechacek dement, ktery rasismus obhajuje tak, ze si za to Filmicius muze vlastne sam.

Reagovat
patas92

Nepřijde mi, že by to, co jsem napsal, nějak takhle vyznělo, ale jestli jo, tak sorry. Původně jsem reagoval na misinha, protože představa, že soupeře primárně provokuje jeho fotbal, je poměrně dost naivní.

Reagovat
Foppy

Reagovat
Foppy

Předpokládám, že Viniciuse nemáš rád a přesto si myslím, že bys na něj neřval, že je zasraná opice, nebo něco podobného, ne? A víš proč? Protože sám víš, že to je za hranou. Ale jsou lidi, kterým to pořád nedochází a ty je tímto přesto obhajuješ a částečně to házíš na něj. Trošku mi to připomíná rétoriku ve stylu "měla moc vyzývavé oblečení, takže si o to vysloveně říkala" tvými slovy "nese svůj podíl viny". Problém je, že plno lidí rasismus nebere tak vážně, protože se do toho prostě nedokážeme vžít.

Reagovat
patas92

Nevím, jestli máš problémy s chápáním psaného textu, ale nevkládej mi prosím tě furt do úst něco, co jsem nikdy neřekl.

Vinicus je veřejným nepřítelem číslo jedna na většině stadionech už nějakou dobu. Díky tomu, že simuluje, vysmívá se soupeřům, věčně se hádá s rozhodčím a do teď mu všechno z toho procházelo. Tohle jde za ním, ať s tím souhlasíš nebo ne a fakt si ho nevybrali za cíl proto, protože je černoch co umí hrát dobře fotbal...Kam až se to vyhrotilo je samozřejmě na hovno a za hranou a nepřeju to ani Viniciusovi, kterého rád nemám (aspoň něco si měl dobře). NIKDE RASISMUS NEOBHAJUJU.

Reagovat
Foppy

Nevkládám ti nic do úst, budu tě přímo citovat:

"Kdyby se choval normálně, tak by se do té sitauce pravděpodobně nedostal" a dál potom "Vinicus samozřejmě na té situaci nese svůj podíl viny, i když je reakce je z druhé strany neadekvátní hnus." Tak ti to tedy napíšu jako pro blbečka - to, že se někdo chová jako rasistický hovado není omluvitelné ničím, co Vinicius udělal.

Reagovat
patas92

Akorát, že z ani jedné citace fakt nevyplývá, že bych chování rasistů jakkoliv omlouval, no.Že si za svými problémy šel naproti tady třeba napsal i CHONG mimochodem. Já ti to už znova vysvětlovat nebudu.

Reagovat
Foppy

Ne, jen z obou z nich vyplývá, že to částečně hážeš na Viniho.

Reagovat
patas92

Částečně nese vinu na tom, že ho fanoušci soupeře nemají rádi, což je prostě fakt a nevím, proč bych ho měl jako přehlížet. Že tu nenávist projevujou rasistickými pokřiky nebo věšením figurín s jeho dresem je humus, který tady nikdo neobhajuje a ani ničím neomlouvá....Jestli to furt nechápeš, tak si o mě klidně mysli že jsem rasista a nech to být.

Reagovat
Foppy

No vidíš, trvalo to jen dva dny a teď to z tebe vypadlo tak krásně hezky, uceleně, ani ses do toho nezamotal. Sice pořád moc nechápeš, co bylo smyslem téhle konverzace, ale už je to výrazně lepší. Ještě pár dnů konverzace se mnou a máš naději, že se budeš živit psaním

Reagovat
patas92

Ne, díky

Reagovat
Foppy

Naopak, já děkuji jménem všech

Reagovat
patas92

Děkuješ sám sobě, že si ze sebe udělat nechápavého blbečka? Tak to jo

Reagovat
Foppy

Jelikož jsem za těch pár vět s tebou stačil pochopit, že máš potíže s porozuměním prakticky jakéhokoliv textu, tak se na tebe ani nezlobím Už tě nebudu trápit. Dobrou noc a pozdravuj ode mě mámu

Reagovat
patas92

Jednoduchou myšlenku si zvládl pochopit asi na šestý pokus, ale samozřejmě ze sebe dělej vítěze diskuze

Reagovat
Foppy

Řekl jsem dobrou noc

Reagovat
Foppy

Btw od začátku vím, jak to myslíš, jen s tebou nesouhlasím Bohužel jsi jeden z těch lidí, který si nesouhlas s vlastním názorem vykládají jako nepochopení. #navzdynepochopen

Reagovat
fenixLFC

a za znasilnenie si zena moze sama ze ano

Reagovat
patas92

Existuje i jiné srovnání než tohleto úplně retardované a mimo?

Reagovat
fenixLFC

presne to dementne ktore ty a podobni pouzivate. "keby na to cernosi nereagovali, nikto im do opic nenadava" a podobne kraviny

Reagovat
patas92

Tak to zkus příště na někoho, kdo tohle používá

Reagovat
kilobyte

Tak ale tohle má řešit po zápase. Co má s tím asi rozhodčí dělat, že mu tam pár blbců nadává? To jim měl dát karty potom, co mu je ukázal?

Reagovat
Tony Stark
Reagovat
kilobyte

To by byla slušná blbost. Pak by stačilo zaplatit pár bezdomovcům, aby něco křikli a máš 3 body.

Reagovat
Laliga

Bola? To nie je špekulácia, to pravidlo je v platnosti.

Reagovat
kilobyte

Ale to neznamená, že to není blbost. Taky záleží na výkladu.

Reagovat
Laliga

Jasné, ale myslím že to nie je také jednoduché. Určite najskôr riešia napomínanie, prípadne vyvedenie určitej skupiny fanúšikov. Už samotná skupina fanúšikov by pre dobro svojho klubu dobrovoľne vydala "nastrčených fans" predpokladám. Atď

Reagovat
Reggie

Když řekneš A, tak řekni i to B. Protože to co jsi napsal o nejnebezpečnějším hráči a fintách platí i třeba na Ronaldinha a jistě spousty dalších a tohle se, aspoň co pamatuju, nikdy nedělo. Takže bych tam hledal možná souvislosti v tom, že tenhle ubožák je sympatickej asi jako pytel hoven - momentálně snad největší simulant a ublížený hovno.

A jenom aby bylo jasno, v žádným případě se jich nezastávám - rasismus je sračka. Ale zkus trochu otevřít oči a ne se na to dívat jenom z tvýho pohledu, tady je to podle mě dost jasný.

Reagovat
plechi

Vinicius hrál v Lize mistrů bez problémů a bez rasových urážek.

Vinicius hrál na mistrovství světa bez problémů a bez rasových urážek.

Vinicius hrál na mistrovství světa klubů bez problémů a bez rasových urážek.

Reagovat
Reggie

No zřejmě tam bylo míň rasistů/kreténů. Ale na pravdě to samozřejmě nic nemění.

Reagovat
drussbarb

Nezastáváš se jich, ale píšeš o Vinim, jak je nesympatický ….

Reagovat
Laliga

To sa ale nevylučuje

Reagovat
Reggie

Reagovat
Reggie

??? že je mě někdo nesympatický, tak to znamená, že mu budu rasisticky nadávat? To jako myslíš vážně? samozřejmě se to nevylučuje.

Reagovat
drussbarb

Naši fanoušci, kterým to přijde OK, jsou kokoti

Reagovat
JM

Reagovat
Benfica

Reagovat
Foppy

Všichni fanoušci, kterým to přijde ok, jsou kokoti

Reagovat
Keboto

Reagovat
Foppy

Napsal jsem kokoti ne keboti

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
bayern987

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
godwood

Reagovat
Janik14

Ty nechapes futbalu mi bohovia futbalu odcudzujeme rasizmus

Reagovat
VersaceChain

Sergi Roberto a Balde

Reagovat
r.mrazik

Curaci

Reagovat
AlevsakNevadi

čo urobili ? videl som nieco zo sachtarom ale v azbuke

Reagovat
fenixLFC

rusom odkazali: "Brzy se zase uvidíme, i vy jste součástí našeho úspěchu. Děkujeme vám za podporu a vaši energii". proste curaci

Reagovat
AlevsakNevadi

to sú chudáci, neskutočné. Penazí tolko ze ich nestihnú minúť a toto majú za potreby ? mentál

Reagovat
PtákOhnívák

Ano, protože nikde jinde na světě nežijí Rusové... Jen v Rusku. A protože jsou to Rusové, tak automaticky souhlasí se vším co dělá jejich vláda...

A proto žádný Rus na planetě nesmí fandit žádnému fotbalovému klubu za hranicemi Ruska... A ani se těmto fanouškům nesmí vyjádřit podpora...

Všichni jste absolutní idioti, bože můj...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kilobyte

Aspoň, že ty jsi génius.

Reagovat
LAM

Dobrej hon na čarodejnice no

Je jasný, že si oba asi ani neuvědomili co tím spustí, ale je fakt že už to všichni hrozně přehánějí. To píšu jako člověk kterej by nejdradši viděl celý Ruský vedení a politiky pod drnem, ale nenávidět všechny Rusáky je prostě hrozně špatně.

Reagovat
Hunt

Nenávidět Rusáky je špatně, ale rasismus ti nevadí. Tak už si to trošku srovnej.

Reagovat
Laliga

On to má zrovnané, Barca- svätá, Real-čisté zlo. Jednoduchá rovnica. Nezáleží na premennej.

Reagovat
Zemun

Ešte že to nie je rovnica o troch neznamych

Reagovat
smazaný uživatel

preventivně bych spálil všechno od Dostojevského a Tolstého

Reagovat
kovi610

Reagovat
VersaceChain

Ok, takze rekneme kdyby v roce 1941 nejakej nejlepsi hrac MLB poslal po vyhre vzkaz svym fanouskum do nacistickeho Nemecka, tak by to bylo podle tebe ok?

Reagovat
netopier

No a čo je na tom zlé? Okrem toho že nič?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
netopier

No poďakovali sa svojim fanúšikom. V čom vidíš problém?

Reagovat
kovi610

Reagovat
misinho7

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Greaber

Se nám to trochu otočilo, za ufňukánky byla vždycky spíš Barca

https://www.youtube.com/watch?v=PfruW2pWkCs

Reagovat
misinho7

co to ma spolocne? sa tu dakto stazuje na vysledok? tu sa riesia rasiticke pokriky atd

Reagovat
kilobyte

Jak se mu rozhodčí směje.

Reagovat
Foppy

Ještě štěstí, že se vždycky najde člověk, který najde video s úplně totožnou situací, jen v obráceném gardu. Díky za nás za všechny, myslím, že tím to tady můžeme ukončit

Reagovat
VojtovaChelsea

Zdravim kluky z chatu, filip fabec a spol...jak se daří?

Reagovat
Pablos

no spíš byste si měli napsat co jste za tu dobu měli všechno k obědu... však to tam byla vaše hlavní naplň chatů

Reagovat
LAM

Nějak jsem už po té červené čekal, že se bude zase řešit rasismus.

Řešení vidím poměrně jednoduše. Těch pár kteří opravdu rasisticky uráželi Viniciuse, tak doživotní zákaz na stadion. Viniciusovi zase vysvětlit, že pokuď nezmění svoje chování, tak se bohužel nedá zabránit, aby ho další blbci uráželi znovu. Když může hrát v lize Dembele, kterej se taky snaží zesměšňovat obránce a nemá žádnej problém s rasismem. Když tam hrál Ronaldinho, kterej byl v tomhle úplně jinej level.......

Liga by se mohla i zaměřit mít více kamer a stadiónu, aby se to dalo více hlídat.

Reagovat
Laliga

To si napísal znova ten istý komentár len vynechal Eto´a lebo ti tu už takto vysvetlil že aj on bol terčom rasizmu tlieskam.

A zrovna spojenie Dembele a rasizmus by som nevyťahoval, po tom jeho zosmiešňovaní aziatov.

Reagovat
LAM

Dembele k tomu přistpupil jako chlap

Reagovat
Laliga

Tak by si si možno mal vziať z neho príklad

Reagovat
Foppy

Jak "už po té červené"? Já to teda čekal zhruba tak od chvíle, kdy ho tam ti dementi evidentně začali rasisticky urážet

Reagovat
kilobyte

Takže podle něho bylo dřív vše v pohodě a ze Španělska se stal ráj rasistů, až když přišel on? Jestli je to takhle, tak nemůže být vina i na jeho straně?

Reagovat
Tony Stark

Stále nechápem retardov, ktorí tvrdia, že si za to môže sám

Podľa tejto "logiky" si aj niektoré znásilnené ženy za to môžu sami, keďže mali v tom čase minisukňu alebo hlboký výstrih.

Reagovat
kilobyte

Nemůžou si za to sami, ale rozhodně nepomáhají svojí bezpečnosti.

Když půjdeš v noci do nějaké nebezpečné zóny, kde jsou přepadení na denním pořádku a budeš mít na krku nablýskaný zlatý řetěz a ráno tě najdou mrtvého. Tak si taky každý řekne, že jsi byl kokot a můžeš si za to sám. Přitom si neudělal nic špatného. Jen jsi se nechoval pro sebe bezpečně.

Reagovat
fenixLFC

aby bol ten priklad presny tak by si musel na tej ulici vykrikovat aki su to vsetci chudaci, ze mali viac makat a nech pozeraju kolko zarabas ty a klanaju sa ti

Reagovat
kilobyte

To už by si říct nestihnul.

Reagovat
kovi610

Reagovat
Talker

To sice ano, ale neomlouvá to ty, kteří tě okradou a zabijou. Furt je to absolutní špína.

Reagovat
kilobyte

To je pravda, proto je lepší se jim vyhnout a nedat jim šanci.

Jasně Vini se jim vyhnout nemůže, ale určitě by to mohl řešit lépe. Oni ho urážejí hlavně, aby ho vytočili. Kdyby zkrotil emoce a po zápase to řešil s policií, tak by to nebylo tak časté a viníci by možná dostali trest.

Reagovat
Foppy

Takže když na konkrétního týpka přímo na místě ukáže prstem, tak to vlastně zbytečně dramatizuje Myslím, že úplně nechápeš, co přesně pro něj rasistická urážka znamená. Kdyby ti někdo v tvé přítomnosti obtěžoval dceru, protože má sukni, tak bys "zkrotil emoce a po zápase to řešil s policií," nebo bys byl o něco menší kliďas?

Reagovat
kilobyte

A co tím docílil? Že zápas zdržel a vyhrotil situaci. Nic z toho neměl.

Dceru nemám, ale asi bych zajistil, aby jí neobtěžoval. Ale to je docela jiná situace.

Kdyby mě někdo urážel, tak bych ho buď poslal do prdele a neřešil ho a nebo bych to řešil s policií, kdyby to bylo vážné.

Reagovat
Foppy

On asi moc neřešil, že ten zápas zdrží, chápeš? Když ti někdo obtěžuje dceru, tak asi taky nemyslíš na to, že vám možná ujede autobus, když to bude trvat delší dobu, ne? Ten člověk v takové situaci vidí rudě... Příklad s dítětem volím proto, že to je něco, co si většina lidí u nás dovede spíše představit. Vžít se do situace, kdy tě něco tak nasere, že prostě bouchneš a nebudeš jen tak klidný. Když jsi běloch, nemůžeš IMHO pochopit, co to je rasismus.

Reagovat
kilobyte

Běloch nemůže pochopit, co je rasismus?

Reagovat
Foppy

Přečti si ty věty předtím Chceš mi tvrdit, že víš, jak se rasisticky urážený černoch cítí? To sem myslel tím, že to běloch nemůže pochopit. To je asi podobné, jako bys mi tvrdil, že víš, jak se ženská cítí u porodu.

Reagovat
kilobyte

Tak porod muž zažít nemůže, ale rasistické urážky zažít může. Rasismus není jen vůči černým.

Reagovat
Foppy

Aha A kolikrát přesně se ti to stalo? Abys to plně pochopil, tak by se ti to muselo stávat pravidelně... Ale máš pravdu, opravuji svůj výrok. Pako jako kilobyte nemůže IMHO pochopit, co to je rasismus.

Reagovat
kilobyte

Rasistický urážky od cikánů jsem slýchával často. Navíc jako dítě, což je rozhodně horší než jako dospělý. A nebyli to jen nadávky, ale i výhrůžky a párkrát napadení. Ale jasně nemůžu chápat, co je to rasismus, protože nejsem černý.

Reagovat
Foppy

Tak to sorry Na druhou stranu, já to znám taky a teda jejich rasistický nadávky mě spíš bavili Takže byť jsem zažil podobné věci, tak sám se teda do jeho situace vcítit nedokážu. Ale pokud ty ano, tak ti to neberu, ale tím spíš nechápu to, co píšeš výše...

Reagovat
kilobyte

Protože vím, že takové "řešení" nefunguje. Na rasisty platí jen osobní tresty, které pocítí na vlastní kůži. Nějaká kontumace jim je u prdele. Navíc největší chyba je ukázat, že tě jejich urážky bolí. To je jen povzbudí a přidají. Nejlepší je ignorovat a když máš možnosti, tak jim to znepříjemnit, ale tak aby to "netrestalo" i tebe. Ve Viniciusově případě by bylo nejlepší, kdyby to na hřišti vůbec neřešil a najmul si právníka, který mu pomůže podávat oznámení na konkrétní jedince. Stráví s tím minimum času a rasisti budou mít problémy.

Reagovat
Foppy

Podle mě nemáš pravdu. Ignorovat je dobrý ve chvíli, kdy jsi sám na ulici proti deseti vypatlancům... Tam to je jasný. Ale proč by měl hráč na hřišti ignorovat tohle? Proč by měl týpek, který za pár minut vydělává víc, než půlka lidí na stadionu za rok držet hubu a krok? Naopak si myslím, že to jak tam Vini ukázal prstem přímo na toho konkrétního fanouška, tak že ten v té chvíli byl posraný až za ušima.

Reagovat
kilobyte

Podle mě nebyl. Naopak bych si tipnul, že byl ještě pyšný, že jeho urážky padly na úrodnou půdu. Většina rasistů je dost jednoduchá. Ten by byl posraný právě až by mu přišlo předvolání.

Vini tím nic nezískal, akorát na sebe strhnul pozornost a jeho výkonu to asi nepomohlo.

Reagovat
Foppy

Možná máš pravdu, ale podle mě se cítil jako velký kluk jen na začátku. Ale nevím, to jsou spekulace. Jestli tím Viní něco získal nebo ne je otázka. Podle mě neměl moc co ztratit, horší než teď to mít asi ze svého pohledu nemohl. Takto se o tom aspoň dost mluví...

Reagovat
Salfovic

Neskutečné přirovnání

Reagovat
Kiss Me Polka!

ty nemáš emoce?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Nevidím důvod proč by o tom člověku měl někdo říkat, že je kokot.

Reagovat
Phillipinho

Kdyz vejdes mezi partu cernochu, zacnes jim nadavat, zesmesnovat je a oni te potom nazvou bila mrdko, kdo bude ten hlavni vinik?

Reagovat
Tony Stark

Fakt si taký sprostý, že si myslíš, že Vinícius ako prvý vždy provokuje fanúšikov gestami či nadávkami ? Nie je to náhodou spôsobené nečistou hrou hráčov súpera, keďže ho nevedia zastaviť v rámci pravidiel ? Následne sa do toho pridajú posmešky fanúšikov, ne-trestanie jasných faulov a "zlý" Vinco je na svete.

Reagovat
Phillipinho

Tak v tom pripade za to mohou obe strany. Ja nerikam, ze si za vsechno muze Vinicius. Je to proste setkani dvou naprosto primitivnich stran. Spanelsti Ultras, kteri jsou proste hovada. A Vinicius, ktery proste a jednoduse moc rozumu nepobral. Vysledkem je pak tohle. Smutny obraz La Ligy.

Reagovat
Phillipinho

*V tomto

Reagovat
Kiss Me Polka!

smutná a hloupá je hlavně tvoje argumentace

Reagovat
Phillipinho

Tvoje je vytecna.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Kokesh

Takže Vini vlastně přijel na Mestallu a sám od sebe začal všechny fuckovat, zesměšňovat, bezdůvodně urážet, atp.?

Já teda viděl několik videí, kdy byl urážen už při přijezdu autobusem, poté samozřejmě při zápase rasisicky urážen a zesměšňován (Valencia už prý našla ty hrdinné viníky - o kterých jsi ještě včera psal, že nic rasisitkcého nepořvávali) a vše vygradovalo situací, kdy ho tam brankář běží spucovat jak malý děcko, sápá se po něm a Hugo Duro ho tam několik sekund drží pod krkem ala MMA. Výsledek Vini červená a ten simulant co se tam skácel jak malá čubka (ano, představte si že nesimuluje jen jediný Vinicius) bez karty....perfektní.

Reagovat
Laliga

Podľa mňa už na štadión šiel schválne pešo a s megafónom . K tomu simulantovi- druhý za pár sekúnd. Prvý bol ten obranca, ktorý sa skácal potom čo mu Rudiger vzal loptu Ale tak vieš, to že simulujú hráči Valencie, to Cules nevadí

Reagovat
Well

To sis špatně vyložil, on mu vlastně pomáhal tím, že ho chytl pod krkem a odtáhl, taková přátelská výpomoc.

A zapomněl si na to zakopnutí míče, to bylo taky dílem náhody, tak se obvykle zakopává druhý míč na hřišti.

Reagovat
Hunt

Reagovat
Israha

A tohle se děje opakovaně. Vincek provokuje, vzteká se, simuluje - dostává karty, nepískají se na něho drobné fauly, je zkrátka trestán, nutno říci zaslouženě. To samé dělají protihráči vůči němu - karet dostávají méně, simulace se přehlížejí, fauly se jim nechávají procházet. Za mě neuvěřitelně do očí bijící příklad dvojího metru, který každý, kdo nefandí Realu, přehlíží či rovnou bagatelizuje.

Reagovat
Phillipinho

Jezis marja. Joao Felix pred zimnim odchodem byl neufaulovanejsim hracem ligy jeste pred Viniciusem. Videl si, ze by nekdy delal nejaky sceny po tech faulech jako Vinicius?

Reagovat
Well

Nejfaulovanější v přepočtu na 90 minut, když tam hrál těch svých 30 minut a byl 2x faulovany, tak se to počítá jako 6 faulu na 90 minut a proto byl první. V absolutních číslech opravdu nejfaulovanější je Vinicius a to docela s náskokem.

Je trošku rozdíl jít jako čerstvý a dostat 2 fauly a hrát 90 minut a mít každý zápas alespoň 5, ono v té únavě to trošku víc bolí například.

Reagovat
Xavi

To se fakt tak blbě počítá?

Reagovat
Israha

Tady nejde o scény, ty jsou trapné. Tady jde o to, že Vincek má pravidelně žlutou za řeči dřív, než obránci, kteří na něm mají 3-4 fauly, které častokrát jsou na kartu samy o sobě, natož nasčítané. Nebo o to, že se na něj kontakty, kterým přidal, nepískají, zatímco na jiné hráče ve stejných případech ano. V neděli dostal Vincek rudou za facku, kterou Duro přifilmoval. Duro za kravatu, kterou Vincek pádem nepřifilmoval, nedostal nic...toto je věc, kterou vidím jako problém. Nemíním obhajovat Viniho jako člověka, chová se často úplně kreténsky, ale chci stejný metr při trestání jeho prohřešků a prohřešků na něj.

Reagovat
Well

Tak ono stačí si vzpomenou na Foytha, který ho tam celý zápas fauloval a žlutou dostal snad za 6-7. faul teprve? Kartu má dostat on za simulovaní a ostatní za ty zákroky podle pravidel, kolikrát byl letos při úniku faulovany a bez karty...

Reagovat
Phillipinho

No počkej. Vinicius dostal prvni rudou v sezone. Ano, tentokrat ji mel dostat samozrejme i Duro. Letos uz jsem ale zase dvakrat videl, jak Vinicius tleska rozhodcimu po zlute karte, coz ma byt okamzite dalsi karta a cervena. Ostatnim hracum tohle v lize neprojde. Opravdu si nemyslim, ze je Vinicius rozhodcimi nejak persekuovan. Naopak na to, jak na nej krici a dela ironicky gesta, tak mu toho prochazi teda docela dost...

Reagovat
Phillipinho

Jsem hodne zvedavej, kolik dostane za ten vikend stopku. Protoze za to tleskani rozhodcimu (coz dela s zeleznou pravidelnosti) po cervene karte, by mel dostat poradnej flastr.

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
Israha

To by se dalo částečně uznat. Mi přijde, že ta znevažující gesta sudí obecně dost ignorují a pak tam sem tam někomu náhodně šoupnou kartu, aby se neřeklo, a je pravda, že Vincek těm kartám často uniká. Já ale neříkám netrestat Vincka za kecy a ironická gesta. Já říkám trestat ho za kecy, ale také trestat fauly, kterými je od vybraných obránců opakovaně častován a pískat ty fauly, když jsou, a neposuzovat to předpojatě ve smyslu: "beztak zase simuluje". Nejsem naivní a nevěřím tomu, že by z něj pak naráz byl naprostý slušňáček, ale téměř jistě by s tím remcáním a gestikulováním ubral.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
vilp

Reagovat
kovi610

Reagovat
Foppy

Kdybych tu byl nový, tak bych toto už považoval za trolling. Bohužel tu nový nejsem

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
drussbarb

S tebou se normálně neshodnu snad v ničem, ale tohle ti podepisuju v plném znění, přesně toto tapetuju na webu Barcy, nechápu, jak moc lidí to nechce vidět.

Reagovat
Tony Stark

Tebasova reakcia

Reagovat
vilp

Taky to schytává ze všech stran. Ten člověk je úplně mimo.

Reagovat
Laliga

Jeho povahu by potreboval mať Vini. On má v paži každého. Ide si svoje ďalej, nehľadiac nato koľko ľudí ho nenávidí. Snáď ho tá kauza okolo Barci konečne vyženie z úradu.

Reagovat
Kokesh

Flo proti němu musí fakt razantně vystoupit, má obrovskou moc . Hlavně čekám i když se asi nedočkám i otevřené podpory pro Viniciuse, jménem klubu je to samozřejmost, ale od Florentina samotného. To potřeboval i Cris ke konci v RM a mohlo to dopadnout jinak...

Reagovat
Laliga

Tak keby Flo mal spraviť nejaký prejav, tak by bolo nutné hovoriť aj o Vinim, a keby chcel aby to malo váhu, musel by aj jemu vyčistiť žalúdok. Takže možno aj preto sa nič také doposiaľ neudialo. Lebo Vini sa takisto chová ako tí hlupáci na tribúne. Tým ako odpovedá sa dostáva na ich úroveň.

Reagovat
Kokesh

Tak na jejich úroveň ani ne, ta je ještě hluboko pod jeho reakcemi.

Reagovat
Laliga

Neviem, keď ho sledujem tak myslím že byť biely sám by im dokázal nadávať do opíc. Nepríde mi že by on mal nejakú úroveň. Tiež útočí úplne nevhodným spôsobom.

Reagovat
Xavi

Reagovat
vilp

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

uz s nim mal stretko, akurat daval Real video

Reagovat
vceradnesazitra

Černoušci největší ufňukánci. A někteří lidé jim za to ještě tleskají a podporují je ve fňukání, které vede k pozitivní diskriminaci

Reagovat
drussbarb

A čuráčci tvého typu můžou bezstarostně blít a nic jim nehrozí, škoda

Reagovat
kovi610

Reagovat
CHONG

Reakce typu "neměl provokovat" musely vyplodit opravdové mozkovny.

Sebedebilnější chování snad nemůže být omluvou (či požehnáním) pro rasismus nebo dokonce přání smrti...

Navíc v případě Vincka už to zašlo do úplných nechutností (viz Atleti a obešenec) nebo absurdit (viz culés a provolávání jeho smrti při oslavách titulu ).

Reagovat
Well

Stejne ti to tady někteří budou obhajovat, jak si za to může sám, uvedou nějakého hráče, kterému se to nikdy nestalo a obhajoba je na světě.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Reggie

nebudeš snad tvrdit, že to není z části tím, že je chováním na hřišti momentálně asi největší ubožák ze světových hvězd, že ne?

Reagovat
Well

Právě si nastínil i tu nejpodstatnejsi stránku toho všeho, je to nejlepší hráč Realu, všichni vědí, jaký je labil a strašně lehce se vyvede z míry a přesně proto se tohle děje. Nějaké simulace a provokace dělalo mnohem více hráčů a to někteří i ve větší míře.

Reagovat
Reggie

Ok, takže zase zkusím nějaký jméno, protože je to podle mě celkem relevantní. Co třeba Zidane, o kterým se vědělo, že je docela labilní magor (zdaleka nemyslím jenom hlavičku Materazzimu) a vždycky byl nejlepší nebo max. jeden ze dvou nejlepších v týmu a tohle se nedělo. Proč? Původem Alžířan by mohl být taky terčem rasismu... Když pořád argumentujete kvalitou a labilitou.

Dalších milion černých hráčů zmiňovat nebudu, to bychom tady byli dlouho.

Reagovat
Well

Tak v té době rasismus nebyl takové téma jako dnes, teď se o něm všude pořád mluví a o Viniciusovi je známo, že je na tohle téma hodně haklivý a dokáže ho vyvést úplně z koncentrace.

Vždyť ten argument, tomu a tomu se to nestalo, takže si za to Vinicius může sám je k smíchu. Ještě dodávám, že nikde netvrdím, že si za to nemůže i částečně sám, ale svalovat to jen na něj je omezenost.

Reagovat
Reggie

Souhlasím, rasismus tady vždycky byl a řekl bych, že i ve větší míře, jenom se to tolik neřešilo.

No vidíš a já zase nikde netvrdím, že si za to může jenom sám, to je samozřejmě blbost, ale že je to z nějaký části i jeho vina. Ale opět opakuju, že je to banda vylízanců a tohle prostě ne. Takže to se asi shodneme

Reagovat
Well

Ano souhlas ve všem, byl tu celou dobu, jen se o něm tolik nemluvilo nebo když už ano, tak nebyl takový dosah jako dnes. Dnes je prostě všude a samozřejmě to některé o to víc nasere, protože to furt řešit nechtějí a je to spouštěč tohoto. Šance spravedlivě vytrestat všechny fanoušky s rasistickymi výlevy se blíží limitně nule a kolektivní tresty pro celý klub jsou špatně. Kdyby se nad tím Vinicius dokázal povznést, tak se to prostě tolikrát neopakuje, protože jim opadne motivace.

Reagovat
Reggie

Reagovat
netopier

Však Zidane je belší ako polovica španielov

Reagovat
Reggie

To je z části pravda , ale to nemůže být terčem rasizmu? Když je původem "arab". Nebo prostě jakýhokoliv provokativního nebo nevhodnýho chování, když se tady pořád omílala labilita a kvalita. A prostě se to nedělo a náhoda to není.

Reagovat
netopier

Ja si myslím, že čím viac budú takto bojovať proti rasizmu, tým viac sa bude vyskytovať. Dementi chcú ísť za každú cenu proti prúdu.

Reagovat
Salfovic

No právě, nadávali mu do bílejch hub.

Reagovat
Salfovic

A vám nepřijde ani trošku divné, že taková míra nenávisti nemířila třeba ani k Ronaldovi ?

Reagovat
Well

Protože Ronaldo nebyl negroidni a kdyby mu soupeři nadávali, tak je to kontraproduktivní, jelikož když se nasral byl ještě lepší. O Viniciusovi se ví, že se da lehce rozhodit, ale rozhodně nebudu obhajovat nějaké primitivy zvlášť, když je to i na zaběrech.

Reagovat
Greaber

Neřvali náhodou hráči Realu pár let zpátky při oslavě titulu: Pique ty batarde, chcípni? :D

Reagovat
CHONG

Piqué, cabron, saluda al campeón, to fakt neznamená chcípni

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Kluivert9

"Sebedebilnější chování snad nemůže být omluvou (či požehnáním) pro rasismus"... Škoda, že jsi takhle uvědomělej nebyl, když na Alvese lítaly banány

https://www.eurofotbal.cz/clanky/alves-snedl-banan-a-udelal-nejlepsi-reklamu-boji-proti-rasismu-254628/?forum=1#post6004380

Reagovat
Kokesh

“This season racist insults have been reported 9 times (8 of them have been for insults against @vinijr ).

Řekl bych, že tohle se dost vymyká jakékoliv kontrole a normě.

Reagovat
CHONG

Už jsem na to reagoval níže

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
bobis21

Srandaliga no. Dokud to nezačnou pořádně trestat, nic nezmění. Nevyvedli ty dobytky ze stadionu? Tak kontumace a čau.

Reagovat
Laliga

Je možné že aj vyviedli. Nebolo to tam už potom príliš v zábere, ale už počas zápasu komentátor hovoril o tom že tam bola aj polícia za bránkou, takže možno niekoho aj vyviedli. Vzhľadom nato že rozhodca mal Vinimu povedať že po ďalšom incidente zápas ukončí/preruší, tak sa to pravdepodobne už neopakovalo.

Reagovat
bobis21

A přesně tak to má být vždy. Stane se poprvé - musí ty lidi vyvést ze stadionu a varování. Pokud se to opakuje, tak opravdu přijde kontumace. Třeba to pak kluby konečně začnou řešit a ne dělat, že to je normální.

Reagovat
Maximm9

Nechapu argument, ze si za to Vini muze sam, protoze zesmesnuje soupere klickama a provokuje je atd.... Co to je kurva za argument ?

LaLigu vidim parkrat do roka, ale koukal jsem Real v LM a tam ho nikdo neurazel, ani za Brazilii se mu nic takoveho nestalo na MS.

Takze se mu nedivim, ze je nasrany na LaLigu.

Reagovat
misinho7

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Salfovic

Celkem bych se divil, kdyby se mu v zápasech v Jižní Americe nedělo něco podobného.

Reagovat
Xavi

To nikdo neříká.

Reagovat
El Cid z City

Španělsko je dnes v Brazílii známé jako země rasistů. Nevíte, ohradil se Vinicius proti vrcholným představitelům Brazílie, kteří tvrdí, že za válku na Ukrajině je spoluzodpovědná Ukrajina a západ, kterej tam dodává zbraně?

Reagovat
CHONG

Souvislost?

Reagovat
El Cid z City

Žádná, jenom mě zajímá, zda se kriticky dokáže dívat i na vlastní národ, který toleruje(politici) vyhlazování jiného národa tečka

Reagovat
kovi610

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
netopier

Reagovat
Salfovic

Vážně? Tak to je dobrej Ne jak ty barcelonské mrdky.

Reagovat
pobody's nerfect

Dementi jsou bohužel všude. Ovšem svými reakcemi si za to Vinicius opravdu částečně může sám. Kdyby teď ani v minulosti nereagoval, urážek na jeho adresu by razantně ubylo. Principem urážek je to, že někoho rozhodis, dotkne se ho to a pak se nezvládá stoprocentně soustředit na fotbal, což je přesně jeho případ. Kdyby i nadále hrál fotbal, ubylo by I rasistických urážek. Tím samozřejmě nechci tvrdit, že je to v pořádku, je to hnus a ve slušné společnosti to nemá co dělat.

Reagovat
Kluivert9

Tak hlavně kdyby se na hřišti neustále nechoval jak p**us, tak by něj nebučel ve Španělsku skoro každej stadion a nemusel by si hned za vším představovat chudáček rasismus...

Reagovat
Laliga

tak hlavne keby som fandil klubu, na ktorého tribúnach sa skanduje Vinicius zomri, tak by som u takejto témy radšej mlčal

Reagovat
Kluivert9

To můžeš klidně už teď

Reagovat
smazaný uživatel

Ti, co obhajují Vinicia a dělají z něj chudáčka vlastně otevírají Pandořinu skříňku, protože legitimizují jeho odporné chování (neustálé hulákání sudím do ksichtu, simulování, urážení soupeře, urážlivá gesta fanouškům i soupeři atd.). Je to popírání podstaty sportu, kde by měla být vždy dodržována aspoň základní úroveň fair play. Nikdo tady nemluví o tom, že za to řvaní na rozhodčího by měl dle pravidel dostávat okamžitě žluté karty a v takovém případě by byl vylučovaný skoro v každém zápase. On je ten, který má privilegium být neustále pod dohledem kamer a dělat nejlepší práci na světě, takže by měl mít asi tisíckrát větší sebekontrolu, než pár magorů na tribunách, kteří si jdou prostě ulevit od týdenní šichty v nějaké hale, kteří můžou být rasisti a náckové, ale taky nemusí. To je lidsky pochopitelné. Viniciovo chování ne.

Reagovat
Well

Kdo tu co legitimizuje, většina fanoušků na to nadává, že to poškozuje hlavně jeho a ve finále Real, protože se nesoustředí na fotbal. A dokonce i ty karty se několikrát zmiňovaly, že je mel dostat. Někdo prostě je cholerik a to nadávaní nese hůř, dokonce i fanoušci Realu tu psali, ze by potřeboval v tomto ohledu psychologa. Nevím, co je pochopitelného na rasistickém vylevu nějakých primitivů, nesouhlas s chováním hráče se dá projevit i trošku civilizovaně a ne, že na něj řveš, že je opice.

Reagovat
smazaný uživatel

On má možnost zesměšňovat soupeře pouze fotbalově. Messi se za celou kariéru (snad až na dvě výjimky) nenechal vyprovokovat skoro k ničemu a to si zažil mnohem víc, než tento ubrečenec. Pokud na to nemá hlavu, tak s tímto bude mít problémy celou kariéru a může si za to jenom sám, je to velice jednoduchá rovnice. Je dobře, že zmiňuješ civilizované chování. Myslím, že od počátku sportu je na tribunách vyžadován spíš opak To, že se dnes každý jde sesypat, když jenom náznakem někde ucítí souvislost urážky s barvou pleti, je jenom výsledek současného nastavení hodnost, toho, že slova jsou dnes považované za důležitější než činy, protože díru do huby a twitter má každý debil a toho, že se na to dělá dobré PR, ne nějaká "univerzální pravda" a nejhorší zločin, jakého se může "civilizovaný" člověk dopustit. Vem si například Eusébia.

"The irony of this, is that it's a common secret that Eusébio faced racism as a black kid in his native Mozambique, and even at Benfica he is said to have been consistently discriminated against, earning less than his white teammates, something though, this whole 'racism' chapter in his life/career, that he always avoided talking about in public."

Reagovat
Well

Tak vždycky najdeš případ ještě horší, taky ti tady můžu zmínit, že Maradona toho musel snášet mnohem víc a přesto neměl potřebu zakopavat míč na tribunu soupeře, kde mohl někoho zranit. Ale historie se nějakým způsobem vyvíjí a ta směřodatnost je omezená, co bylo 50 let normální, tak ted uz není.

Já obecně na ten rasismus psal svůj názor už když byl ten incident s Valverdem. Za mě je to také přehrocené u některých hráčů a když se na to bude neustále a vsude upozorňovat, za vsim hledat rasismus, tak to jen bude tu situaci zhoršovat. To nemění nic na tom, že bych pro ty urážky měl nějaké pochopení a v tomto případě jsou prokázané a ta stížnost je i opodstatněná. Nějaké pískání, které si někteří vykládají jako projev rasismu je věc druhá. To máš stejně tak jako feminismus a podobně, také se to hledá za vším.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, já si jenom myslím, že je tohle boj s větrnými mlýny. Standardy se samozřejmě mění, ale lidskou povahu nezměníš. Když se podíváš na současný vývoj, tak když to trošku přeženu, tak v USA je už skoro na rovině s rasistickou urážkou někoho nazývat třeba "retardem". Ale výpovědní hodnotu to má nulovou, můžeš být nejčestnější člověk na světě a i tak používat slovo retard, nijak se to nevylučuje. Něco zařvat je velice jednoduché a neznamená to, že dotyčný je rasista a hned po zápase půjde rozbíjet výlohy židovských obchodů. Stejně jako neznamená, že když je někdo jeden ze 150 milionů lidí s ruským občanstvím, je to zároveň zmrd, který chce zabíjet Ukrajince. Plošné pokusy někoho označovat a odsuzovat nikdy nevedly k ničemu dobrému, takže tyhle boje proti rasismu na stadionech mi připadají spíš úsměvné než závažné.

Reagovat
smazaný uživatel

A právě to Vinicius dělá - zobecňuje a plošně odsuzuje celé Španělsko. To je stejně špatné, jako na někoho řvát, že je opice, nevidím v tom vůbec žádný rozdíl. Zároveň naznačuje, že v "tmavších" zemích jako Brazílie rasismus není, tudíž může Brazílie poprávu považovat Španělsko za rasistickou zemi. Což je opět nesmysl, rasismus existuje a existoval i černé Africe mezi jednotlivými kmeny atd. (a tam samozřejmě ne slovní, ale rovnou vražedný). Kdo všechno minimalizuje jenom na barvu pleti, dělá sám boji proti rasismu, ale já bych říkal spíš obecně "nerespektu" mezi lidmi medvědí službu.

Reagovat
Well

Moc se mi nechce rozepisovat, obecně s tebou ve většině souhlasím, jen pro to nemám pochopení a mělo by se to trestat stejně jako například ty simulace.

Reagovat
Salfovic

Simulace se netrestají, takže taky netrestat.

Reagovat
Well

No já to právě myslel tak, že jsem i pro trestání simulací, oni by se to pak odnaučili.

Reagovat
Kokesh

Dvě výjimky

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzes porovnavat Vincka s Messim. Co se tyka dehonestovani Leose, tak jeho odpurci (a ze jich stale je hodne) mu pritomnost na hristi znechucovali jakkoliv to slo, a to kvuli vykonum, proste klasicka ceska zavist, ktera se rozlezla az do Spanelska. Nikdy nemel potrebu zesmesnovat soupere jinak nez fotbalove, nebo se chovat jak zm*d ale mel i chvile, kdy rozum zustal stat nad tim, jak se zachoval, viz. redka za zbabely utok zezadu v CdR 20/21. Vincek.... oba vime, jak se chova na hristi, netreba se opakovat.

A co se tyka barvy pleti? Pokud by nejaky urvany snedy fanousek porvaval na Messiho stejnym zpusobem, jako bily clovek na Vincka, byl by to stejny rasismus, ktery se v soucasnosti akceptuje. Akorat v Messiho pripade by nad tim nestekl ani pes, pritom jde o dve nemlich stejne situace se stejnym cilem.

Reagovat
Salfovic

klasicka ceska zavist, ktera se rozlezla az do Spanelska

Reagovat
Mass

španělská vesnice

Reagovat
Laliga

Messi fanúšikom nenadával? pripomeniem že do nich okrem iného na Bernabeu napálil loptu od postrannej čiary. Ak máte niektorý selektívnu pamäť

Reagovat
smazaný uživatel

Tím chci říct - nikdo mu nebrání všechno ignorovat a věnovat se pouze fotbalu. Ale pokud chce bojovat s "rasismem" podobně nechutným chováním, jaké sám předvádí, může to taky zkoušet. Má na výběr.

Reagovat
Hunt

Obecně rady od lidí, kteří s daným problémem nemají žádnou osobní zkušenost, jsou ty nejlepší. A věta, že každý má právo si na stadionu rasisticky ulevit je vážně vrchol.

Že se bude tolik příznivců Barcelony otevřeně hlásit k rasismu jsem tedy nečekal. Més que un club, opravdu.

Reagovat
Bakary3

Jo ti, co ho hájí před rasismem, legitimizují jeho chování, Hmm..

Jako je tu plno sraček, ale tahle je top.

Reagovat
kovi610

Už je to prej oficiální a brazilská vláda podepsla dnes dekret o přejmenování Španelska na Rasisticko...Dle slov prezidenta a vlády trvá španelský rasismus už dlouho aby jej bylo možné i nadále tolerovat bez reakce... Země jižní ameriky prej chystají i speciální vojenskou operaci na derasifikaci Rasisticka...Snad to nějak dopadne...

Reagovat
VersaceChain

pojmenovani se po youtuberovi docela koresponduje s inteligenci koukam

Reagovat
kovi610

Reagovat
kovi610

"versace"

Reagovat
Salfovic

To není pojmenování, to je on.

Reagovat
kovi610

nevím neznám ty hovna... kovi je madarskej pornorežiser... o youtuberskych koštatach nevím.. nehehe mehehe

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ty jsi retard.

Reagovat
kovi610

tvuj děda

Reagovat
Salfovic

No, je fakt, že včera ve Valencii na něj opice řvali i BLM aktivisté.

Reagovat
Jordi Alba

No, číst znova ty výplody všech nebudu. Pouze přikládám článek, třeba se v něm nějaký moralista po letech najde.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/alves-snedl-banan-a-udelal-nejlepsi-reklamu-boji-proti-rasismu-254628/?forum=1#post6004380

Reagovat
kovi610

tvl... "smazany uživatel" se pod tím článkem solidně vyřádil...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Greaber

A hned mezi prvními Mr. Chong se svojí poznámkou a teď když jde o Viniho, tak si tu hraje na BLM, klasika

Reagovat
CHONG

Zaprvé BLM se mi hnusí.

Zadruhé je to skoro 10 let starý članek z dob, kdy jsem byl pěkný kokot a pravidelně jsem tady předváděl daleko horší věci.

Zatřetí už na první pohled je vidět, že je to křečovitý pokus o vtípek a ne vážně prezentované omlouvání rasismu a přání smrti s odůvodněním, že "neměl provokovat", jako se to děje u tohoto článku.

Reagovat
Greaber

a omlouvám se

Reagovat
CHONG

To nemusíš, já to snesu, ale díky

Reagovat
Whitemedia

"Zadruhé je to skoro 10 let starý članek z dob, kdy jsem byl pěkný kokot a pravidelně jsem tady předváděl daleko horší věci. "

Tohle mooooc dobře znám

Reagovat
Front hell

každý byl kdysi kokot

Reagovat
Edgar Davids

Co bys chel po pravnikovi z Wishe? Ten ma pater jak vyvrtku na vino...

Reagovat
smazaný uživatel

To je takovy nas Busby ve spanelske sekci

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Klasik

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
JM

Třeba zase za 10 let se tohle bude řešit u vás a můžeme pak porovnat, zda si Klokanomet, LAM, Kluivert, patas a jim podobní stojí za svým nebo bude najednou rasismus problém

Reagovat
patas92

Někdo z nás píše, že rasismus není problém?

Reagovat
JM

Možná ne tak explicitně.

Ale věty typu: "Řvou na něj, že je opice. Ale může si za to sám, protože se tak chová."

Nevím no...

Reagovat
Phillipinho

Jasne, ze si za to nemuze sam. Svym chovanim ale jde naproti hovadum, kteri chodi na fotbal a ti hledaji pak slova, kterymi ho mohou co nejvice urazit.

Reagovat
LAM

To je dnešní klasickej problém, že nemůžeš mít trochu komplexnější názor, kde můžeš poukázat, proč ten a ten jedinec má tenhle problém. Jak to celý neodsoudíš, tak budeš ten špatnej.(Přitom jak bylo vidět v minulosti, tak takovej Chong psal v minulosti daleko větší sračky)

To máš jako dneska ohledně Ruska, kdy se jede pro mě až zvrácená věc, že všichni Rusáci jsou zrůdy a žádná podpora pro jejich občany ani nemůže existovat

Reagovat
Laliga

Ale čo by, úplne by stačilo si nevymýšľať Historky ako Eto´o rasizmus nezažil a podobne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Jordi Alba

To určitě, já si nečetl ani všechny ty komenty u Alvese. Tohle mě jen tak napadlo, že jsem si vzpomněl že někdo po něm hodil banán. Bylo by super, kdyby si někdo všechno úmyslně archivoval a hned nám pokaždý vmetl do ksichtu, co za kravinu jsme tady v 15 nebo 20 napsali. I když někteří i po 10 letech registrace furt působí na těch 15.

Reagovat
Benfica

Vinicius veľký rešpekt jak tam ukázal na konkretného človeka týpek by mal dostať doživotný zákaz vstupu na športové udalosti..

Reagovat
John Obi Mikel

Zavřete jim stadion, když se neumějí chovat.

Reagovat
-R2D2-

Takovej extrém jsem v lize za třicet let neviděl a jestli jsem to u někoho čekal, že přeteče pohár trpělivosti, tak jednoznačně u Neymara. Že to ale vyhrotí zrovna Vincek, při tom svým chování, je jednak docela příhodný a jednak hlavně prdel, nakolik jde o ohavnosti nepatřící do společnosti. Holt kam pozornost – tam to roste. K takovýhle nenávisti musíš ty krimaňonce taky trochu popostrčit, to si jinak neumím vysvětlit. Ono taky jít k bejkům s červenou…

Dovedete si představit takovejhle extrém u Ronaldinha? Pamatuju, že u nás se takhle řešil akorát snad Eto´o…

Reagovat
Rattlesnake

příhodná kauza pro bílé vrány, zrovna když v lize hrají takovou tužku a v evropě dostali kouř.

či?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jsemdement

"Když se někoho snažíte urazit, snažíte se ho urazit tím, čím si myslíte, že jej urazíte." jsemdement 2023 a ten člověk naprostou pravdu.

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Představte si, že by hráč ze Španělska hrající v Brazílii reagoval na nadávky na svůj původ tím, že by Brazílii označil jako zemi feťáků ze slumu a hromadných znásilňovačů.

Prostestovat proti rasismu a řešit ho samozřejmě ano, ale nechovat se sám jako hysterický zmrdeček!

Reagovat
Whitemedia

V Brazílii se hraje nějaký fotbal? O repre jsem slyšel, ale jinak?

Reagovat
Foppy

Tak jsem si to představil a pokud by ho na každém stadionu pár feťáků ze slumu hromadně znásilnilo, tak by měl asi pravdu, ne? Ale nevím, jaká je tvoje zkušenost...

Reagovat
Laliga

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2023/05/22/646bcca4268e3e3a348b4586.html

pre tých "objektívnych jedincov" čo tu budú spochybňovať či naňho kričia "mono", a odporúčam pozrite si celé video, aspoň uvidíte LAM a spol akých fanúšikov máte na Camp Nou

Reagovat
Tony Stark

Kdeže. Phillipinho a spol. to počuli lepšie spoza obrazovky ako ľudia priamo na štadióne

Reagovat
Phillipinho

Hele ja vim, ze jsi dost chytrej, nicmene dneska se za ty vyroky po zapase, ktery tady schvalujes, omluvil i sam Ancelotti.

https://twitter.com/TribunaVCF/status/1660958769583476741

Bylo by fajn si to precist i od tebe Starku

Reagovat
Well

Jenže pravda je někde mezi ty jsi zase říkal, že to byl nějaký jednotlivec, coz také není pravda, protože ta skupinka buranů i podle zvukových mikrofonů byla dost početná. Ovšem samozřejmě to nebyl celý stadion, to bylo nešťastné vyjádření od Carla.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Rasismus je hodně za hranou...co za hranou , to prostě nepatří do sportu v tomto případě by si zasloužili trest, ti jedinci co na něj řvali!

Nadávky jinak k fotbalu patří. Fanoušci to dají sežrat komukoliv s protihráčů či sudímu, to se nezmění.

Jenže, má to Vinicius zapotřebí?? Fotbalově je úžasný a kdyby se soustředil na své výkony, může si všechny "namazat " na chleba. On je ale jako výbušnina. To že simuluje , to dělá víc hráčů, jenže k tomu přidává "něco víc"

Já Real nemám rád a Viniciuse nesnáším...ale rasistické urážky si nezaslouží. Urážky a pořádný nářez od soupeře ano ale rasismus ne!

Reagovat
Maximm9

https://twitter.com/i/status/1660743682461519872 a pak nekdo bude tvrdit, ze se to treba nedeje, nebo to jsou jedinci...

Reagovat
Mass

Ten kult haterů na Viniho je opravdu velkej, ale nebyly svýho času podobný kulty třeba i na Sergia Ramose nebo na Messiho? Vždycky mě pobaví, jak ti hráči nadávají zpátky do publika, jako by to mělo nějakej význam. Horký hlavy jako Petr Rada nebo Kanga by si ve Španělsku užili

Reagovat
Foppy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele