Mancini sebechválou nešetří

18.02.2008, 16:03
Aktuality
Podle hesla "Udělej si sám" se řídil často kritizovaný trenér Interu Milán Roberto Mancini. Při neustálem kritizování a nedostatku respektu ze strany médií se 43letý kouč ohlídl na dobu, kdy v Interu začínal a sám poukázal na to, jak velký kus práce pro Nerazzurri udělal.

Mancini přišel do Interu v roce 2004 po působení ve Fiorentině a Laziu Řím. Inter byl tehdy vzhledem k dlouholeté sérii bez zisku ligového titulu nazýván řadou novinářů ne zrovna lichotivými přívlastky a přestože se ani Mancinimu ze začátku nedařilo věci změnit, po nechvalně známé kauze s úplatky v italském fotbale začal být Inter jednoduše nezastavitelný.

”Nevím, jestli byl Inter prokletý, když jsem tady přišel," řekl Mancini španělskému deníku EL País, ”ale došlo mi, v jak komplikované situaci se klub nachází. Jak jinak si vysvětlit, že mužstvo plné šampiónů není schopné po tak dlouhou dobu cokoli vyhrát?”

"Neztrácel jsem čas a dal se ihned do práce, abych přišel na to, v čem je problém. Bylo zde tolik věcí, co nefungovaly, jak na hřišti, tak mimo něj. Byla to pro mě výzva. Není přece tak motivující přijít do týmu, kde se pořád vyhrává," pokračuje Mancini.

"Vývoj tohoho týmu je něco, na čem jsem opravdu tvrdě pracoval s každou pomocí, která se mi naskytla. Hráči pod mým vedením změnili přístup, pochopili, že k vítězství je potřeba ještě mnohem více práce."

V závěru svého rozhovoru se Mancini svěřil i s tím, že již deset let nesleduje fotbalové sestřihy: ”Je zde spousta lidí, co každý večer sledují fotbalové záběry a hledají sporné momenty. Ale tyto záběry nemají nic společného s realitou, vždyť rozhodčí na hřišti ty kamery nemají."

"Dříve jsem je pravidelně sledovával, ale už deset let se vůbec nedívám na fotbalové kanály. Znechucují mě," uzavřel Mancini.

Inter pod Mancinim získal mimo jiné už dva ligové tituly.

Autor: Petr Kilian / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kritika Interu není vůbec na místě. V současnosti nemá v Serii A konkurenci. To, že nehrají hezký fotbal je jedna věc, ale na druhou stranu kdo hraje v Itálii hezky?? AS Řím? Možná Fiorentina... Jsou silní a dokáží vyhrávat velké zápasy. Tak ať jdou novináři do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký fotbal se oběvuje, samozřejmě na poměry Serie A. Třeba s výkony Manchesteru,Arsenalu,Barcy(Teď se jim sice tolik nedaří, ale když mají formu, je to koncert.U zápasu Barcy s Murciou-nevím kdo hrál doma,jsem se neuvěřitelně bavil) se to nedá tolik srovnávat ale jinak to celkem jde..

Reagovat
smazaný uživatel

divna reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi úplně mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že jde o nějakou přehnanou sebechválu. Normálně to zhodnotil. Má úspěchy a všechno co říká je asi pravda. Jaktože pod nim najednou vyhrá tituly? (loňskej je pochybnej, ale letos válej)

Reagovat
smazaný uživatel

muzes me vysvetlit co je na lonskym titulu pochybnyho??? inter vyhral naprostu suverene a i bez tech blbejch odpoctu by mel obovskej nadskok....nekteri lidi fakt nevo co mluvi

Reagovat
smazaný uživatel

napsal sem to blbě, chtěl sem to napsat jako může bejt pochybnej . . . Taky si myslim, že by vyhráli tak jako tak

Reagovat
Slejdy

to nevím a ani to nechcu resit co bylo to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

nemuzes jako meritko brat pouze odecteny body, je to slozitejsi. Je fakt ze kdo vi co by bylo. Pitomy KDYBY..

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se nehraje na krásu ale na výsledky, a ty Inter má

Interu dlouho fandim ,jakou dobu sme nezískali titul, ale ted to bude po třetí za sebou, a doufám i v ligu mistrů ,máme na to

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

to je stejny jak s cappelem...vysledky mluvi za nej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele