Cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku získal argentinský mistr světa Messi

28.02.2023, 08:30
Aktuality
Lionel Messi přebírá cenu od Gianniho Infantina (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (256)

Přidat komentář
blaugrana

Mohol ho Leoš opľuť. Hnusný Putinský a arabský pätolízač.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Tak on je spíš rád, že mu tu cenu ještě někdo dá. Ve Francii je o titulu rozhodnuto už před sezónou a to hlavně kvůli tomu, že PSG nedodržujou FFP. V LM udělali trapný osmifinále a ve francouzkým poháru taky osmifinále, což je ještě trapnější. Takže to dostal za to, ze se mu povedli 3 zápasy na MS..

Reagovat
ttopi

Ve Francii rozhodnuto nic není. Kdyby teď PSG prohrálo v Marseille, je to jen o 2 body. A taky vzpomeň na předloňskou sezonu, jak to ve Francii dopadlo.

Reagovat
masly008

To je zajímavá myšlenka s tím kdyby.

Kdyby prohráli o 10 zápasů více tak o titul ani nehrají co?

Reagovat
ttopi

Já jen že před sezonou nic rozhodnuto není, to byla pointa mého komentáře. Jinak ano, kdyby se Messi nenarodil, asi by to vyhrál Mbappe.

Reagovat
misomy6

Veď hra za klub co vlastnia sejkovia z Qataru, to ma aj tam všetkých opľuť ?

Reagovat
netopier

niektorí by si už mali konečne uvedomiť, že západná európa je svojou politikou a hodnotami na smiech celému svetu

Reagovat
misomy6

Zas nedramatuzijme dobre

Reagovat
Rezan

celému světu asi ne, ale velká část světa se opravdu směje tomu, jak to tu vedeme (a nepsal bych západní Evropa, protože Evropa to vede podobně celá)

Reagovat
misomy6

Tak vypis tu niektoré krajiny v ktorých sa podľa teba smejú ako to tu vedieme.

Reagovat
Rezan

Čína, Tchaj-wan, Japonsko ti určitě, USA a třeba Turecko, ti nejspíš (i když USA se asi ani nesmějí)

Reagovat
netopier

východná európa nemá vlastnú politiku... za nás rozhoduje západ

Reagovat
drussbarb

Proboha

Reagovat
netopier

Ak na západe povedia, urobte 4 kotúle a 5 drepov, tak Čaputová urobí 4 kotúle a 5 drepov. Čo na tom nechápeš? A aby sa zapáčila svojmu pánovi na západe a preukázala, aká je verná slúška, tak urobí dokonca 5 kotúlov a 6 drepov

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ty jsi pica, nevšiml sis, že naopak vychodni evropa odzacatku chtěla podporovat ukrajinu vojensky a až na natlak třeba německo nebo Francie povolili?

Reagovat
netopier

Východná európa bez súhlasu západu nemôže urobiť nič. Správne píšeš. A akom nátlaku hovoríš konkrétne? Ako môže sluha vydierať pána?

Reagovat
Jollae

Ťahaj do piči ty chorý kokot.

Reagovat
netopier

ty si čo za exota zase

Reagovat
drussbarb

Neuvěřitelný kretén, pak se nedivím, že u nich najít Fica

Reagovat
Rezan

Malé státy vždycky budou muset dělat, co jim nejbližší velký soused "doporučí" nebo "co mu na očích vidí". Stejně máš na výběr jen dva okruhy - Americkoevropský a Čínskoruský. Chceš raději dělat to, co v Číně řeknou nebo to co řeknou na západě.

Je pravda, že si můžeš ještě vybrat neutralitu. Nedělat nic, ale možná, že se to nebude ostatním líbit.

Reagovat
valloire

naivko

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
drussbarb

A východní Evropa je vzorem celého světa? Či co?

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
netopier

V mojom príspevku sa nenachádza slovo "východná európa" a ani slovo "vzor".

Reagovat
zurix_new

A jakou politiku by tedy měla mít?

A jaké hodnoty?

Reagovat
netopier

No v prvom rade by nemala svojou vlastnou politikou škodiť sama sebe. Nemala by celému svetu rozkazovať kto, čo a ako má robiť. Nemala by strúhať ramená, pretože na rozdiel od Ruska alebo USA nie je energeticky sebestačná. Nemala by presadzovať svoje zvrátené, nechutné hodnoty ako LGBTI alebo Ekoterorizmus a mnoho ďalšieho.

Ak by sa celá Európa prepadla pod zem, tak si to už nikto nevšimne. Všetkým sme na smiech. Nakupovať ruský plyn cez USA (kde si amíci nahodia maržu) a biť sa do pŕs, že nie sme už viac závislí od Ruska je zlatý klinec všetkého V Bielom dome a v Kremli musia plakať od smiechu

Reagovat
netopier

A o tom, ako celá európa posiela svoju vojenskú techniku na Ukrajinu, kde ju rusi s prstom v nose ničia ani nemusím písať. Časom ostaneme bez jediného tanku a potom nám ich amíci budú s radosťou predávať

Reagovat
drussbarb

S prstem v nose tu píšeš naprosté píčoviny. Ani slovo o tom, kdo začal válku kousek od vás, ale serou tě “buzny a ekofašos”. Ale strašení jadernými zbraněmi tu neodsoudíš

Reagovat
netopier

Tak choď na ulicu vykrikovať, že za všetko môžu rusi. Určite takto rusom uškodíš a bude sa ti žiť lepšie.

Radšej by si sa mal pozerať, čo robia naši politici a ako zvládajú túto situáciu. Na všetkých frontoch Európa prehráva, či už vojensky alebo ekonomicky. Takýmto tempom sa prepadneme na úroveň Južnej Ameriky alebo Afriky.

Rusko s USA si urobili na východnej Ukrajine mlynček na európske peniaze. Ak by Rusko postupovalo ďalej, bola by zničená celá Ukrajina a museli by si ju potom budovať na novo. Preto neničia nič, čo je na západnej Ukrajine. Veď stačilo zničiť pár železníc, ciest, logistických centier a Ukrajina by bola vybavená. Ale oni naopak nechajú prúdiť zbrane zo západu až na úzku frontovú líniu, kde ich všetky ničia. Európa prichádza o svoju vojenskú techniku a miliardy eur. Čím dlhšie to budú naťahovať, tým viac Európa stratí.

A čo na to americký sluha Zelenský? "Európa, posielajte všetko čo máte, aj tak to rusi všetko zničia ale posielajte, buďte solidárni! Ak nemáte, kúpte si od USA, oni vám radi predajú a zarobia na vás"

USA vždy zarábali na cudzích vojnách a teraz taktiež. Vyprovokovať vojnu, stiahnuť sa a potom už len predávať zbrane. Ez money

Toto je ten dôvod, prečo rusi nepostupujú ďalej a neničia západnú Ukrajinu. Preto sa môže Biden so Zelenským v pohode prechádzať po Kyjeve. Vedia že sa im nič nemôže stať. Sú tam jednoducho dohody.

Ale vy radšej žeriete sračky z ČT, kde tvrdia, že krajina ako je Rusko nedokáže v 21. storočí z vlastného územia ostreľovať Kyjev Pritom teroristov v Sýrii vybavili námornými loďami z Kaspického mora

Veľmoci ako sú USA alebo Rusko nie je možné vojensky poraziť. Jedine jadrovými zbraňami. Preto Rusko jasne deklaruje, že ak sa o to niekto pokúsi, bude nasledovať odveta a vojna nebude mať víťaza.

Reagovat
Svandik68

To jsou strašný chcanky, co tady píšeš.

Reagovat
netopier

Ďakujem Vďaka tebe určite zmením názor

Reagovat
drussbarb

Opravdu tupec, neuvěřitelně

Reagovat
Imago

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ban

Reagovat
netopier

Nepáči sa ti diktatúra, ale chceš umlčať všetkých, ktorí majú iný názor ako ty. Za čo by som mal dostať ban? Urážam niekoho? Píšem len vlastný pohľad na vec a to je snáď v demokracii legálne

Reagovat
drussbarb

BAN

Reagovat
misomy6

Píšeš len nezmysly z propagandy Kremľa a ešte to podávas ako vlastný pohľad na vec

Reagovat
netopier

Čiže obviňovanie Ruska nám zlepší život, rusi obsadili celú Ukrajinu, bombardujú Kyjev, Zelenský sa nikdy neprechádzal s Bidenom po Kyjeve, Európu nestojí tento konflikt obrovské miliardy, Amerika nikdy nedodá žiadne zbrane, Rusko nedokáže bombardovať západnú Ukrajinu, USA a Rusko je možné vojensky poraziť, Zelenský nikdy nežiadal od Európy zbrane a pomoc, Rusi sa nezúčastnili vojny v Sýrii, Amerika nikdy nezarábala na vojnách..

Správne to už mám? Takto ti to vraveli v TV?

Reagovat
netopier

Myslím, že politiku zatiahol do tejto diskusie blaugrana Čiže prípadne by bolo vhodné dať ban jemu alebo vymazať vlákno.

Reagovat
drussbarb

Jsi opravdu hlavička, gratuluju. A pak že jsou fotbalový fanoušci blbci

Reagovat
netopier

realita je taká, že nemáš ani jeden jediný argument, len urážky 1. najprv sa ti smejú 2. potom ti nadávajú 3. nakoniec vyhráš

Reagovat
Mercury

Máš na FB ruskou vlaječku?

Reagovat
Gazdo

Vole ale toto citat je cosi neskutocne. Ja sa potom cudujem ze u nas dokazu vzniknut aj strany ako Republika a byt uspesne

Reagovat
netopier

Ja sa tiež čudujem, že v tejto prozápadnej diktatúre už dávno nezabanovali tieto nepohodlné strany s iným názorom. Ale asi aj na to príde...

Reagovat
zurix_new

Dezolé, dezolé, SDÍLEJTE TO NEŽ TO SMAŽOU!!!

Reagovat
zurix_new

Tak dík že sis dal tu práci abys všem ukázal co jsi za kus zbytečného kokota

Reagovat
netopier

Reagovat
ttopi

Král je jen jeden

Reagovat
Vsadim gule

A to je král sýrů

Reagovat
Kapřík

Karel Habsbursky

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Salfovic

Tentokrát jsem to opravdu nečekal.

Reagovat
CHONG

Messi v pohodě

Scaloni na pováženou - dostal to za jeden krátkodobý turnaj, na kterém navíc udělal celou řadu špatných rozhodnutí a taktických chyb.

Martínez úlet

Jinak Benzín mohl být klidně před Kyliánem a Vincek měl být určitě výš.

Reagovat
Y.N.W.A

Je to cena FIFA, takže rozhodly hlavně výkony na akci FIFA, tedy MS. Proto Benzema nic, Vincek nic... Messi zaslouženě

Reagovat
Nuno čomes

Však je to jen za MS. Messi Ok dejme tomu. Zbytek nesmysl. O té jedenáctce ve složení 3-3-4, která by v životě nefungovala, nemá smysl ani hovořit

Reagovat
Spalovač šancí

Proč by nemohlo fungovat rozestavení 3-3-4, když po významně dlouhou dobu fungovalo 2-3-5?

Reagovat
masly008

Taky nechápu, když Arsenal po zisku míče často hraje 3-3-4 a někdy i 3-2-5

Reagovat
Well

Přesně jak říkáš, navíc ve většině zápasů favorité, Real ve všech vyřazovacich střetnutích v roli outsidera, Courtois nás držel, nevím co mohl udělat víc.

Reagovat
LAM

Za co přesně by to měl dostat trenér repre, kterej dokázal vyhrát MS s týmem, kterej určitě neměl nejsilnější soupisku na turnaji? Vždyť do toho zápasu s SA neprohrál s ARG 2 roky a ten tým s ním šel neskutečně nahoru.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Scaloni to dostal za krátkodobý turnaj jak ty píšeš a Messi ne? Za co to teda dostal Messi? Za tu neskutečnou jízdu skupinou LM nebo dopředu vyhraný titul v Ligue 1?

Reagovat
Lemiux66

Jak zni objajoba pro ta nemehla trenery a hrace, kteri volili vetsinove, a dost mozna to nevidi jako ty?

Reagovat
DonAndres

Taktických chyb? vyndej hlavu z písku. Na lávku posadil trápícího se Lautara, a dal možnost se ukázat Alvarezovi. Místo Paredese dával přednost Enzovi s MacAllisterem, Neutavil DiMariu a nasadil ho na konečnou fázi playoff. Zdemoloval Chorvatsko svým rozestavením a do 80. minuty nedal čuchnout Francii. Doslova od doby, co Argentina vyhrála Copu nastavil celou repre na vítěznou vlnou (vyjma Saudů( a dotáhnul tak Argentinu do finále. Pověz mi tedy, které konkrétní taktické chyby máš na mysli?

Reagovat
CHONG

S SA prohráli, s Mexikem hráli bídu, ze které je vytrhl až Messi, Nizozemsko i Francii prokaučoval...

Reagovat
drussbarb

Jágr, štěstí, náhoda

Reagovat
Spalovač šancí

Gól Francouzů na 2:2 neměl platit ...

Reagovat
icka

Reagovat
DonAndres

Nizozemsko prokaučoval?

Reagovat
Salfovic

Penalty odkoučoval geniálně

Reagovat
icka

Trošičku se dá říct, že ano.

Reagovat
Lemiux66

Ale taky udelal celou radu spravnych rozhodnuti ktere vedli ke zlatu. Ja si tabulku plusu a minusu nevedu.

Reagovat
patas92

V playoff už tolik chyb neudělal a docela se mu dařilo z těch chyb průběžně poučit. Ve finále si pak třeba mnohem zkušenějšího Deschampse docela namazal imho. Za mě je to v pohodě volba. MS má prostě největší váhu, 2018 i 2014 vyhrál repre trenér

Reagovat
sergi

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen čekám, že dostane ocenění "Zaměstnance roku" naší společnosti

Reagovat
Zlatko28

Messi zcela zaslouženě. Není to jen o MS, v této sezóně má 35G, 30A v 51 zápasech. G/A má nejlepší ze všech. Jediný gólman měl být Courtois, ale všichni víme, že v této kategorii jde jen o to hlavní ocenění...

Jinak doporučuji přečíst si komentáře posledního příspěvku Alaby. Ve svém IG stories dával, že hlasoval pro Messiho a fans Realu ho v komentářích dost nevybíravě, často rasisticky, uráží

Celkem jsou ty hlasy:

Hráči: 1. Messi 717, 2. Mbappe 395, 3. Karim 301

Trenéři: 1. Messi 728, 2. Mbappé 478, 3. Benzema 230

Fans: 1. Messi 1 345 851, 2. Mbappe 391 676, 3. Benzema 200 009

Reagovat
Well

Tak nutno dodat, že ty statistiky mají z toho jejich trojlístku všichni skoro nejlepší a ve velkých zápasech pak často pohoří. Tím nesnižuji jeho kvality, na MS byl skvělý, jen v PSG ty statistiky měl skoro každý útočník vždy lepší.

K tomu Alabovi, každý má právo na svůj názor a je to vždycky, že když se píše o jednom nebo druhém, tak hned přilétnou fanoušci toho druhého a začnou urážet, porovnávat neporovnatelné atp.

Můžeme být jen rádi, že jsme měli možnost oba sledovat najednou, protože se posouvali i díky své rivalitě. Já jsem měl vždy názor, že pokud bych měl 10 dobrých hráčů a fungující tým, tak bych si do něj dosadit Ronalda, protože dokázal být tím klíčovým faktorem a lídrem ve velkých zápasech, když se nedaří. Pokud bych měl slabší hráče a chtěl bych tým pozvednout, bral bych Messiho, protože vždy dokázal pozvednout hru celého týmu bez ohledu na to, jací spoluhráči se kolem něj točili.

Reagovat
celeb

co s tym ma spolocne Kristinka? Alabu urazali zrejme kvoli Benzemovi.

Reagovat
Lemiux66

A ta souvislost s Ronaldem? Alaba se o nem nejak zminil?

Reagovat
Well

Moje chyba, já se trochu nechal unést diskuzí k 700. gólu Messiho, kde se hned řešila zase tahle hloupost.

Reagovat
Zlatko28

Já tě chápu, ale ten třetí odstavec je možná nadbytečný. S tím urážením to je pravda. Ale Alaba ted musel vydat „statement“ aby situaci uklidnil . někdy se to vymkne

Reagovat
celeb

uplne jednoznacne. Ani u jednej skupiny by nepomohlo, keby Mbappe dostal aj vsetky hlasy pre Benzemu.

Zas na 2. strane jedna sa len o nejakych trenerov, hracov, … ktori nemozu mat taky prehlad ako znacna cast diskuterov EF, ktori “vedia svoje”.

Reagovat
Salfovic

Takže Benzama u háčů pěkně propadl.

Reagovat
Ladas321

Cenu pro nejlepšího hráče vyhraje hráč, který ani není nejlepší ve svém týmu. Ten tým v PSG stojí a padá na Mbappem, i proti Bayernu bylo vidět jak hráli bez Mbappeho a s ním. Individuální trofeje ztratili hodnotu, stává se z toho už grammy. Real Madrid se tohohle galavečeru nezúčastnil a stejný postoj by měli zaujmout i ostatní.

Reagovat
ttopi

Reagovat
Zlatko28

Že zrovna 90% kapitánů a trenérů to vidělo jinak . Včetně Mbappého, který včera řekl, že Messi to má zasloužené a je nejlepší.

Reagovat
Ladas321

To, že hlasovali kapitání a trenéři pro mě nemá žádnou výpovědní hodnotu, tihleti lidé se často řídí spíš sympatiemi i danému hráči. A ještě hlasování fanoušků, kteří už vůbec nejsou objektivní.

Mbappe to řekl jen ze slušnosti.

Reagovat
Shevchenko

Kapitáni, trenéři a fanoušci nejsou objektivní, ale ty jsi

Reagovat
Bakary3

Takže vlastně objektivní byli ti, co hlasovali správně podle tebe, to je přímo definice objektivity

Reagovat
ttopi

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
xjert02

Reagovat
Busby babes

Reagovat
celeb

“jeho tym” je pre Messiho aj FIFA v prvom rade Argentina. Iny pohlad moze mat UEFA, pripadne ty, ale zas …who cares.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Al Capone

Chápu proč to Messi dostal a budiž, zlatý míč je stejně cennější, ale to nic nemění na tom, že nebyl nejlepší za loňský rok, každý trochu soudný člověk musí vidět, že nejlepší byl Benzema.

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
ttopi

Reagovat
CHONG

Co je na to přesně vtipného? Cena pro Messiho je v pohodě, ale kdyby to dostal Benzín, tak by nikdo nemohl ani pípnout...

Reagovat
ttopi

Rok 2022 byl rok Messiho. MS je největším turnajem na světě a on tam dominoval, svůj tým dotáhl. A nejen to MS, on měl i dobrá čísla na klubové úrovni. Hlasovali hráči, trenéři a fanoušci a všude to Messi vyhrál v podstatě na plné čáře. Rozhodně není fér to nějak zlehčovat.

Reagovat
CHONG

Já s výhrou Messiho problém nemám, jenom říkám, že případná výhra Benzína by byla úplně stejně zasloužená, jeden dominoval na repre úrovni, druhý zase na klubové úrovni....

Reagovat
ttopi

Chápu jak to myslíš, ale ty rozdíly v hlasech říkají, že to vyhrát nemohl. Proto nechápu, proč Al Capone výhru Messiho nějak rozporuje.

Reagovat
Al Capone

Protože podle mě nebyl za rok 2022 nejlepší. Co na tom nechápeš?

Reagovat
ttopi

Teď už to chápu, původně mi nedocházely souvislosti.

Reagovat
Spalovač šancí

Byl nejlepší v nejdůležitější akci roku. A mám pocit, že zrovna fanoušci Realu (nikoliv nutně ty) vždycky zdůrazňovali, že nejpodstatnější je dominovat v top zápasech, které rozhodují o velkých trofejích

Reagovat
Reggie

většina argumentuje tím, co se zrovna hodí. Teď nemyslím nikoho konkrétně, aby bylo jasno, ale je to prostě tak.

Reagovat
sergi

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Kiss Me Polka!

Kde benzema dominoval na podzim? Nikde.

Reagovat
valloire

Ale vždyť MS je jen pár zápasů ne? To mají rozhodovat o celý sezoně?

Reagovat
ttopi

Vem si že v podstatě kvůli MS lidi říkají, že Pelé je nejlepší, jinak čísla a úspěchy mimo MS má hned několik hráčů lepších. Takže ano, v roce kdy se koná MS je to fakt důležitý. A pokud bychom MS vyhráli třeba my, tak se určitě nestane Shick hráčem roku. Messi to tedy nevyhrál jen za MS. Má těch úspěchů víc a to jak týmových, tak individuálních.

Reagovat
mistr129

Jestli dobře počítám, tak Benzema v kalendářním roce 2022 33+8 (teď nevím jestli jsem zahrnul repre, tak kdyžtak 36+9), Messi 35+30.

Not even close, a to se nemusíme bavit, kdo má větší negolovy přínos

Reagovat
Reggie

Reagovat
Zlatko28

Pokud by měl někdo z Realu vyhrát The best nebo Zlatý míč za minulou sezónu, tak je to Courtois

Reagovat
Greaber

Ten je ale na černý listině, tomu to nikdy nedají, kdyby proti sobě stál jenom Courtois a Karius tak by to dostal Karius

Reagovat
Zlatko28

Přesně

Reagovat
Greaber

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
drussbarb

"Každý trochu soudný člověk", to zní jako úvod do argumentačních faulů. "Pokud jste aspoň trochu inteligentní, musíte uznat, že ...."

Reagovat
Al Capone

tak člověk si musí trochu rýpnout. Nicméně mě Messiho vítězství nějak netankuje, jen si fakt nemyslím, že by byl v roce 2022 nejlepší.

Reagovat
Salfovic

Benzema měl naprosto příšernej podzim.

Reagovat
Greaber

Taky musíme v dnešním světě brát v potaz "společenskou přijatelnost". Benzema je magor a kriminálník, toho nechtěli do týmu pro MS ani když měl za sebou životní sezónu. Tomu cenu nedají, pokud vyloženě nemusí.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Messiáš

Reagovat
VTID94

Emi zaslúžene

Reagovat
PBLead

Nechápu smysl této ceny, pokud úspěch v ní stojí a padá na výkonech v rámci 1 turnaje. Měl jsem za to, že nejlepšího hráče, brankáře, trenéra, jedenáctku MS už jsme měli hned po skončení MS. Toto měla být anketa za celý rok. Jak to může vyhrát Emiliano Martínez? Scalloni?

Reagovat
Well

Tak Scalloniho moc nemáš podle čeho jiného hodnotit, tam bych to i chápal, ale za co to dostal Martinez je mi velkou neznámou.

Reagovat
drussbarb

Dokonce i Zlatý míč stojí a padá na MS, pokud se v daném období hraje. Můžeme s tím nesouhlasit, ale takhle to prostě je.

Reagovat
j.r.ewing

pretoze su jednoducho najlepsi.

aj messi, aj martinez, aj scaloni.

dokazali to na najvacsom turnaji na svete.

takze tu neni o com.

Reagovat
Reggie

A který trenér to měl podle tebe vyhrát? Než trenér mistrů světa, který ani zdaleka neměl nejlepší kádr na MS. Martínez je kravina.

Reagovat
vceradnesazitra

Sranda cena korupčníků

Reagovat
Busby babes

MS to prebilo no, jinak nejlepsi nebyl. Ale takhle ty ankety funguji.

Reagovat
Kiss Me Polka!

a kdo byl lepší? Benzema který měl prumerny podzim (jakože vážně prumerny ne Messi uroven prumerny) nebo mbappe který nevyhral žádnou velkou trofej, navic na podzim i v klubu horsi nez messi?

Reagovat
Busby babes

vsak Messi ma podprumerna cisla uz dva roky. 12 golu ve 20 zapasech ve francouzske lize, loni 6 golu. v nejvic dominantnim tymu... to je jako skvela forma?

Reagovat
Xavi

To si děláš prdel ne?

Reagovat
Busby babes

ano ne. ale whatever. s Messi fans se nema moc cenu hadat. Hraje slusne, ale nejlepsi neni. takze ano, prevazilo to MS. Coz je uplne normalni a je to tak vzdycky. Je to anketa.

Reagovat
Xavi

12 respektive 6 gólů z dvaceti zápasů fakt nejsou podprůměrná čísla.

To by byli skoro všichni podprumerni a to jak víme, nejsou.

Takže whatever napsal jsi blbost.

Reagovat
Busby babes

26 zapasu a 6 golu neni podprumerne? v nejlepsim tymu a ve slabe lize? ok. tohle se bude do budoucna hodit.

Reagovat
Xavi

Tak Messi není jenom o golech. Že zrovna ty, kterej tady tak rad dáváš statistiku xG, vynechas asistence.

Reagovat
VersaceChain

proc vynechavas asistence? vzdyt ma pres 1.2 G+A na zapas, to jsou jako podprumerna cisla?

Mbappe ma min nez on, a to mas 5 golu z jednoho zapasu ve francouzskem poharu...

Reagovat
bluefan

tie asistencie si zamerne odignoroval? Pretoze to je tiez jeden z dolezitych faktorov, preco je tych golov len tolko. V PSG sa proste "hra" na cisla Mbappeho a Messi s tym evidentne nema problem a pripravuje mu sance. Dokazuje to aj statistika xG, kde Messi mal minuly rok len nieco vyse 9 (dost toho v lige teda spalil), co je neporovnatelne s cislami v Barcelone, kde mal pravidelne xG 20+ a este to o niekolko realnych golov vzdy prevysoval. Messi tiez nekope penalty a ked je Neymar fit, tak ani vsetky priame kopy. Tuto sezonu uz sa do zakoncenia dostava viac, kedze xG ma okolo 13 a zodpoveda tomu aj cislo. Mat 0,6 golu na zapas v jednej z top 5 lig sveta v 35 rokoch a s tym, ze na hrote je TOP3 hrac sveta, ktoremu sa pripravuju sance, mi vobec nepride podpriemerne :D ale tak asi mame kazdy iny pohlad na vec.

Ked boli Mbappe aj Neymar mimo, Messi rozhodol hned 2 zapasy proti Toulouse a Montpellieru za sebou. Golmi z hry, nie z penalt.

Reagovat
Busby babes

no tvuj nazor, muj je, ze Messi ani nebyl loni nejlepsi v PSG. Prvazilo MS a ok, tak to je vzdycky.

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
bluefan

by som chcel vidiet Ronaldove cisla, keby niekde mal hrat "druhe husle"... ale to vlastne neuvidim nikdy, lebo to mu jeho ego nedovoli :D Messi s tym problem nema, dokazal to uz ked Suarezovi pripravil zlatu kopacku a dokazuje to aj teraz s Mbappem

Reagovat
Busby babes

nechapu, proc do toho tahas Ronalda, ale tak whatever.

Reagovat
bluefan

taham ho do toho preto, lebo by som to chcel vidiet a je snad moja vec co chcem vidiet

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Salfovic

Letos má v lize 12+12, kolik hráčů je na tom lépe? Mbappé ne.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Jasně.

Podzim.

Liga

Messi 7+10

Benzema 7+1

Mbappe 13+2

Lm

Messi 4+4

Benzema 0+0

Mbappe 7+3

Pricemz Messi odehral mene zápasu než mbappe.

Ale nevím proč se ti s tím seru, když se bavim s clovekem, který ani nevěděl jediný zápas v té lize, ale má jasno, že je spatna messimu se na podzim rovnal herne jen neymar v psg

Btw má lepší statistiky tuto sezonu než ten vas pele, ale jasně, má podprumerne statistiky..

Reagovat
sergi

Reagovat
masly008

A není ta anketa za rok 2022?

Ona je jen ta podzim+ MS?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Pokud umis cist, tam snad chapes, proč pisu jen o podzimu..

Reagovat
masly008

ok,já četl jen tvůj koment.

Reagovat
sergi

Reagovat
king23

Jako Fanoušek Realu v zásadě nemám problém s tím, že to za kalendářní rok 2022 dostal Messi. Benzema má smůlu, že na MS kůli zranění vůbec nestartoval. Kdyby byl v kádru Francie, určitě by nějaký gól dal a jako vicemistr by měl daleko větší šanci tu cenu vzít.

Na druhou stranu pochybuji, že Zlatý míč za sezonu 22/23, který je daleko důležitější a prestižnější trofej vyhraje Messi, obzvlášť pokud PSG teď s Bayernem v LM opravdu vylétne. Otázka je komu to dát? Benzema zdaleka nemá tak oslnivou formu jako loňskou sezonu. Záleží asi kdo vyhraje tu LM. Pokud třeba City, tak by dával asi smysl Haaland (+ předpokládám, že dá ten rekord v počtu gólů v PL). Pokud by ale třeba vyhrál Bayern, který zdaleka nemá takovou individualitu ve svém kádru, tak fakt nevím, kdo letos tak vyčnívá.

Reagovat
drussbarb

Uvidíme, kdo ten Zlatý míč vyhraje, pro mě, jako pro fanouška Messiho, je mi to úplně jedno, stačí mi, že Argentinu dovedl k zisku MS, čemuž jsem už opravdu nevěřil. A pokud ten Zlatý míč vyhraje, tak to nějak přežiju

Reagovat
Tommy$

Reagovat
Mercury

S vysokou pravděpodobností vyhraje Messi i Zlatý míč, zejména z důvodu, že jeho největší rival s ním hraje v týmu. Halaand nemá podle mě šanci (i s ohledem na vítězství Argentiny na MS). Ani případné vítězství v LM to podle mě nepřebije. A ostatní individuality strádají, jak Benzema, tak Lewa. Je mi to podobně jako drussbarbovi skoro jedno, ale proti Messimu bych si fakt nevsadil. MS je prostě těžká váha a říjen není tak daleko, aby se na to zapomnělo.

Reagovat
Busby babes

jsou to ankety, objektivni meritka bych na to neuplatnoval a ani to nema moc cenu.

Reagovat
Zark

Reagovat
Tommy$

Tam by to možná šlo zvrátit tím, kdyby Mbappé v létě přestoupil do lepší ligy ( nejlíp asi PL) , a měl tam bombovej podzim, jinak teda favorit zatím Messi.

Reagovat
mistr129

Tak Zlatý míč je podle mě už rozhodnutý. Leda by se Haaland ještě víc urval ze řetězu a dotahnul City k LM a případně i PL

Reagovat
Zark

Možná zjevení mezi velkými jmény Osimhen? První titul Neapole od dob Maradony, když dá ještě nejlepšího střelce a třeba nedejbože finále LM?

Reagovat
ADM

Nesranduj

Reagovat
Busby babes

Rashford.

Reagovat
Tommy$

Kdyby vyšel ten “quadruple” tak bych mu i věřil

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Alf14

Messi dejme tomu i když si myslís že není momentálně nejlepší ani v PSG. Ale Martinez vždyť nepatří ani do top 5 golmanů premier league, ani na MS rozhodně nebyl nejlepší golman fraška

Reagovat
j.r.ewing

ved chyta za trapnu aston villu.

tam keby chytal hoci aj chilavert alebo buffon tak dieru do sveta nespravia.

pockajme si ked dibu prestupi do velkoklubu ake bude mat cisla a potom sa mozme o tom pobavit.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
boryland

Leo......král......

Reagovat
Xavivax1

bůh

Reagovat
wyqinac

Stejne se ta cena proste dava za to se stane v lete/na podzim pokud je velkej turnaj.. Protoze kdyz vezmu, ze PSG s tim jejich tymem vypadli na jare v osmifinale jak ve Francouzskym poharu , tak v LM, tak to je pro me proste obrovskej neuspech to jejich jaro. Samozrejme vyhru na MS a jeho zasluhu na tom, mu nikdo nebere..

Reagovat
smazaný uživatel

Ješte jsi mohl napsat, že je dnes úterý.

Reagovat
wyqinac

dnes je utery

Reagovat
Salfovic

Kdyby bylo úterý, tak se večer hrajou zápasy LM.

Reagovat
Nizzie

Divný úterý.

Reagovat
meril

Messi dejme tomu, z tý trojky to moh bejt kdokoliv a bylo by to zasloužený, přál jsem Karimovi, ale už má Zlatej míč a Messi to urval díky jménu.

Scaloni ok, s Argentinou odvedl obrovský kus práce a asi zaslouženě.

Ale ten Martinez je snad největší wtf moment v historii udělování tady těch cen.. Absolutně nechápu, vždyť není ani top5 v PL, na MS neměl snad ani top5 statistiky.. z jeho “vítězství” mám pocit, že kdyby to v brance Argentiny na MS odchytal Karius, tak to taky dostane, jen protože vyhrál MS.. Fakt mě krom “vyhrál MS” nenapadá u Emiliana jedinej kludnej argument

Reagovat
martin.b

vychytal penaltový rozstřely + Muaniho, což prostě byly highlighty jejich cesty za titulem, FIFA je tím známá, že v roce MS se následný ocenění točí kolem něj. Ten Bono už je jen úsměvný potrvzení faktu.

Reagovat
meril

Jenže za vychytání penaltových rozstřelů a Muaniho už dostal cenu pro nejlepšího brankáře MS, tohle má být ocenění za celej rok, fakt sem snad nikdy nezažil v rámci tady těch ocenění někoho víc nezaslouženýho.. Většinou je to tak, že třeba všichni z užší nominace by si to zasloužili a byť má každý svýho favorita, tak jde pochopit proč to vyhrál ten druhej. Ale tady zůstává rozum stát

Reagovat
Salfovic

Leda tvůj.

Reagovat
Salfovic

Špatně zavlákněno.

Reagovat
martin.b

já s tebou souhlasím, pořád je to ale vcelku transparentní anketa, kde hlasují 3 zástupci z každé země a takovej Jarda Šilhavý dal dokonce Bona na druhý flek za Martineze

https://digitalhub.fifa.com/m/3c3f65b7880124db/original/2022-Men-s-Goalkeeper-Breakdown.pdf

Reagovat
ttopi

Messi díky jménu

Alespoň se prosímtě podívej na čísla za rok 2022 a na nějaké ty turnaje a tak. Konalo se třeba MS a tak.

Tohle jsou hrozný kecy

Reagovat
meril

Doslova jsem napsal, že "z tý trojky to moh bejt kdokoliv a bylo by to zasloužený" víc k tomu asi nemám co dodat.. mezi ním, Kylianem a Karimem to prostě rozhodlo jméno, protože všichni tři byli fenomenální a zasloužili si to.

Reagovat
Kiss Me Polka!

A pak jsi dodal, že to urval diky jmenu, což je blbost..

Reagovat
meril

Dobře, uznávám, napsal jsem to trochu blbě. Přepíšu to teda, všichni tři nominovaní si to podle mě zaslouží a podle nějakých "objektivně měřitelných" měřítek byli nejlepší a kdokoliv z nich by vyhrál, nejde na to říct nic, protože ta cena by byla zasloužená = uznávám že Messi si to zasloužil.

Ale tím způsobem hlasování (trenéři, hráči, fans) kteří kolikrát nemají takový kontakt s tím "vrcholným fotbalem" a reálně to třeba nesledují, nebo ty hráče neznaj (hromada kamarádů co s nima hraju fotbal tak prostě zná maximálně manchester united, bayern mnichov, barcelonu, messiho, ronalda a neymara a tím to pro ně končí) a spousta z těch hlasujících v životě nemusela vidět zápas Ligue1 nebo LaLigy (krom třeba El Classica) a pro takové lidi, kteří navíc kolikrát koukali jen na MS, kde byl Messi fenomenální, je prostě to jméno, které rezonuje ve světovém fotbale posledních 10-15 let a které mají za fotbalového boha, klíčové. Takže když se pak podívají na tři cápky, kteří maj dost podobný statistiky, ale jednoho reálně viděli na tom MS hrát, poslední dva měsíce se o něm mluví jako o bohovi, sociální sítě máš plný vyjádření a tabulek o tom že je nejlepší v historii před Pelém, Maradonou apod., a maj jednomu z nich dát hlas, tak myslíš že to daj "na jistotu" tomu fotbalovému bohovi, a nebo si pustí třeba 40 zápasů Mbappého nebo Benzemy z loňské sezony, aby si mohli vyvrátit ten svůj, už vytvořený, názor?

Mimochodem úplně stejně si myslím, že to mohlo rozhodovat u hlasování u GB o Ronaldovi, když proti němu byl třeba VVD, Lewa, Suarez nebo Salah.

Takže tím, že to má "kvůli jménu" sem nemyslel to, že si řekli "haha Lionel Messi, tomu to dám, protože je to Messi a je mi jedno jak hrál"

Reagovat
Kiss Me Polka!

Tohle ale platí úplně u všech no. Benzema taky vyhral minhly rok ballon d'or jen proto, že mu totální vysla LM a měl z toho obrovsky fame. Realne by bez toho těžko vyhral, i když měl skvele statistiky dlouhodobě v lize a herne byl taky dominantni.

To co píšeš je ale i dvousecne pro messiho, samozřejmě má hromadu obdivovatelu, ale i hateru, kteří ho zase nevoli jen proto, že ho nemají radi. Plus jsou na něj větší nároky kvůli minulým letum, I tady to výše vidíš, má nejlepší statistiky tento rok a nadprůměrné ( v ramci postu/konkurence)minule jaro, přesto tady o něm lidi píšou jako, že je má slabé.

Reagovat
Tony Stark

Komédia

Reagovat
SunFells

David Alaba voted for Messi instead of Benzema for The Best Awards, Real Madrid fans invaded his social media with racist comments and "#AlabaOut" is trending in social media

Reagovat
smazaný uživatel

White supremacy

Reagovat
Salfovic

Neřvou ty rasistické urážky na Juniora nakonec vlastní fanoušci ?

Reagovat
Busby babes

uz to musel vysvetlit, ze hlasovali jako cely rakousky tym, ne jen za sebe.

Reagovat
Gazdo

Aj keby hlasoval len za seba je taketo chovanie fans velmi mile

Reagovat
Busby babes

tak ja fans nikde neomlouvam.

Reagovat
Gazdo

Ani nehovorim ze to obhajujes iba rozsirujem vlakno komunikacie

Reagovat
Reggie

Jojo, to určitě

Reagovat
ACSMan

Today I feel GOAT

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavy z eurofotbalu jsou překvapené, že nevyhrál Benzema, co dodat

Reagovat
madridcan

Keď to píše najobjektívnejšia hlava, tak sa môžu všetci pojebať

Reagovat
misinho7

Reagovat
ttopi

Reagovat
bbbauch

Jaky to je bejt neustale kokot?

Reagovat
O.Giroud

Taky Soucek (CZ) ho nedal ani do TOP 3

Reagovat
Nizzie

Tak on je spíš na chytání.

Reagovat
2miguel1

Leo príď ešte do Barcy. To, že ma už nebavia zapasy inych mužstviev chapem, no už aj Barca ma prestava baviť po tvojom odchode. Messi a potažmo CR nastavili pre mňa taky zažitok z futbalu, že terajší ma už začina nudiť.

Reagovat
Tommy$

Reagovat
YNWA__MSN

Hlava mi nebere, že se tu najdou "experti" kteří kritizují výhru Scaloniho jako nejlepšího trenéra za dané období

Reagovat
Well

Ono moc nedává smysl hodnotit společně reprezentační a klubové trenéry, když nemají ani vzájemnou konfrontaci, ale Scaloni zaslouženě, stejně jako by to měl zaslouženě i Carlo.

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Martinez zaslouženě, ten zbytek je výsměch.

Reagovat
VTID94

Reagovat
GrimeBaller98

Nejvetsi saskarna, crying midget a jeho rozkurovac Martinez , penalta pro Argentinu

Reagovat
Mercury

Jsou to dva měsíce, neboj, za pár let se z toho dostaneš.

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

No uplne ze vseho mi teda jako nejvetsi skandal prijde Julian Alvarez na 7. miste. To je naprosty WTF.

Reagovat
martin.b

trenér Španělska ho dal na 1. místo

Reagovat
ttopi

Fakt? Jako takhle - je to jeho názor. Ale je to trochu mimo.

Reagovat
Salfovic

Neumístil se tam i Jindříšek ?

Reagovat
Nizzie

Tak ale ten zaslouženě, o tom nemůžeš pochybovat!

Reagovat
misinho7

Reagovat
ttopi

Pár zajímavých hlasů:

Od kapitánů:

Egypt Mohamed Salah - Vinícius Junior Kevin De Bruyne Achraf Hakimi

Gabon Lloyd Palun - Julián Álvarez Karim Benzema Robert Lewandowski

Guyana Sam Cox - Jude Bellingham Lionel Messi Kylian Mbappé

Morocco Romain Ghanem Saïss - Achraf Hakimi Karim Benzema Kylian Mbappé

Od trenérů:

Botswana Mogomotsi Mpote - Julián Álvarez Achraf Hakimi Kylian Mbappé

Central African Republic Raoul Savoy - Jude Bellingham Erling Haaland Karim Benzema

Spain Luis De La Fuente Castillo - Julián Álvarez Jude Bellingham Luka Modrić

Média:

Solomon Islands Crofton Utukana - Vinícius Junior Neymar Erling Haaland

Reagovat
VersaceChain

chapu to dobre, ze nazor Croftona Utukany ze Salamounskych Ostrovu ma stejnou vahu jako napr. hlas Scaloniho/Llorise?

Reagovat
ttopi

Ano. To by mi ani tak nevadilo, ale je fakt, že kdykoliv je k mání takováto tabulka hlasů, tak vždycky ti největší exoti hlasujou jak největší dementi

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Salfovic

To mi připomnělo, jak kdysi Gattuso kritizoval jak trapně nízko se umístil Nedvěd (v sezoně, kdy vyhrál GB) a demonstroval to tím, že jeden africkej trenér dal hlas jemu, protože tam hrál s Itálií přátelák a byl kapitánem

Reagovat
ttopi

Jo, objektivita 0

Reagovat
Switchback

Herně je nejlepší Mbappe ale vzhledem k MS je to úplně pochopitelné. Tak snad padne i ten ballon dor

Reagovat
Salfovic

Jakou formou hlasovali fanoušci? V nějaké anketě na webu FIFA? To by šlo asi celkem snadno nabourat.

Každá země má svého hlasujícího novináře?

Reagovat
ttopi

Pak se divme, že nemůže být online hlasování ve volbách, když zpochybňujeme každou online anketu. Myslím si, že organizace jako FIFA má své systémy nějak zabezpečené.

Reagovat
Tommy$

Moc se v tom teď neorientuju, dovedl by mi někdo říct, jeslti se MS počítá v rámci zlatého míče za rok 2023 ? Díky

Reagovat
loki5

Ballon d Or je od loňska za sezónu tudíž podzim 2022 a jaro 2023

Reagovat
kaja900

Tak to se Messimu hodí že bylo MS v zimě

Reagovat
loki5

Jo MS vyhrál jen aby mohl dostatl další zlatý míč jinak by tam myslím ani nejel :-D

Reagovat
Tommy$

Jo takže na zlatej míč má největší šanci

Reagovat
YNWA__MSN

Messi v létě do Barcelony nebo je to nereálné?

Reagovat
Mercury

Spíš ne, ale snad ano

Reagovat
Doomblade

Jsem zvyklý na těžko použitelné sestavy, ale tohle už je opravdu moc. Dají tam jen jednoho stopera, který by tam navíc vůbec neměl být. A tři hroťáky radši nekomentovat. Jinak to samozřejmě nápadně připomíná turnajovou sestavu.

Reagovat
rel7

Opravdu nikdo nedokázal za rok 2023 víc ?

Vždyť do srpna po něm ani pes neštěkl ale čemu se divím, minulý rok to bylo stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Přestaň se už konečně divit, když si tě Messi maže na chleba s železnou pravidelností.

Reagovat
masly008

2023?

Reagovat
Salfovic

Píše to s ročním předstihem.

Reagovat
culé

...Ašraf Hakimí, Virgil van Dijk a Joao Cancelo...

proč ne Viržil a Žoao?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Protože jejich jména jsou v originále v rozdílných pismech

Reagovat
smazaný uživatel

Řeší se tady Messi, Benzema, Scaloni, Martinez. OK.

Vyhlašoval se ale i nejhezčí gól a pokud jsem nic nepřehlídnul, přes 200 komentářů ho vynechalo.

Nejen Marcin Oleksy, autor krásného a nakonec vítězného gólu, ale všichni podobní hráči (a aktivní hendikepovaní sportovci obecně) zaslouží obrovský obdiv. Já sám si nedovedu představit, že bych ve svých cca 20 letech přišel o nohu, navíc jako sportovec. Ohromné uznání zaslouží všichni ti, kteří přes všechny komplikace pokračovali ve sportování a zůstali pozitivní (zatím jsem nečetl/neviděl podobného sportovce, ze kterého bych necítil pozitivní pohled na svět). Naopak znám spoustu lidí, kteří po nehodě zahořkli, pobírají peníze, na jakýkoli aktivní život rezignovali a při každé příležitosti říkají, jak oni měli smůlu a všichni okolo štěstí.

Díky za lidi jako je Marcin Oleksy.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Lemiux66

Myslim palec, napisu vytlem.

Reagovat
Salfovic

Mě to pobavilo

Reagovat
Free_player

No ještě, aby ne! Jsem rád, že jsem si mohl užít celé MS a všechny zápasy Argentiny. Prostě GOAT co k tomu dodat nebyla jiná cesta

Copak mentální nezvládači by chtěli Ronalda ? Jo moment on na to vlastně vůbec neměl tak třeba příště ... a nebo spíš nee ... ale čistě objektivně Benzín měl letos fakt nadpozemskou sezonu smůla pro něho, že mu letos MS nedopadlo ...

Reagovat
Lemiux66

Ja bych byl vlastne taky nasranej. Frajer se po hristi poslednich 13 let jen prochazi, statisticky sezonu co sezonu top, jedna trofej/medaile za druhou jak na klubovy, mezinarodni, tak na individualni urovni, konkurence dodnes vesmes k smichu uvazime-li vek, styl hry, a jeste to vsechno peceti tim pro verejnost vytvorenym avatarem, ze je to milous, dobrak, stydlin. (Nelze potvrdit ani vyvratit – treba doma v pokojicku jede Meinkampf a podobny veci!). Pripoctu jeste zivotni pribeh a vychazi mne to jasne a ciste – doprdele zivot!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele