Poslední přestupové tahy v Itálii

01.02.2010, 16:48
Aktuality
Lednové přestupové okno se kvapem blíží ke svému konci a v Itálii se na poslední chvíli dohadují hodně zajímavé transfery, pojďme se na ně tedy podívat. Prozatím ve zkratce: Biava přestupuje do Lazia, Mancini zkusí štěstí v AC a Inter se zaměřil na Simplicia. Brankářská výměna proběhla mezi Livornem a Palermem.

Nejprve zavítejme do hlavního města Itálie, kde se Laziu podařilo přivést již třetí lednovou posilu. Po Thomasi Hitzlspergerovi a Sergiovi Floccarim se Biancocelesti upsal Giuseppe Biava. Dvaatřicetiletý stoper přichází z Janova, který si za něj přivedl náhradu v podobě Daria Dainelliho. Biava byl v Janově dlouholetou stálicí a v Římě bude mít za úkol zpevnit obranu.

Další naší zastávkou bude Milán, kde proběhl přesun mezi úhlavními rivaly, Interem a AC. U Nerazzurri nechtěný Amantino Mancini se stěhuje k AC, kde si ho vyhlédl kouč Leonardo jako alternativu k Ronaldinhovi. V médiích se objevovaly spekulace, že součástí transferu mohl být i český obránce Marek Jankulovski, ale nakonec z toho sešlo. Mancini k Rossoneri míří na půlroční hostování s opcí na přestup.

A i třetí zástavka se bude týkat Milána, nyní již ale pouze jeho černomodré části. Není žádným tajemstvím, že se Inter zajímal o záložníka Lazia Cristiana Ledesmu, kterého v Římě stejně nechtějí, ale nakonec neuspěl. Prezident Claudio Lotito totiž odmítl jejich nabídku ve výši 8,5 milionu eur plus spoluvlastnictví mladého Tremolady. A podle Ledesmova agenta Vincenza D'Ippolita udělal velkou chybu. "Lotito měl tuto nabídku přijmout. Byla příliš zajímavá na to, aby ji odmítl, protože tím riskuje, že Ledesma v červnu odejde zdarma."

Nicméně Ledesma se pravděpodobně i na jaře protrápí černou sezonou v Laziu, protože Nerazzurri již jednání Římanů odradilo natolik, že začalo jednat o přestupu jiného záložníka, z Palerma chce získat Fabia Simplicia. Jak budou jejich jednání úspěšná se dozvíme za pár hodin.

Další zajímavý transfer vymysleli zástupci Palerma a Livorna. Mezi oběma kluby totiž došlo k brankářské výměně, zatímco do Toskánska odchází Rubinho, jenž ještě loni hájil barvy Janova, Palermo pro změnu posílí Francesco Benussi.

Další zpráva patří znovu obhájci mistrovského titulu. Podle italských médií je totiž Inter velice blízko k angažování McDonalda Marigy. Dvaadvacetiletý keňský reprezentant je po Ledesmovi a Simpliciovi už třetím záložníkem, o kterého se Nerazzurri zajímají. Jejich zájem nahradit odešlého Patricka Vieiru je však eminentní.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (413)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele