Messi nemluvil o prodloužení s PSG, v klubu se ale cítí dobře. Je skvělé hrát s Kylianem, řekl

08.03.2023, 11:20
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Jestli sága Lionela Messiho v PSG skončí po této sezóně, kdy mu vyprší kontrakt, stále není jasné. Pětatřicetiletý Argentinec každopádně v rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že je v současné chvíli v hlavní francouzské metropoli spokojený. Je rád, že může hrát s Mbappém, a věří také, že Les Parisiens ještě můžou proklouznout mezi osmičku nejlepších v Lize mistrů.

Ten největší úspěch letos Messi zaznamenal na světovém šampionátu v Kataru, s Argentinou totiž dokráčel k titulu mistra světa. "Byl to můj celoživotní sen,” povídal. "Mohli jsme oslavovat s lidmi v Argentině, upřímně jsme vůbec nečekali, že to bude tak velké. Tyhle okamžiky mi zůstanou v paměti do konce života. Byli jsme to my, kdo jsme mohli na tom turnaji hrát pro celou zemi.”

Samotnému mu bylo vlastně líto, že jeho soupeřem byl ve finále mistrovství Kylian Mbappé, spoluhráč z PSG. Ten zapsal hattrick, přesto se nakonec Francie musela před Argentinou sklonit. "Bylo to opravdu dechberoucí finále,” vzpomínal. "Kylian vstřelil neuvěřitelné tři góly, nestát se po takovém výkonu mistrem světa je šílené. Teď je pravda, že je skvělé hrát s ním v jednom týmu. Doufám, že tu v Paříži dosáhneme ještě na velké úspěchy.”

Nedávno mimochodem Messi získal cenu FIFA pro nejlepšího hráče roku. Možná proto se mu letos obecně tak daří, jelikož si po dlouhých letech v Barceloně konečně zvykl na nové prostředí. "Nyní se cítím velmi dobře,” uvedl. "Z různých důvodů jsem během první sezóny zde potřeboval čas, abych se v Paříží adaptoval. Už se však cítím daleko pohodlněji v klubu i ve městě. A je pravdou, že si tenhle ročník velmi užívám.”

Bezpochyby by rád zaznamenal další sukcesy také na poli Ligy mistrů. Ve středu ovšem čeká PSG opravdu hodně náročná práce v Mnichově, musí dohnat jednogólové manko. Na Bayern je každopádně podle Messiho slov tým dobře nabuzený. "V lize proti Marseille bylo vidět, že jsme se hodně zlepšili. Dost nás to vítězství posílilo,” uvedl. "Budou rozhodovat malé detaily. Moc dobře víme, že vyhrát na Bayernu je nesmírně těžké. Ale myslím, že když budeme dělat všechno správně, že jsme schopni situaci obrátit.”

Autor: Patrik Sandev / psg.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
Psy_cho

Jouda a kecy, nabuzený je jedině na prachy od arabášů, všechno ostatní má na salámu. Ať jde do důchodu.

Reagovat
Petr20

Nejlepší fotbalista světa Klidně může odejít do důchodu, už nikomu nemusí nic dokazovat

Reagovat
Psy_cho

Může odejít a nemusí dokazovat, ale pokud nastoupí, tak ať nedělá ostudu svým přístupem a výkonem. To ať jde radši chytat ryby na Floridu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele