Los druhého kola poháru UEFA

08.10.2002, 21:51
Aktuality
V osudí losování druhého kola poháru UEFA byly všechny čtyři české týmy, které nastoupily do kola prvního. A los v nich zanechal smíšené pocity, dva se zaradovaly, dva naopak...

Viktorka Žižkov, která v prvním kole senzačně přešla přes Glasgow Rangers, se i ve druhém kole utká se silým soupeřem ze západu Evropy. Čeká na ni španělský Betis Sevilla, který je po pěti kolech španělské nejvyšší soutěže bez porážky na šestém místě. V prvním kole poháru UEFA s přehledem přešel přes moldavský Zimbru Kišiněv (2:0 a 2:1) a pro Viktorku bude velice těžkým soupeřem.

Atraktivního soupeře dostal také Slovan Liberec. Los českému mistru přisoudil anglický Ipswich Town, který se podobně jako Olomouc do poháru UEFA dostal přes soutěž slušnosti. V sezóně 2000/2001 se Ipswich blýskl pátým místem anglické Premier League a v loňském ročníku poháru UEFA se dostal do třetího kola, kde vypadl s Interem Milán. Loňská sezóna v Premier League se ale Ipswichi vůbec nevyvedla, protože z 18. místa spadl do druhé ligy. Liberec tak dostal atraktivního, ale ne nepřekonatelného soupeře. V předkole Ipswich celkovým výsledkem 9:1 rozdrtil lucemburský Avenir Bregen, v prvním kole jen těsně přešel přes jugoslávský Sartid Smeděrevo (1:1 a 1:0).

Po losu si asi nejvíce naříká pražská Slavia. Ten jí totiž přisoudil nepříjemný a neatraktivní Partizan Bělehrad. Loni Partizan nastoupil také do poháru UEFA, po úspěšném předkole proti Santa Colomě z Andorry v prvním kole nestačil na Rapid Vídeň (1:0 a 1:5). Druhé místo v jugoslávské lize poslal Partizan do druhého předkola Ligy Mistrů, tam vyřadil švédské Hammarby (1:1 a 4:0), před branami miliónové soutěže ho ale zastavil Bayern Mnichov (0:3 a 1:3). Ovšem hned v prvním kole poháru UEFA jugoslávský tým potvrdil své kvality, když přešel přes Sporting Lisabon. Už v prvním zápase venku vyhrál 3:1, v domácí odvetě si postup zajistil remízou 3:3 v prodloužení, když po 90 minutách prohrával 1:3.

Nejlepší los měla podobně jako v prvním kole Sparta. Sice poletí hodně daleko, ale postup by si neměla nechat ujít. Turecký Denizlispor, který jí Nyonský los přisoudil, se v pohárové Evropě představil už loni, ale hned v prvním kole poháru Intertoto vypadl po dvou porážkách s bosenským NK Celik. Denizlispor se loni po pěti letech vrátil do turecké první ligy a skvělým pátým místem si zajistil místo v poháru UEFA. V prvním kole překvapivě přešel přes francouzský Lorient, dál ho poslal gól vstřelený na hřišti soupeře.

Kompletní los druhého kola najdete zde.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele